Portál AbcLinuxu, 2. května 2025 10:23
Před víkendem sem měl sračku jak záplavy v Troubkách... Jak bys danil tohle?
..kdo by hlídal odchod daní na Kypr?Vodovody a kanalizace
Z výše uvedeného je zřejmé, že existovaly v době tzv. divokého kapitalismu a první československé republiky rozsáhlé soukromé aktivity v oblasti sociální péče a sociální otázky vůbec. Tyto byly založeny na dobročinnosti a svépomoci a dotýkaly se také přístupu ke vzdělání. Patrné je, že církev měla důležitý, ale ne převládající význam.
Ne až tak divoký „divoký“ kapitalismus podruhé (3/3):Na základě této sondy do fungování péče o děti a mládež v podobě Sirotčích spolků a později OPM a jejich MPM na Moravě a především v Brně ... lze říci, že tato péče spočívala v první řadě na dobrovolném soukromém financování ... Přičemž před první světovou válkou - v době tzv. divokého kapitalismu - bylo toto financování prakticky zcela soukromé a za tzv. první republiky ... pak bylo financování převážně soukromé. Lze také říci, ža tato péče dosáhla na tehdejší dobu a při tehdejší úrovni bohatství společnosti docela slušného rozsahu a intenzity a také se týkala velkých počtů lidí.
Potřebujeme povinné pojištění? Aneb jedna historická zkušenost:Přes tak dlouhou dobu je dnes obtížné vidět, že se řada zaměstnanců sama o své vůli dobrovolně zajišťovala nebo byla pojištěna svými zaměstnavateli pro případ nemoci, úrazu, nezaměstnanosti a případně i stáří atd. My si to demonstrujeme na řadě zaznamenaných případů, a to konkrétně na situaci v zemích Koruny české před zavedením plošného povinného pojištění v roce 1926.
...Na uvedené historické zkušenosti českých zemí jsme ukázali, že i bez povinného pojištění jsou pracující se sami schopni masově (netvrdíme všichni!) a dobrovolně pojistit (a tím zajistit i své rodiny) a není třeba je nutit... Dále je zřejmé, že ne všichni zaměstnanci stáli o pojištění, a tudíž zavedení povinného pojištění nerespektovalo jejich svobodnou volbu.
Dnes bez problémov vyšetria a vypíšu zdravé decká aj trikrát do mesiaca a ja ich potom vidím, ako popoludní napr. vonku hrajú futbal...jde jen o výkony a o tom co on si vykáže. Většina obvoďáků jede sama na sebe tak ...
a toto určite skvalitní demografické zloženie obyv. na Slovensku
všetko je to na hlavu postavené, jediné čo sa oplatí, ak celá rodina sedí doma na sociálnych dávkach a ak niekto niečo robí, tak iba načierno inak je väčšina Slovákov na hranici chudobypravého Moravského burčákuTo je zas kurňa co?
Myslel jsem to, že to co se prodává u silnice má pramálo společného s burčákem z Moravských hroznů atdTak to já nevím. Ale nevím nač něco dovážet když tady je toho jak…no vlastně o tom tu diskutujte. Možná tento rok, protože to na jaro pomrzlo, ale jinak mě nenapadá důvod, proč by se někdo namáhal s dovážením bůh ví čeho, sedl si vedle vinohradu a pak na tom vydělával. To by spíš prodělal, ne? Burčák je technologicky nejméně náročný. Prostě někdo kdo nemá velké vinařství si vylisuje pár hlav, nechá to prokvasit a sedne si k silnici. Díky tomu, že je na Moravě a že se to tady tak dělá si na to nadsadí a výdělek je zaručený. Jinde se s burčákem ani neserou, protože by to nemá takové jméno jako tady a nevydělal by na tom a radši si ještě chvilku počká na víno.
Hodněkrát je to nějaká směs jablek a kdoví jakého dalšího humusu.Tak mošt na víno zmixovaný s moštem na Calvados dle mého názoru nemusí chutnat vůbec špatně. Burčák (aspoň co je mi známo) nepodléhá žádnému speciálnímu výrobnímu procesu. Prostě otrháš hrozny, vylisuješ, max. dosladíš a necháš kvasit. No jestli někdo vezme barvivo, metyl, vodu a sifon a dá na to nálepku burčák…ale kdo by se s tím tak drbal?
No a u těch silnic to bude asi stejné.Proč?
patřičně nastavený kdoví čímRozpuštěným cukrem. Ale obecně nic překvašeného a následně docukrovaného nechutná nic moc. To se netýká jen burčáku.
Já nevím, ale myslel jsem si, jde o zachycení určité fáze kvašení vína, že vinaři čekají na správný moment pro stáčení burčáku dlouho a třeba i v noci - pokud ten moment nezachytí, nestojí burčák za nic, takže to tak jednéduché zase nebude.Jo, jo. To jsou ty romantické báchorky. Které mimo jiné dělají s cenou to co dělají. Moje máti si utrhla pár hroznů na balkoně, vylisovala, nechala v plastové misce (ve které jinak válí těsto na buchty), nechala to rozkvasit a jeden den ráno, světe div se, burčák.
Ale to je jen možná romantická představa PražákaNo vy starší ročníky obecně nějak moc senilníte.
