Portál AbcLinuxu, 28. dubna 2024 00:37


Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
kyknos avatar 10.8.2006 14:49 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Já rozhodně stojím proti izraelské agresi a také proti omezování osobních svobod na základě záminky hrozby terorismu. Nějaký *** na idnes říkal, že lidé musí být ochotni vzdát se osobních svobod. Nejsem ochotný vzdát se osobních svobod. A raději se nechám zabít v letadle (třeba už zítra), než abych žil v nesvobodné zemi.

Pokud tento trend omezování svobody bude pokračovat, budu to také já, kdo se postaví proti zlému zákonu.
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
JiK avatar 10.8.2006 15:03 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
ok, to mas-li si vybrat ze dvou omezeni svobody, kdy prvni je napriklad dukladna a osobni prohlidka pri vstupu do letadla a druhe to, ze preventivne kapitulujeme pred ajatollahy (tradicne, ze), zacneme jim posilat prachy z Brusselu (tradicne, ze) a i Tva matka, zena a dcera bude chodit v cernym stanu, zvolis co? Prece nebudes omezovat prava muslimu v EU tim, ze bys je nutil aby zahledli na ulici nezahalenou zenu, ne?

Pokud ti neni 12, asi chapes, ze v zivote jsou situace, kdy zkratka musis zvolit jednu z moznosti. Vzdat se nebo bojovat, studovat nebo kopat kanaly, zit nebo zemrit.

Ja mam taky rad svobodu, dokonce tak, ze bych za ni byl ochoten bojovat a eventuelne i polozit zivot, ovsem pod svobodou si nepredstavuju posilani penez z EU palestinskym teroristum, pod svobodou si daleko spis predstavuju zivotni styl jaky zatim (a bez boje jiste jen docasne) mame v Evrope, Kanade nebo USA. Rezim, kdy muzu tisknout co chci, kdy muzu chodit do kina, kdy mne nesleduje nabozenska policie ani KGB.

Mozna te urazim, ale prijde mi, ze kdybys zil v nemecku tak v roce 1982, halasne bys s nemeckymi Zelenymi protestoval proti US zakladnam a zlym imperialistum a rikal, ze lide v Ceskoslovensku vlastne rudy teror bolsevicke KSC chteji a kazdy rok si je znova demokraticky zvolej ve 'svobodnych' volbach ve kterych dostanou 99.97% hlasu.
10.8.2006 15:14 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Víš co? Není to tak dávno abych si nepamatoval jak drtivá většina občanů tohoto státu držela hubu a krok, v soukromí remcala ale na veřejnosti vyjadřovala podporu stranu a vládě. Teprve když bylo nad slunce jasné, že se celý ten domek z karet hroutí aniž by kdokoliv nějak výrazněji hnul prstem pro jeho záchranu, vylezli do ulic.

Kdo se chtěl chovat svobodně, tak se tak choval i za bolšánů. Ostatně proč by se měl člověk za každou cenu stavět do opozice? Neděly se tenkrát jen špatné věci a řada z dobrých věcí se kterými přišli komanči nedopadla nejlíp právě díky oné "pasivní rezistenci", která byla pro řadu občanů tohoto státu pohodlnější.

To že je idea komunismu pomýlená ještě neznamená, že je ve své podstatě špatná. Zavrženíhodná je však jakákoliv idea, která v zájmu většiny šlape po právech menšiny.
JiK avatar 10.8.2006 15:17 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
...To že je idea komunismu pomýlená ještě neznamená, že je ve své podstatě špatná...
Ok, Alesi, uz mi vic rikat nemusis, ja v tom mam vcelku jasno. Allah Akbar.
10.8.2006 15:20 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Fakt mám nejradši mám kašpary co vytrhují věci z kontextu. Když si přečteš A tak se zkus kouknout jestli za ním nenásleduje náhodou také B.

..Zavrženíhodná je však jakákoliv idea, která v zájmu většiny šlape po právech menšiny.
JiK avatar 10.8.2006 15:28 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
..Zavrženíhodná je však jakákoliv idea, která v zájmu většiny šlape po právech menšiny.
Ale my si rozumíme, ve Francii je ~10% muslimů (menšina), a ti mají právo nebýt uraženi pohledem na nějaký necudný bílý ženský, co se po ulici klidně producírují bez burky. Někdy dokonce řídí auto, umí číst nebo nejsou obřezané. Neměli bychom tak odporně šlapat po jejich právech, viď, Aleši?
10.8.2006 15:46 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Nejsem si tak jist, protože na blízkém východě je >90% obyvatel Libanonu co má "právo" v očích Izraele leda tak vypadnout z Libanonu nebo zhebnout. Bez ohledu na to čemu věří nebo ne. Viď Jirko? Ale co tě to zajímá, ty seš přeci Čech a Čechy Čechům, že?
10.8.2006 16:52 imro | skóre: 19 | blog: hovado
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii

1.Pride mi divne, ak Cesi a Slovaci po Mnichove v 1938 este stale povazuju hrozby kohokolvek za nerealne a su pasivny. Ak sa ti niekto vyhraza ze ta znici, tak to asi nehovori len tak, ze? A my sme taky hlupy, ze sa este staviame na stranu tych, ktory sa nam takto vyhrazaju

2.Zacul som tu nazor, ze nemozeme hadzat vsetkych moslimov, romov, zidov a podobne do jedneho vreca. Ano,mate pravdu, najdu sa vynimky. Az do 1939 sa aj v Nemecku naslo dost odporcov pravicovej NSDAP, ale drviva vacsina Hitlerov postup schvalovala. Ked vstupovali nemecke jednotky do Rakuska a Ceskoslovenska, cele Nemecko tlieskalo. Je pravda, ze ked uz zautocili na Polsko, tlieskat prestali a samy si uvedomili, ze to co Hitler hovori chce naozaj aj splnit a ze zenie Nemecko do zahuby. Ale pred 1939 sa to tak nejavilo a drviva vacsina nemcov mu tlieskala a nasledovala ho.

3. Nechce sa vam zit v krajine kde vas mozu legalne odpocuvat a kde vam sleduju telfonaty, maily a podobne. Zabudate na to, ze to sa dialo uz davno pred tym a prijatim tychto zakonov(aj ked pod hrozbou terorizmu) sa len uzakonila prax, ktora tu bola aj bez tychto zakonov. Boze,u vas v Cesku a u nas na Slovensku este castejsie sa kazdu chvilu prevali ako tajne sluzby nelegalne sledovali a odpocuvali nejakeho novinara, opozicneho poslanca, podnikatela a podobne. To nam v Cechach a na Slovensku nevadi. Ale ked zakon ktory len zauzivanu prax schvali prijmu v USA, tak sme zasadne proti!!! Lebo je to USA !!!

4. Su tu nejake nazory ze Izrael vtrhol do Libanonu pod zamienkou akehosi terorizmu. Nuz, chcel by som vidiet tych kvazi ochrancov ludskych prav a podobne ako si ziju na hraniciach s Libanonom a s kvaziterorizmom na krku. Ako by sa im rano vstavalo keby vedeli, ze tak 4 krat do tyzdna im na mesto spadne nejaka ta raketa(ktora urcite zo strany Hizballahu nebola namierena na civilistov). Vojna je proste vojna a nieco take ako si EU predstavuje-gentlemanska vojna(netahajte do toho civilov) neexistuje. To akoze si EU predstavuje ze si da Hizballah s Izraelskou armadou niekde rande na opustenom ostrove, tam si daju riadne do tela, a vecer pri vine a opiu podpisu zmluvu podla toho kto mal vacsie svaly? Na blizkom vychode uz viac ako 4000 rokov plati, ze kto do teba kamenom, ty donho dvoma. A ziadna EU s jej predstavou gentlemanskej vojny s tym nic neurobi.

5. Pocas 10 rokov ruskeho cecenskeho problemu zahynulo asi 350 000 cecenskych civilistov. V roku 1996 pocas 2 mesiacov sialenstva vo Rwande zahynulo 500 000 civilov. Cina uz 50 rokov okupuje Tibet. V Sudane islamske milicie denne pripravia o zivot asi 1000 civilistov a hromadne znasilnia zeny asi v dvoch dedinach. V Saudskej Arabii popravia denne asi 5 ludi z dovodu porusenia nabozenskych predpisov, v Pakistane a moslimskych casti Indie je denne dohnanych k samovrazde asi 150 zien. Ale ak sa stane, ze pocas jedneho naletu v Libanone zahynie 40 civilistov(z toho statisicky je aspon 10 clenov Hizballahu) tak su toho plne noviny. Este stastie, ze nam tu neumrel dalsi medved Bruno, lebo by prva sprava dna na vsetkych kanaloch v EU bola, o ake zlate zvieratko sme to prisli.

10.8.2006 17:14 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii

Je pravda, ze ked uz zautocili na Polsko, tlieskat prestali a samy si uvedomili, ze to co Hitler hovori chce naozaj aj splnit a ze zenie Nemecko do zahuby.

Tak to nebylo. Hitler měl velkou důvěru Němců minimálně do roku 1943 a válečné úspěchy z prvních let ji upevnily. I ke konci války sice většina Němců věděla, že válka směřuje k porážce, ale stále doufali, že Vůdce něco vymyslí.

