abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:22 | Nová verze

    Hudební přehrávač Amarok byl vydán v nové major verzi 3.0 postavené na Qt5/KDE Frameworks 5. Předchozí verze 2.9.0 vyšla před 6 lety a byla postavená na Qt4. Portace Amaroku na Qt6/KDE Frameworks 6 by měla začít v následujících měsících.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 21:44 | Komunita

    Ubuntu 24.10 bude Oracular Oriole (věštecká žluva).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 20:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 2.45.0 distribuovaného systému správy verzí Git. Přispělo 96 vývojářů, z toho 38 nových. Přehled novinek v příspěvku na blogu GitHubu a v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze počáteční podporu repozitářů, ve kterých lze používat SHA-1 i SHA-256.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:33 | IT novinky

    Před 25 lety, ve čtvrtek 29. dubna 1999, byla spuštěna služba "Úschovna".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 24.04.28 s kódovým názvem Time After Time svobodného multiplatformního video editoru Shotcut (Wikipedie) a nová verze 7.24.0 souvisejícího frameworku MLT Multimedia Framework. Nejnovější Shotcut je vedle zdrojových kódů k dispozici také ve formátech AppImage, Flatpak a Snap.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    28.4. 16:33 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    28.4. 03:22 | Zajímavý článek

    V aktuálním příspěvku na blogu počítačové hry Factorio (Wikipedie) se vývojář s přezývkou raiguard rozepsal o podpoře Linuxu. Rozebírá problémy a výzvy jako přechod linuxových distribucí z X11 na Wayland, dekorace oken na straně klienta a GNOME, změna velikosti okna ve správci oken Sway, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    28.4. 00:11 | Nová verze

    Rakudo (Wikipedie), tj. překladač programovacího jazyka Raku (Wikipedie), byl vydán ve verzi #171 (2024.04). Programovací jazyk Raku byl dříve znám pod názvem Perl 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    27.4. 17:44 | Nová verze

    Společnost Epic Games vydala verzi 5.4 svého proprietárního multiplatformního herního enginu Unreal Engine (Wikipedie). Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    26.4. 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    KDE Plasma 6
     (75%)
     (8%)
     (2%)
     (15%)
    Celkem 883 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dnes je volebni den!

    26.3.2006 23:59 | Přečteno: 1418× | Zivot a tak | poslední úprava: 27.3.2006 07:19

    Tak nam dneska probehly v Badesku-Wurtenbersku zemske volby. Je to docela vyznamna udalost, protoze v ramci Nemecka maji jednotlive zeme docela dost silnou autonomii, maji vlastni parlamenty, vlastni ministerstva a samozdrejmne vlastni rozpocet, bez rozhodovani o penezich je jakekoliv hrani si na samospravu jen iluze a nudna ztrata casu.

    Prvni veci, ktera mne zarazila, je nizka volebni ucast. Kdyz jsem okolo 16:00 sel do prace, zaslechl jsem v radiu neco o ucasti 12% volicu. Voby byly bud do 18.00 nebo 20.00, takze jich asi moc nepribylo.

    Strasne mne to prekvapilo, protoze at uz mate jakykoli nazor, je nebochybne spravne jit volit.

    Lidi, co nejdou k volbam nemaji ani spetku prava si na cokoliv stezovat, protoze ve volbach jasne dali najevo, ze je jim uplne jedno, kdo bude hospodarit s 50% nebo 70% penez, ktere vydelali, o tom co s nima udela, o tom kdo a jak bude rozhodovat o skolach pro jejich deti a duchodech pro jejich rodice, o tom kdo a jak je bude reprezentovat....

    Dalsi co mne zarazilo, byla kampan rudych socialistu z SPD, tech, kteri opet prokazali, ze socialismus nefunguje a fungovat nemuze, tech kteri Nemecko, kdysi ekonomicky motor evropy privedli do astronomickych dluhu a ke krasne, 12% nezamestnanosti. No, hlavne, ze maj odborari 36 hodinovy pracovni tyden, co, vsak on na to nekdo vydela, a kdyz ne, pujdeme stavkovat proti presunu tovaren do Ceska.

    Vydel jsem v zivote uz dost hovadin, ale to co meli rudi ve volebnim programu je skoro bezkonkurencni.

    Zastavit prodlouzeni zivotnosti fungujici atomove elektrarny muze asi napadnout jen uplneho debila hlupaka.

    Muzeme diskutovat o tom, zda stavet nove, jiste dojdeme k zaveru, ze nemame moc jinych moznosti, ale napad zavrit fungujici vykonnou a bezemisni elektrarnu v zemi, ktera dovazi drahou energii z Francouzskych a Ceskych jadenych elektraren, protoze se bez ni proste neobejde a kde zeleni silenci zajistili jednu z nejnestabilnejsich a neuregulovatelnejcich energetickych siti, to je fakt sila.

    Jasne, jeste mame moznost vypnout sit, a zapinat ji na 6 hodin denne jako to je v Kabulu nebo Bagdadu...

