Portál AbcLinuxu, 3. května 2025 17:21
tak nejak vyzera instalacia gentoo, az nato, ze tam odpada ten bordel s path/library/security
* emerge/apt vam nestaci ? co je lepsie? (swaret )
* jednoduchost a přehlednost...mne sa fluxbox zda dost jednoduchy aj prehladny
* podpora programů pro Windows... - tu by som sa trochu pristavil. Nejak sa tu nespomina "neemulator" wine a jeho komercne nadstavby crossoveroffice. ked potrebujete do firmy ms-office a chcete usetrit na systeme, tak existuje aj toto riesenie.
Print Screen < ESC > [i Print the current screen. Print Line < ESC > [1i Print the current line. Stop Print Log < ESC > [4i Disable log. Start Print Log < ESC > [5i Start log; all received text is echoed to a printer.Pokud chtete prakticky priklad, tak pekne okomentovany skriptik najdete napr. u terminaloveho emulatoru ArcTel firmy FBL. Jinak pokud se dobre pamatuji, tohle umi i vetsina klasickych "hloupych" terminalu (WYSE, QUME ...) nebo stary dobry KERMIT.
Už několik let používám Linux jako desktopový OS, je v něm vše, co já potřebuju (znovu opakuju: já). Jako elektronik v něm můžu simulovat obvody, psát programy a zkoušet programy ve VHDL, navrhovat plošné spoje, programovat mikroprocesory, poslouchat hudbu, dívat se na filmy... Celkem nic mi tu neschází. Toť budiž důkazem, že Linux je na desktopu (alespoň pro někoho) zcela bez problémů použitelný.
Poznámka na okraj: ve Windows mám naopak já problém s nedostatkem kvalitních programů (find, grep, vim - jen tak namátkou). Pokud se mi je tam podaří dostat, budo potřebovat další nadstavbu (Cygwin) + unixový program. Tož tak.
P.S.: poslední odstavec bylo jen takové popíchnutí, ne důvod začínat flame :)
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.