Portál AbcLinuxu, 14. května 2025 19:15

Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
4.6.2005 15:34 hmm | skóre: 13 | blog: BSD bloček
Rozbalit Rozbalit vše Pařím
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Poslední dobou se to čím dál víc snižuje, tejdne "napařím" tak 5 hodin :). Na widlich parim samozrejme counter-strike a nebo HOMAM II, nic nového už moc ne...
BSD is for people who love Unix, Linux is for people who hate Windows...
David Ježek avatar 4.6.2005 15:42 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Pařím
no to ja pro jistotu nehraju vubec (resp. tak pul hodiny tydne miny apod). sem z toho nejak vyrost, kdysi sem dokazal hrat i 12 hodin denne :-)
5.6.2005 00:17 Kero | skóre: 2
Vzpomínám na ty začátky, 14 hodin denně,

* Civilizace I - moje milovaná
* UFO:Enemy unknown - ach ty 3 dny, cca 40 hodin strávené opravou poškozených archivů.
* X-wing - hráli jsme v dublu, jeden řídil, druhý kontroloval štíty atd, hodiny neuvěřitelné zábavy
* Simcity I - proč jsem nikdy neměl slušný vyrovnaný rozpočet s rezervou
* pong - ta CGA grafika
* homeworld - jaký úchvatný příběh.
* Fish fillets - hodiny a hodiny strávené přemýšlením
* Ragnarok online - současnost a zábava

Mám pocit, že už jsem z toho nějak vyrostl a občas toho lituji, ne proto, že by mě to nebavilo, ale skončil jsem se špatnými sociálními dovednostmi.

