Portál AbcLinuxu, 27. dubna 2024 06:27

Jak zatočit se stavem nouze

3.4.2020 23:11 | Přečteno: 1982× | Různé | poslední úprava: 3.4.2020 23:11

Chaotická opatření naši vlády už mě pekně štvou. Tak jsem přemýšlel, jak z toho ven. Kupodivu mi nejjednodušší řešení vyšlo - brblat.

Premiér Babiš šel do politiky s tím, že nebude potřeba nic dělat a stát se nějak tak uřídí sám. Ono to tak většinou je a kdyby opravdu nedělal nic, asi by to bylo to nejlepší, co by mohl dělat. Bohužel nikdo nepočítal s tím, že bude potřeba reálně něco rozhodovat. Chudák ministr zdravotnictví Adam Vojtěch vypadá jako blbec a jediná otázka je, jestli to tak má ze svého rozhodnutí nebo jede podle notiček od AB.

První otázka je, podle čeho se rozhoduje AB. Rozhoduje se tak, aby byl populární. Jediné, čeho se bojí, je, že ho znovu nezvolí. To by mu ochablo ego a navíc by hrozilo, že někdo stopne dotace. Rozhoduje se tedy tak, aby ho znovu zvolili. (A tady pozor: pokud by v parlamentních volbách nezískal znovu premiéra, pravděpodobně s tím sekne a bude kandidovat na prezidenta.)

Tím se dotáváme k tématu Babišových voličů. Typický Babišův volič dříve volik nějakou velkou levicovou stranu (ODS nebo ČSSD, možná i KSČM), která ho tak naštvala, že ji chtěl vytrestat a volil Babiše. To ještě chápu, i když to nepokládám za dobré řešení. Problémem je, že jeho voliči mu ty jeho žvásty úplně nekriticky žerou. A tady je trošku problém.

Pokud chceme, aby se AB začal bát, že ho nezvolí, musí jeho voliči začít brblat nad současným stavem. Vzhledem k jejich nekritickému obdivu k AB se jim asi nedá racionálně vysvětlit, že vláda jenom kamufluje vlastní nechopnost. Často padá argument, že na tom jsme v porovnání s ostatními docela dobře - tak to je asi jako když ve škole nanapíšu domácí úkol a vymlouvám se, že soused nenapsal ani ten předchozí (bohužel, asi takhle fungují Babišovi voliči, takže to fungovat nebude).

Takže je třeba voličum AB podsouvat myšlenky, že existují státy, které zvládají koronavirus i bez šílených plošných opatření, většinou pomocí masivního testování a velice úzce zaměřených opatření. Obchody jsou otevřené, roušky si může koupit i neprivilegovaný občan a otestovat se může nechat kdokoliv projeví zájem. Myslím, že toto splňuje minimálně Jižní Korea, Island a Singapur.

V následujících pár dnech se oteplí a ono to opravdu začne štvát i největší burany. Rouška na obličeji způsobuje kožní problémy, většina obchodů (oděvy, boty, hobby) je zavřená, nedá se jít ani na pivo. Takže stačí malé postrčení a na průzkumech veřejného mínění se projeví, že lidi jsou s Babišem nespokojení.

Filosofická tečka

Kupodivu na téma pandemií a uniklých biologických zbraní se natočila jistě spousta filmů, ale většinou to byla nějaká záhadná nemoc, u které nebyli schopni určit příčinu, nakažení lidé se začali chovat agresivně, byli téměř nesmrtelní, ale vládá téměř obratem začala jednat.

Asi nikdo nenatočil film s tak triviální zápletkou, že známe původce nemoci (virus SARS-CoV-2), umíme ho detekovat, umíme se proti němu bránit (hygiena, respirátory), nemocní lidé nejsou nijak agresivní, příznaky nejsou nijak exotické (horečka, zápal plic) a jediné v čem je problém, že vláda nepočítala s tím, že bude muset něco dělat.

Pár odkazů

  1. COVID-19 a selhání managementu rizik http://www.osel.cz/11099-covid-19-a-selhani-managementu-rizik.html
  2. Andrej Babiš a ROUŠKY - Jak šel čas s koronavirem - KALENDÁŘ https://www.youtube.com/watch?v=B2a2m3CsiR0 - video je sice od Milionu chvilek, ale počítám, že neudělají takovou botu, aby dali do videa vyloženě lži.
       

Hodnocení: 38 %

        špatnédobré        

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

3.4.2020 23:26 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
odpor proti Babišovi je fajn, ale není dobr to dělat tak, aby se narušila stávající opatření

jejich chyba je, že jsou slabá, ne naopak
4.4.2020 01:00 Janek
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Problém je v tom, že Babiše zajímají jen 2 věci: PR a zisk jeho firem. Je to vidět na všech jeho rozhodnutích, jemu je jedno kolik lidí zemře, kolik lidí přijde o peníze nebo jestli totálně rozloží společnost. Babiš moc dobře ví, že jádro jeho voličů jsou hlavně starší lidi, kteří si myslí, že za komunistů bylo dobře. Zbytek jeho voličů jdou za vítězi, takové ideologie nezajímá a utečou od něj ve chvíli, kdy nebude oblíbený (ti co utekli od ODS a ČSSD). Takže jeho opatření proti koronaviru jsou jenom zákazy a příkazy. To že kašle na všechny, kdo přijdou o peníze nebo dokonce na doktory, sestry, pečovatele a důchodce, to není podstatné, protože jádro jeho voličů chce "zatočit s těmi nezodpovědnými lyžaři a zavřít hranice nejlépe natrvalo".

Přitom si v klidu nahrává peníze svým firmám ať už jde o pomoc podnikatelům nebo testování v jeho laboratořích se zákazem pro ostatní nebo výroba dezinfekce v jeho závodech, když ostatní mají zase zákaz. Jak funguje Babišovo PR je vidět třeba na rouškách. Babiš natáčí videa, vyzývá svět k nošení roušek. Je to ideální zástupný problém, vyčkal až si je lidi ušijí pak je nařídil a teď odvádí pozornost na státy co je nenařídili. Přitom všude jinde ve světě jsou roušky jenom doplněk opatření proti koronaviru, ale u nás jsou v podstatě jediná věc, co vládu zajímá místo aby se zabýval domovy důchodců, nemocnicemi a hlavně testováním, což jsou věci na které se zaměřují na západě.

Celý národ se plácá se po ramenou jak to dobře zvládáme, že to nepodceňujeme jako záad. Přitom naše čísla se od okolních zemí prakticky neliší, jenom jsme o 2 až 3 týdny pozadu, protože k nám virus přišel později, takže zatím máme míň mrtvých. Němci před 2 týdny také skoro žádné neměli. Zajímavé, že se nikdo se nepozastavuje nad tím, že nemáme ani skoro žádné vyléčené (řádově stejně vyléčených jako mrtvých). Přitom naše vláda selhává v jedné věci za druhou (shánění materiálu, distribuce do nemocnic a domovů důchodců, netestování obyvatel, neschopnost komunikovat s veřejností, neschopnost vymyslet pomoc ekonomice), ale přesto jí její jádro voličů podporuje a vsadím se že díky zaměření na rouškové PR a zavření hranic vyhrají volby i přes likvidaci ekonomiky. Babiš je prostě ideální člověk do korporátní doby. Nedokáže udělat vůbec nic, ale zato dokáže sebrat odměny za zásluhy jiných.
4.4.2020 01:10 Radovan
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Léčení trvá tři až sedm týdnů, další dva až čtyři se testuje, jestli se nákaza neobjeví znovu. Takže za vyléčené bych teď považoval ty, kteří se nakazili v prosinci a lednu.

