Portál AbcLinuxu, 29. března 2024 01:45

Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...

4.6.2006 11:19 | Přečteno: 2242× | politika | poslední úprava: 4.6.2006 11:35

Zatím ještě premiér Jiří Paroubek ztratil ve finiši nervy. Lídr, který zvedl svou stranu za jeden jediný rok z popela a získal pro ni v nebývale tvrdém souboji čtyři poslanecké mandáty navíc, má všechny trumfy ještě v ruce. Smůla pro něj, že si jich svým povolebním prohlášením hned několik dobrovolně vyrazil.

Evidentně mu povolily nervy po extrémně agresivní předvolební kampani. K tomu se schylovalo již celý poslední týden, kdy po skandálu s "tajnou" policejní správou, který se v českých poměrech bezprecedentně dotkl i jeho soukromí (viz článek Předvolební smršť aférová), začaly opouštět dosud poměrně suverénního a sebevědomého lídra síly. Z hlediska lidského pochopitelné, z hlediska profesionálního selhání.

Stejně selhal i jeho tým spolupracovníků, pokud takový postup odsouhlasil nebo alespoň mu nedokázal zabránit. Projevila se tak stinná stránka "strany jednoho muže"? Nechat takto hlavní devizu ČSSD, jíž Paroubek je a zůstává, v rozjitřené a citlivé povolební atmosféře "naběhnout na špek", to si žádá buď dávku hlouposti anebo slabosti, možná obojího.

Evidentní je, že k Paroubkově nervové labilitě přispěly první dost nepřesné odhady volebních výsledků od agentury SC&C, které prorokovaly osmiprocentní ztrátu ČSSD. Ta se však s prezentací skutečných výsledků nejprve úplně ztratila a jen váhavě do konce přepočítávání nakonec vyšplhala na pouhá tři procenta, při současném vyšším zisku sociálních demokratů. Projevilo se tak mediální nadhodnocování ODS i "pravice" obecně v průběhu celé kampaně.

Že většina českého tisku i veřejnoprávní televize je "pravici" nevyváženě nakloněna, svědčí nedávno zveřejněná rozsáhlá mediální analýza Media Tenor (.ppt), jejíž výsledky se nedají jen tak odbýt poukazem na skutečnost, že bývá "vládní" strana více kritizována. Tohoto trendu si musí všimnout každý nezaujatý člověk i subjektivně: za všechny jeden příklad z těsně předvolebního vydání Mladé fronty Dnes, která v rámci portrétů lídrů těsně před volbami přetiskne agenturně kašírovanou barevnou fotku Topolánkovy rodiny z předvolebních bilboardů ODS a přidá k tomu dvě malinké černobílé špatně nasvětlené soukromé fotografie mračícího se Paroubka v teplákách.

Ale není se co divit, neboť tuto tendenční náladu sdílí ve většině i internetové a mediálně aktivní publikum, viz rovněž vysoce nadhodnocované preference pro ODS při hlasování v internetových anketách nebo převažující hysterické reakce některých čtenářů na články, které si dovolí neoslavovat objektivně mdlého Topolánka a neočerňovat agilního Paroubka. Masmédia mají totiž zřejmě za úkol především "prodávat zboží", které je žádáno, nikoliv poskytovat pro většinu neoblíbené nebo vyvážené informace.

Není tedy divu, což nemá být omluva, že ve volebním štábu ČSSD a zejména Paroubkovi tekly nervy, až mu vytekly. A přitom má Paroubek velmi výhodnou strategickou pozici. Sice nezvítězil s přehledem nad rivalem Topolánkem, což nepochybně muselo uštědřit jeho ješitnosti nemalou ránu, avšak s chladným rozumem musí i on uznat, že vítězství ČSSD by se přeci jen rovnalo zázraku.

Vzpomeňme si, kde se strana potácela ještě před rokem, připomeňme si, že navzdory dvěma vládním volebním obdobím ČSSD získala o čtyři poslanecké mandáty víc. Ještě se bude asi mnoho analyzovat, odkud kam přecházely voličské hlasy – jedno je ale jisté: ODS voliče ve vypjaté polarizační kampani k sobě nepřetáhla od ČSSD, ale daleko pravděpodobněji od malých stran, KDU-ČSL, možná i Strany zelených a také asi ubrala potenciál SNK-ED. Čímž se mimo jiné staly tyto malé strany pro ČSSD příliš malými koaličními partnery a zbyli na ni pouze komunisté, jimž zároveň sociální demokraté jako jediní v bitvě o přibližně stejně naladěné voliče konkurují.

Paroubek má díky volebnímu patu, který neumožní Mirku Topolánkovi získat většinovou podporu bez nestandardních metod jako je lanaření poslanců od konkurence (čeká nás druhá causa Kořistka?), objektivně silnější pozici: může přece složit ruce do klína a pohodlně (spolu s Václavem Klausem) nechat Topolánka vysmažit při marných pokusech sestavit pravicovou vládu podporovanou většinou sněmovny, a pak nabídnout jeho nástupci velkou koalici. Což by, podle všech komentářů, když ne navenek, tak alespoň osobně snad preferoval i Václav Klaus, který by takovou "oposmlouvou" naruby smazal historickou výjimečnost svého někdejšího projektu a pravděpodobně si také zajistil prezidentské křeslo i pro další období.

A když už jsme u Václava Klause a jeho demonstrativních mediálních přestřelkách s Paroubkem, které si tak vychutnává jsa "naprosto šokován": Pořekadlo "Kdo seje vítr, sklízí bouři" je sice "známé", ale jestlipak si pan prezident ještě vzpomíná, odkud. Původně je najdeme v knize biblického proroka Ozeáše, kde Bůh o odpadlících pravé víry oznamuje, že "zasejí vítr, sklidí bouři", což znamená jen tolik, že nebudou mít co zasít, a proto také nic nesklidí, neboť adekvátnější byť ne tak poetický překlad v kontextu by zněl: zasejí vítr, sklidí vítr (a nebudou mít co jíst).

Velmi známý článek pod titulkem "Kdo seje vítr" publikovalo však 30. června 1989 Rudé právo jako začátek hysterické kampaně proti petici Několik vět, která žádala svobodu a demokracii a kterou podepsaly v krátké době tisíce občanů i celebrit. "Kdo seje vítr" záškodnictví, ten "sklízí bouři" ve spravedlivé odplatě strany a "pracujícího lidu" – tahle gradace biblického poetického obratu z dílny bolševické rétoriky má patrně nyní sugerovat: "seje-li Paroubek obvinění", "sklidí bouři hněvu Václava Klause, strany (ODS) a "pravicového lidu".

Drobnost, ale pikantní. Stejně jako hrozby návratem "Vítězného února 1948" nebo "totality" nepocházejí z dílny ČSSD (která si je ovšem v čele s Paroubkem rychle přivlastnila), i pravicový pan prezident zřejmě leckdy vezme zavděk bolševickou rétorikou. A tak když už jsme u těch citátů z klasických pramenů, ještě jeden, který se hodí na oba dva: Kdyby býval mlčel, zůstal by moudrým.

psáno pro eXtempore.cz

       

Hodnocení: 49 %

        špatnédobré        

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (2) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

4.6.2006 11:31 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Velmi známý článek pod titulkem "Kdo seje vítr" publikovalo však 30. června 1989 Rudé právo jako začátek hysterické kampaně proti petici Několik vět
Jasně, přesně na tohle se Klaus chtěl v projevu odkázat.

Poslední dva odstavce jsou manipulace jak sviňa.
Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
4.6.2006 11:33 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Velmi známý článek pod titulkem "Kdo seje vítr" publikovalo však 30. června 1989 Rudé právo jako začátek hysterické kampaně proti petici Několik vět
Jasně, přesně na tohle se Klaus chtěl v projevu odkázat.

Poslední dva odstavce jsou manipulace jak sviňa.
Jistě nechtěl, ale je to v něm ;) Projde mu to jen proto, že to většina lidí neslyší :P
Heron avatar 4.6.2006 11:36 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Podle mě to má sakra dobře spočítané:

Pokud by totiž vyhrála ODS a začalo skutečné vyšetřování a někdo z ČSSD by šel do vězení, tak Paroubek potom řekne, vidíte já vám to říkal, ODS je modrá diktatura a všechny nepohodlné pozavírá. Pro voliče ČSSD a KSČ to imho bohatě stačí.
Heron
4.6.2006 11:44 Sinuhet | skóre: 31
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Lide z CSSD z kauzy biolih (Vybiral, Pribyl, ...) uz do kriminalu maji nakroceno bez ohledu na volby. Obvineni, ze Paroubek a Bublan ovlivnovali vysetrovani a Paroubek je pedofil, jsou ale trochu nekde jinde. Predevsim chybej dukazy.
Heron avatar 4.6.2006 11:46 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...

Predevsim chybej dukazy.

Jak to víš? Ty jsi ve vyšetřovacím týmu?

4.6.2006 12:04 Sinuhet | skóre: 31
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Vychazim z "tajne" zpravy. Pokud ma pan Kubice v supliku odposleh Paroubka, jak rika Bublanovi "Zarizni UOOZ", tak proc nam to zatajil? Proste naivne prepodkladam, ze co tam napsal je to nejlepsi, co na ne ma. A to je dost chabe.
4.6.2006 11:48 Sinuhet | skóre: 31
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
A mimochodem, ono se na to casto zapomina, ale i v te zprave je uvedeno, ze treba Vybiraluv exponent v Lesich CR byl z funkce nakonec odvolan a nakladani s biolihem take dopadne uplne jinak, nez si "sibalove" prali. To prilis nesvedci o tom, ze meli zahackovane ministry nebo premiera.
4.6.2006 11:39 Sinuhet | skóre: 31
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin

Nerekl bych, ze ten projev byl zpusoben nahlym hnutim mysli. Uz jenom to, ze citoval paragrafy z volebniho zakona (i kdyz si spletl jeho cislo) - to mu musel nekdo dohledat.

Prijde mi maximalne absurdni, jak si politici neustale vymenuji role. Minuly tyden ODS hovorila o nejvaznejsim ohrozeni demokracie, Paroubek to povazoval za blbost. Ted se role obratily, o unoru 48 mluvi Paroubek a za blbost to povazuje ODS.

Heron avatar 4.6.2006 11:45 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
ODS a to potrvdil i výzkum SC&C, má vzdělanější voliče a ti se nenechají tak snadno vmanipulovat do role šašků, co jen přinesou hlasy.

Dobré bylo, tak Paroubek na té tiskovce řekl, že ODS zmanipulovala voliče proti ČSSD. Už tímto výrokem potvrzuje, voliči ČSSD jsou "hloupé ovce", které kdokoliv zláká na cokoliv.
4.6.2006 12:00 Sinuhet | skóre: 31
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Zvlastni, ze pouze priznivci pravice jaky vy maji potrebu si o sobe myslet, ze jsou inteligencnim vykvetem naroda a kazdy kdo ma jiny nazor, je zmanipulovany blbec. Nejkomictejsi je, ze to rikate zrovna vy.
Heron avatar 4.6.2006 12:02 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...

To říká průzkum agentury na několika tisíci respondenty, nikoliv já.

Nejkomictejsi je, ze to rikate zrovna vy.

Proč?

4.6.2006 12:05 xxxxxxxx | skóre: 16 | blog: mrtvy blog | v nebi
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
volíš modrou totalitu == jsi jasně zmanipulovaný idiot, to musí být jasný každýmu svéprávnýmu voliči levice, kterýmu to poradí Jirka
Heron avatar 4.6.2006 12:07 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
:- D
4.6.2006 12:24 Sinuhet | skóre: 31
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Proč?
Pokud si projdete sve prispevky a nic vas netrkne, tak neni sila, ktera by vam to vysvetlila. To je jako se bavit s JXD o linuxu.
To říká průzkum agentury na několika tisíci respondenty, nikoliv já.
Agentura pouze rekla, ze co se tyce vysokoskolaku, ODS ma v teto skupine vyssi zastoupeni svych volicu. Vyvozovat z toho, ze volici ODS jsou inteligetnejsi a mene manipulovatelnejsi, ehm... no viz predchozi.
4.6.2006 13:57 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Ale to je samozrejme pravda, ze inteligentnejsi = hure manipulovatelny, protoze vice informovany, stejne jako to, ze vzdelani ma na rozvoj inteligence a schopnost ji pouzit nemaly vliv. Popirat to je hloupoucke.
Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
4.6.2006 14:02 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
proč by měl být inteligentnější člověk nutně více informovaný?
Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
4.6.2006 19:10 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Nemusi, ale obycejne tomu tak je. Proc, o tom zkus popremyslet sam.
Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
4.6.2006 14:03 chemik | skóre: 5 | blog: chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...

