abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
dnes 09:33 | Komunita

Po více než třech a půl letech od představení v diskusním listu LKML (Linux Kernel Mailing List) byl WireGuard (Wikipedie), tj. software pro vytváření VPN tunelů, začleněn (commit) do upstream Linuxu (mainline).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 08:32 | Nová verze

Po roce vývoje byl vydán FreeNAS 11.3, open source storage řešení postavené na FreeBSD a ZFS. Mezi novinkami je 2.0 API (podpora REST i Websocket), podpora NAT i pro pluginy, vylepšený alert systém, vylepšený výkon ZFS, ACL manager a spousta dalších věcí. Tato verze již obsahuje jen nové rozhraní (legacy už není k dispozici), které doznalo mnoha vylepšení. Upgrade na verzi 11.3 je oficiálně podporován jen z verze 11.2-U7.

Max | Komentářů: 1
dnes 07:00 | Bezpečnostní upozornění

V poštovním serveru OpenSMTPD (Wikipedie) byla nalezena a opravena kritická bezpečnostní chyba CVE-2020-7247. Útočník může lokálně nebo i vzdáleně spouštět libovolné příkazy pod právy roota.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 06:00 | Komunita

Vývojáři poštovního klienta Thunderbird oznámili, že pro něj vytvořili nový domov. Vytvořili pro něj společnost MZLA Technologies Corporation zcela vlastněnou neziskovou organizací Mozilla Foundation.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 00:11 | Zajímavý projekt

Cílem projektu Usable X.509 errors (GitHub) jsou srozumitelnější chybové hlášky v X.509. Ke stažení a k vyzkoušení jsou různě vadné certifikáty.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
včera 22:33 | Nová verze

Byla vydána (YouTube) nová verze 2019.3 multiplatformního herního enginu Unity (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání. Ukázka možností v krátkém filmu The Heretic.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 19:00 | Nová verze

Byla vydána nová verze 2020.1 průběžně aktualizované linuxové distribuce navržené pro digitální forenzní analýzu a penetrační testování Kali Linux (Wikipedie). Systém už neběží pod uživatelem root. V živém systému se uživatel místo root/toor přihlašuje kali/kali. Při instalaci systému je vyžadováno zadání uživatelského jména a hesla. Aktualizovat Kali Linux lze pomocí příkazů "apt update && apt -y full-upgrade". V dalších verzích spolu s příkazem sudo.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 13:00 | Nová verze

Byla vydána nová verze 5.0.0 Knot Resolveru. Přináší například změny ve způsobu konfigurace síťových zařízení. Knot Resolver je open source implementace rekurzivního DNS serveru (resolveru) vytvořená a udržovaná v Laboratořích CZ.NIC.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 03:00 | Bezpečnostní upozornění

Intel vydal bezpečnostní upozornění INTEL-SA-00329 upozorňující na dvě nové bezpečnostní chyby ve svých procesorech. Jedná se o CVE-2020-0548 (Vector Register Sampling) a CVE-2020-0549 (L1D Eviction Sampling). Vážnější chyba CVE-2020-0549 dostala název CacheOut (pdf).

Ladislav Hagara | Komentářů: 17
27.1. 23:00 | Komunita

Společnost Qt na svém blogu informuje o změnách v dostupnosti svého stejnojmenného multiplatformního toolkitu. Ke stažení binárních souborů s Qt bude od února nutné mít uživatelský účet. Binární LTS verze a offline instalační programy budou nově k dispozici pouze pod komerční licencí.

Ladislav Hagara | Komentářů: 37
Zdají se vám sny s IT tématikou?
 (9%)
 (1%)
 (12%)
 (17%)
 (55%)
 (7%)
Celkem 288 hlasů
 Komentářů: 10, poslední 18.1. 16:18
Rozcestník

www.AutoDoc.Cz

Ochrana osobních údajů

Veškeré osobní údaje, které uživatelé poskytnou Provozovateli (Nitemedia s.r.o.) prostřednictvím internetové adresy http://www.abclinuxu.cz (dále jen "Osobní údaje"), budou považovány za důvěrné (to se netýká údajů, které uživatel vyplní do svého veřejně přístupného uživatelského profilu).

Účel, k němuž budou Osobní údaje zpracovány, vyplývá z nebo je uveden na příslušné stránce, která umožňuje vložení takových údajů. Provozovatel zaručuje, že neposkytne Osobní údaje jiné osobě. Provozovatel dále zaručuje, že s Osobními údaji bude nakládat v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Provozovatel si však vyhrazuje právo analyzovat, popřípadě zveřejňovat IP adresu, ze které jsou odesílány diskuzní příspěvky nebo jiný obsah.

Osoba, která poskytla Osobní údaje, souhlasí s tím, aby Provozovatel všechny poskytnuté Osobní údaje zpracovával pro účely uvedené výše, nebo aby takové údaje nechal zpracovat jinou osobou. Osoba, která poskytla Osobní údaje, má právo požádat Provozovatele, aby její Osobní údaje vyloučil ze zpracovávání. Taková žádost musí být písemná a musí být doručena na adresu:

Nitemedia s.r.o.
Velehradská 1411/20
130 00 Praha 3

Dokument vytvořil: Robert Krátký, 29.3.2005 14:36 | Poslední úprava: Nonsence, 2.2.2016 15:59 | Další přispěvatelé: Luboš Doležel (Doli) | Historie změn | Zobrazeno: 21469×

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
© 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.