S Covidem jsme možná o pár týdnů pozadu, ale s rouškami o pár týdnů napřed.
4.4.2020 01:45 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Se podívej sem a zaklikej si tam srovnání ČR se západními státy vlastního výběru, ty blbečku. Ta křivka se začíná lámat výrazně dříve a na výrazně nižších číslech než v Rakousku, Německu, Nizozemsku, Francii, Británii, Spojených státech.
4.4.2020 07:34 Janek
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
A není to spíš způsobené tím, že testujeme výrazně méně než země co zmiňuješ?
4.4.2020 12:01 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
To těžko, testujeme na počet obyvatel například více než Francie.
4.4.2020 15:49 M
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Ono nejde ani tak o prepocet na hlavu, ale prepocet nakazeni/testovani. Se spise linearnim rustem poctu testu asi uplne nepodchytis exponencialni rust poctu nakazenych; misto toho budes mit take spis linearni rust poctu nakazenych, coz sice vypada dobre na grafech, ale je to zavadejici.
Samozrejme nevime, jaka je strategie odberu, jake je poradi, potazmo jestli je pocet testu za den omezen spis testovaci kapacitou, nebo tim, kolik lidi prislo/bylo poslano na testy. Tim spis ale pozor na to, ze se nekde nejaka krivka lame.
4.4.2020 16:51 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
To by platilo, pokud by většina testovaných byla pozitivní. Pokud je ale pozitivních 6% testovaných, nemá to podstatný vliv.
4.4.2020 18:33 M
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Ne. Vtip je v tom, ze predem nevis, kteri lide jsou pozitivni, abys jimi saturoval testovaci kapacity, nez budes testovat ty negativni, takze na jeden pozitvni test provadis hromadu negativnich. 6%, co my vime, muze byt uplne normalni pri dane strategii odberu vzorku.
4.4.2020 18:58 j
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Pokud nevybíráš opravdu blbě (hůř než náhodně), tak nikoliv.
4.4.2020 20:01 M
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Dejme tomu, ze se nakazi doktor. Strcis ho do karanteny a s nim dalsich 20 lidi, ktere potkal. Protoze ale karantene samotne neveris a nechces riskovat, ze ti budou po nemocnici roznaset smrtici nakazu asymptomaticti zdravotnici, otestujes je na zaver take. V tom pripade provedes celkem 21 testu, s trochou stesti bude pozitivni jen ten 1, budes mit 4.7% a pritom nelze rict, ze bys vybiral hloupe.
4.4.2020 20:44 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
pokud bude v populaci hodne nakazenych, tezko ti to tak vyjde
4.4.2020 21:30 M
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Ano. Pak ale bude evidentni, ze se krivka ve 4,000 nezalomila :D
4.4.2020 20:02 janek
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Počet odběrů je výrazně omezen testovací kapacitou. Dnes je u nás běžně čekací doba na test 3-4 dny, takže reálně vidíme situaci o několik dnů zpět. Ministerstvo dokonce ani neví kolik lidí otestovalo, protože čísla udávají počty provedených testů a ne počty otestovaných lidí třeba tady.
5.4.2020 23:58 M
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Podle Konvalinky (zacatek ~2:27) dochazi material k odberu/provadeni testu, protoze neprekvapive nakupuje cely svet (snad to nenapadne preppery), ale neco se snazi delat. Dale plot twist: vendor lock-in znemoznuje pouzivat ve strojich jedne firmy cizi material (~2:33). Pozdeji cituje odhad poctu nakazenych zrejme vyzkumniku z Oxfordu (comment) a dramaticky odlisne zavery vyzkumniku z Imperial College, ale ti jsou velmi produktivni, tudiz nevim, ve kterem reportu popisuji jejich model.
6.4.2020 15:41 Chulda
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Máte v tom předpokladu jeden zásadní problém - počet testů neodpovídá počtu testovaných lidí. Někdo uváděl, že jemu dělali dokonce 7 testů.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/pocet-testovanych-lidi-nevime-cislo-koronavirus-ministerstvo-zdravotnictvi-testy_2004031006_vtk
4.4.2020 16:03 achjo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Chytrolini jsou vsude.
4.4.2020 16:00 achjo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Problém je v tom, že Babiše zajímají jen 2 věci: PR a zisk jeho firem. Je to vidět na všech jeho rozhodnutích, jemu je jedno kolik lidí zemře
To jsi tak hloupy?
Gréta avatar 4.4.2020 18:10 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze

si myslim že teďko bábu navíc zajímá eště třetí věc ato aby ho jako tamti vohnouti který ho předtim zvolili teďkonc jakoby nechtěli zlinčovat i s herodesovou a retardovaným andym :O :O :D :D

4.4.2020 19:22 ehmmm
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
> To jsi tak hloupy?

Proc? Zkus to rozvest. Podle me to jsou pro nej skutecne dve naprosto nejdulezitejsi veci. A klidne ti to odprisahnu na zdravi jeo deti.
Fluttershy, yay! avatar 7.4.2020 23:12 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Mohlo by být hůř.

V USA federální vláda importuje ochranné pomůcky, aby je předala soukromým distributorům, kteří je pak draží mezi jednotlivými státy – nejen americkými, ale i libovolnými.

Viz třeba klipy [1] a [2].
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
Max avatar 4.4.2020 01:59 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Nevím, stále nad tím přemýšlím. Celé jsem to sledoval od ledna, den po dnu. Na základě spousty vyfiltrovaných informací (šířilo se i spousta hoaxů) jsem si myslel, že to pandemie bude, nevěřil jsem WHO, nevěřil jsem údajům z Číny. Bylo mi líto ztraceného času sběrem informací a jejich filtrací, tak jsem posílal malý newsletter s nadhledem, ať to nedělám jen pro sebe a svou zvědavost. Adresáti byla část rodiny, šéf, kolegové. Šéf mi několikrát řekl, že se mi vnitřně smál, ale nakonec jsem měl pravdu. Dokonce jsem i potkal jednoho vyššího člověk z firmy, co si všiml některých mých komentářů na idnesu a sdělil mi to samé, co šéf, že jsem měl pravdu a předvídal to. Bratroj mně s s newsleterem poslal do prdele, tak jsem mu ho přestal posílat. Od té doby ticho. Nicméně předpokládám, že teď asi bude mít jiný názor.

Upřímně řečeno, WHO mně zklamala. Nevím, jaké informace měli / mají na backgroundu, ale to, co pouští ven, tím se totálně znemožnili. Jako člověk, co sleduje jejich vyjádření, jsem lehce rozladěn. Veřejně nic nepředpovídali, přišlo mi, že se snaží chovat politicky korektně, tj. na prvním místě politika (= nesmíme nijak poškozovat Čínů), pak až reál. V poslední době navíc vypouští rozporuplná vyjádření u banálních věcí. Z toho je mi smutno. Publicitou to posrali a vzhledem k tomu, do jakých sraček se dostalo spousta států, si myslím, že informace na backroundu od WHO byly také úplně mimo. Proto si myslím, že WHO totálně selhalo. Když už fakt něco velkýho přišlo, tak s tím nic neudělali.
Tvl.!!!A já je po filmu "Světová válka Z" stále považoval za bohy [nadhled].

A teď k věci, tj. k AB. Opět jsem nabyl pocit, že AB se považuje za Boha. Bylo a je zde spousta populistických žvástů a nekorektních postupů. To co předváděl a předvádí je na úrovni Putina (hero našel při potápění vázy apod.). To, jak spoustu věcí mění ze dne na den, mi přijde, že to vymýšlí snad jen jeden člověk během párminutového zamyšlení.
Každopádně do poslední chvíle jsem fakt věřil ve WHO, že státy mají na backgroundu lepší info. Tudíž jsem relativně v CoV v podání ČR moc nevěřil, resp. nemyslel jsem si, že se to tu tak rozjede.
I když jsem toho předpovídal spoustu, tak zrovna dění v ČR moc ne. Tím chci říci, že pokud opravdu na backgroundu nebylo info od WHO, tak to vláda měla s rozhodováním velmi těžké. Tj., po válce je každý generál.