Pokládat vysokoškoláka automaticky za chytřejšího bez hledání důvodu, proč ostaní vysokou školu nemají ( například za socialismu nebylo běžné studovat vysokou školu ) je rovněž velmi hloupoučké! Rovněž je třeba posuzovat druh vysoké školy atd.

Heron avatar 4.6.2006 14:09 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Ale my se přece bavíme o opačné implikaci, tedy kdo má vysokou, ten je inteligentní. To, že jsou inteligentní lidé i ze základní školou tato implikace nepopírá.

A z výzkumu vyšla další implikace, tj ODS volili většinou lidé s vyšším vzděláním tedy (s využitím předchozí implikace), inteligentnější.
4.6.2006 14:16 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Tato úvaha je naprosto chybná. Protipříklad - každý volič levice "inteligentnější" než volič ODS, ale ODS má více vysokoškoláků,.. spor a jdeme domů.
Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
4.6.2006 14:19 chemik | skóre: 5 | blog: chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...

Ale to jsem naznačoval v druhé větě, nelze dělat závěry z údaje o počtu vysokoškoláků, když nevíme bližší údaje o jejich struktuře. Z toho rovněž plyne, že nelze dělat závěr o jejich inteligenci. Prostě bez bližších soiologických údajích nejsou jakékoliv závěry hodnověrné.

Jinak je zde tvrzeno, že ODS volí inteligentnější voliči, protože mají vysokou školu ( tak jsem to pochopil ) a já tvrdím, že to nelze bez bližšího zkoumání, například i příčiny proč někdo studoval a jiný ne, tvrdit.

4.6.2006 19:09 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Tady se ale nebavime o tom, kdo co a proc studoval, ale o prumerech. Nikdo nerikal, ze kazdy kdo studoval VŠ je inteligentnější nez kazdy kdo ji nestudoval. Ale mozna ti tato drobna nuance neni zrejma.
Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
JiK avatar 4.6.2006 14:15 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
predpokladam, ze budes souhlasit s tim, ze obecne jsou vysokoskolaci vice informovani, zkratka proto, ze chte-nechte na skole neco pochytili, byli v kontaktu s informovanejsimi kolegy, meli i vic 'volneho' casu, vic toho precetli. No a pokud prijmes tvrzeni, ze jsou vysokoskolaci, kterych je mimochodem v populaci CR min jak 10%, lepe informovani, bude to tak nejak explicitne znamenat, ze jsou i hur zmanipulovatelni.

Zkratka, vim-li z vlastniho vypoctu nebo od kolegu, ze zlato(Au) je tezky zluty kov a integral z d(x) je x+c, ani sebelepsi vudce se sebelepsim charisma mi nenakeca a nenamanipuluje, ze je zlato je cerne, lehke a plave na vode, a integral je log(x)...

4.6.2006 14:23 chemik | skóre: 5 | blog: chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...

Doufám, že jsem ti odpověděl, když jsem odpovídal na předchozí dotaz. Obecně máš pravdu, ale v u nás po 40 letech komunismu nelze říci, že studavali ti intelegentnější, to znamená, že nelze ani tvrdit nic o opaku, tedy o těch co nestudovali.

Heron avatar 4.6.2006 14:28 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Nevím, s kým jsi se setkal ty. Já se setkal se snad stovkou vysokoškolsky vzdělaných lidí (at teď nepřeháním na VŠ to naskáče). Spousta z nich studovala za socialismu. A těm zářičům, matematickým vzorcům, chemickým sloučeninám atd je naštěstí jedno, jestli je někdo studuje z ideologických nebo vědeckých důvodů.

Znám profesora, co vystudoval atomovou fyziku v Moskvě za totáče a to mu rozhodně neubírá na odbornosti. Dnes volí ODS. Protože ví proč.
4.6.2006 14:36 chemik | skóre: 5 | blog: chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...

Toto já nijak nevyvracím, ale ty se pohybuješ ( já většinou naštěstí také ) v technickém prostředí, ale byly i jiné školy, kam se dostali pouze ti co měli patřičný kádrový posudek.

Ale abych se vrátil k podstatě věci, tento údaj o počtu vysokoškoláků mezi voliči ještě nemusí, i když může, znamenat, že jsou inteligentnější a mají větší přehled, ale samotného by mě další podrobnosti o složení voličů zajímaly, třeba jen rozdělení mezi humanitně a technicky vzdělané.

Heron avatar 4.6.2006 14:38 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...

třeba jen rozdělení mezi humanitně a technicky vzdělané

To by mě také zajímalo. Obávám se, že tak podrobný ten výzkum nebyl.

4.6.2006 14:40 chemik | skóre: 5 | blog: chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...

Není se za co omlouvat, teď musím jít vydělávat, takže můžeme zase diskutovat třeba večer.

Heron avatar 4.6.2006 14:44 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Já se neomlouvám, já se obávám ;-)

JJ taky makám, zdar jindy.
4.6.2006 14:26 Sinuhet | skóre: 31
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Ve dvacatych a tricatych letech zase nemala cast inteligence sympatizovala s komunizmem, Hitler zfanatizoval prakticky vsechny Nemce... Predpoklad, ze titul Ing. a IQ 150 vam zajisti nejaky racionalnejsi pohled na svet, je absurdni.
4.6.2006 14:40 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...

V současné době mají snad nejvíc VŠ sympatizantů Zelení (?).

Ovšem, máte pravdu. Co do skladby strany z vybraných intelektuálů, tak není nad staré komunisty. Také množství šlechticů a fabrikantů (spíš jejich dětí) bylo KS veliké.

IQ do preferencí nezasahuje. Ani do projevů stranického nadšení.

Šou mast gou óóón. Tak, a zase to může být všem vlajkonošům jasné. Stačí ten pravý, ideologicky čistý pohled.

4.6.2006 18:03 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Ve dvacatych a tricatych letech zase nemala cast inteligence sympatizovala s komunizmem,
Ovšem to bylo v době tvrdého prvorepublikového kapitalizmu a program komunistů byl v podstatě srovnatelný s programem dnešních středových stran. Nikdo z těchto sympatizantů tehdy netušil, že to časem povede k vládě národní fronty na věčné časy, gulagům, násilí, monsterprocesům, železné oponě a téměř atomové válce.
Hitler zfanatizoval prakticky vsechny Nemce.
On by i dnes ledaskdo zfanatizoval značnou část národa, kdyby neměl za zadkem veřejnoprávní média, internet atd. a ta zbylá média ovládal svojí propagandou. Jednomu takovému se teď podařilo i přes to všechno zfanatizovat třetinu voličů, že ano.
4.6.2006 18:30 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...

Faktická. Komunismus byl velmi populární v celé Evropě. I v Americe. Většinou mezi intelektuály a umělci. Částečně vycházel i z anarchistických ideálů, třeba Bakunina, Kropotkina. Žádná selánka. I když ti sympatizující nadšenci si to jako romantický taneček představovali.

Hitler se dostal k moci bez nějakého vlastnění médií. Ideologická masáž začala až pak.

Komu se to dnes podařilo? Co si představujete pod pojmem "fanatik"?

.
4.6.2006 22:33 balda | skóre: 7
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Jo nebyl to ten pruzkum jak mela ODS vyhrat s 38 procenty? Jo tak to pak jo.....tak vycurat a spat! A nezapomen na leky!
Heron avatar 4.6.2006 22:42 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Opravdu pěkný komentář. Už se to tu řešilo, sekli se o necelá 3% což je vynikající odhad.
4.6.2006 12:34 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Tvrdit, že něco potvrdil výzkum SC&C, který se u obou stran spletl o tři procentní body, je poněkud úsměvné.
Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
Heron avatar 4.6.2006 12:38 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Aha úsměvné, hmm :-D.

Asi jsi v životě nic neměřil :-)

Ale to nic, snad to jednou přijde. Běžně se měří klidně s 5% přesností. Elektřina v zásuvce má -10% +5% toleranci napětí.

Ale 3% (pro 40% rozdíly, které ve výzkumu vzdělání byly) je úsměvné.
4.6.2006 12:48 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Neboj, měřil jsem mnohokrát. SC&C naměřila mezi oběma stranami rozdíl 8%. Tak kolik je tedy ve skutečnosti ten 40% rozdíl? Nikde se neříká, kolik lidí bylo ochotno na takovou otázku odpovědět v závislosti na tom, jakou stranu volili. Ale já to zase až tak nezpochybňuju, jen mě dost fascinuje s jakou jistotou to předkládáš jako "důkaz."
Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
4.6.2006 11:57 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Nerekl bych, ze ten projev byl zpusoben nahlym hnutim mysli. Uz jenom to, ze citoval paragrafy z volebniho zakona (i kdyz si spletl jeho cislo) - to mu musel nekdo dohledat.
Neříkám, že se jedná o "náhlé hnutí mysli". Člověk když ztratí nervy, je schopen i poměrně promyšleného jednání... kterého by se nicméně nedopustil, kdyby si nervy na uzdě udržel. A všichni viděli, že to nebyl projev ad hoc, ale bylo to projednáno. Takže podle mě se ho buď ostatní "bojí" nebo jsou hloupí ;) - když mu to nerozmluvili.

Anebo mají nějaký superstrategický plán :PPP

Prijde mi maximalne absurdni, jak si politici neustale vymenuji role. Minuly tyden ODS hovorila o nejvaznejsim ohrozeni demokracie
Ale di, ty záškodníku, "slušní" pravicoví lidé by si něco takového přece nedovolili vypustit z úst...

"Výroky předsedy ČSSD Paroubka, kterými tyto volby přirovnal k únoru 1948, jsou něčím, co v této zemi nemělo nikdy zaznít. Jsem tím naprosto šokován, nemohu se s tím smířit a nesmířím se s tím," řekl Klaus, prezident, den po volbách.

Fandil bych všem, pokud by se odtahovali od slova vládne. U premiéra Paroubka je však toto slovo naprosto namístě, není to jenom řečnická fráze či neopatrné použití slova. V jeho případě vzniklo individuální osobní vládnutí jednoho člověka nad vládou i nad jeho politickou stranou. To je v polistopadové éře u nás bezprecedentní jev. Pro mě je to do značné míry jev varovný. [...] Žádný jiný předseda žádné politické strany a vlády kolem sebe neuchopil takovou moc, jako se to podařilo jemu. Je to úplně nový fenomén na naší politické scéně a trošku to patří do éry postdemokracie. [...] V jeden den se mi dostalo do ruky 24 zákonů k podpisu či nepodpisu! To je neznámý jev. V normální stabilizované zemi po šestnácti letech od Listopadu pro to nebyl vůbec žádný důvod. To byla svévole, která nás posouvá výrazným způsobem na váhách svoboda jednotlivce versus moc státu. Bohužel směrem velmi nežádoucím. [...] Došlo k obrácení celého polistopadového pohybu. A akcelerace tohoto pohybu v posledních měsících a týdnech je unikátní. Václav Klaus, prezident, 2 dny před volbami.
4.6.2006 12:17 hmm | skóre: 13 | blog: BSD bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
dit je to pravda ze vladne, slysel jsi u nej nekdy ze jeho strana, spolustranici, etc. udelaji pro lidi to a to? Ne! Vzdy je Ja to prosadim , ja pro vas budu pracovat, ja... pan prezident Klaus na to presne poukazal, takhle se nechoval od r. 1989 nikdo...
BSD is for people who love Unix, Linux is for people who hate Windows...
4.6.2006 18:41 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
dit je to pravda ze vladne, slysel jsi u nej nekdy ze jeho strana, spolustranici, etc. udelaji pro lidi to a to? Ne! Vzdy je Ja to prosadim , ja pro vas budu pracovat, ja... pan prezident Klaus na to presne poukazal, takhle se nechoval od r. 1989 nikdo...
Je vidět, že si nepamatuješ (nebo nemůžeš pamatovat) Václava Klause premiéra blahé paměti, hádám správně? :PPP
4.6.2006 22:41 hmm | skóre: 13 | blog: BSD bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
no uznavam, ze se tomu maximalne z dalky blizil, ale nikdy nemluvil jak dlazdic a kdyz prohral ve volbach tak uznal porazku a nezacal si stezovat jak jsou na nej vsichni osklivi...
BSD is for people who love Unix, Linux is for people who hate Windows...
4.6.2006 12:25 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
V těch dvou Klausových citátech nevidím žádný rozpor. Zatímco v prvním Klaus kritizuje to, že Paroubek přirovnal standardní svobodné volby k násilnému převzetí moci, které vedlo ke krvavé diktatuře, ve druhém poukazuje na to, že Paroubkův styl vládnutí "obrací polistopadový vývoj".