Nuz, chcel by som vidiet tych kvazi ochrancov ludskych prav a podobne ako si ziju na hraniciach s Libanonom a s kvaziterorizmom na krku. Ako by sa im rano vstavalo keby vedeli, ze tak 4 krat do tyzdna im na mesto spadne nejaka ta raketa(ktora urcite zo strany Hizballahu nebola namierena na civilistov).

Chtěl bych vidět tebe, jak si žiješ v okupované zemi. S vědomím, že kdykoliv může přiletět raketa z vrtulníku nebo letadlo, která zničí tvůj dům a zabije tebe i s rodinou. Pak se řekne, že to byl legitimní útok na teroristy.

10.8.2006 17:23 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
1. Pride mi divne, ak Cesi a Slovaci po Mnichove v 1938 este stale povazuju hrozby kohokolvek za nerealne a su pasivny.
1. Přijde mi divné, že Slováci, kteří se o rok později přidali na Hitlerovu stranu, si dovolují o tomhle vůbec mluvit.
Ked vstupovali nemecke jednotky do Rakuska a Ceskoslovenska, cele Nemecko tlieskalo.
Když vstupovaly německé jednotky do Rakouska, tleskalo i Rakousko. Do Československa na druhou stranu nevstoupili, protože se Slovenský štát jaksi odtrhnul (pomíjím okupaci Sudet a okolí, tam o něco přišli i Slováci, protože Maďaři se k Hitlerovi přidali první.)

Naštěstí (jak pro koho) se po válce Slovensko považovalo za kus Československa, takže místo aby platili reparace, tak se stali vítězným státem a mohli si prozměnu utrhnout kus Maďarska, které nemělo to štěstí, že by se mohlo k někomu z vítězů připojit.
3. Nechce sa vam zit v krajine kde vas mozu legalne odpocuvat a kde vam sleduju telfonaty, maily a podobne. ... To nam v Cechach a na Slovensku nevadi.
Děláš si srandu? Řešit nelegální odposlech tím, že ho legalizujeme? A tvrdit, že nelegální odposlechy nikomu nevadí... no, tobě možná ne.
Na blizkom vychode uz viac ako 4000 rokov plati, ze kto do teba kamenom, ty donho dvoma. A ziadna EU s jej predstavou gentlemanskej vojny s tym nic neurobi.
Problém je v tom, že zatímco jedna strana (a.k.a. ti hodní) má povolené kameny z ocele, druhá (a.k.a. ti zlí) nemá dovolený ani pískovec. Když válka, tak válka - když jsme mohli vyzbrojit Izrael, vyzbrojíme i Palestince a Libanon a pak je necháme, ať se do sebe pustí. Takhle by v praxi měl vypadat tvůj příklad s kamením?
Quando omni flunkus moritati
cooler avatar 10.8.2006 18:13 cooler | skóre: 19 | Medzilaborce
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
A ako asi on za to moze, ked ani nebol na svete.
To mam rad takych ***, ktori historicke preslapy politikov z pred davnymi rokmi prisudzuju ako zasluhu celemu narodu a generaciam po nich.
10.8.2006 22:47 HS | skóre: 12
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Nadruhou stranu velka cast slovaku zustala verna ceskoslovensku i v nejtezsich dobach a bojovala v radach cs. legii i v partyzanskych oddilech. Takze podle me bylo spravne zaradit slovaky mezi viteze, i kdyz to nebylo tak jednoznacne viditelne jako u ostatnich narodu.

Mimochodem protektorat vyrabel pro nemce suroviny i zbrane a pokud vim tak se z protektoratu rukovalo do wehrmachtu, takze bys pak mohl ric, ze i cesi nemaji ciste svedomi ....
10.8.2006 23:24 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii

Mimochodem protektorat vyrabel pro nemce suroviny i zbrane a pokud vim tak se z protektoratu rukovalo do wehrmachtu, takze bys pak mohl ric, ze i cesi nemaji ciste svedomi ....

Z protektorátu rukovali do wehrmachtu pouze Němci, Čechy nebrali. Takže my máme svědomí čisté :-) Zajímavé je to u Francouzů. Někteří Francouzi během WWII bojovali s Brity proti Němcům, potom proti Britům a Američanům a nakonec zase po boku Spojenců proti Němcům. A samozřejmě se vetřeli mezi vítězné mocnosti.

11.8.2006 10:01 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Existovala protektorátní armáda. Německé velení sice zvažovalo její nasazení, ale tak zlé to nikdy nebylo, aby se k tomtuto zoufalému činu odhodlali :-)
11.8.2006 10:14 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Jmenovalo se to "Vládní vojsko". Jednalo se o symbolických pár tisíc mužů s lehkými zbraněmi. O reálném bojovém nasazení nemohla být řeč. V roce 1944 byli odesláni do severní Itálie ke střežení železnic, objektů atd. Kvůli velké dezerci bylo vládní vojsko odzbrojeno a použito k práci na opevnění.
10.8.2006 22:37 HS | skóre: 12
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
1. to byla tak silna demoralizace, ze se nemuzes divit na rezignaci v otazce spolecna bezpecnost i 100 po ni.

2. To je tezko. Netleskej a nenasleduj vudce, kdyz mas mas u hlavy samopal a jedinou volbu, Nasledovat a plnit rozkazy vudce nebo smrt.

Jinak vetsina tehndejsich nemcu vnimala dobyti Polska jako spravny krok k znovuziskani uzemi, ktere ztratili provi sve vuli a nezaslouzene ( wehrmacht v 1. svetove valce nebyl tak spatny, aby ztratili toto uzemi ). Zlom v nemcich se dostavil az pozdeji.
10.8.2006 23:27 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii

wehrmacht v 1. svetove valce nebyl tak spatny, aby ztratili toto uzemi

Název "wehrmacht" se pro německé ozbrojené síly používal pouze v letech 1935 - 1945 a nikoliv během WWI.

10.8.2006 22:22 HS | skóre: 12
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Je rozdil mensina a mensina. Pokud se mensina chova slusne a respektuje vetsinu, a hlavne rozlozeni, dodrzuje sve prava i povinnosti nevidim problem duvod proc by se teto mensine melo utnout. Ovsem pokud mensina se chova jako vetsina, ktere tu vsechno patri a vse muzou a maji na to narok, nebo jako mensina ktere vsichni ublizou a ni tak trpi, pricemz jejich clenove nejsou schopni dodrzovat ani ty nejzakladnejsi moralni a spolecenske povinnosti, a chteji po ostatnich , aby jeste za ne makali, pak musis zasahnout, sebrat jim cast dosavadnich prav a tvrde pritahnout je k povinnostem. Jinak na to tvrde doplatis . Bohuzel se dnes na toto zapomina, a hlavne zapominaji ti, pro ktere by to mela byt zakladni poucka.
kyknos avatar 10.8.2006 15:21 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Typická demagogie. Jakmile se někdo postaví proti hysterii okolo terorismu, udělejme z něj komunistu. :) Jen ti jaksi uniklo, že jsem jeden ze zapřísáhlých odpůrců bolševického hnusu.
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
JiK avatar 10.8.2006 15:33 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Jakmile se někdo postaví proti hysterii okolo terorismu
Aha, tak ona je to jen 'hysterie okolo terorismu'.

Hmmm, a kdyby v jednom z tech 10 letadel, co chteli svati bojovnici odstrelit sedela moje pritelkyne a budouci manzelka (za 2 tydny letime do statu, prave z londyna), muzu jit rozbit hubu Tobe, jako jednomu ze spoluvinniku, z tech co se 'stavi proti hloupe hysterii okolo terorismu'?
Dalibor Smolík avatar 10.8.2006 15:38 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
jj, já také často létám a na dlouhých trasách. Tak se na to dívám jinak, než Franta Vořežprut z dědiny, který věci zhodnotí maximálně v hospodě u píva. (Nic proti Frantovi Vořežprutovi - jeho náhled se dá pochopit - ale je potřeba vzít v úvahu i ostatní názory).
Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
10.8.2006 15:39 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
V poslední době bys každému jenom rozbíjel hubu, popřípadě bys ho rovnou střílel.

Podle tvé logiky pokud vyhrožuješ násilím, má ohrožený právo reagovat násilím první a rozbít hubu tobě.

A ano, hysterie okolo terorizmu umožnila v mnoha státech EU i v USA zvýšit špehování vlastních občanů - namátkou poviné uchovávání informací o provedených spojeních jak pro telefony, tak pro Internet.

Tobě to třeba nevadí (ty nejsi zločinec ani terorista, tak se nemáš čeho bát, že?), ale věř tomu, že jsou tady tací, kterým to vadí, přestože také nejsou zločinci ani teroristé.
Quando omni flunkus moritati
10.8.2006 21:34 Stréc Ignác
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Podle tvé logiky pokud vyhrožuješ násilím, má ohrožený právo reagovat násilím první a rozbít hubu tobě.
Naprosto přesně.
JiK avatar 10.8.2006 21:39 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Ja take souhlasim, pokud tedy Iransky president, Mahmoud Ahmadinejad, nejmene jednou rekl, ze (vsechny) zidy je treba pozabijet a zahnat do more, a ne s nimi o cemkoliv vyjednavat, dava to Izraeli pravo pouzit nuklearni arzenal a udelat z Iranu jedno velke, sklenene a mirne radioaktivni parkoviste?