Dneska už skoro nehraju, kdyžtak go(stolní desková hra) nebo RO.
Jsem odpůrcem GPL, ale ne odpůrce svobodného softwaru. Jen software pod MIT licencí je opravdu svobodný.
6.6.2005 13:29 Vašek
...se divím, že tady nikdo nepíše BattleField. To mě dostalo tak, že jsem si tu hru i koupil a pak jsem ještě přikoupil joystick, abych se mohl pár dní učit létat (a hlavně přistávat) s vrtulníkem - fakt mazec.
4.6.2005 19:14 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
To je mi zase anketka, právě dneska, když skoro celé odpoledne hraju OpenTTD :-) (ty velký mapy jsou prokletí, máte furt co stavět ;-)).
Copak toho není dost?
4.6.2005 22:06 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
OpenTTD je moje prokletí, že jsem vůbec někdy uviděl Transport Tycoon :-)
When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
4.6.2005 22:23 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
Souhlas, je to naprosto nechutně hratelná hra :-)
4.6.2005 22:40 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
Nebyla náhodou anketa "jaké hry hrajete nejčastěji"? Případně by se mohla uspořádat, pochopiletně s OpenTTD/TTD.
When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
4.6.2005 22:48 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
S původním TTD ji hraju nějakých sedm let ;-) A furt mě baví.
Copak toho není dost?
4.6.2005 23:07 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
Jenom sedm? No když vidím, že to vyšlo v roce 1994, tak bych si za sebe tipnul spíš těch 11 let :-)
n3oklan avatar 6.6.2005 11:44 n3oklan | skóre: 4 | blog: n3oklan | Rumburk
Jojo... TT a jeho "klony" to je des.... kdyz se do toho clovek zakousne, tak nevi, kdyz zkoncit...
dobra nalada nevyresi vsechny tvoje problemy, ale nasere tolik lidi, ze stoji za to si ji udrzet...
vogo avatar 4.6.2005 20:51 vogo | skóre: 34 | blog: "Skládat papír"
Rozbalit Rozbalit vše 24 hodinova sichta
kdysi sem dokazal hrat i 24 hodin v tahu... ale ted uz me to nejak nebavi, obcas zasmrdlam Q3A nebo UT2004 ;-) to je tak vsechno a nekdy jeste ujizdim na QNetWalk :-D
Nejsem paranoidní, ale to ještě neznamená, že po mě nejdou.
Max avatar 4.6.2005 22:34 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
Rozbalit Rozbalit vše Re: 24 hodinova sichta
Hmm, posledni dobou moc ne, obcas sc 1.6 (samozrejme v linuxich) se sousedem, nebo ET, kdyz je lanparty, tak prvni dva dny v kuse, pak uz to chce nakou tu hodinku spat ... :-)
Zdar Max
Měl jsem sen ... :(
vogo avatar 4.6.2005 22:56 vogo | skóre: 34 | blog: "Skládat papír"
fuj CS ;) no posledni lanka byla o vanocich, a to byly ctyri dny poctive parby s tucnakem ;) jak jinak ze ;), a jak jinak vladnul QuakeIII a ti kdoz hrali na tucnacich radili jak cerna ruka, nadavali nam do cheateru...
Max avatar 5.6.2005 20:59 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
Hehe, jeste jsem nikoho na lance nepotkal, co by mel tucnaka, vsichni pekne s windows :-/ . Jinak cs je dobra hra, ale ET (ted uz mozna i mod TCE) je proste nejlepsi :-). Jinak na lankach (na tech u nas, zacinali jsme pred asi 4 rokama v 10 lidech, ted uz nedelam poradatele a schazi se na akcich tak cca 40 lidi, coz je fakt bes, samej amater, nikdo nevydrzi ani den v kuse parit :-/ :-D) se hraje prevazne CS (ted 1.6 , na source zatim nadavaji) a warcraft3 (ten mi jede v linuxich stabilne a ve windows mi pada :-D ). Nejhorsi ale je, kdyz tam prijede hafo lidi a pusti si download a jdou hrat single :-/ (to pak taky nastve dost clovicku). Jinak hry jako medal,wolf,nfs jsou jen ojedinele, Q3A hraje jeste dost lidi a ta sama skupina pari samozrejme UT2004 :-). Kdyz na to prijde, tak parim temer vse (jen RPG se snazim vyhybat).
Zdar Max
Měl jsem sen ... :(
vogo avatar 6.6.2005 12:05 vogo | skóre: 34 | blog: "Skládat papír"
Tučňák na LANparty docela běžná věc alespoň na posledních pár akcích byl celkem slušně zastoupen, ale pravda je že sem jedinej z "naší party" co jede na "Linux only" mašině
4.6.2005 22:45 klassik | skóre: 24 | blog: Klassikov | Praha
Rozbalit Rozbalit vše paric
Myslim ze ja sem prikladem spravneho parice. Parim tak deset minut a pak... ze by pivko?
V podstatě nic nevím
6.6.2005 22:42 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: paric
No jo, je potreba dodrzovat pitny rezim :D
vencour avatar 5.6.2005 01:04 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše moje trocha do mlýna
Prošel jsem přes Xwinga (1.díl, T-fightera jsem už nehrál), Civilisaci, tam se mi podařilo udělat asi 2000 bodů a přes 100M lidí, myslím si, že s originální hrou, jen jsem furt sejvoval, i já jsem propadl Ufu jedničce, pak střílečkám - Doomovi jedničce (hlavně), kamarád pro něj udělal extra nádherné mapy, vymakané tak, že se v nich dalo slušně hrát i číhat v plném počtu lidí. Dokonce jsme se i jednou vyblbli na "do 100 na pěsťovky".
Na koleji mj. vládnul Warcraft II a Diablo I, zlaté časy multi paření vládly, ve čtvrtek večer se začlo a v pátek odpoledne se po vyspání jelo domů:-). Pak jsem objevil Homeworld, ještě jsem se nedostal k tomu, abych ho rozchodil v linuxu, někde jsem zahlíd na to návod, stačí mít jen původní *.big soubor (nebo jak se jmenuje).
Teďka už jen občas zapařim čáry, mahjong, občas freeciv nebo openttd.
Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
5.6.2005 09:10 Honza "tux" Friesse | skóre: 15 | blog: Tuxův blog | Vyškov
Rozbalit Rozbalit vše Počítá se....
Počítá se mezi hry C (nebo Java)? Protože to je to nejzábavnější, co jsem zatím našel. Je to v podstatě nedohratelné a není na to potřeba nejmodernější grafická karta. ;-) Jestli ne, volím "vůbec nehraji", jinak "více".
5.6.2005 14:54 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Počítá se....
tak za to se podepisi.

