abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 5
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 32
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 805 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?

    31.5.2012 21:48 | Přečteno: 1683×

    Nerad píši blogy k politickým tématům, mnohem raději k těm obecným, vztahovým. Ovšem, to že nerad píši politické blogy, nebo blogy k aktuálním událostem, neznamená, že nerad diskutuji na určitá politická témata typu: „Výhody kapitalismu oproti socialismu,” nebo:„Dávám přednost možné nižší životní úrovni, ale svobodě, než opačně.”

    Tyhle obecné téma mě baví, protože pokud mohu mluvit za sebe, mě vyhovuje kapitalismus, kde je právě ona míra svobody, nutná třeba k podnikání, cestování, rozhodování se o svých prioritách. Všechny totalitní režimy založené na tržním hospodářství měly mnohem vyšší míru osobní svobody, než socialistické státy. Tohle tvrzení se nemusí mnohým líbit, nemusí s ním souhlasit, ale jejich obdiv nebo souhlas není pro mne důležitý. Taková je realita. I čínský komunismus, pokud chce tržní hospodářství, musí mnohé uvolnit a bude muset onu míru svobody postupně zvětšit.

    Takže já za sebe preferuji menší míru sociálních jistot, menší míru společenské vynucené solidarity, menší míru zaopatření ze strany státu, což neznamená nic jiného než žití z peněz svých spoluobčanů. Je-mi lhostejné pokud někdo začne operovat Kalousky, Rathy, nebo jinými politickými figurami. Politici přicházejí, politici odcházejí, aféry se dějí, lidé kradou, lžou a podvádějí, jako tak činili, činí a činit budou. Přesto si myslím, že na světě není tak zle a v kapitalismu se žije snadněji, než v socialismu. Mě tedy osobně ano. Dlouhá léta jsem slýchával o tom, že náš čekají zářné zítřky, stačí jen vytrvat. Mnozí vytrvali, zářné zítřky socialismu nikde.

    Ideály jsou pro mne dobré abych zcela nezvlčel, korektivní zkušenost mi radí: „Chovej se k lidem tak, jak chceš aby se k tobě chovali,” konečně na tom prý stojí celá Tóra a vše ostatní jsou jen dodatky a komentáře, jak říká jeden židovský učenec. I Kristus říká: „Miluj bližního jako sebe sama. To je největší přikázání a na tom stojí celý Zákon i proroci.”

    Tím, že preferuji menší sociální jistotu, vytvořenou kolektivistickým způsobem myšlení, spoléhám více na svou schopnost se postarat o sebe, abych nebyl druhým na obtíž, neukrajoval jim z jejich chleba, tím se sice vydávám všanc větší nejistotě, ale zároveň s tou větší nejistotou si užívám víc těch příležitostí, které s přiměřeným rizikem přicházejí, vynořují se, zůstávají, nebo se ztrácejí. Buď je využiji, nebo si je nechám uniknout.

    Lidé, kteří touží po jistotě, bezpečí, stabilitě a neměnnosti většinou jsou středoví, nebo levicoví. Doufají, že se druhým schovají za záda. Pokud nebudou moc úspěšní, společnost je zadotuje, podpoří, bohatí to zaplatí. Si myslí. Mnoho lidí má názor, že bohatí mají zbytečně moc peněz a je to nemravné. Já považuji za nemravné bohatství, to, které bylo ukradeno. Dosaženo podvodem a lží. Jinak mi ničí bohatství nepřekáží.

    Jsou lidé, co preferují jistoty, tedy třeba na dovolenou jedou s cestovní kanceláří. Podlehnou reklamě a pak se zlobí, že nebylo to tak jak reklamním plakátku slibovali. Podlehnou reklamě, půjčí si peníze na něco, co je zbytné a pak naříkají na splátky a úroky. Podlehnou reklamě a doufají v jistotu, kterou jim nikdo nemůže dát, protože co je lidstvo lidstvem, tak jediná jistota je ta, že vše je nejisté a že stoprocentně jednou každý umře.

    Vyznávám jako občan stát, který mi za mé peníze a peníze mých spoluobčanů zajistí určitou míru bezpečnosti, spravedlivý právní rámec a rovnost před zákonem. Všechno ostatní si dokáži vyjednat s druhými občany sám. Jsem ochotný platit na ty, co jsou opravdu neschopní z hlediska duševního nebo tělesného. Jinak na nic jiného. Pokud mi obec nevezme peníze na daních, nemusí nic dotovat. Zbude mi jich dost abych si zaplatil co potřebuji. Třeba zdravotní pojištění a sociální pojištění. Dobrovolně. Ti co si ho nezaplatí, ti ho nemají.

    V tom spočívá ono kouzlo svobody. Jestliže se jako občané shodneme, že existuje jistá míra úroku, pak vše ostatní je lichva, co podléhá zákonu a trestnímu stíhání. Jestliže se dohodneme, že dálnice nechceme, pak je nemáme. Nebo opačně. Kolik vyrábím páru bot, za kolik je prodávám, je jen otázkou dohody mezi mnou a kupujícím. Pokud chci dotovat výrobu bot z jiné své činnosti, je to moje věc a státu, potažmo mým spoluobčanům do toho nic není. Pokud vydělám, je to můj výdělek, pokud zkrachuji, je to můj krach, nikoliv krach mých spoluobčanů. Protože stát jsem já a moji spoluobčané. A jsou věci, do kterých jim prostě nic není, pokud je neohrožuji na zdraví a životě.

    Nárok na příspěvek v nouzi má občan jen v tom případě, že to určuje zákon, tedy takový zákon, na kterém se občané dohodli. Dohodli se, že na něco budou přispívat. Ale musí to být obecná dohoda, která respektuje soukromý majetek. V tom vidím právě tu svobodu. Jako dospělý člověk vím, co je pro mne dobré, vím, že jiní dospělí lidé jsou schopni se rozhodnout podle svých potřeb a možností, pokud se zmýlí, mohou žádat o pomoc, která jim může být, ale také nemusí být poskytnuta. Tím nemám na mysli, že třeba můžeme nechat někoho zkolabovat na ulici a nezachránit ho. To jsou přesně ty situace, které určí zákon. Ve všech ostatních je to jen otázka vyjednávání.

    Pak se totiž nebudou bezhlavě měnit zákony, jen protože, jedné malé skupině vyhovují. Lépe dlouho a pomalu, než bezhlavě napáchat škody. Tedy více přímé demokracie bych preferoval. Je zkušenost, že lidé pokud se musí dohodnout, pak se dohodnout tak, že to skutečně vyhovuje většině. Zkušenost z nácviku asertivity, kde se trénuje „dohodování.” Pokud se lidé dohodnou a zjistí, že to nevyhovuje, jsou schopni mnohem rychleji tu dohodu změnit. K větší obecné spokojenosti. Během toho dohodování se naučí spoustu důležitých a pro sebe potřebných věcí.

    Tedy shrnuto a podtrhnuto. Jsem ochoten nést větší nepohodlí, abych měl pocit, že mám, co jsem chtěl, dělám, co chci a žiji podle svých představ. Nakonec, než jet do Chorvatska, Turecka, Egypta, nebo jinam do hotelu, koupat se v moři, péct v leže na slunci, mít plnou penzi, žrát, co mi dají, ne na co mám chuť, tak raději putuji pěšky po Evropě, Americe, nebo jinde a jdu kam chci, setkám se s kým chci, jím co chci. Někomu se vyhnu, někoho jiného vyhledám.

    Žiji si po svém. Kdo se přidá ke svobodnému životu? Sice bez socialistických jistot, s riziky, co svoboda přináší, ale s velkými kapitalistickými možnostmi. :-)

           

    Hodnocení: 40 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    kyknos avatar 31.5.2012 22:02 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    „Dávám přednost možné nižší životní úrovni, ale svobodě, než opačně.”

    Nerozumím. Jak vypadá vysoká životní úroveň bez svobody? Nic si pod tím neumím představit.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    31.5.2012 22:05 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Já jo, protože mnoho stranických funkcionářu, mělo vysokou životní úroveň, ale celkem se nikam nedostali, pořád měli strach kdy nebudou pravověrní a tedy přijatelní. :-) Moc té svobody za totáče neměli.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    31.5.2012 22:15 odkalištěsociálníspodiny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Problém je v tom, že člověk na těch "životních jistotách" palcených z peněz státu profituje mnohem víc, než si většinou myslí. Dokocne se tomu ani moc nedá vyhnout. I když jste bezdomovec, tak vás (i když omezeně a často ne moc s chutí) chrání policie a vůbec státem nastolené právní prostředí. Kdyby stát neexistoval, proháněly by se tady pankáči na motorkách a vraždili na potkání :) Oni to bezdomovci docela často slíznou už teď, právě proto, že v očích lidí jsou společnosti tak trochu u řiti. Kdyby tady nebyl stát, dělající pořádek, tak by jsme rázem byli mnohem míň v bezpečí.

    Taky se vám může stát, že vás odněkud vysekají hasiči, nebo že se schováte před deštěm pod nějakou za daně postavenou budovou. V jistém ohledu vás spolu se zbytkem státu chrání i armáda, hranice a tak. Chrání vás očkování (protože populací se nešíří onemocnění, která by vás mohla napadnout). Stát za vás bojuje proti výskytu vztekliny u divokých zvířat. Stát dává bacha na to, aby v žrádlu, co se prodává v obchodech, nemohlo být naprosto cokoliv. Taky spolu s ostatními máte přece jen nějaký užitek z komunálních služeb (nemluvě již o tom, když se třeba někdy schováte před počasím do obecního kontejneru!). I bezdomovec také chodí po chodnících a cestách.