Ja islamisty rad nemam ale asi jsem preci jen trochu vic pacifista...
kyknos avatar 10.8.2006 15:40 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Můžeš, máš-li dost odvahy. Budu se bránit. :)

Problém terorismu je zneužíván jako záminka a "řešen" zcela kontraproduktivně. A i tak je riziko smrti v teroristickém útoku nesrovnatelně menší, než desítky jiných příčin úmrtí. Zakažme auta, nezdravé jídlo atd. atd. a pak se teprv vzdávejme dalších svobod kvůli teroristickému pseudonebezpečí.
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
JiK avatar 10.8.2006 15:56 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
... kvůli teroristickému pseudonebezpečí ...
Tohle je asi jadro pudla, pujde o tom 'pseudonebezpeci' poucit nekoho z lidi, kteri meli byt dnes v noci zavrazdeni? Nekoho, kdo mel rezervaci v letadle, ktere se dnes v noci melo rozletet na tisice kousku pro vetsi slavu Allaha? Pujdes o tom kazat jejich detem? Jejich rodicum?

Uvedomujes si, aspon castecne, ze tim tvym 'bojem' za prava teroristu pomahas zabijet jejich objeti? Ze jsi dnes rano mohl mit ruce od krve i ty?
kyknos avatar 10.8.2006 16:00 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Hehe, zas tak starej nejsem, ale podobnou demagogickou agitku si pamatuju z Rudýho práva, kterým jsem rozdělával oheň v kamnech, když jsem ještě bydlel v Lužici.
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
Mikos avatar 10.8.2006 16:28 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Toho už jsem si všimnul dávno, že JiKovi články a příspěvky často velmi nápadně připomínají svým stylem agitky z Haló novin a podobného tisku :-) Sice stojí na "druhé straně barikády", ale jak se holt říká protiklady se přitahují ;-) Metody ve svých článcích používá téměř nachlup stejné...
CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
Heron avatar 10.8.2006 16:28 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii

Tohle je asi jadro pudla, pujde o tom 'pseudonebezpeci' poucit nekoho z lidi, kteri meli byt dnes v noci zavrazdeni?

Jak to víš? Protože to psali v novinách? Co když to do novin rozprskl nějaký politik, který potřebuje prosadit zákon o odposlechu a čipování novorozenců? Srovnej si počet zabitých při "teroristickém útoku" s počtem ostatních úmrtí. Je kolem toho celosvětová histerie, ale relativně tak velké počty to zase nejsou.

JiK avatar 10.8.2006 16:34 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
histerie? nebo jsi myslel hysterie?
Srovnej si počet zabitých při "teroristickém útoku" s počtem ostatních úmrtí. Je kolem toho celosvětová histerie, ale relativně tak velké počty to zase nejsou.
Hmm, muzu zabit tveho pritele? vzdyt to je jen jeden clovek, to zas tak moc neni, ne? A co tve rodice? To jsou jen 2 kusy lidi, to je pod urovni sumu, ne?
vencour avatar 10.8.2006 16:41 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii

Ad "velké počty" - jde i o společenskou nebezpečnost, ve válce apod. se nerodí děti a stát chátrá.

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
Heron avatar 10.8.2006 16:49 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Jenomže situace není taková, jak ji tu popisuješ. Pokud ji tak vidíš, tak je to tvůj problém -- a v takovém případě rozumím, proč tohle píšeš.

Jen v Česku zemřelo za posledních 5 let víc lidí na silnicích, než na celém světě zemřelo vinou teroristů. Ale daleko víc lidí zemřelo v důsledku boje války proti terorismu. To ti nevadí?
11.8.2006 15:54 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Hmm, muzu zabit tveho pritele? vzdyt to je jen jeden clovek, to zas tak moc neni, ne? A co tve rodice? To jsou jen 2 kusy lidi, to je pod urovni sumu, ne?

Robíš z toho osobnú vec. To že 5 ľudí zažije rodinnú tragédiu môže vzbudiť súcit, ale nesmie sa to stať motívom, ktorý rozhodne o konaní a chovaní ďalších 50000 ľudí. Opatrenia na tejto úrovni sa musia prijímať s ohľadom na globálny dopad.
Mikos avatar 10.8.2006 16:39 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Neznám ve svém okolí nikoho kdo by zahynul při teroristickém útoku. Za to znám dost lidí kteří zahynuli např. při autonehodě. Pravděpodobnost že by dotyční zahynuli třeba při "přirozené" nehodě letadla je IMHO mnohonásobně vyšší než že by zahynuli při teroristickém útoku. Přesto okolo teroristických útoků propuká obrovská celosvětová hysterie a politici toho zneužívají k omezování osobních svobod v jinak svobodných a demokratických zemích. Je to strašák, kterého se velmi lehce zneužívá a ty jim na to krásně skáčeš...
CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
10.8.2006 17:03 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Pravděpodobnost, že budu zavražděn, je také podstatně nižší, než že zemřu při nehodě (v ČR 200 vražd x 1200 mrtvých na silnici ročně). Navíc většina vražd jsou tzv. domácí zabíjačky mezi členy domácnosti, často v afektu a pod vlivem alkoholu, často jsou pachatelé i oběti lidé s kriminální minulostí. Takže bychom se na vraždy měli vykašlat, neztrácet čas a peníze s jejich vyšetřováním a nedělat kolem vražd takovou publicitu?
Mikos avatar 10.8.2006 17:13 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Já snad někde psal, že bychom se na terorismus měli vykašlat a nechat teroristy beztrestně páchat atentáty jak se jim zrovna zamane? Pouze jsem psal, že kolem teroristických útoků propuká naprosto šílená hysterie (nesrovnatelně větší než okolo "obyčejných" vražd) a že toho mnozí zneužívají k omezování osobních svobod a soukromí občanů v jinak svobodných a demokratických zemích.

Kvůli tomu že někdo někoho zabije nožem také nezakážeme globálně prodej nožů...

Svoboda a lidské soukromí je něco o co se velmi lehce přichází, ale nesmírně těžce se získává zpátky. A my si jí právě pod pohrůžkou teroristických útoků necháváme brát. Já to vnímám de facto jako nepřímé vítězství teroristů. Aneb jak už jsem psal na mnoha místech jinde: "Ti, kdo obětují svobodu za svou bezpečnost si nezaslouží ani svobodu, ani bezpečnost" (to prosím není z mých úst, ale z úst Benjamina Franklina... já se s tím však plně ztotožňuji a je to moje motto).
CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
10.8.2006 17:25 jm
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Presne tak!
10.8.2006 17:34 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Všechno má ovšem své meze. Aby se neobjevil někdo, kdo mi tu svobodu vesele sebere.
Dalibor Smolík avatar 10.8.2006 20:09 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Tak to já ano! Záleží na tom, v jakém prostředí se kdo pohybuje. Syn našich známých z USA zahynul na Bali v roce 2002.
Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
cooler avatar 10.8.2006 18:05 cooler | skóre: 19 | Medzilaborce
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
skus si uvedomit ze moslim != terorista.
11.8.2006 08:19 tomasgn | skóre: 23 | JN89GE
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Nevim, jestli EU cpe prachy Hizballahu; pokud se tak deje tak s tim nesouhlasim, stejne jako s kazdym jinym urednickym prerozdelovanim penez. Na druhe strane nemohu souhlasit ani s USA podporou poskytovanou dlouhodobe Izraeli, ktery pak dela co dela jiz leta. Ostatne, USA samotne povazuji za nejvetsiho svetoveho teroristu.
pod svobodou si daleko spis predstavuju zivotni styl jaky zatim (a bez boje jiste jen docasne) mame v Evrope, Kanade nebo USA. Rezim, kdy muzu tisknout co chci, kdy muzu chodit do kina, kdy mne nesleduje nabozenska policie ani KGB.
otazkou je, jak dlouho to vydrzi. to, ze mozna zakratko cestujici letadlem pri kontrole svliknou do naha a jeste jim udelaji rektoskopii je to nejmensi. ze te nesleduje nabozenska policie nabo nejaka tajna sluzba si nejsem jisty; o snahach smirovat datove toky na internetu se psalo uz hodne, skutecny pocet policejnich odposlechu patrne nikdo nezna, k tvym zaznamum a komunikaci se dokaze dostat kdejake obycejne policajt. kdykoliv je dohledatelne kde se nachazis - staci mit u sebe zapnuty mobilni telefon, nebo kde jsi zrejme byl. kamery jsou dnes uz skoro na kazdem rohu, kamery v bankomatech snimaji i provoz na ulici. za par mesicu budes mit biometricke udaje v pasu, cert vi kdo vsechno k nim dokaze ziskat pristup. policie je lina banda zkorumpovanych mafianu, s parlamentem a vladou to neni lepsi; zakony se uplatnuji jak se hodi a vytvareji se tak, aby se hodily ruznym skupinam. a tak by se dalo jeste dlouho pokracovat.

takze jen aby jsme si vsimli ze o tu svobodu prichazime krok za krokem driv, nez bude pozde.
Dalibor Smolík avatar 10.8.2006 15:04 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Tak jednoduché to zase není. Jeden se raději nechá zabít v letadle, jeho soused na sedadle letí za svými malými dětmi a rád by je viděl ... kde je ta svoboda a kdo ji určuje? Proti zlu se má bojovat, každý svými prostředky.
Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
11.8.2006 08:23 tomasgn | skóre: 23 | JN89GE
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
kdo urci co je zlo? je zlo nekolik pomatencu oznacovanych za islamske fanatiky, kteri jsou rizeni a financovani kdovi kym? nebo jsou to jiste kruhy v USA snazici se ziskat vliv po celem svete, dosadit na ruzna mista sobe loajalni vlady, rozmistit sve vojenske zakladny kde se da?
10.8.2006 15:03 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Slyšel's někdy úsloví "Účel světí prostředky"? Napadlo tě někdy, že je někdy pro někoho lepší obětovat tisíce nevinných lidí jen aby dodal punc spravedlnosti vlastní agesi?
JiK avatar 10.8.2006 15:09 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Promin, ale prijde mi, jako bych cetl paranoidni magory a neonacisty ze zvedavce. Takze ted to je cele zase spiknuti svetoveho zidovstva (ktere zlovolne nakukalo nevinnym mladym muslimum z Britanie aby se zasebevrazdili), svobodnych zednaru a jestirku od Astara Bendy?

