abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 2
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 793 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Čtyřicet let jsme se učili

    1.4.2012 08:51 | Přečteno: 1602× | poslední úprava: 1.4.2012 09:19

    Nainstaloval jsem si tři hry, čirou klasiku: „Doom” a „Wolfenstein Enemy Territory, Quake” a provozuji je jak na Linuxu, tak na Mac OS X. Díky Wine. Zatím se je učím ovládat. Sem tam, občas někam spadnu, něco přehlídnu, občas se utopím ale zábava je to náramná. Nestihl jsem tohle jako mladší, tedy co si nevyzkoušet něco jako jsou PC hry, coby stařík před důchodem.

    Tedy jsem si ověřil, že i v Linuxu lze díky Wine hrát hry pro Windows. Nijak jsme to předtím nezkoumal, slepičky mi stačily a tak sem se díky těm bojovým hrám, trochu vrátil do dětství, kdy jsme si v ranném dětství s Mirkem Strnadem, Zdeňkem Hulbachem, Karlem Repešem a dalšími hrávali u nás na zahradě a potom jako starší po lesích kolem Děčína na vojáky. Kraválu jsme také nadělali dost, ale na dnešní mládence holt nemáme. Ti si hrají na válku a válčí vybaveni skoro jak profesionálové

    Inu, už se mi dnes nechce pobíhat po okolních roklích v uniformě, jak často vidím ty mládence kolem dvaceti v různých uniformách, s replikami automatických zbraní všeho typu, jak spolu válčí v Drahanské rokli, nebo i jinde, a když jdu na skupinu do Řeporyjí, řvou: „Bacha civil...” Vybavený jsou náramně, což o to. Jen zírám. Perfektní uniformy, zbraně dělající náramný kravál, jeden by se bál, že by v tom mohli mít ostrý.Jinak být mladší, asi bych si něco podobného pořídil a zkusil se přidat k nějaké partě, mohla by to být slušná zábava pro opravdové muže. Hry na opravdové muže na vojně jsem si na druhou stranu užil docela dost. Po vojně jsem už neměl potřebu si hrát na vojáky. Konečně, hra na vojáky mě přešla kolem dvanácti let. Dnes je zřejmě dětství delší.

    My, co by děti jsme mívali jen vyřezané samopaly ze dřeva, pochopitelně ty sovětské, Němce, nechtěl hrát nikdo a v bláhové víře o dokonalosti vítězné sovětské armády, jsme byli vždy na té správné straně spojenecké straně. Americké a britské imperialisty jsme v potaz jako spojence nebrali. O těch nám nic pozitivního ve škole neříkali a v televizi se o nich moc hezky nemluvilo. Pokud vůbec. Ti správní, pozitivní a následováni hodní, byli ti sovětští. Panečku, čtyřicet let jsme se od sovětských soudruhů učili a ty výsledky. Z rozvinuté země, jsme se stali rozvojovou zemí a vydrželo nám to díky těm čtyřiceti letům dodnes. A po tomhle ještě někteří pláčou.

    Až později jsme zjišťovali, že ta druhá světová válka probíhala trochu jinak, než jsme se v bláhovém dětském nadšení domnívali. A jak nám ve škole a všude cpali do hlavy. Rodiče sice občas zapochybovali o všem co v televizi v tomto směru říkali, což nám přišlo i divné, protože na druhou stranu nás nabádali, že se máme učit, takže jsme měli pocit, že v té škole by nám zas až tolik nelhali. Lhali, svinsky, nebo bolševicky, což je totéž. O to bylo smutnější prozření v pozdějších letech a rok 1968 nám otevřel oči zcela.To jsme čuměli, co dokáže svinský komunismus.

    Jo, takoví Kellerové, co se dnes bijí v prsa, rozumují o socialismu, takovém tom lidském a mírném, co byli ve straně, schůzovali, rodnou stranou se zaklínali, i když se k tomu zatím moc ti vzdělanci nehlásí. Povídají, že by se ten komunismus dal reformovat. Ǔdajně. V tom směru šíří „vzdělané bludy” celý soudruh Keller. Tak já říkám, že nedal. Ale tomu, že dal, může věřit leda dad, JS a někteří další. Mírně omezení. Tím komunismem. Ti mladí, co vykřikují o bídě a hrůze a prolhanosti dnešního režimu, ti jsou jen naivní. Všechny vlády lžou, ovšem ty bolševické mají na lež, zlodějnu a vraždy patent. Jasný jedničky v této oblasti.

    To jen tak na okraj, nakonec ve Wolfenstein jsem také na té správné spojenecké straně, tedy coby americký voják a střílím bez váhání. O nic jiného nejde, než se trefit a nezabloudit, tedy ne alespoň moc. V Doom a v Quaku, tam je pozice jasná. Vyhladit všechny příšery, kdo se postaví do cesty, musí být smeten, nebo jsem smeten já. Hloupoučké, naivní, ale když nic jiného, udržuje mě to v pozornosti, udržuji si reakce a dokonce jsem přesvědčen, že bloudit po všech těch bludištích tříbí mozek. Mezi tím si něco hezkého přečtu, nebo střílím slepičky. Ty také provozuji na Winne, chodí to všechno náramně svižně.

    A aby toho nebylo málo, opatřil jsem si několik filmů s Chuckem Norrisem. Celkem sranda, sledovat toho chlapíka, který byl ve své době špička v karate, jak se snaží být hercem. I ty příběhy jsou dějově mnohdy zajímavé. Ale co by jeden chtěl od filmů podobného rázu, než odpočinek a bleskový Chuck, co se rozběhne a sám sebe předhoní, je docela dobrý odpočinek.

           

    Hodnocení: 40 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    1.4.2012 09:24 wine?
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Vsechny uvedene hry maji svuj nativni linuxovy port, neni duvod je hrat pod wine.
    1.4.2012 09:29 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Díky, vyzkouším.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    cezz avatar 1.4.2012 12:30 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Konkretne Quake ma momentalne asi najlepsieho klienta ezQuake. Aj ked neviem ako sa v tom hra single player, lebo to je skor multiplayer orientovane.
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    1.4.2012 13:04 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    jsem také na té správné spojenecké straně, tedy coby americký voják a střílím bez váhání.

    Řekl bych, že střílíš dědku bez váhání jako Polák ale lmao :-D

    ty ten Linux nemáš ani pořádně na hraní, když to hraješ pod wine, Enemy territory a Quake maj linux. klienty, takže to jde hrát dá se říct nativně. Ale nice one, dědku :-D
    cezz avatar 1.4.2012 13:46 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    A ako to suvisi s komentom na ktory reagujes?
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    1.4.2012 09:36 sasula
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jo, takoví Kellerové, co se dnes bijí v prsa, rozumují o socialismu, takovém tom lidském a mírném, co byli ve straně, schůzovali, rodnou stranou se zaklínali, i když se k tomu zatím moc ti vzdělanci nehlásí. Povídají, že by se ten komunismus dal reformovat. Ǔdajně. V tom směru šíří „vzdělané bludy” celý soudruh Keller. Tak já říkám, že nedal. Ale tomu, že dal, může věřit leda dad, JS a někteří další. Mírně omezení. Tím komunismem. Ti mladí, co vykřikují o bídě a hrůze a prolhanosti dnešního režimu, ti jsou jen naivní. Všechny vlády lžou, ovšem ty bolševické mají na lež, zlodějnu a vraždy patent. Jasný jedničky v této oblasti.
    Odpočívej v pokoji.
    1.4.2012 09:41 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Odpočívej v pokoji.

    Tak doufám, že ti bolševici v pokoji už odpočívat budou a nikdo je nebude probouzet. :-) Tedy mimo pár úplných magorů.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    belisarivs avatar 1.4.2012 10:02 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Panečku, čtyřicet let jsme se od sovětských soudruhů učili a ty výsledky. Z rozvinuté země, jsme se stali rozvojovou zemí a vydrželo nám to díky těm čtyřiceti letům dodnes.
    Nice one. :-D
    IRC is just multiplayer notepad.
    belisarivs avatar 1.4.2012 10:12 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jeste pridam jednu vec.
    Dnes je zřejmě dětství delší.
    Neni to tak, ze si prestavame hrat protoze starneme, ale ze starneme protoze si prestavame hrat.

    Za vaseho mladi byl proste zivot IMHO tezsi, takze jste si holt hrat musel prestat. Dneska je to jine.

    Presto, ja jsem toho nazoru, ze detinskost a hravost je jedna z nejlepsich vlastnosti muzu a jeden z hlavnich duvodu, proc bych nechtel byt zenskou, ktere tohle v drtive vetsine pripadu postradaji a nechapou.

    Co vnimaji jako detinskost a nedospelost, ja vnimam jako neco, co nas zene kupredu. I vsichni ti vedci, zkoumajici vsechno mozne jsou prave hnani zvidavosti a hravosti. To je ten pravy drajv, ktery posila lidstvo kupredu. Ty hvezdicky v ocich, kdyz se jim neco povede, nebo neco noveho objevi jsou dle me uplne stejne jako u malych deti, ktere si skvele s necim zahraly.

    Takze, nestydte se za hravost. Hrajte si (jakkoliv), a budte na to hrdy.
    IRC is just multiplayer notepad.
    1.4.2012 10:16 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jo, já si hraju celoživotně. To bych jinak neměl Linux, například. Jen ta hra na vojáky mě přešla dřív.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 2.4.2012 10:16 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    detinskost a hravost je jedna z nejlepsich vlastnosti muzu a jeden z hlavnich duvodu, proc bych nechtel byt zenskou, ktere tohle v drtive vetsine pripadu postradaji a nechapou.
    Tedy, nevím, jaký druh žen znáte, ale mně připadá, že dovedou být úplně stejně dětinské jako muži. Mám několik takových kamarádek a já sama jsem dostatečně infantilní. Možná máte takový pocit kvůli tomu, že na ženách je přeci jen víc zátěže, mají toho na krku trošku víc než muži /kromě práce na nich z většiny leží starost o děti a domácnost/, tak jim na hraní zkrátka nezbývá čas... A pak se jim ani nemusí líbit, když si muž hraje na virtuálního kovboje, mezitím co ona si třeba "hraje" s mytím WC či žehličkou :-).

    Pak je to "nepochopení" ze strany žen asi pochopitelné...;-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    2.4.2012 10:19 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    My svobodní muži, co máme na domácí práce placenou sílu, si nemusíme dělat starosti s tím, co se ženě s žehličkou líbí nebo nelíbí. :-) Ani, co chápe, nebo nechápe.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 2.4.2012 10:33 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Njn, to je asi nejvýznamnější výhoda svobodných mužů, co si mohou najmout placenou sílu ;-).

    Tak si jí užijte :-)...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 2.4.2012 19:35 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Tedy, nevím, jaký druh žen znáte, ale mně připadá, že dovedou být úplně stejně dětinské jako muži.
    Tak to vam pripada spatne. ;-) Testosteron (pripadne jeho absence) proste okecat nejde.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Marcela* avatar 2.4.2012 20:31 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Nerozumím této dedukci. Špatné mi nepřipadá nic. Jen mi nepřipadalo pravdivé, že ženy nejsou dětinské, či že jsou muži dětinštější než ženy. ;-).

    A co má dětinskost společného s testosteronem, to už vůbec nechápu :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 2.4.2012 21:04 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    A co má dětinskost společného s testosteronem, to už vůbec nechápu :-).
    Cetl jsem o pokusech jednoho chlapika. Jezdil na takovem tom jednokolaku, nebo jak se to jmenuje.

    Zeny v drtive vetsine vyjadrovaly obavy, ze si neco udela, ale muzi si z toho delali sprtouchlata.

    Cili, ja bych videl (a nejenom na zaklade tohoto) pomerne solidni souvislost mezi hladinou testosteronu a ochotou (ci schopnosti) delat ruzne hovadiny, cili se chovat detinsky.

    Ja sam na sobe pozoruju, ze mam ted zvysenou hladinu testosteronu a pomerne enormi chut delat si prdel ze vsech okolo nebo delat nejake kraviny, ktere kolikrat nemuzu ani odolat. Hm. Mozna je to jenom muj povahovy rys, na druhou stranu, i ta hlaska "Tak to vam pripada spatne." mela byt jenom takove popichnuti, ktere evidentne zafungovalo. ;-)
    IRC is just multiplayer notepad.
    Dalibor Smolík avatar 3.4.2012 08:45 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    pomerne enormi chut delat si prdel ze vsech okolo nebo delat nejake kraviny
    U toho jsem si myslel, že to postupně ubývá s věkem. Mýlil jsem se :-)))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    belisarivs avatar 3.4.2012 10:46 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Nejlepsi zprava dneska. Diky. ;-)

    Takze budu hovadem az do smrti. No, Svete, mas se na co tesit. :-D

    Jenom bych chtel videt zenskou, ktera by neco takoveho dovedla dlohodobe vydrzet. Ta bude mit urcite svatozar kolem hlavy jak mexicke sombrero.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Marcela* avatar 3.4.2012 11:11 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    No, já si myslím, že zaměňujete dětinskost s adrenalinovým povyražením. Jasně, muži od podstaty stále trénují tyto situace, protože mají v sobě zakódovaného lovce a bojovníka :-). Průběžně nacvičují zvládání vyhrocených situací, kdy se musí rychle rozhodnout pro útok/ či útěk. Mají k tomu uzpůsobené i vidění - úzké tunelové vidění se schopností zacílit jasně a přesně na dálku. Ženy zas jako ochránkyně hnízda mají lepší periferní vidění, aby zavčas zmerčily nebezpečí v širokém okolí a zvládly ohlídat kupu dětí..Ale to už jsem trochu odbočila.
    enormi chut delat si prdel
    V tom taky vidím spíš zkoušení mantinelů, bojovnou hravost, soutěživost, než vyloženě dětinskost. Ženy si taky rády hrají, ale jinak, svým způsobem, není v tom ta agresivita :-), spíš se zaměřují na komunikaci, emoce, detaily, vztahy.

    Zkrátka si myslím, že dětinskost s množstvím testosteronů nesouvisí. To by pak taková Marilyn Monroe musela být přímo nabitá testosterony :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 3.4.2012 20:02 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    No, já si myslím, že zaměňujete dětinskost s adrenalinovým povyražením.
    Nikoliv nezbytne. On v tom nemusi byt nutne adrenalin. Treba vytapetovat kancl alobalem, jak dneska navrhoval kolega, sebou moc adrenalinu nenese.
    To by pak taková Marilyn Monroe musela být přímo nabitá testosterony :-).
    Co vite. Treba jo. Rano oholila bradku, nacvicila fistuli a jedem ... :-D
    IRC is just multiplayer notepad.
    belisarivs avatar 2.4.2012 21:28 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jeste bych rad pripomnel, ze internet je plny ruznych silenosti, kde jsou muzi v hlavni roli, ale zenskych ekvivalentu je tam minimum.

    Zkuste hledat na youtube treba "People are awesome" a pocitejte, kolik je tam dam. Tak mozna 10%. ;-)
    IRC is just multiplayer notepad.
    belisarivs avatar 3.4.2012 10:47 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Pod jednim takovym videem jsem nasel spravne sovinistickou hlasku:

    "Women are awesome ... in the kitchen." :-D
    IRC is just multiplayer notepad.
    Marcela* avatar 3.4.2012 11:17 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Vážně si myslíte, že se hravost nedá realizovat v kuchyní? :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    3.4.2012 12:17 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili

    Podívejte, soudružko, i v kuchyni se dá leccos realizovat a i muži jsou dobří a vynalézaví kuchaři. Teď k té hravosti, soudružky a soudruzi. Četl jsem, že hra je jaksi přirozenou součástí života všech savců. Kočkovité šelmy se kočkují a tak dále.

    No a lidem to přetrvá dost často i dospělém věku a zkrátka mnohem víc hravější jsou muži. Z přebytku testosteronu to asi nebude, z toho padaj spíš vlasy a musí se dělat pak přehazovačka, no je to prostě asi tak dáno a zakódováno. Třeba i v těch PC hrách. Tam najdete v drtivé většině mužské osazenstvo. I ten dědek plesnivej si zahraje i v poměrně pokročilém věku na amerického vojáka a dostává na prdel v Quakovi, když nedá ani jeden frag za dvě hodiny proti těm uhrovitým mladíčkům. Babka stejného věku co hopsá Quaka by se asi stěží našla atd., atd.

    3.4.2012 15:53 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Vis kretene, ja ve svem pokrocilem veku jsem zjistil, behem nekolika veceru, ze ty strilecky jsou pro podprumerne nadane dementy tveho typu. Nic na mysleni. Staci jen mechanicka pamet a mensi soustredeni. Zadna intelektualni vybava k tomu fakt neni nutna. Takze jestli jsem je do sedesati let nehral, zrejme jsem zas az o tolik neprisel.

    Je to stejne jako s Linuxem, staci si precist par konferenci, ppkud neco potrebuji umet to napsat na google a tim je cely kouzlo hotovy. Tohle vim asi deset let, co se o linux zajimam. Takze vylevy postuhroviteho blbce tveho rozmeru beru jako nudne vyjadrovani, radoby inteligenta. :-) co sva moudra se pokousi reprodukovat a nikde jinak nic. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    belisarivs avatar 3.4.2012 20:09 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Vis kretene, ja ve svem pokrocilem veku jsem zjistil, behem nekolika veceru, ze ty strilecky jsou pro podprumerne nadane dementy tveho typu.
    Dekuju pekne.
    Nic na mysleni. Staci jen mechanicka pamet a mensi soustredeni.
    Tak to jste uplne mimo. Musite mit odhad na balistiku, rychle reflexy, premyslet co ma protivnikm za lubem a pevnou ruku pir mireni. Navic, ony jsou i komplexnejsi strilecky a valecne simulatory, kde bez premysleni a taktizovani dostanete klepec.

    IRC is just multiplayer notepad.
    3.4.2012 20:28 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Musite mit odhad na balistiku, rychle reflexy, premyslet co ma protivnikm za lubem a pevnou ruku pir mireni

    To ovšem s IQ nemá co dělat, že? Stejné jako při fotbalu. :-) Asi podobný intelektuální problém. Fotbal mám jinak rád.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    belisarivs avatar 4.4.2012 08:39 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jak to ze ne?

    Pokud u toho premyslite, tak muzete soupere vselijak precurat. To neni jenom mechanicke "kupredu a bum bum prask".

    Samozrejme se to neda srovnavat se sachovo partii, ale na to, jak popisujete, ze je to trivialni zalezitost, byste to mel bravurne zvladat.

    Ja jsem v takovych hrach tak prumerne dobry, protoze se jim tolik nevenuju, ale za jednoduche az primitivni bych je neoznacil.

    Ona je fura skvelych her, ktere jsou jednoduchel, ale clovek se u nich zapoti.
    IRC is just multiplayer notepad.
    4.4.2012 08:50 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Žádná hlubokomyslná záležitost to není, takových her a takových zábav je, které běžní lidé normálně zvládají. Nic vysoce intelektuálního v nich fakt není. Je jen otázkou času, než v nich kdokoliv získá zručnost, jako v každé jiné činnosti. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    belisarivs avatar 4.4.2012 11:44 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Tak to zkuste. ;-)
    IRC is just multiplayer notepad.
    4.4.2012 12:43 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Vždyť to dělám :-). Takhle se mnou mluvili, kdysi když sem začínal s Linuxem. Jak říká můj kamarád Radim. "Pokud se někdo učí něco dostatečně dlouho, naučí se to." Nedělejte z toho vědu, je to jen pro lidi. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    gtz avatar 4.4.2012 18:44 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Většina her je udělaná sice realisticky, ale spousta her myslím tím stříleček odporuje fyzikálním i balistickým zákonům. Jako např.když se snažíte na 500m sundat někoho za volantem v autě :-) Míříte mu na hlavu a trefíte se mu do hlavy. Jen u pár her co jsem viděl se musel uvažovat náměr, pohyb cíle a možný vítr. To ostatní je defacto pro malé děti. Prostě pálíš kam to jde apod. Ale jako na druhou stranu něco na tom bude, přece nedají producenti her za pár kaček simulátor pro teroristy, že?
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Marcela* avatar 5.4.2012 01:03 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ano, soudruhu, já bych šla ještě dál a dovolila si vyslovit domněnku, že i např. nítěnky se rády kočkují, že to zkrátka není jen výsada savců :-). Vždyť hraní si patří k tomu nejhezčímu v životě ;-). A fakt si nemyslím, že muži jsou hravější. Spíš mají více času na hraní; co se týká konkrétně PC her, ty jsou navíc ve většině koncipovány pro muže.. U dětí už je to jinak, a co pozoruji, kluky i holky baví PC hry úplně stejně, a to hodně...
    I ten dědek plesnivej si zahraje
    Pokud /jak jinak/ mluvíte o JJ, tak vzhledem k tomu, že je to můj dobrý známý, s těmito přízvisky si přizvukujte s někým jiným, soudruhu.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    11.4.2012 16:01 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ze jste s JJ dobri znami, je jasne - ostatne fizlove se mezi sebou musi dobre znat. Jenom jsem myslel, ze mate konspirovat v utajeni. Asi ale ty milostne city se nedaji ututlat ani prikryt masou smajliku. Ja vam to preju, ani jeden nemate doma do ceho pichnout, jenom ty dcerky okolo, jste idealni dvojka :))).
    belisarivs avatar 3.4.2012 19:58 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ja netvrdim opak (ono se da z kuchyne rodine zatopit pomerne rozlicnymi hravymi zpusoby). Ja jsem jenom chtel vyzkouset, jak na to zareagujete.

