abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 2
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 793 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Hackujeme Kindle 3 - program na memorování

    20.8.2014 21:55 | Přečteno: 1217× | linux

    Ahoj, ahoj, ahoj! Dneska jsem se učil ruská slovíčka v Anki a řekl jsem si ,,Vždyť já v tom Novorusku nebudu mít počítač, kde já se budu učit?" Moje volba padla na Kindle, protože mobil na baterku nevydrží dost dlouho. Tento zápisek představuje návod jak rozchodit učení na Kindlu 3 (mělo by fungovat na 2 nebo novější). Existují 3 varianty: učení se webové rozhraní v prohlížeči, učení se přes nenažraný SSH klient a nakonec aplikace nevyžadující přístup k internetu jako je například memo. Pojďme si je vyzkoušet a napsat vlastní aplikaci.

    You lost the game, fag.

           

    Hodnocení: 15 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Přijde kouzelník?
     (13 %)
     (16 %)
     (16 %)
     (45 %)
     (23 %)
     (19 %)
     (16 %)
     (13 %)
     (10 %)
     (61 %)
    Celkem 31 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    20.8.2014 22:34 Afganec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    In the Name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful

    Obama authorized military operations against the Islamic State effectively placing America upon a slippery slope towards a new war front against Muslims.

    [Clip of Barack Obama]

    Good evening. Today I authorized two operations in Iraq -- targeted airstrikes to protect our American personnel, and a humanitarian effort to help save thousands of Iraqi civilians who are trapped on a mountain without food and water and facing almost certain death. Let me explain the actions we’re taking and why.

    First, I said in June -- as the terrorist group ISIL began an advance across Iraq -- that the United States would be prepared to take targeted military action in Iraq if and when we determined that the situation required it. In recent days, these terrorists have continued to move across Iraq, and have neared the city of Erbil, where American diplomats and civilians serve at our consulate and American military personnel advise Iraqi forces.

    To stop the advance on Erbil, I’ve directed our military to take targeted strikes against ISIL terrorist convoys should they move toward the city. We intend to stay vigilant, and take action if these terrorist forces threaten our personnel or facilities anywhere in Iraq, including our consulate in Erbil and our embassy in Baghdad. We’re also providing urgent assistance to Iraqi government and Kurdish forces so they can more effectively wage the fight against ISIL.

    [Clip of "American aggression against the Islamic State]

    A Message to America

    [James Wright Foley] I call on my friends, family, and loved to rise up against my real killers, the U.S. government, for what will happen to me is only a result of their complacency criminality.

    My message to my beloved parents: Save me some dignity and don't accept any meager compensation for my death from the same people who effectively hit the last nail in my coffin with the recent aerial campaign in Iraq.

    I call on my brother John who is a member of the U.S. Air Force: Think about what you are doing. Think about the lives you destroy, including those of your own family. I call on you, John, think about who made the decision to bomb Iraq recently and kill those people, whoever they may have been. Think John, who did they really kill? Did they think about me, your and our family when they made that decision? I died that day, John. When your colleagues dropped that bomb on those people they signed my death certificate.

    I wish I had more time. I wish I could have the hope for freedom to see my family once again, but that ship has sailed. I guess all in all, I wish I wasn't an American.

    [Fighter] This is James Wright Foley, an American citizen of your country. As a government, you have been at the forefront of aggression towards the Islamic State. You have plotted against us and gone far out of your way to find reasons to interfere in our affairs. Today, your military airforce is attacking us daily in Iraq. Your strikes have caused casualties amongst Muslims. You're no longer fighting an insurgency, we are an Islamic army and a State that has been accepted by a large number of Muslims worldwide, so effectively, any aggression towards the Islamic State is an aggression towards Muslims from all walks of life who have accepted the Islamic Caliphate as their leadership. So any attempt by you, Obama, to deny the Muslims their rights of living in safety under the Islamic Caliphate will result in the bloodshed of your people.

    [Beheads Foley]

    [Fighter holds Steven Joel Sotloff]

    The life of this American citizen, Obama, depends on your next decision.
    21.8.2014 02:03 Marvin | blog: im_depressed | Gallifrey
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    ucit se slovicka mimo kontext je ztrata casu...
    kotyz avatar 21.8.2014 08:41 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    A kde je ten slibovanej návod na instalaci tý appky na kindle?

    Aspoň že si v anketě myslel i na mě...