Neprijde ti to ponekud smesne?
10.8.2006 15:16 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Asi se budeš divit, ale ne. Stačí se kouknout do historie.
10.8.2006 15:36 Quactuda | blog: Muj_mily_denicku | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Sranda je, ze tvuj problem je stejny, jen v opacnem gardu. Nesnasim terorismus, ale tvuj pohled na to, jak hazes vsechny muslimy do jednoho kose, mi prijde zvraceny. Kamarad hodne cestoval po muslimskych zemich a pro zmenu videl jiny svet, nez my kazdy den z televize. I ti nejchudsi, co sotva sami sebe sebe nakrmi, nevahaji te pohostit vsim, co ti mohou nabidnout. Protoze Islam neni tak nasilne nabozenstvi, jak se mnozi snazi ostatnim namluvit. A pokud se pozorne podivas na situaci v Iraku a Afganistanu, taky se nezda, ze by americka cesta vedla k demokracii rychleji a lepe. Bude to tim, ze demokracie a mir se neda urychlit, musi si projit svym vyvojem. A problem je v tom, ze Americane NEBUDOU v Iraku a Afganistanu naveky. Jednou odejdou, ale mistni obyvatele tam budou zit porad.

A co se tyce Izraele, nejsou to zadni svatousci. Izraelci a Palestinci si nikdy navzajem nic nedarovali, a proto rici, ze ti jsou ti dobri a ti jsou ti spatni, je vrcholem naivity.
freshmouse avatar 10.8.2006 16:00 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Souhlasím s tím, že je nesmysl házet všechny muslimy (Romy, indiány...) do jednoho pytle.

Faktem ale je, že z každé skupiny jsou vždy vidět především ti nejvýraznější. Ať už v pozitivním či negativním slova smyslu. Je jedno, že 98% členů té které skupiny se chová "normálně", lidé vně té skupiny si udělají obrázek podle těch výrazných.
Heron avatar 10.8.2006 16:39 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii

Je jedno, že 98% členů té které skupiny se chová "normálně", lidé vně té skupiny si udělají obrázek podle těch výrazných.

S tím bych polemizoval. Tohle je až důsledek. On je na začátku velmi jednoduché označit nějakou dobře odlišitelnou skupinu lidí (nejlépe podle barvy, toho si všimnou všichni), zavést pomlouvačnou kampaň, která pak vede vlastní život jako předsudky. A protože obě skupiny jsou velmi snadno odlišit, vzniká propast, která se velmi těžko zahlazuje. A lidi s JiKovým myšlením tomu vyloženě brání.

freshmouse avatar 10.8.2006 15:03 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
http://www.jirkacech.com/images/israel-x-palestina-580x435.jpg mě pobavilo (i když na tom nic zábavného není).
10.8.2006 15:32 xxxxxxxx | skóre: 16 | blog: mrtvy blog | v nebi
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=399352&in_page_id=1770
www.pcnews.cz
vencour avatar 10.8.2006 15:42 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin

Moje slovo do pranice: filmy "Bowling for Columbine" a "V jako Vendeta". Tedy říkám, že nic tak černobílé a prvoplánové.

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
JiK avatar 10.8.2006 16:18 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Bowling jsem samozdrejmne videl, a pomerne to na mne zapusobilo, stejne jako Fahrenheit 9/11. Nemyslim si, ze by Bush byl nejaky svatousek a tim mene bych hledal neco pozitivniho na tlupe neoconu kolem nej, ovsem mistni 'uzitecni idioti' by meli minimalne uznat, ze jeho (nenavidena) politika ma vysledky, na uzemi USA nebyl 5 let jediny teroristicky utok, presto(nebo snad prave proto) ze proti islamistum postupuji extemne tvrde.

Evropa namisto toho vyjednava, moudre diskutuje a posila Hammasu nase penize na zbrane, a jako odmeny jsme se dockali utoku v Madridu (200 mrtvych), Londyne, vypaleni casti Parize, ted dalsiho utoku v Britanii.

Zaver, je, alespon pro mne pomerne jednoznacny, vyjednavani a ustupovani teroristum vede k smrti vlastnich obcanu.
Heron avatar 10.8.2006 16:41 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii

na uzemi USA nebyl 5 let jediny teroristicky utok, presto(nebo snad prave proto) ze proti islamistum postupuji extemne tvrde.

Zato předtím tam byly teroristické útoky na denním pořádku, tak bylo nutné pod vlajkou boje proti terorismu napadnout dva suveréní státy, že?

11.8.2006 08:00 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Prave proto, ze jeho politika ma vysledky :-/ "Valka proti terorismu" ma za sebou uz dostatecne dlouhy cas, abychom mohli udelat mezisoucet.

1)Demokraticky zvolene, avsak slabe ustredni vlady v Iraku a Afghanistanu, ve vyhledu "horka" obcanska valka ("studena" uz probiha)
2)"Demokraticky" zvoleny fanatik v Iranu, v Palestine
3)Narust poctu teroristickych utoku
4)Stale rostouci zadluzeni nejsilnejsi ekonomiky sveta
5)Orezavani svobod u tech, kteri se tesili z jejich vyhod
6)Polarizace mezinarodniho spolecenstvi
7)V ruchu doby zanikaji skutecne problemy (jako treba KLDR)

A nejhorsi je, ze ted uz je pozde cokoliv delat, uz to bude jenom horsi. Takhle to dopada, kdyz "na veci, na ktere se melo jit s rozumem, slo se s krumpacem"... Evropane vedomi si svych historickych zkusenosti varovali, ze zvoleny pristup neni dobry, ale dockali se akorat pohrdliveho oznameni, ze to USA jako tedy zvladnou samy. No, trvalo to asi rok, co prilezli ke krizku, jestli by teda Evropa taky jako nechtela... A na zaver... uzitecni idioti jsou na kazde strane. Kdepak jsou ti moudri, kteri pred tremi roky tloukli vsechny odpurce strasnymi irackymi ZHN?
11.8.2006 08:32 tomasgn | skóre: 23 | JN89GE
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
k tomu jeste dodat, ze USA "jsou za vodou" a usilovne se snazi navstevniky sve zeme kontrolovat a filtrovat (vytvorili si jistou formu zelezne opony), zatimco v evrope a asii se v podstate dostane kdokoli kamkoli nepozorovane a pesky.
10.8.2006 15:46 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Myslím, že směšuješ dvě věci, které spolu sice trochu souvisí, ale zároveň jsou dost rozdílné.
Jedna věc je situace v Palestině, kde Palestinci vcelku oprávněně bojují za svou zem, kterou jim zabrali sionisté atd. To je problém Izraele a špatného rozhodnutí sionistů někdy před sto lety.
Druhá věc je evropská imigrační politika - v posledním půlstoletí jsme do Evropy přijali miliony přistěhovalců, kteří se nechtějí nebo neumí integrovat, nenávidí nás a chtějí nás zničit. To je zase náš problém. Budeme si muset otevřeně přiznat, že multikulturní společnost ztroskotala a jednat.
freshmouse avatar 10.8.2006 16:05 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
I když mi multikulturní společnost v podstatě nevadí, je fakt, že jsou tu skupiny, co se neumějí nebo nechtějí integrovat.

