abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:44 | Nová verze

    Společnost Epic Games vydala verzi 5.4 svého proprietárního multiplatformního herního enginu Unreal Engine (Wikipedie). Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 40
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (75%)
     (8%)
     (2%)
     (15%)
    Celkem 834 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly

    16.3.2011 00:56 | Přečteno: 1108× | poslední úprava: 16.3.2011 01:29

    Tak jsem si krásně zašlapal na kole, tedy jmenuje se to orbitrack, ale já tomu zařízení říkám „kolo” Takže hezky na kole, přidal jsem proti minule tři minuty, což je zhruba asi jedno kolo těch dílků, co mi ukazují kolik jsem toho našlapal. 26 minut jsem si hezky vyšlapoval, potil se, sole odplavoval, tím pádem odplavené soli, přestanou vázat tuky, nebo jak to je? A hezky hubnu. Včera jsem se prošel, dnes si zašlapal a mám příjemnou noční náladu.

    Mám rád určitou míru námahy. prospívá to tělu i duši, a jestli to půjde jako dosud, tak postupně se do léta připravím, dostanu do kondice, nejen kvůli cestování, ale kvůli sobě. Pořád si připomínám ono pravidlo, čím je člověk starší, tím víc potřebuje cvičit a o sebe pečovat. Přidávám po minutách a cítím, jak se ona výkonnost zvyšuje. Tohle je přesně postup, který jsem se naučil už dávno před léty. Nepřetěžovat se, neničit tělo, nenaučit ho bát se námahy a postupně si zvykne a poté se jednoduše přizpůsobí.

    Ráno jdu do blázince, což nevnímám jako čirou výhru, docela bych zůstal doma,ale zase se těším na to jak mi přijdou udělat už konečně ten balkon. Dnes dorazil řemeslník, změřil, oznámil, že do týdne to budou mít připravené, za jeden den namontované. Už se něco začíná dít. Dostal jsem ještě radu, že jestli to chci holubům znechutit, stačí postříkat balkon Savem a holoubci odtáhnou. Jakmile dorazím zítra domů, okamžitě tuhle metodu vyzkouším. Pokud to zabere, budou mít holubi po ptákách. Jak říkával nebožtík tatík.

    Docela mě nadzvedává, když otevřu dveře na balkon a balkon plný holubího trusu. Jednou člověk uklidí, po druhé uklidí, ale pak přestává tahle činnost bavit, když ráno je to samé. Takže docela holoubkům trochu zkazím náladu. Holt se nedá nic dělat, nechtějí se civilizovat, budou muset jít.

    Protože jsem se dnes dozvěděl cenu, kolik ten balkon bude stát a je to méně, než jsem čekal, udělám si zítra radost, vlastně už dnes a koupím si pěkný trekový boty. Hezky v nich budu do léta dělat parádu. Akorát do televize si je 16.3 nevezmu, kdy tam zase točím další díl "Rodina a já" . Jinak v nich budu chodit skoro všude, aby se hezky rozšláply, hezky sedly na nohu. Ty staré, by už asi cestu do Čenstochové nevydržely. Mají toho za sebou víc než dost. Kolem pěti tisíc km. Za ty peníze, co jsem za ně dal, je to docela ucházející.

    Pomalu se v hlavě připravuji na cestu. Všechno je v hlavě ,říká další moudrost. Takže si pomaloučku, polehoučku všechno připravím, a pak už budu cestou juchat. No juchat, to je trochu silné slovo, ale zkušenost mě vždy, ukazuje jedno. Jak se člověk psychicky na cestu připraví, taková cesta je. Tohle platí. Pokud vím, že mám v pořádku ruksak, dobře rozšlápnuté boty, naimpregnovaný stan, peníze a doklady, pak se nemusím moc bát. Být opatrný je nutné, ale vědomí, že jsem udělal všechno, je také dobré. Na takových věcech stojí víra.

