abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 789 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Klávesnice a psaní - opět

    23.3.2012 18:38 | Přečteno: 2252× | Linux

    V poslední době se to tu začalo hemžit příspěvky na téma klávesnic a psaní všeobecně. Již delší dobu se touto problematikou také zaobírám, ale určitě ne tak, jako jiní na tomto portálu :)

    Optimální rozložení klávesnice

    Vzhledem k tomu, že jsem ve třeťáku na VŠ (kromě toho, že je v Brně, to nyní nebudu upřesňovat a rozepíšu se někdy jindy), tak se samozřejmě věnuji psaní bakalářské práce (převážně čistý text, žádné programování). Když jsem s ní začínal, a sepisoval úvodní kapitolu, narazil jsem na zásadní problém: po delší době jsem nebyl schopen sepsat český text, jsa zvyklý na anglickou klávesnici. Takže jsem začal hledat řešení, které by mě vysvobodilo z těchto útrap.

    Po chvilce hledání jsem narazil zde na vogovo rozložení, které vypadalo velice nadějně. Varianta s preferencí českých znaků a speciálních symbolů převažujícími nad číslicemi mi téměř vyhovovala, pouze jsem si přenastavil 2 klávesy které se kryjí mezi standardním českým a anglických rozložením: 'ú'-'[' a 'ů'-';'. 'ú' jsem si nastavil na pravý alt, přeci jenom, jak často píšete tento znak? A 'ů' jsem ponechal na přímý stisk klávesy, a naopak středník jsem si nastavil pro modifikátor AltGr, neboť jeho výskyt přeci jen v psaném textu není tak frekventovaný.

    Klávesnice

    Po nové klávesnici už pokukuji delší dobu, ale nic mě zatím nedonutilo vyměnit moji asi roky starou Geniusku (GK-050008/C), v době nákupu pro mě obyčejná klávesnice za ~200 Kč. Zatím sice pořád funguje, ale čas se na ní podepsal, nejvíce je to vidět na mezerníku, který se po jedné očistě klávesnice a následném sušení na sluníčku u jednoho kraje pěkně ohnul a vyčnívá nad povrch :)

    Ovšem klávesy jsou již trochu tuhé, pokud na ně člověk tlačí pouze trochu z boku, kladou relativně velký odpor. Navíc její rozložení je ne úplně optimální, levý dlouhý shift je super, ale díky kratičkému backspace se častokrát přehmátnu a píši zpětné lomítko, a enter je zbytečně veliký.
    Genius LuxeMate i200
    Začal jsem se proto poohlížet po nové klávesnici, především mě k tomu dohnala nedávná série článků od Davida Kolibáče, kde mě nadchnula (nadchla?) mini-klávesnice opět od Geniusu, LuxeMate i200, bez numerického bloku (resp. dostupného přes Fn klávesu). Ale dávám na autorovy zkušenosti, a pokud je stisk kláves opravdu tak tuhý, tak si pravděpodobně moc nepolepším. Snažil jsem se najít nějakou recenzi na navazující model i202, leč neúspěšně.

    Dále mě padly do oka 2 klávesnice, které používají moji spolubydlící, každá má za sebou už asi 2 roky, takže vím, co od nich můžu čekat. Shodou okolností se jedná o klávesnice od jednoho výrobce, konkrétně MS Comfort Curve 2000 a 3000.
    MS Comfort Curve 2000
    Na prvně jmenované píši tento zápisek, rozložení má standardní ale částečně ergonomické (lehce prohnutá), dlouhý shift i backspace, roura mezi BkSp a enterem, k tomu pár multimediálních kláves (hlasitost, pauza, prohlížeč apod., a na závěr nad numerických blokem kalkulačka - WTF?, aspoň že zde nikde není nevhodně umístěný suspend nebo shutdown). Co se týče psaní, klávesnice je relativně pohodlná, po dvouletém aktivním provozu má akorát hlučnější mezerník. Klávesy G, H, B, a N jsou v důsledku prohnuté klávesnice zvětšené, ale jsou příjemně na dosah. A pominu-li obsah schovaný pod klávesami, který vyskočil při přenosu od sousedního stolu a následném vyklepání, stává se z této klávesnice horký kandidát na mou novou klávesnici :-)
    MS Comfort Curve 3000
    Druhá klávesnice je opět trochu prohnutá jako její předchůdce, a to nejen prohnutím směrem k uživateli, ale i u středu od desky směrem vzhůru. Její život je o něco kratší, hlukově je v normě, krásně tichá. Trochu mě ale překvapilo její rozložení, shift a backspace opět krásně dlouhé, ale zmizela pravá klávesa Mod4 (wokynka) a kontextové menu, a byly nahrazeny klávesou Fn. Ta umožňuje zpřístupnit právě kontextové menu přes Fn-Rshift. To by se ještě dalo přežít, ale naprosto nepochopitelné je pro mě použití vysokého shiftu, a odsunutí insertu do vrchní řady. U té mě rovněž překvapilo, že celá tato řada (F1-F12, Esc) jsou jako tlačítka a ne klasické klávesy, nejvíce mi to vadilo asi u Esc, ale dá se na to zvyknout. Co ale vidím jako hlavní problém, je divné rozložení kláves levého dolního rohu, kdy řada kláves Z,X,.. je o kus odsunutá vpravo, a Alt je přesně srovnaný s klávesou Z. Překlepy poslepu stisknutého Ctrl-C => Ctrl-X pak byly dost fatální. Toto je zřejmě dáno tím, že všechny klávesy jsou stejně velké, a kvůli prohnutí se místo upravilo. Jinak je tato klávesnice příjemně nízká, plynule přechází na rovinu stolu, a nebýt patáliemi s levým dolním okrajem, asi bych o této klávesnici reálně uvažoval.
    Další možnosti?
    Z dalších klávesnic moc nevím o kterých uvažovat, naslepo se mi nechce něco objednávat. Dal jsem si strop 500 Kč, a buď si pořídím MSCC2000 (pokud ji ještě někde vůbec seženu, nebo risknu mini Geniusku i202 doufaje, že nebude tak tuhá, a pak třeba podám jako správný pionýr slepých uliček zprávu: Tudy ne, přátelé :)

    Každopádně pokud máte tip na nějaký kousek do pěti stovek s nízkým zdvihem a měkkým stiskem do pěti stovek, podělte se o něj v diskuzi :), rád bych v pondělí objednal, případně rovnou vyzvednul a začal psát, termín odevzdání bakalářky se neodvratně blíží...        

    Hodnocení: 75 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    Klávesnice a psaní - opět, obrázek 1 Klávesnice a psaní - opět, obrázek 2

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Fluttershy, yay! avatar 23.3.2012 19:54 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Je to za dvojnásobek, ale doporučuju Enermax Aurora -- na Aukru, kauf jak sviňa.

    Jinak třeba HP SK806A? Svého se klidně zbavím. Má sice divné rozložení, ale ten scissor switch tam je docela slušný.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    24.3.2012 09:57 Ragzid | skóre: 24 | blog: Pivní koutek | Liberec-Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Je to za dvojnásobek, ale doporučuju Enermax Aurora -- na Aukru, kauf jak sviňa.
    Kauf sice vypadá dobře, rozložení má parádní, ale takhle na rychlo se mi to úplně nechce řešit, když se rozhoupu, tak se inzerentovi ozvu.

    Teď ale koukám, že nová stojí už od 1.300 bez DPH, oproti rok staré už to není tak hrozný rozdíl, pravda, oproti přibližným nákladům 300 a maximálním do těch pěti set je to trochu víc, ale zase by to měla být návratná investice a mohla by dýl vydržet.

