abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 782 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    9.4.2016 23:40 Yenda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    To je moc dobře, že jde předefinovat operátor plus včetně, jak doufám, jeho priority. Je moc dobře, že jdou používat japonský znaky jako operátory, ještě bych zavedl bílé unicode znaky jako funkce a výpis integeru určitě půjde nastavit tak, aby se zobrazoval v římských cislovkach. Když blázinec, tak poradnej, včetně alegorickych vozu, tisíce slonů, baletkama, transsexualnima kurvama s fetisem pro chciply lososy a hektolitry kvalitního šumivé ho vína z Polska.

    Je fakt, že perverse přitahuje publicitu, ale udělat z jazyka levnou zmalovanou stetku z omicronu perseiy 3 s různým přízvukem a elektronickou vagíny s Bluetooth jen because we can cancan mi prijde docela kentus.
    wamba avatar 10.4.2016 00:27 wamba | skóre: 38 | blog: wamba
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Operátor plus tam nikde není předefinován. Nicméně tam dělám ještě hloupější věc měním číslu numerický kontext. Ona je otázka, jestli nějakou věc pro dobro programátorů zakázat (v tomhle Perl nikdy nevynikal), nebo to umožnit a říci jim, že to nemají používat, popř. je nechat (někdy i bolestivou cestou), aby na to přišli. Může se stát, že ta zakázaná věc bude v nějakých situacích užitečná a pak se bude vymýšlet obezlička na obezličku.
    This would have been so hard to fix when you don't know that there is in fact an easy fix.
    10.4.2016 01:16 Yenda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Operátor plus byl tuším predefinovan minule, ne? Nebo by alespoň určitě předefinovat šel, ne? Nenech se mýlit, nic proti tobě, oceňuji ten seriál a tvoje úsilí, které tomu venujes. Už se těším na to, co bude příště. Jen nechápu smysl existence takového jazyka (kromě toho, že je to bezva technologická masturbace).

    Btw, těším se na díl o unicode - někdo to v souvislosti s perle 6 zmiňoval minule. Například by mne zajímalo, jak se v unicode v perlu řeší uppercase/lowercase. Například v turectine upper('i') není I. A nebo \w v regularnich vyrazech? A podobných problémů je víc. Je hezké, kdyz jazyk umožňuje uživatelům nejenom ustrelit si hlavu, ještě je to prezentováno jako hlavní selling point, ale takových jazyků je spousta. Jazyky, které by uživateli naopak pomohl dělat věci správně jsou poslední dobou jaksi nedostatkove zboží. Zpracovavam texty v cca 20 jazykach (různý znakový sady od cantonese po amhari) a nakonec spoustu věcí dělám ručně (přes filtry v icu) a zatím jsem bohužel nenašel žádný prostředek jak tohle zvládnout efektivněji.
    10.4.2016 07:31 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Ty nechapes k cemu muze byt dobre pretizeni operatoru + ?

    To nejsi programator, ze?

    wamba avatar 10.4.2016 09:53 wamba | skóre: 38 | blog: wamba
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Předpokládám, že nenarážel na to když + použijeme jako operátor pro vlastní objekty. To jde v Perlu 6 snadno
    multi sub infix:<+> ( graph $a, graph $b ) {
       $a.gist~ "\n" ~ $b.gist; 
    }
    say $k5 + $k5;
    
    ale na to, když bychom chtěli předefinovat +, např. na Int, to mě Perl 6 vyhodil chybu s tím, že jsem příliš abiciózní.

    Na Rat to kupodivu prošlo
    multi sub infix:<+> ( Rat $a, Rat $b ) {
        $a * $b
    }
    
    my Rat $a = 1/1;
    my Rat $b = 2/1;
    say $a + $b + 5;               #7
    
    ale není těžké přijít na to, že to není dobrý nápad. Mimochodem původně jsem tam na místo $a * $b měl $a + $b + 1 a úspěšně jsem se dostal do nekonečné rekurze. Ten výsledek $a + $b + 5, který je 7, může být pro leckoho také překvapivý.
    This would have been so hard to fix when you don't know that there is in fact an easy fix.
    wamba avatar 10.4.2016 10:24 wamba | skóre: 38 | blog: wamba
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    K operátoru + se vyjadřuji níže. Děkuji za ocenění. Já jsem zase rád, že někoho moje blogy potěšili.