    Dalsi kapitolkou jsou Zeleni, tahle strana uz zcela rezignovala na nejake 'statnicke' myslenky, a postavila kampan na lzi, manipulaci a strachu. Posudte sami:

    Ano, to co ma 'pan zlo' v ocich jsou opravdu symboly radiace a biohazardu. Pevne verim, ze je i se socialisty poslou volici tam, kam patri.

    P.S. Podle predbeznych zprav to vypada, ze rudi a zeleni dostali naprdel, se 44% vyhralo CDU, trochu mne mrzi, ze pro-trzni liberalove FPD dost ztratili, nevim proc, ale mym nemeckym kolegum ta strana pripada spis smesna, asi to v minulosti nejak posrali, jako kdysi u nas US.        

    Hodnocení: 54 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    27.3.2006 00:17 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    P.S. Podle predbeznych zprav to vypada, ze rudi a zeleni dostali naprdel, se 44% vyhralo CDU

    Aneb naprosto stejny vysledek jako v predchozich volbach, presneji zatim o 0,6 % mene - treba take dodat, ze CDU v BW vyhrala zatim volby VZDYCKY (v rozpeti od 36% v roce 1952 pres vetsinou 40 procent prubezne az k 57% v roce 1976). V teto zemi to tedy rozhodne neni zadny "hvezdny" vysledek.

    Naopak Zeleni rozhodne na prdel nedostali, ale ziskem 11,7% vytahli minuly vysledek o 4% na historicky druhy nejlepsi v teto spolkove zemi - jedina strana, ktera posilila tak podstatne.

    Takze jedna vec jsou fakta v kontextu a druha vec ta tvoje manipulativni politicka agitka :P
    JiK avatar 27.3.2006 07:32 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    Zapomel jsem, ze spanelska inkvizice, lidove milice a UV SZ nikdy nespi.
    Naopak Zeleni... o 4%... jedina strana, ktera posilila tak podstatne...
    Na jednodussi volice asi strach a manipulace funguje. Nebo mas z jejich billboardu jiny pocity? A nejak jsi zapomel, ze o 3% posilili liberalove, FDP. Navic, ekologisti zustanou v opozici, kam taky ostatne patri. I muj kolega ital, levicak, prohlasil o tech zelenych bilboardech neco jako: "Nevim, komu to prospeje, kdyby meli volicum co rict, jiste to na bilboardech reknou." Implikace toho kdyby je snad jasna, ne?

    A jinak, Martine, xkeshi, uprimne, nepripadne Ti pokrytecke bojovat proti ciste a bezemisni atomove energii v dobe, kdy funguje byt i jedna jedina hnedouhelna elektrarna? Staci mi odpoved ano/ne.
    vencour avatar 27.3.2006 07:55 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!

    ... kdyby meli volicum co rict, jiste to na bilboardech reknou

    Hezký!!! Jasně, to je vono. Čili v politice lze dokázat (ukecat) mnohé.

    Napadla mne analogie s "kdo to umí, ten to dělá, kdo to neumí, ten to řídí" - jenže u toho je háček v tom, že kdo to řící, ten dostane víc zaplaceno, čili neni jistější, co je lepší :-), čili s obecnou platností toho prvního si nejsem tak jistý :-(.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    27.3.2006 09:08 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    z celeho sporut je citit jen jedno: "Ja mam pravdu a kdo tvrdi neco jinyho, je hlupak, debil, ignorant a strasi primitivni volice".

    Gratuluju.
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    JiK avatar 27.3.2006 09:39 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    hele, to jsi rekl ty, ne ja. Ja psal jak na mne zapusobily mistni volby. A pokud vidim spravne, volice strasi atomovyma a biohazard billboardama Zeleni.
    27.3.2006 15:03 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    nepripadne Ti pokrytecke bojovat proti ciste a bezemisni atomove energii v dobe, kdy funguje byt i jedna jedina hnedouhelna elektrarna? Staci mi odpoved ano/ne.
    Ne. Naopak mi pripada populisticke a demagogicke argumentovat v teto otazce "uhelnymi" elektrarnami, protoze atomove elektrarny nejsou nahradou za uhelne. Bud se stavi vedle sebe, nebo tam, kde by se uhelna postavit nedala. Nikdy "misto" uhelnych.

    Jeste k prezentaci tech voleb v BW, fakt je ten, ze nepatrne posila FDP (tzv. liberalni strana, v Nemecku s oblibenym privlastkem "pro hornich deset tisic"), ale fakt je, ze SPD (soc.-dem.) prisla hlavne o hlasy ve prospech Zelenych a ve prospech WASG (novych "komunistu") - cili ve sve politice se ani jedne tehle skupine volicu nezdala dost dusledna.

    Ve sve podstate v techto volbach prohrala bezbarva a kompromisni politika SPD, nikoliv ze by vyhrala "pravicova" CDU, ktera si pouze dokazala udrzet svoje tradicni volice, ale neziskala zadne nove.

    Ze priznivci tzv. "ceske pravice" nesnesou kriticky pohled a oznacuji vsechny, kdo si dovoli jejich v podstate "bolsevicko-nahnedlou" propagandu uvest na pravou miru, za "komunisty" (precti si svoje reakce), toho si vsiml dobre napr. Jan Culik (Britske listy, nedavno jsem o tom napsal v blogu), a musim rict, ze ty jsi ucebnicova ukazka.

