Portál AbcLinuxu, 5. května 2025 22:36
Co se týče slohu/stylu, nepovažuji jej za nějak úpadkový. Je prostě jiný, netradiční, ale ne pokleslý nebo nežádoucí.Otazkou je zda povazujete ABCLinuxu za popularni ci nikoli. Pokud ano, tak ve vsi ucte Roberte, ale vhodnost ci upadkovost muzete maximalne predikovat, ale rozhodnuti ucini ctenari.
Ohledně HP(-UX) je v článku asi více než by bylo zdrávo...Presne tak.
vhodnost ci upadkovost muzete maximalne predikovat, ale rozhodnuti ucini ctenari.Nikomu jeho rozhodnutí neupírám. Ostatně je z diskuze patrné, že čtenáři, kterým se styl nelíbí, si neberou vůbec servítky. Nesouhlasím s jejich názorem, ale to neznamená, že jej ignoruji. Stojím si však za tím, že je-li něco napsáno neobvyklým nebo provokativním stylem, není to samo o sobě důvod k zavržení. Když přišel Picasso s hranatou kytarou a okem na břiše, také to mnoha lidem připadalo jako nesmyslná a nepřijatelná forma. Pochopitelně tím přirovnáním nemyslím, že bychom tu četli umělecké dílo - jen chci přiblížit, že nestandardní nerovná se automaticky špatné.
Vam jde o ctenost, nam o obsahNám jde především o (pokud možno kvalitní) obsah. A pochopitelně jsme rádi, když má obsah dobrou čtennost. Kdyby nám nezáleželo na obsahu, ale pouze na čtennosti, nedělali bychom portál o Linuxu.
Nám jde především o (pokud možno kvalitní) obsah.To je nesmysl. To je jako kdyz firma tvrdi, ze ji nejde o zisk, ale o dobro zakaznika. To je taky nesmysl - protoze jde hlavne o zisk.
To je jako kdyz firma tvrdi, ze ji nejde o zisk, ale o dobro zakaznika.Zdá se, že nechápeš jeden základní koncept: spokojený zákazník = úspěšná firma. Druhá věc, se kterou máš asi problémy, je uvěření/pochopení, že pro někoho může být práce koníčkem, a proto se jí snaží dělat co nejlépe. Btw, reklamy tu sice jsou, ale ty si myslíš, že bannery pokryjí všechny výdaje ;-)?
> Zajima me obsah a ne naznaky a slovni hricky
Taky jsem nektere vety cetl dvakrat nez jsem pochopil, co tim chtel basnik rici. Clanek mi prijde obsahove prazdny, silne mi pripomina "americke eseje", kde par faktu je obaleno (mozna i utopeno) radoby umeleckym slohem (to je muj osobni nazor, takove clanky nemusim, mozna ze nekomu vyhovoji).
Kazodpadne se mi nelibi budouci cas, ktery autor pouzil, vypada to, jako by si ani sam autor nebyl jisty, co Solaris umi. A nebo je clanek jedno velke PR, i kdyz se autor od nej distancuje (znate ty reklmni reci: "S nami uz nebudete muset... S nasi firmou budete vzdy...").
> BTW: Skupovani komercnich SW
Zajimavy jev. Rekl bych, ze velke unixove firmy zvykle na sve vysadni postaveni a svoji nepostradatelnost zacinaji zjistovat, ze jejich pole pusobnosti se zmensuje smerem ke specializovanym resenim, protoze jinde si uzivatele vystaci s free alternativami a pripadny support poskytuji vyrobci komercnich distribuci. Takze se jedna o takovy social ingeneering ("My jsme Vam dali Solaris, my jsme Vam dali Javu..."), kdy si firmy vybuduji dobrou povest a zustanou tak v povedomi potencialnich zakazniku.
