abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:44 | Zajímavý článek

    Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.

    karkar | Komentářů: 0
    dnes 12:11 | Humor

    Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 10:44 | IT novinky

    Revolut nabídne neomezený mobilní tarif za 12,50 eur (312 Kč). Aktuálně startuje ve Velké Británii a Německu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    dnes 09:55 | IT novinky

    Společnost Amazon miliardáře Jeffa Bezose vypustila na oběžnou dráhu první várku družic svého projektu Kuiper, který má z vesmíru poskytovat vysokorychlostní internetové připojení po celém světě a snažit se konkurovat nyní dominantnímu Starlinku nejbohatšího muže planety Elona Muska.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 09:33 | IT novinky

    Poslední aktualizací začal model GPT-4o uživatelům příliš podlézat. OpenAI jej tak vrátila k předchozí verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 08:11 | Nová verze

    Google Chrome 136 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 136.0.7103.59 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 8 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Homebrew (Wikipedie), správce balíčků pro macOS a od verze 2.0.0 také pro Linux, byl vydán ve verzi 4.5.0. Na stránce Homebrew Formulae lze procházet seznamem balíčků. K dispozici jsou také různé statistiky.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 138.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 138 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:55 | Pozvánky

    Šestnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 3. – 5. října 2025 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytvářejí všichni účastníci, se skládá z desetiminutových

    … více »
    Zdenek H. | Komentářů: 2
    včera 15:44 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (58%)
     (1%)
     (9%)
     (22%)
     (4%)
     (1%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 492 hlasů
     Komentářů: 19, poslední dnes 11:32
    Rozcestník

    Vložit další komentář
    29.1.2008 20:06 tired joe | skóre: 17 | blog: rootlet | Trenčín/Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Ty wogo, ty si vuuuul, teraz budem celý večer slintať! :D :D
    Človek sa riadi zdravým rozumom, až keď už nezostáva žiadne iné riešenie.
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 20:20 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    +1 :-D
    29.1.2008 20:26 tired joe | skóre: 17 | blog: rootlet | Trenčín/Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Příloha:
    Toto teraz svačím ja a pritom myslím na knedlíky, božeee :)

    Iritujúci je najmä nápis v hornej časti krabice.

    Človek sa riadi zdravým rozumom, až keď už nezostáva žiadne iné riešenie.
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 20:34 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    ...no, já si dám asi párek, jinak, cítím s tebou i se suchary... ;-)
    29.1.2008 21:37 Zdenek Slama | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Hmm. Svickovou udelam, knedlik take, ale ze bych to umel vysvetlit ? :-) Staci jakykoliv recept, ale nejslozitejsi je docilit te spravne vyvazene chuti. Chut svickove dela zelenina a smetana, Koupit dobrou sladkou mrkev a dat ji tam tolik co ustatni (celer, pertrzel) dohromady a nemusi se pak doslazovat. Na svickovou je potreba hovezi svickova (maso), ale jakekoliv netucne hovezi, vetsinou zadni je dobra nahrada (delal jsem i z veproveho, ale neni to ono). Maso by melo byt prospikovane tenkymy prouzky speku (bohuzel to je tady nedostatkove zdozi).

    Postup:

    Zeleninu nakrajim na kousky,nejlepe platky. Do kastrolu naliju trochu oleje, tak 3mm vysoko, rozehreju a vezmu pripravene maso a orestuji (opecu) v oleji tak aby zmenilo barvu do bila. Uzavrou se tim pory a nedochazi k uniku stavy.

    Pridam nakrajenou zeleninu, bobkovy list, cely pepr a nove koreni (cele) misto soli davam pouze vegetu. Asi tak na kilo nasa a 5L omacky davam kolem peti kulicek 3 listky bobkoveho listu a polevkovou lzici vegety.Je dobre prihodit kotku hoveziho bujonu.(masox) To cele zaleju vodou aby vsechno bylo pod hladinou a necham dusit (pod poklickou lehce bublat) zalezi podle masa vetsinou hodinu a pul do tri hodin.

    Kdyz je maso meke, vyndam na talir a pripravim si dalsi nadobu a jemne kovove sitko vetsiho prumeru. Scedim vyvarenou vodu (zaklad omacky, ktery uz by mel vonet) pres to sitko a po trochach protlacim rozvarenou zeleninu pres to sitko za pomaoci varecky a mirneho nasili :-) . V sitku ma zustat jen koreni a bobkovy list a koreni je mozne take prolisovat, ale ne nezbytne nutne.

    Tak tu jednodussi cast mame za sebou! Ted zacne ta prava magie. Precezeny zaklad omacky privedu k varu a pridam vodu asi tak na predpokladane mnozstvi. Pridam rozslehanou hladkou mouku s mlekem. (ted mne spousta profesionalu proklela :-D ) Je treba to dobre rozmichavat a pridavat po castech, protoze to urcuje hustotu omacky. Pak je treba tu omacku privest na nekolik minut k varu a odted se musi michat!