    Asi budu odkaz na tvoje blogy pouzivat jako nazorny priklad bolsevickeho ideoveho zakladu "ceske pravice" (kdo nejde s nami, jde proti nam).
    27.3.2006 18:50 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    Bud se stavi vedle sebe, nebo tam, kde by se uhelna postavit nedala.
    Tak to je pěkná pitomost. Jediné kritérium pro stavbu uhelné elektrárny je, jestli tam půjde levně dopravit uhlí a voda. Jaderné elektrárny se staví na místech s pečlivě zmapovaným podložím, aby se snížilo riziko poškození zemětřesením.

    Takže, pokud mluvíme o JE, demagogie se dopouštíš opět jenom ty. A stále jsi mi neodpověděl, jak nahradit 7GB výkonu nainstalovaného v jaderných a uhelných elektrárnách. (Fajn, říkáš, že by se mohlo šetřit. Fajn. Slevím ti na 4GW.)
    Quando omni flunkus moritati
    27.3.2006 19:26 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    Bud se stavi vedle sebe, nebo tam, kde by se uhelna postavit nedala.
    Tak to je pěkná pitomost. Jediné kritérium pro stavbu uhelné elektrárny je, jestli tam půjde levně dopravit uhlí a voda. Jaderné elektrárny se staví na místech s pečlivě zmapovaným podložím, aby se snížilo riziko poškození zemětřesením.
    Prumerne inteligentniho cloveka by napadlo, ze slova "vedle sebe" neoznacuji geograficke misto, ale energetickou situaci. Kdyby ovsem nechtel za kazdou cenu slovikarit jako ty.

    Co se tyka nahrady vykonu, tak jestli ty osobne nejakou potrebujes, tak si ji zarid. Ja zadnou atomovou elektrarnu nepotrebuju, takze se nehodlam angazovat v kampanich za jejich megalomanskou vystavbu :P
    27.3.2006 20:25 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    Ja zadnou atomovou elektrarnu nepotrebuju...
    Ale nějakou elektrárnu (rozuměj část výkonu z ní, nebo všechen, pokud je tvoje) potřebuješ. Čím chceš tedy pokrýt svoji spotřebu? A čím mají svou spotřebu pokrýt továrny, které potřebují příkon v řádu [MW]?
    Quando omni flunkus moritati
    JiK avatar 27.3.2006 21:01 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    Čím chceš tedy pokrýt svoji spotřebu? A čím mají svou spotřebu pokrýt továrny, které potřebují příkon v řádu [MW]?
    Ty hnusny realisto, ty jsi to vubec nepochopil, Zeleni zadne elektrany ani tovarny nepotrebuji, oni vsecnu energii usetri, vis? Oni nepotrebuji hnusne atomove elektrany, ktere nas ze zasufky ozaruji, a nebyt jihoceskych matek, uz by nas uplne ozarili. Nepotrebuji ani uhelne elektrany, ktere delaji kysele deste a nici zdravi nasich deti, nepodtrebuji ani vodni elektrarny, ktere zaplavuji cenne biotopy a zabijeji chranene zivocichy. Uz vubec ne solarni, kdy se tezi a rafinuje kremik, dopuje se tezkymi kovy, a uklada do neekologickych ramu.

    Xkesh a ostatni zeleni budou zit v souladu s prirodou, nepotrebuji konzumovat nadprodukci, ani se hnat za majetkem, staci jim jeskyne nebo stan, socialni davka od tech ostatnich a misto sedeni na internetu budou ekologicky hospodarit a 17 hodin denne pracovat na poli v rezimu trvale udrzitelneho rozvoje, nebo se budou zivit jako sberaci, fungovalo to preci optimalne desetitisice let...

    srat budou v lese, pit vodu z potoka, kdyz onemocni, asi umrou a pokud ne, doziji se tak 35, jako ti sberaci, protoze odmitnou antibiotika a medicinu, coz jsou vydobytky nasi zkazene civilizace. Bude to mit tu vyhodu, ze nezatizi penzijni system :-)

    27.3.2006 21:33 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    Čím chceš tedy pokrýt svoji spotřebu? A čím mají svou spotřebu pokrýt továrny, které potřebují příkon v řádu [MW]?
    Nehodlam donekonecna do bezvyznamnych internetovych for vypisovat reseni, ktere nemam za ukol resit. Stejne se nebudu nikoho takhle ptat, jak hodla vyresit kolonii lidi na Marsu nebo nenazranost Windows Vista. Mne uplne staci vedomi, ze nehodlam tu expedici na Mars ani Windows Vista platit ci jen podporovat, stejne jako nehodlam podporovat atomove elektrarny, protoze je proste na zaklade toho, co vim, povazuji na neperspektivni a z celospolecenskeho hlediska nevyhodny zdroj elektriny. Od toho, aby resili ukoly, ktere jim obcane prostrednictvim svych volenych zastupcu ulozi (a zaplati), jsou tu odbornici na dane tema.