slusny obraz a zvuk. pridejte grafiku od matroxu,22 palec monitor, sblive zvukovka+radio a co vam chybi. slusny multimedialni stroj na moje hry.

hry nejsou spatne. byly doby, kdy jsem paril NFS(NeedForSpeed). jenomze jsou veci u kterych se pobavite lepe a neznam moc lidi, ktere by uzivilo pareni her. nejenom uzivilo, ale aby to cloveku dalo i neco do zivota.

nekdy se pobavite i na vlastni neschopnosti(trocha legrace s jboss-em). spoluhrace a protihrace muzete dohanet v jednom kuse.

asi to nebude "IN". ale me to bavi. taktez zjistite, ze nepotrebujete dualboot. neni treba kupovat zadne cd s hrami.

v soucasne dobe nejoblibenejsi: compiere server+wstore, java look&feel, sybase, bash-ove skripty, keytool.

ale tyto hry hodne lidi asi nebude znat a je treba vetsi usili nez u vetsiny rozsirenych her.

pokud si chce nekdo zahrat multiplayer s prohlizecem w3m a podporou button(pripadne muzete hrat za optgroup+label), tak se ozvete.

kazdy si hraje nejak. a kdo si hraje, ten nezlobi.

mozna to bude znit divne. ale malokterou hru uvidite i v realnem svete, jak funguje. nektere vsak ano a staci na ne obycejna graficka karta. malokterou hru take muzete videt a cist zevnitr. a tohle mi nejak na tech "opravdovych hrach" chybi .

bye gf
5.6.2005 21:44 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
Ja nehraju vubec, tedy pokud se nepocita C za hru ;) naposledy pred pul rokem tuxracera, jinak naprosto nic, wokenice nemam a nikdy jsem nemel a nikdy jsem ani nemel nakou hru, ale nekde jsem to u nekoho videl. Tfuj, nema to command lajnu :-)
5.6.2005 22:26 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
Tak tady se bohužel spletli :-) Command lajna je součástí kdejaké střílečky už od dob Quake. Fakt! :-P
Copak toho není dost?
5.6.2005 22:59 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
Aby si zase hned nerejpli :-), mno jo, ale už chci vidět jak střílej a já nevím ještě co dělaj přes commandy, hehe. bash rulez ;-)
6.6.2005 08:54 Ondřej
To asi neznaj Larry Leisure Suit ;)
6.6.2005 14:47 doubleZ | skóre: 24 | blog: smazano
pověděj o co jde a neupejpaj se :-)
6.6.2005 17:44 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
Tuhle jsem náhodou udělal v Call of Duty dva fragy úplně omylem (,,ona vystřelila sama!`` :-)), fakt :-D
Copak toho není dost?
5.6.2005 23:08 mmrnda | skóre: 18 | blog: Pokusy | Liberec
:-)
Učený člověk na zem nespadl.
Jiří Němec avatar 5.6.2005 09:55 Jiří Němec | skóre: 22 | blog: BluPix | Horní Smrčné
Rozbalit Rozbalit vše Linux a PHP
Já pařím masivně multiplayerovou hru jménem Linux a PHP. Trávím tím hodně času, na IRC jsem skoro furt. Ovšem pro jistotu jsem dal že nehraji vůbec.

Dřív jsem pařil hry docela dost, nejradši jsem měl Fallout, rovněž jsem na pár týdnů propadl Ultimě Online(naštěstí mě z toho vyléčilo připojení GRPS a jeho obrovské odezvy). Kvalitní příběh měl i Max Payne 2, a šlo to dohrát za víkend.