    Dobre a dochuceni. Nevim jak to vysvetlit, ale pokusim se. Cele by to melo chutnat lehce do sladka po mrkvi. Ta sladka ma byt patrna, ne prilis silna. Pridavam polevkovou lzici hortice, ne moc agresivni. Sladkou mame z mrkve, pripadne trosicku mleteho cukru. Kyselou nam doda citron. Velice opatrne po pulce polevkove lzice pridavam citronovou stavu. Zpusobi mirne zredeni a opet by mela byt citit kysela a sladka stejnou merou. A posledni clanek je sul. Jak jsem napsal, tak pouzivam vegetu. Je slana a je s ni obtiznejsi neco presolit.

    Pokud se podari tyto tri chuti namichat tak, ze ani jedna neprevlada a zaroven je cela omacka vyrazna, pri ochutnani musi byt hned jasne, ze je slana, sladka a kysela jsme na sparvne ceste chut muze byt trosku silnejsi nez jenom naznak. Ochutnavat musis celym jazykem a teplota prekryva chut, takze foukat!

    Posledni a temer nejdulezitejsi je smetana. Pridavam do hotove odstavene omacky v okamziku, kdy jsem spokojen s chuti. Asi jeden kelimek 200ml na 5L omacky. Smetana zpusobi mirne oslabeni chuti a celkove zjemeni omacky. Proto muze byt chut pred pridanim klidne trosku vyraznejsi, nez je zamyslemo.

    Maso nakrajim na platky tak 3-5 mm silne a davam ho zpet do uz hotove omacky. Zabranim tak jeho oschnuti a jeste natahne jemnost ze smetany.

    Suroviny na 5L omacky:
    1Kg hoveziho masa
    1 maly celer 10cm v prumeru
    2 kousky petrzele
    4-6 kousku mrkve
    5 kulicek celeho pepre
    4 kulicky  noveho koreni
    1 kostka hoveziho bujonu (masox, knor...)
    Slaninu na prospikovani asi 200g 
    Olej, 2dl
    Vegetu 1-2 polevkove lzice
    1 polevkovou lzici hortice
    Pulku citronu
    Mlety cukr (vetsinou neni nutny)
    200g hladke mouky 
    2-3 dl mleka
    200-250ml sladke smetany (neprislazane)
    
    Mnozstvi jsou spis hruby odhad, zvlaste u slaniny,vegety,mouky a mleka. Na polovicni mnozstvi staci vsechno vydelit dvema a kdyz se podari, tak nemusis mit strach ze toho bude moc :-D

    Hodne stesti a rad si prectu o uspechu. Dnes uz to nestihnu, tak knedlik az zitra :-)
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 22:06 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Člověče, jsi zlato!!!!! Jak jsem to čet, zbýhaly se mi slyny, zítra by mi měla přijít výplata, tak jdu do toho! Když přihodíš ještě knedlík, bude to super! Strašně rád vařim a tohle pro mě bude maturita... Přítelkyně nejí maso, tak jí do toho udělám ještě sojový a ukážu jí co to je Česká kuchyně... Strašně moc děkuju!!! V profilu mám možnost poslat mi Email, tak mi pošli adresu, MÁŠ U MNĚ FLAŠKU!!! (Poláci tvrděj, že to oni vymysleli vodku a ta jejich je nejlepší na světě, já tvrdej nepiju, ale musim uznat, že když už mi někdo vnutí, xicht se mi nekroutí a druhej den mě hlava nebolí) Slibuju a když to nesplnim, jsem sráč a budou na to desítky, možná stovky svědků (čtenářů). Jen mi prosímtě ještě detailněji popiš, přibližnou velikost tý zeleninky (centimetry, velikost jako atd. je to strašně důležitá věc a 4-6 kousků mrkve mi neni moc jasný ;-) )
    Strašně moc dík a když napíšeš, s tou flaškou na 100% počítej!!!
                
    29.1.2008 22:16 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Když ji nebude chtít, pošli ji mně. :-)
    29.1.2008 23:09 Zdenek Slama | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    :-D

    Dulezity je ten pomer pul na pul mrkev s ostatni zeleninou. Nekdy je ta mrkev drevnata a malo sladka :-( a davam ji spis vic :-). Navic ta cisla jsou jenom odhad!

    Kdyz to delam, tak ...primerene :-D
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 23:14 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    ...jakobych to znal s nějakýho filmu, přiměřeně, přiměřeně... :-D

    Ten mail mi napiš, tu flašku si zasloužíš ;-)
    30.1.2008 00:03 Zdenek Slama | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Knedlik
    450g hrube mouky
    3 zemle
    1 vejce
    2dl mleka
    10g drozdi nebo 1/2 balicku prasku do peciva.
    sul
    maslo nebo nejaky tuk (i olej) na potreni
    Smichas mouku,drozdi,vlazne (men nez 40 stupnu) mleko s rozslehanym vajickem,sul. Vypracujes testo. melo by byt bez hrudek. Je treba dost sily :-) asi 15 minut usilovneho miseni a nechas asi 40min odlezet.