Jediné, co bych tedy vyčetl teamu AB, jsou popuslistické žvásty a některé nepromyšlené kroky / časté otáčení o 180 a vyjadřování k věcem, o kterých ví naprostý kulový a vaří z vody.

Můj názor :
Karanténa ok, roušky ok (v některých případech nedávají smysl, ale pozor, je třeba eliminovat méně chápavé jedince, tj. lehce přepálit nošení není ve finále tak na škodě, jak to vypadá), dočasné uzavření obchodů částečně ok. Ale uzavření jen do doby, než se rozjede testování v obřím měřítku, což jsem očekával mnohem rychleji, než to je.
Pokud jde o chytrou karanténu, tak sledování mobilů/pohybu za ní nepovažuji. To je podle mně úlet, který porušuje svobodu. Chytrá karanténa je podle mně velké množství testování a vychytání workflow a management okolo toho. V lokaci mobilu(ve městě přesnost 200m) a sledování plateb a vše centralizovat a dávat do souvislostí, to je prostě mimo (samo, že to je podmíněno souhlasem danné osoby, ale i tak to podle mně není dobré). Stejně tak nevidím důvod nějak zvyšovat rozhodovací level vlády v době krize (= bez parlamentu).
Zdar Max
Měl jsem sen ... :(
4.4.2020 02:34 kvr
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Ohledně WHO - když přišla ptačí nebo prasečí chřipka, tak bili na poplach, že je třeba se bránit, jinak z toho bude pandemie. Nebylo z toho nic (respektive pandemie sice byla, ale efekt výrazně menší než u běžné chřipky), takže byli za blbce a velká část světa hlásala, zda by měli mít nadále jejich důvěru. Teď byli radši opatrní, plus i z toho důvodu, že MERS a SARS 1 zůstaly lokálně v Číně, a ono to tentokrát dopadlo úplně jinak. WHO se prakticky chová tak, jak my chceme, v podstatě stejně jako v politice...

A na státní úrovni je to prakticky to samé. Ideální by bylo zavřít na 2-3 týdny všechny domů (teď to navrhli i na Slovensku), počkat na projevy a/nebo po té době všechny otestovat a nemocné izolovat. Jenže, říct to před měsícem, tak celá opozice svolává demonstrace a skončilo by to přinejmenším defenestrací. Ono se stačí podívat na některé jedince ještě teď, včetně tohoto článku. Na Slovensku to má blbou odezvu ještě teď, přestože už vidí, jaké jsou důsledky pozdních rozhodnutí všude kolem a největší křik je dokonce od zbytku koalice. Takže stejně jako výše, prostě kompromis mezi tím, k čemu stejně dojdem časem a co je politicky akceptovatelné...

S tou chytrou karanténou si myslím, že ta přesnost bude vyšší (i bez GPS mají ty mobily neuvěřitelnou přesnost), jenže to znamená, že lidi by se stále museli chovat celkem racionálně. Jakmile tady bude "řešení", tak to vezmou jako samospasitelnou věc a při normálním provozu ten virus samozřejmě od sebe když ne přímo pochytají, tak těch podezření bude obrovské množství. V zásadě, při dostatečném množství nakažených to může kvůli false feeling být dost kontraproduktivní.

Zbytek článku nekomentuju, politická agitka. Shrnuto v odstavci 1 a 2, vždycky se najde někdo, kdo pro svůj politický boj použije cokoliv, za jakýchkoli okolností.
Max avatar 4.4.2020 03:01 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Přesnost lokace podle GSM je vážně kolem 150, ale i 200m. Bavíme se o městě. V kopcovitém terénu jsi s přesností v km.
Navíc, k čemu mi je informace, že v tom obchoďáku, kde je 12 kas, měl někdo potvrzený CoV? K ničemu.
Zdar Max
Měl jsem sen ... :(
4.4.2020 03:34 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Můžeš všechny poslat do karantény na dva týdny a potom otestovat. Při menším počtu nakažených by to ještě mohlo být zvládnutelné.

Mimochodem, může být člověk (víc než zanedbatelně) infekční v době, kdy už je sice nakažený, ale nevykazuje pozitivitu podle testu? Pokud ne, obešlo by se to i bez karantény a stačilo by opakovaně je testovat. A jsme zase u toho, že nutně potřebujeme zvýšit kapacitu pro testování.
4.4.2020 03:52 Radovan
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Jenže to ho do té karantény dáš, až když bude infekční dostatečně a někoho stihne nakazit. To už je pozdě, izolace by měla nastat při podezření, ještě než nákazu rozšíří.
4.4.2020 04:19 kvr
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Z dat operátorů možná jo, i když i tak záleží na hustotě BTS. Nicméně, pokud vím, telefony používají další data, jako WiFi, kterých je všude spousta. Google má daleko přesnější informace.

Infekční může být člověk ještě před příznaky a u testů je nejvyšší spolehlivost právě až s příznaky. Takže ideální je skutečně nechat každého 2-3 týdny v izolaci a poté až otestovat. Kapacita testování je samozřejmě problém, ale pokud všichni nakažení mají aspoň nějaké příznaky a lidi by byli zodpovědní, tak by to šlo s vysokou spolehlivostí eliminovat. Kapacita bude pořád limitovaná množstvím laborantů, kteří je budou schopni provádět...
4.4.2020 10:56 j
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Tvle nezvan a neco si o tom zjisti. GPS, coz je nejpresnejsi zarizeni ktery mas, ma ve meste klidne 50+m odchylku. Wifi je tak pouzitelny na informaci typu "nekde +- 10km kolem". Neznas okolni prekazky, neznas vykony, anteny, ...

Takze do tech osob "v kontaktu" ti pri jednom nakupu spadnou tisice lidi. Behem hodiny by v karantene bylo cely mesto.

Tady se netestujou lidi ani s tema priznakama. Jak by taky mohli, kdyz zvladame po mesici horkotezko 5k testu za den. Podivej se na Korejce. Ti testujou ve velkym a kazdyho. Proc? Protoze pak muzou eliminovat maximalni mnoztvi tech nakazlivych a tim padem sice prubeh nezastavej, ale velmi vyrazne zpomalej.

