abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
dnes 22:44 | Nová verze

Byla vydána nová verze 2019.1 průběžně aktualizované linuxové distribuce navržené pro digitální forenzní analýzu a penetrační testování Kali Linux (Wikipedie). Přehled novinek v changelogu. Vývojáři zdůrazňují Linux 4.19.13 a díky němu opětovnou podporu Banana Pi a Banana Pro, aktualizaci nástrojů jako theHarvester nebo DBeaver a Metasploit Framework ve verzi 5.0. Aktualizovat Kali Linux lze pomocí příkazů "apt update && apt -y full-upgrade".

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 13:33 | Zajímavý článek

Craig Loewen se v příspěvku na blogu Microsoftu věnuje novinkách ve WSL (Windows Subsystem pro Linux), které přinese Windows 10 1903. Jedná se především o možnost přístupu z Windows (Průzkumník souborů, explorer.exe) k souborům v nainstalovaných linuxových distribucích. Použit je protokol 9P.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
dnes 10:44 | Zajímavý software

Byl vydán Hangover ve verzi 0.4.0. Jedná se o součást projektu Wine umožňující spouštět Windows aplikace pro x86 a x86_64 na architektuře ARM64 (AArch64). Zdrojové kódy této alfa verze jsou k dispozici na GitHubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 03:00 | Nová verze

Byla vydána nová major verze 3.0.0-1 linuxového prostředí pro operační systémy Windows Cygwin (Wikipedie). Přehled novinek v oficiálním oznámení.

Ladislav Hagara | Komentářů: 6
včera 02:00 | Nová verze

Byl vydán Debian 9.8, tj. osmá opravná verze Debianu 9 s kódovým názvem Stretch. Řešeny jsou především bezpečnostní problémy, ale také několik vážných chyb. Předchozí instalační média Debianu 9 Stretch lze samozřejmě nadále k instalaci používat. Po instalaci stačí systém aktualizovat.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
15.2. 12:33 | Pozvánky

Příští týden bude na MFF UK zahájena série přednášek o architektuře a implementaci operačních systémů. Mezi přednášejícími budou odborníci z firem Kernkonzept, Oracle, Red Hat, SUSE či SYSGO. Pokud si chcete rozšířit obzory (virtualizace, ptrace, ZFS, kdump, ...), vyberte si z harmonogramu téma, které vás zajímá a přijďte. Přednášky se konají každý čtvrtek od 15:40 v učebně S4 na Malostranském náměstí 25 v Praze. Přednášky jsou přístupné veřejnosti (registrace není nutná), studenti UK a ČVUT si je mohou zapsat jako standardní předmět.

Vojtěch Horký | Komentářů: 15
15.2. 05:00 | Nová verze

Bylo vydáno Ubuntu 18.04.2 LTS, tj. druhé opravné vydání Ubuntu 18.04 LTS s kódovým názvem Bionic Beaver. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v přehledu změn.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
15.2. 03:00 | Zajímavý software

Git History umí u souborů v git repozitářích zajímavým způsobem zobrazit jejich historii a následně jednotlivé změny, viz animovaný gif. Použít jej lze lokálně nebo aktuálně na soubory umístěné na GitHubu. Máte-li ve webovém prohlížeči zobrazen soubor umístěný na GitHubu, nahraďte v URL doménu github.com doménou github.githistory.xyz a nové URL odešlete. Využít lze také rozšíření Chrome i Firefoxu. V plánu je vedle GitHubu také podpora GitLabu a Bitbucketu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
15.2. 01:00 | Nová verze

Byla vydána verze 1.0 webové a na frameworku Electron postavené desktopové verze svobodného decentralizovaného skupinového komunikátoru Riot (Wikipedie) využívajícího protokolu Matrix (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
14.2. 14:22 | Nová verze

Společnost Collabora oznámila vydání verze 4.0 online kancelářského balíku Collabora Online a také Collabora Online Development Edition (CODE) pro domácí uživatele. Kancelářský balík vychází z LibreOffice Online (cgit).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
Máte v desktopovém prostředí zapnutou zvukovou znělku po přihlášení se do systému?
 (8%)
 (1%)
 (90%)
 (1%)
Celkem 343 hlasů
 Komentářů: 11, poslední 14.2. 07:59
Rozcestník

Ochrana osobních údajů

Veškeré osobní údaje, které uživatelé poskytnou Provozovateli (Nitemedia s.r.o.) prostřednictvím internetové adresy http://www.abclinuxu.cz (dále jen "Osobní údaje"), budou považovány za důvěrné (to se netýká údajů, které uživatel vyplní do svého veřejně přístupného uživatelského profilu).

Účel, k němuž budou Osobní údaje zpracovány, vyplývá z nebo je uveden na příslušné stránce, která umožňuje vložení takových údajů. Provozovatel zaručuje, že neposkytne Osobní údaje jiné osobě. Provozovatel dále zaručuje, že s Osobními údaji bude nakládat v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Provozovatel si však vyhrazuje právo analyzovat, popřípadě zveřejňovat IP adresu, ze které jsou odesílány diskuzní příspěvky nebo jiný obsah.

Osoba, která poskytla Osobní údaje, souhlasí s tím, aby Provozovatel všechny poskytnuté Osobní údaje zpracovával pro účely uvedené výše, nebo aby takové údaje nechal zpracovat jinou osobou. Osoba, která poskytla Osobní údaje, má právo požádat Provozovatele, aby její Osobní údaje vyloučil ze zpracovávání. Taková žádost musí být písemná a musí být doručena na adresu:

Nitemedia s.r.o.
Velehradská 1411/20
130 00 Praha 3

Dokument vytvořil: Robert Krátký, 29.3.2005 14:36 | Poslední úprava: Nonsence, 2.2.2016 15:59 | Další přispěvatelé: Luboš Doležel (Doli) | Historie změn | Zobrazeno: 19456×

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
© 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.