    Testo vykyne, bude ho vic a bude jemejsi. Melo by byt hladke na povrchu. Testo pak rozdelis na dily ze kterych vyvalis knedlik. To si trochu rozebereme :-)

    Z dilu vytvarujes kouli tak, ze dlani pritlacis na stred a prsty zvednes vznikly okraj a pritahnes jej zpet do stredu dilu. potocis o cca 40 stupnu a zopakujes az dvakrat objedes cely obvod. Testo ztrati trochu vlacnosti a ty volne okraje pak slepis vsechny nahore dohromady, obratis spojem dolu a vykoulis do koule. Je dobre jim dat deset minut, aby mohly trosku nakynout a spoj mel cas na spojeni.

    Pak vezmes jednotlive koule a rozvalis je od stredu k okrajum na rovnomerne silny knedlik a opet nechat 10 minut odlezet. Idealni je nejakych 7 cm v prumeru a delka zavisi na velikosti nadoby na vareni.

    Je treba spousta vody. Knedlik pri vareni musi plavat! a musis pocitat se zvetsenim objemu, takze muzes sice nacpat treba tri do jednoho hrnce, ale pak muzes mit problem je vyndat, pripadne otocit.

    Takze vareni:

    Varime v osolene vode (tak normalne, moc presolit se to neda) mirnym varem 10 - 13 minut na jedne strane. To zavisi na tloustce knedliku. Hodit do vrouci vody, pohlidat aby se odlepil ode dna a zakryt poklici. Po deseti minutach sundat poklici a stouchnout ve stredu knedliku na okraj tak aby se obratil a znovu prikryt a nechat dalsich deset minut.

    Uvareny knedlik vyndat nejlepe na velkou drevenou desku a propichat vidlickou tak kazde tri centimetry po cele delce knedliku a az na doraz na drevo aby z nej mohla unikat para a nesrazil se. Jeste horky knedlik rozriznout na poloviny a zkontrolovat, jestli je uvareny uprostred. Kdyz na nej pritlacis prstem, tak by se mel castecne vratit a ne zustat uplne slepeny. Take rez by mel byt rovnomerny. Je treba ostry nuz. Je to tezke odhadnout bez praxe, ale pokud ho tam nechas o minutu del, tak by to nemelo vadit, ale muze se ovarit z venci, pripadne srazit.

    Nakonec hotovy knedlik potres maslem, pripadne stolnim olejem, aby neosychal.

    PS Svickova: Ja zapomel na cibuli, ale jenom malou.

    Ten navod je takovy no ne moc presny, ale jsem online temer porad, tak v pripade nejasnosti se klidne ptej. Jeste zkontroluju svuj profil na aktualnost, ale email by mel byt ok! Dostavam HLAD Rano jdu nakupovat na svickovou!
    30.1.2008 00:31 abr | skóre: 24 | blog: ab
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Propichavat radeji spejli (nebo slonim paratkem), at se knedlik moc neporusi, jinak souhlas.
    =^..^= AmigaPower® avatar 30.1.2008 00:52 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Jsem se ožral, už nemůžu nčíst (zejtra), flaška platí, fakt moc dík...
    Pinhead avatar 30.1.2008 10:14 Pinhead | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Netřeba ostrý nůž. Knedlíky se vodjakživa krájí nití...
    Complete the pattern, solve the puzzle, turn the key.
    30.1.2008 10:50 Zdenek Slama | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Pravda, kdyz jich mas nakrajet 5 kousku, ale pri 500 bych to nedelal :-)
    30.1.2008 00:25 abr | skóre: 24 | blog: ab
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Ja bych jeste pridal tymian, vynechal hnus (cti vegetu) a maso se zeleninou narval do papinaku (gentooisti oceni znacne zrychleni kompilace masa :-) )
    30.1.2008 00:54 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Používám vcelku podobný recept, jen dávám tak dvakrát tolik pepře a nového koření, no a ještě fígl od babičky, že když se přidá zelenina, tak než se to podleje, člověk tu zeleninu osmahne, až do přihnědla, tedy kousek před připálením, a pak tepr podlít a začít dusit, zvýrazní se tím chuť omáčky.

    Také pak existuje část vyznávačů pečení svíčkové, suroviny jsou v podstatě stejné, akorát maso se po zatažení na oleji neupravuje dále smažením a dušením, nýbrž se spolu se zeleninou a kořením upeče v pekáči, přičemž se to podlévá vodou, nebo vývarem (lze nahradit bujónem ve vodě). Po upečení masa se vše vyndá, maso se dá zvlášť, a zbytek (zelenina a trochu šťávy s kořením) se dále upravuje do podoby omáčky. Tedy hodí se to do hrnce, a dle nátury kuchaře se buďto zahustí a poté ředí, nebo rozředí a poté zahustí (ideálně světlou jížkou, nebo v případě lennosti rozmíchanou hladkou moukou ve studené vodě, nebo přímo ve smetaně). Během toho se doladí chuť k obrazu svému, vcelku slušná inspirace lze najít v detailním popisu, na který reaguji, neuškodí ani lžička medu (lžička na několik litrů polévky).