    Nezáleží na tom jestli je nějak mizerný počasí. Počasí je málokdy jak by mělo být. Loni v Anglii nebylo většinou nic moc, takové britské léto, ale nijak mi nevadilo. Byl jsem připravený a zařízený na britské léto. Sem tam se na počasí nadává. Na něco se cestou nadávat musí, jinak by to nemělo to správné kouzlo. Ale pobyt v Anglii, se mi skutečně líbil, jen škoda, že mě zradilo pravé koleno. Jenže zase sem pobyl u kamaráda a to má také svou cenu.

    Dlouho jsem nebyl ve východních Čechách, naposledy někdy v devadesátých letech. Poslední cesta po Čechách byla víc po jižních a západních Čechách, předposlední po jižních, a jižní Moravě, odkud jsem upaloval do středních Čech. Takže se vydám na místa, kde jsem to měl vždy rád. Orlické hory, Náchodsko, tam přejdu hranice. Uvidím jestli to vezmu přes Žamberk a Vamberk, to bylo oblíbené místo, kam jsme jezdili s klubem „Z.” Jablonné, Písečná, už výše zmiňovaný Žamberk, Vamberk, Dobrošov, Kralický Sněžník, ale na ten nepolezu, tolik času mít nebudu.

    Možná tohle opět projdu. Napřed hezky po rovině, abych se moc nezadýchal, potom přes hory a pak zase po rovině. Zpátky to vezmu kolem Opavy, dolu Moravou na Prostějov, Horní Štěpánov k Luterovým, abych jim přinesl něco z poutě. Tam mě asi vyzvedne Rita. A pojedu domu jako pán. :-)

    Uvidím jak mi to půjde. Takhle jak si to maluji, vycházím pořád ze starších zkušeností. Cesta kolem 750 km, by na měsíc, neměl být problém. Tedy kdysi, jenže nemládnu a každý rok dumám jak mi nožky budou šlapat a sloužit. Ale stejně nic nevydumám, a ukáže se cestou. Jak říkám, na východní Čechy se těším, on je to takový mírně opomíjený kraj, ale Orlické hory jsou krásné a kolem Kralického Sněžníku je nádherně, i potom Opavsko, také je hezké na cestování a na pohled.

    Tam jsem byl naposledy v roce 1995, kdy jsem cestoval za jednou blondýnkou, se kterou jsem se seznámil ve vlaku, když jsem jel do Kroměříže na takový sešin, ohledně Zazenu. Dala mi adresu, moc nevěřila, že za ni přijdu pěšky. Přišel jsem, nekecal jsem, ale nebyla doma. Minuli jsme se. Neřekl jsem přesně kdy, a mobilní telefon jsem v té době ještě neměl. Tak jsem se minul s jednou možnou láskou. Pak mi psala, jestli bych tedy přišel jindy, třeba z Prahy, ale už jsem nemohl, byla už jiná kráska na obzoru. Jednoduše příběh o lodích, co se na širém moři nesetkaly. Jo jo, „smutná historka.”

    04.03.2011        

    Hodnocení: 50 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    belisarivs avatar 16.3.2011 10:30 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    S tou zatezi je to takove vselijake.

    Najit bod, kdy je zatez adekvatni a clovek si nehuntuje klouby a vazy a zaroven se jenom nepovaluje neni az takova sranda.

    O technice cviku a spravnem rozlozeni zateze aby nedoslo k nerovnomernemu zesileni, coz by vedlo k dalsi ujme na zdravi nemluve.

    Ja jsem takhle frcel na rotopedu na o neco nizsi nez stredni zatez, ukazovalo mi to rychlost ~30 km/h a jel jsem neco pres 10 minut. Nebylo to poprve a problem jsem nemel. Ale ted je to jine. Pobolivaji me kolena. A to mi nebylo ani 30.

    Nekde si muzu precist, jak drepy pomahaji regenerovat klouby a nekde zase jak je huntuji. Snazil jsem se dodrzovat spravnou techniku ale radsi jsem toho nechal. Ve 40 bych jeste rad chodil i bez operaci ci cizi pomoci.