    Jestli mas o problematiku skutecny zajem, potrebne podklady si hrave najdes (aneb jako skoro vsude RTFM). Zacit muzes treba s touhle prehlednou zpravou, kterou pripravilo nemecke spolkove ministerstvo zivotniho prostredi jako podklad pro nadchazejici energeticky summit, ktery by mel v celospolecenskem konsensu stanovit hlavni smery nemecke energetiky do budoucna (neco takoveho u nas velmi postradam, ovsem je nadeje, ze pritomnost Strany zelenych v parlamentni politice bude iniciovat podobnou diskusi i u nas).

    Mam z tvych prispevku bohuzel jen pocit, ze si chces jen lacine zatlachat a nejde ti ani o vec, ani o skutecne argumenty.
    27.3.2006 00:25 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    A jeste doplnim, ze tvym stylem receno, natrhli v Rheinland-Pfalz "rudi" se 45% (historicky nejlepsim vysledkem - od roku 1996 rust preferenci) "cernym" (33% - od roku 1996 staly pokles). Zde se naopak Zeleni do parlamentu tesne nedostali (stejne se potaceli tradicne kolem hranice).

    Jinak receno, zemske volby maji svoje tradicni volicstvo a k "prevratum" v zemskych volbach dochazi malokdy. Uz tehdy ne, kdyz je u moci velka koalice dvou tradicnich nejvetsich rivalu, a tak neni prilezitost demonstrovat postoj ke spolkove vlade.
    JiK avatar 27.3.2006 07:37 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    Samotneho by mne zajimalo, jak velke je zadluzeni a vyse pomoci z ostatnich zemi pro Badesko-Wurtenbersko, kde jak jsi sam rekl, historicky vladnou konzervativci a pro Rheinland-Pfalz, kde zase vladnou tobe tak sympaticti rudi.
    27.3.2006 08:40 Milan Jurik | skóre: 21 | blog: Komentare | Ova
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    Opet verejne lzete (stale nevim, zda umyslne nebo neumyslne, jen z neznalosti)? Motor Evropy nezadrela SPD, motor Evropy se zhroutil se "socialistou" Kohlem v cele CDU. Obcas mam pocit, ze populista, "pravicak", ten, co ted sidli na Hrade, se inspiroval u nej. SPD se v tom delsi cas placala, ale nakonec aspon nejake reformy se snazila pripravit a prosadit.

    Bohuzel to predcasne zavirani atomovych elektraren je ted modni heslo :-(
    27.3.2006 09:11 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    Chtelo by to fotky reklam, co visi vsude v Praze pro ODS. Vsude jen sliby zvysovani prijmu, napr duchodci z 12K->24K a pod. Aneb pravice i levice, kazdy slibuje nejvice.
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    27.3.2006 11:02 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    co taky cekat od pravicaku? proc nejedou do ameriky, kde to volna ruka trhu a nesocialni stat fakt vyhrali? proc je tam zivotni uroven nizsi nez v evrope, kdyz "pomuzeme tem co to potrebuji misto abychom je nechali pochcipat" je zlo ktere vem ublizuje? mno nic.

    nevadi ze si lide pisou na abclinuxu svoje politicke nazor, ale tak bezostysne lhat by asi nemeli, hm.
    27.3.2006 11:32 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    Nejak nechápu když někdo napíše příspěvek a na konci řekne, že by ho psát neměl. Tak když myslím že bych něco psát neměl, tak to nepíšu, ne?
    JiK avatar 27.3.2006 11:41 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!

    Jasne, kupredu leva! Svetova revoluce se blizi!!

    co taky cekat od pravicaku?
    hmm, takze kazdy, kdo nechce socialismus a znarodnovani lze a je tridni nepritel? Kdy mne posles na prevychovu do Jachymova, abych uz nerikal nic, co se ti nelibi, soudruhu?
    proc nejedou do ameriky, kde to volna ruka trhu a nesocialni stat fakt vyhrali? proc je tam zivotni uroven nizsi nez v evrope...
    Tak ona je v nesocialistickych ekonomikach horsi zivotni uroven? No, pro lidi, co neporacuji, ale ziji z penez sebranym tem ostatnim asi ano. Tak to taky ma byt.

    Jinak, snad Vam neco rika Lisabonska deklarace, tak se tam EU pred par lety rozhodla, ze v dalsi petiletce Ameriku uz URCITE predezenou. pak to zrevidovali. Ze ji teda URCITE dozenou. A pak, ze teda zkusi aspon neztratit stopu.

    Ale neboj, v pristi petiletce, s pouzitim vedeckych metod rizeni a pri vedouci roli Strany se to urcite podari. Pokud evropska komise zvladne komunikovat zavery generalniho sjezdu. Pokud nebude stavka ve Francii nebo Nemecku. Pokud Nemecko a Francie nedostane pokuty od EU za ohrozeni paktu stability diky obrovskym dluhum...