Buď sem někdo přijde s tím, že se včlení do společnosti a že se bude přizpůsobovat (ne, že se "původní" společnost bude přizpůsobovat jemu) -- pak tedy ano, ať sem jde. Nebo sem přijde nějaké cosi s tím, že tu teď bude bydlet a ostatní že by s měli rychle stavět na hlavu a klidit se tomu z cesty -- s takovým by se mělo co nejrychleji vyběhnout.
10.8.2006 16:08 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Precti si Bibli - to je zeme Zidu, ne Palestincu. Kdyby jsi pred par tisici lety rekl, ze Jeruzalem neni zidovsky, kazdy by se ti vysmal. Ted uz tam zije i dalsi narod a tudiz se spolu musi nejak dohodnout a naucit se zit vedle sebe.
Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
10.8.2006 16:14 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Palestina byla židovská před 2000 lety. Potom byli Židé vyhnáni a přišli Arabové, kteří tam žili někde od 7. století. Ve 20. století se Židé vrátili a vytvořili si svůj stát. Nárok na zemi po dvou tisíciletích? To myslíš vážně?
freshmouse avatar 10.8.2006 16:19 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Bez ohledu na probírané téma: kdo určí, co je málo, a co moc?
Mikos avatar 10.8.2006 16:34 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
My jakožto slované jsme taky do Čech přišli až po keltech a germánech. Takže se vystěhujeme a zemi přenecháme potomkům germánů? :-)
CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
10.8.2006 23:07 HS | skóre: 12
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Ale to jsme vicemene my! Stejne jako jsme potomci keltu a slovanu. Proste jsme smesice tech tri narodu. Komu bychom tuto zemi meli vracet ? Tyto staroveke kmeny vyhynuly a a vracet ji jejich jinym potomkum by byla zvracenost.
11.8.2006 00:38 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Zvrácenost? Jistě. U některých národů a států prostá skutečnost.
11.8.2006 08:02 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Jo tak Keltove a Germani vyhynuli? No asi bysme se divili, kdyby k nam prisli vyzbrojeni cepicemi :-))))
10.8.2006 16:36 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Co třeba zdravý rozum? Také by někdo mohl tvrdit, že Čechy byly před rokem 1918 rakouské, Slovensko uherské a Sudety před rokem 1945 německé. Následně by připojil ČR k Rakousku (to by ještě šlo), SR k Maďarsku (Slovákům by se to asi nelíbilo) a ze Sudet odsunul Čechy. Ve srovnání s Izraelem se jedná o podstatně kratší čas. Dva tisíce let je prostě úplně mimo.
Marián Kyral avatar 10.8.2006 17:11 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Následně by připojil ČR k Rakousku (to by ještě šlo)
No to by teda nešlo, německy jsem se učil 6 roků a stejně německy neumím, bych se pak nedomluvil ;-)
10.8.2006 16:33 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
V současnosti se ale svět ale podle Bible neřídí (v některých případech bohužel, ale to je OT). Spíš by se měl řídit podle OSN, která Židům přiznala část území, nikoliv však celou Palestinu. Takže část je jejich a část okupují a jak by řekl každý partyzán za WW2, proti okupantům se musí bojovat.
Quando omni flunkus moritati
10.8.2006 16:56 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
No ano a muslimové jim zase nechtěli uznat ani tu část. A jsme tam, kde jsme byli... :-D
10.8.2006 17:05 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Pokud by se islamistum podarilo znicit Izrael (coz verejne deklaruji jako svuj cil), jsme na rade my, Evropa. Koho bychom meli podporovat? Fakt nechci, aby moje dcera mela jednou projit obrizkou a zenu mi ukamenovali za to, ze si nevzala bourku.
Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
10.8.2006 17:09 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Ne všichni muslimové jsou špatní. Bylo by však dobré jich tu mít jen málo. Nic proti nim, jde jen o prevenci.
10.8.2006 17:26 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Psal jsem neco o muslimech? Ja psal o islamistech, tedy fundamentalistech.
Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
10.8.2006 17:35 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Tak to je něco jiného. Zničení Izraele z jejich strany by se mi sice nelíbilo, protože by se to neobešlo bez války, a ta se mi nelíbí, nicméně bych se mu zase tak moc nedivil. Přece jen od biblických časů uteklo už mnoho let a většina Židů se nacházela od té doby všude možně po světě.
10.8.2006 17:09 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Tak tak. Svoboda nesvoboda, proti takovýmhle věcem klidně vezmu do ruky pušku.
10.8.2006 17:14 jm
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Tobe uz taky vyplachli mozek, Leosi? :-(
vencour avatar 10.8.2006 17:20 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii

Až budeš mít rodinu, budeš se držet víc taky zpátky, ne?

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
10.8.2006 17:29 jm
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Jak zpatky? Jako drzet hubu a krok, az mi pri vydavani pasu budou delat odbery DNA? Nasrat, tak leda.
vencour avatar 10.8.2006 17:42 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii

Držet zpátky jsem myslel jako "vrčet" proti všemu potenciálně nebezpečnému, snažit se hlídat a starat o rodinu, být více usedlý i ostražitý.

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
10.8.2006 17:53 jm
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Ostrazity jsem az dost - zejmena v pripadech, kdy nekdo v atmosfere umele antiteroristicke hysterie zkrouhava zakladni prava na soukromi, co to jde.
10.8.2006 17:32 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Osvitil me milosrdny Astan Kastan a stale jsem se tak soucasti sionistickeho spiknuti s cilem ovladnout svet, hahahaha (dabelsky smich)! ;-)
Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
10.8.2006 17:27 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Opakuji znovu, že jde o dvě různé věci. Muslimové představují pro Evropu velkou hrozbu bez ohledu na Izrael. Izrael není žádná hráz, která nás chrání před muslimskou invazí. Muslimové už tady jsou, je jich čím dál víc a zničí naši společnost, jestliže něco neuděláme.
10.8.2006 17:34 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
...jsme na rade my, Evropa.
Před cca 500 lety ovládali muslimové půlku Evropy. Co se stalo pak? Zhádali se sami mezi sebou a všechno se jim rozpadlo.

Dokud se nenarodí další Mohamed, který by je sjednotil, můžou si Arabové o otevřeném útoku na Evropu nechat jenom zdát, protože by se neshodli ani na tom, kudy jít.

Nebo si snad dokážeš za současné situace představit, že se Írán a Irák na něčem dohodnou? Nebo Kuvajt a Irák.
Koho bychom meli podporovat?
Co takhle nikoho? Abych pravdu řekl, mám důvěru v to, že Evropa by byla schopna se sama ubránit, kdyby k válce došlo. Samozřejmě, nechat Izrael, aby (možná) bojoval za nás, je pohodlnější.
Quando omni flunkus moritati
10.8.2006 17:36 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Nejde o útok zvenčí, ale zevnitř.
JiK avatar 10.8.2006 17:40 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
To je marne, někteří užiteční idioti se neproberou ani když budeme tak daleko, že Evropská Komise bude jednat o výši dotací pro monopolního výrobce povinných burek jedinne povolené barvy. :-D
10.8.2006 17:48 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Tyhle optimisti... :-P
Quando omni flunkus moritati
10.8.2006 17:51 jm
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Ani me neprekvapuje, ze krome xenofobnich blabolu a urazek openentu opet nevidim jediny vecny argument.
10.8.2006 17:53 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Kdepak, tohle je krásný politický vtip. :-) Při tomhle vývoji událostí se mu jednou budeme smát, až se budeme za mříže popadat. :-D
10.8.2006 17:56 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Tak, tak. Tyhle věci je potřeba brát napůl s humurem, napůl vážně. :-)
10.8.2006 17:50 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Reaguju na příspěvek LL, který říká, "až zničí Izrael". Mám takový dojem, že zničit někoho zevnitř je poněkud problematické. A ve stejném duchu jsem napsal svůj příspěvek.

Pro méně chápavé JiKy - mluvil jsem o útoku ZVENČÍ.

S útoky zevnitř je třeba poradit si stejně jako s útoky zvenčí. Bez ohledu na to, jestli útočník je francouzský muslim nebo francouzský odborář nebo francouzský student. (Btw. od koho se asi Muslimové ve Francii naučili, že demonstracemi a ničením majetku lze dosáhnout všeho?)
Quando omni flunkus moritati
10.8.2006 18:15 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii

S útoky zevnitř je třeba poradit si stejně jako s útoky zvenčí.

Pěkně se to říká, ale praxe je jiná. Muslimské ničení evropské civilizace již probíhá, ale většina lidí to nechce vidět. Nejde o velké násilné změny, ale pomalé krůčky. Kousek po kousku se zvětšuje podíl muslimů na celkové populaci. Také se zvětšuje jejich podíl na čerpání sociálních dávek a na kriminalitě. Zvětšuje se počet oblastí, kde neplatí naše zákony, ale muslimské. Jak to zastavíme a jak to dopadne?

10.8.2006 21:47 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Kousek po kousku se zvětšuje podíl muslimů na celkové populaci.
Abych pravdu řekl, nevidím to jako problém (za určitých podmínek)
Také se zvětšuje jejich podíl na čerpání sociálních dávek...
To je problém toho, kdo jim je dává. Pokud stát dává někomu, kdo čerstvě imigroval, sociální dávky, místo toho, aby ho vyhostil, tak je to stát-vůl.

Na druhou stranu, pokud se sociální dávkou myslí důchod, na který má nárak každý, kdo v Evropě pracoval, pak je to jenom v pořádku.
...a na kriminalitě.
Ano, s tím zcela souhlasím, to je problém.
Zvětšuje se počet oblastí, kde neplatí naše zákony, ale muslimské.
Příklad? A teď myslím zákony, které platí, protože je tak psáno v místním ekvivalentu Sbírky zákonů. Ne protože se tak rozhodlo obyvatelstvo.

Pokud si někdo stanovil vlastní zákony, které jsou v rozporu se zákony státu, ve kterém žije, je zločinec.
Jak to zastavíme?
Pokud je někdo zločinec a zároveň cizinec, tak deportovat domů. Přičemž zločin je samozřejmě i poškození majetku (nepokoje ve Francii), ublížení na zdraví (obřízky).

To že to Francouzi zvorali a povolili, místo aby na ty "demonstranty" zavolali armádu a pustili to do nich gumovejma nábojema, je chyba Francouzů.
Quando omni flunkus moritati
10.8.2006 22:40 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii

To je problém toho, kdo jim je dává. Pokud stát dává někomu, kdo čerstvě imigroval, sociální dávky, místo toho, aby ho vyhostil, tak je to stát-vůl.