    Mate ode me +1. Sice je vam to k prdu, ale treba vam to aspon trochu udela radost. :-D
    IRC is just multiplayer notepad.
    Marcela* avatar 5.4.2012 01:00 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Sice nevím, čím jsem si to zasloužila, ale každé + potěší :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 5.4.2012 07:48 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    No, tim, ze jste to v pohode ustala a nezacala se do me navazet jako do sovinistickeho prasete a tak podobne byt jsem si o to vylozene koledoval. ;-)

    Ne teda, ze by se me to mohlo nejak dotknout nebo tak neco.
    IRC is just multiplayer notepad.
    gtz avatar 1.4.2012 11:38 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    No já nedávno narazil na starší verze
    Wolfenstein
    , tedy ty co byly ještě před Doom-I. A taky jsem si pěkně pohrál.
    Chuck ..
    prvních pár filmů bylo skutečně dobrých (tedy ty co jsem viděl na x-té kopii VHS) a ty novější filmy jsou takovým B-C filmem. Nic nového, nevím zda jsem s ním viděl něco na co by se dalo dívat. Ale to je asi stejné u všech filmů takového kalibru. Můj oblíbený Horal v "1" byl super a "2" a další pokračování bylo celkem nic moc.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    1.4.2012 13:19 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    první film co si s mím pamatuju byl Missing in Action - myslím, že to bylo poprvé co jsem viděl, jak někomu upadla noha :-D

    gtz avatar 1.4.2012 13:23 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    No já jsem s nim viděl jako první "DELTA FORCE" a to bylo tak někdy kolem roku 1987. X-tá kopie VHS.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    1.4.2012 12:53 Marv-CZ | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili

    Ano, za bývalého režimu se ve škole podrobně probírala bitva v Dukelském průsmyku a děti věděli, kdy do Prahy dorazili sověti, zato netušili, že u nás částečně osvobodili i američané. Podobně věděli např., kdo vypustil první družici, ale pomalu ani netušili, že lidstvo přistálo i na měsíci. Atd.

    Dnes je to přesně naopak. Neví nic o Dukelské průsmyku a většina si myslí, že česko osvobodili jen američané. Ví přesně, kdy američané přistáli na měsic, ale netuší, co to byl Sputnik. Atd.

    Obojí je špatně. Ale lidé jako Jílek jsou spokojení, protože teď se učí o té „správné“ straně.

    1.4.2012 13:11 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Asi tak, +1
    1.4.2012 14:12 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili

    Asi sme chodili do škôl niekde inde, alebo neviem čím to bolo, ale ja najmenej od nejakých 10 rokov viem, že rozhodnutie o postupe oslobodzovania Európy bolo v dielom Veľkej Trojky a že Praha musela čakať na postupujúce sovietske vojská a Američania do nej nemohli vstúpiť pred nimi, podobne ako nemohli zasiahnuť ani počas Varšavského povstania a že sovieti tam nechali vykrvácať schválne Armadu Krajowu,s podobným cieľom, aký sledovali Katyňou.( O Katyni sme sa síce neučili, nebolo to v učebniciach, ale keď som to vybalila na skúšajúceho na skúške, dal mi 1.) Na Duklu sme chodili takmer každý rok a že tá operácia mala skôr propagačný charakter, nebola zvládnutá a znamenala množstvo zbytočných obetí o tom sa daslo tiež už veľmi dávno dočítať... A vychádzali americké vojnové romány( napr. ten skvelý Mladé levy ) alebo hoci Ako som vyhral II. svetovú voju:). Okrem toho boli pamätníci...

    No a pristátie Američanov na Mesiaci sme sledovali v TV a Cernan bol u nás veľkou hviezdou:). Mne sa niekedy zdá, že sa aj tá minulosť interpretuje trochu jednostranne skreslene.

    Dnes to decká nevedia predovšetkým preto, že ich to nezaujíma, a ani ich rodičia sa o to nezaujímajú, nie že by sa to nemali celkom kde dozvedieť. U nás premenovali práve späť Nový most v Blave na Most SNP. Čo je správne z úcty k padlým a zavraždeným.

    gtz avatar 1.4.2012 16:37 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    No a pristátie Američanov na Mesiaci
    V roce 1972, kdy Cernan letěl s A17 to již bylo lepší, ale nepamatuji si kde jsem tehdy viděl přistání na měsící v roce 1969 (pamatuji si, že jsem seděl tátovi na klíně) zda na naší TV nebo u sousedů (ORF-1)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    1.4.2012 20:05 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    my sme z vysielača na Kráľovej holi chytali len Čsl. tv... takže to museli dávať u nás...
    gtz avatar 1.4.2012 20:21 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jak jsem psal Cernan letěl o 3 roky později takže bych se tomu nedivil, u Apolla-11 v roce 1969 bych to považoval za nemožné.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    2.4.2012 11:35 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Členovia misie Apollo 11 Neil Armstrong a Buzz Aldrin vstúpili na povrch Mesiaca 20. júla 1969. Misia naplnila cieľ prezidenta Johna F. Kennedyho dosiahnuť to do konca 60. rokov. "Bol to veľmi bystrý krok veľkého politika - zjednotil celý americký národ v dosiahnutí tohto úspechu," citovala Leonova agentúra Ria Novosti.

    "Američania museli vyhrať preteky o pristátie na Mesiaci po úspechu sovietskeho kozmonauta Jurija Gagarina, ktorý ako prvý človek vyletel do vesmíru a mimo obežnú dráhu Zeme," vyhlásil Leonov. Približne 500 miliónov ľudí sledovalo na Zemi televízny prenos z pristátia amerických astronautov na Mesiaci. Vlády v Sovietskom zväze a Číne zakázali vysielanie z vesmíru z ideologických dôvodov.

    "Správy o amerických misiách na Mesiaci vysielali televízie po celom svete, iba dve krajiny, ZSSR a Čína, odmietli ukázať tieto historické snímky svojmu národu," uviedol bývalý kozmonaut. "Myslím si, že to bola veľká chyba, okradli sme našich vlastných ľudí, pretože let na Mesiac bol úspechom a bohatstvom celého ľudstva," konštatoval Leonov.

    http://udalosti.noviny.sk/zo-zahranicia/20-07-2009/preteky-medzi-usa-a-zssr-o-let-na-mesiac-su-najlepsou-sutazou-ludstva.html

    gtz avatar 2.4.2012 15:00 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    No já si to pamatuji jen jako útržek :-) no mně tehdy bylo 5 let tak se nedivte.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    2.4.2012 11:36 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    kovaná soudružka to jílkovi na hodine iste neprezradila a okrem toho nemali doma telku
    2.4.2012 12:34 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jílek v té době už do školy nechodil, byl na vojně a viděl tohle v televizi. Takže si slinto opět vedle jak ta jedle, no bolševická učitelka :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.4.2012 17:03 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ano soudružko, do školy jsme chodili každý jinde, já ještě pamatuji jak mi ve škole popisovali Coca-Colu jako nápoj imperialistů, který se v polovině šedesátých let ukázal jako neškodná limodáda. Nebo přednášejícího s pedagogickým vzděláním, když tvrdil, že USA vstoupili do války kolem roku 1944 :-) A z jeho hlediska to byl zcela bezvýznamný příspěvek k válečnému úsili Sovětského Svazu. Mohl bych pokračovat, co všechno se neříkalio, nebylo, nebo to bylo v podání soudruhů zcela jinak. Protože to soudruzi zapřeli. Jen co nemohli zapřít, tak aspoň "mírně pootočili" Kolik bylo opravdu chudých za socialismu si většina tady diskutujících neumí představit. A přitom jim od rána do večera cpali do hlavy, jak se mají báječně.

    Jo, v 1969 sem se díval v noci a ráno na přímý přenos z přistání na Měsíci. Almeričané riskovali možný neúspěch v přímém přenosu. Na rozdíl od Sovětského svazu,ti neriskovali nikdy neúspěch v přímem přenosu. Když to vyšlo, byla sláva, když ne, potichu se "zapomnělo." V tom červenci ještě "obrodný rok 1968" ještě fungoval, takže ještě ledacos nezatajovala věrchuška. :-) Co všechno byla ideologická propaganda, a co všechno se upravovalo náležitým směrem, si také z těch dvacetiletých neumí představit. Bohudíky, že neumí a že berou svobodu slova, shromažďování, cestování, případně další možnosti samozřejmé jako samozřejmost. Třeba vzdělávání ve Francii, jak se jim soudruh Keller rád chlubí. V osmdesátých letech jen schůzoval, vzdělávat se začal až poté co skončil ten "ráj na zemi. "Co všechno nebyla ta samozřejmost si zase pmatujeme my s tím nevymytým mozkem v duchu socialistického realismu. Ovšem dad, ty soudružko, nebo mnozí další z té generace máte ten mozek vymytý, a co je nejlepší, máte úžasný strach aby vám ho někdo nevymyl. Jak by mohl, když tam nic nemáte? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.4.2012 20:07 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    tak to ste mali v tej škole tvrdú ideologickú výchovu;-)
    1.4.2012 20:20 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    tak to ste mali v tej škole tvrdú ideologickú výchovu;-)

    Byli tam soudružky tobě podobný, i tou inteligencí a vyjadřovací schopností. Skutečně kované bolševičky. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    gtz avatar 1.4.2012 20:31 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Co všechno byla ideologická propaganda, a co všechno se upravovalo náležitým směrem, si také z těch dvacetiletých neumí představit.
    Upravovalo se toho celkem hodně, aby to bylo vhodné pro účely strany a státu.

    Vím celkem dobře co to bylo za pakárnu toto vydržet, myslím tím stranu učitelů. Moje maminka učila na ZŠ pak na SŠ a vím dobře jak nadávala co musí všechno z materiálů změnit, vyškrtat apod. A moc změnit se to nedalo, jedna její známá co učila na VŠ se nějak blbě o něčem zmínila a byla ráda, že skončila na ZŠ.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    2.4.2012 11:54 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Co všechno byla ideologická propaganda, a co všechno se upravovalo náležitým směrem, si také z těch dvacetiletých neumí představit.
    Upravovalo se toho celkem hodně, aby to bylo vhodné pro účely strany a státu.

    Vím celkem dobře co to bylo za pakárnu toto vydržet, myslím tím stranu učitelů. Moje maminka učila na ZŠ pak na SŠ a vím dobře jak nadávala co musí všechno z materiálů změnit, vyškrtat apod. A moc změnit se to nedalo, jedna její známá co učila na VŠ se nějak blbě o něčem zmínila a byla ráda, že skončila na ZŠ.
    Ešte raz zopakujem, lebo som to už kdesi napísala: to všetko záviselo od konkrétnych ľudí. Okrem toho, kto začínal chodiť do školy v tom období uvoľnovania, rušenia cenzúry, demokratizácie, pocítil to aj v tom, že to, o čom tu splieta jílek v tej škole nezažil!A keď na strednej škole začala byť cítiť normalizácia, už bolo neskoro na zmenu vnímania, na vymývanie mozgov.To už ste vedeli rozoznávať, čo je a čo nie je hovadina. A just ste si hľadali tie informácie, ktoré vám z učebníc chceli vyhodiť a tých autorov, ktorí sa ocitli na indexe( my sme napr. mali učebnice vydané koncom 60. rokov, až niekedy po nás ich vymenili za tie novovydané, ale kým nové neboli,dali nám ,,provizórne" tie určené na index). Ja som takých primitívnych súdruhov ako jílek síce zaznamenala, ale nijaký vplyv na moje zmýšľanie ani na zmýšľanie môjho okolia nemali. Skôr boli za riťovlezov a debilov.Niektorí učitelia boli zbabelí, pokryteckí, iní - i keď nemohli úplne priamo - nám jasne prejavili svoje postoje.A my sme chápali veľmi dobre.
    2.4.2012 12:36 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Slinto bolševická, že lžeš mě nijak nepřekvapuje. Lžeš a ten režim stejně lepším neuděláš. :-) Byl stejný jako si ty. K hovnu a ničemný.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    gtz avatar 2.4.2012 15:04 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    No učitelé nebyli zbabělí, jen měli všichni rodiny a dle toho se tak chovali. Když jsem za ní chodil do školy tak spousta lidí byla zcela normálních, jen pár se tvářilo jako když to tak má být.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    2.4.2012 15:55 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Áno. Až keď som si túto profesiu -neplánovane -vyskúšala na vlastnej koži, chápem,aká je náročná a že je málo takých ako je ona,kde človek nikdy nemôže povedať, že má fajront.Nosí si všetky tie problémy a aj prácu sebou domov. Učiteľ je za každého režimu prvý na rane. Najstarší syn teraz končí učiteľský smer a ja ho presviedčam, aby do školstva nešiel.No, ale vraj skúsi... baví ho to.
    4.4.2012 20:38 noone
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    No.. celkom priamy prenos to nebol, bolo to oneskorene o cca 30 sekund, az potom pustane do TV rozvodnej siete.. prave kvoli tomu, aby sa nestal nejaky pruser doslova v priamom prenose!

    V kazdom pripade to bolo o niecom inom ako Rusi, ktori oznamovali aj Gagarina na obeznej drahe az potom, co uz stastne pristal.. a parkrat sa stalo, ze ich predbehli ini - ak sa dobre pamatam, prve snimky odvratenej strany Mesiaca z ktorejsi ruskej sondy zverejnili zapadniari, ktori ich zachytili radiom a na pripojenom faxe vytlacili :-)
    belisarivs avatar 1.4.2012 14:15 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Tohle mi prijde jako chujovina.

    Ja mam spis pocit, ze se takove veci dnes neuci vubec. 2. svetovou jsme na zakladce zbezne prosli. Na stredni jsme se po ni snad ani nedostali.

    Velice pochybuju, ze by se neucilo o rusech u nas.

    Mimochodem, Prahu osvobodili Vlasovci.

    Zkus se schvalne skolaku zeptat, kdy pristali americani ne mesici (a ruku na srdce, ja to povazuju za dulezitejsi udalost nez Sputnik). Pohoris.
    IRC is just multiplayer notepad.
    1.4.2012 14:22 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Zkus se schvalne skolaku zeptat, kdy pristali americani ne mesici (a ruku na srdce, ja to povazuju za dulezitejsi udalost nez Sputnik). Pohoris.
    Z pohľadu propagandy boli obe udalosti veľmi dôležité...
    1.4.2012 14:28 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Problém je v postoji k vyučovaniu dejepisu.Berie sa ako ,,občianka", výtvarná" a pod. Ako nejaký predmet do počtu s malou časovou dotáciou. Takže na ZŠ ho učia rôzni učitelia, ktorým sa ním doplní úväzok. Nie je to ich predmet a decká majú vlastne voľnú hodinu.Aspoň u nás. Nerobí sa z neho ,,monitor" tak je podľa nich ,,nanič";-). Na SŠ už niet na čom stavať. Okrem toho málo detí číta. Na SŠ sú samozrejme moderné dejiny až po 89. rok súčasťou osnov. Lenže a/ niet na čom stavať b/ naráža sa na ten postoj žoiakov,,načo mi to bude, keď z toho nematurujem"c/ niet času ( napr. 33 hod. ronč pri 1 hod. čas. dotácii)
    Dalibor Smolík avatar 1.4.2012 14:36 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Zajímavé. Když jsem se toulal po Piranu a Koperu (Slovinsko), našel jsem tam ulici Leninovu, náměstí J. Tita. Některé pojmy nechali jako součást a memento historie, se kterou se dá či nemusí souhlasit, ale nelze ji vymazat z paměti. Není úplně dobře, když některé věci zapomínáme.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    1.4.2012 14:46 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    V čase, keď sme chodili na ZŠ sme s Juhosláviou, ktorá sa nepodvolila ZSSR, neboli priam kamaráti a tak si pamätám, že sa o nej naozaj na dejepise a zemepise príliš nehovorilo, ale mňa zaujímala, lebo brat nôjho starého otca sa vrátil po rokoch z Uruguaja so ženou Chorvátkou, ktorá neustále básnila o Dráve a Sáve...Tito vyhral vojnu o Juhosláviu - je to národný hrdina tak či tak. Videla som tunely a cestu , ktoré jeho partizáni vytesali do skál,úžasné... Každý národ by chcel mať takých bojovníkov, ako boli oni.A ak ich len z ideologických dôvodov potom zavrhne, má to v hlave vykradnuté.
    gtz avatar 1.4.2012 16:32 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    No já si vzpomínám, že u nás bydlelo pár lidí co sem k nám uteklo ze Srbska apod. U nás prý jim bylo lépe. Tito umřel a už se to začalo v celé zemi mlít, jeden národ s druhým apod.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    1.4.2012 19:55 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    No já si vzpomínám, že u nás bydlelo pár lidí co sem k nám uteklo ze Srbska apod. U nás prý jim bylo lépe. Tito umřel a už se to začalo v celé zemi mlít, jeden národ s druhým apod.
    A neboli to náhodou Česi( Slováci), kolonisti,čo sa už od 18. st. sťahovali za prísľubom lepšieho života na Dolnú zem a po vojne po Benešových dekrétoch, násilnom vysťahovaní a ,,výmene obyvateľstva" ( Nemci.,Maďari, Rakúšania) vrátili do ,,starej vlasti"- zase za vidinou lepšieho života. lenže potom boli dosť sledovaní ŠTB, lebo Tito bol ,,zradca" a nepriateľ. ( Krátko som mala kolegu z takejto rodiny,ešte aj v 80. rokoch sa cítil ako ,,podozrivý.")
    gtz avatar 1.4.2012 20:26 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ne, byli to lidé ze Srbska, lidé kteří tam žili celkem dlouho. I v Blavě mám kamaráda, který je Srb a nemá předky z CZ. U nás v Brně jsem měl pár kamarádů, kteří pocházeli jak z vesnických oblastí tak i jeden byl přímo z Bělehradu. A nějaké důvody proč mne tehdy nezajímaly.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Dalibor Smolík avatar 1.4.2012 21:57 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    V 70. a 80. letech byl život zajímavější v Jugoslávii, než u nás. Řada lidí to potvrzovala, co měla zkušenosti s obojím. Kolem roku 1988 už tam začalo přituhovat. Dostal jsem se náhodou k demonstraci v Čené Hoře kolem roku 1988 a nebyl to příjemný pocit.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    1.4.2012 20:00 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    ... asi ste mysleli tú najnovšiu vlnu emigrácie pred vojnou v Juhoslávii a počas nej ... no , bodaj by im nebolo lepšie niekde v krajine, ktorá žila v mieri a iba súhlasila s bombardovaním srbských miest
    gtz avatar 1.4.2012 20:23 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    O bombardování Srbska jsem nemluvil, považuji to za stejnou agresi jako v Iráku.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    1.4.2012 21:30 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    )) bagrujem
    Dalibor Smolík avatar 1.4.2012 21:58 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jo, to teda byla ko*otina.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    1.4.2012 16:03 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jílku, na vás mě fascinuje jedna věc. Neustále cítíte potřebu okolí sdělovat, jak nenávidíte komunisty a přitom s těmi rudými bratry máte tolik společného - mám teď na mysli předevšim jejich mentalitu, kterou sdílíte.
    Vy se z těch zlých ideologických odpůrců, kteří číhají na každém rohu, aby zničili vaši Utopii jednou - s prominutím - po.erete.
    1.4.2012 16:15 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Zatím posraný vidím tady, přímo v té diskusi. :-) Posraný ze života, posraný z blahobytu, posraný ze všeho. :-) Politika je pro malý děti a že politici lžou, kradou mě udivuje asi jako to, že v létě je horko a v zimě občas mrzne a padá sníh. Ovšem pro většinu účastníků je tohle kalamita oboje. :-) Že nevzdělaný bolševici, přesvědčují o svém vzdělání mě neudivuje. Protože co jim zbývá, když jim ten experiment, co na něj měli dohromady sedmdesát let nevyšel a oni to ted pod trochu jinými prapory zkouší znovu. Žádná utopie není, jen realita. :-) Kdyby byli opravdu vzdělaní, uměli použít své zkušenosti, musí ti Kellerové, dadové, slinty, jasně říci. "Tohle nefunguje, nefungovalo a fungovat nebude." To je realita.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.4.2012 18:46 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Protože co jim zbývá, když jim ten experiment, co na něj měli dohromady sedmdesát let nevyšel a oni to ted pod trochu jinými prapory zkouší znovu.
    Neni pochyb, ze experiment s centralne rizenym [*] hospodarstvim selhal pred cca 20-30 lety [**]. Stejne tak ale neni pochyb, ze experiment s laissez-faire neregulovanym kapitalismem selhal uz predtim v 30. letech. Rozumni lide se pouci a je jim jasne, ze obe tyto varianty nema smysl znova zkouset, a misto toho je lepsi se drzet toho, co se v 20. stoleti nejvic osvedcilo (tedy hybridni ordoliberalni ci socialne demokraticky model). Problem je akorat v tom, ze ono selhani neregulovaneho kapitalismu je uz davnejsi minulost, na kterou lide pozapominaji, a chteli by se k takove idealizovane predstave vratit. Mozna to neni nahoda, ze opetovny priklon k tomu nastal az v dobe, kdy z produktivniho veku odesli lide, kteri osobne rozumne zazili hosp. krizi 30. let.

    [*] a tim myslim opravdu netrzne rizenym, ne jen regulovanym.

    [**] a dalo by se rict ze uz driv.
    1.4.2012 20:44 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili

    V tom sú len dva háčiky.

    Zástancovia laissez-faire (hlavne tí rakúski) majú možnosť hádzať zodpovednosť na vtedy ešte pomerne čerstvú centrálnu banku a svoje majú podľa nich na rováši aj Hoover, jeho nástupca F.D. Roosevelt a samozrejme preberanie týchto politík mnohými ďalšími krajinami sveta.

    A pokiaľ sa niečo osvedčilo, tak to skôr bude ten ordoliberalizmus ako sociálna demokracia. Smutné je len to, že vzývanie tohto pravidelne zlyhávajúceho modelu sociálnej demokracie až takou históriou nie je (napr. Švédsko 1, 2, 3, ) a v niektorých krajinách ide o súčasnosť 1, 2 3).

    1.4.2012 21:30 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    nie že by som bola fanúšik KDH ale pábnboh nás chráň pred SaS;-)
    2.4.2012 07:40 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Môžme byť len radi, že obe tieto ľavicové partaje sú v opozícií...
    1.4.2012 21:41 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    co se v 20. stoleti nejvic osvedcilo (tedy hybridni ordoliberalni ci socialne demokraticky model).