Ostatní současné hry jako NFS 2, HL2, Doom 3 jsou sice zajímavé, ale do konce jsem u nich nevydržel. Jde u nich už skoro jen o grafiku a tak člověka baví jen prvních pár minut, pak člověk stáhne detaily na minimum a snaží se najít nějaký příběh a hratelnost.
Spock: "Logic, logic, logic. Logic is the beginning of wisdom, not the end.
eagle.metawerzum avatar 5.6.2005 11:29 eagle.metawerzum | skóre: 18
Rozbalit Rozbalit vše chybí mi tam jedna možnost
V anketě mi chybí možnost hraju jen občas
Bonvolu alsendi la pordiston. Lausajne estas rano en mia bideo!
masožravá palma avatar 5.6.2005 12:49 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
Rozbalit Rozbalit vše Re: chybí mi tam jedna možnost
to je přece <1 denně, tohle může znamenat někdy nic a někdy třeba 3 h ale v průměru pořád míň jak 1 h
Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
5.6.2005 18:49 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
Rozbalit Rozbalit vše Re: chybí mi tam jedna možnost
V tom případě může odpovědět vůbec nehraji jen člověk, který nikdy v životě ani okamžik nehrál žádnou hru.

IMO se otázka ptá na současný stav, takže kolik jsem hrál před půl rokem (před patnácti lety, ...), není relevantní.
5.6.2005 13:55 Jix0 | skóre: 24 | blog: Not only for humans
Rozbalit Rozbalit vše WC3 RULEZ
Ja hraju okolo tech 4 hodin denne. A jenom Warcraft 3:FT (vetsinou)
If you will not cooperate, you are to be executed! | Starting as a DJ
ShadoW avatar 5.6.2005 15:31 ShadoW | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Bývalý pařan
Začal jsem už dávno... Na své 486 jsem dohrál stovky her, pak přišel Half-life a s ním o půl roku Counter-Strike. U toho jsem zůstal pět let, ale když se ohlídnu zpátky, tak nejlepší hra, kterou jsem kdy hrál, byl DooM 1, DooM 2 a Elastomania. Všechny tyhle hry jsem dohrál alespoň desetkrát a znám je nazpaměť. Jinak teď na Linuxu hraju Kolf... Geniální minigolf na KDE! :)
Linux -- for a better world.
ShadoW avatar 5.6.2005 15:33 ShadoW | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bývalý pařan
Jo a hraju tak 10 minut denně... Teď, když mám girlfriend ;).
Linux -- for a better world.
Marián Kyral avatar 5.6.2005 21:12 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
Uber pět minut, až se z girlfriend stane wife a dalších pět minut až se narodí baby :-)
6.6.2005 11:28 aubi
... a uber jeden pocitac na kazdy dite > 3 roky :-D
6.6.2005 19:19 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
Počítače naopak budou přibývat, jak caparti porostou. (Tuhle jim ho chudák rodič slíbí za dobré vysvědčení a tak...)
5.6.2005 20:40 Milan Papoušek | skóre: 3
Rozbalit Rozbalit vše Dota Allstars
1-3 doty denně. Ted ale zprovoznuji gentoo, tak doufam ze tam nejak rozjedu ventrilo (alternativa teamspeak). Jinak pruser je ze znam dost lidi co to zacali parit, ale nikoho kdo by prestal.
6.6.2005 08:30 Martin Beránek | skóre: 33 | blog: mousehouse | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Dota Allstars
no to ja bych si zase obcas zaparil, ale zase neznam ty lidi co parej. pripojeni k netu sice mam, ale nebavi me hrat proti uplne cizim lidem...