    Představa, že stát je nějaká pijavice, která nemá v podstatě nárok na peníze chudáka člověka a >čím míň se toho bude snažit dělat "za dospělé lidi, kteří to zvládnou sami lépe", tím lépe< je pěkně naivní.
    31.5.2012 22:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Zřejmě asi neumíte číst, když říkám, že na bezpečnost a právní rámec jsem ochotný platit, takže jste si jen zase zahrál na chytrého. :-) Co rád pronese moudrost.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.6.2012 08:06 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?

    Kdyby stát neexistoval, proháněly by se tady pankáči na motorkách a vraždili na potkání :)

    Tohle vůbec nemusí být pravda. Např. tzv. Divoký západ byl ve skutečnosti mnohem bezpečnější, než si většina lidí myslí, přičemž vliv státu tam byl velmi malý.

    Kdyby tady nebyl stát, dělající pořádek, tak by jsme rázem byli mnohem míň v bezpečí.

    Ve skutečnosti stát pořádek zase tolik nedělá a naopak chrání problémové lidi. Příkladů je dost - když člověku zloději opakovaně vykrádali dům, stát neudělal nic. Když se rozhodl bránit svůj majetek kuší, stát ho stíhá.

    Marcela* avatar 1.6.2012 11:50 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Dojemné. Po přečtení vašeho komentu mám málem pocit, že bez státu bych se snad ani nevysmrkala.

    Mimochodem, pročistěte si uši a přečtěte blog znovu, tam není o anarchii ani zmínka.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    1.6.2012 14:49 chmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Dojemne Marcelko. Kdyz vynechame vysokou pravdepodobnost, ze pani Benesova je statem placena, tak by mohla prestat ostatnim doporucovat cisteni usi, kdyz si sama necisti zuby.

    Jinak imperativy Marcelko pouzivejte ve sve pracovni bunce, tady jste hostem na foru linuxovych intelektualu, nikoliv na potlachu prodlouzene zakladni skoly na gymplu ;-).
    1.6.2012 15:13 phr | skóre: 13 | blog: no_comment | Klatovy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Řekl anonym. Proč se pod tím nepodepíšete ? Nebo ještě lépe, troufnul byste si jí to říct přímo do očí ?
    "Umělá inteligence se nemůže rovnat přirozený blbosti"
    1.6.2012 15:33 chmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Pani zna velmi dobre muj nick, kterym se prihlasuju z domova. Je jeji naplni studovat ostatne vsechny diskutujici, a vest si databazi, co kdy kdo rekl, nebo co kdy kdo rict mel :-).

    Muzete mi vysvetlit rozdil s vyse uvedenou damou, ktera u sveho prihlaseni poskytuje nulove informacni udaje, takze validita jejiho registru je irelevantni?
    Marcela* avatar 1.6.2012 17:15 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Vysvětlovat pitomcovi jako jsi ty, že člověk, píšící pod stálým nickem, ať už přihlášen, nebo ne /v přihlášení je zaručeno, že se za něj nemůže nikdo vydávat/, tu má nějakou relevantní a validní historii, je zbytečné :-).

    Ale chápu, že člověku, co rád hraje manipulativní hry, je tento styl přímé komunikace cizí.

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    1.6.2012 15:50 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Kdyz vynechame vysokou pravdepodobnost, ze pani Benesova je statem placena
    Proč je podle tebe tahle pravděpodobnost vysoká?

    (čistě pro zajímavost, noflame)
    1.6.2012 15:57 chmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    muzu ti to napsat, ale ne do chatu. Ted uz ale za lepsi zabavou, Letna vola :-).
    Marcela* avatar 1.6.2012 17:13 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Vykrucovat se umíš hezky. Nestyď se za to, že s oblibou používáš účelové lži proti diskutujícím ;-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    4.6.2012 10:36 chmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Soudruzko Benesova, jestli travis vikendy zpracovanim databaze a mas dead-line na odevzdani svodky na ustredi, je zcela tvuj problem, at to delas zdarma nebo za uplatu. Ale styd se za to, fizlovani neni zrovna koser zpusob obzivy.

    A budes muset holt rozchodit fakt, ze pro mne vic, nez delat si z tebe o vikendu srandu, je jit se dobre pobavit na fotbal s kamarady z branze.

    Ale rozhodne muzes zopakovat pro ty, co tu tvou skvelou historku jeste necetli, jak jsi v 5 lety hltala Svobodnou Evropu s projevy Havla, nechtela byt v pionyru a na tve pomocne stredni skole dokazala disidentsky ztratit prihlasku do SSM!! To by nevymyslel zadny fabulator, to bys mohla strelit na titulni stranku blogu Heute, jak jsi trpela za minuleho rezimu.
    6.6.2012 07:06 °I°
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    My sme Linuxovej andrgraund pyčo!
    31.5.2012 22:27 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    +1

    Za chvilku se zde jiste vyroji spousta svazaku, kteri vam budou sdelovat, jak je ten kapitalismus prezity. Ono, jak spravne pisete, i v te cine prisli na to, ze musi vse uvolnovat. Pomalu na to prichazeji dokonce i na Kube. Skoda jen, ze stavajici evropa jde proti tomu cestou k vetsi centralizaci, zadluzovani, byrokracie, atd.
    31.5.2012 22:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Já jim to svazákům neberu. Jsou přeci nejchytřejší :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    JiK avatar 1.6.2012 00:00 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    vsiml jste si, ze Evropa se posledni dobou snazi silou moci dostat do stadia ve kterem byla Cina v nekdy v letech 1960-1970? Vsichni budou jezdit na kolech, osobni auto bude luxus, nespotrebovavaji skoro zadnou elektrinu, vsichni si budou co nejvic rovni a budou mit stejne prd, zeny a muzi budou delat stejne prace a jejich povolani se budou muset stejne jmenovat, vse bude ridit centralni dohlizitel z nejakeho ustredniho vyboru, vsichni budou delat pro stat, ktery rozhodne dotacemi co, jak a proc vyrabet, vsichni lzou a lzou i sami sobe, nenazyvaji veci pravym jmenem, ..?
    1.6.2012 00:08 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Všiml, a až se jim to povede, budou teprve šťastní :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.6.2012 22:38 klan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Presne tak, protoze narozdil od cistych ekonomu umeji vzit v potaz omezenost zdroju (nemluvim o hypotetickem narustu cen pri snizovani zasob, a radobyzazracnym nahrazenim "necim jinym"), stejne tak, jako dlouhodobejsi "antropologicko-socialni" aspekty, ktere bohuzel neustale visi nad celou planetou. :-)

    Ale hlavne ze mame svobodu rikat, ze mame svobodu...
    =^..^= AmigaPower® avatar 31.5.2012 22:59 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Příloha:
    Dál nečtu, jsem na to moc střízlivej...
    31.5.2012 23:01 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    "Jistoty" jsou dost širokej a nejednoznačnej pojem, může to znamenat ledacos. Řekl bych ale, že pokud se to nějakým způsobem nepřežene, tak "jistoty" svobodu nenarušují.
    Dalibor Smolík avatar 31.5.2012 23:10 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    pokud se to nějakým způsobem nepřežene, tak "jistoty" svobodu nenarušují.
    S tím souhlasím. Jsou základní jistoty, že se člověk ne vlastní vinou neocitne na úplném dně. Bude ošetřen v případě nemoci, určité zákonné dávky dostane, pokud nemůže pracovat. Jsme dál, než v době Charlese Dickense.
    Na druhou stranu: Pokud je motivace pracovat silnější, než dostávat dávky, je všechno v pořádku. V opačném případě je systém nastaven špatně. Jiná věc je, když člověk práci nedostane, i když o ni stojí.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    JiK avatar 1.6.2012 00:07 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Jsme dál, než v době Charlese Dickense.
    Jen pro zajimavost, zamyslete se, kdo v te "dobe Charlese Dickense" vladl svetu, kdo byl nositelem pokroku, vyvoje, inspirace a civilizace. Ted ma zapad tolik jistot, na kolik mu Ti, kdoz si jeste neodvykli tvrde makat, pujci penez. Dokazeme produkovat uz jen dluhy, duchodce a fnukani jak je to vsechno straaaaaaaaasne nespravedlive.
    Dalibor Smolík avatar 1.6.2012 00:56 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    To nevylučuje tezi, kterou neustále předkládám: čím nižší sociální jistoty, tím rychlejší pokrok, ale i možný pád jednotlivců. Proto musí být vývoj a společenské postavení lidí v určitém souladu, je to kompromis. To, co předvádí EU už není kompromis, ale cesta do pekel. Pro samé jistoty se vývoj zastaví nebo aspoň značně zpomalí. Ekonomicky se dostane tam, co komunismus v době před rokem 1989. Je to paradox ...
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    1.6.2012 10:05 duchodce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Dokazeme produkovat uz jen dluhy, duchodce

    Pokud se treba neuchlastas nebo neprezeres, tak budes taky jednou duchodce pres vsechnu svou soucasnou pohrdavost, ty pako.
    1.6.2012 17:47 mrv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Dokazeme produkovat uz jen dluhy, duchodce a fnukani jak je to vsechno straaaaaaaaasne nespravedlive
    v tom pripade je dost zajimave, ze evropa je stale trh s nejvetsi kupni silou. asi v tom jsou jestirci a cipova totalita...
    1.6.2012 17:55 občan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    takové ironické komentáře si klidně můžete odpustit. Asi jste si pořádně nepřečetl, na koho reagujete. Oba jsou to vysokoškoláci, JIK pracoval v Americe a nyní v Kodani, pan Smolík je podnikatel s desetiletými zkušenostmi.