    Neosvědčilo, maximálně to zavedlo společnost do téměř neřešitelných dluhů a bankrotu. Na dluh se žít nedá. Laissez-faire jsme zatím nevyzkoušeli. Po roce 1989, kdyby ano, věřím, že by výsledky byly jiné, mnohem lepší.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 1.4.2012 22:00 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Na dluh se žít nedá.
    Dá, docela dobře. On to někdo zaplatí. Řekové to dovedou naprosto mistrovsky. ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    2.4.2012 00:45 imperativ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jeden Řek řek, že je v Řecku mnoho řek.
    Dalibor Smolík avatar 2.4.2012 08:40 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Dobrý ;-). Správně pochopil, že "Řecko" je jen symbol. Je to jen pár milionů lidí, v celkové světové ekonomice nevýznamná země. Ale je to takový pokusný balónek, co všechno současná "civilizace" snese a co ne.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    2.4.2012 12:01 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Mimochodem, Ondreji, jak se divas na prave probihajici debatu Keena a Krugmana? Jsem rad, ze se konecne Keen dostava do mainstreamu, i kdyz Krugman asi teorii endogennich penez nikdy neprijme.
    2.4.2012 17:58 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ja jsem tu Keenovu pozici ohledne tohoto nikdy kloudne nepochopil a neprislo mne, ze by v te diskusi obe strany uvedly relevantni argumenty (spis to na mne pusobilo, ze oba navzajem nechapou pozici druhe strany).
    3.4.2012 11:16 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    No ja to chapu tak, ze existuje velke mnozstvi empirickych dukazu proti multiplikatoru, ze banky v podstate nejdriv pujci a pak teprve hledaji rezervy. Jeden z tech dukazu zminuje Keen ve svem "Roving cavaliers of credit" - zmeny M2 predbihaji zmeny v M0. Dalsi dukazy pochazeji ze strany predstavitelu centralnich bank samotnych. V podstate uz snahu ovlivnovat objem penez v ekonomice pomoci rezerv vzdali. Jeste jsem to necetl, ale mam tady otevreny clanek, ktery to myslim vysvetluje podrobneji.

    Zajimalo by me, jestli je vubec mozne mit ekonomiku s pujcovanim, ktera by nemela endogenni penize a tedy netrpela s tim spojenymi problemy (tedy tim, ze pujcky jsou omezene jen poptavkou po nich). Myslim, ze asi ne. Z toho vyplyva, ze spekulativni bubliny (a s nimi spojene dluhove krize) jsou prirozenou soucasti kapitalismu.
    3.4.2012 16:04 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jasne, ale to je prave to, co pisu vyse - ze v tomhle proste Keen a ostatni MMTiste argumentuji proti strawmanovi - takovou pozici AFAIK Krugman a ostatni keynesiansky mainstream vubec nezastava (viz treba tady). Treba co se tyce toho, ze 'banky v podstate nejdriv pujci a pak teprve hledaji rezervy', to je z hlediska Krugmanovy pozice vcelku irelevantni. Ci trvzeni, ze teorie monetarniho multiplikatoru 'obraci kauzalitu', zatimco druha pozice je to, ze to je proste vztah mezi dvema velicinami bez toho, abych neco tvrdil o kauzalite. Proste Krugman v podstate tvrdi, ze centralni banka ma skrz base money supply a sprostredkovane skrz jeji urokove sazby podobny typ kontroly nad M2 (tedy v kontextu diskuse spis nad M1, bavime se o likvidnich penezich), jakou ma PID regulator skrz rizeni topeni kontrolu nad teplotou v mistnosti. Tam taky primarni kauzalita zmen pujde 'opacne' (dojde ke zmene stavu a regulator na ni zareaguje) a presto nikdo nepochybuje, ze ten regulator tu teplotu ridi.

    Tedy prijde me, ze obe strany popisuji v podstate to same z jineho uhlu pohledu (z pohledu keynesianskeho mainstreamu je centralni banka akter, z pohledu MMT je to pasivne reagujici okoli) a z drobnym posunem ve vyznamu nekterych pojmu, nenasel jsem jedine jasne formulovane tvrzeni, ve kterem by se obe strany davaly odlisne predikce.
    5.4.2012 11:35 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Aha, OK, zacinam ti trochu rozumet. Nicmene, ta puvodni debata zacala tim, co vlastne delat se soucasnou krizi, a v podstate tim, ze SK tvrdil, ze PK ignoruje uroven (soukromeho) dluhu v ekonomice a povazuje ho jen za problem rozdeleni mezi lidmi s ruznymi casovymi preferencemi, zatimco Keen primo mluvi o bubline. Hezky jejich pozice IMHO diskutuje toto vlakno. Takze o tom by me take zajimalo, co si myslis.
    5.4.2012 14:19 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    A jeste k tomu, jak se divas na tohle?
    Dalibor Smolík avatar 5.4.2012 16:40 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Myšlení PK je mi samozřejmě bližší, avšak úroveň soukromého dluhu má podobný vliv na ekonomiku, jako celkové zadlužení. Banky si mezi sebou mohou jednotlivé úvěry "přeposílat", ale při určité limitní výši celkového zadlužení je to jen vytloukání klínu klínem. Rozběh ekonomiky naráží na nedostatek likvidních prostředků nebo krytých, zajištěných úvěrů.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    5.4.2012 17:44 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Myšlení PK je mi samozřejmě bližší
    Jo? A co rikate na toto?
    Dalibor Smolík avatar 5.4.2012 18:27 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Dík za odkaz, zaujalo mě toto: "(c. 11:19) “The government, when it issues its own currency, and goes into debt in that currency can always pay its debt, can never go broke, can never run out of money. It can afford anything that is for sale in that currency. It doesn’t need to borrow its own currency. And it can set its own interest rate. It does not have to pay what markets want. It does not become a victim to speculation, to bond vigilantes. It has additional policy space. It can do things for its economy and for its people that a government that does not have a sovereign currency cannot do.
    Země, která má svoji vlastní měnu a svoji centrální , má mnohem víc nástrojů, jak ovlivňovat svoji fiskální politiku. Může devalvovat svoji měnu atd. Stále je otázkou, do jaké míry to může stát, jehož dluh narůstá, zachránit. Spekulacím se taky nevyhne - intervenovat ve prospěch měny lze také jen do určité míry.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    6.4.2012 09:58 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jak statu pomuze devalvace jeho meny? Jak to pomuze investicim do infrastruktury?

    Samozrejme, cele to je o tom, co ten dluh je. Jestlize jsou penize dluh soukromym bankam v zahranici, pak je to samozrejme problem (a proti tomu take MMT je!). Ale pokud je to vnitrni dluh "sami sobe", pak je to v podstate totez jako dane, a to je pointa. Podle me je to elegantni teorie.

    Jedina teorie, ktera si svou eleganci zada s MMT je libertarianstvi a zlaty standard. Ale to ja povazuji za dost nebezpecne, protoze tim v podstate riskujete, ze cely stat (jeho mena) prejde do rukou nekolika malo vlastniku, a ostatnim pak nezbyde nez usporadat revoluci, coz muze skoncit dost krvave. Naproti tomu moznost statu se zadluzit bez nutnosti to splatit (a v zavislosti na tom, zda to byly rozumne utracene/prerozdelene penize nebo ne, bud vyvolat hospodarsky rust nebo inflaci) je v podstate jakysi ventil, ktery umoznuje spolecnosti "odpusteni chyb". A tim ji dava moznost vyresit narustajici nerovnost mirovou cestou.
    Dalibor Smolík avatar 6.4.2012 10:28 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Devalvace měny pomůže dočasně - podpoří vývoz a tudíž domácím výrobcům. Ale souhlasím, že to dlouhodobě neřeší nic, ale v danou chvíli to něčemu pomůže. Ve skutečnosti je to prohlubování skrytého dluhu. To je mi taky jasné.
    Od zlatého standardu se upustilo již dávno - ano, je to vlastně fenomén dluhu a jeho implementací do ekonomiky, co zlatý standard zabilo. Pokud stát nemusí dluh splatit, tak jedině dobře (ze sobeckého hlediska té země), ale globálně to opět nic neřeší. Proč? Takových "nesplatitelných" dluhů se nahromadilo větší, než kritické množství. A spustilo to řetězovou reakci. Státní deficity, které dřív nedělaly problém, najednou způsobují potíže. Proto ten ventil, o kterém píšete, funguje jen chvíli a lokálně. Příliš mnoho ventilů - zajícova smrt. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    6.4.2012 10:53 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Prijde mi, ze jste tu MMT nepochopil... Komu dela statni dluh potize?
    Dalibor Smolík avatar 6.4.2012 11:34 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Vycházím z těchto materiálů:
    Zejména tady:"Because the Federal government is not a business or household it should not manage its balance sheet for its own benefit."
    Tady jsme u jádra pudla. To je do značné míry pravda. Stát má spoustu nástrojů, které nemá domácnost ani soukromá firma. Jsou tu větší rezervy a manipulační prostor a státní dluh nedělá potíže. Dokud ekonomika běží - přesuny kapitálu, vybírání daní apod. to všechno dává dost prostoru. Jakmile se ekonomika zadrhne (což se stalo zjevně po roce 2008) manévrovací prostor omezený. Prostředky se nedostávají, není kam intervenovat. Pokud se podíváme na poslední 4 roky, události to potvrzují. Proč najednou poplach a rozpočtové škrty (které nejsou vždycky zrovna racionálně dělány) - co dříve nevadilo, je teď problém. Země s malým zadlužením jsou na tom o poznání lépe, dalo by se říci i Česká republika. Opravte mě, pokud se moje myšlenky ubírají špatným směrem.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    6.4.2012 13:18 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ekonomika se zadrhla proto, protoze vsichni splaceji dluhy. Soukrome. Neni pravda, ze neni kam intervenovat - ruzne staty po roce 2008 intervenovaly mockrat. Jenze z ideologickych duvodu nechteji dat ty penize lidem, jako navrhuje Steve Keen, ale radeji je daji bankam.
    Dalibor Smolík avatar 6.4.2012 13:48 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Abychom nezaměňovali příčinu s následkem. Finanční krize se v roce 2008 rozpoutala právě proto, že spousta úvěrů byla nesplatitelná - zejména hypotéky v USA. Finanční domy se začaly skládat jak domeček z karet a zjistilo se (tedy lépe řečeno se vyhodil kostlivec ze skříně), že celá ekonomika funguje na dluzích, které nejde splatit. Začaly se přiškrcovat rozpočty, aby se trochu vyrovnaly - a kupní síla obyvatelstva klesala. Což otevřelo vrátka další ekonomické krizi. Ale zklamu toho, kdo by si myslel, že přidáním peněz lidem se něco vyřeší.
    Lidé nenakupují jen podle toho, kolik mají v peněžence a jaké příjmy momentálně očekávají, ale také reflektují na celkovou stabilitu/labilitu systému - a podle toho diverzifikují své výdaje. V klidné době utrácejí i za zbytné věci a to i v případě, že těch peněz moc není a naopak - i když peníze jsou a lidé vidí, že se něco děje, snaží se "šetřit na horší časy" nebo investují do nemovitostí, které nepotřebují apod. O tomhle dost vím, pohybuji se v branži zbytných výrobků, bohužel. A obraty přesně "kopírují" stav ekonomiky. Proto bych úplně nespoléhal na to, že když se lidem "přidá", ekonomika se rozhýbe. Může, ale jen za určitých příznivých okolností.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    6.4.2012 15:00 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    To co navrhuje Steve Keen ale neni jen lidem pridat - on navrhuje primarne zruseni dluhu, a tem, kdo ho nemaji, se prida. Ovsem tato injekce uz zadnym dluhem nebude. To co chce pan Krugman je jenom haseni bubliny dalsi velkou bublinou. Eventualne, nejaky dluh se bude muset odepsat, a to je o cem pise MMT (ze to neni problem).
    Dalibor Smolík avatar 6.4.2012 15:16 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    on navrhuje primarne zruseni dluhu, a tem, kdo ho nemaji, se prida. Ovsem tato injekce uz zadnym dluhem nebude. Tato injekce už žádným dluhem nebude, v pořádku. Jen malý dotaz? Z jakých peněz se tyto injekce vyplatí? Z reálných nebo fiktivních? Tak jsem si projížděl Keenovy stránky a už mi to došlo. Se splacením dluhů se fakt nepočítá.
    Tady je zajímavá myšlenka:
    Lending is NOT a transfer from a saver to a borrower Richard: it is an endogenous creation of debt by a bank that is identical to a new creation of money by the loan itself. That’s the “secret”.
    Půjčkou se vytváří nové peníze. No tedy, jestli ekonomové typu Keena ovládnou příští svět, pánbu s námi. To co zažíváme dneska, je jen čajíček toho, co nás v důsledku této dluhové politiky bude čekat.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    6.4.2012 15:45 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Myslim, ze to MMT nechapete. Hlavni idea je, ze _vsechny_ penize jsou dluh. Zrusit vsechen dluh = zrusit vsechny penize. Vlada ty penize vydava (a tim vyrabi dluh), a naopak je zase nici danenim (a tedy splaci dluh). Ovsem ten dluh je bezurocny, takze v cem je problem? Tady prave analogie s tim komercnim dluhem selhava, a proto vas desi neco, co vas desit nemusi. Dale MMT tvrdi, ze toto uz se fakticky deje v soucasnem systemu, akorat v soucasnosti je vetsina tech penez (= dluhu) pod kontrolou komercnich bank, a to je ten problem, protoze na tyto penize je urok.

    To co chcete, tedy nemit statni dluh, znamena nemit penize. To je samozrejme nesmyslny pozadavek.

    Jedine, co vas na tom muze desit, je, ze vlada muze vydat vic penez. Tim ale maximalne dosahne inflace, protoze produkcni kapacita ekonomiky ma nejake maximum, za ktere nepujde. Na druhou stranu, vlada se muze dluhu snadno zbavit tim, ze proste zvysi dane. Samozrejme, muzete jako rakouska skola neuznavat stat jako "suverena" v tvorbe penez, ale to neznamena, ze tam zadny suveren nebude! Nejspis to pak budou komercni banky. Coz se deje dnes, v EU, trvanim na "splaceni vsech dluhu", a proto je to nesmyslne.
    Dalibor Smolík avatar 6.4.2012 16:00 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    No, zajímavá myšlenka - i když ne nová. V islámském světě existuje v bankovnictví právo šária, což je bezúročné půjčování peněz, úroky jsou zakázané. Banka to řeší podílnictvím ve firmě na zisku/ztrátě a lépe si hlídá, na co peníze půjčuje. Upřímně řečeno, to není tak úplně špatný systém. Idea MMT mi tohle trochu připomíná.
    Státní dluh jako formu peněz samozřejmě uznávám, od té doby, co zmizel zlatý standard, jsou peníze vlastně jen "papírky", de facto dluhopisy. Peníze mají ovšem smysl jen tehdy, jsou li něčím kryté. Pokud vím, že si za ně mohu něco pořídit. No a co mě napadá? Právě zmiňovaná inflace. I tu uznávám, pokud je v rozumné míře (řekněme kolem 3 %). A co když se rozjede? Zažil jsem dobu v Jugoslávii, kdy lahev moštu stále ráno 3000 dinárů, odpoledne 7500! Takže shodněme se na tom, že veškeré jevy (inflace, zadlužení) musí být ve zvládnutelné fázi.
    vlada se muze dluhu snadno zbavit tim, ze proste zvysi dane.
    Absolutně špatná premisa. Při zvyšování daní nedochází k adekvátnímu zvýšení jejich vybírání. U nepřímých daní jde o pokles objemu tržeb a u přímých daní jejich obcházení (třeba přes Panenské ostrovy nebo fintami doma). Výše daní musí být optimální. Tady moc prostoru není.
    Coz se deje dnes, v EU, trvanim na "splaceni vsech dluhu", a proto je to nesmyslne.
    No, dá se udělat jakási tlustá čára a jet nanovo. Ale jaký to bude mít morální dopad na celý finanční a ekonomický systém do budoucna, si nedovedu představit ani v nejdivočejších snech.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    6.4.2012 16:34 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    A cim jsou tedy kryte soucasne penize jakozto bankovni uvery? Je to uplne stejna uroven duvery.

    Kazdopadne, pokud prijmete, ze statni penize = statni dluh, pak souslovi "statni dluh" nema obvykly smysl. Inflace se v MMT zvysuje vydavanim penez (a tedy absolutni vyse dluhu, jestli je to milion nebo bilion nebo 1000 bilionu, nepredstavuje zadny problem); nevidim duvod, proc by mela vlada vydavat vic penez (nez kolik znici zdanenim) a zpusobovat tak inflaci (pokud tedy nechce zamerne stat rozlozit, coz je ovsem mozne). Stejne tak dnes spolehate na experty z CB, takze fakt nechapu ten argument.. (A ne vsechno vydavani penez je inflacni - zalezi na tom, kam stat ty penize prerozdeli.) Na druhou stranu, jak ukazuje tato krize, banky tento problem nemaji - klidne nafrkaji tolik dluhu, ze to rozlozi narodni staty.

    To co rikate s temi danemi je samozrejme nonsens. Stat, pokud existuje (= ma moc nad obcany daneho uzemi, at uz z vule tech ci onech) si ty penize na danich muze vzdycky vybrat (v nejhorsim na majetku - pokud se lide nedokazou chovat slusne, pak to holt asi jinak nejde). To jenom u nas se tvrdi, jak strasne to nejde, a podobne bludy. V konecnem dusledku je to politicka otazka.

    Tlusta cara se nakonec bude muset udelat. Nebo nastane feudalismus, ktery popisuje Michael Hudson.
    Dalibor Smolík avatar 6.4.2012 17:52 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    A cim jsou tedy kryte soucasne penize jakozto bankovni uvery?
    Ve společnosti (státu) existuje určitá úroveň bohatství, jmění. Jiné bude v Rumunsku, jiné v Německu. Jsou to hodnoty, které vlastně nepřímo kryjí peníze, které jsou v oběhu. To nezmění žádný MMT. Od toho se třeba odvíjí výše mezd za stejnou práci a další položky. Absolutně pojato - státní peníze = státní dluh tedy neplatí úplně doslova.
    Na druhou stranu, jak ukazuje tato krize, banky tento problem nemaji - klidne nafrkaji tolik dluhu, ze to rozlozi narodni staty.
    To je samozřejmě pravda. Otázkou je, do jaké míry jsou ty banky propojeny s hospodařením státu jako takového - zda zbyde třeba na výplaty důchodů apod. Ten problém je složitější.
    Stat, pokud existuje (= ma moc nad obcany daneho uzemi, at uz z vule tech ci onech) si ty penize na danich muze vzdycky vybrat (v nejhorsim na majetku - pokud se lide nedokazou chovat slusne, pak to holt asi jinak nejde).
    Může teoreticky lidi úplně na daních oškubat (třeba obrovskou daň z vlastnictví rodinného domku apod.), to je pravda. Ale to určitě žádný demokratický stát neudělá z řady důvodů a pokud daně zvedne částečně, nebude to stačit na pokrytí nekontrolovaného dluhu (předpokládáme, že takový dluh existuje) a je to jako čerpání vody z potápějícího se Titaniku. Tudy proto cesta nevede.
    Tlusta cara se nakonec bude muset udelat. Nebo nastane feudalismus, ktery popisuje Michael Hudson.
    Tak to se může stát. Ale je to volba mezi zlem a jiným zlem. Pokud se udělá tlustá čára, bude to obrovský precedens. Společnost nebude mít zábrany si brát úvěry na jedné straně, na druhé nebude ochota půjčovat. Proč taky, když vím, že peníze, které půjčím už neuvidím. A v důsledku to bude znamenat zastavení vývoje. Úvěr v rozumné výši a na rozumný účel je stále hybnou silou ekonomiky.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    6.4.2012 18:34 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    To prvni neni pravda. Pokud by to tak bylo, nebyl by dluh problem. Ale tak to neni - penize jsou endogenni, a tedy to, jak je ty hodnoty kryji se muze lisit.

    Co se tyce toho "skubani na danich". Al Capone sice vyrabel nacerno alkohol, ale nakonec ho zavreli prave za neplaceni dani. Jakakoli vyznamna seda ekonomicka aktivita se nakonec projevi v majetku, a tedy ji lze nakonec zdanit zdanenim majetku. Ergo, neni pravda, ze s tou nelegalni aktivitou stat nic delat nemuze. Neni to pravda ani v Recku. Jina otazka je, zda ma k necemu takovemu vlada mandat (v te spolecnosti), nebo zda k tomu naopak ma moznosti (napr. neovladaji-li ji nejake mocenske zajmy, ktere si to zdaneni nepreji). Cele je to za predpokladu, ze ano (= je to funkcni stat).
    Dalibor Smolík avatar 6.4.2012 18:53 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jen krátce - nemám na mysli nelegální úniky daní, ale legální. To není případ Al Caponeho. Přesunout firmu jinam není nelegální, založit dvě firmy a přesunovat zisky taky není nelegální. Ale je to účinná zbraň proti zvyšování daní. Firmy se přelévají tam, kde jsou nižší daně. U fyzických osob, pokud bude progresivní zdanění to může znamenat, že si můj syn založí vlastní firmu a budeme na to dva. Zisk se rozdělí na menší :-).
    Peníze jsou sice do značné míry endogenní, ale ne úplně. Viz příklad Rumunska a Německa.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    6.4.2012 10:02 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jestli on ten rozdil v predikci neni v tom, ze PK predpovida, ze kdyz da v soucasne krizi penize bankam, tak to zpusobi hospodarsky rust, protoze ty penize pujci. Coz ovsem zkouselo Japonsko a v podstate ted i USA, a nefungovalo to. Kdezto Keen prosazuje ty penize rozdelit mezi lidi. Takze z dlouhodobeho hlediska to muze dopadnout stejne (nakonec ty penize se v ekonomice nejak projevi), ale otazkou je prave to zpozdeni, jake to bude mit. (V teto souvislosti mi take prijde, ze pokud ma nekdo lepsi model, ktery zahrnuje i ta zpozdeni, pak je to SK, protoze ten modeluje ekonomiku jako dynamicky system.)
    Dalibor Smolík avatar 6.4.2012 10:32 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    V teto souvislosti mi take prijde, ze pokud ma nekdo lepsi model, ktery zahrnuje i ta zpozdeni, pak je to SK, protoze ten modeluje ekonomiku jako dynamicky system.)
    Takto pojato, máte zřejmě pravdu. Závisí však na konkrétních okolnostech, zda to zpoždění v dané pomůže či nikoliv. Vždy je to o volbě nějak si pomoci teď a a odsunout problém na později nebo jej řešit ihned a dost bolestivě - avšak v budoucnu bude dluhové zatížení únosné a ekonomika bude mít zdravý základ. Uvědomuji si, že "bolestivé" řešení společnost nemusí unést a může mít dalekosáhlé důsledky. Volba míry je právě to největší umění.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    2.4.2012 13:38 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Lumpenproletariát ako je Jílek sa vždy pridá tam, odkiaľ si myslí, že mu niečo kvapne do kešene. Za vojny kolaborovali s Nemcami a poriadali pogromy, aby si nakradli z cudzieho, po vojne sa pridali ku komunistom, vydávali sa za vedúcu silu spoločnosti a zo suterénov kapitalistických víl(tak ako predtým zo židovských) sa nasťahovali namiesto nenávidených buržujov na poschodie. Vždy ideologicky na výške, vždy rovnako nenávistne ,,bojujúci" proti vnútornému nepriateľovi.Vždy rovnako vulgárni a primitívni.
    2.4.2012 14:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    To víš slinto, já nebojuji proti nepříteli, já jen nezapomínám na svinstvo, co mi takový bloševici jako ty, Keller a další se opět pokoušejí podstrčit pod rouškou humanity. :-) Takže můžeš oblbovat jiné, já si tu dobu velmi dobře pamatuji. I takový kovaný bolševiky, jako si ty. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    2.4.2012 15:22 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    O tom žádná, labsko-oderská plavba byla opravdu svinstvo, kam se dostali opravdu jen ti největší bojovníci proti bolševismu a disidenti. A navíc ještě máš za ušima, ty kluku ušatej, ty si bojoval proti bolševikům i jinými formami, ty ses motal poblitej na palubě parníku a tím mařil budovatelské úsilí pětiletek :-D
    2.4.2012 15:38 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    :-)
    gtz avatar 2.4.2012 16:11 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    proč svinstvo? samý veksl, cizí zboží apod. :-) Tam koupil pár kazet s péčkem, zde prodal a měl na nějakou dobu vydělané.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    2.4.2012 19:10 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    To maš tohle moudro od svýho praskačskyho táty, co sme ho za to praskani vožralýho hodili do vody? :-) a nebo si ty vtipy vypravite ze slintou? Třeba jak ideologicky narušovala školství. Jinak k plavbě se dostal každý kdo měl dělnický původ. A to že jsem tam byl a stejne sem se komunistou nestal je celkem dobrá minulost. Navic i negativní lustračni osvědčeni na rozdil od slinty mám :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    2.4.2012 19:31 :-)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jinak k plavbě se dostal každý kdo měl dělnický původ. A to že jsem tam byl a stejne sem se komunistou nestal je celkem dobrá minulost. Navic i negativní lustračni osvědčeni na rozdil od slinty mám :-)
    Lustračné osvedčenie má nejeden agent ŠTB. A to že si sa ,,nestal komunistom" sa stalo len preto, že ešte aj oni by sa za také indivíduum hanbili.
    2.4.2012 19:38 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jasne bolševická svině jménem slinta ví jak to chodilo u stb. Díky za informaci. No a že mě nechteli takovy svině mezi sebe vzit je mi jen ke cti. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    2.4.2012 19:49 :-)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    dávaj pozor, aby ti ten vyrehotaný výraz neostal už navždy
    2.4.2012 19:57 :-)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    No a že mě nechteli takovy svině mezi sebe vzit je mi jen ke cti. :-)
    Netvár sa tak skromne, vždy si chcel k válovu, ale večne ožratého krpáňa z poslednej cenovej skupiny k nemu nepustili.Ty nenávidíš svoju vlastnú minulosť a nejaké ,,zločiny komunistického režimu,"ktoré sú dielom takých ako si ty máš v zadku.
    2.4.2012 20:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ty nenávidíš svoju vlastnú minulosť