Chceš-li tvrdit, že lze stavit na stejnou úroveň Klausovo konstatování o "obrácení polistopadového vývoje" a Paroubkovo přirovnání voleb ke zločinnému puči, pak by sis měl sundat ty podivné brýle, přes které koukáš.
JiK avatar 4.6.2006 14:34 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Roberte, ztracis cas. Kazdy 'srdcem zeleny' ekologista (pozor, ne ekolog) je v koutku duse i marxista, a marxisty nezajimaj fakta, oni si to vysvetli dialekticky, po svem, vyberou z vety tretinu a dokazi Ti, ze jsi hnusny tvor ktery zije na jejich ukor, na ukor spolecnosti, takze, kdyz te v popravi (jako Lenin a Che), nebo jen ubiji motikou (jako rudi khmerove) bude to pro spolecnost (a vlastne i pro tebe) prospesne a mel bys jim podekovat. Je to jak v Orwellove 1984, oni touzi, abys je o tu popravu pozadal a podekoval jim za ni.

Podivej se, jak reagoval xkesh, kdyz jsem publikoval spot o panu Pavkovi a jeho zelenem ekotunelu. Naprosto ho nezajimalo, zda je to pravda, videl to ciste stranicky, jak bolsevici. On by se Pavka zastaval uplne stejne, kdyby si postavil (za statni) i prodedelcny akvapark. Vubec ho neznepokojuje, ze si vesnice (starosta Pavek) objedna stabu u agentury (reditel Pavek) a provozuje to soukroma firma (majitel Pavek), ze to stalo vic nez podobne elektrarny v Rakousku, kde je drazsi jak pozemek tak prace, ze to ma zivotnost 20-25 let, ziskovost i s hrisnyma dotacema okolo 1 milionu rocne a stalo to 62 milionu. Zkratka, ze je to lumparna. Misto toho zpochybnuje pravo to napsat, zpochybnuje autora...Tu lumprarnu udelal zkratka clen strany a tim je to v poradku. Xkesh preci obhajoval i to jak se Zeleni perou v ostrave na schuzi, i to jak se navzajem vylucuji, jak hodiny pred volbami generalni Ustredi skrta lidi v kandidatkach a nejake vnitrostranicke primarky je nezajimaji, on to vidi politicky, jsou to gauneri, ale ve strane, takze je to vporadu. ekomarxisti to maj jak viru, jak zamilovanost, je nejaka blba realita nezajima.

4.6.2006 16:04 tezkatlipoka | skóre: 35
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
dej si placku na celo.

Pokud jde o zelene, ty vidis zlocin i kdyz si koupej od souseda rohlik. Tebe clovek musi brat v nekolika uvozovkach.
Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
4.6.2006 19:02 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Boze, kolirkat ty svoje lzi o Pavkovi budes opakovat!

Agentura neni Pavka, patri te obci. Jediny podezrely je, ze elektrarnu provozuje Pavkova firma, omez se teda laskave priste na tohle.
Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
JiK avatar 4.6.2006 20:08 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
jasne, agentura patri obci a pavek v je "jen" reditelem :-D
ale to nic, vim, musim to videt politicky a zelene, pavek je zlatej, i kdyby si postavil za statni spalovnu nebo aquapark, vid?
5.6.2006 10:20 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
No a neni tomu tak? Ja opravdu nechapu jak uvazujes.

Pochopim, ze mas alergii na zelenou. Ja treba mam totez na modrou. Ale musis se kvuli tomu snizovat ke lhani?

Prece kdo vlastni Agenturu si muzes snadno dohledat v obchodnim rejstriku. Ze na jejim zalozenim se podilel prave i Pavek je jeho velke plus.

A mimochodem, pan Pavek se do parlamentu nedostal, ale nikoliv pro svuj volebni propad. Opak je pravdou, na Liberecku kde je lidrem dostali Zeleni vice procent nez v Praze. Pouze za tech temer 10% nedostala v tomto kraji zadny mandat!

Za takovym vysokym procentem stoji jednak podpora SOS, ktera je na Liberecku silna a prave osoba pana Pavka. Pres lzivou kampan, na ktere se i ty podilis, viz. neustale opakovani o 62 milionech a Agenture.
Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
4.6.2006 18:39 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
V těch dvou Klausových citátech nevidím žádný rozpor. Zatímco v prvním Klaus kritizuje to, že Paroubek přirovnal standardní svobodné volby k násilnému převzetí moci, které vedlo ke krvavé diktatuře, ve druhém poukazuje na to, že Paroubkův styl vládnutí "obrací polistopadový vývoj".

Chceš-li tvrdit, že lze stavit na stejnou úroveň Klausovo konstatování o "obrácení polistopadového vývoje" a Paroubkovo přirovnání voleb ke zločinnému puči, pak by sis měl sundat ty podivné brýle, přes které koukáš.
Ano, to přesně chci tvrdit. "Zvrácení polistopadového vývoje" je jen jiný výraz pro "zvrácení vývoje k demokracii", což je i to, co měl na mysli Paroubek svým obviněním. Vyslovit se takto o jednom soupeři ve finiši předvolební kampaně je z pozice prezidenta vědomý zásah: Nevolte Paroubka, není demokratický.

Modré brýle by sis měl sundat ty, anebo nejméně vysvětlit, jak jinak se dá Klausův zásah do předvolební kampaně chápat. Kromě toho Paroubek neoznačil takto "volby", ale způsob vedení předvolební kampaně. S tím se také jistě dá polemizovat, ale nejdřiv je vhodné pracovat se skutečností, ne s "novinářskou licencí".
4.6.2006 20:26 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Mluvili jsme o tom, že dle tvého názoru Klaus dva týdny před volbami provedl něco, co pak dva dny po volbách vyčítal Paroubkovi. Já tvrdím, že se to nestalo, protože kalibr těch jejich tvrzení je úplně jiný. Zatímco Klaus mluvil o obrácení polistopadového vývoje, Paroubek označil volby (volební kampaň) za zločinný puč. To není to samé, a proto je klamné a bezpředmětné ty dva Klausovy citáty stavět proti sobě.
Vyslovit se takto o jednom soupeři ve finiši předvolební kampaně je z pozice prezidenta vědomý zásah: Nevolte Paroubka, není demokratický.
No a? Pokud vím, tak nikde není psáno, že má být prezident nestranný. Dokonce ani nikde není psáno, že by nemohl být třeba aktivním straníkem. Chceš-li vytáhnout Klausův slib, že nebude aktivistickým prezidentem, pak jsou dva možné způsoby interpretace:

a) Klaus svůj slib porušuje. Přesto však nijak neporušuje zákon - pouze svůj slib.

b) Klausovy výroky o obrácení polistopadového vývoje nepředstavují porušení jeho slibu. Jde o běžný výrok, kterým prezident komentuje politické dění.

-----

Ještě si neodpustím tvoji zmínku o "novinářské licenci". Je komické, že toto rýpnutí vkládáš právě do tohoto příspěvku, protože tvá vlastní "licence" v něm zapracovala dosti silně.

Nejprve tvrdíš, že "zvrácení polistopadového vývoje" je totéž jako "zvrácení vývoje k demokracii". S tím by se dalo polemizovat, ale uznávám, že to tak lze interpretovat. Avšak tato tvoje interpretace je pouze účelovým můstkem, ze kterého se odrážíš k tomu, abys Klausovi vyčetl, že o Paroubkovi říkal, že je nedemokratický.

A vzápětí usuzuješ, že Paroubek svými řečmi o únoru 1948 myslel to samé. Tj. nedemokratičnost. Nezlob se na mě, ale i kdybych takovou interpretaci akceptoval (což by mi dělalo velké potíže, protože únor 1948 má v české politice zcela jasné konotace, které jsou výrazně odlišné od pouhého "zvrácení vývoje k demokracii"), tak je úsměvné, že jedním dechem kritizuješ "novinářskou licenci". Je sice pravda, že novináři toho navymýšlí hodně, ale ty jsi za nimi v tomto příspěvku nikterak nezaostal :-).
4.6.2006 23:32 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Paroubek označil volby (volební kampaň) za zločinný puč. To není to samé, a proto je klamné a bezpředmětné ty dva Klausovy citáty stavět proti sobě.
[...] Když i tento mechanismus u občanů nefungoval, uchýlila se ODS k metodám, jejichž obdobu nenaleznete v naší novodobé historii. Obvinila sociální demokracii a mnohé její představitele z toho, že organizovaný zločin prorostl do nejvyšších vládních míst. ODS se neštítila porušení mnoha zákonů. Učinila tak záměrně čtyři dny před volbami, aby toto evidentní a opakované porušování právního řádu již nemohlo být prokázáno do voleb. Pod heslem vítěz bere vše, spoléhá ODS, že se rychle ujme moci a spolu se svými agenty přisluhovači zajistí těmto osobám beztrestnost. Toto já a sociální demokracie, jímž jsem předsedou, nedopustím.

Cítím povinnost oznámit, že demokracie v této zemi utrpěla tvrdý zásah srovnatelný snad jen s únorem 1948, snad jen s rozdílem, že hrozí modrá totalita. Pokud by občané uvěřili kampani ODS a jejím experimentům, jsou sami strůjci svého osudu a nelze nic namítat. Pokud volebního vítězství dosáhli nečestně, nemůžeme to v zájmu tohoto státu tolerovat. [...]

To jen aby bylo skutečně jasno, o čem se tu bavíme. Srovnej si skutečný Paroubkův projev a to, s čím pracuješ jako svou vlastní "pracovní hypotézou" o tomto projevu ty a bude ti možná jasnější, proč píšu o "novinářské licenci".

Ještě si neodpustím tvoji zmínku o "novinářské licenci". Je komické, že toto rýpnutí vkládáš právě do tohoto příspěvku, protože tvá vlastní "licence" v něm zapracovala dosti silně.
To jsem zvědav na argumenty:
Nejprve tvrdíš, že "zvrácení polistopadového vývoje" je totéž jako "zvrácení vývoje k demokracii". S tím by se dalo polemizovat, ale uznávám, že to tak lze interpretovat. Avšak tato tvoje interpretace je pouze účelovým můstkem, ze kterého se odrážíš k tomu, abys Klausovi vyčetl, že o Paroubkovi říkal, že je nedemokratický.
Rád si přečtu tedy tvou jinou interpretaci toho, co podle tebe znamená "zvrácení polistopadového vývoje". Když popřeš A, měl bys naznačit B. Protože jsi nenapsal intepretaci svou, snadno se ti označuje ta moje za "účelový můstek". Co tedy říkal Klaus o Paroubkovi podle tebe?

A vzápětí usuzuješ, že Paroubek svými řečmi o únoru 1948 myslel to samé. Tj. nedemokratičnost.
Nedemokratičnost předvolební kampaně - na což je přímo zákon. Pokud je něco definováno v zákoně, nevím proč by mělo být zločinem či něčím odsouzeníhodným označit něco za nezákonné. O tom, jestli je takové obvinění oprávněné, nerozhoduje osobní sympatie, ale v právním státě příslušný soud.
Nezlob se na mě, ale i kdybych takovou interpretaci akceptoval (což by mi dělalo velké potíže, protože únor 1948 má v české politice zcela jasné konotace, které jsou výrazně odlišné od pouhého "zvrácení vývoje k demokracii"),
Má přesně konotace zmanipulovaného převzetí státní moci naoko legálními prostředky. At už to Paroubek přestrelil jak chtěl, konotace toho, co chtěl v té chvíli vyjádřit, jsou formálně v pořádku. A doporučil bych vzpomenout si, že tato konotace nepochází z Paroubkovy předvolební dílny, ale naopak byla velmi často aplikována právě na něj (což si velmi zaobaleně zopakoval Václav Klaus).

Ke Klausovi: je mi osobně jedno, že vstupuje jako prezident aktivně do předvolební kampaně, ale už mi není jedno, že se pak chová jako pokrytec: já můžu, ostatní nesmí. Stejně tak mi připadá pokrytecké "rozhořčení" představitelů ODS, zalistujte si laskavě jejími "prohlášeními" k aktuální vládní politice za uplynulé volební období.
tak je úsměvné, že jedním dechem kritizuješ "novinářskou licenci". Je sice pravda, že novináři toho navymýšlí hodně, ale ty jsi za nimi v tomto příspěvku nikterak nezaostal :-).
Což bys měl nejdřív nějak "dokázat" (viz výše), abych ti mohl věřit ;)
5.6.2006 08:24 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Nejprve tvrdíš, že "zvrácení polistopadového vývoje" je totéž jako "zvrácení vývoje k demokracii". S tím by se dalo polemizovat, ale uznávám, že to tak lze interpretovat. Avšak tato tvoje interpretace je pouze účelovým můstkem, ze kterého se odrážíš k tomu, abys Klausovi vyčetl, že o Paroubkovi říkal, že je nedemokratický.
Rád si přečtu tedy tvou jinou interpretaci toho, co podle tebe znamená "zvrácení polistopadového vývoje". Když popřeš A, měl bys naznačit B. Protože jsi nenapsal intepretaci svou, snadno se ti označuje ta moje za "účelový můstek". Co tedy říkal Klaus o Paroubkovi podle tebe?
Zjevně jsi nepostřehl, že já _nepolemizuji_ s tvojí interpretací - a dokonce to výslovně říkám. Pouze jsem na to poukázal kvůli tomu, že se navážíš do novinářské licence, ačkoliv sám neváháš užít podobných prostředků. Tj. já ti tvou licenci nevyčítal - jen jsem vystavil na odiv skutečnost, že novináře za interpretační licence kritizuješ, ale sobě jich dopřáváš.
A vzápětí usuzuješ, že Paroubek svými řečmi o únoru 1948 myslel to samé. Tj. nedemokratičnost.
Nedemokratičnost předvolební kampaně - na což je přímo zákon. Pokud je něco definováno v zákoně, nevím proč by mělo být zločinem či něčím odsouzeníhodným označit něco za nezákonné.
Neoznačil jsem to ani za zločinné, ani za odsouzeníhodné. Jiní v této diskuzi ano - já nikoliv. Já jsem zpochybnil tvé přirovnání Klausova výroku o "obrácení polistopadového vývoje" k Paroubkovu výroku o "tvrdém zásahu demokracii srovnatelném jen s únorem 1948". Tato dvě prohlášení nesnesou srovnání proto, že první mluví o směřování k nedemokratičnosti (obrácení od směřování k demokratičnosti), kdežto druhé mluví o zločinném, ozbrojeném uzurpování moci.
A doporučil bych vzpomenout si, že tato konotace nepochází z Paroubkovy předvolební dílny
Ech? Obávám se, že slovu "konotace" přisuzuješ prapodivné významy. Konotace pojmu "únor 1948" rozhodně nepochází z něčí "dílny" - ať už Paroubkovy nebo Klausovy nebo ODS. Konotace je zjednodušeně řečeno to, co se člověku vybaví, s čím si danou věc spojí, jak ji vnímá. Těžko bys ODS přisuzoval to, že si lidi s únorem 1948 spojují násilný převrat, že?
Ke Klausovi: je mi osobně jedno, že vstupuje jako prezident aktivně do předvolební kampaně, ale už mi není jedno, že se pak chová jako pokrytec: já můžu, ostatní nesmí.
A to je to, co výše (už podruhé) vyvracím. Ty dva výroky nejsou srovnatelné, nejedná se tudíž o pokrytectví.
Stejně tak mi připadá pokrytecké "rozhořčení" představitelů ODS, zalistujte si laskavě jejími "prohlášeními" k aktuální vládní politice za uplynulé volební období.
Všiml sis někde v mých příspěvcích toho, že bych se k tomuto "rozhořčení" připojoval nebo ho obhajoval?
tak je úsměvné, že jedním dechem kritizuješ "novinářskou licenci". Je sice pravda, že novináři toho navymýšlí hodně, ale ty jsi za nimi v tomto příspěvku nikterak nezaostal :-).
Což bys měl nejdřív nějak "dokázat" (viz výše), abych ti mohl věřit ;)
Stalo se :-)
5.6.2006 10:27 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Pouze jsem na to poukázal kvůli tomu, že se navážíš do novinářské licence, ačkoliv sám neváháš užít podobných prostředků. Tj. já ti tvou licenci nevyčítal - jen jsem vystavil na odiv skutečnost, že novináře za interpretační licence kritizuješ, ale sobě jich dopřáváš.
Já ale nekritizoval "novináře", já kritizoval jako "novinářskou licenci" to, z čeho vycházíš ty (a Klaus) jako z faktu, totiž:

Zatímco v prvním Klaus kritizuje to, že Paroubek přirovnal standardní svobodné volby k násilnému převzetí moci,

což prostě není pravda, protože vedení předvolební kampaně nejsou volby, viz citát výše. "Novinářskou licencí" myslím přesně to, že někdo popadne nějaký výrok, interpretuje si ho podle sebe a stvoří pak virtuální skutečnost, která neodpovídá faktům, z níž pak ale jako z faktu vychází. Takže tu najednou máme z kritiky způsobu předvolební kampaně kritiku "voleb" jako takových, kterou pak operuje Klaus (a ty), novináři a vůbec všichni "rozhořčení kritici".

Já jsem zpochybnil tvé přirovnání Klausova výroku o "obrácení polistopadového vývoje" k Paroubkovu výroku o "tvrdém zásahu demokracii srovnatelném jen s únorem 1948". Tato dvě prohlášení nesnesou srovnání proto, že první mluví o směřování k nedemokratičnosti (obrácení od směřování k demokratičnosti), kdežto druhé mluví o zločinném, ozbrojeném uzurpování moci.
Viz výše (a citát), že to není pravda:

ODS se neštítila porušení mnoha zákonů. Učinila tak záměrně čtyři dny před volbami, aby toto evidentní a opakované porušování právního řádu již nemohlo být prokázáno do voleb.

Cítím povinnost oznámit, že demokracie v této zemi utrpěla tvrdý zásah srovnatelný snad jen s únorem 1948, snad jen s rozdílem, že hrozí modrá totalita.

Takže oba mluví o směřování vývoje k nedemokratičnosti. Klaus tvrdí, že Paroubek vrací vývoj od "Listopadu" zpět, tj. k nedemokratickému komunismu (jinou interpretaci jsi nenabídl), Paroubek tvrdí, že porušování zákonů při kampani taktéž poškozuje demokracii stejně jako jí poškodil "únor 1948".

A doporučil bych vzpomenout si, že tato konotace nepochází z Paroubkovy předvolební dílny
Ech? Obávám se, že slovu "konotace" přisuzuješ prapodivné významy. Konotace pojmu "únor 1948" rozhodně nepochází z něčí "dílny" - ať už Paroubkovy nebo Klausovy nebo ODS. Konotace je zjednodušeně řečeno to, co se člověku vybaví, s čím si danou věc spojí, jak ji vnímá. Těžko bys ODS přisuzoval to, že si lidi s únorem 1948 spojují násilný převrat, že?
Měl jsem se vyjádřit přesněji: "že tato aplikace konotace února 1948 na aktuální vývoj nepochází z Paroubkovy předvolební dílny", což by mohlo vycházet z předešlých dvou vět ;)
A to je to, co výše (už podruhé) vyvracím. Ty dva výroky nejsou srovnatelné, nejedná se tudíž o pokrytectví.
Ty výroky jsou takto srovnatelné:

Klaus: styl vládnutí > předlistopadové praktiky > ohrožení demokracie

Paroubek: styl kampaně > praktiky února 1948 > ohrožení demokracie

Tím, že budeš jen tak tvrdit, že "Klaus měl na mysli něco jiného", aniž řekneš co, a tím, že budeš Paroubkovi připisovat něco jiného, než skutečně řekl (tedy že údajně přirovnal "volby" k násilnému převzetí moci, a nikoliv styl vedení kampaně, přesněji podle jeho názoru porušování zákonů během ní, k zásahu demokracii "srovnatelným s únorem 1948"), z toho ještě nijak nevyplývá, že by tyto dva výroky nebyly srovnatelné.
5.6.2006 11:22 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Už nemám sílu.
4.6.2006 12:22 Ondřej Čečák | skóre: 33
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Presne tak, ja bych spis pouzil Capkova slova a rekl bych, ze se Paroubek (a minimalne take uzsi vedeni CSSD) pekne vybarvil; necitil bych se dobre byt volicem CSSD. I kdybych se prenesl pres nespocet kontroverznich prohlaseni, tak je v kontrastu s tim, co rekl drive, sprosty lhar.

Rikam si, ze po tomhle by tenhle clovek mel letet z politiky na hodinu a ze je celkem ostuda, ze je predsedou vlady.
-- "Ja vim, on vi, ty pico!"
JiK avatar 4.6.2006 14:39 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Jak "vybarvil", rudejm tohle nevadi, oni ho volili prave proto, pro tu hulvatskost, pro to lhani, jak "S komunisty ne!" a hodiny po uzavreni volebnich mistnosti potom ve zpravach halasne kriceni "S KSC jsme zvytezili a mame 101 hlasu" prave pro tohle voli vsichni mistni levicaci.

Vzpomen si, jak stali jednotne za kristalovym Grossem, i v dobe kdy uz bylo jasne ze je stahne pod 5%, bez kousku sebekritiky, bez pudu sebezachovy, tam zkratka zadny samoocistny mechanismus neni, Gross je zpatky ve funkci a SocDemakum to nevadi...

4.6.2006 11:47 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Ta se však s prezentací skutečných výsledků nejprve úplně ztratila a jen váhavě do konce přepočítávání nakonec vyšplhala na pouhá tři procenta, při současném vyšším zisku sociálních demokratů. Projevilo se tak mediální nadhodnocování ODS i "pravice" obecně v průběhu celé kampaně.
Tohle je smyšlenka, protože nejde o "nadhodnocování", nýbrž o typické výsledky exit-polls. Nejen v českých poměrech a volbách vycházejí pravicové strany z těchto prvních průzkumů lépe. A později - když jsou k dispozici skutečné výsledky - se situace srovnává. Je to dané tím, že zatímco pravicoví voliči ve většině případů na otázku "koho jste volili?" odpovídají, levicoví ji ignorují nebo dokonce mlží. Dá se spekulovat o tom, proč to tak je, ale jistá je jedna věc: nejedná se o žádné záměrné nadhodnocování pravice ze strany médií.
alblaho avatar 4.6.2006 12:01 alblaho | skóre: 17 | blog: alblog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Jo. A co se týče k té internetové histerii. Tak je to IMHO tak, že aktivní a sebevědomí lidé jsou spíš pro ODS a jsou vidět. Šedá masa, která není videt je levicová. Proto ve všech internetových hlasováních neměli ksčssd šanci.
4.6.2006 12:03 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
nejedná se o žádné záměrné nadhodnocování pravice ze strany médií.
Proto bys hledal slovo "záměrné" v citovaném textu marně. Že jsou média pravici příznivější, o tom viz ta analýza, to není žádná smyšlenka. MF Dnes, Lidové noviny, i Česká televize.
4.6.2006 12:15 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Proto bys hledal slovo "záměrné" v citovaném textu marně.
Mám tomu rozumět tak, že "mediální nadhodnocování" považuješ za projev nesvéprávnosti? Pokud někdo něco dělá, tak to buď dělá záměrně, nebo je k tomu veden jako ovce. Který z těchto dvou případů tedy podle tebe sedí na ta česká média?
4.6.2006 12:20 hmm | skóre: 13 | blog: BSD bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Ne, myslim, ze levicove zamerene ovce maji vzorce chovani takove, ze kdyz vedou vsude v pruzkumech a tak, tak je to v poradku, ale kdyz nahodou prohraji, tak rikaji, ze je to zmanipulovane a nespravne, zacinaji brecet, jak jsou vsichni proti nim... proste slabosi, kdyby vcera ods prohrala o 10% nad cssd tak bych to prijmul jako fakt, ze je to vule lidu, ale u nic je to proste jinak...
BSD is for people who love Unix, Linux is for people who hate Windows...
4.6.2006 18:32 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Ne, myslim, ze levicove zamerene ovce
Kdybych měl vybrat z těchto reakcí typické pro "ovci", byl bys žhavým kandidátem. Nejen tady. Příznačné je, že píšeš emotivní a ideologicky ostře zabarvené příspěvky bez jakéhokoliv věcného obsahu. Kdyby ještě byly chytré, tak by se to dalo označit jako propaganda. Když jsou takhle hloupé... :P
4.6.2006 22:44 hmm | skóre: 13 | blog: BSD bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
jedinej hlupak ses tu ty, protoze rozumny clovek by po vcerejsim vyroku Paroubka ztratil v Paroubkovu (ano, zadna cssd fakticky neni, je paroubkova strana) stranu duveru...
BSD is for people who love Unix, Linux is for people who hate Windows...
Mikos avatar 4.6.2006 22:51 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Viz jak jsem psal níže (a tys na to ze záhadného důvodu nereagoval :-)) - tohle není jen doménou levice, jak ses tam snažil mermomocí tvrdit. Koukni se třeba do Itálie, kde se úplně stejně jako teď Paroubek zachoval pravičák Berlusconi, poté co ho porazil levičák Prodi. Je to doménou autoritářských politiků bez ohledu na levicovou či pravicovou politickou příslušnost (nehledě na to že dělení jen na levici a pravici je zcela scestné ;-)).
CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
4.6.2006 18:30 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Mám tomu rozumět tak, že "mediální nadhodnocování" považuješ za projev nesvéprávnosti? Pokud někdo něco dělá, tak to buď dělá záměrně, nebo je k tomu veden jako ovce. Který z těchto dvou případů tedy podle tebe sedí na ta česká média?
Můžeš tomu rozumět tak, že pokud jsou mainstreamová média tendenční, nepracují profesionálně. Jako občan se pak nemůžu na takové "hlídací psy demokracie", za což se tak rádi vydávají, spolehnout.
4.6.2006 20:06 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Uhnul jsi od odpovědi. Já jsem polemizoval s tvým tvrzením, že předběžné výsledky voleb založené na exit-polls jsou znakem "nadhodnocování pravice".
4.6.2006 23:07 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Uhnul jsi od odpovědi. Já jsem polemizoval s tvým tvrzením, že předběžné výsledky voleb založené na exit-polls jsou znakem "nadhodnocování pravice".
Neuhnul, nadhodnocování "pravice" v průzkumech prostě jen kopíruje její nadhodnocování v mainstreamových médiích. Souvisí si to mj. i s tím, že mediálně aktivní jsou především příznivci pravice a že "reprezentativní" vzorky průzkumů nejsou až tak reprezentativní. Výsledkem je pak to, čeho jsme byli svědkem: Nadhodnocení výsledků politických proudů s mediálně aktivnějšími příznivci (ODS, zelení).

Minulé volby totéž vedlo např. k velkému podhodnocení komunistů v průzkumu. Radu, jak se tomu vyhnout, ode mě nečekej - s tím si mají poradit odborníci sociologové a politologové. Já jen prostě konstatuju a komentuju, co vidím - a co mi tedy jen těžko budeš bez pádných argumentů rozmlouvat.
5.6.2006 08:03 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Sorry, ale jsi jako kolovrátek. Já tvrdím toto: prvotní odhady výsledků voleb založené na exit-polls (a označující pravici za jasného vítěze) NEJSOU důsledkem mediálního "nadhodnocování pravice", nýbrž přirozeného jevu, který v těchto - opakuji _těchto_ - průzkumech vždy dává výše pravici. A to z toho důvodu, že voliči pravice jsou prostě při těchto průzkumech svolnější k odpovědi, což už jsem vysvětloval výše.

Nejedná se tedy o žádné mediální nadhodnocování, ale o věrný obraz toho, co respondenti tazatelům říkají.
5.6.2006 10:35 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Sorry, ale jsi jako kolovrátek. Já tvrdím toto: prvotní odhady výsledků voleb založené na exit-polls (a označující pravici za jasného vítěze) NEJSOU důsledkem mediálního "nadhodnocování pravice", nýbrž přirozeného jevu, který v těchto - opakuji _těchto_ - průzkumech vždy dává výše pravici. A to z toho důvodu, že voliči pravice jsou prostě při těchto průzkumech svolnější k odpovědi, což už jsem vysvětloval výše.

Nejedná se tedy o žádné mediální nadhodnocování, ale o věrný obraz toho, co respondenti tazatelům říkají.
Což ale vůbec není v rozporu s mým původním textem, který přesto označuješ za "smyšlenku":

Ta se však s prezentací skutečných výsledků nejprve úplně ztratila a jen váhavě do konce přepočítávání nakonec vyšplhala na pouhá tři procenta, při současném vyšším zisku sociálních demokratů. Projevilo se tak mediální nadhodnocování ODS i "pravice" obecně v průběhu celé kampaně.

Doporučoval bych více věnovat pozornosti tomu, že píšu "PROJEVILO SE" mediální nadhodnocování pravice v průběhu kampaně. Vysvětlil jsem to i v reakcích tím, že sympatizanti pravice (a zelených) jsou mediálně aktivnější (do čehož spadá i ochota odpovídat na ankety). Vůbec tedy nevidím důvod, proč by to měla být "smyšlenka", ani s čím z mého textu vlastně polemizuješ ;)
4.6.2006 12:04 jarda | skóre: 22 | blog: nadoraz | Chomutov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Dělají to proto, že se sami stydí za to co volili. Málokdo je hrdý na to, že je nesvéprávné hovado které se cpe do chomoutu všeobjímajícího státu když má na vybranou alespoň nějakou jinou alternativu.
Připíjím na krásu našich koní a rychlost našich žen.
4.6.2006 14:00 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
S tim souhlasim. Stejne jako 30-lety chlap, kteremu pere maminka nikdy otevrene neprizna, ze je ve sve nesvepravny a nedospely.
Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
4.6.2006 11:52 xxxxxxxx | skóre: 16 | blog: mrtvy blog | v nebi
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
je to chudáček malinkej, noviny mu nenadržujou, když on je zvyklej, že všichni skáčou podle něj. nikdo tu není zv+davej na českýho lukašenka, kterej se navíc chová jako dobytek. to, co předvedl na tiskovce jen potvrdilo moje naprosté zhnusení z jeho osoby. a to, že cssd melo takovy uspech ve volbach maximalne naznacuje to, ze ti volici kscm, kteri potrebuji silneho vudce a o nehoz odchodem grebenicka prisli presli k cssd. jedine reseni patu je aby cssd + ods ustavni vetsinou zmenila volebni system a na podzim novy volby.
www.pcnews.cz
4.6.2006 16:05 tezkatlipoka | skóre: 35
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
to neprojde pres senat. Nastesti.
Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
4.6.2006 17:21 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Jednak nevidím důvod, proč by to přes senát nemohlo projít, a druhak - proč naštěstí? Tobě se nelíbí mít možnost místo strany volit konkrétního člověka?
Quando omni flunkus moritati
JiK avatar 4.6.2006 18:21 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Nelibi se mu to proto, ze by do politiky vstoupila odpovednost, kdyz budu volit konkretniho cloveka Tomase X nebo Honzu Y a on bude pristizen, jak krade, tak ho priste nezvolim. Dal se mu to nelibi proto, ze by tim sly k certu stranicky s 6% ziskem a snahou urvat 30% moci, jako jsou jeho oblibeni ekomarxisti.
4.6.2006 21:17 tezkatlipoka | skóre: 35
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
S vyhrou 35% ukrast 100% moci je podle tebe v poradku?

Jsi asi jedinej clovek (pouze par dalsich se ti snazi dosahnout po kolena) kterej tu jakejkoliv jinej nazor nez mas ty odmita zpusobem, kdy urazis, pomlouvas, a podsouvas. Aspon si ale muzu udelat krasnej obrazek o tvem charakteru.
Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
4.6.2006 21:11 tezkatlipoka | skóre: 35
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
asi spatne ctu, nikde nevidim nic o tom ze by se zmenou volebniho systemu zmenilo to ze misto strany se voli primo clovek.
Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
4.6.2006 21:18 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Čistý většinový systém je o tom, že v rámci jednoho volebního obvodu může vyhrát jediný kandidát. ;-)
4.6.2006 21:57 tezkatlipoka | skóre: 35
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
kolik mame volebnich obvodů? nejsem ci jistej, asi 16? To by byl docela malej parlament. Takze zvetsit pocet obvodů, ale to uz zkousela ODS a CSSD kdysi, a nebyl to vetsinovej system, jen upravenej pomernej. Ono se asi oba dva systemy daji udelat milionem a pul ruznejch variaci.
Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
4.6.2006 12:00 jarda | skóre: 22 | blog: nadoraz | Chomutov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Měl jsem za to, že ta věta je " Kdyby býval mlčel, mohl být považován za moudrého" ale u Paroubka je to fuk.

Nadržování tisku pravici mne nepřekvapuje, protože třeba ekonomicky zaměřeý tisk může těžko jásat nad výroky "státní dluh se málokdy splácí" a podobné, právo taky chválí levici (dokonce KSČM) a nikomu to nepřipadne divné. Kdyby to dělali Lidovky tak na to asi brzo dojedou protože jejich čtenáři by to asi těžko skousli.Vohnouti preferují tisk typu blesk a noviny s komentáři, ekonomickými články a jiným pro vohnouty těžko stravitelným balastem si holt kupují jiní lidé a jejich obsah tomu také odpovídá. Na co by taky vohnout něco takového četl když mu to Paroubek jasně po sousedsku vysvětlí a ten to přece musí vědět nejlíp.
Připíjím na krásu našich koní a rychlost našich žen.
4.6.2006 18:28 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Měl jsem za to, že ta věta je " Kdyby býval mlčel, mohl být považován za moudrého" ale u Paroubka je to fuk.
Těch původních "citátů" existuje několik variant, ale vzájemně se nevylučují. Když se někdo chová tak, že je považován za moudrého, tak je to zpravidla projevem moudrosti ;)
4.6.2006 12:02 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Asi žiji v jiné zemi nebo jsem sledoval jinou kampaň. Jestli tady někdo vedl agresivní a lživou kampaň, tak to byla ČSSD. Neslyšel jsem téměř nic konkrétního o jejich programu, celá jejich kampaň byla postavena na lživé kritice programu ODS a na varování před modrou totalitou. Ale abych nekřivdil, pár konkrétních slibů tu bylo. Například vytvoření 150 000 nových pracovních míst (minule šibalové slibovali 250 000 a místo toho nezaměstnanost vzrostla) a porodné až 120 000 (minule šibalové slibovali 50 000 a nakonec jen díky KDU-ČSL bylo zvýšeno na 17 000). Kdyby teď ČSSD opět vládla, tak bychom se po čase od pana Sobotky opět dozvěděli, že předvolební sliby zase nebyly v souladu s realitou :-)
4.6.2006 12:14 hmm | skóre: 13 | blog: BSD bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
myslim, ze xkesh je tak zaslepen, ze todle uz vubec nepomuze...

jinak znate ten vtip:

Prijde poradce paroubka a rika:"podnikatel Mrazek byl zastrelen." Paroubek se podiva na hodinky a rika:"coze? ono uz je devet?" ;)
BSD is for people who love Unix, Linux is for people who hate Windows...
JiK avatar 4.6.2006 14:43 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
to je typicka lziva, nenavistna a fasizujici propaganda ODS, kterou hlasaji stvave vysilacky ze zapadniho nemecka. Ve skutecnosti rekl soudruh Paroubek "Ono je uz osm?" :-D
4.6.2006 16:07 tezkatlipoka | skóre: 35
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
bohuzel tam nema byt ono uz je devet? ale oni uz jsou zpravy? Coz ale meni uplne smysl te vety, ne ze o tom Paroubek vi, ale ze vsechno vi jen z televize.
Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
4.6.2006 17:22 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Jak víš, že to tam má být? Ty jsi to vymyslel?
Quando omni flunkus moritati
4.6.2006 21:18 tezkatlipoka | skóre: 35
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
ne, to vypraveli lidovci ve svem rychliku.
Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
4.6.2006 21:23 tezkatlipoka | skóre: 35
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
vypraveli to jako skutecnou udalost, byl u toho zamej, delal jim po ceste ochranku.
Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
4.6.2006 12:04 hmm | skóre: 13 | blog: BSD bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
vis jakej je hlavni rozdil mezi pravicove orientovanejma lidma a levicove orientovanejma lidma? pravicovy dokazou uznat porazku a nevymlouvaji se na nic, proste nebyli tak dobri, ale naopak levicaci kdyz prohraji breci a chteji se soudit...
BSD is for people who love Unix, Linux is for people who hate Windows...
4.6.2006 16:08 tezkatlipoka | skóre: 35
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
rikaji pravicaci kdyz vyhrajou :-)
Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
4.6.2006 17:23 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Tak si to dohledej z minulých voleb. Zjistíš, že je tomu tak, i když prohrajou.
Quando omni flunkus moritati
Mikos avatar 4.6.2006 19:14 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Koukni se do Itálie :-) Tam když vyhrál levičák Romano Prodi, tak pravičák Silvio Berlusconi okamžitě začal taktéž volby zpochybňovat a označil je za plné podvodů. Takže to opravdu není doménou levice.

Ovšem je fakt, že Berlusconiho sem vždycky považoval za takového skoro-fašistického skoro-diktátora :-) Tím si je právě s Paroubkem tak blízký, prostě tihle autoritářští kreténi (ať už pravicoví či levicoví) nesnesou když nad nima někdo vyhraje.
CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
4.6.2006 21:34 tezkatlipoka | skóre: 35
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
mas pravdu, neni to o levici ci pravici, ale to spousta lidi by to asi rado slyselo.
Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
4.6.2006 22:46 hmm | skóre: 13 | blog: BSD bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
az na to ze je to 50:50, doufam, ze pokud bude druhe kolo, tak vyhraje pravice, protoze socany sme tu meli 8 let a chce to zmenu, mozna by stacilo darovat ostravu a okoli polsku :o)
BSD is for people who love Unix, Linux is for people who hate Windows...
4.6.2006 22:47 hmm | skóre: 13 | blog: BSD bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
teda 100:100 samozrejme ;)
BSD is for people who love Unix, Linux is for people who hate Windows...
4.6.2006 22:50 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
V procentech jsi se trefil :-D
When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
Mikos avatar 4.6.2006 19:20 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Já třeba jsem levicově orientovaný člověk a tohle mi problémy nedělá :-) A přesto že sem "levičák", tak ČSSD bych (hlavně právě kvůli dementnímu Paroubkovi) nevolil ani náhodou, stejně tak jako bych nevolil zrůdný KSČM.

Prostě tyhle pitomý kecy si nech od cesty, kolikrát ještě budu opakovat, že dělení na levice vs. pravice je zcela scestné.
CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
Andre avatar 4.6.2006 12:20 Andre | skóre: 3 | blog: andreho_blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Jupii!! Tim, ze vyhrala ODS se zlegalizovaly pohlavky!!

Prijde sef a rekne: Mate vypoved bez udani duvodu!!", zamestnanec vstane a rekne: "Tohle je ciste osobni zalezitost!" a ustedri panu sefovi vychovny pohlavek. Pak si sebere veci a pujde se nahlasit na urad prace.

4.6.2006 12:21 hmm | skóre: 13 | blog: BSD bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Dalsi ovce...
BSD is for people who love Unix, Linux is for people who hate Windows...
Andre avatar 4.6.2006 12:32 Andre | skóre: 3 | blog: andreho_blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Nene.. Zde bych se ohradil! Nejsem priznivcem ani ODS ani CSSD. Jen jsem uvedl par skutecnosti. A nerikejte, ze nejsou pravdive.

Pohlavek byl? Byl..

Vypoved bez udani duvodu je v programu? Je..

Navic muj prispevek obsahuje nadsazku.

4.6.2006 12:35 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Jen jsem uvedl par skutecnosti.
Tim, ze vyhrala ODS se zlegalizovaly pohlavky!!
Toto není skutečnost. Dát někomu pohlavek může být přestupek nebo trestný čin.
Quando omni flunkus moritati
Andre avatar 4.6.2006 12:40 Andre | skóre: 3 | blog: andreho_blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Kdyz to vemu hodne prehnane, tak kdyz vidim, ze predstavitel statu, clovek, co ma jit prikladem, beztrestne spohlavkuje kolegu, tak proc bych to nemohl udelat i ja?? Samozrejme beztrestne..
4.6.2006 12:40 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Ale on to neudělal beztrestně.
Quando omni flunkus moritati
Andre avatar 4.6.2006 12:43 Andre | skóre: 3 | blog: andreho_blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Ne? Aha.. tak to se omlouvam. Nejak mi uniklo to trestni rizeni, verejna omluva, odstoupeni a vyhazov ze strany..
4.6.2006 12:48 trekker.dk | skóre: 72
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Podle platných zákonů mohl být postižen pokutou, což se stalo. Veřejná omluva mu nebyla nařízena soudem, vyhazovem ze strany nemůže být trestán podle českého právního řádu.
Quando omni flunkus moritati
4.6.2006 12:41 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Ehm, Macek je nějaký představitel státu? Respektive v té dané chvíli byl?
When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
4.6.2006 14:05 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
To je asi pro Andreho jedno. Nerozumi politice, nesleduje ji, na coz usuzuji, protoze zjevne netusi kdo to pan Macek je a kdy a jak jeho vrcholna politicka kariera skoncila. Nicmene rozumy, tak ty jo, ty rozdavat bude.
Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
4.6.2006 14:34 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Sportu a politice rozumí totiž každý :-D.
When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
4.6.2006 14:36 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Zejména kolem voleb to ale je potřeba. :-)
Andre avatar 4.6.2006 14:50 Andre | skóre: 3 | blog: andreho_blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
:-)
4.6.2006 12:42 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Nevím, v jaké žiješ realitě, kde pracuješ a kolik zaměstnání jsi už vystřídal, ale řeknu ti jedno. Jestli si myslíš, že nyní nemůžeš dostat výpověď bez udání důvodu, tak se šeredně mýlíš. Buď se na zaměstnance udělá nátlak a on podepíše dohodu. Nebo se propustí pro nadbytečnost a velmi těžko se dokazuje, že na jeho místo byl přijat někdo jiný. Nebo se propustí na §53 (porušení pracovní kázně). Pak nemá nárok na podporu a nové místo jen tak nesežene. Může se soudit, ale to je drahé, na dlouhé lokte a s velmi nejistým výsledkem. Taková je realita našeho sociálního státu, ale chceš věřit pohádkám, tak si jim věř.
JiK avatar 4.6.2006 16:05 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
s tim §53, jasne, muzes se soudit, ale v socialistickem raji funguje justice stejne "skvele" jako vse ostatni, co organizuje stat a proto v CR trva prumerny soud vic jak 5 let, takze hodne stesti.
4.6.2006 21:18 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Tak ja bych do toho soudniho sporu sel. Pokud nema zamestnavatel ocividny dukaz (opilstvi na pracovisti ci kradez), tak je tento paragraf nepouzitelny. Soudci se spise klani na stranu zamestnancu, coz znamena pro zamestnavatele prijmout zamestnance zpet plus uplatit mu uslou mzdu. A dostat jako bonus plat za pet let, to je slusna vyhra, ne?
Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
5.6.2006 08:28 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Jenže ty si to můžeš dovolit. Vžij se do situace člověka, který pracuje za podprůměrnou mzdu, musí živit rodinu, nemá moc velké úspory a žije v oblasti s vyšší nezaměstnaností. Paragraf 53 pro něho znamená, že nemá nárok na podporu. Těžko bude shánět nové zaměstnání, protože § 53 nebudí příliš důvěry u potenciálních zaměstnavatelů. Soud a právník ho budou stát velké peníze, které nemá. Když je zaměstnavatel aspoň trochu šikovný, tak na zaměstnance vždy něco najde. Takže takový člověk ještě rád podepíše dohodu.
4.6.2006 12:31 jarda | skóre: 22 | blog: nadoraz | Chomutov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Mě to připadá rozumné, můj kamarád si propleskl bývalého šéfa hned poté co se dozvěděl že za něj neplatil zdravotní a sociální pojištění a dluží státu hodně tisíc plus výživné přirážky. Hned potom zašel na ůřad s výplatníma páskama které si prozřetelně schovával a domluvil mu kontrolu. Připadá mi to normální
Připíjím na krásu našich koní a rychlost našich žen.
Andre avatar 4.6.2006 12:35 Andre | skóre: 3 | blog: andreho_blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Ze jo. A od ted je to i legalni. Pred tim si mohl sef stezovat, ze byl napaden.

Dulezite ale je, aby pred vychovnym "ukonem" zaznela veta:

Tohle je ciste osobni zalezitost!
4.6.2006 12:34 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
No vidíš a teď by za to dostal hrubé porušení pracovní kázně, zlatá ODS :-D
When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
4.6.2006 16:25 tezkatlipoka | skóre: 35
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
takze ti hajzlici to zase planovali, a cele to byla fraska. Zaplat panbuh ze to Paroubek zkazil, jeste aby ho k tomu neukecali.
Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
4.6.2006 16:38 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Ano ODS vskutku plánovala velkou koalici a vůbec se nemusí ohlížet na realitu voleb :-D.
Po zveřejnění odhadů zavládlo největší nadšení ve štábu ODS. "Počkáme si na konkrétní výsledky. Koalice, kterou preferuji, je dvoučlenná koalice s KDU-ČSL," uvedl šéf ODS Mirek Topolánek.
idnes.cz
When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
4.6.2006 21:59 tezkatlipoka | skóre: 35
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
velkou koalici se ale mysli neco jineho nez koalice s KDU.
Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
4.6.2006 22:46 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
No tak znova, ODS žádnou velkou koalici IMNHO neplánovala. I výrok předsedy Topolánka ve chvíli, kdy ODS měla mít cca 38% hovořil o tom, že chtějí jednat pouze s lidovci. To, že je volební výsledek 100:100 nedává jinou možnost, než s ČSSD jednat, protože bez nich není možné vládu sestavit - to už je jenom povolební matematika a ne nějaké předem plánované komploty ze strany ODS. IMO z toho sami nemají dvakrát radost.
When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
5.6.2006 08:42 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Takové plány se přeci předem neoznamují. :-) Před minulou, opoziční smlouvou byla taková možnost "naprosto vyloučená". Poprvé to navrhl Macek, který tím vypustil sondující balónek, co na to veřejnost. Bylo to vysvětleno "znáte Macka, a ty jeho nápady, to se stanoviskem strany nemá nic společného". Pak chudák Benda, to že se už jedná vyžvanil, vzápětí odvolal. Veřejnost reagovala vlažně a tak se začalo jednat veřejně.

S největší pravděpodobností se jednalo i před volbami. Před tamtěmi i současnými (samozřejmě že se na tohle neschází špičky, ale vyjednavači). Balónek tentokrát vypustil Klaus. Možnost velké koalice s ČSSD před volbami připustilo a nebo neodmítlo mnoho kandidátů.