U nas se bures a spol bijou v prsa, jak vsechno zvladame, ale ve skutecnosti vubec nevime, kolik tech lidi je.
4.4.2020 12:10 j
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Tu tvou gpsku s +-50m odchylkou běž reklamovat, to nemá můj mobil ani hluboko uvnitř kancelářské budovy, v místnosti bez oken. Ale s tím, že se testuje málo, máš pravdu. Přitom s trochou nadsázky to testování není o moc složitější než měření svinovacím metrem, mohlo by se to dělat klidně 100x víc, stačilo by jen chtít.
Max avatar 4.4.2020 13:50 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Ve městě je přesnost GPS do 10m. Každopádně jak stát může získat polohu uživatele? Jedině od operátora + seznam plateb kartou. Tzn., že chytrá karanténa by neměla k dispozici data z GPS. V Praze (aj. větších měst), kde to je asi z hlediska šíření nejrizikovější, se tedy někdo projde po vedlejší ulici u Václaváku a vezme sebou celý Václavák a ulice okolo. Podobně když se někdo projede metrem.
K čemu takové nepřesné trasování bude? Ano, lze sledovat, že se člověk projel z města A do města B. Opět k ničemu, maximálně to může být kontrolní mechanismus, zda osoba nelže. Na kontrolu karantény je to také k ničemu, protože existuje spousta způsobů, jak to obejít. Kdo tedy nechce být nepoctivý, tak bude a toto sledování to nezmění.
Zdar Max
Měl jsem sen ... :(
4.4.2020 16:47 j
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Já už sdílím data z gps přes seznam.cz mapovou appku. Přímo za účelem trackování COVID-19. Takže předpokládám, že to do chytré karantény zahrnou.
paul2no avatar 5.4.2020 05:38 paul2no | skóre: 16 | blog: Paulovo doupě | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Není rozdíl, jestli polohu vypočítává telefon, nebo síť? Telefon vidí akorát několik BTS v okolí, takže spočítá polohu +-200 metrů, ale síť může měřit rozdíly v čase přijetí signálu na jednotlivé BTS, a s tím už se dá poloha spočítat řádově přesněji.
Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí motorovou.
Bystroushaak avatar 5.4.2020 13:05 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Afaik už LTE (a 5G pak určitě) používá fázové antény, které jakoby sledují tvůj pohyb v prostoru, aby zajistilo že můžou používat stejné frekvence pro různé mobily. Takový multiplexing v prostoru. LTE to afaik nedělá na takové úrovni jako je plánováno pro 5G, kde fakt doslova tvůj mobil sleduje paprsek široký třeba jen pár metrů, ale pořád to stačí na dost velkou přesnost.
6.4.2020 19:39 Erlang Senior Developer
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Tvoja domaca Wifi ma dosah 10km?!
6.4.2020 20:41 Radovan
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
S dostatečným hardwarem klidně: https://www.bugemos.com/?q=node/157 :-D
6.4.2020 15:47 Chulda
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
a ta "chytrá" karanténa má být o tom, že jste byl v obchoďáku s infikovaným?

AFAIK tohle nikoho nebere (viz stížnosti studentů, že je nikdo nekontaktoval i když byli v aule s nakaženým profesorem = velmi pravděpodobně nejsou nakažení)

Možná tak v případě, že jste stál za ním/před ním (podle platby kartou)
GeoRW avatar 4.4.2020 07:36 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
S tym WHO mas pravdu. Plno protichodnych vyjadreni, co vypustaju ich dost diskredituje. Predpokladam, ze sa snazia kluckovat medzi politickymi a ekonomickymi (farmaceuticky priemysel) tlakmi.
"This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
cbrpnk avatar 4.4.2020 10:23 cbrpnk | skóre: 8 | blog: bl0gium
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
WHO sa svojimi vyjadreniami snaží o nakazenie čo najväčieho počtu ľudí, otázka znie prečo...
4.4.2020 11:26 Biolog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Lol
Gréta avatar 4.4.2020 11:52 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze

chrpnik pandemie sou vedleší ztráty voni chtěj jako nakazit jenom tebe :O :O :D ;D

xxxs avatar 4.4.2020 12:27 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
ak im ho odplasis, pojdu po tebe.
Gréta avatar 4.4.2020 12:09 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze

chytrá karanténa kromě šmírování bude sloužit i jako placebo pro ty vohnotuy na který nestačí hadr kolem xiftu :O ;D

věčina toho co předvádí bezohlednej psychopat bába narežírovali dvorní propagandista prchal a pr expert adámek kterej má ministerstvo zdravotnictví jakoby jen tak bokem. že někde něco bába plácá vubec nic neznamená jako je to jenom přitroublá agitka v době kdy by měl fakt jako už pomalinku makat a nemá cenu bábově blábolení přisuzovat jakoukoliv váhu :O :O :D :D :'( :'(

4.4.2020 12:10 Dorin
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
WHO je banda kokotů. Tohle to jasně ukazuje. Zmrdi.
4.4.2020 12:45 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Stačí lži o škodlivosti červenýho masa, to musí dojít každýmu že jsou neomarxisti.
4.4.2020 13:58 Radovan
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Mimo souvislost nadužívaná nadávka, která už dávno ztratila jakýkoliv význam.
4.4.2020 12:44 Meh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Ono je to s váma těžký, teď se vyrojili nostradámové z idnesu a ábíčla, co všechno předpovídali a svět jim měl naslouchat a číst jejich newslettery, ale kolik předpovídáte kravin které nikdy nevyjdou už laskavě nezmiňujete. I rozbité hodiny ukazují dvakrát denně správný čas. WHO je ve stejné pozici kdy dostane kartáč když něco zanedbá i když něco přežene. Vzpomeňme na kauzu tamiflu, když dostaneš stejný céres za přípravu i její zanedbání, tak proč se vlastně snažit?
Max avatar 4.4.2020 13:06 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Nikdo se tu nebije v prsou, že něco předpověděl. Nechápu, jak jsi na něco takového přišel. Můj komentář jasně říká, že jsem to nepředpověděl.
A pokud neměl stát žádné lepší info od WHO, tak jeho rozhodnutí byla těžká a lze je maximálně hodnotit v porovnání s jinými zeměmi.
To, co jsem kritizoval je WHO a populistický sračkožvásty AB a spol.
A obhajovat WHO za to, že to jednou přepálili a teď se bojí, to opravdu neakceptuji. WHO má být silné a nemělo by se bát. Jinak je k ničemu.
Zdar Max
Měl jsem sen ... :(
4.4.2020 13:17 Meh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Takže má WHO dirigovat tvrdou přípravu na pandemii každé dva roky (tak nějak to vychází), ve větší míře než na COVID? A zaplatí to kdo? A nemluvím jen o WHO budgetu, ale ty škody na ekonomice kvůli zbytečným hysterickým opatřením? Mazej zpátky na idnes.
Max avatar 4.4.2020 13:35 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Proč tak útočně? Proč mně vykazuješ? To jen kvůli tomu, že mám jiný názor? To vážně? Snaž se do diskuse nezavlékat city ;-).
A teď k věci, vem si, že WHO mlčela i v době, kdy v Číně to bylo šílený a začaly se objevovat případy mimo Čínu. A celou dobu tvrdili, jak je komunikace s Čínou ok, jak mají všechna data, jak Čína má kvalitní data atd.
Když už to bylo špatný i jinde, tak se nebyli schopní ani rozhoupat k přísnějším doporučením a minimálně naše vláda se na to ze začátku vymlouvala.
WHO podle mně v této krizi neudělala nic, nic důležitého. A to je krize, která tu nebyla opravdu hodně dlouho. Totálně promarnili svojí šanci a v mediích se totálně zdiskreditovali. Pokud je chceš omlouvat, tak si je omlouvej. Já to dělat nebudu.
Zdar Max
Měl jsem sen ... :(
xxxs avatar 4.4.2020 13:48 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
who posobi uplne impotentne. tu, na fore, clovek zohnal relevantne informacie pred mesiacom a top zdravotnicka organizacia sa nevie ani rozhodnut ci ruska ano, alebo nie.
4.4.2020 16:09 achjo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Ale uzavření jen do doby, než se rozjede testování v obřím měřítku, což jsem očekával mnohem rychleji, než to je. Pokud jde o chytrou karanténu, tak sledování mobilů/pohybu za ní nepovažuji. To je podle mně úlet, který porušuje svobodu. Chytrá karanténa je podle mně velké množství testování a vychytání workflow a management okolo toho.
Zklamal jsi me Maxi, si jen z dalsich "chlubicich" chytrolinu.