    Ono vaření, když člověka zrovna baví a věnuje všem piplačkám okolo poctivě čas, tak pak lze během několika pokusů dosáhnout hranice, kdy člověku velmi chutná jeho vlastní výtvor, a to je jeden z těch velmi příjemných pocitů. A používat kvalitní suroviny je také velké zlehčení dosáhnutí dobrého výsledku, ono je prostě jednodušší udělat dobrou omáčku z nezašlé zeleniny a pořádného kusu masa, než pouze z již povadlé zeleniny a pouze bujonu, protože místo masa bude kupovaná sekaná.
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."
    =^..^= AmigaPower® avatar 30.1.2008 00:56 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Odepíšu, ale teď sem vožralej...
    =^..^= AmigaPower® avatar 30.1.2008 01:11 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Právě jsem na MDV dostal svůj první neřešitelnej zámrz (tlačítko reset)
    =^..^= AmigaPower® avatar 30.1.2008 01:16 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    kur*a, napsal jsem tohle a konec!!! nedalo se psát, každopádně dík!!! Chtěl jsem hodit vtipnou připomínku, na to že napíšeš zítra a bylo to trři minuty po půlnoci, ale shit, něco divnýho se děje. Flaška je tvojhe....
    30.1.2008 01:35 Zdenek Slama | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Haha !

    Ja mam o hodinu men! :-D
    =^..^= AmigaPower® avatar 30.1.2008 07:54 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    :-D vy Angličani...
    30.1.2008 01:33 Zdenek Slama | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Ano souhlas, ale kdyz jsem si predstavil jak to micha v malem kastrulku, tak bude mit spoustu prace i bez zvlast podusene zeleniny. Navic jsem se pokusil upravit popis tak aby to zvladnul i kdokoliv bez vetsich znalosti treba BFU :-)

    Snad, kdyz to nepripali a dodrzi alespon zhruba popsany postup s tim, ze nejake kucharske dovednosti ma, tak to bude temer jiste jedle :-D .

    Ne nadarmo se rika ze kuchar se pozna podle omacky, protoze upect flak masa umi kdekdo, ale dochutit omacku.... :-D

    Dobrou noc.
    =^..^= AmigaPower® avatar 30.1.2008 07:55 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    kuchar se pozna podle omacky
    100% souhlas !!!
    30.1.2008 08:29 iMHO | blog: iMHO
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Covece, muj tata svickovou nezahustuje moukou. Proste to udela tak akorat i bez jakehokoli zahustovadla. Musim nekdy bejt u vareni a vykoumat postup.
    29.1.2008 20:17 Scarabeus IV | skóre: 20 | blog: blogisek_o_gentoo | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Celej vecer si rikam "Naco varit sou tu zbytky." a ty mi sem ted hodis takovouhle vec. Je to vubec legalni?, sem akorat dostal po tom chlebu hlad ;D
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 20:20 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    +1 :-D
    29.1.2008 20:54 abr | skóre: 24 | blog: ab
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Odkud mas ten obrazek? Vypada uplne presne, jako to, na co jsem zvykly.
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 22:10 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    ...google...
    brk avatar 29.1.2008 20:58 brk | skóre: 29 | blog: broukoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Podstatné je pivo, zbytek je jen příloha. :o)
    USE="-qt -kde"
    fabian avatar 29.1.2008 21:14 fabian | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    lol souhlas:)
    David Watzke avatar 29.1.2008 22:05 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    +1 a navíc co je špatnýho na těstovinách ;-)
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 22:09 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    ...dej si je s řízkem, se svíčkovou, nebo se smažákem a uvidíš ;-)