    Jo vlastní chyby a potíže nejraději přisuzuješ druhým, co slinto? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    2.4.2012 21:10 .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    To je tvoja stará známa útočná reakcia - každého chceš stiahnuť do svojho kanála. Mimochodom, učiť som začala až v 90.rokoch a dovtedy som vystriedala niekoľko zamestnaní.Aj vďaka tým skúsenostiam som ťa dobre odhadla.Príliš nápadná podobnosť s tými, ktorými som vždy pohŕdala. A vždy budem.
    2.4.2012 19:46 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Do vody si padal ty a samovolně, když si vrávoral zhvízdanej na palubě, a krmil racky a kapry, když si blil do vody a pak si tam přepadnul a kámoši dělnického původu tě pak museli lovit podběrákem :-D Čím to, že tvojí skazce o dělnickém původu nějak nemůžu uvěřit. Ale to nic. Internacionálu ještě umíš zazpívat? :-D :-D)))
    3.4.2012 12:07 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Čemu takový zmrd, syn bolševickýho práskače věří není důležitý. Jinak Internacionálu neumím, protože jsem to nikdy nepotřeboval. Uživil sem se vlastní dovedností a prací a nepotřeboval jsem jako ty a tvůj táta stranickou knížku či práskačstvím. :-) Případně jako slinta opruzovat na stranických schůzích.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.4.2012 12:36 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jílek, Jílek, zase by si rád zahral pred naivným publikom tú svoju ľudovú komédiu, v ktorej sa zápletka odvíja od výmeny rolí. Veď čo iné ako pouličné výstupy sa od teba aj dajú čakať. Ak chceš hrať divadlo, máš tu na abc linuxu tu k dispozícii niekoľko málo maňušiek, s ktorými môžeš kývať, ale tá psychodráma je len a len o tebe.
    3.4.2012 20:29 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Slinto, tvoje rádoby psychoanaluytické úvahy, jsou přesně na úrovni slinty z blbákova. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.4.2012 21:30 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    ty sa chvastáš, že na svojich ,,skupinách" ( alebo pri tvojej ,,profesionálnej" individuálnej ,,terapii" dokonca kvalifikovane skúšaš psychodrámu... keby mi necbol odporný ten tvoj čecháčkovský smajlík, tak ho sem pridám
    3.4.2012 22:45 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ale slinto z blbákova, čubka roztlemená, nerozčiluj se, psychoanalýze rozumíš jako kráva bílýmu prádlu. :-) Stejně jako psychodramatu. Sis zas něco přečetla. Husičko. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.4.2012 21:34 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    mal si radšej s tými krátkymi nožičkami a mozočkom absolvovať kurz baletu, ty psychoanauytik
    gtz avatar 3.4.2012 22:04 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    JJ v baleťáckém .... LOL LOL LOL, tak to bych rád viděl :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Agent avatar 2.4.2012 16:48 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Nesouhlasím. Patent na lhaní nemá nikdo. Lhát uměj všichni stejně. Jestli je komunismus nebo socialismus reformovatelnej nevím, ale vypadá to, že kapitalismus reformovatelnej neni. Kryl poznal hned po revoluci, že tenhle systém bude jen další šmejdovina. Možná ještě horší. Komanči aspoň neprošustrovali tolik peněz jako tihle současní mocipáni. Současní mladí sou možná méně naivní než jsme/jste byli my/vy. Jo a "Čaka" mám rád. Některý filmy jsou docela dobrý. Nejvíc se mi líbil mladej ještě chlupatej Norris když bojoval s bruce Leem. http://www.youtube.com/watch?v=JLO1YIWQuXE
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    2.4.2012 19:17 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Kapitaismus se reformovat nemusí. Stačí jen nechat lidi sobě samým, oni si už poradi i bez socialistickych přerozdělovačů. :-) a majetek rozkradli ti šikovní komunisti. :-) slušní kapitalisté vybudovali své firmy komunistickýmrozkrádačům navzdory. A ti dnes zásobují ten rádoby sociálni stát penězi.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Agent avatar 4.4.2012 07:12 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Tahle vláda se ale snaží o to, aby zásobovali hlavně ti chudší. Těm bohatším naopak ulevuje. Aspoň mi to tak připadá.

    "...oni si už poradi i bez socialistickych přerozdělovačů." No, o něco podobného se snažil Klaus. Na chvilku zhasnem, oni si s tim nějak poradí... Peoblém je, že my si prostě neumíme vládnout. Nám tady furt vládl někdo cizí, inteligence emigrovala a co tu zbylo? Plebs, sice pracovitý, ale jinak... A ti slušní do politiky moc nejdou.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    4.4.2012 08:12 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Na chvilku zhasnem, oni si s tim nějak poradí...

    O tomhle řeč není. Lidé si poradí, pokud mají pevný rámec práva. V tom rámci se mohou bez zásahu starat o svoje, to není o vládě, ale o lidech, kteří si poradí. :-)

    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    4.4.2012 08:26 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    PS: Kdo si neumí vládnout? Já si vládnout umím, umím se postarat o svoje věci a nepotřebuji na to nikoho osvíceného, žádného "chytrého" dada, žádnou rádoby intelektuální elitu, která ví lépe než já, co potřebuji. Nebo nějakého filozofa, co pořád pochybuje o čemkoliv a neumí se pro něco rozhodnout a jen si stěžuje na poměry. Jsem an světě dost dlouho, abych tohle o sobě mohl říci. Intelektuálové nemají rádi kapitalismus, protože většina lidí je nijak díky své schopnosti s e o sebe postarat, vědět, co potřebují nijak nepotřebuje. V tom je problém těch elit, které s e snaží ovládnout myšlení lidí a nabízejí jim recepty, jako multikulturalismus, co absolutně selhávají. Jenže oni nám je budou cpát a budou s enás snažit přesvědčit, že bez jejich "hlubokomyslných" úvah s e neobejdeme.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    4.4.2012 10:37 mmg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    já se vám divím, že se s tím blbečkem bavíte
    Dalibor Smolík avatar 4.4.2012 12:51 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ono je jednoduché se s někým nebavit, když říká nepříjemné věci. Otázkou je, zda si tím pomůžeme.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    4.4.2012 14:26 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    vy to skutečně nechápete, o co se zde jedná ?
    Dalibor Smolík avatar 4.4.2012 14:49 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ale jo, chápu. Problematika, která se zde řeší (samozřejmě může vadit způsob diskuze některých konkrétních účastníků) je dost všeobecná a narážím na ni i jinde, než jen na abíčku. Jinými slovy diskutující představují větší skupinu lidí, než je zastoupena zde. "Umlčením" někoho zde nevyřešíme problém. Jen to jsem tím chtěl říct.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    4.4.2012 15:48 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ale jo, chápu. Problematika, která se zde řeší (samozřejmě může vadit způsob diskuze některých konkrétních účastníků) je dost všeobecná a narážím na ni i jinde, než jen na abíčku. Jinými slovy diskutující představují větší skupinu lidí, než je zastoupena zde. "Umlčením" někoho zde nevyřešíme problém. Jen to jsem tím chtěl říct.
    U ktorých konkrétne? U mňa? U ostatných nesympatizujúcich s tým hulvátom, na ktorého strane alibisticky, nepriamo vždy stojíte a zakaždým sa ho zastávate, prípadne taktne mlčíte,m keď sa správa aj bez podnetu ako hovädo? Poviete, že sa nechcete pliesť do niečoho... bla bla...Lebo kto šprtá do... viete ako je to ďalej. Ale na druhej strane tolerantne prehliadnete porušovanie najzákladnejších zásad slušnosti, za ktoré sa slovne staviate, ak je zdrojom vulgárnych a nenávistných výpadov Jílek.

    Tu nejde o nejaký názorové rozpory.Ak ľudia chcú diskutovať na akúkoľvek tému,iné názory nevadia, naopak, práve tie podnetom na tú diskusiu.Tu ide o to, aby si narcista so sadistickými sklonmi Jílek uspokojil svoje nízke pudy.
    4.4.2012 15:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    U tebe mi slinto nevadí, že mě obvinuješ, protože základní šlušnost, které se dovolováš ti zcela chybí. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 4.4.2012 17:22 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ale no tak :-) Necítím se tu být arbitrem, zda se někdo chová blbě nebo dobře. Každý zde přítomný člověk je dospělý a zodpovědný za své chování (o názorech nemluvím, to je jiná kapitola). Já nikoho nenapadám, pokud nejsem osobně osočen, osobní útoky považuji za malicherné. Zajímají mě prostě názorové rozpory. Tvrdíte, že jiné názory nevadí - jste na velkém omylu! Kolik jsem schytal drsných invektiv za své ekonomické názory! Stačí se podívat ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    4.4.2012 21:01 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ale no tak :-) Necítím se tu být arbitrem... Každý zde přítomný člověk je dospělý a zodpovědný za své chování ... Já nikoho nenapadám, pokud nejsem osobně osočen, osobní útoky považuji za malicherné. Zajímají mě prostě názorové rozpory... Tvrdíte, že jiné názory nevadí - jste na velkém omylu! Kolik jsem schytal drsných invektiv za své ekonomické názory! Stačí se podívat ..
    1. Necítite sa byť arbitrom, ale občas robíte advokáta - a vždy, zaujímavé,Jílkovi. 2. O tom, že niekoho napadáte som sa nezmienila.Len sa jednostranne staviate na jeho obranu.Je dospelý, zodpovedný za svoje chovanie, zákonného zástupcu či advokáta nepotrebuje. Alebo áno? 3.Špeciálne u Jílka nejde o názorové rozpory.Jemu nejde o diskusiu,má len patologickú potrebu byť centrom pozornosti a nedajbože, aby mu niekto pošliapal kapustu, jeho patologické nutkanie dokazovať si svoj celosvetový význam sa potom prejavuje vulgárnymi osobnými útokmi, ktoré vy gentlmensky svojmu mandantovi ,,odpúšťate.":)
    4.4.2012 21:27 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    eho patologické nutkanie dokazovať si svoj celosvetový význam sa potom prejavuje vulgárnymi osobnými útokmi,

    To asi píšeš o sobe, nebuď tak sebekritická. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    4.4.2012 22:25 faktum
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    občas robíte advokáta - a vždy, zaujímavé,Jílkovi

    Je pravda, ze DS strani JJ, a ze nikdy nevyjadril ani malinkaty nesouhlas s jeho nazory, radeji ten link nechava bez odezvy, kdyz uz to je moc okate. Ale jinak se snazi byt vzdycky a s kazdym zadobre, a to bych nevycital, to je spis lidska vlastnost, ktera se muze a nemusi libit.
    5.4.2012 09:03 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    občas robíte advokáta - a vždy, zaujímavé,Jílkovi

     

    Je pravda, ze DS strani JJ, a ze nikdy nevyjadril ani malinkaty nesouhlas s jeho nazory, radeji ten link nechava bez odezvy, kdyz uz to je moc okate. Ale jinak se snazi byt vzdycky a s kazdym zadobre, a to bych nevycital, to je spis lidska vlastnost, ktera se muze a nemusi libit.

    Umeniu DS byť s každým zadobre som naopak niekoľkokrát vyjadrila obdiv;-).Aj keď sú situácie, keď za každú cenu byť s každým zadobre je dosť čudné. Prehnaná snaha byť zadobre i s niekým ako Jílek(prípadne len tak naoko občas ,,oponovať" - Marcela)mi pripadá nedôveryhodná. Najmä ak potvrdzuje dotyčný svoju lojalitu tým, že pribehne Jílkovi chudákovi, nevinnej obeti neodôvodnených útokov, na pomoc. U Marcely to chápem - ona si tak trochu popritom vypustí zo seba svoje osobné zášte a vybaví osobné účty.U pána DS zlobu necítim a motív nechápem.

    Tak ako vy i ja som len povedala svoj názor.

    Dalibor Smolík avatar 5.4.2012 09:29 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    motív nechápem.
    To jsou právě ty záludnosti osobních sporů a diskuzí, člověk nemůže napsat na takové fórum, jako je abíčku všechny souvislosti, skutečnost bývá složitější. A pak dochází ke zkreslení skutečnosti i názorů na lidi. I proto by sem osobní invektivy či obhajování neměly patřit. Diskuze by měla být vedena na úrovni faktů a stanovisek.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 4.4.2012 22:35 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Je dospelý, zodpovedný za svoje chovanie, zákonného zástupcu či advokáta nepotrebuje.
    No vidíte - a já jsem snad tvrdil něco jiného? Sám jsem to podobně napsal.
    vulgárnymi osobnými útokmi, ktoré vy gentlmensky svojmu mandantovi ,,odpúšťate.":)
    Neodpouštím ani jemu, ani nikomu jinému. Jak jsem už psal, osobní invektivy nečtu. Žádné, pokud se mě netýkají. Na to už nemám. Ale projevených názorů, které se týkají ekonomických témat, si samozřejmě všímám.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    5.4.2012 09:10 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Sám jsem to podobně napsal.

    veď práve... to som vás len citovala... preto som sa divila, že potrebuje advokáta

    Ale projevených názorů, které se týkají ekonomických témat, si samozřejmě všímám.

    ;-) ako som napísala, JJ nejde o názory, ekonomické či iné... len o uspokojenie jeho narcisticko - sadistických pohnútok... a nevravte, že nečítate osobné invektívy, lebo Jílkove ,,ekonomické debaty" sa bez nich nikdy nezaobídu, je to jedna veľká súvislá invektíva, ktorej je prvým iniciátorom
    5.4.2012 09:16 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    len o uspokojenie jeho narcisticko - sadistických pohnútok...

    To je hezký slinto, jak se odkopeš. Je snadné ti dokázat, kdo si ty slinto z blbákova začal.:-) Vždycky obviníš přesně z toho čím trpíš.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.4.2012 10:09 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ja sa tvojej nenávisti a tej bezmocnej zlobe, ktorá sa u teba prejavuje neustálym slintaním vôbec nečudujem,peníš vždy, keď narazíš na niekoho, kto ťa odhadne a dá ti najavo, že ťa prekukol.Nie každý ti to zavesí na nos, radšej sa vyhne tomu, aby sa s tebou priamo bavil a nezakryte ti povedal, čo si o tebe myslí.Nechcú sa s tebou špiniť.

    To štátne zdravotníctvo je naozaj na dne,ak platí, aj keď mizerne,v ,,pomáhajúcej" profesii, akou je laický terapeut závislých neabstinujúceho závisláka ako si ty.Možno abstinuješ od alkoholu a drog,ale zdravá, integrovaná a vyrovnaná osobnosť nie si.Si plný nenávisti, zášte, agresivity, nutkania mstiť sa, ovládať, ničiť - okrem toho, že si chorobný egocentrik s obrovskou poruchou sebahodnotenia.Si zdraviu klientov bohnickej psychiatrie nebezpečný. Mali by ich pred tebou chrániť!

    Prečo nemáš živnosť na psychoterapeiu, ak tvrdíš, že máš na to všetky oprávnenia? Ha? Prečo si to schoval za akúsi ,,pedagogickú činnosť" na kt. tiež nemáš profesionálne oprávnenie... ale kt. zrejme zákon tak prísne nestráži.Pre hluchých a slepých ešte raz: lebo profesionálnu psychoterapeutickú činnosť môže vykonávať len absolvent VŠ + postgraduálneho akreditovaného štúdia( kurzu).Duševne by mal byť sám zdravý.O tebe sa nedá povedať ani jedno, ani druhé.
    5.4.2012 10:42 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Si plný nenávisti, zášte, agresivity, nutkania mstiť sa, ovládať, ničiť

    Hele napiš primáři Nešporovi, neb MUDr Mráčkový svoji diagnosu, kterou si mi přisoudila, ať se aspoň zasmějou, z tebe ten mindrák jen stříká. :-) Případně jim můžeš zavolat, oni jsou zvyklí vyslechnout stejně jako já leckoho.

    akou je laický terapeut závislých neabstinujúceho závisláka

    Jo jo, nemáš to fakt lehký. Ale budiž, ulev si vypovídej se, zklidníš se. Nakonec, většina potíží pramení z toho, že lidé je nemají komu říci, tak je projevují někdy způsobem, jaký tu předvádíš. Nedostatek sexu je na tobě evidentně vidět. :-) Hele tady je pár jako ty neukojených, sou ochotný prúbnout cokoliv, tak jim řekni. :-) Že si odkvetlá, třeba ani nevšimnou.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.4.2012 12:23 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ked už si tak pekne dopisujeme:

    Ja som sa hrozne divila, že tá pani, čo ti poskytla útulok v Kanade ťa celé roky verejne tak nekriticky hájila a vychvaľovala,napriek tomu, že si urážal odkvetlé... už si nepamätám, aké prirovnania ku kvetom si pritom používal.Tie urážky na adresu starých žien boli aj na jej adresu, na jej oveľa viac, ako na adresu tých, ktoré si sa snažil presviedčať, že sa na seba majú dívať tvojimi očami.Bolo zaujímavé pozorovať ten divný vzťah.

    Pamätám dobre, s akou zášťou si sa o ženách vždy vyjadroval a akú si mal radosť, že starnú alebo sú ,,neukojené."To mi samozrejme vždy vŕtalo hlavou.

    Aký problém sa za tým skrýva? Má radosť, že tie čo ho opustili zostarli, zoškaredeli, že im zlyhali ich nové vzťahy a teraz sú pravdepodobne samy a ,,neukojené"? Teší ho, cíti zadosťučinenie, že si počkal, kým sa im to všetko vráti, nech si to užijú? Podľa akých kritérií si vyberá terče? Keď sa mu vzoprú, odmietnu ho uznať za ,,správcu miestnosti," poslúchať, súhlasiť,tlieskať jeho ,,vtipu," talentu, všeznalosti, spoločenskej užitočnosti... A vzápätí ma zarazila brutalita útokov na tie, čo si vytipoval. Keď chválil tie, čo sa mu podriadili a stali sa súčasťou jeho útočných virtuálnych svoriek, pripadalo mi to, ako keď psovi hodí kocku cukru za to, že poslušne panáčkoval. Chudák čokl.

    Viem presne, čo očakávaš, aké reakcie na svoje nejapnosti o ženách nad 35 či aký to máš limit...a čo máš pripravené na ďalší útok.Zhadzuješ to, o čom si myslíš, že si na tom najviac potrpia, pre čo majú slabosť.Ak si to robil tým, čo od teba odišli, nedivím sa, že s tebou nemohli zostať. Nemáš ich čo viniť, utiekli, aby si zachránili kožu.

    Pochybujem, že by sa niekto smial na tvojej diagnóze.Zrejme si dosiaľ nedali prácu ani s anamnézou.

    MUDr.Mráček je ten vodník? Tak to mu napíšem, možno má pre teba prázdny hrnček.))
    5.4.2012 13:45 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ale slinto já se směji nestoudným, odkvetlým slintám, jako si ty, co se nabízejí, fotografie posílají a ještě pak zveřejňují maily, co jsem je v nich odmítl. Ty patříš mezi ně a nemáš trochu studu, náhledu. Tak si užij :-) Milada je stará dáma, a to v tom nejlepším slova smyslu, k ní máš neskutečně daleko, stejně jako k mé bývalé kolegyni Dagmar, nebo Jarce. Ty tři jou prostě dámy v každém věku. Stáří u žen není vada, ale u takových jako si ty, je to smutná podívaná. I když se jim smějeme.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 5.4.2012 01:12 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Já se musím opět ozvat. Už proto, že si zkrátka neodpustíte neustálou rýpavost i vůči lidem, kterých se vaše spory s JJ netýkají. A které zahrnujete na svoji "černou listinu" jen proto, že si "dovolují" vám oponovat, či dokonce mít přátelský vztah s JJ.