    I ten bezdrát se mi líbí, není nic lepšího, než si sklopit židli, zaklonit se a hrát TrackManii :-)
    Jinak třeba HP SK806A? Svého se klidně zbavím. Má sice divné rozložení, ale ten scissor switch tam je docela slušný.
    I na ní jsem koukal v tvé sérii článků. Scissor-switch bych ocenil, ale to rozložení je fakt hrozný, mám to samé na netbooku, a psát na tom cokoliv delšího je pro mě utrpení, nehledě na svislý sloupek Pg/Home/End bloku.

    Asi fakt možná risknu tu i202, zjistím jak moc špatně na tom je, třeba se soudruzi poučili, a v nejhorším si ji odvezu na adresu svého trvalého bydliště, kde se přeci jenom nacházím pouze minimum času :)
    Fluttershy, yay! avatar 24.3.2012 10:18 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Prý to bude nabízet znovu, takže by neměl být problém. On to má dovezeno z Anglie, takže tam má slušné rozložení -- na těch prodávaných v ČR je AFAIK menší levý Shift a ještě něco.

    Já to hápéčko bral primárně proto, že bylo velice tiché. Opravdu extrémně. Na to rozložení si jde zvyknout, mj. se dá přemapovat 105. klávesa na Shift, Enter je tam docela široký a třeba Backspace mám zpravidla na CapsLocku (vřele doporučuju).
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    23.3.2012 20:15 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    ta stara jednoducha genius je podle me nejlepsi klavesnice na zemekouli, mam uz asi 4 kusy a urcite jeste par dalsich koupim.
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    Dent avatar 23.3.2012 21:46 Dent | skóre: 21 | blog: Standovo | České Budějovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Z levných klávesnic celkem můžu doporučit Microsoft Wired Keyboard 600. Stojí pár korun, je lehce prohnutá, má nízký zvih a je tichá. Někomu možná nebudou vyhovovat klávesy v horní řadě (Esc až F12), ale je to o zvyku.

    Výborná je také Logitech K200 - nemá úplně nízký zdvih, něco mezi. Rozložení kláves standardní, jen je hlučnější (po čase celkem dost hlučnější).

    S MS Curve Keyboard 2000 se nedá šlápnout vedle. Píše se na ní opravdu dobře, bohužel na stole nemám moc místa, tak jí nepoužívám.

    Střídavě přehazuji Cherrynu G81-3000 (nejlepší klávesnice, co jsem zatím zažil) a itworks kc03 (ostrůvková, nádherně tichá, používám, když nechci rušit okolí psaním - na ní mi vadí pouze neoddělení esc a Fx bloků mezerou mezi klávesami).
    24.3.2012 10:12 Ragzid | skóre: 24 | blog: Pivní koutek | Liberec-Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Z levných klávesnic celkem můžu doporučit Microsoft Wired Keyboard 600. Stojí pár korun, je lehce prohnutá, má nízký zvih a je tichá. Někomu možná nebudou vyhovovat klávesy v horní řadě (Esc až F12), ale je to o zvyku.
    Rozložení vypadá dobře, klávesnice jsou fakt něco, co soudruzi z Redmontu umějí. Nemají ten layout vlastně patentovaný? Ta horní řada není problém, CC 3000 ji má také tak, a zvyknul jsem si na to asi po pěti minutách psaní ve vimu.
    Výborná je také Logitech K200 - nemá úplně nízký zdvih, něco mezi. Rozložení kláves standardní, jen je hlučnější (po čase celkem dost hlučnější).
    V ČR ale koukám na rozdíl od světa krátký shift, aspoň se mi nezadařilo najít jinou variantu, jinak ale vypadá také zajímavě.
    S MS Curve Keyboard 2000 se nedá šlápnout vedle. Píše se na ní opravdu dobře, bohužel na stole nemám moc místa, tak jí nepoužívám.

