Portál AbcLinuxu, 14. května 2024 00:47

smazano

29.11.2005 10:39 | poslední úprava: 31.1.2006 10:58

smazano z osobnich duvodu        

Hodnocení: 83 %

        špatnédobré        

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (1) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

29.11.2005 10:53 anicka | blog: ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Jasne, ze maslo. Rostlinne tuky testu nikdy nedaju tu vuni, je to pak jak z ropy nebo z obchodu.
^D
29.11.2005 10:54 Jan Kundrát (jkt) | skóre: 27 | blog: jkt | Praha - Bohnice
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Nebudu si delat nadeje, ze si tyto male chutne kousky peciva vyrabi citatele abc linuxu sami
A zrovna jo :-)
Blésmrt
29.11.2005 10:59 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Zdravim

Minuly rok jsem vykrajoval linecke tuxy a letos budu zase.

Jinak samozrejme maslo, to je vzdycky kvalitnejsi nez nejaky ropny produkt, ale musi to byt opravdu maslo, doporucuji jihoceske maslo, pripadne jeste AB je prej dobry.

Zdenek
www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
Dalibor Smolík avatar 29.11.2005 11:48 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Linecké tuxy? Jé, kde jsi sehnal formičky? :-)
Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
Max avatar 29.11.2005 12:48 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Pripojuji se k dotazu :)
Zdar Max
PS:stejne, jeste lepsi, nez vykrajovat tuxy, by bylo delat misto Vosich hnizd 3D tuxy :)
Měl jsem sen ... :(
29.11.2005 13:06 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
tak to dělám já, křidélka jsou z mandliček :-D
29.11.2005 18:00 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Stacilo si tuxe vytisknout na papir, vystrihnout a uz jen objet nozem, slo to krasne.

http://www.isc.tamu.edu/~lewing/linux/

Letos ale asi vezmu 150mm vysoky prouzek plechu, treba pozinku a naohybam to.

Zdenek
www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
David Ježek avatar 29.11.2005 10:59 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
jen a pouze poctive maslo, zejmena v tech maslovejch potvurkach, co se slepujou marmeladou :-)
29.11.2005 11:09 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Deníček tu MĚJ, vítej :-D, já dělám cukroví vždycky, děsně u toho s přítelkyní blbnem. A dělám různé druhy tučňáčků :-), nejlepší je tuk.
Max avatar 29.11.2005 11:56 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
No, vzhledem k tomu, ze vyroba z masla by se nekrestansky prodrazila, tak maminka kupuje takovou velkou tukovou cihlu, je to velky asi jako 10Kg cukru(takovyj ten balik) .... a je to cenove privetive :) . Jinak pokud clovek nehledi na cenu a chce si jen lahodit, tak je asi jasna vyhra maslo.
Zdar Max
PS:jinak na nejake veci se da pouzit jen maslo,takze ...
Měl jsem sen ... :(
vencour avatar 29.11.2005 20:03 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo

Fakt CIHLU? Dělal jsem kdysi v pekárně na brigádě (doporučuju všem kdo si rádi hrajou :-) ) a takový kus margarínu se používal - a horký chleba i rohlíky s ním chutnaly b*á*j*e*č*n*ě :-) Mělo to asi tak 12x12x40cm? Na 100kg mouky na rohlíky stačilo takové množství tuku.

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
Max avatar 20.12.2005 20:26 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Jop, to je wono :)
Zdar Max
Měl jsem sen ... :(
29.11.2005 11:59 machr
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
tak koukam, ze to tady je sama manicka :-D
vencour avatar 29.11.2005 20:05 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo

Náááhodou ... říkali mi kdysi, že jsem "nejšikovnější a nejhezčí holka :-) "

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
Dalibor Smolík avatar 29.11.2005 21:21 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
pořád lepší, než být holka pro všechno :-)
Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
29.11.2005 12:03 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
"ztužený pokrmový tuk" byť "rostlinného původu" je zrůdnost. S úspěchem založen za dob všeobecných nouzí (heslo: "válečný margarín") a než se rozjel marketing propagující všechno "rostlinné" jako "zdravé" (R... to je máslíčko!) také tím bylo zdravě opovrhováno. Až dneska (chce se mi dodat: za dob "nouze rozumu") je to zase velký byznys jako za války (demagogické heslo: "cholesterol" - který si BTW tělo vyrábí podle potřeby samo).

Doporučuji používat co nejpřirozenější formu potravin, tedy i tuků. Takže buď rostlinné (ideálně za studena lisované) oleje nebo máslo.
29.11.2005 12:09 maleprase | skóre: 28
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
(R... to je máslíčko!)
to je spatne ma to byt:

Mamo, tato, babicko, A... to je maslicko
Luk avatar 29.11.2005 12:12 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
"Ztužený pokrmový tuk" je něco jiného, než o čem je tu řeč. Ten se před vánocemi používá tak maximálně na výrobu čokolády. Jde o srovnání másla a margarínu na pečení (Hera apod.).

No, lepší je samozřejmě máslo, to je nad slunce jasné ;-) Ale ten rozdíl není zdaleka takový, jako když se něco maže na chleba. V těstě se to ztratí, takže kdo chce ušetřit, může bez obav použít i rostlinný tuk. Jen pozor na takové ty "hodně výhodné" tuky za podezřele nízkou cenu - je v nich víc vody než tuku!
Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
29.11.2005 12:15 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
V těstě se to ztratí, takže kdo chce ušetřit, může bez obav použít i rostlinný tuk.
V těstě se ztratí leccos, jen jestli se to ztratí taky "v těle"...
29.11.2005 12:31 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
"Ztužený pokrmový tuk" je něco jiného, než o čem je tu řeč. ... Jde o srovnání másla a margarínu na pečení (Hera apod.).
Zmatení pojmů je základ manipulace ;) Ne ode mě ovšem, ne náhodou si vymýšlejí producenti "sajrajtů" (čti "potravinářský průmysl") stále nové a nové lákavé pojmy pro to, co ztratilo kredit (nebo ho nikdy nemělo). Máslo zůstává máslo, ale margarín (= chemickými úpravami ztužený pokrmový tuk, ať s rostlinnými či živočišnými složkami, vymyšlený na objednávku Napoleona v dobách bídy a války coby náhražka) zažívá neskutečné (názvoslovné) proměny.
Luk avatar 29.11.2005 15:23 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Já si tedy pod pojmem "ztužený pokrmový tuk" představím jednu konkrétní věc - a sice takový ten tuhý, bílý, průsvitný tuk, který obsahuje jen minimum vody a používá se na smažení. Např. dnešní Omega nebo dřívější Iva. Nic jiného.

Sajraty s množstvím vody jsou prostě margaríny, které se dají rozdělit na ty k mazání na chleba (a ty se ještě dělí na "zdravé" a "superzdravé" :-D), a ty na vaření a pečení. První kategorie bývá typicky v kelímku, druhá v nějaké folii (hliníkové nebo papírové).
Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
vencour avatar 29.11.2005 20:11 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo

V domácí čokoládě nemá "ztužený tuk" konkurenci - stejně jako třeba v polevě (řezy Míša zná snad každý?).

Ad voda? Stačí si nechat ten "tuk" rozehřát v mikrovlnce a bude vidět, kolik je tuku a kolik vody (takhle jsem se naučil rozehřávat surovinu na vymaštění pekáče).

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
Luk avatar 29.11.2005 21:48 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Ještě detail - nejlepší ztužené tuky obsahují kromě ztuženého rostlinného oleje také určité množství sádla. Doktoři z toho radost nemají, ale na chuti se to pozitivně podepíše ;-)
Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
29.11.2005 12:06 georgo23 | skóre: 26 | blog: instalace_vmwaru | Karviná
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
A jestli mi nekdo napiset do odpovedi, ze si mam denicek
zalozit nekde jinde, tak... budu smutna :o(
...ne to neee , tady se spise pouzivaj rady typu zepej se goooogla. No ja jsem pro maslo, myslim si ze je to dobry namet na vanocni anketu.
p.s.:strejda goooogle rika toto nebo toto ... :-)
jen se učím jak se to naučit .... ...
vencour avatar 29.11.2005 20:13 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo

Dobrých lidí není nikdy dost.

Čili buď tu vítána :-)

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
29.11.2005 17:21 Mti.
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Nejlepsi ze vseckeho cukrovi je vzdycky poradny kus prasete. :-) Pokud k tomu musi neco byt, tak treba kysely oharek, nouzove i chleba. :-D
slackman avatar 29.11.2005 17:41 slackman | skóre: 13 | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin

Linecké tuxy jedině s máslem. Když do toho vrazíte jakoukoliv náhražku tak se to těsto děsně rozpadá a nedá se s tím pracovat. A já to musím vědět nejlíp, protože jsem to zkoušel vlastníma prackama a ještě k tomu mám těstoidní příjmení ;-).

mood = (machine != slackware) ? depressed : euphoria;
29.11.2005 18:24 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Ja osobne pouzivam toto rozliseni masel, tuku, margarinu.

1) maslo (jihoceske nebo AB) - musi byt zlute a vonave - jinak neni co dodat

2) margarin normalni - Rama - tedy to co aspon trosku ma nejakou chut a da se to skousnout kdyz uz mi to nekdo nabidne

3) margarin superzdravy - Flora - humus nejvetsi, kupuje si to moje zena, je v tom vic vody nez cehokoliv jineho. Bile je to jak snih a nepozrel bych to ani za zlaty prase

4) tuk na peceni - hera atd. - to bych asi pouzil pri normalnim provozu. Nesmi to byt bile a nesmi to byt bez chuti a zapachu.

5) tuk na smazeni - Ceres - na smazeni bezne pouzivame, proti tomu nic nemam. Ceres je vylozene mastna (chemicka) hmota a po rozpusteni je z nej tuk, zadna voda.

Zdenek
www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
Luk avatar 29.11.2005 19:54 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Ad 1: AB je směsný tuk (obsahující máslo), NE máslo.

Ad 5: Tohle se obvykle vyrábí hydrogenací rostlinného oleje (tedy ryzí chemie :-D). Vodu to neobsahuje.
Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
7.12.2005 21:16 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Ty ses ženil? Že o tom nevím... :-) :-)
vencour avatar 29.11.2005 20:18 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin

Cukroví budem dělat z másla. Tvarohovou bábovku jsem naposled dělal napůl z Hery a napůl z másla a povedla se exkluzívně ... mňam :-)

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
30.11.2005 00:42 Tomáš Bláha
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Samozřejmě, že máslo, máslo je neskutečné.
vencour avatar 30.11.2005 01:58 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo

No jo, aby nepřibyla obligátní poznámka :-D

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
Isah avatar 4.1.2006 22:27 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
Rozbalit Rozbalit vše Re: vanoce - tuk nebo maslo

Hera je na pečení dostatečně dobrá. Manžel s ní peče bábovky, cukroví a je to skvělé. Já jsem více přes zdravou výživu a tak jsem spokojená, že to tolik nezatěžuje trávení.

Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.