    Myslíte si, že je to slušné? A divíte se pak, že se vám vše vrací, rozčilujete se, že na vulgární výpady vůči vám nikdo nereaguje, když jste sama jedovatá?

    Ony ty nadávky JJ vypadají brutálně, jenže někdy naoko slušné výrazy, ať už polopravdy či vyloženě lži, cílené na nejcitlivější místa lidské psychiky, mohou být ještě brutálnější...

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    5.4.2012 08:27 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ja si myslím, že sa vo Vás niektorí jednotlivci dosť mýlia s tým avatarom.
    5.4.2012 08:28 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    teda.. že sa vo Vás mýlia a že to má tak trochu na svedomí ten avatar;).
    Marcela* avatar 5.4.2012 14:40 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Tomu vůbec nerozumím, pokud to tedy vůbec stojí za pozornost...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    6.4.2012 11:33 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Tomu vůbec nerozumím, pokud to tedy vůbec stojí za pozornost...
    Nioe ste žiadna rozprávková bytosť, za akú sa tu vydávate. Nie ste tá nežná Marcelka a tie zdrobnelinky čo tak rada používate a všetky tie sladké rečičky o vašej vysokej mravnej vyspelosti a pevných zásadách to nevytrhnú.

    Môj posledný odkaz pre Vás: Zavrite si ten špicatý zobák!
    pavlix avatar 6.4.2012 13:25 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Môj posledný odkaz pre Vás: Zavrite si ten špicatý zobák!
    U tebe může něco být poslední? :)
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    pavlix avatar 5.4.2012 10:05 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Už proto, že si zkrátka neodpustíte neustálou rýpavost i vůči lidem, kterých se vaše spory s JJ netýkají.
    Toho už jsem si taky stihl všimnout :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    5.4.2012 10:22 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ja som si stihla všimnúť, pavlix, že od istého času veľmi pohotovo reaguješ na môj výskyt.Že by pre teba platilo:

    Už proto, že si zkrátka neodpustíte neustálou rýpavost ... ?

    No ale áno, ak to chceš takto počuť, myslím, že si so mnou v nejakom osobnom spore bez mojej účasti( na tom spore, lebo ja v ňom nie som).

    belisarivs avatar 5.4.2012 10:39 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ja som si stihla všimnúť, pavlix, že od istého času veľmi pohotovo reaguješ na môj výskyt.
    Treba ho jenom bavi vas posilat do prdele.

    A me, ruku na srdce, bavi to pak cist. :-D
    IRC is just multiplayer notepad.
    5.4.2012 11:23 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Chcela som napísať, ešte tu chýba belisarivs... Ale boli by ste prehlásili za útočenie, počkala som si, a je to tu. Ste komplet. Vás zase baví liezť do prdele. To zase s istým záujmom sledujem ja.Možno podobná krvná skupina.
    pavlix avatar 5.4.2012 11:39 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Vás zase baví liezť do prdele.

    Nemám pocit, že by ti tu někdo lezl do prdele. Belisarivs je fajn člověk, můžeš se s ním zhádat do krve nad nějakým názorovým rozporem a příště se sním zase normálně bavit. Teda ty vlastně ne.

    To není nic proti tobě, naprostá většina lidí tady na Abc a hodně lidí i jinde jsou zvyklí se denně srovnávat s tím, že nemá každý na všechno stejný názor.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    5.4.2012 12:41 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ja ten pocit mám. Máme rozdielne pocity.

    Možno je to s b. tak ako hovoríš. Mám rada ľudí, s ktorými sa do krvi pohádam o názor a oni to neprenesú do osobnej roviny.Mám rada priamosť a otvorenosť.

    Mám takých viacerých na hádanie. S ostatnými sa už nehádam o názory( najmä nie s tými, čo ich menia podľa potreby).
    pavlix avatar 5.4.2012 15:47 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ja ten pocit mám. Máme rozdielne pocity.
    Aby taky ne. Díky bohům.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    5.4.2012 12:52 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Nemám pocit, že by ti tu někdo lezl do prdele

    nepostrehla som ten sarkazmus... Ty samozrejme dobre vieš ako som to myslela. Belisarivs, pavlix, Macela, ty.. nicky ktoré sa vyskytujú v pomocnej čate okolo JJ.
    pavlix avatar 5.4.2012 15:50 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    nepostrehla som ten sarkazmus... Ty samozrejme dobre vieš ako som to myslela. Belisarivs, pavlix, Macela, ty.. nicky ktoré sa vyskytujú v pomocnej čate okolo JJ.

    S panem JJ jsi přišla ty a možná tak ještě Marcela. Mně a belisaria se pokud vím tvé problémy vůbec netýkají.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    5.4.2012 15:59 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Se mnou nepřišla, já jsem registrovaný od roku 2005, slinta se tu ukázala 2010, když sem za mnou přišla prudit. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    pavlix avatar 5.4.2012 16:02 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jo. V profilu máš 2005. Jen jestli whistleblower není jen tvůj social experiment. Vůbec bych se tomu nedivil, ale to nám stejně neprozradíš a kdyby jo, tak ti stejně nemůžem věřit :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    5.4.2012 16:08 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jen jestli whistleblower není jen tvůj social experiment.

    Něco tak stupidího bych nevytvořil, sem zvyklý na úspěšné projekty, nikoliv na zmetky typu slinty whistleblowver, to možná máš ty tu zkušenost, že na jednu dobrou věc pět neúspěšných. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.4.2012 08:52 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jo. V profilu máš 2005. Jen jestli whistleblower není jen tvůj social experiment. Vůbec bych se tomu nedivil, ale to nám stejně neprozradíš a kdyby jo, tak ti stejně nemůžem věřit :).
    Pavlix, ty si veľmi naivný a Jílka očividne preceňuješ, ak ho pokladáš za vedátora-experimentátora. 1. Nebol by schopný pracovať s takou metódou výskumu 2. Profesionálna etika nijakému skutočnému odborníkovi nedovoľuje experimentovať so živými ľuďmi ani keby boli na len virtuálni;)).

    Ty a belisarivs si zrejme pripadáte vtipní, keď tu spoločne s Marcelkou, dobrou známou JJ,rýpete do mňa - čo by,, slovenskej blbky z Blbákova" podľa koncepcie falošného terapeuta.

    Moje pocity a moje predstavy o JJ sú tie reálne, i keď tebe a tvojmu rovnako vtipnému kamarátovi to očividne pripadá opačne.Aj keď sa snažíš predstierať, že si v opozícii - čo som tu už prv postrehla aj u niektorých iných, ktorí sa dali nalákať na štrúdľu a uverili v magické vyžarovanie toho krotiteľa pouličných čoklov. V skutočnosti si už zmanipulovaný neodolateľnou ,,charizmou" toho dlhovlasého šedivého dedka, ktorý chce na staré kolená pôsobiť rockersko-bohémskym dojmom, aby sa mohol infiltrovať aspoň virtuálne medzi inteligenciu a intelektuálov, ktorých nenávidí, lebo im závidí. Pokladáš spolu s belisarivsom za zábavné posielať niekoho do prdele a predstierať diskusiu, v ktorej dokážete tomu druhému, že je hlupák a ani nepostrehne vaše nastražené pastičky.Ostatne, belisarivsova najčastejšia reakcia v diskusiách je : To je blábol a pod. Celý Jílek.

    Pozor, pavlix, aby si neprepadol falošnej predstave o sebe podobne ako tvoj vzor. Je možné, že ho obdivuješ, lebo sa ho tak bojíš.Lebo nemáš dosť odvahy byť (biť sa;-)) sám za seba,tak radšej malá svorka s belisarivsom za zadkom a s dobrým známym alfa víly Amálky vpredu.A hor sa do virtuálneho lovu o veniec z bobkového listu.
    pavlix avatar 5.4.2012 11:13 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ja som si stihla všimnúť, pavlix, že od istého času veľmi pohotovo reaguješ na môj výskyt.
    Tvůj výskyt je všudypřítomný a natolik častý, že kdybych reagoval na všechny tvé komentáře, nevydělal bych si ani na kůrku od chleba.
    No ale áno, ak to chceš takto počuť, myslím, že si so mnou v nejakom osobnom spore bez mojej účasti( na tom spore, lebo ja v ňom nie som).
    I já si myslím, že jsi se mnou v osobním sporu bez mé účasti :). Sice jsi jenom prohodila postavy ve větě, kterou jsem psal já tobě, ale budiž.

    Když ze dne na den zmizíš z Abclinuxu, nebudu ani plakat ani oslavovat, můj vztah k tvému anonymnímu nicku je zcela neosobní. Schválně to můžeš zkusit, čtrnáct dní nenapiš komentář do Abclinuxu a uvidíš, že si na tebe ani nevzpomenou.

    Předem upozorňuju, že já to stejné zkoušet nebudu, protože já jsem na Abc doma. Navrhovat mi to je zbytečné.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    5.4.2012 11:32 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Môj výskyt tu tak častý nie je, takže nemusím mať zlé svedomie, že umrieš hladom.

    I já si myslím, že jsi se mnou v osobním sporu bez mé účasti :). Sice jsi jenom prohodila postavy ve větě, kterou jsem psal já tobě, ale budiž.

    Tvoj kamarát belisarivs trochu v rozpore s tvojimi tvrdeniami o svojich čistých úmysloch napísal, že ťa baví posielať ma do prdele. Neohradil si sa.

    Když ze dne na den zmizíš z Abclinuxu, nebudu ani plakat ani oslavovat, můj vztah k tvému anonymnímu nicku je zcela neosobní.

    O tom kedy a či zmiznem z abc rozhodnem sama.

    ...protože já jsem na Abc doma

    ;-)... a bojuješ proti zlým votrelcom z iných vesmírov.
    pavlix avatar 5.4.2012 11:42 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Môj výskyt tu tak častý nie je, takže nemusím mať zlé svedomie, že umrieš hladom.
    Nemusíš, každý je zodpovědný sám za sebe.
    Tvoj kamarát belisarivs trochu v rozpore s tvojimi tvrdeniami o svojich čistých úmysloch napísal, že ťa baví posielať ma do prdele. Neohradil si sa.
    Já si to s ním vyřídím :).
    O tom kedy a či zmiznem z abc rozhodnem sama.
    Jistě. Jak jsem psal, nebudu ani plakat ani oslavovat. Je mi to jedno.
    ;-)... a bojuješ proti zlým votrelcom z iných vesmírov.
    To možná děláš ty. Já to spokojeně diskutuju.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    5.4.2012 12:34 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Já si to s ním vyřídím :).

    Tvoje intímne záležitosti ma nezaujímajú. Ja s tebou hovorím verejne, priamo a otvorene. Inak povedané: čestne)).
    pavlix avatar 5.4.2012 15:59 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Podívej, já nemám radost, že sem Jílek leze. Že si sem tahá svoje zhrzené milenky, které každého druhého v diskuzi označí za Jílkova poskoka pokud ji dostatečně nepolituje, to mě taky netěší. Ale co už.

    Ale když ta dotyčná ještě na svém questu za ztraceným chlapem tohle chování označuje za čestné, to už opravdu nevím, zda se mám smát nebo brečet.

    Přijde ti mé zcela narovinu napsané subjektivní hodnocení situace dostatečně čestné?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    5.4.2012 19:04 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Neviem, koho máš na mysli zhrzenou milenkou. Ja som tu zaregistrovala od začiatku možno 1-2 prípady, keď som to nebola ja ale možno nejaká iná žena( alebo chlap), ktorého sem prilákal svojim chvastaním sa o svojej dominancii v diskusiách na abc linuxu. Boli asi zvedaví(é) ako ja.V jednom prípade to asi bola tá vydavateľka, čo ju podviedol. Ale či bola ozaj jeho milenka, to neviem. Dúfam, že z niečoho podobného nepodozrievaš mňa. To by si ma zhadzopval a urážal. A že by ti o to šlo?

    Čestné je jednať na rovinu. To ty nerobíš.
    pavlix avatar 5.4.2012 20:40 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    A že by ti o to šlo?
    Já tě ale nemůžu urážet. Maximálně můžu urážet tento anonymní nick.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.4.2012 11:18 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    A že by ti o to šlo?
    Já tě ale nemůžu urážet. Maximálně můžu urážet tento anonymní nick.
    O to si sa aj dlho poctivo snažil.

    Fajn, takže sa nič nestane, ak napíšem o nejakom nicku, napr. o Marcele, že je prázdna bublina, slizská servilná lichotníčka a na druhej strane jedovatá a hádavá pavlačová klebetnica. Alebo že nick pavlix je v mene ranenej ješitnosti ochotný kedykoľvek poprieť svoje moralistické táraniny konkrétnymi činmi.

    Nikoho som neurazila, dúfam. Nick je len nick.
    pavlix avatar 7.4.2012 11:46 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Nikoho som neurazila, dúfam. Nick je len nick.
    Já myslím, že po tom všem už nikoho neurazíš, kdybys napsala cokoli.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.4.2012 14:15 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ja si zase myslím, že po tom všetkom už nemôžeš prekvapiť a že už si už ukázal celý svoj potenciál.
    pavlix avatar 7.4.2012 14:22 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Další prázdná slova...
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.4.2012 16:36 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ako myslíš.
    belisarivs avatar 5.4.2012 16:22 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Tvoj kamarát belisarivs trochu v rozpore s tvojimi tvrdeniami o svojich čistých úmysloch napísal, že ťa baví posielať ma do prdele.
    Ted jste si nam trochu zaprehanela, ne?

    Napsal jsem totiz toto:
    Treba ho jenom bavi vas posilat do prdele.
    Cili jsem pouze vyslovil jeden z moznysh duvodu.
    IRC is just multiplayer notepad.
    5.4.2012 18:59 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    a ja som napísala, že to nevyvrátil... kto mlčí, ten svedčí;-)
    5.4.2012 10:40 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    polopravdy či vyloženě lži, cílené na nejcitlivější místa lidské psychiky, mohou být ještě brutálnější.

    Vy ste, Marcela, o mne spočiatku šírila Jílkove lži o mne ( sentimentálny príbeh o tom, ako som údajne napísala nasmrť chorej priateľke JJ aby ,,zdechla" - jeho tvrdenia o tom, že som jedna zo zástupu ,,odmietnutých žien," ktorá ho patologicky prenasleduje). Dá sa to dohľadať, možno máte lepšiu možnosť,ja sa tým vyhľadávaním veľmi nezaoberám( to teraz nie je myslené nijako jedovato, jednoducho som si všimla, že odkazujete na výroky zo starých diskusií a máte v tom prehľad). Vy máte dojem, že ste nešírili lži a brutálne tým neubližovali? Ak áno, tak potom máte iné kritériá na seba a na druhých.
    5.4.2012 11:34 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    sentimentálny príbeh o tom, ako som údajne napísala nasmrť chorej priateľke JJ aby ,,zdechla" - jeho tvrdenia o tom, že som jedna zo zástupu ,,odmietnutých žien," ktorá ho patologicky prenasleduje).

    To není sentimentální příběh, to je fakt a ta Markéta měla co dělat aby se z toho vzpamatovala. No a že jsem tě odkopl je druhý fakt, dokonce si tu zveřejnila můj odokopávácí mail. :-) Pak si prohlásila, že mi nedáš pokoj. Tak si mě užij :-) Kopeš do lidí, co mě nemají nijak rádi a nakonec zjišťuješ, že tě posílají do prdele. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.4.2012 12:46 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Škoda, že do toho nevidia ostatní tak ako ja.Keby videli rozmery tej tvojej obludnosti, asi by sa poriadne zahanbili, že ti kedykoľvek vyjadrili solidaritu.
    5.4.2012 12:48 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Pretože ja viem, čo je v tomto konkrétnom prípade pravda- a oni nie.
    5.4.2012 13:27 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Zatiahol si do svojich virtuálnych hádok o správcu chatovej miestnosti chorú ženu, o existencii ktorej dovtedy zúčastnení netušili a ani v ňu neverili. Dovliekol si ju do diskusie na mojom blogu (ako sem MVR, Marcelu)aby spolu s falošnými nickmi( FrantaBrko a pod.)pod ktorými si vystupoval,podporila tvoje útoky.Písala so mnou slušne, ja s ňou tiež slušne.To bola jediná slovná výmena, okrem výzvy, aby sa dištancovala od tvojej verejnej lži týkajúcej sa jej, ktorú som s ňou viedla.Z jej iniciatívy. Potom som počula, že si sa na ňu vykašľal, keď bola v nemocnici a že pochopila, že si ju zneužil.A že sa ťa bojí.
    Marcela* avatar 5.4.2012 14:46 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Dovliekol si ju do diskusie na mojom blogu (ako sem MVR, Marcelu)
    Opět lež. Nikdo mě sem nedovlekl, pani. Přišla jsem dobrovolně a dávno sem již nechodím jen za panem Jílkem, jehož ovšem jako jediného z abíčka znám i osobně.

    Jsem svobodný člověk s vlastními názory a pokud např. komukoliv oponuji a naopak, není to naoko. Nemám to zapotřebí. Vaše paranoia není můj problém.

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    5.4.2012 19:34 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Žiadna lož. Prišli ste sem za Jílkom. Podnetr dal on- prinajmenšom v tých svojich blogoch, kde sa chvastal členstvom v elitnom klube abc linuxu.Prišli ste sem všetci stáli diskutéri z jeho blogu. Talkže dovliekol( či zavliekol)vás sem.

    Vy máte štátnicu aspoň z nejakej psychológie? Že viete tak profesionálne rozoznať, kto je paranoik a kto nie.Alebo na to idete pomocou ezoteriky? A po takýchto útokoch ešte tvrďte, že vy ste tá, ktorá je poľutovaniahodnou obeťou cudzích osobných sporov, do ktorých ju niekto vtiahol.
    Marcela* avatar 5.4.2012 22:54 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    U vás je paranoia tak okatá, že člověk nemusí mít státnici z psychologie, aby ji rozpoznal :-). Já jsem jen ráda, že tu nemám udaný mail, takže mi také nemůžete psát své teze v širším formátu, jako např. panu Smolíkovi či pavlixovi. :-)
    ešte tvrďte, že vy ste tá, ktorá je poľutovaniahodnou obeťou cudzích osobných sporov, do ktorých ju niekto vtiahol.
    To snad nikde netvrdím! Jen jsem vás žádala, abyste mě do nich nezatahovala ;-).

    PS: To vy ze mě pořád děláte jakousi nesvéprávnou loutku, maňáska, v rukách sadisty :-)!

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    pavlix avatar 6.4.2012 08:58 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Já jsem jen ráda, že tu nemám udaný mail, takže mi také nemůžete psát své teze v širším formátu, jako např. panu Smolíkovi či pavlixovi. :-)
    Já mám bohužel všechny kontakty z komunitních i pracovních důvodů veřejné.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.4.2012 14:26 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Já jsem jen ráda, že tu nemám udaný mail, takže mi také nemůžete psát své teze v širším formátu, jako např. panu Smolíkovi či pavlixovi. :-)
    Já mám bohužel všechny kontakty z komunitních i pracovních důvodů veřejné.

    ja niektoré tiež, a preto bezprostredne po jednej našej vzájomnej "názorovej výmene" zhodou okolností a náhod na mojom blogu neznáma falošná e-mailová adresa so záľubou prezentovať sa znalosťou hovorovej angličtiny zanechala ,,shitbox"

    7.4.2012 14:28 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    okrem Jílka sa tam vyšpiniť doteraz nikto nebol, aôle on má iný štýl, podpisuje sa mojou e-mailovou adresou
    pavlix avatar 7.4.2012 14:33 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Křivých obvinění jsem se od tebe dočkal už několik. Toto už mě nepřekvapí.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.4.2012 16:23 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    1. Nenapísala som, že si to bol ty - len že došlo k zhode náhod.Ty, majster nepriamych narážok, po ktorých ich zas otočíš, aby si vyvrátil a presmeroval, čo si nimi naznačoval, ma podozrievaš, že som ťa tým priamo obvinila?

    2.Bol to niekto odtiaľto, pretože nikam inam už niekoľko rokov nechodím a nikde inde na internete som odkaz na svoj blog nenechala. Chodia tam náhodní neznámi ľudia a väčšinou mi pošlú odkaz, ktorý sa doručí na e-mail, ktorý tam nie je zverejnený - a ak nechajú komentár,len slušný(s výnimkou tých čubiek a toho shitboxu, čo boli najviac dvaja autori, z čoho jedného poznám podľa slovnej zásoby a zvyklostí stopercentne). Jílkov na svete až tak veľa nie je.Je výnimočný.

    3.Nemám záujem s tebou diskutovať, pokiaľ by cieľom tvojich tvojich komentárov malo byť, ako už dlhšiu dobu, osobné útočenie.Predpokladám, že ani ty nemáš záujem čítať moje prípadné názory a ani sa k nim vyjadrovať.Pokiaľ to predsa len urobíš, slušne a bez postarnných úmyslov, môžeš rátať aj u mňa so slušnou reakciou. Ja na Teba a Tvoje názory prvá reagovať nebudem, pokiaľ sa ma to nijako osobne nebude týkať.
    pavlix avatar 7.4.2012 17:32 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Nikdo tě se mnou diskutovat nenutí.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    435/2001 avatar 8.4.2012 15:21 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Nikdo tě se mnou diskutovat nenutí.
    Ja s tebou ani o ničom nediskutujem, toto je čisto osobný spor, ktorý si rozprúdil a ja Ti len vychádzam v ústrety, aby si si trochu uľavil. Pričom Ti samozrejme nedovolím, aby si si dovolil voči mne čokoľvek, čo uznáš Ty za vhodné. To zase odťál-poťál;-).
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    pavlix avatar 8.4.2012 17:39 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    :D
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    belisarivs avatar 9.4.2012 14:20 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Tyve to je debata jak z nosu.
    IRC is just multiplayer notepad.
    pavlix avatar 9.4.2012 14:48 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Já k tomu ale nemám co dodat. Zuzanka (která není zuzanka, ale to je jedno) trpí utkvělými představami, které si nenechá vyvrátit. Takže co bys ode mě asi tak ještě čekal?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    belisarivs avatar 10.4.2012 10:14 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Necekal bych zhola nic. To bylo konstatovani k cele debate.
    IRC is just multiplayer notepad.
    10.4.2012 22:49 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Já k tomu ale nemám co dodat. Zuzanka (která není zuzanka, ale to je jedno) trpí utkvělými představami, které si nenechá vyvrátit. Takže co bys ode mě asi tak ještě čekal?
    Naozaj zaujímavé( nečakám odpoveď, ani si ju asi neprečítam, len komentujem), že už po x-tý raz stále spomínaš tú Zuzanku.A pritom som ti moje meno povedala hneď pri prvej e-mailovej výmene. Hneď ako si mi položil otázku, čo má to meno na maile znamenať som ti to vysvetlila. Mal by si po mojom vysvetlení už vedieť a j to, že je to súčasť maturitnej otázky zo slovenskej literatúry.To je môj pseudonym z adresy na chate a tam som si do mailu samozrejme ( a dobre som spavila) vlastné meno nedala. Tam sa totiž potĺka kdekto, ako sa neskôr aj ukázalo.

