Portál AbcLinuxu, 6. května 2025 20:03
btw. by me zajimalo, jak vznikl nazev Mutt. Osobne si myslim, ze pokud to neni nejaka uchylna zkratka , tak to je podle Heinleinovych sirotku oblohy a jejich obrovskeho kovare...
K UNIXu: ten nazev kluci vymysleli proto, ze nikdo z nich nemel dvakrat v lasce multics jakozto protivny tezkopadny a neschopny system, proto ten nazev mel byt tezka parodie.
Co se Slacka tyce, oznaceni v anglictine je pekne lichotive, ale vyjadruje to presne pro koho je distro urceno (pripadne s nadsazkou kdo ji dela - zadny prekotny vyvoj). Kazdopadne je pekny dvojsmysl, ktery Patrick jen tak nevysvetli .
No jo, navy jsou kolikrat opravdu pekny kousek historie kolem vzniku jmena , dobry napad clanecek pekne pohromade.
PS: do ranniho salku jedine caj nebo kakao, kdo ma pit bahno (natoz v nem neco psat). -djz
S timto dotazem jsem se nedavno obratil primo na ceske zastoupeni firmy SUSE:
Vazeni,
v knize "Sprava operacniho systemu LINUX - Vicki Stanfield, Roderick W. Smith" (SoftPress s.r.o) jsem se v kapitole venovane vyberu Linuxove distribuce (na strane 70) docetl nasledujici:
"SuSE (vyslovte jako "sue-zuh") Linux, byl puvodne vyvinut..."
Chci se zeptat, zda je tohle spravny foneticky prepis vyslovnosti SuSE do cestiny?
Nasledne jsem obdrzel tuto odpoved:
Vazeny pane Kasprzaku,
jmeno nasi spolecnosti se vyslovuje tak, jak se pise, tedy [suse]. SuSE je zkratka Software- und System-Entwicklung, coz znamena vyvoj softwaru a systemu.
S pozdravem/Best Regards,
Oddeleni produkce a prodeje/Production and sales department
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.