    Nebo ramena. Delal jsem kliky a zacalo mi v nich lupat. Tak jsem zacal delat shyby a pomalu se to zlepsuje.

    Nemel jsem problem kazdy den rano hodinku cvicit. Ted, kdyz to radsi nedelam je pro me necviceni daleko tezsi nez to cviceni.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Marcela* avatar 16.3.2011 12:22 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Zkuste si koupit na ty klouby v lékarně želatínu. Mně taky kolem 20l pobolívaly klouby a když jsem pojedla želatinu, přešlo to.

    Já myslím, že nejideálnější cvičení pro všechny generace je jóga. Kdybych měla čas někam chodit na cvičení, ráda bych se jí naučila. Zatím "jedu" 5 Tibeťanů, naučila jsem se podle knížky a maximální spokojenost. Cvičení mi zabere ráno 30 min i s osprchováním. Protáhne a zároveň posílí se celé tělo, a vyhovuje mi jednoduchost 5 cviků. Nic k tomu nepotřebuju, jen prostor cca 3x2m měkkého koberce.

    Přesto, někdy, třeba na stará kolena, mám v plánu tu jógu ...;-)

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 16.3.2011 15:28 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Zkuste si koupit na ty klouby v lékarně želatínu.
    Koupil jsem si Colafit. Lyofilizovana zelatina. Tak uvidime. Ale mam tak nejak pocit, ze kolena me boli jenom pokud nechodim. Cili, neboli me pohyb samotny. Takze bych to videl spis na to namozeni. Ale tim Colafitem nic nezkazim.
    Já myslím, že nejideálnější cvičení pro všechny generace je jóga.
    To asi jo. Alespon jednou tydne bych mohl.
    Zatím "jedu" 5 Tibeťanů, naučila jsem se podle knížky a maximální spokojenost.
    Jasne. Tam mi nejtezsi prijde ten most. Nicmene, aniz bych mel potrebu zvedat metraky na benchpress apod., pro me tohle bude asi cajicek. Takhle, o vikendu by asi bylo zahodno si neco takoveho hodit a ve stredu treba tu jogu. Ale asi to bude pro me malo.

    Kazdopadne to zvazim. Diky.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Marcela* avatar 16.3.2011 21:42 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Tam mi nejtezsi prijde ten most.
    Víte, co mi dělalo nejdéle potíž zvládnout 21 opakování? To zdánlivě nejjednodušší. 1. cvik - otáčení... :-). Teď když už se mi konečně netočí hlava, nejvíc práce mi dá 2. cvik - zvedání nohou a hlavy z lehu na zádech. Bříško bývá zlenivělé :-). Pravda, most je taky docela zabíračka, ale když si tělo zvykne, jde to.
    pro me tohle bude asi cajicek
    Jsem si taky říkala, když jsem prvně tohle cvičení viděla. Ale ono je při tom počtu opakování a když se dělá důsledně, při vědomém dýchání, celkem záběr.

    No zkuste a uvidíte ;-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Marcela* avatar 17.3.2011 08:19 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Jo a důležitá připomínka, při cvičení nespěchat. Žádné prudké pohyby, pěkně pomalu. Pak má ještě větší účinek ;-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 17.3.2011 08:31 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    ACK

    Ona je to obecne platna podminka u jakehokoliv posilovani (paklize pochopitelne nechcete cvicit dynamiku jako treba bojove umeni).
    IRC is just multiplayer notepad.
    belisarivs avatar 17.3.2011 10:56 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    nejvíc práce mi dá 2. cvik - zvedání nohou a hlavy z lehu na zádech.
    Tohle docela davam. Pravda, nezvedam pri tom hlavu, ale jinak davam tak 25-30 opakovani ve 3 seriich. Koukam, ze ty cviky se delaji v jedne serii s 21 opakovanimi. Tak to mam v klidu. :-D
    pro me tohle bude asi cajicek
    Jsem si taky říkala, když jsem prvně tohle cvičení viděla. Ale ono je při tom počtu opakování a když se dělá důsledně, při vědomém dýchání, celkem záběr.
    Taky pravda. Neradno podcenovat. Ona fura veci vypada trivialne a nakonec to neni az takova sranda.
    IRC is just multiplayer notepad.
    17.3.2011 18:39 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Neradno podcenovat. Ona fura veci vypada trivialne