Ano, v západní Evropě jsou volové. V mnoha zemích i čerství imigranti dostávají dávky, které jim umožňují luxusní život (ve srovnání s tím doma). Jenže už jsme dostali do bodu, ze kterého možná není návratu. Nyní platíme imigrantům (a jejich potomkům) podpory, čímž je jakž takž držíme na uzdě, ale dlouhodobě je to neudržitelné. Jenže co bude, když jim je sebereme? Tím je naštveme a zradikalizujeme mnohem víc. Co s tím dělat?

Příklad? A teď myslím zákony, které platí, protože je tak psáno v místním ekvivalentu Sbírky zákonů. Ne protože se tak rozhodlo obyvatelstvo. Pokud si někdo stanovil vlastní zákony, které jsou v rozporu se zákony státu, ve kterém žije, je zločinec

V západních velkoměstech přibývá čtvrtí, které jsou čistě muslimské. Policie se tam příliš neodvažuje a celkově tyto oblasti nejsou pod kontrolou tamních vlád.

Pokud je někdo zločinec a zároveň cizinec, tak deportovat domů. Přičemž zločin je samozřejmě i poškození majetku (nepokoje ve Francii), ublížení na zdraví (obřízky).

Toto je samozřejmě první krok, který můžeme udělat okamžitě, ale ani toho nejsme schopni. Mnohem horší je, že mnoho "cizinců" se již narodilo v Evropě, mají evropské občanství a ty nemůžeme nikam deportovat (za současného právního stavu). Opět se naskýtá otázka, jestli už situace nezašla příliš daleko.

11.8.2006 03:43 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Když se zradikalizují, protože jim někde nebude chtít dát sociální dávky, tak ať. Ve chvíli, kdy se pokusí spáchat nějaký zločin nebo ho spáchají, vyhostit nebo zavřít do basy (když to první nepůjde)
Opět se naskýtá otázka, jestli už situace nezašla příliš daleko.
IMO jak se to vezme - všechny státy stále mají dostatek síly na to, aby s přistěhovalci zatočili, když začnou dělat bordel. Bohužel některé nemají dostatek vůle.
Quando omni flunkus moritati
10.8.2006 23:32 HS | skóre: 12
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Bohuzel evropa je mekka k tvrdemu vyporadani se s spolecenskymi parazity, kteri akorat zneuzivaji stat a jeste tu delaji bordel. Podle me probiha dalsi stehovani narodu do Evropy. Nejde o expanzi zvenku ale o expanzi zevnitr. Bojuje se klidne pomoci populacniho prirusku. Bohuzel soucastni starovropane, kteri jsou smesici potomku Staroreku, Rimanu, Keltu, Germanu, Slovanu, a nejakych privandrovalcu nejsou schopni reagovat na soucastnou situaci a uspesne se branit, proto drive ci pozdeji pohlceni ostatnimi. O vedouci postaveni v nove Evrope svedou boj Arabove, Cernosi, Vychodoasiate a Cigani. Nakonec vznikne zajimava smesice techto narodu, ktere potahne novou Evropu a urci dalsi vyvoj na dlouho dopredu .
kyknos avatar 10.8.2006 23:38 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
A to je dobře. Vývoj musí být :)
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
11.8.2006 00:42 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Ano vývoj musí být. Můžeme ho ovlivňovat v rámci svých možností. Po dobrém i po zlém. :-) Evropu Evropanům, Čechy Čechům. ;-)
kyknos avatar 11.8.2006 00:50 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Nevidím žádný důvod, proč by měly Čechy patřit Čechům víc než komukoliv jinému.
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
11.8.2006 01:47 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Já to vím. Ale někteří ty důvody vidí, jsou zmíněny i v této diskusi. Je to přirozené. :-)
11.8.2006 13:00 HS | skóre: 12
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Historicky, ten je ten nejdulezitejsi ...
11.8.2006 08:19 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Přesně tak. Mám obavy, že to s Evropou nedopadne dobře. Evropané jsou zpohodlnělí, nemají vůli nic řešit a hlavně chtějí mít klid. Já to vidím tak, že buď přijde nějaký silný impulz, který Evropu probudí, nebo se Evropa stane součástí islámského světa. Otázka je, jak silný impulz bude potřeba, když 200 mrtvých v Madridu a 50 v Londýně nestačilo. Kdo chce vidět budoucí tvář Evropy, tomu doporučuji výlet do destinací jako jsou pařížská předměstí, Frankfurt nad Mohanem nebo Malmö.
11.8.2006 13:16 HS | skóre: 12
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Ja ti spise vidim tak, ze puvodni evropane dopadnou stejne jako Rimane. Misto keltu , germanu a kocovnych kmenu z vychodu tu budou cigani, arabove s cernochy a tamanci. Podle me to dopadne tak, ze byv. zapadni evropa bude hlavne arabskocerna, a vychodni arabskotamanska a rusko tamanske. Cigani se postupem casu nebudou schopni celit konkurenci a budou postupne vytlacovani a vicemene se asimiluji stejne jako kdysi keltove. Otazkou je co dodaji Evropane , cernosi , arabove , cigani a tamanci do nove Evropy z kultulni, spolecenske a hospodarske oblasti.
11.8.2006 14:10 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
To se stane jen tehdy, pokud to budeme chtít.
11.8.2006 14:46 HS | skóre: 12
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
A podivej se do skutecnosti . Sice vetsina nechce, ale nevidi tento problem a uz vubec ho nechce resit. Takze chtit nechtit, nakonec nebudeme schopni tomu zabranit a odvratit tuto "katastrofu".
11.8.2006 15:06 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Ve jménu politické korektnosti se o tom skoro nikdo nechce bavit, nechce-li být nařčen z rasismu. Mnoho lidí se stydí o tomto problému i jen přemýšlet a udělat si na něj vlastní názor. Ve významných sdělovacích prostředcích se o tom raději nemluví skoro vůbec.

Sice na internetu je spousta serverů, jejichž obsah se dotýká i těchto ožehavých témat, ale kdo na takové servery chodí? Obyčejný člověk, běžný volič těžko. Pokud už tam náhodou někdo nezaujatý přileze, tak ho mnohdy praští do očí nějaký otevřeně rasistický blbě napsaný článeček, což je hrozná škoda.
10.8.2006 20:45 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Reaguju na příspěvek LL, který říká, "až zničí Izrael". Mám takový dojem, že zničit někoho zevnitř je poněkud problematické.
LL nerikal, ze islamsti fundamentaliste chteji znicit Izrael zevnitr.
Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
10.8.2006 21:39 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Já vím, že ne. Několik příspěvků zpátky jsem se dopustil takového malého úsudku, že je myšleno zničit zvenčí. Bohužel jsem to asi nedostatečně zdůraznil.
Quando omni flunkus moritati
cooler avatar 10.8.2006 18:28 cooler | skóre: 19 | Medzilaborce
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Pokud by se islamistum podarilo znicit Izrael (coz verejne deklaruji jako svuj cil), jsme na rade my, Evropa.

Esteze na ten server chodi aj Sibila, aspon vieme co nas caka.
10.8.2006 16:33 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Říct třeba člověk před pár tisíci lety, že je křesťan, skončil by ve lví tlamě ;-) Takže na tom bychom se taky měli nějak dohodnout, ne? :-)
Copak toho není dost?
10.8.2006 16:16 sssssssss | skóre: 15 | blog: cotoje
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
http://www.kosmas.cz/knihy/102750/stret-civilizaci/
hmm
Heron avatar 10.8.2006 16:21 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Jeden by čekal, že student (nebo vědecký pracovník), Planckova institutu bude inteligentní. Inteligentní možná je, ale součastně extrémně netolerantní.
Heron
JiK avatar 10.8.2006 16:27 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Priznavam, sypu si popel na hlavu, nechci se nechat zabit sebevrahem ve jmenu Allaha, jsem netolerantni. Nechci davat penize na zbrane teroristicke organizaci Hammas, jsem netolerantni. Nechci svou zenu videt v burce, jsem netolerantni...
vencour avatar 10.8.2006 16:39 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii

Právě proto jsem dával odkaz na "V jako Vendeta", kdysi pár atentátů, jeden vytvoří policejní stát a končí to doznáním, že za těmi atentáty stál.

Jak stárnu, pozoruju, že je toho málo, na co lze spolehnout. Jsou skutečně Alláhovi stoupenci tak "sveřepí", zdá se mi to, že teď nám sladce zpívají, když nás lákají, že jsou hodní? Možná je Korán a islám mírumilovný, ale co z něj udělají lidé, to přece bude jiné, ne vždy stejné. Tak jako křesťanaství si bere z Bible více věcí.

O co tu jde? O podobu jednoho Boha, o obchod, možná potenciální hledání bezpečných míst nezasažených oteplováním? O něco jiného?

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
Heron avatar 10.8.2006 16:44 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Jenže to co jsi napsal, není pravda. Po tvé ženě někdo chce, aby nosila burku?
cooler avatar 10.8.2006 18:31 cooler | skóre: 19 | Medzilaborce
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Priznavam, sypu si popel na hlavu, nechci se nechat zabit sebevrahem ve jmenu Allaha, jsem netolerantni. Nechci davat penize na zbrane teroristicke organizaci Hammas, jsem netolerantni. Nechci svou zenu videt v burce, jsem netolerantni...