    Co se týká unicode, tak jsem zatím neplánoval udělat o něm díl. Nějak hlouběji jsem do toho zatím nepronikal. Samozřejmě jsem občas na to narazil např. prezentace Normal from grapheme. Za mě je zatím přínos o proti Perlu 5 to, že se vyhnu encode a decode. Na to, že bych se na některé věci s unicode (nejen v Perlu) neměl spoléhat, jsem se dozvěděl v diskuzi pod minulým článkem.

    Co se týče smyslu Perlu 6, tak bych zkrátka řekl, že tvůrci a komunita (nebo alespoň část) Perlu, měla pocit, že je potřeba nový jazyk. Otázka je co znamená "pomoci dělat věci správně", jestli to znamená umožnit snadno dělat tyto věci, i třeba přesto, že půjdou snadno děla i věci špatně, nebo nějakým způsobem je vynucovat. Pro mě Perl 6 není jeden z mnoha.
    This would have been so hard to fix when you don't know that there is in fact an easy fix.
    10.4.2016 11:17 Vilda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    tak bych zkrátka řekl, že tvůrci a komunita (nebo alespoň část) Perlu, měla pocit, že je potřeba nový jazyk.
    Byl to Tim O’Reilly, ktery potreboval dalsi knihy o Perlu (nejlepe novou verzi) a Larry Wall mu to slibil. Jenom se nejak nedohodli, jak dlouho to bude trvat.
    11.4.2016 13:26 Martin Mareš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Tohle nejsou ani tak problémy podpory Unicode, jako spíš podpory pro locales. Návrh Perlu6 počítá s tím, že půjde zapnout (lexikálně lokálně) zpracování regexů a pár dalších věcí v kontextu daného locale. Nakolik to už je implementované, to nevím.

    Každopádně má P6 dostatečné prostředky na to, abyste si chování pro konkrétní jazyk podle potřeby (do|pře)definoval.
    11.4.2016 13:15 Martin Mareš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    To, že něco v daném jazyku lze, ještě přeci neznamená, že je to rozumné používat na doraz. Třeba Céčkový preprocesor je turingovsky úplný a mohu v něm spočítat cokoliv, co v Céčku samotném, ale přesto mám (většinou) dost soudnosti na to, abych to neudělal.

    Naopak si myslím, že je dobře, když je jazyk rozšiřitelný v maximálním možném rozsahu, místo aby někdo vytyčoval nějakou umělou (a většinou dost křivolakou) hranici toho, co se ještě smí. Perl 6 je z většiny nadefinovaný sám v sobě, takže je naprosto přirozené, že se dá předefinovat cokoliv. Nějak to omezovat by bylo ošklivé a dříve či později nepraktické.

    Pokud mezi vaše oblíbené noční můry patří, že vám někdo za bezměsíčné noci potají předefinuje plus, můžete si samozřejmě napsat jednoduchý modul, který to explicitně zakáže. Jazyk vám k tomu dává dostatek prostředků :)

    Mimochodem, předefinovat plus nějakému standardnímu číselnému typu může být dokonce užitečné -- představte si, že chcete u floatů analyzovat zakrouhlovací chyby. Jeden z hezkých způsobů, jak to zařídit, je během ladění programu předefinovat floatům všechny operace tak, aby udržovaly statistiky o zaokrouhlování. Ještě elegentnější samozřejmě je vyměnit standardní floatový typ za nějaký odvozený s patřičným ladicím kódem.
    13.4.2016 03:28 Emil Zátopek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    „Pokud mezi vaše oblíbené noční můry patří, že vám někdo za bezměsíčné noci potají předefinuje plus, můžete si samozřejmě napsat jednoduchý modul, který to explicitně zakáže.“

    Jdu programovat modul do perlu, který explicitně zakáže někomu zakázat předefinování plusu. :-) Všechny ostatní prosím, aby mi mou práci nenarušovali psaním modulu, který by v perlu zakázal zakázání zákazu předefinování plusu.

    „Mimochodem, předefinovat plus nějakému standardnímu číselnému typu může být dokonce užitečné -- představte si, že chcete u floatů analyzovat zakrouhlovací chyby. Jeden z hezkých způsobů, jak to zařídit, je během ladění programu předefinovat floatům všechny operace tak, aby udržovaly statistiky o zaokrouhlování.“

    Jestli ony ty zaokrouhlovací chyby nevznikají u naprosto všech operací. Proč tedy nevyměnit všech 3685 předefinovaných operátorů v perlu.