Chudáci co nemaj co do huby logicky serou a chčijou míň, než lidi co si můžou dopřávat co se do nich vejde.no neviem, a čo bohaté dámy, držiace diétu
...zabýal jsem se včera v hospodě myšlenkou...
Super!
Furt nějaká zlost, závist, nenávistPrečo mám taký neodbytný pocit, že sa to týka aj tých, čo neustále vzdychajú, ako by sa mohli mať, keby nemuseli byť falošne solidárni s tými nízkopríjmovými? A pritom o príjmoch rozhoduje to, čo sa na trhu práce teraz dobre predáva - a možno by boli správnejšie iné kritériá pre prospešnosť práce. Viete koľko zarába taká opatrovateľka niekde v hospici, ktorá vás možno raz bude držať za ruku, aby vám uľahčila ťažkú hodinku? A čo tí nenávidení učitelia, ktorí sú vždy prví na rane, keď si treba do niekoho kopnúť z to, že sa nám detičky pri toľkej honbe za tým, aby sme niečo mali, nevydarili? (teda, u vás majú aspoň o nejakú tú tretinu vyšší príjem oproti nám, to je fakt). Čo tí dôchodci, ktorým teraz po celoživotnej práci ostane v peňaženke suma, pri ktorej im ostáva akurát tak spoločné stravovanie pri kontajneri? No, ale spravodlivosť je asi len jedna... tá vaša?
Cenu práce definuje to, kolik vám za ni někdo dá.Niekomu, kto sa prepožičia na to, aby stupídne komentoval imbecilné reality show, v ktorých si súkr.televízia "uťahuje" z chudákov, čo sa nechajú nalákať do pasce(hoci aj za nejaký ten honorár) a sú potom naposmech celej krajine. To je skutočne cenná práca... Koľko dostane napr. taký špeciálny pedagóg alebo geriatrická sestrička, ktorí sa namiesto toho vysoko ceneného pracujúceho starajú o jeho mentálne retardovaného potomka alebo dementného predka?
Jak říkala jedna z nich furt je toto lepší práce než někde v Lídlu za 12K u pokladny.A to je logický dopad. Jak těžké je najít někoho, kdo zvládne práci u kasy? Jak těžké je najít někoho, kdo zvládne péči o důchodce? A jak těžké pak je najít kvalitního programátora, obchodníka nebo vědce? Starat se o důchodce je možná záslužné, ale nemyslím si, že by na to bylo nutné mít za sebou X let studia a zkušeností a muset se celý život dále zdokonalovat.
Jak těžké je najít někoho, kdo zvládne péči o důchodce?pri takých minimálnych odmenách za prácu ťažké...jednak si taká profesia vyžaduje aj to štúdium( je napríklad veľa druhov stareckých demencií, starí ľudia trpia aj fyzickými chorobami, majú psychologické zvláštnosti), a jednak si vyžaduje ozaj komplexnú ľudskú osobnosť... asi ste sa ešte nikdy nestarali o nijakého starého a od Vašej pomoci závislého človeka, ale čaká Vás to a potom uvidíte, že to nie je nenáročná práca, ako tvrdíte
Šlo by vypustit to držení nosu?:) mohli by ste behať v plynovej maske z I. svetovej, ako my, keď sme mali šaškovať na tých branných cvičeniach... ale zle by sa vám artikulovalo
Víte, co mi vadí asi nejvíc? Jak pořád čtu, jak by někdo všem, co berou víc než 30k měsíčně (a to je ještě dost nízká hranice teda), všechno vzali, protože ti mají tolik jen díky tomu, že okrádají je (co nic nemají).A můžu se zeptat, kde to pořád čteš? Tipnul bych si, že tohle jsi mohl tak jednou dvakrát přečíst v nějaké diskusi na serveru typu novinky.cz, ale určitě bych to neoznačil za typický levicový názor.
Nemusí byť pravda. Ad populum, použijem známu reláciu Jste to, co jíte, tak tam na začiatku hodili na stôl to, čo ľudia zjedli za týždeň v rámci doterajších stravovacích návykov a potom urobili stôl, kde hodili to, čo budú jesť v rámci zdravej stravy.
No a väčšina z účinkujúcich v prvých prestrihoch počas prvých dní len gúľala očami, že je toho strašne, strašne veľa. Veď si len zober jednu blbú horalku, koľko by si musel zjesť bravčového, aby to bolo rovnako (pokiaľ platí Calories In/Calories Out).
Samozrejme v prípade rôznych low carb a pod. môže byť, že dotyční skutočne zjedia menej, pretože to viac zasýti. Avšak na druhej strane, ešte stále to nie je stravovací main stream (max cez glykemický index) a pokiaľ rôzny konači dobra presadia low fat zákony, tak to ani tak skoro nebude.osobnosti
), tak to abc vyschne a zarastie burinou.
Glukóza? Zajímalo by mě, jestli by se dalo s velkým příjmem glukózy normálně fungovat (pominu vnitřní orgány, žaludek bez jídla spokojenej nebude apod.), třeba běhat a zvedat těžší břemena. Nebo tělo potřebuje ještě něco víc?
Když teda to kafe svátečně pijete, nezajdem? Fakt nekoušu...Já to nevylučuju, někdy třeba jo. Momentálně jsem dost zaneprázdněná, ale bohudík že se mi hrne práce
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.