Ja nechcem aby mi niejaky neonacista zavrazdil manzelku. Mal by som zacat vrazdit vsetkych bielych ?
10.8.2006 16:43 Posera
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Mam uprimny strach z lidi se stejne rychlym usudkem jako mate Vy, vazeny pane.
10.8.2006 17:49 Pst | skóre: 8 | blog: psani
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Vzal jste mi to z klávesnice, nejhorší je, že podobní fachidioti bez rozhledu většinou žvaní nejvíc.
10.8.2006 16:58 jm
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Na tyhle hystericke vylevy jsem fakt zvedavej. Zase si britske a americke tajne sluzby s posramocenou reputaci (pruser v Izreali, pruser v Iraku) potrebovaly zvednout rozpocet a prosadit par dalsich orwellovskych zakonu?http://www.jirkacech.com/images/israel-x-palestina-580x435.jpg
10.8.2006 17:00 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
To už je článek skoro jako z Altermedií. :-D Něco na tom bude. Současný "boj proti terorismu" se snaží "řešit" následky – asi schválně, protože všechny ty biometrické nesmysly a pohrdání ochranou osobních údajů vzbudí u tupého stáda iluzi bezpečnosti, dodavatelé technologií se napakují, nicméně nebezpečí se neodstraní, což umožňuje uměle protahovat požitky některých prospěchářských jedinců.

Přitom se nabízí čisté a jasné řešení. ;-)
vencour avatar 10.8.2006 17:14 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii

I Ty srandisto, cože bys to dělal s imigrantama?

Prostě pokud nechce nějaká civilizace bojovat za sebe a bránit se, tak končí ;-), i s těmi, co byli pro, i s těma, co byli proti obraně, komplet.

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
10.8.2006 17:30 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Snížil bych jejich počet na minimum, pokud by to šlo. Vážně. :-)
Prostě pokud nechce nějaká civilizace bojovat za sebe a bránit se, tak končí ;-), i s těmi, co byli pro, i s těma, co byli proti obraně, komplet.
Tak.
vencour avatar 10.8.2006 17:47 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii

Snížit počet na minimum? Neprůchozí, každej se chce na nich napakovat. Já bych se je spíš snažil zangažovat v našich tuzemských záležitostech - jenže to by nešlo do nekonečna. Každá směs i roztok má maximální nasytitelnost, jak pohltí nějakou příměs a pak se mění.

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
10.8.2006 17:55 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Pro začátek by stačilo zastavit přísun a upravit podmínky pro trvalý pobyt, tj. nechat si tu jen ty, z kterých plyne pro Česko užitek.
cooler avatar 10.8.2006 18:35 cooler | skóre: 19 | Medzilaborce
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Pro začátek by stačilo zastavit přísun a upravit podmínky pro trvalý pobyt, tj. nechat si tu jen ty, z kterých plyne pro Česko užitek.

A toto je zase co za nazor? Podla coho usidis, ci Cesko z neho/nej bude mat uzitok alebo nie? To na to bude urad, co bude o tom rozhodovat?
10.8.2006 18:42 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Podle dosaženého vzdělání, zda je zaměstnaný v oboru kde je nedostatek interních, tj. českých pracovníků, popřípadě zda je ve svém oboru i když tam je dostatek českých pracovníků nějakým větším přínosem.
kyknos avatar 10.8.2006 18:50 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Copak odborníci. Cizinci z východu tu většinou dělají práci, kterou by žádný Čech dělat nechtěl. A přitom je to práce užitečná a určitě přínosná.
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
10.8.2006 18:57 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Jako třeba prodávání drog, násilné a nezákoné vymáhání dluhů a výpalného,... ? :-)
kyknos avatar 10.8.2006 19:08 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Nevím, s jakou sortou se stýkáš ty, ale u nás třeba jedna turecká (?) dívka uklízí barák. Uklízí ho dobře a uklízí bordel po některých českých prasatech (zvratky atd.), který já bych neuklízel.
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
freshmouse avatar 10.8.2006 19:10 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
:-D
10.8.2006 19:19 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
U nás v baráku uklízí nějaká češka, takže tohle není vzorný příklad toho co by čech nedělal.
10.8.2006 21:49 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Většinou stavební práce, stejně jako třeba Ukrajinci.
Quando omni flunkus moritati
vencour avatar 10.8.2006 18:34 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii

K celé diskusi pokus o nadhled ... Znamení doby a Karel Kryl, tedy: víme, co vlastně chceme?

Teď mi tu zní a docela mi to k probíranému tématu pasuje.

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
11.8.2006 08:42 tomasgn | skóre: 23 | JN89GE
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
imigranti bud prijmou zivotni styl obvykly v zemi kam pritahli, nebo at zase tahnou odkud prisli (oni nebo jejich predci). brzy uz budou nezvladatelni - bude jich prilis mnoho.
11.8.2006 08:53 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
To nejde. Jakmile nekdo ziska obcanstvi, nelze to vratit zpet. A pokud se nekdo narodi s urcitym obcanstvim, tak jej ma navzdy, at se to spoluobcanum libi ci ne. To bychom pak mohlo skoncit treba odebiranim obcanstvi za trestne ciny nebo dopravni prestupky (nezapnuty pas) ;-)
Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
11.8.2006 09:11 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Nemáš pravdu. Například v USA je možné odejmout občanství, pokud se prokáže, že žadatel o občanství lhal. Toto se stalo například v případech, kdy bývalí příslušníci SS tuto skutečnost zatajili v žádosti o US občanství. Když se na to přišlo, bylo jim občanství odebráno a byli deportováni. Nicméně tento postup asi nelze použít hromadně. Proto budeme muset změnit náš právní řád a použít z dnešního pohledu drastické a nezákonné postupy. Globálně vzato - v minulých desetiletích přišli do Evropy miliony lidí, kteří doma neměli práci a perspektivu. Teď nemají práci a perpektivu v Evropě, tak se zase vydají opačnou cestou :-)
11.8.2006 09:52 tomasgn | skóre: 23 | JN89GE
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Globálně vzato - v minulých desetiletích přišli do Evropy miliony lidí, kteří doma neměli práci a perspektivu. Teď nemají práci a perpektivu v Evropě, tak se zase vydají opačnou cestou :-)
velmi pekne napsano! kdyz se jim v evrope nelibi, s kulturou se neztotoznili, praci zde nemaji atd., neni duvod aby zde setrvavali - klidne muzou vyrazit do sve puvodni vlasti, nebo hledat stesti nekde jinde. proc by je ti ostatni meli zivit (jenze to je ten zvrhly pohled soucasne socialisticke evropy) a opravovat co nespokojenci znici.
10.8.2006 21:42 Stréc Ignác
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Na to chce jit jednoduse. Proc si mam KURWA ja nechat omezovat osobni svobodu kvuli nejake bande naprostych zmrdu. Proste: Nechat vyhlasit, jeste jeden sebevrazedny utok, jeste jeden bordel typu parizska predmesti a mate vy kurwy arabsky 5 dni na to, aby jste zmizely z EU. Takze, bud si udelate poradek v te sve komunite a muzete tu zustat a no problemo, jinak po tech 5 dnech s vami bude provedeno konecne reseni (ano neco typu Osvetim). At se rozhodnou sami chlapci. PROC to takto kurwa ta EU neudela????
Mikos avatar 10.8.2006 21:50 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Protože EU není banda genocidou posedlých nácků jako seš zjevně ty? I když jak tak vidím ten tvůj styl psaní, moc nebezpečnej asi nebudeš, zjevně ti ještě teče mlíko po bradě ;-)

P.S. KURWA LOL OMG!!!!!
CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
11.8.2006 00:46 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
EU není banda genocidou posedlých nácků. Zato na Blízkém východě jich najdeme mnoho, ale skoro nikdo jim tak neříká. ;-)
10.8.2006 21:48 ABCLinuxuIsAlive | skóre: 12 | blog: Cubix | Nodnol
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Tak jsem pred chvilkou cetl tvuj post jednomu svemu kamaradovi - je to muslim a on i jeho rodina pochazi z palestiny a vlastni obchod tady v Readingu. Musim naprostou souhlasit s jeho nazorem ze jsi pomerne narusena osoba a mel by ses nad sebou zamyslet!

Shariff je jeden z nejchytrejsich lidi (vseobecne - neni to zadny ajtak), ktere jsem potkal, je hodny, prijemny, cestny a pro dobro ostatnich by se klidne rozdal (plati i pro celou jeho rodinu a 100% vsechny muslimy, ktere jsem v zivote potkal (a bylo jich opravdu hodne)).

Nejsem povinen byt takový, jaký bych podle ostatních měl být. Je to jejich omyl, ne moje selhaní.
JiK avatar 10.8.2006 21:59 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
uklidni se, vydychej se a precti si to jeste jednou. popremyslej o sve gramotnosti, funkcni gramotnosti.

