Portál AbcLinuxu, 3. května 2025 08:47
FVWM měl takový nepříjemný bug (feature?), kdy při akcích typu "kliknutí+klávesa" bral v úvahu nejen shift/alt/ctrl, ale také
{num|caps|scroll}lock modifikátory.
A důsledek? Máte-li aktivní např. numlock, polovina událostí vám nebude fungovat.
Jak je to dnes, nevím. Už jsem nějakou dobu věrný IceWM).
WWW browser jsem neviděl, že by někdo používal jinak než maximalizovaný na samostatném desktopu
Tak třeba já. Okna ze zásady nemaximalizuji. Nevím proč, ale prostě to nedělám. I když to znamená nepoužitou třeba třetinu obrazovky.
Každopádně na uvedené kombinaci nevidím nic divného. U mě je normálně k vidění šest nebo sedm terminálů, XMMS a nacpe se i prohlížeč
Ne, v mém okolí už touchpady slaví po vítězném tažení (a nehodnotím jestli je to dobré nebo zlé, protože se mi oboje používá blbě).
Style "*Mozilla" UseStyle blabla
WWW browser jsem neviděl, že by někdo používal jinak než maximalizovaný na samostatném desktopu, nejlépe bez dekorací oken. Etc.tak se prijd podivat, maximalizace je obsolete funkce z windows ;) ja teda zasadne nikdy nemaximalizuji, od toho pouzivam multitaskovy OS, abych videl vice veci najednou. Ve win je to jasne, tam neni duvod nemaximalizovat ;))
setxbmap ...
a natáhnu úplně jiné mapy? Protože to asi nedělám proto, že bych je chtěl natáhnout jen pro ten xterm, že...
Tak jsem presel na jednoduché icewm, které má myslím proti fvwm víc mozností konfigurace a o neco srozumitelnejsí nastavování (ale nic proti fvwm anebo blackboxu, kdyz nechci listy nebo panely, je to optimální reseníBudete se divit, ale je to přesně naopak - IceWM má proti FVWM mnohem méně možností. Lištu nebo panel můžete mít ve FVWM samozřejmě taky, pokud byste trval na průhledných nabídkách nebo něčem podobném, tak to taky (myslím, ale, že tu průhlednost až v řadě 2.5). S tou konfigurací máte bohužel nejspíš pravdu (IceWM neznám tak moc dobře).)
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.