takze to vypada tak ze sem si vypalil StarWars - KotOR II a zamknul sem ho do supliku (odemknu az skonci zkouskove...) - takze momentalne neparim ale tak za mesic to bude treba 6 hodin denne :-) (a uz se taky tesim na nove GTA :-) )
never use rm after eight
6.6.2005 19:25 Jix0 | skóre: 24 | blog: Not only for humans
Rozbalit Rozbalit vše Re: Dota Allstars
Dota jse skvela mapa do waru. Taky hraju tak 2 hry denne. Ja totiz nic jineho ani neznam :)
If you will not cooperate, you are to be executed! | Starting as a DJ
6.6.2005 09:10 ZS-Man | skóre: 31 | blog: B26
Rozbalit Rozbalit vše TrueCombat
Moc jsem posledni dobou nehral, ale ted jsem objevil TrueCombat( mod do EnemyTerritory ala CS) a na tom su momentalne ujizdim docela huste. Ukazal jsem to kamosum, co furt uctivaji jenom CS(a neustale stahujou cracky a updaty), moc se jim to libilo, tak to nainstalovali, a protoze to nekterym pod okynkama nejede korektne(mne pod linuchem bez problemu) tak jsem byl pozadan o nainstalovani linuxu :-) To je skoro neuveritelny, znate nekoho, kdo by zacal (aspon trosicku) pouzivat linux kvuli hram????? No jsem zvedavej, jak dlouho jim to vydrzi......
6.6.2005 09:34 Paranoik
Rozbalit Rozbalit vše Nejako na to nemam cas a comp
No ja nikdy nemel comp na takovy ty _moderni_parby_. Asi proto ze jsem byl male hovade a pak taky pro to ze jsem byl line hovade. V casech kdy vetsina mnela naky to Pentium Pro, tak ja jeste smudlal 486tku. Problem je v tom, ze kdyz clovek bydli v zakopany prdeli(pardon meste) tak nema pristup k zadnymu poradnymu softu. Co pametaju tak v dobe kdy tu lidi objevovali compy, tak v Praze jely modemy,BBSky,Vyhen,demoscena,levely na dooma a tyhle ostatni produkty pocitacovyho undergroundu. Dneska mam porad doma AMD-K6-II 350Mhz s RIVOU TNT a teprv ted mi teprve prestava nejak stacit-gentoo kompilace, reenkodovani videa etc. Takze v posledni dobe neparim nebo parim stary kousky protoze nemam naladu kupovat kazdej rok novej comp. Odpoved zni parim jednou za nekolik mesicu. Jinak kazdej den parim bash a iptables;)

UFO - The best. Nekonecny noci napeti a strachu. Multiplayerovy UFO revival(ma nekdo pamet na mena?) - The best ale uz ne tak jako original, hodne bugu ale cool. Asi neco delam spatne ale zatim jsem 80% her nad kymkoliv vyhral. Nuda. Warcraft 1,II- abych pravdu rekl tak tuhle hru jsem moc nehral a pokousim se to napravit ted. Je to z toho duvodu ze tenkrat jsem nemel a) cdrom b) nikdo mi neposkytl jinou nez cracklou verzi s prvnima deseti levelama. Dneska uz mam koupenou originalku za babku tak napravuju. Warcraft III-u tyhle hry jsem stravil cely jedny jarni prazdniny. Jinej by to asi mel zapareny driv. Jenomze ja jsem hrac prozitkar/pozitkar. Co z toho ma idiot kterej jezdi mapou sem a tam a jenom tupe taha mysi aby byl nejrychlejsi? Co ma z atmosfery? Ja si musim prohlidnout grafiku, poslechnou hudbu etc. Proto jsem ji nedohral do konce(jen par leveliku zbyvalo nebyt pomalosti meho compiku). takovata_hra_rpg_s_enginem_dooma_a_jakoby_ve_stredoveku - tak u tyhle hry jsem vyhnil dost dlouho. Ma tak kratkej nazev ze si ho nepamatuju.
Pavel Beníšek avatar 6.6.2005 12:29 Pavel Beníšek | skóre: 27
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejako na to nemam cas a comp
heretic?
checking for chicken... must have egg first
6.6.2005 20:03 Hood3
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejako na to nemam cas a comp
A nebol to Strife ?
http://www.abandonia.com/games/418/download/Strife.htm http://www.the-underdogs.org/game.php?name=Strife
6.6.2005 15:05 tk
Rozbalit Rozbalit vše nj linux
ona by ta anketa i vypadala jinak, kdybu slo v linuxu provozovat vice soucasnzch her zpusobem: mount /mnt/cdrom sh /mnt/cdrom/setup sh /games/x/game

:))

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.