    10.4.2016 08:19 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Ten XOR symbol :-D.
    wamba avatar 10.4.2016 10:35 wamba | skóre: 38 | blog: wamba
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Teď si nejsem jist, na co narážíte, zda na něco v blogu (nejsem si vědom, že by tam xor byl někde použit). Nebo na něco přímo z dokumentace. Možná že se jedná o X=>, nebo ?? !!. Budu rád, když to upřesníte, abych případně mohl reagovat.
    This would have been so hard to fix when you don't know that there is in fact an easy fix.
    10.4.2016 10:40 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    plus v kruhu se casto pouziva jako xor :-)
    wamba avatar 10.4.2016 11:02 wamba | skóre: 38 | blog: wamba
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Děkuji za vysvětlení, já jsem byl zvyklý používat jako binární operaci v různých strukturách a netušil jsem, že si to někdo bude automaticky spojovat s xor. Tak pokud je to matoucí, tak se omlouvám. Kdyby to bylo příliš matoucí tak to můžu v blogu změnit, popř. na to upozornit, ale to já nedokáži posoudit. Nahradil jsem
    definici operátoru na celých číslech
    za
    definici operátoru ⊕ na celých číslech
    tak snad už to bude jasnější.
    This would have been so hard to fix when you don't know that there is in fact an easy fix.
    ⧠ A = 0 avatar 11.4.2016 10:09 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Jak moc je omezená množina znaků, které lze použít jako operátory? A co identifikátory?
    Nevolte zmrdy.
    ⧠ A = 0 avatar 11.4.2016 10:12 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    (Mně by však ke spokojenosti bohatě stačilo, kdyby třeba gcc začal respektovat standardní C.)
    Nevolte zmrdy.
    12.4.2016 00:35 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Co chybí oproti -std=iso9899:2011 ?
    ⧠ A = 0 avatar 12.4.2016 00:56 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Dodatek D. Ale nedal bych ruku do ohně za to, že to nejde ani v aktuální versi (teď si to zrovna nemám kde vyzkoušet).
    Nevolte zmrdy.
    12.4.2016 01:58 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Aha, ale zase unicode znaky v céčku (a časem asi i v kernelu), no nevím nevím. To by se ladilo dost špatně.
    ⧠ A = 0 avatar 12.4.2016 02:20 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    To mi připadá jako jen nějaký technokonservativní pathos. Proč by to mělo záporný vliv na ladění (pominu-li extrémní příklady jako záměrně obfuskovaný kód používáním podobně vypadajících znaků z různých abeced)? Příznivci javistické ukecanosti se mnou možná souhlasit nebudou, ale v mnoha případech to naopak značně zlepšuje čitelnost. Kdo viděl typický fortranovský kód (a zároveň nepatří do oné sekty), asi pochopí.
    Nevolte zmrdy.
    12.4.2016 05:48 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Kernel patche jsou checkovaný perlem ;-).

    A třeba čínsky bych se moc učit nechtěl :-D.
    wamba avatar 11.4.2016 12:18 wamba | skóre: 38 | blog: wamba
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    U identifikátorů (pravděpodobně se to týká i názvů mehtod a podprogramů) se mi to podařilo najít v Synopsi 15. Co je co jsem našel v Programming with Unicode. Zkráceně: alfanumerické znaky a ',-,_ (ne samostatně) a nějaký druh mezer (ne na začátku).

    Pro operátory taková omezení neplatí, přesně se mi to nepodařilo najít.

    Raději pro představu ukáži pár příkladů co funguje
     
    sub postfix:<γ> ($ ) {
        say "hi"
    };
    
    my $απ='aa';
    ($απ)γ;       
    'aa'γ;
    my \δ = 21;
    say δ;
    
    sub infix:<.⊕.> ( $α, $β ) {
        $α + $β;
    };
    
    my $ĥoroj=12;
    my $ℵ=10;
    say $ĥoroj.⊕.$ℵ;
    
    This would have been so hard to fix when you don't know that there is in fact an easy fix.
    ⧠ A = 0 avatar 11.4.2016 13:30 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Dík za odkazy. Čili pro identifikátory nelze použít kombinační znaky, takže ta sada je omezenější než v pythonu3.
    my $ℏ = 1.054571800e-34; # Funguje, jak má
    say $ℏ;
    
    my $μ̂ = 'zdar'; # Ostuda – nefunguje. Perl sucks, python rulez.
    say $μ̂ ;
    