Zdar
4.4.2020 12:59 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Zase mělo podtržítko jednou pravdu
4.4.2020 14:03 Radovan
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Takže neočkovaná česká omladina je v (_!_) ?
4.4.2020 14:16 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Ostatně jako vždy.
Gréta avatar 4.4.2020 18:05 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze

jako podtržítků je tady tolik že neni možný že by se jakoby aspoň jedno s něčim netrefilo :O :O :D :D

4.4.2020 23:14 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
_
Gréta avatar 5.4.2020 21:33 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze

jako tolik vás zas neni ;D

videjko :D :D

5.4.2020 23:18 Radovan
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Jenom jestli se nerozmnožili: https://www.youtube.com/watch?v=msQNUzz98D8 :)))
⧠ A = 0 avatar 4.4.2020 19:07 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
... levicovou stranu (ODS nebo ČSSD, možná i KSČM)
Docela slabý trolling.
Nevolte zmrdy.
⧠ A = 0 avatar 4.4.2020 19:33 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Jinak je vskutku zábavné sledovat, jak jednotlivé státy (či samosprávné celky) postupují, a jak fašisoidní či absurdní opatření přijímají.

U nás uzavřeli knihovny, školy a školky (až na výjimky týkající se dětí (po třetí třídu) pracovníků některých kritických povolání), uzavřeli kraj Uusimaa (kam patří hlavní město a oblast kolem něj), což je podle mne vcelku rozumné, protože drtivá většina nákaz je tady. Roušky tu nikdo moc neřeší, v obchodech a podobných místech je nosí nanejvýš tak pětina lidí. Lidi se normálně chodějí provětrat ven do parků a podobně; o víkendech jsou plné jako obvykle, možná dokonce ještě o chlup víc. Většina kancelářských krys pracuje z domu.

V ČR mezitím běží roušková mánie – OK, když to lidi uklidní. Ale to, že je nošení (chápu-li správně) povinné, i když se jdete projít sami v lese, je krásným příkladem lpění na příkazech/zákazech a upřednostňování autoritářství před samostatným uvažováním. Stejně jako to, že jedna osoba blízká se chtěla nechat na virus otestovat, jenže překvapení: na test musíte povinně přijet autem (!), daná osoba má testovací místo přibližně v 10min. docházkové vzdálenosti a automobil nemá. Řekli jí, ať se nechá někým dovézt nebo ať si auto půjčí...

Blízko k vrcholu absurdu mají na některých místech v Rusku. V Moskvě se v podstatě nemůžete ani projít ven (lze jít venčit zvíře do vzdálenosti 100 m od místa bydliště, ale s dítětem jít na procházku ne). Nicméně na mj. – překvápko překvápko – představitele silových struktur, poslance a senátory se žádná z těchto opatření nevztahuje.
Nevolte zmrdy.
4.4.2020 19:44 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Jéminkote, ty jsi pablb:
Ministr vnitra Jan Hamáček po jednání vlády řekl, že se určitě nestane, že by policisté byli v lese a hlídali cyklisty, jestli mají nasazenou roušku. „Uvažujte hlavou. Cílem roušky je, aby kapénková infekce nikoho nenakazila. Když jste sami v lese, nemáte koho nakazit. A nikdo vás nebude kontrolovat ani pokutovat,” řekl Hamáček.
⧠ A = 0 avatar 4.4.2020 20:09 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
V usnesení vlády se jasně píše o všech místech mimo bydliště. Klidně se vsadím, že se vyskytnou případy toho, že samostatně venku se pohybující osoby budou orgány kontrolovány, napomínány a případně pokutovány. Vlastně mě vůbec nepřekvapilo, když jsem četl, že lidi v ČR bonzují své sousedy za to, že chodějí bez roušky na balkon.
Nevolte zmrdy.
4.4.2020 20:15 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Když ti musí i Hambáček připomínat ať myslíš hlavou, tak je něco špatně.
4.4.2020 20:27 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Pokud někoho můžou orgány kontrolovat, napomínat a případně pokutovat a nečiní tak na základě kamerových (nebo jiných) záznamů, asi se nepohyboval samostatně.

Až někdo bude sám v lese, po spatření policejní hlídky z bezpečné vzdálenosti si ihned nasadí roušku a přesto dostane pokutu, můžeme se o něčem bavit. To by teprve byla bezúčelná šikana.
4.4.2020 20:38 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
inb4 „ale taková manipulace s rouškou představuje riziko, takže je to celé k ničemu“: Ano, pokud je rouška kontaminovaná, manipulací s ní v podobě zbytečného nasazování a sundavání zvyšuje riziko nákazy. Jedná se o snížení účinnosti roušek, nikoliv vytvoření nového vektoru přenosu (viry na roušce jsou z naprosté většiny viry, které by dotyčný jinak vdechl nebo jinak pozřel), a především tím ohrožuje primárně sám sebe, nikoliv ostatní (kteří roušky užívají správně a myjí si ruce).
4.4.2020 23:12 Radovan
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
No, včera si tři od nás z firmy šli do sámošky pro svačinu, jeden kouřil a měl roušku sundanou pod bradou. Kolem projeli policajti v autě, a odbylo se to pohrozením prstem, ani nezpomalili. Takže tu buzeraci bych zase nehrotil.
5.4.2020 22:33 TechnikTom
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
5.4.2020 22:37 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Policie nemusela nikoho pokutovat.
4.4.2020 20:35 Janek
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Souhlas, u nás se jde hlavně přes příkazy a zákazy, ale lidé to kupodivu chtějí a dokonce je poměrně dost takových, co by uvítali ještě tvrdší zákazy. Je vidět, že v mentalitě většiny lidí patříme spíš ještě na východ. Třeba Prymula na tiskovkách vyhrožuje zpřísňováním opatření, pokud je lidé nebudou dostatečně striktně dodržovat, zavíráním hranic na roky atd. Naopak stát nemá potřebu svoje kroky jakkoliv vysvětlovat nebo obhajovat, prostě počítá se slepou poslušností. Dneska mě třeba překvapilo, že jednání týmu prezidenta ke koronaviru se zúčastnili ministři vnitra a obrany a velitel policie. Zástupce zdravotníků nikde. Jakoby se dal vir porazit policií a armádou. Mám trochu strach, aby to nebyl začátek přerodu k mnohem autoritativnějšímu režimu.
4.4.2020 21:38 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Měli bychom si vzít příklad ze Západního Žlutovesťákova, který se bezpečností řadí mezi Namíbii a Libérii, při demonstracích to vypadá jako při občanské válce a politici se tam hrozně diví, proč jim lidi utíkají před 75% zdaněním.

Mně fakt začíná připadat, že tady existuje nezanedbatelná minorita lidí, kteří mají totální mindrák z toho, že jsou Češi. Kdyby přijeli někam do nějaké prdele a tam jim dali žrát hovna, tak si to vyfotí na Instagram a do konce života budou všechny diskuze spamovat, že „fuj, řízky v chlebu, to já byl tam a tam a žrali jsme tam hovna, lidé milí, všechno skvělé“. A budou to psát v češtině na českých fórech, protože jinde by jim hejtování jednoho populačně malého (a tudíž nepříliš známého) národa kýžený sociální kredit nepřineslo. Naopak by svou strategii změnili a stali se z nich hrozní vlastenci, protože „je to tam úplně na hovno a není tam vůbec nic zajímavého, nejezděte tam“ by jim moc dlouho pozornost nepřitahovalo. I tam venku je totiž spoustu lidí, kteří fungují úplně stejně a chtějí věřit, že ta jejich země je strašně na hovno a někde o kus dál existuje hotový ráj.

Většinou lze tyhle lidi rychle identifikovat podle uvažování: „vyspělý západ“ (všechno je tam super, nemají tam problémy nebo jsou úplně zanedbatelné, protože prostě skoro všechno je tam naprosto boží), „východní mentalita“ (úplně nejhorší věc ever, nemá to vůbec žádné výhody, jen samá negativa; např. americký falešný pozitivismus je jednoznačně vždycky za všech okolností lepší) atd.