    PS: kámošovi jednou nabidli smažák s rejží!!! (U čtyř bernardýnů, Praha 4, Novodvorská)
    David Watzke avatar 29.1.2008 22:12 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Jasně, to je něco jinýho, ale zrovna ten guláš v pohodě.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 22:29 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    To jo, ale pokud nemáš na výběr, jenom rejži a těstviny, to už ti je pak s toho na blití i když to jíš jednou za 3 neděle a to tady mam ještě 8 konzerv... :-(
    David Watzke avatar 29.1.2008 22:36 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Není, já jím těstoviny pořád a když jde o jídlo, který se dá jíst s knedlíkem stejně tak dobře jako s těstovinama, spíš preferuju těstoviny, protože mi přijdou trochu lepší a taky se nemusej krájet a člověk se může tak rychlejš a dřív cpát :-D
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 23:02 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    nemusej krájet a člověk se může tak rychlejš a dřív cpát
    +1 ...je vidět, že taky miluješ žrádlo ;-)
    Honza Balák avatar 29.1.2008 22:39 Honza Balák | skóre: 23 | blog: Jaxův linuxový zápisník | Předklášteří
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Nesouhlasím se svíčkovou, (asi) jakoukoliv omáčku mám raději s těstovinama (pravda, koprovku asi ne :-)), ale svíčkovou si dokážu představit. A pokud je kuře na paprice, tak jsou těstoviny naprosto bezvadný.
    <null>
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 23:05 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    kuře na paprice je jasný!!! o tom se ani nebav!!! těstoviny rulez!!! svíčková s těstovinama by mi připadla trošku divná... Ale problém je v tom, že já tu mam rejži a těstoviny dokolečka, to je na zblbnutí, jen sem tam nějakej brambor... :-(
    satanatas avatar 30.1.2008 11:57 satanatas | skóre: 14 | blog: vše co můžete s klidem hodit za hlavu ze světa linuxu i jiných světů | Graveyard
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    pro zpestření jídelníčku doporučuji kombinaci kterou jedí v sousední vesnici: řízek + špenát + hranolky. totální úchylnost, o po ochutnání dokonalost sama. :+)
    pools avatar 29.1.2008 21:13 pools | skóre: 19 | blog: Svědek Damdogův | Opava/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Vzhledem ke stravovacím návykům ze strahova bez houskového knedlíku nepřežiji více jak dva dny (pokud se ovšem nechci živit něčím, o čem si vůbec nejsem jistý, cože to vlastně jě...) ;-)
    Vivre libre ou mourir!
    29.1.2008 22:56 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    bohaho já ho zabiju. Takovýhle chutě. A to asi pujdu zítra na trhání stoličky jestli mi do rána sleze ta teplota. Ale jestli budu pořád marod tak volám máti at dělá svíčkovou.
    Don´t worry, be happy.
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 23:08 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    ...jestli tě to utěší, tak mně taky čeká zubák, špatně zavřená pětka v levo nahoře, zánět jak sviňa, boule jak hovado... :-(
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 23:10 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    A ty máš navíc na svíčkovou máti, mně čeká vlastnoruční experiment když zítra přijde výplata... :-D
    29.1.2008 23:14 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    to jo,ale zase to bude vypadat že se pojedu domu k rodičům jenom nažrat. I když přemýšlím že bych si jí zkusil taky vlastnoručně ale pod "dohledem"
    Don´t worry, be happy.
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 23:18 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Na co dohled? Podívej se, takovej salát na vánoce si už dva roky dělám sám a je fakt lepší než od matky, i když jí musim volat kolik čeho tam mam dát... :-D
    29.1.2008 23:12 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    neutěší, mě to neva. už jdu na druhý ale vzhledem k tomu jak mi dneska je tak to zas bude odklad. a já to chci mít venku dokud nejsou vedra. Ale zase bych si mohl dát tu svíčkovou :-)
    Don´t worry, be happy.
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 23:16 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Doporučuju horror Dentista, nebo Dentista-II ;-)
    29.1.2008 23:18 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    tak to jsem ještě neviděl, a asi zkouknu až po úspěšném zákroku.
    Don´t worry, be happy.
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 23:20 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Pustil jsem to bejvalce "před zákrokem" a odvolala vizitu... :-D :-D :-D :-D :-D
    30.1.2008 01:18 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Jinak i ten guláš není tak těžký. Nejdůležitější je mít hodně cibule a masa, dělat guláše jednu porci je těžké, čím víc ho člověk dělá, tím lepší bývá výsledek (vařívám ho pro 1-25 lidí). Člověk potřebuje zhruba tolik cibule, co masa (jestli na váhu, nebo na objem, to se názory různí). Zbytek už je jen na dochucení a zahuštění :-). Maso je samozřejmě asi nejoblíbenější hovězí, a často se na guláš používá klížka, ale jde to prakticky z libovolného hovězího masa, akorát se od toho odvýjí výsledná kvalita masa v guláši.

    Nejprve člověk oloupe a nakrájí cibuli, na relativně malé kousky. Pak si dle potřeby očistí (někteří strávnící nesnáší prorostlinu, ale já zastávám názor, že v guláši nevadí, protože se stejně rozvaří) maso a naporcuje na kousky gulášové velikosti.

    Na rozehřátý olej hodíme nejprve cibuli, se špetkou soli, a osmažíme do zlatava, nezapomeneme míchat, aby se nám lokálně nepřipálila. Někteří profesionální kuchaři tvrdí, že jedině guláš z mírně přismahlé cibulky je ten dobrý guláš, proto není špatné, když cibuli opečeme opravdu do zlatava, trochu více, než do jiných omáček. Poté přihodíme naporcované maso, posolíme a necháme ho pustit šťávu.

    Nyní začíná veledůležitý proces vypařování a dolévání vody. Vždy necháme dusit guláš tak dlouho (za občasného promíchání), dokud se nám nezačne malinko přichytávat k hrnci, teprve v tuto chvíli zalijeme vodou tak, aby vše bylo těsně ponořené. A dusíme, dokud se nezačne trochu přichytávat. Takto opakujeme dle časových možností, několik kuchařů mi tvrdilo, že čtyři cykly je tak akorát. Trvá to dlouho, jeden cyklus třeba i přes hodinu, záleží na množství guláše a typu vařiče.

    Nyní máme základ na omáčku a maso, které by mělo mít tu správnou gulášovou konzistenci, nicméně jsme zatím nepřidali žádné koření. Opět nasává filosofické dilema, zda nejprve zahustit a poté rozředit, nebo obráceně, tentokrát doporučuji (jsem amatér) zaprášit hladkou moukou ve stavu skoro přichytávání, chvilku posmažit a poté začít ředit, ale pozor, aby se nám to nepřichytilo, hodně míchat.

