Portál AbcLinuxu, 30. dubna 2025 17:18
Iritujúci je najmä nápis v hornej časti krabice.
1Kg hoveziho masa 1 maly celer 10cm v prumeru 2 kousky petrzele 4-6 kousku mrkve 5 kulicek celeho pepre 4 kulicky noveho koreni 1 kostka hoveziho bujonu (masox, knor...) Slaninu na prospikovani asi 200g Olej, 2dl Vegetu 1-2 polevkove lzice 1 polevkovou lzici hortice Pulku citronu Mlety cukr (vetsinou neni nutny) 200g hladke mouky 2-3 dl mleka 200-250ml sladke smetany (neprislazane)Mnozstvi jsou spis hruby odhad, zvlaste u slaniny,vegety,mouky a mleka. Na polovicni mnozstvi staci vsechno vydelit dvema a kdyz se podari, tak nemusis mit strach ze toho bude moc
450g hrube mouky 3 zemle 1 vejce 2dl mleka 10g drozdi nebo 1/2 balicku prasku do peciva. sul maslo nebo nejaky tuk (i olej) na potreniSmichas mouku,drozdi,vlazne (men nez 40 stupnu) mleko s rozslehanym vajickem,sul. Vypracujes testo. melo by byt bez hrudek. Je treba dost sily
nemusej krájet a člověk se může tak rychlejš a dřív cpát+1 ...je vidět, že taky miluješ žrádlo
Opět nasává filosofické dilema, zda nejprve zahustit a poté rozředit, nebo obráceně, tentokrát doporučuji (jsem amatér) zaprášit hladkou moukou ve stavu skoro přichytávání, chvilku posmažit a poté začít ředit,já ještě nikdy nezaprašoval, ale už mi to jednou říkala kamarádka, tak to asi zkusim. Vždy jsem volil zako základ variantu s "jíškou" (mouka, rozmíchaná ve skleničce s vodou) a potom, je-li třeba, buď zahuštění, nebo zředění.
ono je to s gulášem asi jako s Linuxem. Každý kuchař má svůj recept,pokaždé jsou jiné suroviny,něčeho je málo, něčeho hodně a hlavně ten recept je potřeba nebrat moc vážně a experimentovat.Nemůžu nesouhlasit, ono prostě také každému chutná trochu něco jiného. Ono já mám právě rád, když se ta cibule už rozpadne v omáčku, plus tedy při nandávání posypávám talíř/misku s gulášem syrovou, na jemné proužky nakrájenou, cibulí (samozřejmě, že jemnost se odvíjí od lennosti).
...v takový jedný hospůdce...... prosím o upřesnění
1/2 kg hrubé mouky 1 lžička soli 1 vejce 1/4 litru mléka 5 rohlíků droždí (asi tolik jak velký je poslední článek malíčku na ruce ;))Původně se prý droždí nedávalo. Vzniky tak zvané "betoňáky",
Z těsta vyrobíme koule, které umístíme do hrnce s dostatkem vroucí (osolené) vody. Každý knedlík vaříme každou stranu 12 minut, tj. každý knedlík dohromady 24 minut.Pozn: K nasycení obvykle stačí jedna polokoule. Vynikající též s vejci, nejlépe domácími.
...neznáte nějaký dobrý online kuchařky pro blbce?...
..před časem jsem zvažoval klub poctivých knedlíků, tedy hospody, kde mají knedlík vařený a nikoliv velkovyráběný...
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.