    Oba pánove tedy asi velmi dobře vědí, o čem mluví.
    1.6.2012 22:21 chmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Soudruzko Benesova, ze se nestydite, tak proti tomu brojite, a pak takhle amatersky vymyslet nick.
    1.6.2012 22:42 klan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Ja zas citil ironii...
    gtz avatar 2.6.2012 16:15 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Soudruzko Benesova
    myslíte, že paní Benešová byla soudružka/svazačka?
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    2.6.2012 19:09 Svaz souložící mládeže
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    No to stopro! A že ji ta uniforma sekla, je vidět ještě dnes.
    gtz avatar 3.6.2012 12:13 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Foto by nebylo :-) myslím, že ona někde psala, že nebyla uvědomělá a že ve svazu nebyla. Ale jak mi říkal jeden známý svazačky - brigádnice aúúúúúú oúúúúúúú.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    3.6.2012 13:00 Svaz souložící mládeže
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    choulostivé fotky z dob hříchů mladosti se nezveřejňují:-)
    1.6.2012 18:41 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?

    v tom pripade je dost zajimave, ze evropa je stale trh s nejvetsi kupni silou

    Otázkou je, jak dlouho to ještě bude platit. Občas je potřeba nedívat se na situaci staticky, ale dynamicky. Např. Nokia byla do minulého kvartálu největší světový výrobce mobilů, nyní je číslo dvě. Při statickém pohledu to pořád vypadá dobře, ale trend je jasný. Jestli se urychleně neuchytí mobily s WP 7, tak Nokia končí.

    1.6.2012 22:43 klan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Vcera v E15 "rvali", ze Nokia prechazi na Android. Ale tak oni asi vedi co pisi.
    Luk avatar 2.6.2012 02:13 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Nokia hlavně v posledních letech vykazuje značné známky zmatenosti. Zkouší hned to a hned zase ono. Chce Qt, nechce Qt. Chce Maemo/MeeGo(/Tizen), ale pak se dohodne s Microsoftem na Windows Phone. Ale vlastně neví, jestli nebude lepší něco linuxového (Meltemi).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    2.6.2012 08:49 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Přesně. Skoro se mi nechce věřit, jak mohli během krátké doby nadělat tolik přemetů a kopanců.
    2.6.2012 08:47 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    To mi nějak uniklo, zatím jsem četl jen o plánech na linuxový OS pro low-end telefony. Každopádně jádro mého příspěvku bylo úplně jinde. Podobnost Nokie a EU mi přijde velmi výrazná - na první pohled vypadá situace velmi dobře, ale dlouhodobý trend je velmi špatný.
    2.6.2012 19:24 Svaz souložící mládeže
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    hele,pohřební služby jsou ještě pořád dobrej biznys jen dík dostatečné zásobě dnešních důchodců, jak se minou jejich zdroje, můžeš očekávat úpadek dalšího druhu podnikatelské činnosti, na odklizování těch houmlesáků a žebráků už nic netrhnou
    kotyz avatar 31.5.2012 23:13 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    V životě sou jenom dvě jistoty - smrt a daně! ;-)
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    31.5.2012 23:36 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    K tomu mě napadá: Existuje vícero náboženských knih, ve kterých se tvrdí, že někteří lidé smrt překonali nebo ji unikly. A přitom o uniknutí daním se tam nepíše ani ň, naopak, jsou tam příběhy, jak i sama matka boží musela kvůli daním cestovat těhotná přes 100km. Takže je celkem jasné, že daním neunikneš, i kdybys měl porodit boha :-D
    AsciiWolf avatar 1.6.2012 00:59 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    :-D
    31.5.2012 23:13 chmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Na všeobecné přání pana Smolíka se sem bohužel soudruh Jílek znovu vrátil se svejma kecama z pralesa kapitalismu. Škoda, že nezůstal na parníku do Houmbrka u svého vekslování s cizí valutou za neoblíbeného socialismu, který podporoval jenom svou neochvějnou účastí při volbě Národní fronty. Kecy, kecy, dědo, ani ten tvůj pánbůch z tebe nemá radost.
    31.5.2012 23:16 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Polib mi prdel bolševiku, šmíráku ušmírákovej. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 1.6.2012 00:15 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Jak jsi proboha přišel na to, že to bylo na mé přání? :-D
    Na druhou stranu již nechci sám zakládat žádná jiná témata do blogu, než linuxová. (nebo spíš dotazy k zamylšení).
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    1.6.2012 11:25 chmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    31. Květen 18:05 dalibor řekl(a)... Hezký a a natolik výstižný blog, že by to bylo škoda nedat na abíčko, aby se chlapci trochu vzdělali :-).

    Kazdy smi, na vlastni riziko, zesmesnovat ostatni diskutujici, i Vy. Jenom klesate pod prijatelny level ferovosti.
    Marcela* avatar 1.6.2012 11:51 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    klesate pod prijatelny level ferovosti
    ... řekl nejpodlejší fízl z abíčka... :-)

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    1.6.2012 12:13 chmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Ty slepko podlezava, ty ani nevis, na co reagujes, tak prestan kvokat. Nejsi zrovna blondyna (proste preliv pres momentalne sednouci vlasy), ze napred pises a pak teprve ctes a uvazujes? I kdyz u tebe je mozne, ze pises az po uvazovani :-).

    Napis jeste neco, jak jsi rozvracela minuly rezim a v peti letech hltala Vaclava Havla u radia. Moc hezky se u toho usina, pohadky mam furt rad.
    Dalibor Smolík avatar 1.6.2012 15:33 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Proč by paní Marcela nemohla vědět, na co reaguje, to mi není jasné. Má přístup k materiálům, jako všichni ostatní, může si tedy udělat obrázek. Může mít na věc jiný názor, to je v demokracii celkem běžný jev.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    1.6.2012 15:38 chmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    No trochu se soustredte pane Smoliku - ona mne jenom servala.

    I kdyz nevedela jeste ani vasi odpoved, a nejsem si jist, zdali v te dobe uz vedela, ze jste nabadal ke zverejneni blogu na linuxu, tj. pointu me poznamky. I kdyz u te damy mate asi pravdu - ona vi opravdu vsechno, ona je asi onlajn uplne vsude, nebo dodava svodky :-(
    Dalibor Smolík avatar 1.6.2012 16:28 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Moji odpověď znát nemohla, přišla až asi o 15 minut později, to je pravda. Avšak moje poznámka ke zveřejnění blogu a první moje reakce odpověď přišla již včera pozdě večer. To jen na okraj k té "timeline" :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 1.6.2012 12:05 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Nojo, to je pravda, bylo to míněno trochu v žertu a v nadsázce. Vím, že každý článek vyvolává ohromné emoce. Ale ten blog již byl napsán, existoval. Nepodněcoval jsem k jeho sepsání. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 1.6.2012 12:08 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Jo a napsal jsem, že své blogy mimo linuxové téma psát už nebudu. To chci dodržet. Přilévat olej do ohně tady na abíčku nehodlám.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    2.6.2012 01:09 chmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Nojo, to je pravda, bylo to míněno trochu v žertu a v nadsázce.

    Nojo, jenze to si muzeme dovolit my, ja a Jenda, kteri pocitame s tim, ze se nekdo pomine vzteky, jakmile napiseme neco, co jim nevoni pod vousy. U zen pak..., i kdyz oni asi taky, ale s depilaci. Jenze vy tady obvykle vystupujete za slusnaka, co si to nechce rozhazet vubec s nikym, a tomu ta poznamka neodpovidala. A proto jsem na to upozornil. Vysledkem bylo, ze mezi sebou jsme si to vyjasnili, a ja ztratil bohuzel zcela sympatie mile soudruzky Benesove, ktera je prekvapive zvratila k vam, i kdyz v dobe sveho komentu evidentne netusila, co vlastne kritizuje.

