Portál AbcLinuxu, 1. května 2025 09:53
Tiskni
Sdílej:
Me prisel nejlepsi asi Globus
Interspar
Tesco nebo Albert
V LidluTohle mi přijde jako postavit vedle sebe pár výsledků trávení a pak se pokoušet porovnávat, který z nich je lepší. Ještě zlaté fronty na banány. Ale co, kdo chce kam, nech tlačí
žrádlotam.
Poraďte prosím, kde kdo nakupujete – hlavně jídlo.Jídlo se nesnažím nakupovat, nýbrž dělat. Hele co se mi o víkendu povedlo. Suroviny se dají sehnat třeba v zahrádce, ale když už musím tak se snažím pečivo nakupovat v pekařství kde to pečou rovnou za barákem (člověk má jistotu, že jim to tam naducané emulgátorem nehnije v regálu bůh ví jak dlouho, teda pokud to nedohřívají a i když si o výrobě ve větším nedělám žádné iluze, tak furt je to zase diametrální rozdíl oproti tomu, když si to člověk upeče sám), maso u místního řezníka a tak. A když už musím, tak
Večerka u Květynebo popř.
Universál. Hypermarkety si také projedu, ale to jen v případě, že jsem zrovna moc klidný a potřebuju se kvalitně nasrat. Jinak se ještě dost snažím nakupovat po internetu.
Ale jinak nechápu jak můžeš trpět hlady, když kolem sebe máš kilometry úrodné půdy. Ono se ale není co divit, že začínáme trpět hlady, protože se z nás staly neschopné lamy závislé na Matrixu. Tak trochu mi to připomíná situaci už nevím z jakého filmu, kdy Španělé dorazili do prázdné Ameriky, plné zvěře a rostlin a kilometrů úrodné půdy a i přesto v zimě málem pochcípali hlady, protože přes léto měly strašně moc práce se zlatem (za které si kupodivu v prázdné Americe nekoupili ani suché z nosu a ze kterého jim přes noc sám chleba kupodivu též nevyrostl).
Kurku ti udela, kdyz to potres vodouBlbost. V klasické peci se to nepotírá vůbec akorát když se to vytáhne (se do toho bude dost těžko hrabat když je to nahřáto na nějakých 200°C a ještě je těch bochníků tam několik a musí se to vytahovat tou lopatou) a jinak snad jsem četl, že se to potírá kvůli popraskání (na to a aby ta kůrka nebyla tak tvrdá dávám do trouby sklenku s vodou). Kůrka se udělá při správné teplotě tak či tak.
a na jeji spravny smak zase davaji kyselinu citronovouKonev to od vodního kamene čistí spolehlivě, tak to budu muset zkusit i na ten chleba.
Osobně bych tipl že to bude nacpané ještě kdejakými konzervantyBohužel, jsou nacpané skoro všude... konzervanty, "zlepšující přípravky", emulgátory, aj. látky, které nejsou zrovna přátelské k trávicímu ústrojí.. Mně připadají hnusné i na chuť, většinou jídlo s konzervantem rozeznám.
v těle se ukládáNo nevím jak ty, ale já se soli v celkem pravidelných intervalech zbavuju
při vyšší hlasitosti okolí celkem přehluší
To je právě ten problém, když jsem to okolí, zapomenu si vlastní sluchátka a vedle nějaký vůl poslouchá tuc-tuc s otevřenýma sluchátkama.
ale pozor, teď v srpnu bych v něčem podobném raději moc ven nechodilSrpen 1968?![]()
Cháchá, celou dobu jsme si z Vás dělali jen prdel!
...vrcholem blbosti už před třiceti rokama. Namátkou si vybavuju Lucii Bílou "Neposlušné tenisky já mám"...
WTF? Tu sračku jsem vůbec neznal. Potom Missariel je na popík docela brutální (teda až na ty syntíky).
A pod vlivem euforie si koupili o půl kila banánů víc.No banány nevypadaly zrovna vábně a to černý s číslama nad tim taky ne. Neni špatnej nápad napsat na zákaznický centrum, jen nevim kde to tam je a pokud to je na informacích tak se mnou nejspíš vyjebou, na stránkách maj nějakej kontakt, ale tam by se mnou vyjebali stejně ještě víc.![]()
Vlastně je to důkazem že ty skvělé české hity dob minulých žádné nejsou. Všecko jsou to zahraniční.. Najdi si na Trubce Janu Kratochvílovou a Heval, koncert z roku 1983 a změníš názor. Narazil jsem na to náhodou před pár dny a měl jsem celý večer na co vzpomínat, protože jsem to kdysi taky absolvoval (akorát jiný koncert). Rozdíl je ten, že dneska toho mám víc naposloucháno, tak jsem si to užil i víc. Nic se vlastně nezměnilo - ti co měli reklamu tenkrát jí mají i dneska a co řeknou BFU posluchači jména Juračka, Kotva, Novotný a Trnavský ? Chce to nespoléhat na to co obehrávají média a hledat i jinde. V osmdesátých už se třeba projevoval i hitmaker, kterého nám může závidět celý svět - Vlasta Redl. A takových příkladů se najde mnohem víc.
K tomuto musím přičinit poznámku, krátkou a peprnou.
V roce 2003 jsem byl v Kauflandu na brigádě. Čtyřicetiminutová nahrávka, kterou tam pouštěli stále dokola, se už po jednom dni nedala vydržet. Hity z té nahrávky nejsem schopen poslouchat dodnes, přestože si myslím, že se nejednalo o odpad. Jenže ten děsivý stereotyp a nekonečné opakování udělalo z nahrávky opravdovou noční můru. Rozhlas byl pochopitelně i v místnosti pro zaměstnance a teror tedy pokračoval bez přerušení i během přestávek.
Vydržel jsem to pouze necelé tři týdny. Snažil jsem se o problému hovořit i s některými kolegy, kteří byli stálí zaměstnanci. Jedna kolegyně se dokonce odvážila zeptat své nadřízené, zda by nebylo možné změnit repertoár. (Argumentovala tím, že když ten zvuk činí potíže brigádníkovi po dvou týdnech, jak k tomu pak přijdou stálí zaměstnanci?) Dostala velmi rychlou odpověď tomto stylu: „Na každé pracovní místo v této prodejně čekají v průměru čtyři uchazeči. I na to vaše. Myslíte, že jim bude naše hudba vadit???“
(Mimochodem, tohle byl ten okamžik, kdy jsem se definitivně rozhodl jít studovat vysokou školu.)
Tenkrát jsem si uvědomil, jaká je Kaufland (v roli zaměstnavatele) hnusná svině. Kupodivu na brigádníky najaté přes agenturu nikdy hubatí nebyli. U nich totiž mohli ze dne na den říct, ať už nechodí, kdyby se jim něco nezdálo. Jenže takový stálý zaměstnanec — člověk, který z té zoufalé, ubíjející a stereotypní práce třeba živí rodinu a splácí hypotéku — ten byl častým a snadným terčem neurvalého chování. A jak už to bývá, všichni drželi hubu a krok a nikdo si nestěžoval.
„Na každé pracovní místo v této prodejně čekají v průměru čtyři uchazeči. I na to vaše. Myslíte, že jim bude naše hudba vadit???“Nejhorší je, že by jim ani nevadilo kdyby si stěžovalo 100% brigádníků. Myslím, že je pro ně výhodnější obměňovat zaměstnance co nejčastěji.
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.