Po více než roce vývoje od vydání verze 5.40 byla vydána nová stabilní verze 5.42 programovacího jazyka Perl (Wikipedie). Do vývoje se zapojilo 64 vývojářů. Změněno bylo přibližně 280 tisíc řádků v 1 500 souborech. Přehled novinek a změn v podrobném seznamu.
Byla vydána nová stabilní verze 7.5 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 138. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu.
Sniffnet je multiplatformní aplikace pro sledování internetového provozu. Ke stažení pro Windows, macOS i Linux. Jedná se o open source software. Zdrojové kódy v programovacím jazyce Rust jsou k dispozici na GitHubu. Vývoj je finančně podporován NLnet Foundation.
Byl vydán Debian Installer Trixie RC 2, tj. druhá RC verze instalátoru Debianu 13 s kódovým názvem Trixie.
Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za červen (YouTube).
Libreboot (Wikipedie) – svobodný firmware nahrazující proprietární BIOSy, distribuce Corebootu s pravidly pro proprietární bloby – byl vydán ve verzi 25.06 "Luminous Lemon". Přidána byla podpora desek Acer Q45T-AM a Dell Precision T1700 SFF a MT. Současně byl ve verzi 25.06 "Onerous Olive" vydán také Canoeboot, tj. fork Librebootu s ještě přísnějšími pravidly.
Licence GNU GPLv3 o víkendu oslavila 18 let. Oficiálně vyšla 29. června 2007. Při té příležitosti Richard E. Fontana a Bradley M. Kuhn restartovali, oživili a znovu spustili projekt Copyleft-Next s cílem prodiskutovat a navrhnout novou licenci.
Svobodný nemocniční informační systém GNU Health Hospital Information System (HIS) (Wikipedie) byl vydán ve verzi 5.0 (Mastodon).
Open source mapová a navigační aplikace OsmAnd (OpenStreetMap Automated Navigation Directions, Wikipedie, GitHub) oslavila 15 let.
Vývojář Spytihněv, autor počítačové hry Hrot (Wikipedie, ProtonDB), pracuje na nové hře Brno Transit. Jedná se o příběhový psychologický horor o strojvedoucím v zácviku, uvězněném v nejzatuchlejším metru východně od všeho, na čem záleží. Vydání je plánováno na čtvrté čtvrtletí letošního roku.
Iritujúci je najmä nápis v hornej časti krabice.
1Kg hoveziho masa 1 maly celer 10cm v prumeru 2 kousky petrzele 4-6 kousku mrkve 5 kulicek celeho pepre 4 kulicky noveho koreni 1 kostka hoveziho bujonu (masox, knor...) Slaninu na prospikovani asi 200g Olej, 2dl Vegetu 1-2 polevkove lzice 1 polevkovou lzici hortice Pulku citronu Mlety cukr (vetsinou neni nutny) 200g hladke mouky 2-3 dl mleka 200-250ml sladke smetany (neprislazane)Mnozstvi jsou spis hruby odhad, zvlaste u slaniny,vegety,mouky a mleka. Na polovicni mnozstvi staci vsechno vydelit dvema a kdyz se podari, tak nemusis mit strach ze toho bude moc
450g hrube mouky 3 zemle 1 vejce 2dl mleka 10g drozdi nebo 1/2 balicku prasku do peciva. sul maslo nebo nejaky tuk (i olej) na potreniSmichas mouku,drozdi,vlazne (men nez 40 stupnu) mleko s rozslehanym vajickem,sul. Vypracujes testo. melo by byt bez hrudek. Je treba dost sily
nemusej krájet a člověk se může tak rychlejš a dřív cpát+1 ...je vidět, že taky miluješ žrádlo
Opět nasává filosofické dilema, zda nejprve zahustit a poté rozředit, nebo obráceně, tentokrát doporučuji (jsem amatér) zaprášit hladkou moukou ve stavu skoro přichytávání, chvilku posmažit a poté začít ředit,já ještě nikdy nezaprašoval, ale už mi to jednou říkala kamarádka, tak to asi zkusim. Vždy jsem volil zako základ variantu s "jíškou" (mouka, rozmíchaná ve skleničce s vodou) a potom, je-li třeba, buď zahuštění, nebo zředění.
ono je to s gulášem asi jako s Linuxem. Každý kuchař má svůj recept,pokaždé jsou jiné suroviny,něčeho je málo, něčeho hodně a hlavně ten recept je potřeba nebrat moc vážně a experimentovat.Nemůžu nesouhlasit, ono prostě také každému chutná trochu něco jiného. Ono já mám právě rád, když se ta cibule už rozpadne v omáčku, plus tedy při nandávání posypávám talíř/misku s gulášem syrovou, na jemné proužky nakrájenou, cibulí (samozřejmě, že jemnost se odvíjí od lennosti).
...v takový jedný hospůdce...... prosím o upřesnění
1/2 kg hrubé mouky 1 lžička soli 1 vejce 1/4 litru mléka 5 rohlíků droždí (asi tolik jak velký je poslední článek malíčku na ruce ;))Původně se prý droždí nedávalo. Vzniky tak zvané "betoňáky",
Z těsta vyrobíme koule, které umístíme do hrnce s dostatkem vroucí (osolené) vody. Každý knedlík vaříme každou stranu 12 minut, tj. každý knedlík dohromady 24 minut.Pozn: K nasycení obvykle stačí jedna polokoule. Vynikající též s vejci, nejlépe domácími.
...neznáte nějaký dobrý online kuchařky pro blbce?...
..před časem jsem zvažoval klub poctivých knedlíků, tedy hospody, kde mají knedlík vařený a nikoliv velkovyráběný...
Tiskni
Sdílej: