Portál AbcLinuxu, 3. května 2025 10:34
Včera jsem měl narozeniny, dárečky mi udělaly radost a také jsem si udělal radost.
Mimo jiné jsem dostal i čaj :), tedy jmenovitě čerstvé (pod českým názvem) Modrozelené spirálky, tedy čínský čaj, a potom Gyokuro, japanský čaj s neopakovatelným chuťovým zážitkem. Jenže nastal drobný problém, ve své výbavě mám obligátní litou konvičku na roibos, porcelánový čínský gaiwan, čínskou misku, tykev na maté… ale japonský porcelán ne. Byla by hanebnost dělat japonský čaj v čínském nádobí.
Tak jsem tedy vzal přítulku a vyrazili jsme nakoupit patřičně zpracovaný a tvarovaný kus, kusy :). Ano bylo to celkem drahé, ale moc hezké a když vydrží bude se dědit po generace :), no to asi přeháním, ale doufám, že to nerozbiju během týdne.
Jediné co požitek kazí je termoska na teplou vodu, ale litinovou konev je pro mě zatím nemožné sehnat, za nějaký čas bude alespoň varné sklo. Tak si můžu po několika letech pěstování vřelého vztahu k japonským čajům připravovat tyto lahůdky v teple domova, i když prostředí čajovny je mnohdy klidnější a není narušeno takovým shonem.
Pokochejte se fotkou a zpětně se omlouvám všem, kterým to nic neříká, nebo takovéto záležitosti neocení…
Tiskni
Sdílej:
Byla by hanebnost dělat japonský čaj v čínském nádobí.To nechápu, já klidně piju Budvar z gambrinusácký sklenice
No, saké se taky dá pít na ex, ale Japonci se na vás při tom dívaj nevěřícně.
Neglazurovaná má tu nevýhodu, že by potom měla být třeba právě jen na Gyokuro.To bude asi ono
suuugooooiiiiiiZatial vsak zostavam verny PIGI caju, kupil som si 100g sypaneho sencha priamo u bilinkara ale nejak ma to neoslovilo. Asi by som ho nemal luhovat cely den co?
(2290,- v eshopu caj.cz)
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.