Na betonovou jistotu se to ale asi nedozvíme. Nicméně že by se strany na takovou možnost minimálně nepřipravovaly je fantasmagorie.
5.6.2006 11:31 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Neříkám, že se na to nepřipravovali. Koneckonců jsem takto naštval spoustu voličů ČSSD i ODS, když jsem řekl, že se stejně dohodnou mezi sebou. Zajímavé, že se často dostanu do situace, kdy na mě nadávají obě strany nějakého sporu, takříkajíc společný nepřítel. :-D

Ale domnívám se, že by představitelé ODS byli raději, kdyby s ČSSD jednat nemuseli a vládu by sestavili i bez nich. Prostě se dostali do situace, kdy musí chtě nechtě spolupracovat. Rozhodně bych je neobviňoval z toho, "že to ti parchanti plánovali", protože ono je to nakonec práce těch "parchantů" plánovat a potom se nějak dohodnout v závislosti na tom, jak je zvolíme ;-).
When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
5.6.2006 13:49 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Kdyby jedna strana získala většinu, tak se s nikým bavit nebude. To ale nikdo nepředpokládal a ani to nenastalo. Oni by se asi dohodli v klidu. Ale jak to tak vypadá, Paroubek se nemá rád s Klausem, Topolánek také ne. No, a hlavně Paroubek s Topolánkem už vůbec ne. A to je, jak se mi tam zdá, z pohledu z našeho lesa, důležitější, nežli všechny programy, daně, reformy a jánevímco.

Chápu, že vysvětlovat dějiny přízemními lidskými pohnutkami je nestravitelné, ale minimálně leckdy to tak funguje. Už staletí. Není to samozřejmě jediný hybatel. ;-)

to ti parchanti plánovali Jak se to podá. Můžete to chápat jako "spiknutí a zradu na voliči" a nebo jako "státnickou prozíravost, reflektující politickou realitu". ;-)
5.6.2006 15:12 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
...A to je, jak se mi tam zdá, z pohledu z našeho lesa, důležitější, nežli všechny programy, daně, reformy a jánevímco.
Koryta, jde jim o koryta. I proto mám tak moc rád politické diskuse, kde se lidé kvůli svým oblíbencům chtějí snad i servat :-D.
to ti parchanti plánovali Jak se to podá. Můžete to chápat jako "spiknutí a zradu na voliči" a nebo jako "státnickou prozíravost, reflektující politickou realitu". ;-)
A to druhé dokonce zní, že někdo ví, o čem je řeč :-D
When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
5.6.2006 16:54 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Ono je to totéž, neřkuli to samé ;-) , ale ve viruální době není důležité co děláme, ale jak to nazýváme. ;-)
4.6.2006 17:12 Dunric | skóre: 21
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Krásný příklad demokracie. I takový zabedněnec má volební právo. I když je to obtížné, člověk se s tím musí naučit žít.
In the garden sleeps a messenger ·
5.6.2006 01:32 abap
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
To je v haji s temi pravicaky, pro ne by bylo nejlepsi kdyby si zalozili vlastni stat, stat uspesnych lidi, stat programatoru lekaru atd. Akorat nevim kdo by vam vyvezl popelnice, kdo by vam vypestoval obili, kdo napekl chleba. To je v prdeli ze to takhle nejde, ale v takovem state by ods ziskala 80%.
JiK avatar 5.6.2006 10:03 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Vazne myslis, ze bez "vykoristovane delnicke tridy" by to neslo? Ze by se v tom pravicovem state nemeli dobre vsichni (kdo se snazi)?

Potom nechapu, proc se naivni mexicani nechavaji vykoristovat "zlymi kapitalisty" a "vrahy z Wall Streetu" v USA, kde je system jiste o nekolik radu pravicovejsi nez ty nebujnejsi verze programu ODS, ktera je spise stredovou stranou. A ti mexicti pracujci jsou dokonce tak pomyleni "falesnym salenim kapitalistickeho pozlatka", ze na hranicich riskuji zivot aby se mohli nechat vykoristovat. Riskuji zivot aby jejich deti mohli v tom hroznem americkem systemu zit a studovat a pracovat. Tohle je pro mne docela postacujici dukaz, ze liberalni ekonomika a svobodny trh dokaze vybudovat system, kde je dobre vsem, narozdil od vsech pokusu o socialismus, ktere ve finale konci ostnatym dratem aby lidi z toho "raje" nemohli utect.

P.S. Proc je ve vsech evropskych socialismech (Francie, Nemecko, CR) kde je tak hluboce mysleno na prava nebohych zamestnancu proti tem podnikatelskym svinim nezamestnanost nad 10% a v Britanii, kde je to statem regulovano minimalne je to 5%, tedy min jak polovina? V USA okolo 4% Vysvetlis to memu zakrnelemu pravicackemu mozku, soudruhu?

Dalibor Smolík avatar 5.6.2006 10:23 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Tak přesně tohle jsem se snažil vysvětlit některým lidem také. Ale oni nechtějí vidět, slyšet, zacpávají si uši a oči, aby nebyly svědky něčeho jiného, než co si vybájili :-)
Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
5.6.2006 11:06 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Srovnání Mexika a USA moc vhodné a průkazné není. Spíš třeba Afrických zemí, kde je prý vidět, jak jsou na tom hůř komunisticky orientované země .

A pochopitelně Evropská zkušenost. Úpadek ČR, Maďarska a dalších v době, kdy západní Evropa šla nahoru.

Méně jasný je výsledek všemožných modelů uspořádání na západě.

BTW. Vám se množina "soudruhů" nějak rozrůstá. Abyste nakonec nezůstal jako nesoudruh sám. ;-)
5.6.2006 11:24 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Nemluvě o tom, že soudruzi z Číny usilovně pracují na experimentálním důkazy toho, že prosperitu může zažít i komunistická země :-D
When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
Heron avatar 5.6.2006 11:29 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Ano, stěhováním miliónů lidí, zaplavením obrovského území, což zníčí tamní ekosystém, otrokářským režimem pro dělníky atd. Možná by to byla i sranda, kdyby to nebyla pravda.
5.6.2006 11:37 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
A státy, co mají jinak plnou hubu svobody dělají co? Komu smrdí levné čínské zboží? Puma málem zkrachovala, když vyráběla zboží v Německu ... potom se přesunula do Číny a jsou happy. Peníze až na prvním místě.
When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
JiK avatar 5.6.2006 11:42 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
hmm, ja v Cine (Shanghai) par tydnu zil, a muzu rict, ze je tam kapitalismus jako remen, takovy, ze nejaka anglie roku 1850 je proti tomu socialisticko-odborarska selanka. Jo, a takova ta legendarne nizka zivotni uroven, ta uz taky nejak neplati, v Shanghai a okoli je minimalne srovnatelna s Ceskem.

V te "rude" Cine se plati skolne uz za zakladni skolu, a kdyz na nej nemas, tvoje smula, budes negramotny a budes tahat pluh misto draheho dobytka, plati se za doktory, zakladani odboru je trestne, obchody jsou z 90% soukrome a maji otevreno nonstop, 7-24. Kdyz vyslovis neco jako "Prava pracujicich" nebo "bezpecnost prace" tak te mistni podnikatele z komunisticke strany Ciny poslou na prevychovu do cinske verze gulagu. O ekologii, o tom, ze diky smogu nevidis na druhou stranu ulice (zcela beze srandy) radeji nehovorim. Tohle je ten socialismus, ktery mistni levicaci chteji??

5.6.2006 12:08 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
te "rude" Cine se plati skolne uz za zakladni skolu, a kdyz na nej nemas, tvoje smula, budes negramotny a budes tahat pluh misto draheho dobytka, plati se za doktory, zakladani odboru je trestne, obchody jsou z 90% soukrome a maji otevreno nonstop, 7-24. [...] Tohle je ten socialismus, ktery mistni levicaci chteji??
Ne, to je evidentně sen místních "pravičáků", proto si mohou směle napsat na vlajky "Čína, náš vzor" :P Podobnost vyústění obou ideologií "české pravicové" a "čínské komunistické" je pochopitelně jen čistě náhodná... :P
JiK avatar 5.6.2006 12:16 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
jsi demagog a lhar, nevsiml jsem si, ze by nam ODS davala za vzor Rudou Cinu, prosazovala skolne na zakladce, rusila povinnou skolni dochazku a zavirala lidi do gulagu za zminky o bezpecnosti prace ci zakladani odboru.

Vracim se k tomu, ze tve grafomanske blaboly a lzi budu blokovat, pozitivne to prispiva k me produktivite prace a dusevni rovnovaze. Hadat se s takovym kusem ulhaneho vola je nejen zbytecne, ale i vycerpavajici.

5.6.2006 12:36 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Vracim se k tomu, ze tve grafomanske blaboly a lzi budu blokovat, pozitivne to prispiva k me produktivite prace a dusevni rovnovaze.
Potěšení je na mé straně. Zejména proto, že tak budeme já i ostatní čtenáři výlevů tvé duševní nerovnováhy ušetřeni, což naopak přispěje k obecnému zvýšení kvality diskuse.
Hadat se s takovym kusem ulhaneho vola je nejen zbytecne, ale i vycerpavajici.
Sám bych to lépe nevyjádřil :P
5.6.2006 23:21 Dračík | Kladno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
No, ac hrube receno, musim souhlasit, nebot ten krasny kousek demagogie, co v predchozim prispevku predvedl xkesh, mi temer vyrazil dech ;-)
5.6.2006 17:41 abap
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Svym prispevkem jsem chtel rict ze ti takzvani uspesni, programatori atd. kteri berou tech 50000Kc mesicne nejsou schopni bez tech obycejnych lidi zit, protoze kdyby existoval stat kde by byli jen ti vzdelani tak by nikdo nebyl ochoten delat obycejnou praci. Ale i kdyby nejaky programator mel rad manualni praci a sel by v takovem state delat pekare, tak by to nedelal za minimalni mzdu ale chtel by tech svych 50000Kc za mesic, coz by zpusobilo zdrazeni vsech zakladnich sluzeb a zbozi a potom by uz programatori nebyli elita.
Zamysleli jste se nekdy nad tim kdy spolecnost fungovala bez takoveho zemedelce, mozna tak v prvobytne pospolne spolecnosti,to je par tisic let zpatky, a kdy fungovala bez takoveho programatora, myslim ze pred 50 lety tady nebyl ani jeden a civilizace fungovala, takze muj vzkaz temto "uspesnym" lidem je, mirnete se ve svych projevech, prestante pouzivat slovo luza, protoze jste na te luze vice zavisli nez ona na vas.
5.6.2006 21:14 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Já ani zdaleka neberu 50 kKč měsíčně a dobře vím, že je tu mnoho lidí, kteří dělají nepříliš záživnou práci za pár korun. Například mí rodiče. Pokud jsem někdy použil slovo lůza, tak jsem tím nemyslel je, ale lidi, kteří se vyhýbají práci a parazitují na sociálním systému.
Co mě ovšem štve, je to, jak si levicoví politici (ČSSD a KSČM) na těchto lidech postavili své živobytí. Stačí se prohlásit za stranu, která chrání zájmy dělníků a chudých a hned se hlasy jen sypou. Tím se dostanou k penězům, které by jinak nevydělali ani náhodou. Nejhorší ale je, že jim to hodně lidí spolkne i s navijákem.
Můj kamarád je dělník a pracuje za poměrně nízký plat (druhá věc je, že se moc nepředře). Nicméně jsem připravil ČSSD o jednoho potenciálního voliče, protože jsem mu řekl jednoduchou věc: ČSSD tu vládla osm let. Ohlédni se za těmi osmi lety a zkus najít, co pro tebe konkrétně udělali a v čem se tvůj život zlepšil. To by si měl zodpovědět každý volič levice.
5.6.2006 12:22 springer | skóre: 10 | blog: engineering
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
dekuji. Take bych se rad od tech rozumnejsich pravicove zamerenach spoluobcanu dozvedel, jak to zaridit s temi mene uspesnymi. To ze je nekdo uspesny znamena totiz (bohuzel) , ze je automaticky nekdo jiny neuspesny - kdyz nekdo vydela penize, tak je musi od nekoho dostat - a co pak s temi neuspesnymi - nahnat do more, odstrelit ... odpovedi na tyto otazky bych rad slysel ...
kralovna Alzbeta a Stallmanuv holic diskutuji free software
Heron avatar 5.6.2006 12:33 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...

Zřejmě jste starší, můžu se zeptat proč si myslíte tohle: To ze je nekdo uspesny znamena totiz (bohuzel) , ze je automaticky nekdo jiny neuspesny?