    Kořeníme pomocí vcelku hodně sladké papriky (ale pozor, také se nesmí přehnat), trochu pepře, někdo přidává majoránku, trochu česneku, někdo přidává i kmín. Veškeré koření je potřeba chvíli povařit, a poté teprv zkoušet chuť.
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."
    =^..^= AmigaPower® avatar 30.1.2008 08:06 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Hmm, zajímavé, tisknu a archivuju ;-) Já jsem se na civilce naučil od jedný pani guláš bez použití papriky, barvu to získá díky 2-3 kuličkám nového koření...
    Opět nasává filosofické dilema, zda nejprve zahustit a poté rozředit, nebo obráceně, tentokrát doporučuji (jsem amatér) zaprášit hladkou moukou ve stavu skoro přichytávání, chvilku posmažit a poté začít ředit,
    já ještě nikdy nezaprašoval, ale už mi to jednou říkala kamarádka, tak to asi zkusim. Vždy jsem volil zako základ variantu s "jíškou" (mouka, rozmíchaná ve skleničce s vodou) a potom, je-li třeba, buď zahuštění, nebo zředění.
    31.1.2008 17:43 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    To můj guláš získá většinu barvy od hovězího a možná cibule, paprika to akorát z hnědé hodí trochu směrem k červenohnědé :-) Ono právě ta barva vznikne při tom opakovaném vypařování, tedy pokud člověk použije opravdu hovězí.
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."
    30.1.2008 13:16 PepaSFI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    ono je to s gulášem asi jako s Linuxem. Každý kuchař má svůj recept,pokaždé jsou jiné suroviny,něčeho je málo, něčeho hodně a hlavně ten recept je potřeba nebrat moc vážně a experimentovat. My tady kupujem na guláš na jatkách jakési odřezky z hovězích hlav, kdoví proč tomu říkají veverka.Moc fajnové maso to je. Taky ze srdce je dobrý, je jiný, takový řek bych že se zdá dietnější. Jen je potřeba krájet to na drobnější kousky a dobře odstranit ty šlachovité části. Déle se to vaří a je to tužší, je vhodné použít hrnčál Papinův. Cibuli já krájím na větší kousky,mám rád když je tam poznat a smažím ji dvoufázově. Půl a druhou polovinu přidám později aby část byla víc osmažená. Ale důležitá je paprika. S nějakou vyčichlinou vyrobenou z kdoví čeho to nikdy není ono. Pokud máte možnost koupit papriku na jižním Slovensku nebo v Maďarsku tak neváhejte. Já ji občas kupuju v Podhájskej u Nových Zámků, vozí ji tam nějaký malovýrobce a to je teda síla.
    31.1.2008 17:48 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    ono je to s gulášem asi jako s Linuxem. Každý kuchař má svůj recept,pokaždé jsou jiné suroviny,něčeho je málo, něčeho hodně a hlavně ten recept je potřeba nebrat moc vážně a experimentovat.
    Nemůžu nesouhlasit, ono prostě také každému chutná trochu něco jiného. Ono já mám právě rád, když se ta cibule už rozpadne v omáčku, plus tedy při nandávání posypávám talíř/misku s gulášem syrovou, na jemné proužky nakrájenou, cibulí (samozřejmě, že jemnost se odvíjí od lennosti).
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."
    30.1.2008 08:12 Brumla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    1 hrnek hladký mouky

    1 hrnek mlíka

    1 vejce

    1/2 prdopeče 1

    špetka soli

    2 obyč rohlíky

    máslo na vymazání hrnků

    3 stejný hrnky 2

    Všechno se smíchá dohromady, vymažou se hrnky máslem a naplní se tou hmotou do 2/3. Ve velkým hrnci se dá vařit voda, množství takový, aby to bylo do těm hrnkům tak do půlku, max. do 2/3 (ta vařící voda nesmí do těch hrnků cákat). Až se voda začne vařit, tak tam ty naplněný opatrně hrnky postav a nech 22 minut vařit (klidně na plnej céres).

    Jsou to nejjednodušší knedlíky, chuťově nemaj chybu (ne jak ten eklhaft, co prodávají v supermarketech).

    1 prášek do pečiva

    2 předpokládám 2-3 dcl hrnky, pro větší je nutný přidat prdopeč a vejce
    "Naseruť jim dříve do rypáků, než abych ustoupil z Vyšehradu...!" (Zikmund Lucemburský, říjen 1420)
    =^..^= AmigaPower® avatar 30.1.2008 08:55 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Dík, doufám že tu seženu prdopeč ;-), rohlík (tady neseženu) nahradim houskou, je to asi stejná gramáž...
    30.1.2008 11:13 Zdenek Slama | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    +1

    Hezky. Dik za typ, urcite vyzkousim!