    Zamysleli jste se nekdy, proc v Anglii ci USA ekonomika funguje i bez socialistu, evropskych komisi a jinych parazitu? Liberalismus a svobodny trh, to je to co nam chybi. Proc US a UK maji 5% nezamestnanost a Nemecko a Francie 12%? Proc jejich ekonomiky rostou o 4% rocne a v Nemecku mohutne slavi kdyz projednou nejsou v cervenych cislech? Proc spickovi vedci odchazej do Berkeley, do Los Alamos, na Stanford, MIT a do NASA, namisto aby vyplnovali papiry pro evropske projekty rizene byrokraty? Proc odchazej i z Nemeckych a Francouzskych univerzit, stedre dotovanych statem a presto produkujicich min patentu a publikaci nez ty americke, ktere penize vydelavaji?

    27.3.2006 13:56 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    ... jenze ekonomika USA nefunguje. kdyby fungovala, tak by se dolar tak nepropadal a neuvazovalo by se jestli ropna burza neprejde na euro misto dolaru. ale ekonomika USA se rozpada a spousta talentovanych lidi naopak z USA utika do evropy i jinam, nez bude pozde.

    jinak nevsiml jsem si ze bych nejak propagoval komunisticky zpusob mysleni. ale oznacit kohokoli kdo se mnou nesouhlasi za komouse je posledni dobou oblibena taktika, co?
    JiK avatar 27.3.2006 14:23 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    prestan to uz hulit, pls.

    Dolar se desive propada, fakt, jen nevim proc jsi pred rokem nebo dvema za 1 euro dostal 1.4 dolaru, ted uz dostanes jen 1.2 dolaru za euro, takze kontrolni otazka, ktera mena oslabila? A proc?
    27.3.2006 20:20 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    www.csob.cz - prodej: 29,18Kč/euro, 24,23Kč/dolar. Kontrolní odpověď na kontrolní otázku: dolar.

    Rozpočtová politika Spojených států je velmi podobná té, kterou předvádí socialistická vláda tady v ČR. Roste státní dluh Pokud s tím něco neudělají, může to znamenat průšvih nejenom pro ně.

    Ne že bych chtěl říct, že americká ekonomika nefunguje, ale v ideálním stavu rozhodně není. Kontrolní otázka: proč se Cisco čím dál tím víc stěhuje do Číny?
    Quando omni flunkus moritati
    27.3.2006 15:23 Milan Jurik | skóre: 21 | blog: Komentare | Ova
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    Opet jste zbabele nereagoval na fakticke pripominky, ale vrhnul jste se jen na lidi stejne urovne, jako jste vy.

    Pro vasi informaci, k levici mam opravdu hodne daleko, i kdyz za posledni roky mimo svetlych obdobi Unie svodoby mi sedela pouze druha polovina obrozeneho Spidly. Ti, kdo me znaji osobne, by vam potvrdili, ze znarodnovani opravdu neni v mem zajmu :-)

    Ale tim, ze lzete, ci prekrucujete pravdu, jen skodite te tzv. pravici. A mimochodem, problemem EU neni socialismus jako takovy, ten je jen v cca polovine jejich statu, ale primarne v ochranarstvi narodnich statu, nezavisle na tom, zda tam vladne levice ci pravice. Brzdou rozvoje EU neni EK, ale narodni vlady. A co se tyce papirovani ke grantum, vy o tom zjevne opravdu moc netusite.
    27.3.2006 20:21 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    ten je jen v cca polovine jejich statu
    Jenže v těch ekonomicky největších - Německo, Francie, Itálie.
    Quando omni flunkus moritati
    27.3.2006 22:14 Milan Jurik | skóre: 21 | blog: Komentare | Ova
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    Italie? Opet mimo. Tam vladne pravice a skodi docela pekne. A UK zrovna mala ekonomika take neni a tam vladne obrozena levice (az na to zdravotnictvi a investicni schodky rozpoctu se ji docela dari). Prestante uz, sakra, se ohanet necim, o cem zjevne nemate ani paru. Radsi se venujte IT a v jinych oblastech se prozatim primarne vzdelavejte, nez se pustite do mateni ostatnich.
    27.3.2006 23:41 Randy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    Dělení na pravici a levici je v dnešní době velmi relativní. Tony Blair vykradl program konzervativcům a v našich krajích by byl považován za pravičáka. Itálie je zvláštní případ a Berlusconi je kapitola sama pro sebe. S jeho mediálním impériem za zády by vyhrál volby i průměrný šimpanz.
    Mnohem víc mě znepokojuje, že před Evropou stojí řešení velkých a závažných problémů, hlavně ekonomických (růst HDP nic moc, velká nezaměstnanost, malá konkurenceschopnost oproti USA a Asii, reforma důchodového systému atd.) a přílivu imigrantů (integrace se nedaří, situace se zhoršuje natolik, že to už začíná docházet i některým levicovým bláznům). A co dělají v Bruselu? Tak například Vladimír Špidla plánuje kampaň proti hluku a slunečnímu záření. Nepřipadá vám, že Evropa směřuje do zkázy?
    JiK avatar 28.3.2006 08:08 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    A co dělají v Bruselu? Tak například Vladimír Špidla plánuje kampaň proti hluku a slunečnímu záření. Nepřipadá vám, že Evropa směřuje do zkázy?
    Nepripada, jsem si tim uz dlouho jisty!
    28.3.2006 08:47 Milan Jurik | skóre: 21 | blog: Komentare | Ova
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    Blair si vzal z programu konzervativcu cast veci, ale zdaleka ne vsechny. Ano, labouristy nasmeroval vice k volnemu trhu, ale zase tak uplne to neprehnal a v jistych smerech se chova dal jako socialista. Slovo "vykradl" je dost drsne :-)