Myslím si, že pokud tu bude spousta "úspěšných" lidí, kteří se budou starat "sami o sebe" + budou mít třeba 12 "neúspěšných" zaměstnanců, bude to mnohem lepší než stav, kdy je 13 nezaměstnaných.

Ta slova jsou v uvozovkách proto, že si nemyslím, že úspěch / neúspěch lze hodnotit pouze penězi.

5.6.2006 13:05 springer | skóre: 10 | blog: engineering
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
ja mluvim o tech 2 "neuspesnych" zamestnancich, ktere ten "uspesny" podnikatel musi po roce propustit z duvodu racionalizace. Ono se sice na toho Marxe hodne nadava, ale on byl vlastne prvni, ktery zjistil ten "podnikatelsky rozpor" , totiz ze snaha po snizeni vyrobnich nakladu vede k tomu, ze musi odbouravat pracovni sily, ktere jsou ovsem ten jediny zdroj nadhodnoty, z ktere ten podnikatel generuje svuj zisk. Na tento zasadni rozpor kapitalismu mily Karlik Marxu upozornil a navrh nejake reseni o kterem my jiz vime, ze nefunguje.

A proto se ptam, nejaky jiny navrh?
kralovna Alzbeta a Stallmanuv holic diskutuji free software
Heron avatar 5.6.2006 13:14 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Žádný rozumný podnikatel se přece nezbaví zaměstnance, na kterém "vydělává" (hnusně řečeno). Pokud si spočítá, že když propuštěním zaměstnace finančně tratí, tak to dělat nebude.

Zeptám se naopak, co je lepší? Zaměstnávat někoho, kdo nic nedělá, nebo ho vyrazit? Pár takových zaměstnanců může odčerpávat zdroje a položit (dovedené do extrémů) celou firmu a tím pádem přijde o práci mnohem víc lidí.

Chápu váš postoj a velmi se mi líbí. Ale je přece jasné, že nelze udržet při životě systém, kdy jeden "úspěšný" člověk dělá na 10 "neúspěšných". Protože (jak víme), to bude extrémně zneužíváno.
5.6.2006 14:06 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Pokud s někým nešlehne formát doc, ani to, že ten pán (Zbyněk Fischer, alias Egon Bondy) se označuje za marxistu tak je to možná zajímavé. Ta část, o problému kapitalizmu, koncentraci kapitálu... On to měl někde líp (tohle je jen rozhovor), ale asi to není na www a navíc jsem to musel číst se slovníkem v ruce. On ten rozpor a problém, ne-li přímo past, se začne jevit ve větším měřítku a delším čase. V podminkách malé společnosti, třeba i firmy, jsou to jednoduché podmínky skoro kmenového zřízení. Přehnáno trochu... :-)
JiK avatar 5.6.2006 14:20 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
ja nevim, ale neukazalo se uz docela prukazne, ze Marxismus nefunguje? Nestal ten experiment jen v 20. stoleti zivoty desitek milionu lidi a krome jineho i blahobyt Ceskoslovenska, pred a behem valky Evropske prumyslove velmoci a po 40 letech implementace tech nesmyslu rozvojove zeme? Vzdyt se z toho doted vzpamatovavame...

Proc tak stojite o to, znovu, zbytecne, dokazovat ze 4x4 neni 11, ze Marxismus nefunguje, kdyz to zkousela 1/4 zemekoule a vzdy to skoncilo krvavyma laznema, bidou a hladem.

5.6.2006 14:42 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Já snad tvrdím, že Marxizmus funguje???

Ovšem některá pozorování onoho vzteklého, arogantního grafomana Karla, mohou být trefná a dá se z nich poučit. To, že Marxizmus nefunguje s oním experimentem souvisí jinak. Viz Marx. Marx očekával povstání dělníků v průmyslově nejvyspělejších zemích, nikoli puč, vedený intelektuály v zemích feudálních, zaostalých a agrárních.

Marxovy předpoklady jsou buď naprostý omyl nebo jejich čas teprve přijde. Na to, abych si vsadil na výsledek, se necítím.

Ovšem tady jde o jeho pozorování a tomu, co z toho může vyplynout. K podobným závěrům došli i lidé Marxizmu velice vzdálení.
JiK avatar 5.6.2006 14:54 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
...Marx očekával povstání dělníků v průmyslově nejvyspělejších zemích,...
V tom pripade se tedy mylil, protoze to povstani delniku v USA, Svycarsku nebo Britanii nejak neprislo. Ani nemam pocit, ze by bylo za humny. Uz 160 let. A zda se, ze tam ti pomyleni delnici vykoristovani hrstkou kapitalistickych parazitu (kteri jim davaji praci a socialni jistoty) voli casto spis konzervativni pravici nez marxisticke snilky.
Marxovy předpoklady jsou buď naprostý omyl nebo jejich čas teprve přijde. Na to, abych si vsadil na výsledek, se necítím.
Myslim, ze v vyse receneho je pomerne patrne, ze jde o omyl. Mylit se je lidske.
5.6.2006 15:16 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Ano. Marx očekával brzkou revoluci v Anglii a Německu, tehdejších nejvyspělejších zemích. Tedy omyl.

Jde o to, jestli naprostý. Efekt koncentrace kapitálu a jeho důsledků mohl být totíž odložený globalizací, obrovským prostorem pro růst. Ovšem ani tenhle prostor není nekonečný.

Omylů měl Karel víc. To ale neznamená, že se musel mýlit ve všem. V některých věcech se nemýlil (nadhodnota, odcizená práce, kumulace kapitálu).
5.6.2006 15:37 happy barney | skóre: 34 | blog: dont_worry_be_happy
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
imho sa aj "kapitalisti" poucili zo sovietskeho zvazu.
5.6.2006 16:19 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
K záchraně kapitalizmu před otřesy, povstáním nejspíš přispěly socialistické myšlenky a praxe... Ty nakonec vytvořily podmínky pro dělníky takové, že z otroků. "kteří mohou ztratit jen své okovy" se stali blahobytní zaměstnanci s penzí, kteří nic svrhávat nechtěli.

Říká se tomu také výpalné. ;-) Ale kapitalisté na tom nejspíš dlouhodobě vydělali.
5.6.2006 14:53 Vinicius | skóre: 10 | blog: viniciovy_postrehy
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Je to nepříjemné si to přiznat, ale pokulhávání za západem začalo už za první republiky. Už tehdy byl náš průmysl lehce zastaralý. Prosperita trvala tak do počátku 30. let, pak už zase nic moc. Válka nás také dost poškodila.

V 70. letech 20. století jsme nezachytili nástup mikroelektroniky a výpočtení techniky - pořádný průšvih, má to na triku tehdejší vedení

Nejmodernější závody byly naneštěstí často zbrojovky, které se staly zbytečnými a skončily mávnutím proutku tehdy občanského fóra. V tomhle nám přechod WP-NATO ublížil.

Nepříjemné je, že vše musíme dohánět investicemi ze zahraničí, protože se tu už asi nenajde místní tvůrce pořádného podniku patronátního typu.

Kapitál byl totiž ve státních podnicích, které tiše dodýchaly - buď se staly zbytečnými, staly se obětí špatného vedení nebo špatné privatizace.
JiK avatar 5.6.2006 15:01 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Jsi si jisty, ze to nebude to tak, ze za komancu ty "uzasne" statni podniky, co je polozila hnusna a zla privatizace, vyrabely trebas motocykly Jawa, ktere byly sice skvele a moderni tesne po valce, ale v roce 1985 jsme je mohli vyvazet uz jen k neandrtalcum do SSSR, kteri za ne navic neplatili?

Nebude problem v tom, ze motorem inovace a vyvoje je konkurence, ktera v planovane statni ekonomice nema misto a dusledky ve forme skodovek 100 a cernobilych televizi Tesla (ale plan VI. petiletky jsme splnili, soudruzi) jsme vsichni zazili na vlastni kuzi?

5.6.2006 15:47 Vinicius | skóre: 10 | blog: viniciovy_postrehy
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Ty státní podniky nebyly úžásné. Proto se staly zbytečnými (zastaralá technologie výroby atd.) Nedostatek modreních technologií prostě byl největší problém. Privatizace nebyla zlá a hnusná, jen se leccos nepovedlo. Navíc se na ni pečlivě připravovali směrem na západ od nás (nelze jim to vyčítat, prostě se ohlíželi po příležitostech) My v ČR bychom také měli přemýšlet o tom, co podnikneme v Bělorusku po případném převratu. Tam bude také policie po čistkách a civilní informační služba ochromená.
5.6.2006 15:17 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Nepříjemné je, že vše musíme dohánět investicemi ze zahraničí, protože se tu už asi nenajde místní tvůrce pořádného podniku patronátního typu.
Není to tak zlé, příkladem za všechny je Blata (byl tuším i ve 13 statečných na Primě). Ten postavil podnik na zelené louce. Ale chce to čas, než těchto lidí bude více.
When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
5.6.2006 15:17 springer | skóre: 10 | blog: engineering
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
prosim, ne tak doslova "viset" na tech prikladech. Ti 2 propusteni, to jsou treba ti 2, ktere dodatecne neprijme, protoze diky racionalizaci dokaze se stejnym tymem produkovat za nizsi ceny vice produktu. Ti 2, ktere nekdo propustil v textilnim prumyslu, protoze jsou zde celostvetove vlivy uz nikdo neprijme, protoze je nikdo "nepotrebuje". Existuji sice pohadky o preskolovani a jit nekam jinam za praci a pod. ale to vse jednoduse neresi ten zakladni rozpor, ze v soucasnych industrializovanych spolecnostech proste neni dostatek prace. To, ze je nekde mira nezamestnanosti 5% a jinde 10% je mnohem vice odvisle od toho, kdo se do nezamestnanosti pocita.

To co je ve vasi odpovedi podstatne, je ten rozsireny nazor o tom, ze uspesni delaji na neuspesne. To co nyni vyslovim neni z me hlavy, ale jsem toho zastancem, ze prvnim krokem k reseni vyse uvedene "pasti kapitalismu" je , aby lide konecne pochopili, jaky nekonecny nesmysl se v te Vasi vyse uvedene vete skryva.

Nebo si skutecne myslite, ze nejaky urednik na pracaku dala na nejakeho tulaka, ktery zije pod mostem a bere nejakou podporu od statu? Zkuste si na prikladu techto dvou osob spocitat, kdo kolik spolecnosti odvadi a na kolik spolecnost zatezuje (uvazujte prosim, kdo potrebuje silnice, elektrarny, statni televizi ...)
kralovna Alzbeta a Stallmanuv holic diskutuji free software
JiK avatar 5.6.2006 15:27 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
...To, ze je nekde mira nezamestnanosti 5% a jinde 10% je mnohem vice odvisle od toho, kdo se do nezamestnanosti pocita.
Nemate pravdu. Podle eurostatu, tedy podle STEJNE metodiky je v Irsku 4.3% nezamestnanost a Nemecku 9.3%.
Nebo si skutecne myslite, ze nejaky urednik na pracaku dala na nejakeho tulaka, ktery zije pod mostem a bere nejakou podporu od statu?
Ne, ti co plati dane, zivi oba tyhle povalece... :-D
5.6.2006 16:07 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Jde o to, jak by na tom byla Amerika (vůbec naše část světa), kdyby nemohla levně dovážet suroviny, nechat si levně vyrábět zboží na jihu...

Jak se bude vyvíjet tahle nerovnováha? Teorie disipativních struktur napoví?
5.6.2006 15:46 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
Dovolím si přidat. Systém produkuje obrovské množství úspěšných státních úředníků, úspěšných spravovatelů peněz, hodnoty nevytvářejících. Pokud zmenšíme počet úředníků, přibude nezaměstnaných. Ti jsou alespoň levnější...

For Dad: nemám si změnit nick, ať se nepletem?
5.6.2006 18:26 springer | skóre: 10 | blog: engineering
Rozbalit Rozbalit vše Re: Paroubkovy slabé nervy: Kdyby býval mlčel...
nick klidne ponechat, tolik toho sem zas nepisem a nazory jsou casto kompatibilni, takze je to vlastne jedno, kdo tam u toho datumu stoji :-))
kralovna Alzbeta a Stallmanuv holic diskutuji free software

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.