    A nechceš ji prodat? :-)
    Střídavě přehazuji Cherrynu G81-3000 (nejlepší klávesnice, co jsem zatím zažil) a itworks kc03 (ostrůvková, nádherně tichá, používám, když nechci rušit okolí psaním - na ní mi vadí pouze neoddělení esc a Fx bloků mezerou mezi klávesami).
    IT Works KC03 vypadá velice zajímavě, to oddělení bloků v horní řadě mi nevadí, už jsem si na to zvyknul na netbooku, i když ve tmě s tím občas mívám problém a musím odpočítávat od kraje, případně od kláves F nebo J. Na tuhle se ještě rozhodně podívám, ale dostupnost pouze v Datartu (cože?), alespoň podle heuréky a zboží.
    Fluttershy, yay! avatar 24.3.2012 10:32 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    V ČR ale koukám na rozdíl od světa krátký shift, aspoň se mi nezadařilo najít jinou variantu, jinak ale vypadá také zajímavě.

    Já mám pocit, že K200 není PerfectStroke, ale K120 je. Ale nechce se mi ji kvůli tomu kupovat. Každopádně v některých obchodech (mně se poštěstilo v Optimě) si můžeš domluvit objednání kousku určeného pro jiný trh (v mém případě pro americký).

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    =^..^= AmigaPower® avatar 24.3.2012 10:40 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    klávesnice jsou fakt něco, co soudruzi z Redmontu umějí.
    Mam od nich už X let myš, ehmm..., spíš už takovou hromadu různýho hnoje, nicméně i když jsem měl rači anatomicky delší myši, na kteroý si položim (skoro) celou dlaň, tak se všema bylo něco, tahle je naprosto v pohodě furt. Měli by se držet toho co uměj a nesrat se zbytečně do OS. :-D
    24.3.2012 10:55 Ragzid | skóre: 24 | blog: Pivní koutek | Liberec-Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Jo, někde se mi doma válejí asi ještě dvoje kuličkovky, jedna dokonce s kolečkem, a věřím, že kdybych je vyčistil, tak budou ještě fungovat :-)
    Dent avatar 24.3.2012 15:59 Dent | skóre: 21 | blog: Standovo | České Budějovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Prodat tu MS Curve 2000 klidně můžu, problém v tom nevidím.
    =^..^= AmigaPower® avatar 23.3.2012 21:46 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Mam klávesnici za 115kč, je nejlepší.
    kotyz avatar 23.3.2012 22:14 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Možná bys sehnal i za 39 a byla by ještě lepší. ;-) Vim že levný knihy mají nějaký myši za 19, ale klávesnici sem tam zatim nikde neviděl. To musí bejt něco co v Číně hodili do popelnice a pak to někdo vyhrabal a dovez sem. :-D Ty dražší klávesnice stojí většinou zahovno protože sou samej geniální nápad - 20 tlačítek přebejvá, 10 chybí, 40 je někde jinde než by mělo bejt a ještě to celý svítí a vaří kafe. Takový píčoviny si můžou nechat. Zlatý Geniusky nebo Chiconky za kilo a nějaký drobný. Hlavně nebrat Labtec, sice dobře vypadá ale nahovno funguje a nevydrží ani rok. Mam ještě celou hromadu starej klávesnic od 486 s DIN konektorem, k tomu patřičná redukce, takže až mi chcípne dnešní klávesnice a výrobci se zblázní a nebudou už nic normáloního vyrábět tak sem za vodou a vystačim si na dlouho. Budu mít klávesnici stejně starou jako sem já, se kterou by se dal umlátit medvěd :-D A bez win tlačítka (akorát jedna má dos tlačítko).
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Fluttershy, yay! avatar 23.3.2012 22:24 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Nechceš se pochlubit, co konkrétně tam máš krom té mitsumi? Koupil sis ten silitek, na který jsem tě upozorňoval?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kotyz avatar 24.3.2012 12:21 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Myslíš tu jak měla všechno velký? Shift, enter i backspace? Jasně že sem si jí koupil. Už se válí na hromadě s ostatníma záložníma.
