Portál AbcLinuxu, 2. května 2025 12:05
Po rovnakom zápise z minulého roka by som tento rok chcel podobnú radu, ale z poľského prostredia
Zadanie je teda rovnaké. Aká je najlepšia vodka (čistá či "flavoured") na trhu? Mám čosi vyhliadnuté, no ak máte lepší prehľad, tak si dám poradiť. Taktiež by ma zaujímali ceny, ak má niekto prehľad. Ďakujem vopred.
Tiskni
Sdílej:
ale iste sú kvalitnejšie a "menej kvalitné"
"tady" je v polsku? ja idem do noweho targu, na trh, ale kedze mna trh nebavi, tak pojdem do biedronky na maly nakup (sladkosti, pivo, vino, vodku, klobasu)
Jak to říkal Jára Cimrman? Chlast - slast.
Ano, tímto citátem skutečně zeď liptákovského hostince vyzdobil, ovšem až po osmém pivu, kdy cítil, že završil svou míru. Jakého názoru na tuto (dnes již zlidovělou) říkanku byl její autor druhého dne rána, to již historické prameny neuvádějí
ale našinec si to pravděpodobně raději zředí
Jak kdo
Wodka Wyborowa.
Radsi slivovicu.
slivovicu robime z vlastnych sliviek, ale ja ju nemozem ani citit - to je mania starej mamy. ja jedine vodku.
Slivovica to je svina vec. Jednou na Silvestra sem se z ni tak spraskal ze se doma se mnou nekolik dni nebavily ani dvere vod kulny. Dodnes mezi znamejma koluji dohady kdo me dovedl dom.
dakujem, zobrowka sa tu opakuje dost casto.. asi pojdem do toho
a kde je amigapower kdyz je potreba?
tak tak.. aj ja cakam na chovatela mysolapov.. a nikde nic.
no nieco uz hadam vymyslim. poslal som ti na jabber ziadost, mozem sa potom nieco spytat sukromne? viac veci z polska, kedze si tu asi najvacsi poloniofil.
no nasiel som aj nejaky spiritus domovy s 96 percentami. to uz je take, pri com sa skoro stmieva, nie?
v tescu obcas byva 94(96?) % potravinarsky rum. skusim zistit, ci aj cisty lieh.
vodka ma 40.. tak si das dve
Trošku mě překvapilo, že Asiati z JV Asie vydrží mnohem víc než ti z Dálného východu.To je známá věc. Pokud vím, tak Asiati z Dálného východu mají nedostatek aldehyddehydrogenázy, takže se jim v těle hromadí jedovatý acetaldehyd. Je to něco podobného, jako kdyby si našinec dal před pitím hnojník inkoustový.
Pche chlast, co nemá aspoň 70%, je o ničem.No to už musí být pěkný hnus.
Tak když se to přežene, tak je zabijárna všechno, ale jinak aspoň já na něm nejdíl vydržím použitelný - ale stale dobře rozjetý. A ještě jsem po něm neměl kocovinu. Buď je to kvalitním procesem pálení, nebo těmi bylinkami (pelyněk - tujon). A to i když to míchám s kdovíčím. Třeba po té vodce (samozřejmě nějaký shit) bývají občas rána těžká, když se to přepískne.
Na metalové / punkové pařby si ho občas sebou nosím taky , moc odvážlivců, co by se nechalo pozvat, ale většinou není (aspoň zbyde pro mě :-P).
Ale fuj. Malteco, Zacapa, popř. Captain Morgan.
a co takto Stolichnaya ... klasika přece ...
Nesmí to , ale být ta samohonka pálená někde na ruských venkovech ... slepecká hůl se pak hodí.
( pamatuji si na Medvěda - Vodka s šampaňským ... nesmí se to přehnat na prst vodky a zbytek šamp... )
Jinak ,ale jsem Moravák tak přece naši Moravskou Slivovici ....
A co takto doublecross vodka? http://www.sme.sk/c/4208924/slovenska-vodka-dobyja-ameriku.html
no ked ja nemam samochod, takze som odkazany na tento vylet. a iny vacsi obchod som v nowom targu nenasiel - ak niekto vie, necham si poradit
je to super.. vedel som, ze na linuxovom serveri mi poradia s alkoholom.
kazdemu este raz dakujem.
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.