Kde je v tom blogu pouzito slovo muslim? Je tam neco proti muslimum? Je tam nejaka vyzva ke genocide? S cim presne nesouhlasis? S tim vyrokem pana Churchilla? S tim, ze kdyz nekdo vykrikuje, ze te zabije, je rozumne pocitat s tim, ze to udela a chovat se k nemu podle toho?
JiK avatar 10.8.2006 22:02 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
P.S. Docetl jsem to ted svemu kolegovi, Serhatu Sahakalkanovi, je to turek, muslim, otec 2 decek, a rikal ze by to nenapsal lip, ze s tim plne souhlasi...on islamisty a teroristy opovrhuje vic nez kdokoli jiny koho znam.
11.8.2006 08:46 tomasgn | skóre: 23 | JN89GE
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
zakladni a nezodpovezenou otazkou je, kdo ty teroristy ridi a financuje. osobne bych se nedivil, kdyby se konce tech spagatku nachazely v USA.
11.8.2006 09:26 wo | skóre: 2 | blog: wo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
No-co... budu se víc mejt, modlit, a občas přes den postit :) ale vepřový s pivem mi bude chybět....
11.8.2006 09:34 tezkatlipoka | skóre: 35
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
uz mi leze krkem ze za vsim stoji Al-Kaida, organizace ktera neexistuje, slovo ktere zacal i Usama bin Ladin pouzivat az potom co zjistil ze mu tak amici rikaj. Vsechny ty uspesne akce proti teroristum pri kterych britska tajna policie zastreli cloveka utikajiciho na metro. Pri kterych se amercika justice pokusila zavrit partu muslimu jako terority, protoze si nahravali vylet do disney landu videokamerou, potom byli propusteni, protoze se to ukazalo jako kravina. Pri ktere se amici snazili odsoudit cloveka jen proto ze si maloval tanciky a dela na papir protoze to prece znamena ze planoval invazi (to na zakladce by u nas museli pozavirat celou tridu). Zajimave je ze se v novinach vetsinou objevi obrovskejch clanek, jak chytili terority, a za 14 dni malinkata zpravicka ze je zase museli pustit.
Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
11.8.2006 10:06 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Je pravda, že policie někdy jedná zbrkle až absurdně. Jenže útoky z 9/11, Madridu, Londýna a Bali jsou reálné. Zatím to vypadá, že i tento útok byl reálný a nebýt práce policie, tak by k němu došlo. Al-Kaida možná opravdu neexistuje, možná je to jen jakási zastřešující myšlenka. Tím hůř pro nás.
11.8.2006 10:27 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
To je zase povyku, kvůli kravinám.

Mimochodem, do palestinské bezedné díry sype peníze nejen EU, ale i USA (i když se to někomu nehodí do ideologického krámu). A na druhou stranu, Izrael má velmi dobré vztahy s některými zeměmi v EU.

Co se týče islámu vs. islamisté, tak tam vůbec nejde o náboženství. Všechna takováto náboženství lze zásadním způsobem ohýbat, jak se zrovna komu hodí a co je v módě. Jediné řešení současné situace je aktivní ideologická diverze, tedy ohnutí islámu podle toho jak ho potřebujeme my (po vzoru křesťanství v Evropě).

Koneckonců, komunismus (ve smyslu komunisticé hnutí) fungoval stejně: získal milióny věřících na svou podporu a patřičné procento fanatiků, kteří získali moc. Jenomže pak se jeho vůdci ideologicky zakonzervovali, novou generaci potírali jako konkurenci, všechna víra vyprchala a celé monstrum pak stačilo jenom postrčit. Kdyby dynamicky měnili věrouku (jak se pokoušel například Dubček a podobně), tak věřící zůstali a máme socialismus dodnes.
11.8.2006 10:38 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Ehhh, odkdy je Anglie v EU? Vždyť je to padesátýprvní stát USA, takže v EU být principielně NEMŮŽE.. Následné hýkání nemá smysl proto jsem jej nedočetl, sorry.
Táto, ty de byl? V práci, já debil.
11.8.2006 12:58 HS | skóre: 12
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Od prvniho rozsireni EU v roce 1973. I kdyz je VB trochu odlisna od kontinentalni evropy a je to vicemene trochu brzda evropske integrace, presto ma stale blize k kontinentalni Evrope nez k USA.
15.8.2006 14:21 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
> presto ma stale blize k kontinentalni Evrope nez k USA.

Nema.
Táto, ty de byl? V práci, já debil.
11.8.2006 10:47 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
achjo :(

EU to nema za svoje smirlive postoje, ale naopak za to, ze se vubec do konfliktu micha.

Vy zrejme volate po tvrdsim postoji, blize tomu americkemu. Ja se ale domnivam, ze takovy by nutne vedl jeste k vice utokum proti EU. Za jasny dukaz povazuju uz to, ze utok byl smerovan proti Britanii, ktera si s amikama nijak nezada, coz je v primem rozporu s tvzenim ze je to trest za smirlivost.

Byl bych nejradeji, aby se Evropa do niceho nepletla. Kdyz si chtej amici valcit pro ropu, nechte to na ne a nijak jim nepomahejme.

Oni to stejne nedelaji pro neci dobro. Pomuze snad nekomu zvraceny demokraticky vyvoj v Iranu? Pred par lety prvni islamska zeme, ktera se pomalu ale zretelne demokratizovala, je diky vyhruzkam USA opet ovladana extremisty. A mame ji hned za rohem :-(
Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
11.8.2006 10:54 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Oni to stejne nedelaji pro neci dobro. Pomuze snad nekomu zvraceny demokraticky vyvoj v Iranu? Pred par lety prvni islamska zeme, ktera se pomalu ale zretelne demokratizovala, je diky vyhruzkam USA opet ovladana extremisty. A mame ji hned za rohem :-(
Co je to za hovadinu? Kdy se Irák demokratizoval? Irák býval klasickou sekulární diktaturou evropského ("fašistického") stylu. Proto lze říci, že v 80. letech byla "nejzápadnější" a měla velmi málo společného s islámskými zeměmi. Ale demokracie? Demokracie je něco jiného.
vencour avatar 11.8.2006 11:00 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii

Pouhé jedno písmenko je jiné a píšete ... vedle ... prosím opět přečíst to, na co jste reagoval.

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
11.8.2006 13:53 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
No jo, omlouvam se, prehledl jsem pismenko.
11.8.2006 11:01 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Jeden o koze, druhy o voze :-) Irak != Iran
Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
11.8.2006 11:07 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
neplest Irak s Iranem...
11.8.2006 13:59 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Mimochodem, zde je nározně vidět, jak je diakritika důležitá.

Irák a Írán bych s nespletl.
11.8.2006 14:10 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Aneb mala carecka je vyraznejsi nez pismeno. Ponechavam vam pravo na tento nazor, sam si s dovolenim ponecham pravo povazovat vas post za vymluvu :-D
11.8.2006 11:03 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Nech toho.. JiK má svoje konstrukce a nepohodlná fakta ignoruje, diskuse je nemožná... podle něj bude asi trest za přílišnou smířlivost i pokuta za špatný parkování.
Táto, ty de byl? V práci, já debil.
11.8.2006 11:04 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
No jo, co se ta Amerika michala do evropskych sporu pred 65 lety, mohli mit klid a par set tisic Americanu mohlo zit. Vzdyt by se Americani s Hitlerem po skonceni evropskych valek nejak dohodli, ne?
Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
11.8.2006 11:09 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
No vsak ona taky do Pearl Harbour klid mela ;-)
11.8.2006 12:40 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
O to vice mi po Madridu a Londynu prijde nepochopitelnejsi, kdyz nekdo nechape, ze my uz v te valce jsme. At se nam to libi ci ne. A ustupovanim nepriteli nic neziskame, jen ukazeme svou slabost.
Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
11.8.2006 12:56 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Mezi ustupovanim a rozstrilenim vseho, co se hybe je dost mezistupnu. Jak napriklad "valka proti terorismu" ovlivnila vcerejsi pripad? Jak to ovlivnilo strzeni Saddamovy sochy, prevalcovani Falludze, hratky v Abu Ghrajb, strelnice v Libanonu? Maximalne to podnitilo ty Brity k akci. I kdyby to chteli udelat tak jako tak, porad je to prace pro policii a tajne sluzby. Nikoliv pro armadu. Mouchy taky zabijite bacikem, ale placackou. Pri pouziti baciku dosahnete pouze diry ve zdi, kudy k vam priletnou dalsi mouchy, nehlede na to, ze pokud ta moucha nebyla mrtva predem, tak vam stejne spod baciku uleti ;-)
11.8.2006 14:53 tezkatlipoka | skóre: 35
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Jsme ve valce? Pokud mi da soused po drzce, jsou dve moznosti, bud mu rozstrilim barak, nebo se sam sebe zeptam proc to udelal (spim mu s manzelkou, hazim mu odpadky na zahradu, kecam mu do rodineho zivota) a treba si jeste uvedomim ze chyba muze byt na moji strane. To bohuzel ani Amici ani Izraeliti provozuji neradi.

Krom toho zadna valka neni, to ti potvrdi i Americani, jinak by totiz museli zajatcum priznam statut valecneho zajatce a podle toho se k nemu chovat. A protoze se nic takoveho nedeje, ve valce byt nemuzeme. (nebo jsme a amici se chovaj jako prasata? to snad ne?)
Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
11.8.2006 15:35 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Teror v Britanii
Ano, davame jim dostatecny duvod nas nenavidet: EXISTUJEME. Kdyz budeme vsichni mrtvi, prestanou nas nenavidet.

Jestlize nekdo tvrdi, ze nas chce zabit a dokazuje to svymi ciny, budu mu verit. A chovat se podle toho. Omlouvat ho, hledat vinu u sebe a davat mu penize, jako to dela EU, mi osobne prijde prastene.

PS. nerikam, ze US ci IL delaji vsechno spravne a bez chyby. Viz treba Guantanamo. Ale celkove se mi libi, ze nestrkaji hlavu do pisku jako EU.
Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.