Fakt se nepotřebuji rozhlížet okolo, abych nevolil Babiše a Zemana, chápal, že tu máme hrubě podfinancované zdravotnictví, nebo viděl, že na stavební povolení se čeká kurevsky delší dobu než by se čekat mělo. Má smysl sledovat a hodnotit různá systémová opatření v jiných zemích a zvažovat, zda bychom se jimi neměli inspirovat, ale ne kritizovat cokoliv, co uděláme jinak. A tím spíš ne, když se ukazuje, že to děláme když ne dobře, tak lépe než ostatní.

To přesně je tu teď s těmi rouškami. Je to jedno z nejlepších opatření, které reálně lze zavést (poměr cena/výkon). Zavedli jsme ho mezi prvními a ostatní už to začínají chápat taky. Přesto se povedou úplně absurdní diskuze o tom, jak je to strašně na hovno, protože hypoteticky by na někoho mohlo naběhnout komando uprostřed lesa, kde bude žrát na pařezu chleba a nebude mít roušku.

Nijak to neomlouvá neschopnost vlády včas obstarat (nebo se aspoň snažit obstarat) pomůcky pro zdravotníky, zajistit co nejvyšší testovací kapacitu aj. Ale zase: To je z velké části patrné i bez toho, abych se rozhlížel jinde. A pokud už bych se chtěl rozhlížet jinde – surprise, surprise – ty nejúspěšnější strategie nenajdeme na tom bájném Západě, naopak.
4.4.2020 23:06 Radovan
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
A kdo to zdravotnictví podfinancoval? Babiš a Zeman? Před nimi bylo všechno skvělé a nemocnice se topily v penězích?

Ona ta naše mizerná vláda je schopná obstarat aspoň něco, jiní nemají nárok vůbec na nic. Třeba Němci: https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/usa-se-piratsky-zmocnily-nasich-masek-rozcilil-se-berlin-40319358
5.4.2020 01:00 Janek
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Není pravda, že vláda obstará aspoň něco. Všechny evropské státy obchodují s Čínou i bez klanění se, co předvádějí naši představitelé (např. nechápu proč má být Trvdík členem krizového štábu). Tyhle přešlapy/nejasnosti se zabavením zásilek se stávají všude na světě včetně nás.

Mě na naší vládě ani tak nevadí, že něco nebylo připravené nebo, že něco chybí. Daleko horší jsou ty věčné lži o tom jak všechno je, jak jim Babiš osobně doveze neexistující věci a napadání novinářů co o tom informují nebo lidí, kteří opravdu "makají" a mají mít povinně ochranné pomůcky a přitom je od státu nedostali a dovolí si to říct. Kdyby řekli nemáme a potřebujeme to provizorně vyřešit s pomocí veřejnosti nebo domácích firem, tak nevěřím, že jim nikdo nepomůže. Prostě si připadám jako za komunistů, ale co se divit, když nám vládne jeden z nich.
5.4.2020 01:13 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Ne, tak jsem to nemyslel. Byl to prostý výčet. Jmenovaní pánové by sice další položky z toho listu asi mohli příznivě ovlivnit, ale primárně jim zazlívám jiné věci.

Zásluhy Zemana na dobrých vztazích s Čínou uznávám a oceňuji. Kdyby ty vztahy nepůsobili tak podřízenecky a nesmrděli malou domů, cenil bych si jich ještě víc. No a kdyby věnoval alespoň část tohoto úsilí i vztahům s dalšími zeměmi, začal by se docela blížit mým představám.

Ale whatever – ano, v tuto chvíli můžeme být rádi, že na Hradě máme někoho, kdo dokázal zajistit nákup alespoň něčeho a ne někdo, kdo vztahy s Čínou neuváženě ideologicky zničí (Hřibové, Fischerové aj. – nechápu, co sledují).

Mělo by být naším cílem mít co nejlepší vztahy s každým a věřím, že to jde.
Fluttershy, yay! avatar 7.4.2020 23:39 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Dobré vztahy s ČínouČLR představuje co konkrétně?

Protože to, co probíhá aktuálně ohledně toho vybavení, není žádná partnerská pomoc, ale normální byznys, na kterém čínská strana solidně vydělává.

Strategické investice tady nejsou a pochybuju, že zdejší politická reprezentace má to, aby zabránila převzetí strategické infrastruktury a zdrojů… například v podobě skoupení velkých vlastníků zemědělské půdy. Nebo koneckonců si z ČLR leckdo kupuje právě sledovací technologie (jako kamerové systémy s rozpoznáváním obrazu).

Připomínám, že se tam vrchní papaláši byli nedávno „učit stabilizovat společnost“. Děkuju pěkně.
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
8.4.2020 00:01 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Kdybych to považoval za partnerskou pomoc, nemluvil bych explicitně o nákupu.

Dobrými vztahy myslím schopnost ten nákup za aktuální situace zrealizovat.
Fluttershy, yay! avatar 8.4.2020 13:40 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
8.4.2020 17:54 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Každému to smrdí. Přesto jsem rád, že se daří v Číně nakupovat, protože např. respirátory bychom tu asi ve stovkách tisíc kusů takhle narychlo produkovat nezvládli. To by se to muselo začít řešit včas a ne na poslední chvíli.
Fluttershy, yay! avatar 18.4.2020 00:28 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Helemese. Ono se s tím kšeftuje i tady.
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
5.4.2020 01:12 Janek
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Tak hlavně že to máš tak hezky rozdělené na dobré a špatné. Kdo má mozek, inspiruje se v tom lepším a vyhne se tomu špatnému. Kdo ne, plácá se po ramenou a chválí se za každou blbost.
5.4.2020 01:18 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Vida, a jeden by řekl, že na dobré a špatné jsi to rozděloval ty.
5.4.2020 01:24 Janek
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Já jsem to myslel tak, že na západě je demokracie nedoktnutelná a politici se zodpovídají veřejnosti. Na východě si veřejnost jednou za 4 roky volí diktátora, který si může dělat co chce a nikdo ho nesmí kritizovat. Nešlo mi o konkrétní problémy, ale o základní principy.
5.4.2020 01:47 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Já to tvoje zjednodušené uvažování chápu, jen poukazuji na to, že nemá oporu v realitě. The Economist každoročně sestavuje žebříček zemí podle úrovně demokracie (a mají na to docela dobrou metodiku). Česko je na tom srovnatelně jako USA, Belgie nebo Itálie (která se taky většinou bere jako západní stát).