    A vsimnul jste si treba u toho komisare Spidly, jak se snazi pravidelne zduvodnovat narodnim vladam, proc nemaji chranit svuj pracovni trh pred ostatnimi? Ne, opravdu za stav EU nemuze primarne Brusel (v cele EK je clovek, ktery ma k socialistum strasne daleko), brzdou jsou tu narodni staty, lokalni zajmy. A ano, timhle zpusobem EU miri k velkym socialnim bourim a rozvratum. Pouzil jste jen jakysi argument, ktery je mirne mimo debatu a jen se vam hodil do kramu.
    28.3.2006 09:20 Randy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!

    A vsimnul jste si treba u toho komisare Spidly, jak se snazi pravidelne zduvodnovat narodnim vladam, proc nemaji chranit svuj pracovni trh pred ostatnimi? Ne, opravdu za stav EU nemuze primarne Brusel (v cele EK je clovek, ktery ma k socialistum strasne daleko), brzdou jsou tu narodni staty, lokalni zajmy.
    Když se na to podívám z pohledu Německa - bylo rozšíření EU pro Německo přínosem nebo ne? Německé hospodářství na tom není moc dobře, nezaměstnanost je velká. Nové továrny se otevírají na východě, v Německu se naopak zavírají. Vydělali Němci na rozšíření nebo ne? Mně se zdá, že ne, ačkoliv politici slibovali, že vydělá každý. Proto není divu, že se snaží bránit přílivu levných pracovníků, kteří berou práci Němcům. Samozřejmě, že problém je daleko složitější, než tady můžu napsat.

    A ano, timhle zpusobem EU miri k velkym socialnim bourim a rozvratum. Pouzil jste jen jakysi argument, ktery je mirne mimo debatu a jen se vam hodil do kramu.
    Můj argument o Špidlovi je možná trochu mimo, ale ne příliš. Prostě mě znepokojuje, co komisař Špidla (ne)dělá. Jeho úkolem je boj s nezaměstnaností. Bere za to královský plat plus další výhody, má k ruce rozsáhlý aparát, to vše placeno z našich daní. A výsledky? Nulové. Mám pocit, že to je typické pro celou Evropskou komisi. Komisařem je člověk, který doma podělal, co mohl a pro svou neschopnost byl vykopnut nahoru. V Bruselu není pod takovým tlakem, vlastně se nikomu nezodpovídá a jen vymýšlí blbosti.

    28.3.2006 12:05 Milan Jurik | skóre: 21 | blog: Komentare | Ova
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    Problem Nemecka a stehovani na vychod, mno, za to, ze na tom nevydelali, si muzou sami. Ochranarstvi a nevhodna hospodarska politika je pricinou.

    Vy mate svuj nazor na Spidlu, ja mam svuj. On Spidla dela, to co ma delat, ale pravomoce, jake ma, mu vice neumoznuji. Je zajimave, ze jinde je hodnocen mnohem lepe, nez ve vlastni zemi. Ovsem, to je pro nase lepsi politiky typicke uz od predchoziho stoleti.
    28.3.2006 13:39 Randy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!

    Problem Nemecka a stehovani na vychod, mno, za to, ze na tom nevydelali, si muzou sami. Ochranarstvi a nevhodna hospodarska politika je pricinou.


    Můžeš mi, prosím, jen ve stručnosti nastínit, jak měly nebo mohly staré členské země vydělat na rozšíření EU? Vždyť je jednoduché - firmám se vyplatí přesunout výrobu do zemí s levnou pracovní silou a výrobky pak prodávat v "drahých" zemí. Byznys je to skvělý, ale obyčejní lidé v Německu na tom nevydělají, právě naopak. Opravdu nevím, co se s tím dá dělat, jenže já za řešení tohoto problému nejsem placen, narozdíl od Špidly.

    On Spidla dela, to co ma delat, ale pravomoce, jake ma, mu vice neumoznuji.
    Pokud nemá komisař pro zaměstnanost potřebné pravomoce, tak by snad bylo lepší úřad zrušit. Jestli je to tak i s ostatními komisaři, tak by asi bylo lepší zrušit celou komisi. Já prostě vidím velký nepoměr mezi náklady na úřad komisaře Špidly a výsledky. Možná bychom mohli vytvořit funkci komisaře pro počasí. Sice by také nedokázal nic ovlivnit, ale vytvořilo by se tím docela dost teplých místeček pro další neúspěšné politiky.

    28.3.2006 00:55 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    Ale já jsem přece o pravici a levici nic neříkal (takže nejsem ten, kdo je v tomhle ohledu mimo)

    V příspěvku nad mým bylo psáno: " A mimochodem, problemem EU neni socialismus jako takovy, ten je jen v cca polovine jejich statu." Na to jsem reagoval výčtem Německo, Francie a Itálie s tím, že jsou největší. Jak vidno, v této větě o pravici ani levici není jediná zmínka.