    Holt nejsou jenom plusy, chlapci na Letne mne nepotesili, a bohuzel stale jeste sponzori nemaji moznost zasahnout do realizacniho tymu a plesouna vyhodit od zlateho koryta. A ze na to dneska kluci z Pumy hodne hlasite nadavali - kazi jim to ksefty s prodejem.
    Dalibor Smolík avatar 2.6.2012 01:24 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    No, já mám určité vyhraněné názory, pokud se týká ekonomiky a to je samozřejmě jasné, že se to řadě lidí nemusí líbit, nesedí mi i názory některých světových ekonomů o kterých nelze pochybovat, že jsou kapacity a to aniž bych se jim chtěl rovnat. To by bylo dost troufalé. Přesto svůj názor mohu mít. Takže nejde o to, si to s někým rozházet či nerozházet, ale o to, jaké argumenty se použijí a zda jsou fér. Nějaká legrácka ulítne, to nezapírám, ale snažím se argumentovat korektně.
    Jo, ti Maďaři byli v konečném výsledku fakt lepší :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    4.6.2012 10:41 chmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Mne spis zarazila ta poznamka - aby se chlapci trochu vzdělali. Nic vam nebrani stylizovat se do nadrazene pozice vuci 'chlapcum', ale zaroven vam ta radobyvtipna glosa ubira body. U chlapcu. Ze si jeden rekne, proc tedy na to forum chodite, kdyz ty diskutujici mate za blby. Pak preci staci zustat na strankach JJ, kde jsou pouze pozitivni reakce a neda se nic zkazit :-).
    Dalibor Smolík avatar 5.6.2012 00:56 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Vy určitě dobře chápete, že slovo "vzdělali" není myšleno tak úplně doslova. Ani jsem nikdy neřekl, že mám diskutující za blby - spíše jsem měl na mysli ekonomické názory, které jsou sice dle méno názoru zcestné, ale zároveň je sdílí i někteří přední ekonomové. Z tohoto pohledu by byla poznámka o "vzdělávání" nepatřičná, kdyby nebyla myšlena v nadsázce.Měl jsem konkrétně na mysli například stále se opakující teze o možnosti státu tisknout peníze bez omezení nebo teorie o tom, že peníze nejsou ničím kryty. (no flame, byl to jen příklad) Snažím se tyto názory trvale kontrovat. Právě proto mi ta poznámka ujela.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Marcela* avatar 5.6.2012 13:05 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Červivče, ty fakt nemáš nic jiného na práci, než šmírovat někde na FB či stránkách JJ, co kdo kdy napsal, abys to mohl napráskat, popichovat a kádrovat? :-)

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    5.6.2012 15:03 chmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Ze se ozve zrovna profesionalni kadrovacka s databazi vseho, co kdy kdo tady rekl, jako kdybys jenom chtela svoji uchylku potvrdit, potrefena huso. Nebo slepice, abych neurazel husy.

    A mne opravdu, ale opravdu tvuj nazor trenovaneho stbaka nezajima, protoze ma nulovou hodnotu a ani nebyl vyzadany. Pan Smolik o vzdelani chlapcu z Linuxu napsal, trochu nestastne, ale sam to priznal a vyjasnil si to se mnou v prime diskuzi. Ostatne na Xichtbuch nechodim, ten je snadno zneuzitelny presne takovymi typky, jak jsi ty. TY JSI TA SPINA, co se z neznamych duvodu cpe do diskuze jinych lidi s pocitem opravnenosti hodnotit. Tak jako vzdycky v diskuzi, kdy pouzivas majestatni imperativy na ostatni diskutujici (precti si jeste jednou, vetsina je jasne, nikdo nema rad....).

    Tak prestan funet do klavesnice, bublino, a starej se sama o sebe, nebo o manzela, jestli si te nejaky vubec poridil :-). Jiste tam najdes slabiny, nebo ti tvuj milacek JJ za uplatu pomuze. Slibila jsi, ze nebudes na mne reagovat, tak to dodrzuj, nebo ti rupne zilka. Jinak pocitej holt s tim, ze takhle vypatlanou a ulhanou kadrovacku budu komentovat i dal.
    Marcela* avatar 5.6.2012 17:10 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Pro mě, za mě, komentuj si do zblbnutí, Grímo. Třeba někdy dojdeš uspokojení, ale já o tom pochybuju ;-). Jsi jako pes, co se honí za vlastním ocasem.

    Jinak, máš možnost tu předestřít jedinou mou lež, když mě nazýváš ulhanou :-). Povídej a přeháněj :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    1.6.2012 12:10 Pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    v blogu od Amigy s názvem:

    Čas od času jsem sražen k zemi

    napsal Petr Bravenec:

    Doprdele, tohle mi nedělej. Jsem se vyděsil, že tady přestalo fungovat blokování nežádoucích živlů...

    To je podle mně ten správný přístup. Blokovat a nebo nereagovat. Všimni si, jak se někdo dole už nemůže dočkat, až se zde objeví ti levičáci. Aby byla zase peprná diskuze.

    Ne, nic takového. Vychutnej tu prázdnotu. Ten blog by byl geniální, kdyby tu nebyl tvůj komentář. To 100% souznění těch svobodných duší.

    Neruš je!
    1.6.2012 18:15 Míra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Jýlku Jýlku ta fakt rosteš pro kriminál. Svobody se nikdo včetně tebe nenažere!
    Bedňa avatar 31.5.2012 23:32 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Len slobodné myslenie ti dá čo chceš, je jedno či si neger na pláži a chytáš ryby aby si sa najedol, alebo biely mistr oboru na dovolenke. Uhoľ pohľadu, alebo ako fyzici hovoria vzťažná sústava.

    PS: Kapitalizmus je pičovina ako aj ostatné izmi.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    AsciiWolf avatar 1.6.2012 01:01 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Len slobodné myslenie ti dá čo chceš, je jedno či si neger na pláži a chytáš ryby aby si sa najedol, alebo biely mistr oboru na dovolenke.
    +1
    Bedňa avatar 2.6.2012 00:32 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Ľudia sa stále ženú za vidinou niečoho čo už dávno majú, alebo môžu mať, holt komzumná spoločnosť.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    =^..^= AmigaPower® avatar 1.6.2012 07:37 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    pičovina ako aj ostatné izmi.
    Alkoholismus?
    AsciiWolf avatar 1.6.2012 09:14 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    :-D
    Bedňa avatar 2.6.2012 00:30 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Asi som prehliadol ich hlasovací lístok pri voľbách :-D
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    31.5.2012 23:47 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Klasický konflikt stát-chůva versus stát-noční hlídač. V přvním případě stát kontroluje všechno co může, aby mohl chránit své občany před nimi samými, aby se nemuseli složitě rozhodovat a nebo, bohové chraň, dokonce přemýšlet.

    Druhý přístup zahrnuje stát, kde jsou státem vykonávány jen nezbytně nutné funkce typu zákonodárná, výkonná a soudní moc, případně organizace, které sice mohou být soukromé, ale kde by to znamenalo víc problémů než užitku (např. hasiči nebo tiskárna cenin).

    Bohužel se obávám, že pokud se nestane něco velmi katastrofického, tendence k chůvovatění evropských států bude nadále pokračovat, i přes probíhající finanční krizi, která to trochu zbrzdila. Jedinná možnost, jak se tomu v Evropě vyhnou, je koupit nějakou starou ropnou plošinu, zakovit jí v mezinárodních vodách a odstěhovat se tam :-(
    Luk avatar 1.6.2012 00:00 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Klasický konflikt stát-chůva versus stát-noční hlídač. V přvním případě stát kontroluje všechno co může, aby mohl chránit své občany před nimi samými, aby se nemuseli složitě rozhodovat a nebo, bohové chraň, dokonce přemýšlet.
    Chraňte mě přede mnou!

    A tak se třeba zakazují příliš velké limonády.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    1.6.2012 07:48 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Niektorí ľudia sú masochisti. Nechcem piť sladené nápoje, tak miesto toho, aby som si ich nekúpil, mi ich zakážte...
    1.6.2012 07:54 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    btw, logika. Zadotujeme produkciu kukurice (izoglukóza), cukru a potom konečnému spotrebiteľovi obmedzíme ich vysokú spotrebu.
    1.6.2012 08:06 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    To neni logika. Ale "moudrost" některých jedinců, co vždy vědí lepe než ti dospělí občané, co občan potřebuje.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 1.6.2012 08:51 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Určitá osvěta je však potřeba - otázkou je, kdo a jakou formou ji dělá. Jak říci širokým vrstvám obyvatelstva například, že kouření skutečně škodí zdraví a alkohol za volant nepatří? Rozhodující je samozřejmě celospolečenské povědomí, velký vliv hrají národní vlastnosti. V některých zemí platí mezi "slušnými" lidmi - to je zákon, tak se musí dodržovat - jinde platí heslo - kdo nekrade, okrádá svoji rodinu - a to není třeba zacházet do podsvětí, ale v rámci běžné populace. Obcházení zákonů a předpisů je někde národní kratochvílí, jinde nikoliv.
    Je třeba dlouhodobě působit ve smyslu zlepšování vztahů mezi lidmi, předcházet agresivitě apod. To jedinec nezvládne a nezvládne to ani volné působení trhu. Musí to dlouhodobě dělat nějaká organizace, která má autoritu a běžné chování lidí trochu modifikuje. Nemusí to být zrovna stát. V některých zemích jsou to například církve a dobročinné organizace, občanská sdružení apod.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    19.6.2012 10:58 Vo co de?
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Bez zadotovane kukurice si do nosu nedame. Pochcipal by nam dobytek, drubez, vcely. Kukurice zpomaluje degeneraci zraku, podporuje traveni. Vysoka spotreba se omezuje protoze polovina produkce jde na biopalivo.
    houska avatar 1.6.2012 08:54 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    A Svobodné jste volil?
    1.6.2012 10:02 bylinka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Kde je mistni banda shnilych levicackych povalecu a vyklestencu?
    lukve avatar 1.6.2012 11:19 lukve | skóre: 28 | blog: Lukove | Prešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?

    ja niecom laviciar ja som ultra pravica :D

    linux user more than 20y
    lukve avatar 1.6.2012 11:20 lukve | skóre: 28 | blog: Lukove | Prešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?

    skoda ze moj idol sa nedostal do parlamentu :D

    linux user more than 20y
    robotics avatar 3.6.2012 10:24 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Naštěstí se ani nikdy nedostane, bohudík, je Hitler už dávno mrtvý.
    AsciiWolf avatar 5.6.2012 19:11 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    :-D
    Marcela* avatar 1.6.2012 11:47 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?

    +1

    V tomhle se s váma naprosto shoduji a takové čtení mi vždy udělá radost. Protože mám pocit, žepřevládá u lidí samý splín a nostalgie po jistotách za komoušů. A takových keců už mám vážně plné zuby.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    1.6.2012 12:09 chmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    takových keců už mám vážně plné zuby.