    Tak rozmýšľam, čo ťa tá Zuzanka tak omína. Chceš zdôrazniť, aby to bolo dostatočne zapamätateľné, že používam pseudonym v e.maile zriadenom pri registrácii na chate? To nie je môj oficiálny e-mail- tak prečo by som tam mala mať civilné meno? Práve naopak, treba sa chrániť... ako sa ukázalo aj v tomto prípade.

    Takže ak by si chcel Zuzankou nmaznačiť sklon ku lžiam a zavádzaniu, bola by to veľmi priehľadná manipulácia. To bude určite len nejaká náhoda, že to zakaždým pripomenieš prípadnej ,,čitateľskej verejnosti."
    10.4.2012 22:53 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    značiť sklon ku lžiam a zavádzaniu, bola by to veľmi priehľadná manipulácia.

    jsi obyčejná stará hnusná lhářka a zlodějka cizích textů :-) Holt už tě prokoukli i jiní. Čubko. Nejen já a Marcela.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    10.4.2012 23:23 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Vymenuj celú svoju partiu a nezabudni na Rejpandu, to autorka opísala od Teba, však? Aspoň rámcový scenár si vytvoril. Ty si taký nadaný spisovateľ.

    A ten sentimentálny román, čo si začal písať na tom blogu naa sezname, čo zrušili, si si už vydal? Alebo sa nenašiel sa sponzor? Vieš ten, ako sa do Teba zamilovala mladá krásna doktorka a pozvala ťa do domu svojich snobských rodičom, ktorí neboli tebou nadšení? To bola taká rodinka intelektuálov... vyššia vrstva.. a ty len taký skaderuka- skadenoha?

    Asi si to svoje životné dielo nedokončil:-(. Škoda. Bolo také zábavné;-).
    10.4.2012 23:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    To jsem psal pro takový husy jako si ty a bavil jsme se tím jak si nad tím krůto slzela. :-) Ale napsal jsem to sám, nemusel jsem nic nikde krást. Na rozíl od tebe. stejně jako jsme napsal svoje scénáře, dal jsem rámec, příběh a Ivana formu. Spoluautoři, ty tak leda někde něco ukrást a ještě to dát do nesrozumitelný formy. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2012 16:28 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Nikde som tvoj blog nekomentovala, tunajší pokiaľ viem tiež nie. Ty si tu pod mojimi blogmi komentoval.( To len aby bolo jasné, čo znamená, keď som napísala, že ja na rozdiel od teba pod tvojimi blogmi nekomentujem.)
    7.4.2012 14:39 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jo, čubko, ty máš prostě potíže. Co ty děláš jiným, dělá tobě a ty se divíš. :-) Rozvrátila si diskusi, pod mnohými blogy a myslím, že si nepočítala s odvetou a z jiné strany od lidí, od kterých si to nečekala.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    pavlix avatar 7.4.2012 14:47 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Já jsem s ní naštěstí nekomunikoval mimo Abclinuxu a odpovídání na její srdceryvné e-maily. Ačkoli chodí obtěžovat na portál s mými blogy, já toto nemám zapotřebí. Ani na tvůj nechodím komentovat.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.4.2012 14:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Já tě z ničeho nepodezřívám, já ji taky nechodim číst její stupidní výlevy a komentovat je. Tohle mě přešlo dávno.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2012 15:36 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Já jsem s ní naštěstí nekomunikoval mimo Abclinuxu a odpovídání na její srdceryvné e-maily. Ačkoli chodí obtěžovat na portál s mými blogy, já toto nemám zapotřebí. Ani na tvůj nechodím komentovat.
    Vôbec neviem, kde máš blogy a ani ma to nezaujíma.Na rozdiel od teba ti nepíšem žiadne ,,komentáre".Veľmi ma mrzí, že som onehdy skočila na výzvu, aby sa predišlo osobným škriepkam výmenou názorov mimo verejnú diskusiu.Vtedy sa nezdalo, že by si takto zneužil snahu, ktorú si vtedy neodmietol a tváril si sa naopak ústretovo.Svedčí o tom asi 10 alebo aj viac tvojich e-mailov. Všetko výmena názorov na komunikáciu na internete a jej úskalia. Nič srdcevrúcneho.

    Jer mi ľúto, že sa potrebuješ spájať s takou špinou ako je Jílek. To Ťa v mojich očiach dalo celkom dolu.

    7.4.2012 15:41 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jer mi ľúto, že sa potrebuješ spájať s takou špinou ako je Jílek. To Ťa v mojich očiach dalo celkom dolu

    typická reakce hysterické ženy, která byla odmítnuta. Třeba jen mailem. Místo toho aby o svém odmítnutí pomlčela, rozšiřuje veřejně soukromou poštu, dovolává se vstřícnosti a zároveň uráží.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    pavlix avatar 7.4.2012 17:34 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Jer mi ľúto, že sa potrebuješ spájať s takou špinou ako je Jílek.
    S Jílkem jsi spojená ty, mně můžete být oba ukradení.

    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.4.2012 16:35 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    A ty sa pozri pod svoj najnovší blog a otvor oči... ja som ho nečítala, len komentáre. Myslím si, že veľká väčšina ľudí kdekoľvek, kam sa infiltruješ, ťa pochopí úplne správne.
    7.4.2012 16:49 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Zatím slinto tady děláš bugr ty, takže táhni do prdele a máš to. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2012 17:10 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ty tu nemáš čo posielať niekoho do prdele.Okrem toho si tam už ty.
    7.4.2012 17:11 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    tak tebe do prdele klidně pošlu a nepotřebuji k tomu ničí souhlas :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2012 17:37 .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili

    Podívej, já nemám radost, že sem Jílek leze.

    pavlix avatar 7.4.2012 17:59 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ten odstavec pokračoval:

    Že si sem tahá svoje zhrzené milenky, které každého druhého v diskuzi označí za Jílkova poskoka pokud ji dostatečně nepolituje, to mě taky netěší. Ale co už.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.4.2012 18:09 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Koho si chcel uraziť tými jílkovými milenkami? Už len tá predstava - jílek a milenka- je na pozvracanie.

    Ty si poľutoval pani Marcelu, ona poľutovala teba- takže duša namieste, nie?

    Ale čo už.
    pavlix avatar 7.4.2012 18:34 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ty si poľutoval pani Marcelu, ona poľutovala teba- takže duša namieste, nie?
    Spíš je mi líto tebe, ale usoudil jsem, že tobě už není pomoci.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.4.2012 18:53 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Tvoje výroky nemôžem brať vážne. Často si totiž úplne odporujú. Na jednej strane napíšeš, že si bol vzájomnej e-mailovej výmene rád(alebo si bol potešený.. presnú citáciu si iste nájdeš)a potom sa zase tvrdíš, že si potešený nebol. K tomu dodáš, že údajne niekde komentujem Tvoje blogy.Predpokladám, že ide o nejaké odborné články o programovaní alebo linuxe;-).Tak to tie moje údajné komentáre musia byť ozaj zainteresované;-).Nemohol by si nejaký poslať? Sama som zvedavá. Ďalej tvrdíš, že ma nijako nemieniš a nesnažíš sa osobne napadať- a pritom opakuješ jílkove drzé klamstvá o zhrzených milenkách, hoci ja tvrdím, že je to presne naopak.

    tak čo už.
    pavlix avatar 7.4.2012 18:59 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Tvoje výroky nemôžem brať vážne.
    To je dost vzájemné a ani tě k tomu nikdo nenutí.
    Často si totiž úplne odporujú. Na jednej strane napíšeš, že si bol vzájomnej e-mailovej výmene rád(alebo si bol potešený..
    Zprvu ano, protože jsem ještě nevěděl, co jsi zač.
    potom sa zase tvrdíš, že si potešený nebol.
    Později jsem už opravdu potěšený nebyl a ty bys měla být ráda, že jsem natolik slušný, že jsem tvé e-maily zatím nezveřejnil.
    K tomu dodáš, že údajne niekde komentujem Tvoje blogy.
    To je výplodem tvé choré mysli, nic takového jsem netvrdil.
    Ďalej tvrdíš, že ma nijako nemieniš a nesnažíš sa osobne napadať- a pritom opakuješ jílkove drzé klamstvá o zhrzených milenkách, hoci ja tvrdím, že je to presne naopak.
    Ty se jako zhrzená milenka chováš, to nemá s Jílkem nic společného. Kdyby ti Jílek opravdu vadil, tak bys ho takhle nepronásledovala a nezatahovala do vašich vztahů takové množství dalších lidí, kterým jsou vaše problémy dost jedno.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.4.2012 19:52 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Později jsem už opravdu potěšený nebyl a ty bys měla být ráda, že jsem natolik slušný, že jsem tvé e-maily zatím nezveřejnil.

    Nie je tam nič, s čím by sa mohol vydierať- i keď sa o to pokúšaš a som pripravená od teba na akúkoľvek podlosť.

    K tomu dodáš, že údajne niekde komentujem Tvoje blogy.

    To je výplodem tvé choré mysli, nic takového jsem netvrdil.

    takže výplod... tak sa na to pozrime:

    dnes 14:47 pavlix | skóre: 41 | blog: pavlix | Praha Re: Čtyřicet let jsme se učili Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin Já jsem s ní naštěstí nekomunikoval mimo Abclinuxu a odpovídání na její srdceryvné e-maily. Ačkoli chodí obtěžovat na portál s mými blogy, já toto nemám zapotřebí. Ani na tvůj nechodím komentovat.

    Tak ako tam chodím obťažovať? Čím konkrétne? Ale na teba neplatí ani keď si prichytený pri klamstve. Budeš tvrdiť niečo o chorých mysliach. Vypľuješ lož,a potom tvrdíš jedným dychom, že si to nepovedal. Podaj si ruku s Jílkom. Prečo sa tak od neho slovne tak dištancuješ? Kopeš s ním už dosť dlho.
    7.4.2012 19:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Nebreč čubko, je mladej a takové jako ty ho nezajímají. Ty nezajímáš asi ani starý, mě tedy rozhodně ne. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    pavlix avatar 7.4.2012 21:03 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ačkoli chodí obtěžovat na portál s mými blogy

    1) Chodíš obtěžovat na portál jménem Abclinuxu.

    2) Abclinuxu je portál, kde se nachází můj blog.

    Já chápu, že je mezi námi jistá jazyková bariéra. Ale že sis vyvodila něco, co jsem nenapsal není můj problém.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.4.2012 22:01 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    ,,Ačkoli chodí obtěžovat na portál s mými blogy..." je zámerne viaczmyselné-najmä ak je vzápätí na to napojená zmienka o komentovaní a komentároch. Každý to môže pochopiť tak, že ťa svojimi komentármi ,,prenasledujem" niekde na portáloch, kde máš svoje blogy. A ty si sa s tým svojmu spolupracovníkovi Jílkovi zdôveroval verejne s touto ,,informáciou" s plným vedomím tej zlomyseľnej dvojzmyselnosti.

    Nechodím komentovať ani tvoj blog tu na abc linuxu. Dokonca - pokiaľ do mňa zlomyseľne nevŕtaš., čo od istej doby robíš pravdelne a s veľkou pasiou- vôbec nekomentujem ani tvoje komentáre. Ak ťa moja prítomnosť obťažuje,nevšímaj si ma - ale to asi nedokážeš.Tak to budeš musieť nejako prežiť.

    Som slobodný človek;-) a ty nemáš právo brániť mi vyjadriť svoj názor.A pokiaľ ide o obťažovanie- už dosť dlho ma obťažuješ svojimi pokusmi o vyvolanie škriepok( viď napr. tvoje out of topic ,,komentáre" k mojim blog. zápiskom).

    Debata s tebou bola zaujímavá- bol to taký malý kurz manipulácie, mystifikácie a prekrúcania.Si dobrý lektor;-).
    pavlix avatar 7.4.2012 23:54 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    ,,Ačkoli chodí obtěžovat na portál s mými blogy..." je zámerne viaczmyselné-najmä ak je vzápätí na to napojená zmienka o komentovaní a komentároch
    Právě naopak. Je to záměrně napsáno takto jednoznačně, aby nedošlo k mýlce.
    Dokonca - pokiaľ do mňa zlomyseľne nevŕtaš., čo od istej doby robíš pravdelne a s veľkou pasiou- vôbec nekomentujem ani tvoje komentáre.
    Lžeš. V diskuzi o modelkách jsi na mě velice hrubě zaútočila, aniž bych vůbec něco sděloval tobě. Ale to je nakonec tvoje věc.
    Debata s tebou bola zaujímavá- bol to taký malý kurz manipulácie, mystifikácie a prekrúcania.Si dobrý lektor;-).
    Tebe v této oblasti nemám co učit.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    8.4.2012 01:14 ???
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    3.3. 16:26 pavlix | skóre: 41 | blog: pavlix | Praha Re: 17 000 Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin Díky. V té haldě zmateného textu bych se těžko vyznal.
    8.4.2012 01:57 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Lžeš. V diskuzi o modelkách jsi na mě velice hrubě zaútočila, aniž bych vůbec něco sděloval tobě. Ale to je nakonec tvoje věc.

    Klameš ty! S útokmi si začal Ty a dávno predtým, než som ťa ja podpichla v tých modelkách. Zaujímavé, že tebe to pripadalo ako hrubý útok po tých tvojich jemných útokoch, ktoré môjmu rýpnutiu predchádzali ( napr. pod mojím blogom). Tomu sa hovorí selektívna pamäť!
    pavlix avatar 8.4.2012 11:21 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Přesdvědčovat tě nebudu. A ostatní už si názor udělali.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    8.4.2012 14:49 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ty si ten dôkaz davom neodpustíš.Cítiš sa byť taký slaboch, že sa nedokážeš postaviť sám ,,svojmu nepriateľovi"? Žene a ešte natoľko hlúpej, že stačí trochu tvojej verbálnej obratnosti, aby si ju roztrhal na mraky? To si nejaký chlap? ;-)

    Už po x-tý raz tu argumentuješ ,,mienkou ostatných" - a ty si samozrejme hovorca, poverený tými všetkými ostatnými, aby ju tlmočil.

    Tak Ti poviem, Pavel Šimerda, mne na mienke ostatných, ktorí by boli asi tak na tvojej ľudskej úrovni, nijako nezáleží. Naopak, som rada, že také slabošské povahy, čo sú ochotné kolaborovať s kýmkoľvek, aby si vybavili svoje osobné účty, dráždim. Toto je len smiešny virtuálny konflikt- ale predstav si, ako by si sa bol schopný zachovať, keby si mal osobný konflikt s niekým, koho by si mohol účinne zničiť v záujme svojho zadosťučinenia za použitia ,,nepriateľských" síl v reálnej situácii.;)

    Všimla som si Tvoju dvojtvárnosť, ako slušne tituluješ Jílka ,,pane" a ako lojálne prehliadaš jeho slintanie, keď kohokoľvek - aj mimo mňa - hrubo napadá a tára tie svoje hlúposti- a na druhej strane konformne, aby si sa zavďačil všetkým, pokrytecky tvrdíš, že nie si rád, že sem lezie a bla bla bla ... Túto a niekoľko tých minulých si roprúdil, aby si si niečo dokazoval, tak to neskrývaj za ušľachtilé úmysly, ako je zachovanie intelektuálnej úrovne abc linuxu bez jílka a jeho ,,zhrzených milenek." To by si nezištne po tom, čo si predviedol, musel odtiaľto odísť aj ty.

    A nadôvažok; predviedol si celé spektrum svojich ,,argumentačných" schopností a ja dúfam, že tak ako mňa už ani prípadných ďalších, ktorým budeš chcieť dokazovať, akí sú hlupáci a ako to nemajú v hlave v poriadku - na rozdiel od teba, ktorý sa vyzná a je úplne zdravý.;-)
    pavlix avatar 8.4.2012 17:39 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    :D
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    8.4.2012 14:52 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    už ani tých ďalších... neprekvapíš
    pavlix avatar 8.4.2012 17:40 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    :D
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.4.2012 20:01 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Nechám ti tu tvoj predobraz.Pokecaj si s ním. Veľmi dobre si s ním rozumieš.;-).
    6.4.2012 09:57 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Vy ste umelecká fotografka asi ako Jílek psychoterapeut. Tak to je postatné, čo som si na vás všimla. Máte šľachtický pôvod, ste ruská grófka- a keby sa raz v Rusku vrátila absolutistická monarchia a vám vrátili majetky a vaše mŕtve duše, boli by ste niekto. Takto ste len - čo ja viem, žena v domácnosti, za prepážkou? So záhradkou. A kopou voľného času, aby ste okrem zostavovania horoskopov na internete odhaľovali paranoikov a hrali sa na éterickú vílu Amálku, hoci, povedzme si to rovno, v skutočnosti sa skôr podobáte na tú ženskú odvedľa, ktorú si kdekto mýli s inou ženskou odvedľa.

    Ste malomeštiačka ako z učebnice.
    Marcela* avatar 6.4.2012 19:35 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    :-)

    Díky, nevím, jestli to byl úmysl, ale chvilku jsem se po přečtení tohodle komentu řezala smíchy :-) :-) :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    gtz avatar 6.4.2012 20:33 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    že tu nemám udaný mail
    Jak Vás potom máme pozvat na kafe/víno když zde nemáte maila :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    belisarivs avatar 6.4.2012 21:50 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Myslim, ze tohle je taky jeden ze zamyslenych bonusu. ;-)
    IRC is just multiplayer notepad.
    5.4.2012 14:47 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Slinto, slinto, nekopej kolem sebe. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    11.4.2012 09:09 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    sentimentálny príbeh o tom, ako som údajne napísala nasmrť chorej priateľke JJ aby ,,zdechla" - jeho tvrdenia o tom, že som jedna zo zástupu ,,odmietnutých žien," ktorá ho patologicky prenasleduje).

    To není sentimentální příběh, to je fakt a ta Markéta měla co dělat aby se z toho vzpamatovala. No a že jsem tě odkopl je druhý fakt, dokonce si tu zveřejnila můj odokopávácí mail. :-) Pak si prohlásila, že mi nedáš pokoj. Tak si mě užij :-) Kopeš do lidí, co mě nemají nijak rádi a nakonec zjišťuješ, že tě posílají do prdele. :-)
    Čo to splietaš? Nezahováraj... pýtam sa na tvoje literárne veľdielo, kde si si realizoval svoje erotické fantázie... a Markétu si už strč za klobúk, mňa ona nezaujímala a nezaujíma, nemal si ju - ak bola naozaj chorá- zaťahovať do svojich smiešnych virtuálnych intríg a bojov o stáleho správcu miestnosti, kde si nerobil nič iné, len s pasiou terorizoval užívateľov spolu so svojou predĺženou rukou ,,Lili Marlen";-), ktorú si nechal hodinu čakať na eskalátore v metre a ktorá ťa pozvala domov na večeru a ty si ju potom ohovoril v blogu, že pije a chvastal si sa, že na teba tú hodinu čakala... aj ona si myslela o tebe, že si schopný akejkoľvek špinavosti (možno sa urazila, že si bol taký nevďačník a nepoďakoval si za pohostenie).Falošní ľudia, falošné vzťahy.)) Markéta je mystifikácia tak ako všetko, čo si tu a hocikde inde nataráral, cerveteri, pepa, yenefer, roalnavy...Ak aj bola chorá, rozhodne to nebolo tak, ako ste tvrdili Rebelkám;-), že je na kapačkách. Ona vyšívala a a dívala sa ti spoza chrbta na monitor... Kvôli tebe stratila dôveru svojich kamarátok a sklamala ich. Lož má totiž krátke nohy. Ak Markéte zastavkanachvili, tvoja verná vulgárna stíhačka, o ktorej ste s Ritou potom niekde so zadosťučinením napísali, že dostala potom ako odplatu za to rakovinu, napísala niečo ako písavala tebe,napr. aby si zdochol, tak za to môžeš iba ty a nikto iný. Ja si tiež myslím, že to s tebou vyrieši už iba čas. Ja sa vzdávam:)).Si rád?
    11.4.2012 10:07 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ty se nevzdáš, na to jsi příliš zamindrákovaná. :-) Slinto jistě najdeš ten blog, ve kterém se chlubím s podle tvého tvrzení. Pokud nenajdeš, asi zřejmě trpíš bludy, ale to už ti dokázala Marcela a pavlix. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 5.4.2012 14:43 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Vy ste, Marcela, o mne spočiatku šírila Jílkove lži o mne ( sentimentálny príbeh o tom, ako som údajne napísala nasmrť chorej priateľke JJ aby ,,zdechla"...
    Tak moment, pani, už to s těmi lžemi vážně přeháníte! Pokud jsem někdy něco takového řekla, dejte důkaz, jinak sklapněte a přestaňte s pomluvami! Neomlouvá vás ani to, pokud jste si mě spletla s Ritou.

    A budu neustále opakovat, dokud vám do nedocvakne /v což už nedoufám/: nezatahujte mě to vašich soukromých sporů!
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    5.4.2012 15:19 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Tak moment, pani, bolo to tak, opakovali ste po Jílkovi to klamstvo, ktoré si vymyslel ako hlavný tromf. Neskôr ste síce napísali, že neveríte, že by som niekomu tak ublížila, ale zrejme už zase meníte mienku. Alebo inak:prekrúcate ako sa vám hodí.Nesplietla som si Vás s nikým. Zapamätala som si to a potom som Vám to prepáčila- aj som Vám to napísala;že chápem, že ste mohli byť pomýlená týžm obrazom, ktorý JJ cieľavedome vytvoril.