Ale nepapouškujte termín "newspeak".Roberte! Je samozrejme, ze pokud o tom nekdo mluvi, tak o to cetl. Ja tam prave jistou podobnost vidim. Zejmena v rovine nesrozumitelnosti vuci lidem neovladajicim tento jazyk, ktera je v knize take zminena. A proto jsem ten termin pouzil. Pripoustim vsak, ze podobnost je na zaklade vedlejsi vlastnosti newspeaku a Tve pouziti (politika, apod...) je jiste urcite na miste.
Ha ha ha ha ha ... Tak takovouhle dedukci bych tu nečekal. Autor je zřejmě duševní gigant
Bouhuzel tim shodil celou redakci Abicka, o ktere ted bude dosti zatezko uverit, ze je nezavisla.Viz výše.
ale jinak nic nerikaTo zavisi na ctenari. Ja o Solarisu nic nevim, takze jsem se neco dozvedel. Expertovi jako jsi ty to muze pripadat jako mlaceni prazdne slamy. Take by se mi libilo, kdyby ten clanek sel do vetsi hloubky, ale respektoval jsem uroven, kterou autor zvolil. Byl to clanek, ktery jen predstavil par vlastnosti Solarisu, ale nebylo to zadne hloubkove porovnani. Kdyby autor na zacatku napsal, ze to je takove srovnani, mel bys pravdu. Co treba dnesni clanek o Wiki? Take tam autor napsal jen neco malo o principech wiki. Mohl bych jej zacit pomlouvat, ze tam neni vubec vsyvetlena wiki syntaxe, WikiNames, moduly atd. Ale respektuji, ze to autor pojal jen jako predstaveni wiki pro neznale. Hlavni problem clanku (krome netradicniho slohu, ktery dost lidi vcetne me neprekousne) je, ze titulek naplnil ctenare velkymi ocekavanimi a kdyz tam nenasli, co chteli, da-li svou frustraci najevo. Kazdopadne si myslim, ze i clanky, ktere neprobiraji dane do tema do hloubky, ale jen jej laicky priblizi, maji pravo na existenci. A pokud se chcete dozvedet vice, tak autora pozadejte o dalsi clanek s podrobnosti, misto abyste jej urazeli (jako to nekteri diskutujici delali).
To vás docela obdivuji. O Solarisu také nevím skoro nic a na článku mi vadí právě to, že se z něj také nic nedozvím. Pokud zrovna nekritizuje politiku HP, vždy jen nahodí název nějaké feature a pak už jen křepčí nad tím, jak je to bombastická věc. Ale že by aspoň pár slovy naznačil, k čemu to má být vlastně dobré, nebo dokonce vysvětlil, v čem se to liší od přístupu jiných systémů, to v článku prostě postrádám. Kdyby tam ty informace byly, přešel bych barnumský styl mlčením. Ale takhle článek vyznívá v duchu hesla prázdný sud nejvíc duní.
Co treba dnesni clanek o Wiki? Take tam autor napsal jen neco malo o principech wiki. Mohl bych jej zacit pomlouvat, ze tam neni vubec vsyvetlena wiki syntaxe, WikiNames, moduly atd. Ale respektuji, ze to autor pojal jen jako predstaveni wiki pro neznale. Hlavni problem clanku (krome netradicniho slohu, ktery dost lidi vcetne me neprekousne) je, ze titulek naplnil ctenare velkymi ocekavanimi a kdyz tam nenasli, co chteli, da-li svou frustraci najevo.Presne tak Leosi. Clanek se jmenuje:
Že místo aby nás seznámil s tím, jaké nové vlastnosti Solaris 10 přináší, vždy jen nadhodí název a opět jen jásá a křepčí.to je konecne konstruktivni komentar, ze ktereho se muze autor poucit.
Dnes 3.3.2005 je tomu zhruba měsíc co byla vydána nová verze Solarisu 10. Verze o níž se mnoho mluví a proto ji možná budete chtít vyzkoušet i vy. Proto jsem na rootu založil thread Instalace Solarisu 10 na x86 - rady
Testování Solarisu 10 zdar
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.