    Rekla svazacka Marcelka a sla delat dalsi nastenku :-). Marcelko, ceho ty mas plny zuby, je tvuj problem, ostatni si zuby cisti.
    1.6.2012 15:15 ink.ognito
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    To nemá cenu, je to jenom troll, starej upocenej chlupatej zakomplexovanej chlap za monitorem, kterýho baví provokovat lidi. Nad tím se můžeme jen zasmát, jak je omezený :D
    Člověk z Horní Dolní avatar 1.6.2012 12:14 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Svoboda je u nás imho blízko optimální úrovni, až na pár detailů - např. bych mírně snížil daňovou zátěž
    kyknos avatar 1.6.2012 12:33 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Nemyslím si. Svoboda tu není, a dost to kurví i ekonomiku. Člověk ani nemůže svobodně utrácet peníze.

    Teď bych potřeboval antibiotika a rád bych si je zaplatil, ale mám smůlu, protože nemám recept. Podobný problém je s hromadou dalších chemikálií. A to nemluvím o biologii, viz můj poslední blog. Se svobodou to nemá moc společného.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Člověk z Horní Dolní avatar 1.6.2012 12:54 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Proč jsou zakázaný nevím, třeba z toho zákazu společnost nějakým způsobem těží (anebo ne). Je to ale detail. Stejně tak ty rybičky - ok, jsou zakázané svítící rybičky, to ale zanedbatelně omezuje svobodu cca tisícině populace.

    Nejví omezují svobodu různé regulace bránící podnikání, pomalá státní správa a korupce. Ale na tom se shodnou pravičáci i levičáci.
    kyknos avatar 1.6.2012 13:24 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Nejde o svítící rybičky, ale o omezení vědeckého a technologického pokroku vůbec. Kvůli stejnému pitomému zákonu je omezena i praktická výuka genetiky ve školách.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    1.6.2012 13:40 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?

    Stejně tak ty rybičky - ok, jsou zakázané svítící rybičky, to ale zanedbatelně omezuje svobodu cca tisícině populace.

    Problém je, že takových "malých" omezení pro relativně malé skupiny lidí je hrozně moc a v konečném důsledku člověk narazí na nesmyslné omezení na každém kroku. Stokrát nic umořilo osla.

    Dalibor Smolík avatar 1.6.2012 12:59 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Myslím si, že Svoboda tu je, aspoň v Praze. Ale vážně: Antibiotika jsou zajímavý příklad, nevhodně podaná mohou nadělat pořádnou paseku. Já je třeba mohu brát až v případě krajního ohrožení ;-). Některé věci prostě potřebují doporučení odborníka.
    V ekonomice však spousta svazujících předpisů dokáže nadělat víc škody, než užitku.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    kyknos avatar 1.6.2012 13:22 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Bohužel recept vhodné podání v našem zdravotnictví nezaručuje. Většina praktických lékařů jsou nekompetentní idioti. Když jsem naposledy antibiotika užíval, musel jsem se diagnostikovat sám, je to popsáno v jednom z mých blogů (Katolický roztoč). Jistým argumentem by mohla být potřeba provedení kultivací a testů citlivosti, ovšem ještě jsem se v životě nesetkal s tím, že by to nějaký obvoďák dělal.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Dalibor Smolík avatar 1.6.2012 13:44 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Trpím onemocněním, které vylučuje požívání celé řady léků a musím sledovat příbalové letáky, nesmím užívat ani Paralen. Přesto mi obvoďačka při nachlazení předepsala takové léky, které by mě dostaly totálně do kolen ;-). Jo, člověk si to musí opravdu ohlídat sám.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    1.6.2012 17:52 mrv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    antibiotika bez predpisu? omg

    tohle je zrovna ten problem, proc nemuzeme mit vic svobody. lidi jsou jednoduse moc hloupi na to, aby se jim nektere veci dovolili...
    kyknos avatar 1.6.2012 21:58 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    nerozumím
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Luk avatar 2.6.2012 02:16 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Chce tím možná říct, že někomu, jako jsi ty, pokroková dělnická třída důvěřovat nemůže ;-)
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Luk avatar 2.6.2012 02:17 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    lidi jsou jednoduse moc hloupi na to, aby se jim nektere veci dovolili...
    Lidé jsou jednoduše moc hloupí, než aby se jim dovolilo volit si své zástupce, kteří budou řídit stát.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    1.6.2012 13:20 Eth0
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Dávať do protikladu istoty a slobodu je DEMAGÓGIA. Sú to úplne odlišné kategórie. Keď chcete porovnávať kapitalizmus a socializmus, lavicu a pravicu, porovnávajte hodnoty ktoré tie ideológie stávajú na prvé miesto, teda v pripade lavice kvalitu života. ľudského rozvoja a ľudský potencial všeobecne a v pripade pravice individuálne slobody, slobodu podnikania a kvalitu podnikatelskeho prostredia. Pravica aspoň na slovensku neinvestuje do ľudí (zdravie, vzdelanie) ľavica zas zhoršuje podnikateľské prostredie. Často krát tieto dve politiky ani nieje možné zladiť, lebo nieje dosť peňazí.
    Dalibor Smolík avatar 1.6.2012 13:29 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Dávať do protikladu istoty a slobodu je DEMAGÓGIA.
    Já si to nemyslím. Jako běžně uváděný EXTRÉMNÍ příklad jsou zvířata v ZOO a v džungli. Zvíře v ZOO má jistotu, že dostane stravu a dokonce pečlivě vybranou a vyváženou, také je o něj postaráno i po lékařské stránce, dokonce je mu i přidělená partnerka, o kterou nemusí ve volné přírodě bojovat. Prostě nic mu neschází k životu.
    Zvíře v džungli nic z toho nemá. Neví, zda přežije do zítřka, co si uloví, o nějaké péči nemůže být ani řeči ..ta svoboda má však něco do sebe.
    V lidské společnosti to tak vyhraněné není, jako jsou zvířata v ZOO, ale určité paralely by se tam daly vystopovat. Za určité jistoty něčím platíme. Nic proti tomu, ale musíme to vědět. Také musíme vědět, že někdo ty jistoty nepotřebuje a nechce a dává to najevo.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    1.6.2012 13:42 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Pojmy jako jistoty a svoboda spolu uzce souviseji. Kdyz jsou tve jistoty financovany ztratou svobody nekoho jineho (vynucene prerozdeleni prostredku), tak je to snad zrejme.
    1.6.2012 14:21 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?

    No neviem. Veľa pravičiarov by mohlo argumentovať, že štát znižuje kvalitu života, ľudský rozvoj, ľudský potenciál. Rovnako určite existuje kopa ľavičiarov, ktorý majú problém s byrokraciou pre byrokraciou, ktorá nezmyselne obmedzuje osobné slobody, slobodu podnikania a kvalitu podnikateľského prostredia.

    Osobne by som nevidel problém v zladení dobrého podnikateľského prostredia s dobrým sociálnym zabezpečením. Slovenská republika mnoho vecí robí zbytočne a aj tých pár užitočných funkcií dokáže vykonávať veľmi neefektívne.

    1.6.2012 15:28 Eth0
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Ja by som v tom "zladení" problém práveže videl. Ak chceme mať nízke dane, čo sa často krát prekladá ako dobré konkurencieschopné podnikateľské prostredie, nemôžme zároveň aj investovať do ľudského kapitalu (zdravia a vzdelania), lebo na to nebudeme mať, matematika to nedovolí a ekonomika nieje perpetuum mobile.

    Najväčšie paradoxy šťastnej ekonomiky: chceme mať nízke náklady na prácu ale zároveň chce mať aj dobre platy, chceme bezplatnú zdravotnú starostlivosť pre všetkých, lenže chceme nizke odvody, chceme súkromný dôchodkový pilier lenže chceme aby aj súčasným dôchodcom boli dôchodky vyplácané a nechceme sa súčasne zadlžovať. Sú to rozporuplné požiadavky, nejde to. Tu prichádza pravicový politik a hovorí že dôležitejšie je podnikateľské prostredie lebo bez neho budeme zaostávať a nebudú ani žiadne príjmy (?) alebo budú nizke, súčasne ale prichádza ľavicový a ten hovorí ľudský potencial je dôležitejší, ak budeme mať chorých a nevzdelaných pracovníkov nebudeme mať produktivitu ani rast hdp. Čo je teda väčšia hodnota? Obe naraz zlepšovať nejde.
    kyknos avatar 1.6.2012 15:30 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Ja by som v tom "zladení" problém práveže videl. Ak chceme mať nízke dane, čo sa často krát prekladá ako dobré konkurencieschopné podnikateľské prostredie, nemôžme zároveň aj investovať do ľudského kapitalu (zdravia a vzdelania), lebo na to nebudeme mať, matematika to nedovolí a ekonomika nieje perpetuum mobile.