    Pýtala som dôkazy od Jílka, na rozdiel odo mňa žiadne nemá, ale to Vám nevadilo,aby ste ma spolu s ním neosočovali.Vy ste sem prišli s JJ a sama ste sa zaplietli a stále sa zapletáte do jeho súkromných sporov.Prečítajte si svoje diskusné príspevky,väčšinou ide ôlen o osobné spory, hádky a nadávky.
    5.4.2012 15:26 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Prečítajte si svoje diskusné príspevky,väčšinou ide ôlen o osobné spory, hádky a nadávky. Ale slinto, ty dukazy existuji a mas kliku, ze Marketa je slusna zenska a nechce te zalovat. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.4.2012 16:10 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ja mám v schránke ešte stále uložený dôkaz o tom, čo si o vás myslela osoba, ktorá o tej Markéte vedela viac.A vás poznala dlhšie osobne, takže mala o vás úplne reálny obraz.A v slabej chvíľke bola úprimná.
    5.4.2012 16:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ja mám v schránke ešte stále uložený dôkaz o tom, čo si o vás myslela osoba,

    Taková svině jako ty by už něco takového použila, pokud by to bylo pravé. Takže co si vyrobila, to máš. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.4.2012 17:16 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Nie Jílek, sviňa si ty. Si taká sviňa, akú človek len tak ľahko nestretne.Si ukážková sviňa. Keď si tu niektorí myslia, že si bývalý eštébák, nie je to nijaký povrchný dojem: ty totiž tie eštebácke metódy používaš. Vymýšľaš intrigy, klameš, manipuluješ, intriguješ,buduješ si sieť spolupracovníkov a pokúšaš sa ,,psychologickými" metódami o šikanu. Si bastard.

    Hovoríš, že si tu od roku 2005? Tak to je možné, lebo ten tvoj sparingpartner z lide.cz, z 30 a viac, ten Porizek78, bol možno niekto z abc linuxu. Musel to byť niekto, kto sa vyznal v informatike a o.i. ti pomáhal v sledovaní nepohodlných užívateľov. Bol inteligentný, vtipný... a vulgárny a ,,veselo" bezohľadný.Bavilo ho s tebou terorizovať ,,hlupákov" na chate.Potom ho zabanovali a asi ho to prestalo s tebou baviť. Zrejme mu došlo, na čo ho používaš.
    5.4.2012 15:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    na rozdiel odo mňa žiadne nemá,

    Existuji vid a nejsi sama kdo je ma. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.4.2012 16:17 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    ty si chorobný a drzý klamár, jílek a tú Markétu chápem, že z teba dostala strach a nechce s tebou už nič mať
    5.4.2012 16:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    ty si chorobný a drzý klamár, jílek a tú Markétu chápem, že z teba dostala strach a nechce s tebou už nič mať

    Tak ten důkaz :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.4.2012 17:02 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Je to od osoby, ktorá ma urážala, aby ti ulahodila;-). Ver alebo nie, tým ako ťa potom zhodnotila, vlastne v mojich očiach klesla ešte viac.Napísala, že si za tou Markétou nešiel ani do nemocnice, keď potrebovala podporu.Že si sebec a vyžírka.
    5.4.2012 19:19 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Mila slinto ten dukaz, ne nejake tve tvrzeni porizkovi atd. Povidej kdo si s tebou o me pise? Si komicka s temi rozsahlimi teoriemi. Me se libi jak vzdycky vyhrknes a pak nic nedokazes. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.4.2012 16:45 anonymous
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    rozsahlimi

    nauč se česky, blbče
    5.4.2012 15:31 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Vy ste sem prišli s JJ

    Ja sem tu od roku 2005, kdyz ty si o abicku nemela ani potuchy. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 5.4.2012 17:01 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    opakovali ste po Jílkovi to klamstvo, ktoré si vymyslel ako hlavný tromf.
    Jak říkám: doložte to, jinak sklapněte.

    Jinak ano, věřila jsem, že byste nikomu vědomě takhle neublížila, protože jsme se tu spolu normálně bavili a nepřišla jste mi zlá.

    Nic nepřekucuji a od začátku, co sem chodím, jasně říkám: Vaše spory mě nezajímají. Nic o nich nevím a nemíním se jimi zabývat.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    5.4.2012 18:33 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Preberám tie staré diskusie a možno by ste si to s odstupom času mala prečítať, sú tam dôkazy, že ste sa do sobných jílkových sporov plietli veľmi intenzívne, nech už šlo o kohokoľvek, kto mal voči jeho jednaniu a osobe výhrady.

    Každý si to môže pozrieť, keď nazrie do diskusií, ktorých ste sa zúčastnili.
    Marcela* avatar 5.4.2012 19:13 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Nebudu kvůli vašim výmyslům ztrácet čas. Vy jste mě obvinila, tak hledejte. Předložte důkaz, kde by se potvrdilo vaše tvrzení:
    Vy ste, Marcela, o mne spočiatku šírila Jílkove lži o mne ( sentimentálny príbeh o tom, ako som údajne napísala nasmrť chorej priateľke JJ aby ,,zdechla"...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    5.4.2012 16:14 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Pozrela som námatkovo do diskusií, ktoré sa odhrali zhruba v tom čase, sú to samé hádky o Jílka, kde vystupujete vy, tá Rita, MVR, DS ... moje nicky, čo som tu použila, sa tam vyskytujú málo, v tej hromade škriepok, ktoré s vami vedú iní sa dosť strácajú. Takže ak budem mať čas a chuť, priebežne ešte ten dôkaz pohľadám.
    Marcela* avatar 5.4.2012 17:02 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Takže ak budem mať čas a chuť, priebežne ešte ten dôkaz pohľadám.
    To jste měla ovšem udělat dříve, než jste mě lživě obvinila.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    5.4.2012 17:23 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    A keď to nájdem, ospravedlníte sa verejne?
    5.4.2012 18:34 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ty slinto jen vyhrozujes. Dobre vis, ze nic nenajdes. Stejne jako s tvymi dukazy. Jen blijes sve paranoidni predstavy. Si blazen z nedosukanosti. :-) takze myslim, ze Marcela s omlouvat nebude muset. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.4.2012 18:49 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Čím ste zhypnotizovali všetky tie ženy, čo sa za vás mlátia v inernetových diskusiách už celé roky (pravda, vždy iné)? Ja to skutočne nechápem. Nie ste odpudivý len ako chlap, ste odporný aj ako človek. Niektoré boli možno inak aj normálne a slušné. Ako to, že sa vám nechali tak zblbnúť, že boli ochotné ešte aj nechať si kvôli tebe nadávať? Vždy si ich používal ako ochranný štít, ty zbabelý kojot. ;-)

    5.4.2012 20:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Slinto ja ti poslu tvuj komentar a mail, kde mi rikas jak jsem sexy a pritazlivy. :-) jinak si paranoidni. Tak ten dukaz, neni vid? Jen kecy o tvych predstavach. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.4.2012 20:33 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    a máš doma zrkadlo?
    5.4.2012 21:50 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    a máš doma zrkadlo?

    Jistě, koupila mi ho Justýna, přinesla se slovy: "...aby ses Jeníčku mohl podívat, jak si hezký..." To víš slinto, tobě nikdo nic hezkýho tady neřekne viď.? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.4.2012 18:53 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    a už doslintaj, idem ťa nadnes vypnúť
    Marcela* avatar 5.4.2012 19:14 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ano. A vy?
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    5.4.2012 19:27 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ja bez problémov. V tom konkrétnom prípade.

    5.4.2012 20:29 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    1.4.2010 22:16 Marcela

    Re: Zrušeno Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin Rito, to je v pořádku. Vracím se sem, protože co se tu odehrálo bylo opravdu silné, dávka emocí... Když už jsem se mimoděk stala součástí tohoto dění, nedalo mi to se nevyjádřit. Poté, co se zde obšírně projevila paní Dana. Poslechnu si i 2. stranu, udělám si ucelený obrázek. Nemám chuť s nikým bojovat, ale řeknu své. V klidu. Věřím jen své intuici a rozumu. Co mi připadá na celé záležitosti nejsmutnější, je to, že do ní byla vtažena Markéta, která by měla být "hájena" a opatrována. Ostatní je vedlejší.

    Tá autorka slinty opakovala všetky jílkove lži namierené proti mne vrátane tej, ktorá je predmetom nášho dokazovania a vy ste jej takto kontrovali.

    Kto teda podľa vás( keď ste vyjadrovali tú ľútosť) tú Markétu do celej záležitosti vťahoval? Adresovali ste tú výčitku mne, alebo Jílkovi? Vaša diskusia s Ritou ako aj mnohé iné, to bola taká exhibícia drbov smerujúcich proti mne. A k čomu ste došli po vytvorení si uceleného obrázku? Že to, čo tára Rita je kóšer?

    Vy ste len viedli simulovaný rozhovor s Ritou majúci za cieľ ohováranie a lživé osočovanie.
    Marcela* avatar 5.4.2012 23:10 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    To má být důkaz?! Vždyť tam není ani zbla, co by jasně potvrzovalo toto vaše nařčení:
    Vy ste, Marcela, o mne spočiatku šírila Jílkove lži o mne ( sentimentálny príbeh o tom, ako som údajne napísala nasmrť chorej priateľke JJ aby ,,zdechla"...
    O p. Markétě jen tam pouze zmínka, že "je smutné, že do záležitosti byla vtažena".

    Pokud si dobře vzpomínám, tenhle koment souvisel s reakcí samotné p. Markéty zde na abíčku, po rozpoutání slovní války mezi vámi a JJ. Každopádně je to něco vytrženého z kontextu, takže by nebylo od věci dát odkaz na celou diskusi.

    Navíc, všimněte si: jasně píšu, že si poslechnu i 2. stranu, abych měla ucelený obrázek.
    vy ste jej takto kontrovali.
    Jak sama píšete, tak jsem asi Ritě spíš kontrovala ;-).

    Dále se sama se ptáte:
    Adresovali ste tú výčitku mne, alebo Jílkovi?
    Proč se sem tedy snažíte daný koment použít jako důkaz, když z něho ani není jasné, komu jsem adresovala výčitku, že do záležitosti byla vtažena M.?
    A k čomu ste došli po vytvorení si uceleného obrázku?
    1) Vše je nejasné, nikdo nepředložil žádné důkazy /Zůstala jen tvrzení proti tvrzení a plno nevraživosti okolo/.

    2) Že se mě to netýká a neměla jsem se k tomu vůbec vyjadřovat, protože jak vidno, je snadné překroutit něčí slova a použít je pro své nekalé záměry ;-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Marcela* avatar 5.4.2012 23:17 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    PS: Takže můžete hledat dál :-).

    Těžko však něco najdete, protože jsem nikdy nic takového o vás neprohásila.

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    5.4.2012 23:49 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    samotná p. Markéta bola Jílek. Prečítajte si tie svoje komenty a potom si poctivo odpovedzte, na čom ste sa po celý čas pdieľali.
    6.4.2012 00:02 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    samotná p. Markéta bola Jílek.

    čubko, vždyt máš přeci důkazy. :-) Od Markéty, a od té co mě znala, ve slabé chvilce ti psala, že sem vyžírka, co nikdy nenavštívil Markétu. :-) Tak sem dej ten důkaz. Jo jo, tobě už skutečně hrabe, je mi tě líto, protože ti to řeknu takhle. Psala si Ritě, že jsem ji pomlouval na svých stránkách. Po rozchodu. Mimo tebe, si toho nikdo nevšiml, jediná ty jsi chtěla ty pomluvy vidět, stejně jako jediná vidíš, že Markéta jsem já, zaplétáš se do svých lží. Jsi typický příklad spoluzávislé, která převzala své lži od svého vypitého muže. jednou si učitelka, pak děláš na vrátnic, kopíruješ texty z netu, atd. :-) Skutečně mi sloužíš jako výstražný příklad kam až to může zhrzená ženská dotáhnout.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.4.2012 00:28 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Máým. Ale taká naivná nie som, aby som ti ich zavesila len tak na nos.Čubky, nedošukny... asi iné ani nepoznáš.A aj tým sa hnusíš.
    6.4.2012 00:29 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ty si fakt chorobný klamár.Si chorý! Patríš do izolácie.
    6.4.2012 01:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    STy si fakt chorobný klamár.Si chorý! Patríš do izolácie.

    Jako, že předložíš důkaz kde a komu? Koho to bude zajímat? :-) Tobě nedošlo, že už to nikoho nezajímá, nejmíň ty lidi tady? Markéta žije svůj život, jen si ublížila někomu, koho ani neznáš, Rita si také žije svůj život, já si žiji svůj život. A jen ty máš starost o cizí životy, sháníš drby, prolezáš weby aby si mohla mít pocit, že máš nějaké informace. Dala si najevo, že máš nad něký moc. Bohužel ty nevládneš sama sobě.

    Já mám svoji karieru, nestěžuji si, prospívám lidem a ty na tom těmi hesly, co tu házíš, nic nezměníš. Přišla si sem za mnou, stejně jako Rita a Marcela, ale ty dvě ze zcela jiného důvodu. Marcela se tu chytla, líbí se jí tu, Rita sem přestala chodit, já sem píši, občas nepíši a tvůj život mě nijak nezajímá. Stejně jako mě nezajímá daduv život a nebo pasáčka vepřů, plus dalších. Strkám do cizích životů celý den nos a nemám žádnou potřebu to dělat večer. Zadarmo. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.4.2012 00:23 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili

    29.3.2010 20:09 rita-gabriela | blog: reklamace Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin Marcelo, představte si, já o to přišla! To je tím že musím taky pracovat, nemůžu tady být pořád. Ale vzhledem k tomu, že vím, co určitá dáma neustále pronásledující Jana dokáže, rámcovou představu mám. Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda. Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...

    29.3.2010 22:41 rita-gabriela | blog: reklamace Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin Děkuji, Marcelo, už jsem byla informována od Jana. Souvislosti znám já, o to je celá ta kauza smutnější. Ona zhrzená žena defacto zneužila neinformovaného člověka jako nástroj své další pomsty za odmítnutí. Ale už tady vidím posun v diskusi, i pan Jáník se stahuje. Jan vyslovil přání, abych s tímto pánem už nediskutovala, a já jeho přání respektuji. Na druhou stranu jsou zde jiní, se kterými se možná ráda ve výměně názorů budu potkávat. Je tu docela veselo, že? Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.

    29.3.2010 23:03 Marcela | Praha Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin No takový trochu cool humor . Tragikomedie. Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...

    29.3.2010 23:14 rita-gabriela | blog: reklamace Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin Marcelo, asi jim připadá neuvěřitelný, že Jan přivedl do diskuse dvě skutečné ženy. V mém případě je to přeci jen pochopitelnější, ale že i Vás Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.

    / dôkaz, že vás sem dotiahol Jílek/

    29.3.2010 23:25 rita-gabriela | blog: reklamace Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin nebude to paranoia? Asi bude jednodušší, když mi ukážete mé pravopisné chyby a spočítate smajlíky. Bez toho to bude pouze Váš dojem. Jestli se podíváte na stránky Jana Jílka, tam diskutujeme s Marcelou také. Velmi mě to baví, nechápu smysl toho, proč někdo zpochybňuje mojí přítomnost zde? Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.

    29.3.2010 23:33 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin Ať jsou vymyšlené nebo je jen někdo řídí, je sranda pozorovat jak tady pěkně strojeně, skoro se chce říct, podlézají panu Jílkovi. Já se náhodou bavím tím pseudokultivovaným mlácením prázdné slámy v jejich podání a doufám, že na abclinuxu dlouho vydrží.

    29.3.2010 23:37 rita-gabriela | blog: reklamace Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin teď jste mě pobavil, proč bych měla Janovi podlézat? Proč by mě měl kdokoliv řídit? Prosím, sdělte mi Vaše předpokládané důvody, proč bych se tak měla chovat? Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.

    29.3.2010 23:40 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin Vasi motivaci netusim, a ani min neprijde dulezita. 29.3.2010 23:41 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin Chci rict, ze se mi proste libi jakej ma Jilek fanclub.

    29.3.2010 23:50 rita-gabriela | blog: reklamace Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin vy zde o mne říkáte, že jsem virtuální bytost a nějaký dálkově řízený klon Jana. Tak mě zajímá, proč bych se zde měla vyskytovat tak složitě, když zde mohu být jen sama za sebe? Jak jsem se dostala zde k tomuto serveru jsem psala hned na začátku, úplně normální scénka, jakou znáte určitě i sám ze svého života, bavíte se se svým přítelem , vy tedy asi se svou přítelkyní, o tom, co právě řešíte, co vás zajímá... Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.

    30.3.2010 09:21 Marcela | Praha Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin Rito, je to opravdu zbytečné. Vysvětlovat něco robotovi jakok člověku se nedá. Je to jen jeden z místních cool klonů, a jeden z odnože, která má zavirovaný software a má špatně nastavenou češtinu. Možná malou slovní zásobu, a tak označuje slova, která nerozpozná, jako gramiticky nesprávná . Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...

    30.3.2010 09:27 kavol | skóre: 27 Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin a "jakok" nebo "gramiticky" znamená co? 29.3.2010 23:42 disorder | blog: weblog | Bratislava Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin pod to sa podpisujem :) opensoft

    29.3.2010 23:55 rita-gabriela | blog: reklamace Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin Marcelo, jen pro Vaši informaci, adresátka Janova emailu se zde najednou objevila, třeba doufá, že si jí všimne aspoň zde. Tomu se říká vytrvalost, že. Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.

    ...................................

     

    30.3.2010 00:05 rita-gabriela | blog: reklamace Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin mluvím za sebe, já se na Vás nezlobím, jak znám Jana, velkoryse mávne rukou a půjde si po svém, ale otevřel jste dveře pandořiny skřínky. Když jste jí nevyšel jako nástroj pomsty Vy, jde sem pouštět jedy sama. No, však uvidíte sám / sami. Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda

    30.3.2010 09:16Marcela | Praha Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin A nepatří spíš tenhle koment té Daně co je dole a co s Vámi zpískala tenhle blog? Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...

    30.3.2010 10:49 rita-gabriela | blog: reklamace Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin Pánové, toto je vzkaz pro Marcelu. Marcelo, dobrý No jo, Dana, Daniela. To je fakt "případ". Nemám jak jinak Vám to poslat, ale o tohle Vás nemůžu připravit, snad pánové strpí trochu naší komunikace. Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.

    30.3.2010 11:12 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin Tak nevím jestli mi vaše konverzace víc připomíná Teleshoping ("A Horste slyšela jsem, že skvěle krájí. "Ano milá Gábi, je to skvělý kráječ..." ), nebo španělskou telenovelu, ale vzhledem k špatně strojenejm dialogům se zatím přikláním k nepovedenému českému seriálu.

    30.3.2010 11:14 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin Jo a mimochodem, to jste tady teď jak část squadry pana Jílka předvedla je stejná ubohost, za kterou to Anachronyx pěkně schytal, tak se těším na výmluvu proč je to zrovna ve vašem případě v pořádku.

    30.3.2010 11:35 Marcela | Praha Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin Milý pane Lužnický, pokud Vám to nedocvaklo, tak je to úryvek z veřejného blogu paní Daniely. Ale chápu, software není totéž co rozum. Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...

    30.3.2010 13:12 Cubic | skóre: 24 | blog: obcasne_vyplody | Leeds Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin Tak jsem se tam dival a malem jsem si dobrovolne vydloubl oci(boldy italic comic sans aaahh) ale co me zajalo byl obrazek "diskuze" vedene s jilkem tim cestnym hrdym rytirem bez bazne a hany. (odkazovat nebudu) Mimochodem vite co to je link? Kdybyste ho pouzila tak byste se za prve vyhnula tomu nedorozumeni se zverejnovanim korespondence a za druhe byste neporusovala copyright dotycne(to je to, kvuli cemu se rozciloval jilek u sve fotky). Do you like what you see? No? Well, bloody look harder.

    30.3.2010 11:34 Marcela | Praha Re: Chodec Jan Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin

    No jo, no. Má to ta ženská zřejmě sama se sebou těžký. A bude asi mít ještě těžší, pokud má touhu ubližovat. http://www.abclinuxu.cz/blog/Zastudena/2010/3/chodec-jan ...ale ani ste si neurobili celkový obrázok, alebo ste sa k nemu už dodatočne jasne nevyjadrili.

    __________________________________

    Ako by sa páčilo Vám, keby som o Vás napísala to, čo si pred celkovým obrázkom o vás subjektívne môžem myslieť- a síce, že máte túžbu ubližovať a máte to so sebou ťažké, keď máte rodinu, malé dieťa - a trávite čas nadávaním jílkovým ,,nepriateľom" na internete. Mohlo by mi to pripadať zvrátené?

    http://www.abclinuxu.cz/blog/Zastudena/2010/3/chodec-jan

    Marcela* avatar 6.4.2012 20:07 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Chápu, že když nic, co by potvrdilo vaše tvrzení
    Vy ste, Marcela, o mne spočiatku šírila Jílkove lži o mne ( sentimentálny príbeh o tom, ako som údajne napísala nasmrť chorej priateľke JJ aby ,,zdechla"...
    nemáte, tak vám nezbývá než kvalitně tapetovat, zahltit to tu svými jedovatými výkřiky ze tmy a zkopírovanými diskusemi, co jsou mimo mísu. Nikde ani zmínka o nějakém "zdechnutí".

    Jukla jsem na tu diskusi, která se týká /smazaného/ blogu AnachoniXe, kterého jste použila jako prodlouženou ruku pro vyřizování svých soukromých účtů..

    Mám pocit, že moje tehdejší domněnka, "Má to ta ženská zřejmě sama se sebou těžký. A bude asi mít ještě těžší, pokud má touhu ubližovat." se nyní začíná jevit jako zcela výstižná a pravdivá. Stačí projet pár posledních diskusí s vámi...

    Např. zde. Já si vás vůbec nevšímala a vy první jste se do mě pustila, a to hned dvojím způsobem. Za prvé tím obviněním, za druhé rýpáním, že jsem vlastně nesvéprávná loutka - maňásek :-).. Měla jste to zapotřebí? Chcete pokračovat? Pak se nedivte následkům.