    Naprosty souhlas. Cvicim kazde rano pomalu a jiste se zatezi na nohach spojene s hlubokym vdechovanim. Rano mi prijde zalehnout nohy synova kocka, zdreveni mi. Zvedam je, zvedam hlavu, krecovite se drzim postele. Neni to az takova sranda, lezu z ty postele uplne bez dechu.
    Dalibor Smolík avatar 17.3.2011 20:12 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    No já se stydím .. ještě jsem žádné cviky nezačal :-). Budu muset s tím něco udělat, jen jak se dostanu z těhle problémů.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Marcela* avatar 17.3.2011 21:15 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Takhle jsem jednou byla na návštěvě u příbuzných, a brzy ráno se mi lísal do postele starý černý kocour. Ten letěl! Byl uražený, když jsem ho nemilosrdně vyhodila a páníčci asi trochu taky. :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 17.3.2011 21:31 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Jako páníček bych se asi urazil taky :-D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Marcela* avatar 17.3.2011 22:17 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Pejsky mám o trochu radši, ale do postele určitě ne. Ani na gauč .Leda by se předem řádně vyšamponoval, pedikůru a bačkůrky na packy, vyčistit zuby :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    18.3.2011 06:53 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Ja s kockou nespim. Spim s pootevrenym oknem v zime v lete. Kdyz posloucham zpravy/hudbu, dam si pritom slofika, clouma s oknem, vzbudi me. Provedu s ni rani rozcvicku, mame obe legraci.
    Marcela* avatar 18.3.2011 11:10 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Já používám sítě do oken :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    18.3.2011 18:54 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Já používám sítě do oken

    Sit je dobra na mouchy, komary. Kocicim drapum neodola. Ani hlinikova, ani nylonova. Pro tuhle kocku vylomcovat dvere neni zadny problem.
    belisarivs avatar 18.3.2011 20:38 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Sit mona nefunguje, ale sprska vody uz jo.
    IRC is just multiplayer notepad.
    20.3.2011 04:58 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Ne, tahle kocka musela byt sparena s krokodylem. Celou noc spi na aute, hlida ho, leje, ani se nehne. Je slusne vychovana. Na pozdrav kyve hlavou (jako ja) otrese se pred dverma jako psisko (jako ja), po neznem pohlazeni, podrbani za ouskama bez reci uvolni kreslo u kompu (jako ja).
    Marcela* avatar 18.3.2011 21:46 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Pro tuhle kocku vylomcovat dvere neni zadny problem.

    Se mi vybavila knížka Mistr a Markétka od Bulgakova :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 18.3.2011 09:03 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Pejsky mám o trochu radši
    No nevim. Ja radsi drubezi. Ale proti gustu ... :-D
    IRC is just multiplayer notepad.
    Dalibor Smolík avatar 18.3.2011 10:43 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Čekal jsem podobnou poznámku, ale od Amíga :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 18.3.2011 10:44 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Kočku nemáme, ale náš přidrzlý pejsek (fenka kokršpaněla) mi okupuje před spaním polštář :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    belisarivs avatar 18.3.2011 09:06 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Nasel jsem tohle.

    Docela pekne udelane.

    Zkusil jsem si tu vrtuli. Dal jsem to na prvni pokus 21x. Pak jsem si teda radsi bleskem sednul, ale za par sekund jsem byl v klidu. Tyjo. Asi nebudu takova sracka jak jsem si myslel.