    Bez ohledu na to, kdo v Itálii vládne a/nebo škodí, se tam objevuje mnoho prvků socialismu - příkladem budiž vztah zaměstnavatel - zaměstanec, kde zaměstnavatel v podstatě nemá šanci se zbavit zaměstnance, což v konečném důsledku vede k nezaměstnanosti, podobně jako u nás.
    Quando omni flunkus moritati
    28.3.2006 09:02 Milan Jurik | skóre: 21 | blog: Komentare | Ova
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    Juj, omlouvam se, videl jsem neco jineho v textu :-/

    Ano, to je fakt, ze v Italii vladne dost svazujici pracovni trh. Problem takovych statu ale je, ze jejich "pravicove" strany, za ktere autor blogu lobuje, nic neresi, nereformuji, i kdyz jsou dlouho u moci a projevuji se jako lobysticke strany.

    Mimochodem, ve Francii za posledni roky byla pravice (dokonce v podstate skutecna pravice) u moci dost casto, presto se k druhemu pokusu, a to dost spornemum, o reformu odhodlala az ted (ten prvni za Raffarina se v podstate ani neuskutecnil).

    Jeste by tu slo v ramci socialistickych tendenci rozebirat Skandinavii, je zajimave, ze hlavne Finsko je klasicka socialisticka zeme a presto uspesna. Svedsko mirne kulha, ale tam za to do jiste miry asi muze mala integrace do evropskeho trhu.

    Proste vykriky autora blogu o tom, ze socialisti a pripadne EU jsou ...., jsou jen vysledkem neznalosti a zaslepenosti.
    27.3.2006 12:26 Randy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    Řeknu ti, proč nesnáším levici. Jsou prostě prolhaní (i když pravice není o moc lepší). Celá jejich politika je jedna velká lež. Slibují všechno všem, jistoty chudým a stát, který se o vše postará. Realita je jiná. Uvedu několik konkrétních příkladů.

    Bezplatné zdravotnictví - Lež jako věž. Zaprvé není bezplatné, na spoustu léků jsou doplatky a pro důchodce, kteří jich berou hodně, to mnohdy není únosné. Zadruhé není dostupné, když lékař vyčerpá limit od pojišťovny, tak má pacient smůlu.
    Sociální dávky - Další podvod. Sociální dávky jsou výhodné hlavně pro asociály, kteří pracovat nechtějí, nikdy nebudou a plodí jen další asociály. Normální člověk, který se dostane do tísně, je na tom mnohem hůř. Sociálka zkoumá, jestli dotyčný nemá nějaký majetek a pokud má, tak dávky jen tak nedostane. Dále se zkoumá, jestli člověka nemůže vyživovat někdo jiný - např. bývalý manžel/ka, a to doživotně. Také existence bezdomovců je jasným důkazem, jak se stát "stará" o chudé.
    Regulované nájemné - Další údajné sociální opatření, které je ve skutečnosti pěkně asociální a navíc tím stát přenáší svůj problém na bedra majitelů nemovitostí.

    Dalo by se toho napsat víc, ale myslím, že to stačí. Doporučuji, aby každý dobře promyslel, co mu levice ve skutečnosti nabízí.
    27.3.2006 14:05 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    a co lepsiho nabizi pravice? zvlast kdyz v cechach zadna poradna praviocova strana neni.

    kazdopadne kecy o tom jak jsou komunisti zlo, jak nas chteji vsechny znicit a jak nas pravice zachrnai jsou jen a jen kecy.

    pravice slibuje tem bohatym ze zlikviduje ty chude kteri ty bohate vykoristuji (protoze jim berou penize a dostavaji je jako podporu) a ti bohati tak budou jeste bohatsi.

    levice slibuje tem chudym ze sebere penize tem bohatym co je vykoristuji a chudi nebudou tek chudi.

    potom je logicke ze kazdy voli toho kdo ma pro nej vyhodnejsi program -- bohati pravici a chudi levici, jednak proto ze jim to pomuze, ale hlavne proto ze to tem druhym (tj tem vykoristovatelum) ublizi, protoze cesky clovek nezna nic lepsiho nez nekomu ublizit, at uz je to delnik nebo predseda vlady.

    ale lide co vykladaji ze pravice nebo levice je lepsi pro VSECHNY jsou uplne mimo a budto si to neuvedomuji nebo lzou. nevim proc se vsichni ti propagatori pravice boji napsat "jo! jsem bohatej a nejenze chci byt bohatsi, ale navic sledovat jak chudi umiraji hlady, povl jeden" pripadne propagatori levice "jo. jsmem chudej pac mne podnikatele okradaji, kez jim stat sebere co nejvic." :)
    27.3.2006 14:31 Randy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!