Zas a znovu: mně se nouzový stav pod velením taky Babiše moc nelíbí a mám obavy, aby se tu moc nepokusil zneužít. Ale mně to vadí samo o sobě. Ne že si řeknu, že teda máme o pět setin lepší skóre než Belgie, tak je to asi v pohodě. Nebo jsme asi čtyři desetiny za Francií, tak je to kvůli tomu špatně. Takhle přemýšlí budoucí anorektička při pohledu na váhu, ne lidi s normálním sebevědomím.
5.4.2020 01:57 Janek
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Jenže problém není v zákonech, svobodě volby nebo jak jsme vnímaní ze zahraničí, ale spíš ve způsobu uvažování lidí. A teď má autoritativní uvažování obrovskou podporu a dokonce i většinu v parlamentu (ANO+KSČM+SPD+možná ČSSD). Zákony jsou dobré jen do chvíle dokud se dodržují, což třeba s Babišem nefunguje úplně od začátku.
5.4.2020 02:01 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Tak jo, vyhrál jsi. Mě už to totiž nebaví.
5.4.2020 02:46 M
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
SPD se imo zacne proti Agrofertu vymezovat.
Okamurova klicova hraci karta byla migracni krize, resp. "krize", protoze do CR se zadne hordy zahalovacu (ha ha) tvari nehrnuly, jenze smrtici nakaza mu ji sezrala. Za prve, migranti, tim spis imaginarni, ted fakt nikoho neberou, kdyz tu je virus. Za druhe, zavrene hranice, to je pro migrance-krizovou stranu neco jako vystoupeni z EU pro exitove strany: naprosta katastrofa, protoze slibovane lepsi zitrky, ktere mely nastat, az zamezime migraci (nebo vystoupime z EU), uz nelze odkladat, ale jak je tak narychlo nastolit, ze?
Okamura je tedy uplne v hajzlu a musi rychle vymyslet novou agendu, ale tou nemuze byt kyvani na vsechno, co Babis dela, tim na sebe nestrhne pozornost. Kdyby ale naopak na vse, co Babis dela, vrtel hlavou, a restartoval se jako bojovnik proti "nesmyslnym" protiepidemickym opatrenim, to by mohlo zabrat. Navic to ma dve velke vyhody v tom, ze jednak cim dele opatreni budou trvat, tim budou nepopularnejsi, a dvak cim efektivnejsi budou (bude malo nakazenych), tim mene opodstatnena se budou jevit.
5.4.2020 02:49 M
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Eventuelne by mohl vsadit na protilyzarskou politiku, ale z toho by asi do voleb nevyzil.
5.4.2020 06:57 Radovan
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Ono to bude SPD fungovat dál, zvlášť po tom co unijní soud rozhodl že Česká republika odmítnutím imigračních kvót porušila svoje povinnosti.
Fluttershy, yay! avatar 7.4.2020 23:45 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Žebříček The Economist vůbec nebude zaujatý. Šmankote. Vždyť ani nezveřejňují metodiku, přitom je to publikace se zřejmou ideologií.
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
8.4.2020 00:03 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Nebudu teď kvůli tobě to PDFko znovu stahovat/hledat, ale když jsem ho před časem četl, metodiku tam uvedenou měli a proto ostatně explicitně psal, že tu metodiku mají docela dobrou. Četl jsem ji.
Fluttershy, yay! avatar 8.4.2020 00:09 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Tak to si ho přečti znova, protože jádro jejich metodiky spočívá v tom, že nechali nějaké anonymní „experty“ vyplnit dotazník. Ale už se nedozvídáš nic o výběru těch expertů.
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
8.4.2020 00:23 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Máš nějaký jiný žebříček s lepší metodikou, který rozporuje něco z diskuze z výše?
Fluttershy, yay! avatar 8.4.2020 00:38 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Mně vůbec přijde divné tvrzení
Měli bychom si vzít příklad ze Západního Žlutovesťákova, který se bezpečností řadí mezi Namíbii a Libérii, při demonstracích to vypadá jako při občanské válce a politici se tam hrozně diví, proč jim lidi utíkají před 75% zdaněním.
následované tím žebříčkem The Economist a že to beztak nepokrývá všechno. Jakou to má mít vlastně vypovídací hodnotu? Jistě, žebříček The Economist ukazuje preference lidí kolem The Economist, ale pak mi do toho nepasuje ten citovaný nářek.
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
8.4.2020 00:52 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Hodnotil jsem podle toho žebříčku úroveň demokracie ve Francii? Janek prezentoval svoje nesmyslné představy o východu (kam řadí i nás) a západu, přičemž existuje nejméně jeden žebříček, kde si dali práci alespoň s tím, aby formulovali konkrétní otázky, podle kterých ty země hodnotí, a který tyto představy nepodporuje. Jestli máš lepší, který dochází k odlišnému závěru, tak ho sem klidně pošli.
Fluttershy, yay! avatar 8.4.2020 01:12 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Před ~30 lety tu proběhla změna režimu taková, že nová organizace státu je silně inspirována řekněme „západoevropskými“ zeměmi, resp. politickou tradicí liberalismu.

To ale nevypovídá mnoho o důvěře ve veřejné instituce, síle společenských institucí (jako např. odbory), mezinárodních vztazích (včetně obchodu), potažmo demografických údajích… Vlastně to vypovídá jenom tolik, že ten způsob organizace státu zatím nikdo nezměnil (srovnej s Maďarskem).
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
8.4.2020 01:28 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Žebříček sestavují každoročně na základě hodnocení v několika rovinách. Nepředpokládám, že by byl 30 let starý.
Fluttershy, yay! avatar 8.4.2020 13:54 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Tak znova: český stát je v principu posledních zhruba 30 let organizovaný stejně jako ten francouzský, ale jinak než třeba běloruský – nebo v poslední době do jisté míry maďarský. To ten žebříček dokáže zohlednit.

To je stále v rámci jednoho – lineárního – žebříčku. Pak jsou státy/společnosti, které fungují prostě jinak… Už jen rozdíl mezi, řekněme, angloamerickým a kontinentálním právem představuje něco, u čeho je preference věcí pohledu, a tedy hraje roli způsob formulace otázek a výběr dotazovaných.

Nebo právě ty jiné charakteristiky společnosti vyjmenované dříve.
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
8.4.2020 17:54 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Máš nějaký jiný žebříček s lepší metodikou, který rozporuje něco z diskuze z výše?
5.4.2020 06:54 Radovan
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
na západě je demokracie nedoktnutelná a politici se zodpovídají veřejnosti
A pak ses probudil s rukou v nočníku. Pokud ne, čeká tě velmi nepříjemné procitnutí!

Třeba ve Francii je výjimečný stav už čtyři roky, omezená občanská práva a pozastavená platnost Listiny. Plus starší zákazy šifrování a jiných věcí. V podstatě diktatura, daleko překračující tu východoněmeckou.
⧠ A = 0 avatar 5.4.2020 08:35 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
na západě je demokracie nedoktnutelná
Není, a pro příklady není potřeba chodit tak daleko v historii. Dělení na „Východ“ a „Západ“ je konstrukt, který nedává příliš smysl.
Nevolte zmrdy.
5.4.2020 08:45 j
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Není to konstrukt, je to výrazný předěl v myšlení lidí. Jen ta hranice není tam, kde byla železná opona. My jsme pořád západ.
⧠ A = 0 avatar 5.4.2020 09:50 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
A kde teda ta hranice leží? Když ČR je západ, co je třeba Rusko? Podíl autoritářů je tam zhruba stejný (v. sociologie "protostran", kde putinští loyalisté mají kolem 30 %, což je srovnatelné s elektorátem Agrofertu), podstatnější rozdíly jsou v úrovni falšování voleb, kontroly médií a podřízenosti soudů výkonné moci — holt strejda Vova má oproti strejdovi Andrjušovi v tomhle byznyse 17 let náskok a devadesátkovou krizi do začátku jako bonus. Myšlení je velice podobné.
Nevolte zmrdy.
5.4.2020 10:07 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Rusko je archetyp východu. Pokud chceš srovnávat myšlení Čechů a Rusů tak jsi buď nikdy nebyl v Rusku, nikdy nebyl v Česku, nebo jsi blázen.
⧠ A = 0 avatar 5.4.2020 10:41 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Vážně? Tak vyjmenuj definující rysy „východu“ a „západu“, pak se můžeme věcně bavit. Bez definic se můžeme leda rýpat v hovně.
Nevolte zmrdy.
5.4.2020 11:02 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Normální člověk na vnímání společnosti kolem sebe nepotřebuje definice. Pokud jsi nějaký autista, založ si na definice třeba sešítek, ale já ti ho vyplňovat nebudu.
⧠ A = 0 avatar 5.4.2020 11:10 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Takže žádné překvapení se nekoná – argumenty 404, zcela podle očekávání jen meleš hovna a pocity.
Nevolte zmrdy.
5.4.2020 11:16 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Tak to je vtipné, ruský troll s rudou hvězdou na čele se dožaduje definic, vcem se ruská společnost liší od české.
5.4.2020 12:43 Jaan
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Já bych to vyřešil jako filipínský prezident. Ten nařídil, že když někdo opustí karanténu tak ho zastřelí :D
⧠ A = 0 avatar 5.4.2020 12:47 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Fašisti to holt mají postavené jednoduše.
Nevolte zmrdy.
5.4.2020 13:56 j
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Zase mají přece jenom lepší smysl pro etiku než bolševici.
otasomil avatar 5.4.2020 14:23 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Zdravim Netusim kdo vymyslel neco jako chytra karantena ale koncept je v technologii Bluetooth kdy se potkavaji telefony a ukladaj se nejaka jejich Bluetooth ID do mobilu (asi jako data do text souboru - csv apod... vse pouze v lokalnim ulozisti mobilu) ktera lze pak v pripade potreby spojit s daty z jineho telefonu a tak vyhodnotit ze konkretni lide (jejich telefony) byly blizko u sebe - v dosahu Bluetooth ktere je velmi male cimz do rozsahu spadnou jednotlivci a nikoliv cely obchodak, cela ulice. Vyuzit GPS i GSM lokace je samozrejme k nicemu. Zbyva otazka kdo si aplikaci do mobilu instali, kdo ji bude vyuzivat a kdo to vubec bude dobrovolne delat pro koho a vubec cele proc?
K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
5.4.2020 22:19 Tomáš | skóre: 31 | blog: Tomik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Momentálně to nehoří na technologiích, ale nedostatku testů. Mimochodem, spousta lidí si vypíná Bluetooth, pokud ho zrovna aktivně nepoužívá, to stejné platí pro GPS.