    Vzpomnel jsem si, jak jsem takhle zatocil neter na zisdli a pak ji postavil na zem. Docela prca. Samozrejme se ji nic nestalo. Ale pravotociva byla dost. :-D

    Dneska jeste jdu do posilky, tak jsem si na rano zadnou zatez nedaval, ale zitra bych ty tibetany mohl zkusit.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Marcela* avatar 18.3.2011 11:09 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Hezké :-)

    Tak grutuluji k zvládnutí toho 1. cviku. Dost lidí má poté s motolicí potíž. Mně pomohlo dívat se do 1 bodu, jako to dělají krasobruslaři. Určitě máte lepší kondičku, pro vás to bude asi takové oddychové cvičení. Ale stejně jsem přesvědčená, že když se cvičí 5T poctivě každý den, má velký vliv.

    Když zkusíte, dejte vědět ;-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 19.3.2011 08:37 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Tak jsem to pred pulhodinou dojel.

    Celkem v pohode. Ty prvni 3 byly pohodove (nevim teda jestli je to tak spravne, ale pri tom zvedani nohou jsem je nepokladal na podlahu ale drzel je kousek nad ni, extra paleni bricha zaruceno ;-)), ale toho mostu jsem se obaval opravnene. Taky jsem to dal, ale prisel mi nejtezsi. Mel jsem ale tendenci v te poloze nahore jeste nejakou dobu setrvat a dychat. Ale pak se po vcerejsi posilovne ozvaly ruce.

    A u te strechy se mi zase na podlaze, jak jsem se zpotil, klouzaly a rozjizdely ruce (na podlozce se mi tohle a most necvicilo moc dobre, tak jsem to mrskal na plovoucce) a musel jsem je parkrat napravovat, aby se mi nerozjely a ja si nenamlatil hubu.

    Jeste mi prislo divne, ze se tam dycha obracene nez obvykle. Normalne se nadechuje, kdyz clovek svaly povoluje a vydechuje, kdyz je zapina. Tady je to naopak.
    IRC is just multiplayer notepad.
    19.3.2011 09:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    V jógových technikách, což tibetani jsou, se většinou do námahy nadechuje, do uvolnění vydechuje. Zásadně se u těch přípravných a uvolnovacích cviku, právě pracuje s dechem tím způsobem, že se dech koordinuje s pohybem. Má to koncentrační účinky a tím se pracuje i s psychikou. Nebere se tohle vše jen jako cvičení těla, ale i mysli.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.3.2011 09:25 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Sarva hita asana přípravné a uvolnovací cviky.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 19.3.2011 09:33 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Tak jsem to pred pulhodinou dojel
    Já taky :-).
    A u te strechy se mi zase na podlaze, jak jsem se zpotil, klouzaly a rozjizdely ruce ..a musel jsem je parkrat napravovat, aby se mi nerozjely a ja si nenamlatil hubu.
    Ano, v začátcích se mi stávalo to samé, jednou, když na mě lezla chřipka a byla jsem malátná, rozjely se mi ruce a nešikovně jsem spadla a hnula si s krkem. Pak už jsem si dávala velký pozor a víckrát se mi to nestalo.

    Na to dýchání jsem si taky dlouho zvykala a ujišťovala se v knížce, že se opravdu nadechuje při námaze :-). Navíc správně se má dýchat "do břicha". Což je hodně důležité a umocňuje účinek cviků.

    Tak gratuluju, že jste to zkusil a jsem zvědavá, jestli vás to taky chytne. Mně zaujala ta jednoduchost a komplexnost; jóga se mi zdá složitá.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 22.3.2011 08:59 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Jeste jsem se chtel zeptat, jak casto se tahle taskarice ma/da provadet.

    Ja to mrskam zatim kazde rano. Tak abych to neprepalil.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Marcela* avatar 22.3.2011 11:33 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Já myslím, že tak jak to děláte, je ideální ;-). Kouzlo je ve vytrvalosti..
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 22.3.2011 13:21 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Zupa.