    Naštěstí je tu k přečtení mnohem zajímavější dialog JS a pana Smolíka /děkuji vám oběma, pánové, hezky se to čte/...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    6.4.2012 21:14 .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Ať jsou vymyšlené nebo je jen někdo řídí, je sranda pozorovat jak tady pěkně strojeně, skoro se chce říct, podlézají panu Jílkovi. Já se náhodou bavím tím pseudokultivovaným mlácením prázdné slámy v jejich podání a doufám, že na abclinuxu dlouho vydrží.
    Marcela* avatar 8.4.2012 19:25 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    A omluva...nic...?
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Marcela* avatar 9.4.2012 10:24 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Na pomluvy odvahu máte, na omluvu už si ale netroufáte...?
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    9.4.2012 20:16 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Vy by ste sa mali ospravedlniť za tie simulované rozhovory s autorkou ,,slinty," kde ste sa morálne pohoršovali nad mojím údajným správaním voči akejsi Markéte, ktorú ani Vy, ani ja nepoznáte -ja teda len z niekoľkých jej oslovení v mojom blogu a opakujem, že som s ňou jednala slušne a nikdy som nič podobné, ako tvrdí Jílek neurobila.Nebola prvá ani posledná, ktorú Jílek poštval proti svojim virtuálnym ,,nepriateľom" a vtihaol ich do svojej hry.

    A potom, keď šíril to klamstvo na verejnom fóre som ju žiadala, aby sa dištancovala od jeho lži, lebo dobre vie, že ja som jej nič podobného nikdy nenapísala. Samozrejme, že som sa zaujímala potom čo je zač a dozvedela som sa, že síce naozaj existuje(aj tomu bolo ťažké uveriť), ale že ona sama klamala svojich známych na chate a s jej chorobou, pobytmi v nemocnici a so všetkým, čo im o sebe navravela to bolo veľmi pochybné.Normálny človek sa neprezlečie za fiktívneho priateľa-lekára a nechodí informovať do chatovej miestnoti kamarátky, ktoré sa strachujú o jeho život o údajnom postupe liečby, zatiaľčo skutočná pisateľka - Markéta píše spolu s Jílkom z jeho počítača. Zrušila svoju registráciu, pretože sa prevalili tie jej čudné klamstvá.Vy to nevidíte, že jílek vás zatiahol do svojich intríg? Myslite si, že to ja som ten paranoik a neviem aké všelijaké diagnózy ste mi určili a ďalej prehliadajte, ako ste pomáhali jemu a tej osobe, čo tu spolu s Vami prišla eliminovať odpor voči jeho spôsobom- nie iba z mojej strany. Ak si myslíte, že Vám to slúži ku cti a ste s tým spokojná, v poriadku. Ja sa Vám ale nemám za čo ospravedlniť. To by ste museli uznať, že ste to vtedy tými ,,rozhovormi" o mne prestrelili- ale to neočakávam.
    9.4.2012 21:57 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    - Markéta píše spolu s Jílkom z jeho počítača. Zrušila svoju registráciu, pretože sa prevalili tie jej čudné klamstvá.Vy to nevidíte, že jílek vás zatiahol do svojich intríg? Myslite si, že to ja som ten paranoik a neviem aké všelijaké diagnózy ste mi určili a ďalej prehliadajte, ako ste pomáhali jemu a tej osobe,

    Tomu už se říká paranoia a lež jak věž :-) Zlodejko článků.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 10.4.2012 10:40 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Mně vaše story z chatu nezajímají.

    Vaše obvinění v tomto blogu zní jasně: Tvrdíte, že jsem o vás šířila, že jste napsala nemocné p. Markétě, aby zdechla.

    A váš slib, že pokud toto konkrétní obvinění neprokážete, tak se mi omluvíte, zněl taky jasně.

    Váš slib nebyl ničím podmíněný, tak jak se o to nyní dodatečně snažíte:
    To by ste museli uznať, že ste to vtedy tými ,,rozhovormi" o mne prestrelili...
    Víte, jaký je rozdíl mezi námi 2? Já bych svůj slib splnila, pokud byste prokázala pravdivost onoho tvrzení. Omluvila bych se vám. Vy toho, jak vidno, zřejmě schopná nejste.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    10.4.2012 18:05 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Aj keď ,,informácie" o mne a o mojom údajnom počínaní pochádzali od jílka a tej vašej partnerky v tom predstieranom interview s jasným cieľom očierňovať moju osobu( pardon- ja vlastne nie som živý človek,len nick), vy ste sa tej ,,hry" aktívne zúčastnili. Alebo tvrdíte, že nie?

    Zatiaľ som síce nenašla tú konkrétnu repliku, ktorú hľadám- dosť ťažko sa mi orientuje v starých diskusiách.Pripúšťam, že tie obvinenia okrem pôvodcu tých lží Jílka vyslovila takto konkrétne jeho vtedajšia spoluhráčka- takže vo veci tohto konkrétneho výroku, že som Markéte želala aby zdechla a že ste to presne takto vyhlásili Vy sa môžem mýliť. A v tom prípade sa ospravedlňujem. Ale len za pripísanie tohto konkrétneho výroku.

    Že ste s tým bez dôkazov súhlasili, nezapochybovali a spolupodieľali na mojom ohováraní podľa ich scenára je fakt, ktorý neodškriepite. Neboli tie rozhovpory s Ritou,,Gabrielou" zámernou exhibíciou? To isté predvádzala s istou Janou alias Lili Marlen na verejnom chate za mojej neprítomnsti, poslali mi užívatelia z tej miestnosti na e-mail. Vy ste tu predviedli rovnakú očierňovaciu metódu, a nie raz.

    Že hráte v útoku za Jílka je fakt, ktorý nevidí len zámerne slepý.Rozdiel medzi nami je ten, že Vy to nie ste ochotná priznať.Ako môžete niečo také obludné obhajovať a v jeho mene rýpať a urážať iných, nechápem.
    Marcela* avatar 10.4.2012 19:31 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    ...vo veci tohto konkrétneho výroku, že som Markéte želala aby zdechla a že ste to presne takto vyhlásili Vy sa môžem mýliť. A v tom prípade sa ospravedlňujem.
    Je sice fajn, že tohle řeknete, ale co naplat, když hned v dalším odstavci to vlastně opět tvrdíte:
    Že ste s tým bez dôkazov súhlasili, nezapochybovali a spolupodieľali na mojom ohováraní podľa ich scenára je fakt, ktorý neodškriepite.
    a dále a dále a dále pokračujete ve svých spiklenecko-paranoidních obviněních:
    Vy ste tu predviedli rovnakú očierňovaciu metódu, a nie raz.
    Že hráte v útoku za Jílka je fakt, ktorý nevidí len zámerne slepý.Rozdiel medzi nami je ten, že Vy to nie ste ochotná priznať.Ako môžete niečo také obludné obhajovať a v jeho mene rýpať a urážať iných, nechápem.
    Takhle upřímná omluva nevypadá. Uprostřed těch pomluv...

    Aby bylo jasno, to, co se tu v poslední době mezi námi 2 děje, je čistě mezi námi. Nemá to s panem Jílkem nic společného. Spory vyplývají z vašeho nemožného chování a lží, kterými tu obšťastňujete i ostatní lidi.

    Totiž, z nesvéprávnosti a spojenectví s p. Jílkem viníte i lidi, kteří jsou s ním ve vztahu asi jako kočka se psem, pokud se vůbec o nějakém vztahu dá mluvit.

    Za další, nějak do vaší neustále opakované lži nepasuje to, že jsme se tu po dlouhý čas spolu normálně bavili v přátelském duchu. To jsem v té době měla nesvéprávnost vypnutou? :-)

    Zkrátka lžete, fabulujete, provokujete a když se vám dostane adekvátní reakce, jste nesmírně rozčarovaná ;-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    10.4.2012 21:47 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    To čo sa deje ,,medzi nami" a medzi Vami a kýmkoľvek iným, s kým sa tu hádate a do koho neustále rýpete, preotže musíte strkať nos do vecí, ktoré sa Vás, ako tvrdíte netýkajú, je len a len Vaša vina.

    Vy už ste tu zo stihomamu, fabulácií a lží osočili kdekoho,kto Vám priamo povedal, čo si o Vás myslí a nezhodovalo sa to s obrazom dobrej a múdrej víly.To si snáď dokážete aj sama, ak sa vrátite k svojim diskusným príspevkom, ktoré sú na rozdiel od mojich pre abc linuxu veľkým intelektuálnym a najmä mravným prínosom. Vy tu vyslovujete rôzne podozrenia voči užívateľom,rôzne kombinujete, vytvárate si v hlave predstavy o konšpiráciách proti Vám a jílkovi a vymenúvate nicky, pod ktorými sa skrývajú rôzni ako vy tvrdíte ,,psychopati."

    Spory vyplývají z vašeho nemožného chování a lží, kterými tu obšťastňujete i ostatní lidi.

    Vy ste tá pravá na posudzovanie chovania. Jedným dychom odo mňa chcete ospravedlnenie- a druhým tvrdíte, že som to ja , kto tu KLAME. Tak si predstavte, že Vás od začiatku klame Jílek a že ja hovorím ako to všetko naozaj je. Viete si to predstaviť? A potom si predstavte seba na mojom mieste - a Marcelu so všetkými jej urážkami ( klamárka, paranoička), ktoré doteraz vyslovila na moju adresu. A o obšťastnovaní iných ľudí by som na Vašom mieste tiež pomlčala. To, že tu otravujete vzduch a máte ísť kade ľahšie, bolo veľakrát povedané otvorene i Vám. Alebo ste to prehliadli?

    S Jílkom sa ľudia nenaťahujú, lebo sa boja jeho vulgárnosti a jeho intrigánstva, jeho zloby, ochoty dopustiť sa akejkoľvek špinavosti. Rita - Gabriela ( ktovie kde je jej koniec, ako predošlým jeho vojandám)tam v tých debatách slúži ako hlásna trúba jeho lží a vy jej celý čas príčinlivo sekundujete.Akosi sa k tomu nechcete vyjadriť! Čo Vás k tomu viedlo, že ste sa plietli a pletiete do čoho, ako tvrdíte, Vás nič nie je a o čom ste mali len falošné informácie z jednej strany? Akým právom sa snažíte umlčiavať každého, kto má voči Jílkovi a jeho nemožnému správaniu výhrady? Prečo ste liezli do toho osobného sporu medzi ním a mnou, ak sa Vás to netýkalo? Potvrdzujete tu opakovane slovne jeho verziu celej tej veci, lebo Vy máte z môjho správania dojem. Vy, ktorá ste povolaná vynášať súdy.

    Aj keby som ja osobne nemala s Jílkom nijaký spor, po tom čo už o ňom viem, by som sa štítila s ním mať čokoľvek spoločného a hanbila za to, že ma s ním niekto môže spájať. Vy buď fakt neviete s kým máte do činenia alebo Vám to nevadí.Ale úpotom ste podobná.
    10.4.2012 22:08 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Za další, nějak do vaší neustále opakované lži nepasuje to, že jsme se tu po dlouhý čas spolu normálně bavili v přátelském duchu. To jsem v té době měla nesvéprávnost vypnutou?

    Čiu nesvojprávnosť máte na mysli? Má to byť ďalšia Vaša psychiatrická diagnóza, ktorou ma vôbec neosočujete?

    Ja som Vám napísala, že nemám dôvod sa s Vami škriepiť.Vaše osobné spory a hádky (často podnietené Vami) s inými užívateľmi som nechávala bez poznámky, i keď - keby som mala vystupovať ako vystupujete Vy , ako mravokárca- iste by sa vám nepáčilo, ako by som občas komentovala Vaše vystupovanie v nich. Nijako som do Vás nerýpala - Vy ste si to pri vhodnej príležitosti naopak neodpustili. A neodpustíte naďalej.

    Takže Vaše slová môžem brať i tak, že sú iba tak do vetra a nie je na ne spoľah.Alebo že nie ste úprimná? Ani k sebe.
    Marcela* avatar 11.4.2012 09:52 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    No, já myslím, že bude nejrozumnější přestat vás krmit. Jinak hrozí, že tu vypustíte další kvanta toxických zvratků :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    11.4.2012 17:31 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Fajn. Len dúfam, že nebudete príliš slintať, keď budete ako sľubujete držať zobák. Ale ja myslím, že zase len tak do vetra tárate, pani.
    4.4.2012 15:36 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Zřejmě Pavlíku nechápeš ty, že se jedná nikoliv o fašismus, ale o obyčejnou lidskou svobodu, žít po svém a myslet si svoje a svoje říkat. To intelektuálům dost vadí, když někdo myslí jkjinak než oni a dokonce je považuje , tedy většnu z nich za mluvky. :-) Dávám si náramný pozor na ty mluvky, protože oni pod pláštíkem všeobecného blaha, většinou zavedou všeobecný teror.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.4.2012 00:37 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Napíšem to takto:

    Jílek nie je v poriadku. Je nebezpečný klientom. Ak niekto príde na nápad využiť jeho ,,poradenstvo" a jeho ,,terapeutickú pomoc" stane sa obeťou podvodu psychopata zneužívajúceho dlhoročnú alkoholickú kariéru na zabezpečenie si živobytia. Objavil internet na nekalú reklamu zdarma.Je množstvo naivných ľudí, ktorým nedôjde, s kým majú do činenia.Podobne ako tá pani z chatu, čo ho angažovala do relácie pre rodinu a deti, čím vstúpil do showbiznisu-a mediálna ,,sláva" mu mala prihrať ďalších platiacich nešťastníkov. Je dosť kvalifikovaných a duševne zdravých odborníkov. Takže by som každému odporúčala, aby sa neobracal vop veci odbornej pomoci na duševne chorého závisláka.
    belisarivs avatar 6.4.2012 08:43 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    A timhle sledujete co?

    Nikoho nehajim, jenom jsem zvedavy co vas za nim tak tahne, ze mu porad mate snahu psat, jak je spatny a ja nevim co.

    Me kdyz nekdo nasere, tak s nim proste nekomunikuju, nebo mu to osobne reknu s tim, ze se to mozna vyjasni.

    Ale rozhodne bych o tom, jak jsem nastvany, netapetoval na nejakem anonymnim foru.

    Co jste chtela rici jste uz rekla milionkrat. A co ted? Co tim vsim vlastne sledujete? Cekate, ze se chytne za nos a rekne: "No jo. Vzdyt ona mela celou dobu pravdu a ja jsem ten nejvetsi blbec na svete." Nebo co si od te vasi cinnosti slibujete?

    Opakuji, jenom se ptam, protoze jsem zvedavy. Pokud nechcete odpovidat, tak samozrejme nemusite. Jenom si proste nad tim vasim pocinanim muzu hlavu ukroutit. Stresujete sama sebe, obtezujete okoli a vysledek nikde.
    IRC is just multiplayer notepad.
    6.4.2012 09:35 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Opakuji, jenom se ptam, protoze jsem zvedavy.

    Tentoraz sa mi zdá Váš tón normálny, tak odpoviem normálne.

    Prišla som sem zo zvedavosti. Ak môžete vziať na vedomie aj niečo iné, než sú Jílkove výmysly o odmietnutých ženských a nedošukaných nieviemčo, tak prosím vezmite na vedomie to, že celý môj konflikt s JJ vznikol z naivity, s ktorou som vstupovala do virtuality- keď som všetko čo sa tam udialo brala vážnejšie ako vážne.A s JJ som sa dostala do pre mňa nevysvetliteľného konfliktu, pamätám si , že ma obvinil z mečiarizmu a urážal ma v štýle trollov, čo občas chodia dráždiť slovenské vlastenecké cítenie na slovenské www(tomu by som sa dnes samozrejme len posumiala, ale vtedy to bolo pre mňa hrozné, takže som plakala na klávesnici;-)). Snažila som sa konflikt urovnať- a tým som sa asi stala vhodným objektom na to, aby si Jílek dokazoval na mne aký je vtipný a inteligent a ja aká blbá a ničotná. Potom dlho nič- do tej miestnosti som prestala chodiť, na Jílka som zabudla. Pokračovanie - keď som znovu do tej miestnosti vliezla. To tam bol správcom a práve ho šli zosadiť za hrubé urážanie a terorizovanie užívateľov. Ibaže nebolo jasné, kto je kto. Jeho ,,rivali" vyzerali vďaka jeho manipuláciám a intrigám ako blázni- on ako polovičná obeť.Bola príležitosť s ním vyriešiť náš konflikt, ktorý sa nijako predtým nepodarilo, ani pokusom o osobnú korešpondenciu. Ale ja som nakoniec v tom zmätku podporila druhú stranu.

    Medzitým upozornil samozrejme na jeho blogy- tak som ich začala čítať a celkom sa mi spočiatku zdali čítavé. On ma bral ako úhlavného nepriateľa a aj keď som mu napísala nejaký + komentár, bral to ako útok, úskok... nasledovali nadávky a všade, kde som sa zjavila on a jeho malá svorka robili to, čo vidíte tu - jeho rétoriku, slovná zásobu , spôsoby. Nebola som samozrejme jediná- ale najdlhšie mi to asi vŕtalo hlavou. Takže tá zvedavosť a túžba vysvetliť si to všetko ma doviedla až sem. Medzitým si už však na mňa, keď už nevedel ako ma uraziť a ublížiť, vymyslel to klamstvo s Markétou.Nie je na tom ani zbla pravdy.Asi neviete, aké to je, keď vás niekto obviní z niečoho takého, čo ste neurobili - čo by ste nikdy neboli schopný urobiť, čo sa vám hlboko prieči.On to písal verejne tak, aby ma očiernil.

    Hľadala som spôsob, ako ho prinútiť, aby sa priznal ku tej hnusnej lži. Zistila som všeličo, čo mi potvrdilo, že ten chlap je taký, ako som tu napísala. Stojím si za tým. Tým som tú lož zo seba striasla, i keď on úspešne manipuluje a zavádza ďalej- zabáva okolie svojimi historkami o nedošukaných čubkách, ktoré ho prenasledujú kam sa pohne, lebo ich odmietol a stále sa nájde dosť takých, ktorí si neuvedomujú jeho nebezpečné vlastnosti pre niekoho, kto sa nachádza v náročnej situácii, je citlivý a je mu ľahké ublížiť.

    Keď som videla, čo tu stvára, keď som videla to opakovanie toho, čo som s ním zažila sama, chcela som tomu Anachronyxovi pomôcť- len som mu napísala, že to isté robil aj inde, zverejniť mail bol už jeho nápad, nebola som tomu nakolonená, ale nebránila som...

    Je to tu občas zaujímavé(nemyslím škriepky s JJ, to je večné opakovanie starej pesničky), a tak som sa tu zdržala. A tiež som tvrdohlavá, a keď ma tak nenápadne napr. i vy alebo pavlix posielate preč( akože to má byť moje vlastné rozhodnutie;-))- zdržiava ma to.

    Tam hore je komentár, ktorý Vás trochu popudí.Ale odstúpte - a pouvažujte a povážte, koľko je na ňom pravdy.
    6.4.2012 13:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Slinto, pořád říkáš, že máš na všechno důkazy, tak sem s nimi. :-) Ať všichni vidí, jaká jsem svině, kterou ty chceš pochopit a zachránit. :-) Jinak Markéta je naštěstí už v pořádku, navzdory tvým přáním. Nějak ti uniká, že dvě ženy, a Smolí co mají se mnou osobní zkušenost s tebou stejné názory nesdílejí. Ovšem ty víš jak to je, tak ty důkazy. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.4.2012 10:18 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    P.S. Tak uvažujem o jeho snahe našiť na mňa (za Marcelinho papagájovania)paranoiu, aby všetko, čo o ňom tvrdím, vyzeralo max. nedôveryhodne. Na txt.cz mi posiela odkazy, ktoré podpisuje mojou e-mailovou adresou.Takže dostanem odkaz( resp. ide o moderované komentáre): s textom ,,čubka"... a opdosielacia adresa je moja vlastná e-mailová.A potom, keď by som sa chcela ohradiť verejne napr. tu - napíše: ,,Dôkaz" a pridá tohto smajlika :-).

    Vám sa to zdá možno banálne- mne ako súčasť jeho obludnosti.
    9.4.2012 13:13 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Me kdyz nekdo nasere, tak s nim proste nekomunikuju, nebo mu to osobne reknu s tim, ze se to mozna vyjasni.

    Někdy s tebou nesouhlasím, tady s tebou souhlasím na dost procent. I když ještě zbývá varianta, že se tím může jeden bavit nebo provokovat, ale to evidentně není v tomto případě.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    pavlix avatar 9.4.2012 13:40 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Někdy s tebou nesouhlasím, tady s tebou souhlasím na dost procent. I když ještě zbývá varianta, že se tím může jeden bavit nebo provokovat, ale to evidentně není v tomto případě.
    V tomhle případě bych to hodnotil jakou sklon k masochismu.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    9.4.2012 15:32 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    ...tady s tebou souhlasím na dost procent. I když ještě zbývá varianta, že se tím může jeden bavit nebo provokovat, ale to evidentně není v tomto případě.

    Nič proti Vášmu súhlasu. Určite nemám záľubu v tomto druhu ,,zábavy," ani v provokáciách len tak z nudy a pre radosť. Tí, čo pri podobných ,,výmenách" násilne vnucujú divákovi dojem, že sa výborne bavia, veľmi dôveryhodne na mňa nepôsobia. Má to podčiarknuť množstvo :-) týchto kozích bobkov, čo pritom po sebe nechávajú, alebo slovné popisy svojho nadhľadu, skvelého duševného rozpoloženia a situácie.

    Mala som niekoľkokrát ako divák chuť poradiť niektorým zúčastneným, keď sa mi už zdalo, že je toho aj na mňa priveľa, aby zvolili radšej ignoráciu. Ale to by radil hrnček hrncu. Plne chápem, že je hranica, kde aj ignorácia končí.Napr. v tom prípade urazenej ješitnosti a nezvládnutej pomstivosti v reakcii pavlixa na Vašu repliku.
    pavlix avatar 9.4.2012 16:04 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    :)
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    9.4.2012 17:11 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    slinta=přírodní úkaz třetihor
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    11.4.2012 18:37 STFW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili

    30.9.2010 07:41 rita-gabriela | blog: reklamace Re: Pro mé věrné čtenáře Odpovědět | Sbalit | Výše | Link | Blokovat | Admin  Včera se ke mě dostala zpráva, že jedna hodně zlá osoba, která velmi sprostě útočila na Markétu, několikrát jsem toho byla svědkem, jak se jí pro její nemoc vysmívala, že už přesluhuje ať jde zdechnout (to je velmi slabě citováno), tak se nyní v reálném životě léčí ze zhoubného onemocnění. Nemohlo být větším naplněním moudrého "jak kdo s čím zachází, s tím také schází", a "naše skutky se nám vracejí".

    http://www.abclinuxu.cz/blog/EditDiscussion

    belisarivs avatar 11.4.2012 18:46 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyřicet let jsme se učili
    Whistlblaur ryloudyt?
    IRC is just multiplayer notepad.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.