    To se nam tady na Linuxovem serveru krasne rozjela diskuze :-D
    30.1.2008 17:40 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    že by se přidala sekce recepty vedle Desktopů :-)
    Don´t worry, be happy.
    4.2.2008 12:15 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Něco jako recepty ABC Linuxu? jsem pro :-D. A mohlo by se to členit podovně jako sekce Hardware :-)
    Možná by se to leckomu hodilo ;-)
    30.1.2008 12:40 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Bez knedlíku bych sice neumřel, ale absťák pociťuju poměrně brzy. Zvlášt, když jsme někde v zahraniční kde neznaj knedlíky...

    Ale aby nedošlo k omylu: Není knedlík jako knedlík:
    Je knedlík hospodský (viz foto) u kterého je navíc kvalita značně rozdílná.
    Existuje ale také například knedlík moravský nebo knedlík bavorský.
    Dále se knedlík může lišit tvarem (šiška nebo koule), velikostí, konzistencí (neobsahuje / obsahuje / jak mnoho obsahuje kvasnic), způsobem přípravy (v páře, ve vodě) atd., atd.
    Takže by to chtělo upřesnit o jaký knedlík se vlastně jedná (zadání je značně nepřesné nehledě na to, že název blogu implikuje knedlík jen velmi vzdáleně).

    Závěrem bych chtěl poznamenat, že je mi upřímně líto národů, které knedlík neznají, protože je to nenahraditelná potravina, kterou nemůže nikdy zastoupit něco takového jako je brambora, rýže nebo dokonce těstoviny! ;-) :-)
    30.1.2008 12:42 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    PS: A to se vůbec nezmiňuji např. o knedlících s vajíčkem, knedlících plněných (masem), knedlících na sladko, knedlících kynutých (tzv. blbounech) atd...
    =^..^= AmigaPower® avatar 30.1.2008 19:39 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    šlo mi hlavně o houskovej, ale třeba ten bavorskej bych si taky dal, ten si sem-tam dávám se srnčim na smetaně v takový jedný hospůdce... ;-)
    30.1.2008 20:19 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    ...v takový jedný hospůdce... ;-)
    ... prosím o upřesnění :-D
    =^..^= AmigaPower® avatar 30.1.2008 20:48 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Tady prosím... ;-) Jen koukám že trochu pozměnily jídelňák, asi 2 roky jsem tam nebyl...
    30.1.2008 21:44 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Děkuji!! To zase není tak daleko. Tak až budu někdy v Praze (třeba na nějakém školení) tak toho můžu využít
    Už je to v záložkách:-D
    kotyz avatar 30.1.2008 13:44 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    dneska sem mel rajskou s knedlikem. ale radsi bych tu svickovou ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    30.1.2008 15:06 bobbin | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Za předpokladu, že Bůh je nekonečný a vesmír je taky nekonečný… dal by sis toast?
    satanatas avatar 31.1.2008 12:01 satanatas | skóre: 14 | blog: vše co můžete s klidem hodit za hlavu ze světa linuxu i jiných světů | Graveyard
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    další pečivovitá otázka. polož mi pečivaprostou a marmeládyprostou otázku...
    30.1.2008 17:17 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Recept na (upravený) "moravský" knedlík (kulatý):
    HOWTO:
    1/2 kg hrubé mouky
    1 lžička soli
    1 vejce
    1/4 litru mléka
    5 rohlíků
    droždí (asi tolik jak velký je poslední článek malíčku na ruce ;))
    
    Původně se prý droždí nedávalo. Vzniky tak zvané "betoňáky",
    ale někteří to mají rádi "nadýchanější".
     Z těsta vyrobíme koule, které umístíme do hrnce s dostatkem vroucí (osolené) vody.
    Každý knedlík vaříme každou stranu 12 minut, tj. každý knedlík dohromady 24 minut.
    
    Pozn: K nasycení obvykle stačí jedna polokoule. Vynikající též s vejci, nejlépe domácími.
    Dobrou chuť! :-)
    31.1.2008 12:44 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Potěšilo mne, že je tu podobný recept (v podstatě totožný, ovšem podstatně lépe vysvětlený)
    Jen dodám, že moje knedlíky jsou velké asi jako spojené ruce, (tj. jednu ruku v pěst a druhou okolo ní... no někdo má ruce větší... tak přibližně :)).
    Barvu knedlíku dokáže ovlivnit vejce (domácí bývá žluté). Na tuk na potření proti osychání jsem zapomněl.
    Každopádně jsem rád, že knedlíkové umění v Čechách nevyhynulo. Ty "supermarketový a hospodský náhražky" chce totiž alespoň občas proložit pořádným knedlíkem!