    Tak uvidime jak to bude fungovat.
    IRC is just multiplayer notepad.
    18.3.2011 06:30 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Vyborne doporuceni, Marcelo. Zelatinu pouzivaji odedavna atleti v Rusku k utiseni ztuhlych nebo bolestivych kloubu. Je to vytazek collagenu z kuze a kosti zvirat. Pouziva se v kosmetickem prumyslu na tuzidla pokozky a vlasy, ve farmaceutickem na obal leku, v potravinarskem prumyslu jako dezert. Vyvar (sulc) je bohaty ma vsechny amino kyseliny prirozene se nachazejici v lidskem tele. Zpomaluje ubytek kostni trene, zubu, zabranuje vzniku zaludecnich vredu.
    Marcela* avatar 18.3.2011 11:10 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Ta želatina pomůže spíš při drobnějších obtížích, nebo preventivně. Mojí mámě už nepomohla, tam bylo odvápnění moc velké. Je 4r po operaci kyčle a cítí se fajn. Běhá skoro jako srnka.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 18.3.2011 11:15 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Ta moje taky .. dneska ty operace dělají opravdu dobře ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.3.2011 14:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Jo jo, vrcholově jsem sportoval a ještě potom jsem dlouho fyzicky pracoval, takže vím o pohybovém aparátu dost, jogové techniky praktikují 26 let a doćela mi jako rehabilitační cvičení stačí. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    belisarivs avatar 16.3.2011 15:12 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    To je sice pekne a ne ze bych pral neco jineho, ale v podstate jste nic nerekl. Az na tu Jogu, kterou zvazim.
    IRC is just multiplayer notepad.
    17.3.2011 12:03 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Tak já tu jógu i učím, takže bych tu vykládal dost dlouho. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 17.3.2011 21:14 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Povídejte :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    17.3.2011 21:29 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Až budu mít náladu, třeba něco o tom napíšu, jinak na internetu je toho dost.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.3.2011 15:52 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    zkus lezení - beze srandy - nemusíš hned do alp, ale v klidu na umělku pomalu se do toho dostávat
    belisarivs avatar 16.3.2011 16:34 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Neni to spatny napad. Ted jeste nekoho do party.

    Zatim si v pondeli rano zacvicim nohy (nedelam drepy ale spis pokrcim nohy at mam stehna vodorovne a zady se opru o zed a pozici drzim tak minutu a ctvrt, nemyslim, ze se huntuji kolena a stehna uz mam docela dobre) a bricho (tam to ale neni zatim moc videt protoze tuk), v utery kliky, ve stredu mam serm s obourucnim mecem, v patek posilovnu.

    Tak uvidime co dal.
    IRC is just multiplayer notepad.
    16.3.2011 10:32 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Uvidím jak mi to půjde.

    Co takhle vyzkouset to koleno po weekendech kratsimi vylety nez se pustis do sveta?
    16.3.2011 10:48 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Já koleno postupně zatěžuji. Myslim, že osvědčený způsobem kus po kusu zvládnu. Tedy aspoň doufám. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.3.2011 19:07 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Jasne, mnohalete zkusenosti mluvi za sebe. Jako laik nemam pravo do toho kecat. Ale presto si dovolim pripomenout ze rekondice spickovych sportovcu po urazu je 3 dny zatez, 2 dny naprosty oddech.
    Dalibor Smolík avatar 16.3.2011 17:34 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Jednoduše příběh o lodích, co se na širém moři nesetkaly.
    Některé lodi se nesetkaly, což je smutné. Ale na druhou stranu tak daly příležitost tomu, aby se setkaly lodě jiné. A nikdy člověk neví, zda opravdové štěstí uteklo nebo naopak mu šel osud sám naproti. A proto je tak život zajímavý. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    17.3.2011 06:16 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smutná historka o lodích, co se na širém moři nesetkaly
    Některé lodi se nesetkaly, což je smutné. Ale na druhou stranu tak daly příležitost tomu, aby se setkaly lodě jiné. A nikdy člověk neví, zda opravdové štěstí uteklo nebo naopak mu šel osud sám naproti.

    +1 Hloubava slova poeta. Osud je uvazlivy, nikdy nam to neprozradi. A je to tak dobre.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.