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    kotyz avatar 24.3.2012 12:36 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Moh bych udělat výřad a vyfotit je, ale to se pak bude muset zase luxovat protože z toho vypadaj chuchvalce prachu a vylezou pavouci. Měl sem tam nějaký DELLky, Compaqy (od značkovejch desktopů s P I), pak nějaký ty obyčejný od 486 (ani nevim jestli na tom byla nějaká značka), pak nějakou starou multimediální asi Chicony kde bylo tlačítko DOS. Ale něco sem už poslal dál a nevim přesně kolik mi tu toho zůstalo. Asi 6 nebo 7 za skříní, pod postelí možná jedna další a asi tak dvě někde v šuplíku. Většina s DIN pětikolíkem, tim velkym, pak pár PS/2 a asi jedna nebo dvě s USB. Tu USB sem pořizoval speciálně kvůli PS2, protože má hub a jde do ní připojit i myš a flashdisk a pořád mi na konzoli zůstane jedno USB volný třeba na EyeToy. Sice ten hub je jen 1.1, takže je to na flashdisk pomalý, ale to by vadilo u PC, PS2 to stejně rychlejš neumí. Ale teď leží víceméně ladem, protože jí tam skoro na nic rozumnýho nevyužiju - na ty cca 3 hry s podporou klávesnice a myši to nemá moc cenu, browser stojí za hovno a PS2Linux taky nemá moc praktický využití. V poslední době sem jí vytáh z igelitek akorát kvůli tomu UMPC, tam se hodí ten hub taky, že mi klávesnice s myší zabere jen jeden port a druhej zůstane volnej na boot z flashdisku. Sice to je taková obyč. Geniuska s debilníma notebookovýma klávesama, ale rozložení je použitelný a píše se na ní v rámci možností slusně. Ono taky nebylo moc z čeho vybírat, asi ze dvou nebo tří modelů :-D Už mě napadlo vyměnit jí za ten Logitech co používam teď, ale zas mě to přešlo.
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Fluttershy, yay! avatar 24.3.2012 12:42 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Keyboard Science, kurňa. OEM, FCC ID. klávesy (matroš, popisky, spínače,...), RipOmeter,...
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kotyz avatar 24.3.2012 12:52 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Chceš moc informací :-D Možná až se budu hodně nudit a nebudu mít nic užitečnějšího na práci ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Fluttershy, yay! avatar 24.3.2012 13:42 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    LOL, od tebe to fakt zní. ^o^
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kotyz avatar 24.3.2012 16:33 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Náhodou, už mam práci! No ono to ani neni přímo práce (spíš taková brigáda) a neni to ještě jistý, ale je to za peníze a nějaký už sem si vydělal. Mimo to už sem dneska odstěhoval dvě skříně, pokácel dva ovocný stromky, sundal anténu (ale né tu ze střechy, tam bych nikdy nevlez) a vytahal ze zdi pár koaxiálů. A ještě je vyhlídka na práci ve skleníku. Takže dneska sem toho už odmakal víc než jindy za celej měsíc. Takže na nějaký pitomý klávesnice nemam ani pomyšlení. Možná někdy příští tejden ... :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 24.3.2012 21:10 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    kecá, točí porno...
    kotyz avatar 24.3.2012 21:29 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Ty vole, tys to vykecal! Jestli se to donese k Rosenbergovi tak vypláznu 30 litrů smluvní pokuty za porušení mlčenlivosti :-( Vo tom neměl nikdo vědět dokud se to nedostane do distribuce ... Co když se to kvůli tomu bude blbě prodávat, když už se ví že v tom budu? Tobě taky něco svěřit ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 24.3.2012 22:02 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Vole, musí se to vypromovat ;-)
    kotyz avatar 24.3.2012 22:08 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Ne dokud to nebude hotový. Nebo aspoň jistý že se to dodělá. Když to pude dobře, začátkem dubna by moh bejt trailer ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Fluttershy, yay! avatar 24.3.2012 21:40 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Jak se to má jmenovat? Ať vím, čemu se vyhnout. Nerad bych si nablil do klávesnice.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    =^..^= AmigaPower® avatar 24.3.2012 22:00 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    9 šroubů a chobotnice
    kotyz avatar 24.3.2012 22:07 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Jestli si viděl Tetsuo, tak tam neni nic novýho. Tim sme se dost inspirovali ...