    PS: Při té příležitosti jsem nad fenoménem zvaným knedlík trochu přemýšlel a hlavou mi běžely myšlenky na babiččiny domácí kynuté knedlíky s čerstvými jahodami a s povidly a také na knedlíky sypané mákem, tvarohem, perníkem, strouhankou.. Ale to už jsem poněkud odbočil...
    30.1.2008 17:57 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    hele když už jsme u toho jídla, neznáte nějaký dobrý online kuchařky pro blbce? Google mi jich vždycky našel dost ale každá kecá něco jinýho a neberou to že podle toho vaří nějakej blb
    Don´t worry, be happy.
    30.1.2008 18:30 abr | skóre: 24 | blog: ab
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    1 2
    30.1.2008 18:33 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Inspirativní... ale je tam poměrně omezený repertoár. Když už jsem u těch studentů, tak to chce i levné a chutné delikatesy, jako je např. kmínová polévka s osmaženými chlebovými kostičkami a podobně... :)
    30.1.2008 18:38 abr | skóre: 24 | blog: ab
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    jestli budes chtit, tak se mrkni na podcasty ctrlaltchicken (Alex Albrecht z diggnation neni kuchar)
    30.1.2008 18:54 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    díkes, toť přesně ono
    Don´t worry, be happy.
    30.1.2008 18:40 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Úplně nejlepší kuchařka (nepočítám -li zcela unikátní "recepty Péti Vařiče") vyšla IMHO kdysi dávno pro Restaurace A Jídelny (moje rodiče tam pracovali).
    Recepty uváděla pro 10 porcí a byly normované (včetně úbytku gramů u jednotlivých položek při vaření), takže člověk přesně věděl, kolik mu toho mělo na konci zbývat ;-).
    (Ovšem jednou jsem to špatně spočítal a jedl jsem čočkovou kaši asi týden ;-)).
    Nicméně, ta asi není online :-/
    31.1.2008 08:34 raziel | blog: LinArchia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    mne sa pozdávala stredoškolská učebnica pre kuchárov :) tuším že sa vola technológia prípravy jedál (nie som si istý) sú to také dve hrubé knihy s oranžovým chrbtom.
    31.1.2008 09:23 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Jo jo myslím, že to bylo podobné (ne - li stejné) :)
    4.2.2008 11:06 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Tak jsem zapátral. Co co jsem měl na mysli se jmenuje:
    Receptury teplých pokrmů
    Vydalo nakladatelství Merkur v Praze v roce 1986 jako svou 1537 publikaci nákladem 70 000 výtisků.
    Cena (tehdy) 65,- Kčs (;-)) No, nevím, jestli se to dá ještě někde sehnat.. :-/
    31.1.2008 09:22 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    ...neznáte nějaký dobrý online kuchařky pro blbce?...

    Hledal jsem, ale online to asi neexistuje (alespoň zatím). Jediný výskyt (2 kusy) jsem zaznamenal v knihovně. Ale jinak by to mohlo být přesně ono:
    Péťa Vařič aneb Snadné etudy pro hrnec s pokličkou a obě ruce levé :-)
    5.2.2008 00:25 zelial | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    30.1.2008 19:16 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    já vím že odkaz na "nějakej" recept jsi nechtěl, ale jak tady tak pojídám hemenex a koukám na recepty tak jsem natrefil na recept na svíčkovou a ... no prohlídni si to sám
    Don´t worry, be happy.
    Max avatar 30.1.2008 20:37 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Sním všechno, všude, v jakémkoliv stavu a v jakékoliv poloze. Jste přehnaný labužníci, jídlo je jenom jídlo ...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    30.1.2008 21:35 JZD | skóre: 15 | blog: Na_dvorku
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Sem si v poslední době zvykl chodit sem http://ekucharka.net/ ty videa jsou velmi poučná.
    Víra znamená vyznávat to, o čem člověk dobře ví, že to není pravda. Mlčeti platina, mluviti v gajzu, býti v hajzlu.
    =^..^= AmigaPower® avatar 30.1.2008 21:44 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    ...to video mně zabije ;-) mam hlad!
    30.1.2008 21:58 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Síla!... zvlášt to o guláši, to je fakt "maso". Málo kdo umí udělat dobrej guláš ale tenhle vypadá (barva, kostičky masa..) fakt dobře..! A ještě kdyby byl pěkně uleželej... (mňam!)
    30.1.2008 23:22 abr | skóre: 24 | blog: ab
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    dik, sup s tim do bookmarku
    31.1.2008 12:10 mlz | skóre: 12 | blog: Obcas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    http://dadala.hyperlinx.cz/kuchar/racuisinh.html

    Svíčková se samozřejmě peče, na straně druhé, sekanou svíčkovou můžu a rád

    Paprika do guláše potřebuje čas a tuk, na rozpáleném tuku hořkne Guláš se dá zahustit i strouhaným chlebem, ale hustota guláše je dána cibulí

    Knedlíci jsou houskové podle žemlí, čím více, tím lépe

    Mimochodem, před časem jsem zvažoval klub poctivých knedlíků, tedy hospody, kde mají knedlík vařený a nikoliv velkovyráběný. Bylo jich málo
    31.1.2008 12:20 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Co znamená formulace (?):
    ..před časem jsem zvažoval klub poctivých knedlíků, tedy hospody, kde mají knedlík vařený a nikoliv velkovyráběný...
    6.2.2008 10:27 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ženský!!! Chlapi!!! Kuchařky, kuchaři help!!!
    Při pročítání tohoto blogu jsem dostal chuť na domácí šunkafleky a přitom jsem si uvědomil, že vlastně neumím vyrobit "uzenou polévku s rýží". Je mi jasné, že základem je "zbytek" - vývar z uzeného masa, ale přesný recept nemám. Neznáte ho, prosím, někdo?

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.