Portál AbcLinuxu, 30. října 2025 16:31
Mám jednodušší recept: 
1) Půjdu a koupím Lu Xue Ya.
2) Převažím vodu a rychle zchladím téměř na bod mrazu.
3) Zaliju čaj na 15-20 minut (mrznoucí jde i 20-25 minut) a sliju.
4) Vypiju. 
Jinak hezké, příště bych poprosil o recept na instatní polévku
Moje zkušenost je, že to chutná trošku líp, bez ohledu na to, že ve výsledku je to stejně ledové.
Jen počkej, někde jsem tu měl recept na tu instantní vodu, co jsem koupil v supermarketu. Bylo na něm, co do ní mám přidat, jenže já to vždycky zapomenu...
Hmm, pasterizacia je jeden pojem, co ma v suvislosti s tymto napada. Zchladenie vody tie bakterie asi nezabije a ked sa ladovy caj dostane do zaludka a zohreje sa, tak sa prebudia k zivotu. Tolko moje laicke dva centyNo ale ten život asi pro ně nebude moc dlouhým potešením vzhledem ke kyselině chlorovodíkové (HCL)
i když to asi stejně nezavraždí všechny druhy, značně to počty zredukuje :)
A co kdybych udělal rovnou celý hrnek čaje a ten nechal vychladnout? Má to zalévání koncentrátu studenou vodou i nějaký jiný smysl, než že to bude rychlejší?
Jinak díky za inspiraci.
deb http://ftp.cz.debian.org/debian jessie main contrib non-free
ale zase ta chuť, ta chuť potom! :e)
Jinak další luxusní čajíky pro výrobu koncentrátu vyzkoušeny - bílý Pai Mu Tan (mňam), zelený Lung Xing (taky ňamiňam) a jakýsi bezejmený nepálský oolong, co chutná jako Darjeeling :]]
takovou tu "čajovou houbu" (moc se v tom nevyznám, kamarád to pěstoval a mělo to takovou nakyslou chuť).Kombucha
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.