    Souhlasím s tím, že v ČR žádná pořádná pravicová strana není. ODS je taková trochu pravicovitější sociální demokracie, nic víc. Ale lepší něco než nic. Pravicoví politici také lžou, například mě vždy štvalo, když prohlašovali, že stát není zaopatřovací ústav a přitom se sami nechali od státu dobře zaopatřit. Na lháře z ČSSD ovšem nemají.

    pravice slibuje tem bohatym ze zlikviduje ty chude kteri ty bohate vykoristuji (protoze jim berou penize a dostavaji je jako podporu) a ti bohati tak budou jeste bohatsi. - Nesmysl. Podívej se na dobu vlády ODS a ČSSD. Co se za posledních osm let změnilo? Zvětšily se sociální jistoty? Řekl bych, že ne. Naopak jsou tu tendence sociální zabezpečení omezovat, prodlužuje se odchod do důchodu atd. A hlavně - soudruzi z ČSSD se sice tváří jako dělnická strana a ochránci chudých, ale ve skutečnosti jsou s velkým byznysem moc dobří kamarádi. Podívej na ČEZ. Loni vydělal přes 20 miliard Kč a stále je jim to málo a chtějí zdražit o dalších 15%. Od čeho máme regulační úřad? Jak se máme bránit proti monopolnímu zloději? Tady bych trochu té státní regulace uvítal, ale naši ochránci chudých kupodivu mlčí.

    27.3.2006 14:41 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    mno nijak.

    zdravonictvi je v cechach dost hrozne organizovany, to je fakt :) ale nerikal bych ze je to vina levice. navic, lidi co si celej zivot platili ctvrtinu planu zdravotni pojisteni, a ted jim nekdo rekne "zdravotnictvi uz bezplatny neni, mate smulu" asi nebudou radi. a kdyz maji duchodci stezi na leky, jak si maji platit vsechno? navic, vy byste chtel slyset "nema prachy? tak ho nechame umrit" az se vam stane autonehoda a nebudete mit penezenku? ja ne.

    socialni davky jsou mozna pro nekoho vyhodne, ale to je jejich vedlejsi efekt. nejsem si jisty jesty jestli stoji likvidace prizivniku za to ze s nimi zliktividujete i ty co meli proste smulu, ale jak se zda tak tohle vetsina pravicovych politiku neresi. nicmene osobne zastavam nazor ze sodialni davky jsou dobra vec, a to ze se zneuzivaji by se melo resit jinak nez tim ze se zrusi.

    Co se tyka regulovaneho najemneho -- mel jsem za to, ze pravice tohle neresi, a levice tvrdi ze misto aby ho meli regulovane jen ti vyvoleni co maji stesti, tak at ho maji regulovane budto vsichni nebo nikdo. to mi prijde v poradku, ale priznam se ze jsem to prilis nezkoumal.

    (kez bych se dozvedel jestli se pletu misto urazek. ale toho se tady asi nedockam ;) )
    27.3.2006 14:57 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    ... ta posledni veta byla narazka na nektere prilis militantni mistni, kteri oznacuji za komunistu kohokoli kdo s nimi nesouhlasi.
    27.3.2006 15:16 Randy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!

    navic, lidi co si celej zivot platili ctvrtinu planu zdravotni pojisteni, a ted jim nekdo rekne "zdravotnictvi uz bezplatny neni, mate smulu" asi nebudou radi. a kdyz maji duchodci stezi na leky, jak si maji platit vsechno?
    Zatímco dnes lidem, kteří si celý život platili ZP, řeknou "máte smůlu, vyčerpali jsme limit, operaci vám provedeme možná za rok". To je dnešní realita. Nikdo nechce plně placené zdravotnictví, ale spoluúčast pacientů bude nutná. Moje představa je taková, že maličkosti si klidně zaplatím, ale když budu mít vážný problém, tak to musí zaplatit stát. Teď je to naopak - pojišťovny proplácejí spoustu blbostí a potom nejsou peníze na závažné případy.

    nicmene osobne zastavam nazor ze sodialni davky jsou dobra vec, a to ze se zneuzivaji by se melo resit jinak nez tim ze se zrusi.
    Souhlasím, jen jsem chtěl ukázat, že stát není ani zdaleka tak sociální, jak se tváří (viz. bezdomovci). Proto bude potřeba důkladná reforma systému, nikoliv zrušení dávek, to je nesmysl.

    Co se tyka regulovaneho najemneho -- mel jsem za to, ze pravice tohle neresi, a levice tvrdi ze misto aby ho meli regulovane jen ti vyvoleni co maji stesti, tak at ho maji regulovane budto vsichni nebo nikdo. to mi prijde v poradku, ale priznam se ze jsem to prilis nezkoumal.


    ODS to neřešila, protože se jí nechtělo naštvat tak velké množství lidí. Stejně jim to nepomohlo. Levice to také nechtěla moc řešit, protože je to prý sociální opatření. Samozřejmě si Špidla vůbec nekladl otázku, co je sociálního na tom, že někdo bydlí téměř zadarmo a jiní (třeba i mladé rodiny s nízkými příjmy) musí platit drahé tržní nájemné.
    27.3.2006 15:31 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dnes je volebni den!
    ODS to neřešila, protože se jí nechtělo naštvat tak velké množství lidí. Stejně jim to nepomohlo. Levice to také nechtěla moc řešit, protože
    taky nechtela nastvat tak velke mnozstvi lidi. To je cela magie ;)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.