abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:11 | IT novinky

    Společnost Framework Computer představila novou vylepšenou verzi svého modulárního notebooku Framework Laptop 13 s Intel Core Ultra Series 1, displej s lepším rozlišením a novou webovou kameru. Přímo do Česka jej zatím koupit nelze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 2.16 svobodného video editoru Flowblade (GitHub, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Videoukázky funkcí Flowblade na Vimeu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    28.5. 21:22 | Zajímavý software

    TerminalTextEffects (TTE) je engine pro vizuální efekty v terminálu. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí MIT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 32
    28.5. 17:11 | Pozvánky

    Od čtvrtka 30. 5. do soboty 1. 6. lze v Praze navštívit Veletrh vědy, tj. největší populárně naučnou akci v České republice, kterou každoročně od roku 2015 pořádá Akademie věd ČR. Vstup zdarma.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    28.5. 14:11 | Komunita

    Canonical představil Ubuntu optimalizované pro jednodeskový počítač s RISC-V procesorem Milk-V Mars.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    27.5. 21:22 | Nová verze

    Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 24.5.1 Havier. Přehled novinek v Changelogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    27.5. 19:44 | IT novinky

    Společnost xAI založena Elonem Muskem a stojící za AI LLM modelem Grok získala investici 6 miliard dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    27.5. 15:44 | IT novinky

    Finálový zápas mistrovství světa v ledním hokeji přinesl nový rekord NIX.CZ (𝕏): "Dosavadní absolutní maximum našeho propojovacího uzlu bylo překonáno v čase 21:10, kdy jsme při přenosu dat dosáhli 3,14 Tbps. Je třeba také doplnit, že po deváté hodině večerní byly na maximu i ostatní datové přenosy nesouvisející s hokejovým šampionátem".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    27.5. 15:11 | Pozvánky

    Přihlaste svou přednášku na další ročník konference LinuxDays, který proběhne 12. a 13. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích. CfP poběží do konce prázdnin, pak proběhne veřejné hlasování a výběr přednášek.

    Petr Krčmář | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (89%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 977 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Blokové čištění ulic -> jak přijít o auto ve 3 krocích

    13.5.2005 22:48 | Přečteno: 1641× | Prusery

    A ještě jeden průser...

    Protože chodim do školy v Praze a domů dojíždim málo kdy, snad jen na ty vejkendy, auto standartně parkuju přes tejden u nás před barákem [1.krok]( Kdo by tu popelnici kradl. ). Před štrnácti dněma sem se taky takle vrátil z Prahy a hrnu se s kompem na rameni a terárkem s myší v druhý ruce k autu a ať se dívám jak se dívám auto nikde, první co mě napadlo že mi ho ukradli, sednu si na vobrubník a volám přítelkyni že nám šlohli auto, samo že je celá šťastná a samo že za to můžu já. Položim to a du spátky domů, kde se k mé velké radosti? dozvim, že ho možná jen vodtáhli,[2.krok] čistili prej totiž ulice. Volám na policajty kde mě v tom utvrdí a tak celej šťastnej vyrážím vstříc pokutovému bločku.

    "Nno tak pane Šimčík bude to za 500kč že ste ten student." Říká policajt. Mrmlám sice něco o tom že kdybych srazil člověka tak to řeší domluvou ale přebíram bloček a jdu k okénku kde s hrůzou zíram na tarif odtahovky: Odtah -> 700kč, jeden den ->100kč a vejkend 400kč. Policajtka volá do vodtahovky že si pro to jedu a je tu další problém, auta se nevydávaj v sobotu ani neděli tudíš +400kč za vejkend a sumička se pěkně zakulacuje na 2000kč + 100 za pondělí než ho vyzvednu. Jakožto mírnej člověk vysvětluju chlápkovi z vodtahovky že v tom případě si to auto může skoro nechat poňáč mě stálo 4 litry a to se mi fakt nevyplatí načež to policajtce položí, prej ať se pan Šimčík soudí,[3.krok] takže z nepořízenou jedu busem za mladou.

    V pondělí spěcham hned po škole domů a na vodtahovku. Kdyš jí po několika (2) hodinách najdu (Neni tam cedule, prej je to přísně utajený.) majitel mi řekne že si to policajti všechno vymysleli a že prej by mi ho vydal i v sobotu. Zanadáváme na městskou policii a že sem ten student tak mu platim jen 700 za vodtah + 1 den stání, sedam do auta a dokonce mi i zatlačí, prostě pohoda. A ještě na policajty, neměl sem hotovost takže jedu zaplatit tu pokutu. Tam mě policajt doslova uzemní kdyš si postupně zavolá 6 kolegů protože neví jak se vyplňuje ten formulář na placení pokut. a tak mi ta půlhodinka čekání na to až jim budu moct dát moje prachy skvěle uteče.

    Kdyš du vod policajtů, jen přemejšlim proč vo nich asi koluje tolik vtipů...

    Kdyš se to veme kolem a kolem ještě sem dopadl docela dobře, ani si nechci představovat jak by to asi vypadalo, kdybych k nám přijel na vejlet z jinýho města a pak čekal přez vejkend na auto.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    :o)
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.