    To přeci neplatí, jsou-li daně nízké často se vybere víc, než když jsou vysoké.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    1.6.2012 15:38 Eth0
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    To je nezmysel, po prvé ja hovorím o absolútnych príjmoch. Ale neplatí to ani pri percentách, pri 9% dani by sme mali vybrať viac ako pri 19%? Nezmysel. Opakujem ale, hovorím v absolútnom vyjadreni, nizke dane nejdú dokopy s investíciami do ľudí. Kto to zaplatí.? A hlavne a je dôležitejšie, o tom je myslím aj ten spor pravice a ľavice nejde o slobodu vs. Istoty, vôle demagógia a lož ide o nizke náklady vs životný štandart.
    kyknos avatar 1.6.2012 15:40 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Není to nesmysl, je to realita. Když daně příliš rostou, peníze se netočí, lidé neutrácí nebo utrácí v cizině či na černém trhu. Nejvíce peněz se vybere při nějaké zlaté střední cestě. Daně v ČR tuto hodnotu už dávno převyšují.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    1.6.2012 15:49 Eth0
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Môj spor nieje o výške daní. .. Je pravda ľudia radi podvádzajú a pri vysokej dani ju nezaplatia alebo zataja ale to urobia aj pri nízkej, len to urobí menej ľudí.. .. To, ale že premisa nizke dane = vyšší príjem je nezmysel dáva aj logika, pri nulovej daní vyberieme viac ako pri 1 percentnej? Kde je tá hranica keď ľudia prestanú podvádzať? A nieje to náhodou tak skôr o systéme výberu a dohlade? Ale opakujem to nieje môj problém, ja hovorím o hodnotách, a to že ľudský kapitál je dôležitejší ako podnikateľské prostredie a to je ten skutočný spor ľavica vs pravica, nie sloboda vs istoty, to je lož a demagógia. Len toľko som chcel.
    kyknos avatar 1.6.2012 15:55 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Tak zaprvé, to že neutrácím nebo utrácím jinde není žádný podvod. (Ale popravdě čekám, kdy Kalousek začne chtít zavírat hranice pro zboží či dokonce pro lidi - ještě že máme EU přes kterou to nejde). Zadruhé, to o čem mluvím je dobře známý ekonomický zákon. Viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Lafferova_k%C5%99ivka
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    1.6.2012 16:01 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?

    To, ale že premisa nizke dane = vyšší príjem je nezmysel dáva aj logika, pri nulovej daní vyberieme viac ako pri 1 percentnej?

    Zjevně to platí v určitém rozpětí. DPH začínalo v západní Evropě se sazbami okolo 5%, nyní máme i 25% (v Dánsku). Pět procent navíc nemám problém zaplatit, dvacet procent už je opravdu hodně.

    Kde je tá hranica keď ľudia prestanú podvádzať?

    Třeba tam, kde se to podvádění přestává vyplácet. Daňová optimalizace (ať už legální či nelegální) něco stojí (založení pobočky v daňovém ráji, daňový poradce, falšování dokladů). Čím vyšší sazba daně, tím více se optimalizace a podvody vyplatí.

    1.6.2012 15:42 Eth0
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Opäť oprava, výrok sloboda vs. istoty je klamstvo, nieje to tak.
    1.6.2012 15:31 Eth0
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Oprava: paradoxy súčasnej ekonomiky
    1.6.2012 16:32 Diagnostik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Jílku, Jílku. Proč neodejdeš do Somálska? Ať zažiješ ten svůj pravicovej sen.
    1.6.2012 18:16 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    pasáčku prasat a spol, do Somálska, nebo do prdele můžeš jít ty a zažít tam svůj komunistický sen. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.6.2012 19:00 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    To spíš v KLDR. Ono extrémní případy se dají snad od každýho režimu... Ačkoli teda režim v KLDR na poměry komunismu zas až tak extrémní není.
    1.6.2012 19:04 ink.ognito
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    V KLDR (stejně jako v Číně) de facto komunismus ani není ;) je to spíš taková rodinná totalita pod záštitou "komunismu".
    1.6.2012 19:11 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Pochopitelně, že to technicky vzato komunismus není, ten existuje jen ve vakuu se sférickými kuřaty :-D Anebo v kibucu s milosrdnými samaritány, což je ve vesmíru přibližně stejně častý jev.
    1.6.2012 19:29 ink.ognito
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Komunismus fungoval, ale jen v malých společnostech. Například u některých skupin Indiánů. Otázkou je jestli kapitalismus také funguje (to že zatím nepadl není důkaz, podívejte se na dluhy). Kdyby komunisté prodali všechen státní majetek jako naši pseudodemokraté a udělali více než bilionový dluh, také by se nám zvedla životní úroveň. Společnost stále osciluje mezi těmito jevy (budiž příkladem ČR: 1989 - ještě komunismus, včera demokracie (komunisty téměř nikdo nevolil), a dnes už má KSČ(M) :) podporu téměř 1/5 obyvatelstva. Kdoví co bude zítra.
    1.6.2012 20:10 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Jo, primitivní komunismus... to ale nemá s marxismem celkem nic moc společnýho. A oni ani ty kibucy, pokud vím, s marxismem nijak mnoho společnýho nemají. Komunismus, tak, jak si ho představují komunisté z KSČ(M), "taky" nikdy nefungoval, pokud bych přijal myšlenku, že kapitalismus nefunguje, což si myslim, že není tak úplně pravda.
    1.6.2012 22:21 ink.ognito
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Je jen otázkou času než krachne, protože všechny státy jsou neskutečně zadlužené vůči bankám, které je tak mají v hrsti...
    Člověk z Horní Dolní avatar 2.6.2012 01:06 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    S tou hrstí je to spíše naopak :-)
    1.6.2012 19:03 ink.ognito
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    On na vás ale nebyl vulgární. Ačkoli částečně souhlasím s vaší myšlenkou, váš způsob komunikace s oponenty diskuze je opravdu krajně neslušný až buranský. Přeji hezký zbytek dne.
    1.6.2012 19:10 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Pokud mě někdo vyhazuje ze země, je vulgární a nemusí k tomu používat ani vulgarity. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.6.2012 19:21 ink.ognito
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    On vás tam ale neposílá ("Jdi do Somálska"), on se ptá proč tam nejdete (důvod). Být vulgární a nepoužít vulgarit, no nevím :D :D :D
    1.6.2012 20:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Ptát se proč tam nejdu je manipulativní otázka, takže vulgární a tedy ho pošlu do prdele an nehraju si na žádný jemnosti. :-) Vašnosti, můžete si to přebrat :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.6.2012 22:01 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Ptát se proč tam nejdu je manipulativní otázka,

    Ale no tak Jendo, tohle už je ohraná písnička s těmi manipulacemi. Když už nevíš kudy kam, vylitý bohatýre, tak přijde řada na jakousi manipulaci. To snad už není ani hodno tak výjimečného a nevšedního génia jako jsi ty, Honzo.

    Cvakni si kontušovku a špiritus, projdi se po Somálsku a pak napiš zápisek o ráji na zemi, ty demente vylitej.

    1.6.2012 22:27 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Ale ty bezmozku, zřejmě nemáš dost talentu aby sis něco napsal, tak chceš ode mne vid? :-) Hele, ty mě pořád sleduješ jak píšu, ale ro se nenaučíš, fajkt ne, bez talentu to nejde. Tobě chybí. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    2.6.2012 10:58 jestemmyfilantropami
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    vylitý bohatýre
    ani nevíte, jak nám všem chyběly vaše hlášky, fantome:),vypadalo to, že JJ zůstal sražen, ale jak je vidět naštěstí vstává a může tak být dál zdrojem Vaší inspirace
    1.6.2012 22:23 ink.ognito
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Stále jste nenapsal ten důvod...
    1.6.2012 22:25 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Taky sem tu s nikým nepodepsal smlouvu, že mu budu něco zdůvodnovat, zeptej se svých kamarádů, co tu jsou inkognito. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.6.2012 23:07 ink.ognito
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    To sice ne, ale proč tu tedy diskutujeme? :D Jen se stále oháníte urážkami, ale žádné argumenty nemáte.
    AsciiWolf avatar 5.6.2012 19:23 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    +1
    Agent avatar 1.6.2012 20:32 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Kdy už si lidi konečně uvědomí, že svoboda je něco co mám v hlavě (nebo duši).
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    Agent avatar 1.6.2012 20:39 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Anebo, že svoboda je mýtus. Vždycky budu něčím omezován. To, že se člověk vzdá určité části svobody za nějakou jistotu mi příde celkem normální. Jde asi o to, že každý má tu míru svoboda/jistota nastavenu jinak.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    Agent avatar 1.6.2012 20:55 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Tohle s tímto tématem taky souvisí: Vraždění a hrůzy, které způsobujeme po světě http://blisty.cz/art/58976.html
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    1.6.2012 21:36 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    No jo BTL, to je fakt zdroj informací, si ho užijte. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.6.2012 21:34 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Je jasný, že to není bezuzdná svoboda. Tak já vás svážu, nechám vás vojet, řečeno vašim slovníkem, zavřu do díry ale hlavně že máte svobodu ve své hlavě mudrci. :-) Miluji rádoby filozofy.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    4.6.2012 00:10 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Nevím, kdo je Aminux, ale řekl bych, že to není zas tak rádobyfilozofická myšlenka. Kromě Aminuxe to psal i Bedňa a podle mě na tom něco bude.

    Samozřejmě s tebou souhlasím, že když člověka někdo sváže/zavře/atd., tak pouhé přemýšlení asi stačit nebude. Na druhou stranu existuje spousta lidí, kterým nic nebrání, aby byli svobodní, ale jejich myšlení je samotné svazuje. Vždyť lidé, kteří k tobě chodí na terapii, budou přece taky něco takového, ne? Alespoň někteří.