    Nevolte zmrdy.
    wamba avatar 11.4.2016 14:34 wamba | skóre: 38 | blog: wamba
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    tak ono to nebude tak horké :) pokud to bude standardní spojení tak to lze, jinak lze použít term operátor, nebo konstantu
    my $ĉ=2;
    my &term:<μ̂> = { 'ahoj' };
    constant aμ̂ = 'ahoj';
    say $ĉ;
    say μ̂;
    say aμ̂;
    
    This would have been so hard to fix when you don't know that there is in fact an easy fix.
    ⧠ A = 0 avatar 11.4.2016 17:24 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Kdybych potřeboval jen standardní spojení, mohu se vykašlat na nějaké kombinační znaky a vrazit tam rovnou příslušný jeden unikódový znak. Ale když mám ve vzorečku μ se stříškou (tak se často značí jednotkové vektory), chci mít μ̂ i v kódu, a holt to nejde jinak než s kombinačním znakem.
    Nevolte zmrdy.
    ⧠ A = 0 avatar 11.4.2016 17:25 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Na druhou stranu uznávám, že je krajně nepravděpodobné, že bych kdy použil perl k numerickým výpočtům. :-)
    Nevolte zmrdy.
    wamba avatar 11.4.2016 21:47 wamba | skóre: 38 | blog: wamba
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Pro numerické výpočty by mohlo být zajímavé, že Perl 6 počítá (automaticky do určité velikosti) s desetinnými čísly jako s racionálními a ne s plovoucí čárkou.
    This would have been so hard to fix when you don't know that there is in fact an easy fix.
    wamba avatar 11.4.2016 17:41 wamba | skóre: 38 | blog: wamba
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    uznávám v matematice je to celkem běžné a občas se to hodí, ale teď jsem to zkoušel a funguje to i v Perlu 6 (předtím jsem myslel, že si to testoval); tohle funguje:
    my \μ̂ = 12;
    say μ̂; 
    my $μ̂ = 13;
    say $μ̂;
    
    PS. čím ten znak píšeš zkoušel jsem compose i tex mod v emacsu a nepodařilo se :). Šipka nad písmenem se dá vypsat taky?
    This would have been so hard to fix when you don't know that there is in fact an easy fix.
    ⧠ A = 0 avatar 11.4.2016 20:34 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Testoval jsem a nešlo mi to. Tvůj příklad mi dává chybu
    ===SORRY!=== Error while compiling test2.pl6
    Term definition requires an initializer
    at test2.pl6:1
    ------> my \μ⏏̂ = 12;
        expecting any of:
            scoped declarator
    
    Ale možná to bude tím, že mám nějakou archaickou versi perlu6 (stabilní debian)
    $ perl6 -v
    This is perl6 version 2014.07 built on parrot 6.6.0 revision 0
    
    Přiznám se, že vzhledem k častotě používání nemám žádný effektivní způsob psaní – většinou si to kopíruji myší z nějakého svého seznamu (na nějž jsem to dostal pomocí kcharselect).
    Nevolte zmrdy.
    wamba avatar 11.4.2016 21:35 wamba | skóre: 38 | blog: wamba
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    V mé verzi
    perl6 -v
    This is Rakudo version 2016.03-86-g0e95cde built on MoarVM version 2016.03-84-g4afd7b6
    implementing Perl 6.c.
    
    to funguje.

    Ale moc se v Unicode nevyznám, tak ti neřeknu zda to má jít podle té Sinopse.
    This would have been so hard to fix when you don't know that there is in fact an easy fix.
    12.4.2016 08:21 Martin Mareš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Verze Rakuda z roku 2014 ještě moc použitelná není, opravdu doporučuji pořídit si co nejnovější. Speciálně Rakudo nad Parrotem pracovalo s Unicodem dost primitivně, až nad MoarVM to začíná fungovat pěkně. (AFAIK – vývoj P6 spíš z dálky sleduji, než bych se aktivně zapojoval. Proč jen má den pouhých 24 hodin? :) )
    12.4.2016 00:41 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Naučte mě Perl 6, II. Kontext
    Kruci a já se těšil na Zalgo kódy :-D.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.