    Na léto je v plánu péčko podle Modrý laguny a v zimě se bude točit Titanic. Piráty z Karibiku už přetočila jako péčko konkurence a měli o dost větší rozpočet, tomu konkurovat nemůžem. Ale je ještě plno nevykradenýho materiálu, uvažuje se třeba o Planetě opic, to bude teprv tórčr ... :-D

    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    kotyz avatar 24.3.2012 22:01 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Jako by to vadilo, když si do ní nabliješ tak jí zahodíš a vytáhneš ze šuplíku novou. Jako bys jich neměl 3x tolik co já a že já jich mam relativně dost ... Nebo kdyby se ti chtělo tak jarová voda, savo, drátěnka a bude zas jak nová ;-) A nevim proč bys jako znalec genki-genki a tentacle hentai nevydržel něco tak nenáročnýho :-D Až s tim budou ty photoshopový kouzelníci hotový, ani mě nepoznáš :-D Co se natočí se skoro celý komplet předělá aby to bylo dokonalý - to budeš ještě čumět, kdepa 14 centimetrů :-D :-D :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 24.3.2012 22:03 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    ...mam vaječnokoňakovej polárkovej dort zmrde, heč! :-D
    Fluttershy, yay! avatar 24.3.2012 22:29 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Jestli sis nevšiml, tak mně záleží na tom, na čem píšu. Takhle bych to stejně nemyl, tohle je amatérismus.

    Pak nechápu, proč tam máš účinkovat právě ty.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kotyz avatar 24.3.2012 22:50 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Nejsem hlavní role. A byl sem levnej a k dispozici. Pornoprůmysl je teď v krizi, musí se šetřit kde se dá ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 23.3.2012 23:47 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    chtěl sek klávesnici "Hello Kitty", ale nikde nemůžu sehnat tu co chci (plnohodnotnou), všude maj jen ty vořízlý...
    Fluttershy, yay! avatar 23.3.2012 23:49 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Po obřízce? o_O
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    =^..^= AmigaPower® avatar 23.3.2012 23:52 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    asi z higienyckejch důvodů, aby se jí nepotila numerická část...
    =^..^= AmigaPower® avatar 24.3.2012 00:02 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    kotyz avatar 24.3.2012 12:23 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Bestiální. Škoda že se nedělá žádná DRX keyboard ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    24.3.2012 00:56 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klávesnice a psaní - opět
    Zdá se, že pro výrobce je obrovský problém vyrobit nějakou normální klávesnici.

    Sám úpím, když se dívám po klávesnicích.

    Stejně tak jako když vidím rozložneí kláves. Sám jsem si udělal vlastní rozložení, kterým se snažím zatím co nejvíce zůstat ve standardu české klávesnice a přitom se dostat na všechny anglické i typografické znaky, stejně jako některé další.

    Moje požadavky na klávenici jsou: standardní rozložneí kláves, velký enter, žádné experimenty se směrovými šipkami, numerický blok požaduji. Absence (nebo alespoň co nejméně, a pokud možno urvatelných nebo vypnutelných) multimediálních kláves. Jediné multimediální klávesy, které oceňuji je řízení hlasitosti zvuku.

    Nějaký rozumný stisk a dopad.

    A už jen toto je problém.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.