    Imho svoboda v hlavě je základ pro svobodu praktickou...
    Agent avatar 1.6.2012 20:36 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Promiňte, že s tim zas otravuju, ale minule jsem se vás ptal, co si myslíte o tomto a zatim jste se nevyjádřil. Mě by vážně jímal váš názor. http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/266665-genialni-skolak-srovnal-vyhody-a-nevyhody-zivota-a-spachal-sebevrazdu.html
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    1.6.2012 21:49 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Já jsem dnes řešil situaci s jedním klientem, kterému spáchal sebevraždu mladší bratr skokem z okna a on nevěděl, jak to má oznámit rodičům, nějak jsem s ním neprobíral rádoby filozofické úvahy, kterými se zde zabývají někteří extra nadaní jedinci, vašeho typu. Já žiji s lidmi ve skutečných problémech a sorry, mě skutečně vaše otázky v tomto směru neberou. Z novinového článku nemám potřebu vyvozovat jákékoliv závěry, to nechám místním géniúm.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    gtz avatar 1.6.2012 20:45 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    :-) jen pro sledování
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Agent avatar 1.6.2012 20:59 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    A hlavně bacha ať vás někdo nevojede, až zas budete ležet na zemi...
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    1.6.2012 21:57 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Pro ty zamilované do socialismu, kdy bylo "dobře a nikdo nestrádal" Deset mýtů a polopravd
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.6.2012 22:21 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Imbecilita ti zatemnila tvoje torzo vylitého mozku, dědku.
    1.6.2012 22:22 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Ty si mozek nikdy neměl a tak máš zaplavenej prázdnej prostor sračkama :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.6.2012 22:25 ink.ognito
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    No idnes, to je zdroj jak noha :D Více modře-zmanipulovaná je snad už jen Nova
    1.6.2012 22:28 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Můžeš dát lepší, jestli máš, třeba BTL :-) Jo, že neskáčou na ty socanský kydy, to je od ní fakt dobrý.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.6.2012 22:38 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?

    Iheute je samozřejmě skvělý zdroj. Píše tam i herr dochtor Hnílek. Kdo nepíše o cikánech na blogu iheute, jako by ani nebyl.

    Herr dochtor Hnílek to už taky pochopil a zhostil se toho z vervou. Ein schloss!

    1.6.2012 22:43 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    tak vidím, že mě sleduješ a chápeš, že mám více blogů mezi nejčtenějšími a nejsou o cikánech. Postě z tebe mluví závist, neber si to tak, třeba s etaky něco naučíš a budou tě vystavovat. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.6.2012 22:57 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?

    Ale no tak, dědku. Občas sleduju ten dementní blog na iheute, a ty tam mezi ty dementy výborně zapadáš. Jako ten dementní Matějka, co si mastí péro nad nějakou čteností a sledovaností, musí každej něco napsat i kdyby to byla sebevětší píčovina přesně jako ty, dědku pošahanej, co si sčítáš a průměruješ počet přečtení, demente.

    1.6.2012 23:08 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    jasně, kreténe, prostě za mnou lezeš a špízuješ, na víc nemáš. Já nesháním karmu ani čtenost, kdyby jo, tak tam nedávám blogy o kterých vím, že si je přečtou jen lidé z oboru, a že mě znají. Na rozdíl od tebou zmiňovaného Matějky. Ale hele, redakce si mě desetkrát vybrala na titulní stranu, za pět měsícu, to už myslím o něčem svědčí. Tak si nekousej vzteky nehty, ty nikoho nezajímáš a tady se zmůžeš jen na hloupoučký pokřik a opakuješ pořád stejný kydy, zřejmě sis je napsískal na pásek, omlátil o hlavu a ted je meleš. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.6.2012 23:30 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Gratuluju, dědku, to je vážně vyznamenání, že si tě redakce vybrala na titulní stranu mezi ty imbecily :-D. Ty si vážně dement, staříku, jestli tohle považuješ za nějakou poctu. Ale budiž ti to přáno, když ti mastění údu před monitorem dělá dobře, tak si to patřičně užívej lol :-).
    1.6.2012 23:38 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    neber si to tak a nepraskni vzteky, to jsou profesionálové. Ti uveřejňují originály, nikoliv paskvily, co někde opisuješ :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    4.6.2012 10:29 chmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Heute bych nenapadal, svazacky pamflet byl vzdycky kvalitni a prichodem soudruha Jilka jenom na kvalite pridal. I pionyrka Benesova je evidentne s kvalitou tohoto periodika spokojena. Jeste kdyby populista a lobista CSOB Sedlacek pridal nejake moudro z vagni ekonomie, tak uz ani lepsi byt nemuze.
    Marcela* avatar 3.6.2012 20:05 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Můžete říct, co je v té analýze nepravdivého?

    Všechny body jsou holá fakta. V čem tedy spočívá údajná manipulace?
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    1.6.2012 22:39 cba
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    nas debil zde uveld. ze:

    'řešil situaci s jedním klientem, kterému spáchal sebevraždu mladší bratr skokem z okna a on nevěděl, jak to má oznámit rodičům,...'

    Nu, na to nemusi byt clovekl terapeut, staci kdyz videl film 'Kozoroh 1' (capricorn one). Tam vyravi jeden z hrdinu nasledujici historku:

    Obcan vola domu a hlasi se jeho bratr. Co je noveho pta se obcan. Zemrela kocka, odpovida volany. Obcan se rozliti, ze takove zpravy se maji sdelovat nejak pozvolne - napr.: Kocka vylezla na strechu a nemohla dolu. zavolali pozarniky a ti se ji snazili sundat, ale vysmekla se jim a spadla na zem a zranila se. Odvezli ji do nemocnice a tam ji dali na intezivni peci. Teprve druhy den pak zemrela na vnitrni zraneni.

    Takhle nejak postupne se clovek pripravuje na spatnou zpravu vysvetluje jeden bratr druhemu a pta se ho , zda to pochopil. Volany odpovida ze ano.

    'No tedy a co jinak, jak se dari matce?'

    'Matka vylezla na strechu ...'

    'Coze ??'

    'Matka vylezla na strechu, zavolali pozarniky ...'

    1.6.2012 22:46 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Ani na chvíli sem nepochyboval, že pitomče přijdeš s něčím takovým, doufám, že jednou budeš v takové sitaci a zhostíš se ji se stejným šarmem, jako v předchozím příspěvku. Dej vědět, přijdu se podívat. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.6.2012 11:24 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Tak jsem si "to" přečet, politologové by se asi rozdělili na dvě skupiny, jedni by nad tímto panfletem zamáčkli slzu, drůzí by se váleli smíchy... :-D

    Je to čistá provokace v tradičním duchu: "mistr se baví a trolove ho krměj" :-D
    Nerad píši blogy k politickým tématům,
    © Proč lžeš?!
    © PT
    3.6.2012 12:03 troll
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    co na tobě pořád udivuje, je ta tvá naivní slepá víra v mistra a ta tvoje neotřesitelná jistota, že je to právě on, kdo se baví
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.6.2012 12:18 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Známe se osobně, to hodně věcí změní. S těma politickejma kecama mně fakt sere, ale neznamená to, že si ho nevážím. Je to jeden z mála lidí o kterých můžu opravdu říct, nejen že jsem rád že jsem je poznal, ale hlavně že mně to v něčem obohatilo...
    3.6.2012 12:40 troll
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    ale hlavně že mně to v něčem obohatilo...
    To můžu říct taky,i když v jiném smyslu.
    S těma politickejma kecama mně fakt sere

    To jsou jen symptomy.

    Ať tu nemoc od něj nechytíš.
    3.6.2012 12:53 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?

    ...ale hlavně že mně to v něčem obohatilo.

    rád bych při té příležitosti upozornil na následující:

    Rozdíl mezi mě a mně

    Ačkoliv jsme se všichni učili pravidla českého pravopisu ve škole, většina lidí stále neví, kde se míše mě a kde mně - a často pro zjednodušení používají pouze mě a vůbec si s tím nelámou hlavu. Abychom uvedli věci na pravou míru, nabízíme přehled, kdy se používá které zájmeno.

    1. pád: kdo, co - já
    2. pád: koho, čeho - mě, mne
    3. pád: komu, čemu - mně, mi
    4. pád: koho, co - mě, mne
    5. pád: oslovujeme, voláme - nic, sebe nevolám
    6. pád: kom, čem - mně
    7. pád: kým, čím - mnou

    kyknos avatar 3.6.2012 13:01 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Za povsimnuti stoji, ze kdo pise bez diakritiky, muze stale psat "mne".
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.6.2012 13:01 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Až budu velkej, chci umět pravopis jako ty
    3.6.2012 13:13 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    to bys musel nejdriv prestat chlastat ...
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.6.2012 13:24 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Teď jsi mně ranil...
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.6.2012 13:24 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Pardon, chtěl sem napsat "Teť".
    3.6.2012 14:02 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    dobrá odpoved. S nadhledem, bez urazek.