Pro začátek by stačilo, kdyby se každý pozitivně testovaný zamyslel, s kým se v posledních dnech viděl a obvolal je se smutnou novinou, že je nemocný. Dotyční by se sebrali a šli se otestovat. Momentálně to je nemyslitelné, protože tolik testů nemáme.
otasomil avatar 5.4.2020 17:27 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Z tematickych filmu: Smrtici epidemie, Soudny den, Experiment
K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
5.4.2020 20:32 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Zatoci s tim ekonomicke nasledky. Az lide budou mit problemy s plnenim svych zavazku, az prijde exekutor, atd. Pocitame take s tim, ze firmy budou ve velkem racionalizovat sve lidske zdroje. Spousta firem se z teto situace pouci a pokusi se na ni vydelat tim, ze se nyni ukazuje, jake lidske zdroje jsou potrebne a jake je treba zrusit.
5.4.2020 21:26 M
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Ted se totiz ukazuje, ze vetsina lidi stejne nic uzitecneho nedela, zbytek to nedela cely den, a to malo, co dela, mu jde lepe od ruky, kdyz ti prvni neprekazi.
V IT ocekavam boom zpusobeny preklapenim infrastruktury z rezimu predstirame praci v praci do rezimu predstirame praci z domova, ktery ale rychle skonci, protoze predstirani prace z domova zkratka neni verohodne. Pak dojde k hluboke recesi, kterou jeste umocni zpomaleni vyvojovych cyklu (snizi se frekvence, se kterou aktualizace rozbiji informacni systemy, a pracovni mista na tom zavisla zmizi) a prodlouzeni platnosti certifikatu (protoze si nemuzeme dovolit, ze za techto okolnosti nekde vyprsi a nepujde se nekam pripojit, a opet zmizi pacovni mista, ktera to jinak vytvarelo).
Proto jsem se rozhodl rekvalifikovat na spisovatele odborne literatury. Zacal jsem psat "Kopani lopatou pro uplne zacatecniky" a plynule navazou "Uvodem do problematiky kopani masovych hrobu". Pokud je tu nekdo, kdo se nestiti manualni prace, ma lopatu a mel by zajem o misto figuranta pri foceni ilustracnich obrazku, dejte mi vedet.
Jendа avatar 6.4.2020 00:51 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Mě by fakt zajímaly nějaké historky, kdy častější obnovování certifikátů někomu přidělávalo práci. Samozřejmě, že mi občas přijde mail, že se ten cronjob nepovedl -- ale zatím to vždycky bylo způsobené nějakým jiným problémem, který by se stejně musel opravit, a takhle se na něj přišlo dřív.
6.4.2020 12:04 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Predstav si, ze nekdo nema certifikaty u Letsencrypt. Existuji jine certifikacni autority, kde je obnova certifikatu netrivialni procedurou. A predstav si, ze vetsinou pracovnik majici na starosti obnovu certifikatu nema vliv na rozhodnuti, jaka certifikacni autorita pouzita bude.
6.4.2020 20:05 M
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
S obnovovanim prisne vzato ne. Ale existuje hromada aplikaci (zdravotnictvi, finance, HR atd.), ktere nekam posilaji data a do kterych je potreba _rucne_ dodavat obnovene certifikaty toho nekam. Jeden zamestnanec muze pouzivat nekolik takovych aplikaci, v kazde mit jeden nebo nekolik certifikatu jinych organizaci, plus svuj osobni, nebo vlastni organziace, a takovych zamestnancu muze byt ve firme X.
Jendа avatar 6.4.2020 20:34 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Tak to je ale problém v návrhu těch věcí, ne?
6.4.2020 21:54 M
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Nepochybne. Ale o to jde; spousta pracovnich mist v IT existuje jen proto.
Fluttershy, yay! avatar 7.4.2020 23:51 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Ekonomika je skutečně důležitá – výrobní a zásobovací řetězce: v zemědělství, zdravotnictví atd.

Je vtipné, jak máš starost o exekutora. Na to stát úplně klidně může hodit moratorium. Jestli závisíš na tom, co ti kdo splatí, mám jednoduchý tip: najdi si práci, ať v té ekonomice taky děláš něco smysluplného.
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
9.4.2020 09:15 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Otazka pro chytre hlavy: Pokud se zhorsi vymahatelnost pohledavak, co to asi udela s urokovymi sazbami? Co to asi udela s dostupnosti bydleni pro mlade bezzemky? Dam ti tip: ty si najdi praci v soukromem sektoru a ohol se. Tricetilety vousaty studujici che guevara u holek opravdu moc neboduje. ;-)
9.4.2020 09:43 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Další ekonomický panikář.

Urokove sazby jsou irelevantní. Všechno co potrebuji si v nejhorsim dokazi vyrobit sam.
Bystroushaak avatar 9.4.2020 20:42 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
To jako že to vyrobíš pro celou republiku, nebo proč by jako měly být úrokové sazby irelevantní a on ekonomickým panikářem?
Dalibor Smolík avatar 14.4.2020 12:07 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Tak tohle jsem nějak nepochopil .. to jako půjdu do jeskyně, rozdělám si dřívkem oheň a budu chytat ryby v potoce holýma rukama?
Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
5.4.2020 21:13 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Tak nějak mi v blogu chybí, co má být cílem toho "zatočení" se stavem nouze...
Quando omni flunkus moritati
Jendа avatar 6.4.2020 00:47 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Mně to přišlo z kontextu jasné. Obnovit život a byznys jako předtím…

…na měsíc, než havaruje protože bude spousta lidí nemocná doma a pár procent jich umře.
Jendа avatar 6.4.2020 15:56 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Tak už rozhodli, že penzijní reforma a pročištění genofondu a memefondu bude!
6.4.2020 17:02 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
M. Kubeček tady někde dal výpočet, kde mu vyšlo, že při současném tempu bychom na získání kolektivní imunity museli pracovat 30 let, takže bylo jasné, že současná opatření tu nebudou moc dlouho. Uvidíme, co budou uvolňovat a jak rychle, furt je tu šance, že s tím uvolňováním půjdou dost pomalu na to, aby tady z toho nebyla další Itálie.
Quando omni flunkus moritati
9.4.2020 09:44 ...
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak zatočit se stavem nouze
Kubečkovy výpočty bych nebral vážně. Ten člověk je matematický negramot.

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.