    Nezajdeme na kafe?
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.6.2012 14:09 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Kofein je špatnej, beru ho prakticky jako nikotin, nic to s tebou už nedělá ale musíš, já sem spíš přes to pivo...
    3.6.2012 13:04 troll
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    a co já? mám to gramaticky správné? :))
    Dalibor Smolík avatar 3.6.2012 13:47 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Pavle, tohle bych v takové debatě přehlédl. Horší je, když gramatickou botu napíše třeba redaktor v Mfdnes .. ten by letěl i s korektorem rovnou z prvního patra po schodech :-(
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    3.6.2012 21:44 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    když gramatickou botu napíše třeba redaktor v Mfdnes .. ten by letěl i s korektorem rovnou z prvního patra
    To víte, pane Štrůdlíku, dneska si říká novinář a redaktor kdejaký dement, který viděl český jazyk z vrtulníku. Tímto bych ale nechtěl kazit radost Jendovi, protože si z toho ustříknul do kaťat. Být zvolen na titulní stranu takovými "novináři" je zkrátka velká pocta. To je prostě bez debat.
    Dalibor Smolík avatar 3.6.2012 22:21 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Jo pane Faunome, to by člověk nemohl být nikde. Mfdnes patří k tzv. špičce. Ještě by se daly jmenovat asi dva tři další tituly a to je tak všechno.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    3.6.2012 22:59 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    AMD Faunom Alien,víš vole, ty nesvedeš nic,jen tady krafat. Za tebou nikde nic, tak mě šmíruješ, honíš si flaksu, tu malou, co máš a závidíš. Blbové, ti bazírujou na detailech. Aby se ukázalo, že jediné co svedou, je debata o detailech. Nic jinýho chytrýho je nenapadne. Užij si to. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    4.6.2012 17:54 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Aby se ukázalo, že jediné co svedou, je debata o detailech.
    Dědo, já chápu, že v tvé rodné rusínštině pátý pád není. Ale ruku na srdce, v důchodu by ses už přece jenom mohl ty pády naučit :-D
    4.6.2012 10:55 olah
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    5. pád: oslovujeme, voláme - nic, sebe nevolám

    to neni pravda, skoro vsechny blogy pana Jilka nejsou nic jineho, nez ze se oslovuje a vola:

    ja,ja,ja,ja
    4.6.2012 13:10 troll
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    nez ze se oslovuje vola ja,ja,ja,ja
    :-)
    Dalibor Smolík avatar 3.6.2012 13:42 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    O tom je právě život. Člověk potká spoustu lidí a zase na ně zapomene. Někteří lidé však dovedou ovlivnit myšlení, otevřou oči a někdy ukážou další směr. A nemusíme s nimi ve všem souhlasit. Pár takových lidí jsem také poznal.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    3.6.2012 18:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    On má dobrou víru, na rozdíl od mnohých. Moc sem se bavil a bavím, když čtu některý zdejší voly, co si hrajou na moudrý. A oni nejsou zatím ani chytrý, ani trošku ne. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.6.2012 21:32 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Mockrát sem si myslel že jsem chytrej, ale našli se daleko chytřejší a schopnější (zkušenější), ale chybama se člověk učí a každý "příště" jsem chytřejší od předchozího "příště",....
    3.6.2012 12:10 troll
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    ...pokud tyhle slátaniny nejsou čistou provokací i na iDNES.cz
    3.6.2012 13:03 phpGuru
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    duvody vidim v autorove samote. Je sam, i kdyz obcas vypravi, ze se tesi na navstevu vnoucat. Za cely zivot si nedokazal vybudovat zadny trvaly vztah a nyni ke stari se vse obraci ve zlobu a hnev. Hnev na sebe, spolecnost, abclinuxu, socialni stat.

    Neni to nic neobvykleho. V domovech duchodcu, v pecovatelskych domech to znaji velmi dobre. Projevuje se to ruzne. Zlostni starici napr pri krmeni maji sevrena usta a odmitaji krmeni lzici a kdyz je donuti sousto prijmout tak ho zlostne vyprsknou. Aby rozlobili sestricku/pecovatelku, aby ukazali svetu svou zlobu. Autor blogu je v podobne situaci a obrazne receno, kdyz cteme ty blogy tak vsichni vidime, jak je cely pobryndany.
    3.6.2012 13:15 troll
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?

    proto při vstupu do diskuze nezapomeňme na bryndáček

    3.6.2012 14:00 phpGuru
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    vypada, jak KernelUltras bryndacek ...
    3.6.2012 14:23 troll
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    dobrý nápad,bryndáčky vyjdou laciněji než trika, a pan Smolík by je ušil se slevou
    Dalibor Smolík avatar 3.6.2012 15:23 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Určitě bych vám udělal cenu! :-))))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    3.6.2012 18:17 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Ty vole, ty zřejmě mluvíš o sobě, tyhle psychologický kecy svedej každej blb a dokonce si myslí, že jsou chytrý. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    AsciiWolf avatar 5.6.2012 19:32 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Je to čistá provokace v tradičním duchu: "mistr se baví a trolove ho krměj" :-D
    +1
    4.6.2012 06:48 troll
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Moc sympatické,co napsal amiga o postupném moudření, ale zdá se, že mistr ještě na jeho práh nedosáhl, naopak,spíš se od něj čím dám, tím víc vzdaluje.Ta chvástavost,vulgarita a ostatní nepřehlédnutelné projevy jsou těžko jen záměrnou provokací, a kdyby,hrubě by tím podcenil úroveň zdejších uživatelů a přecenil sebe sama.
    4.6.2012 12:55 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Větší voly než zde, jsem nikde jinde nenašel, je jich tu pár, ale zato důkladní. Tak si to tak neber. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    4.6.2012 17:57 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Dědo, na Ilju Muromce a Čurilu Plenkoviče se tě ptát nebudu, ale znáš to hezké tuzemské přísloví o potrefené huse? To tady sedí jak prdel na hrnec :-D
    5.6.2012 06:41 troll
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    bryndáček KU nadměrné velikosti pro mistra
    =^..^= AmigaPower® avatar 5.6.2012 10:24 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Brindáčky nebudou, ale šla by použít kuchyňská zástěra KU.
    5.6.2012 10:48 troll
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    kotyz avatar 5.6.2012 12:00 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Model kotyz XXL. To chci. :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 5.6.2012 16:58 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Jako že by v tý zástěře to péro vypadalo líp? :-D
    kotyz avatar 5.6.2012 18:03 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    LOL, to je vidět na co furt myslíš :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    5.6.2012 18:36 troll
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?

    Proč se vy dva neúčastníte téhle zajímavé diskuse? Zdravý životní styl a odpovědnost vůči sobě vám nic neříká? To se slušní občané, kteří musí platit daně a financovat zdravotní péči o ty, kteří se nestarají o své zdraví, budou zlobit!

    kotyz avatar 5.6.2012 19:18 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Na sport nekoukam ani v televizi! A co že to je ten "zdravej životní styl"? :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    5.6.2012 20:53 troll
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    A co že to je ten "zdravej životní styl"?
    Přesné to nevím, ale vypadá to na odborně sestavený trénigový plán a značkovou výstroj a výzbroj,odborně sestavený výživový plán,plánované rodičovství a ochranu před pohlavně přenosnými nemocemi(zdravý sex se stálým partnerem jednou až dvakrát týdně v misonářské poloze a s kvalitním prezervativem),dostatek těkutin(nealko),kvalitní mezilidské vztahy(maximálně 1/2 hod. denně u počítače a televize, tj.2X čtvthodinu)...
    kotyz avatar 5.6.2012 20:59 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    To by pak ten život neměl žádnej smysl, když by měl člověk žít takhle. To by bylo jenom takový blbý přežívání, žádná zábava, žádný vzrůšo, jen samý pozitiva a sociální jistoty...

    To snad nemůže fungovat ani teoreticky, natož v praxi :-D

    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    kotyz avatar 5.6.2012 21:01 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Nadto se názory expertů a takyexpertů na to co je vlastně zdraví liší a to často i u jednoho a toho samýho odborníka v průběhu 5-10 let. Tak může tomu soudnej člověk vůbec věřit? Teď zas nějaký vědci (z Anglie myslim) přišli na to že běhání může škodit srdci a některý lidi by to neměli vůbec zkoušet...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    5.6.2012 21:16 troll
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    že běhání může škodit srdci a některý lidi by to neměli vůbec zkoušet...
    to zas bude nějaká nekalá reklama gaučů a ložnic:-(
    =^..^= AmigaPower® avatar 6.6.2012 09:41 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Sportu sem si dost užil na základce v tělocviku, díky, nikdy více...
    Dalibor Smolík avatar 6.6.2012 09:52 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Amígo, nesouhlasím. Pohyb na zdravém těle může jenom prospět.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    6.6.2012 10:18 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Pod zdravým tělem to taky nemusí být k zahození ;-)
    =^..^= AmigaPower® avatar 6.6.2012 11:04 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Stačí že mam hospodu 807 metrů, to je 1614 metrů deně!!!
    Dalibor Smolík avatar 6.6.2012 11:06 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Tomu se říká spojit příjemné s užitečným :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 6.6.2012 11:14 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    1. 55 m 158°

    2. 67 m 244°

    3. 167 m 159°

    4. 0 m 270°

    5. 19 m 208°

    6. 108 m 159

    7. 22 m 176°

    8. 133 m 158°

    9. 170 m 149°

    10. 47 m 160°

    11. 18 m 246°

    Celková délka trasy: 807 m
    Dalibor Smolík avatar 6.6.2012 11:32 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Tak a teď mi ty hodnoty zopakuj po pěti pivech :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Marcela* avatar 6.6.2012 11:47 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    Mně teda taky běhání nepřipadá ideální pro zdraví, zvlášť běh po asfaltu.

    Lepší mi přijde chůze po hlíně /nejlíp v lese/ nebo plavání /s nezakloněnou hlavou/.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    5.6.2012 18:39 troll
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    důkaz!
    Neběhám, kolo jsem prodal před dvěma lety a utrženou sumu sem použil na pivo a cigára. ;-)
    5.6.2012 10:51 troll
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Život bez jistot, ale svobodný. Kdo se přidá?
    ta je s měkkým "I"

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.