    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    21.8.2014 14:49 gsnak | skóre: 22 | blog: gsnak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    Nebolo by jednoduchsie vygenerovat rovno "knihu slovicok". Je to plne staticke takze s tym nebude ziaden problem. Proste vezmes slovicka ktore sa chces ucit a podla nejakeho formatu vygenerujes z nej tie karticky ci ako to vyzera. Vygenerujes si takto par stoviek stran a je to.
    Čo Rys, to vrah!
    Bedňa avatar 21.8.2014 16:18 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    Slovíčka sú na kulové Jasánek. Treba sa učiť frázy z nich si už odvodíš vlastné. Nacvičiť si pár klúčových výslovností. Ja som rusky vedel velmi dobre, dnes by som už asi nedal ani vetu. Využil som to raz na ruskej diskotéke v Polsku. Moc dobrá akcia.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    23.8.2014 09:44 pillu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    Ale v Ankim si můžeš ke slovíčkům psát třeba i věty, pyčo. Já to mám tak, že mám datová pole A, B, a C, kde A je slovíčko (se skloňováním apod.) v prvním jazyce, B je slovíčko (se skloňováním a pod.) ve druhém jazyce a C je dané slovíčko použité ve větách + případné užitečné metainformace (odvozená slova a pod.). Z toho jsou pak vždy dvě kartičky, jedna s A vpředu a B,C vzadu, druhá s B vpředu a A, C vzadu.
    21.8.2014 15:06 Atrament
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    Memorování vybraných slovíček je na prd, nainstaluj si rusko český slovník, a čti knihy v ruštině a vyhledávej si neznámá slovíčka v tom slovníku a naučíš se stokrát víc a rychleji. Kindle je na tohle úplně parádní.
    21.8.2014 16:50 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    Přesně tak, navíc metoda přes slovník má výhodu v tom, že jsou tam (většinou) i ostatní významy slova mimo toho nejčastějšího, případně celé idiomy, které by se na "kartičky" v žádném případě nevešly.
    24.8.2014 19:54 Tomáš | skóre: 31 | blog: Tomik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    Memorování vybraných slovíček je na prd, nainstaluj si rusko český slovník.
    Pravdu díš. Nejlepší je nejdřív si přečíst a naučit se celý slovník, teprve potom číst knížky. Ono to listování docela zdržuje.
    Bystroushaak avatar 21.8.2014 18:02 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    Dneska soudě podle komentářů trolling moc nevyšel. Dalo by se to ještě dohnat k dokonalému failu, kdyby někdo postnul skutečný článek na tohle téma do komentářů.
    21.8.2014 19:37 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bystroushaak je starý kokta
    555 přečtení a 15 hodnocení, podle mě super :-) Časem mě přestanou lidi číst a já začnu psát relevantní zápisky.
    Bystroushaak avatar 21.8.2014 19:45 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bystroushaak je starý kokta
    555 přečtení a 15 hodnocení, podle mě super :-)
    Však to je nic, to má za den každý blog. Trolling je emocích a ty jsou nejlépe vidět v komentářích. Tohle je takové "meh, už zase", prostě fail na celé čáře.

    První komentář nabádá jak na to, něco o ISIL, nebo ukrajincích, pokud bys chtěl být extra palčivý, tak zkus ebolu (nejlépe tedy ukrajince šířícího ebolu mezi ISIL). Místní slovenské učitelky se pak postarají o pořádné čóro a to by bylo, kdybys nechytl aspoň 400 emocionálních příspěvků.
    21.8.2014 19:50 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bystroushaak je starý kokta
    Jenže to je početl lidí, kteří si ten blog otevřeli doufajíc, že tu najdou obsah a ne Obámu.
    21.8.2014 20:55 mankind_boost
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bystroushaak je starý kokta
    No tak to jsi nás tedy PŘEVEZL! To jsi vážně ESO, škoda jen, že tě máme všichni u výfuku :-)
    Bystroushaak avatar 21.8.2014 21:16 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bystroushaak je starý kokta
    Děkuji za názornou demonstraci. Tohle je přesně ono - většina lidí to otevřela, přejela pohledem a zavřela. Pár dalších tu vedli relevantní diskuzi a k tomu jeden náhodný post od Afghánce. Větší nezájem už snad ani vyjádřit nešel. Tentokrát imho neděláš čest svému nicku.
    21.8.2014 21:20 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bystroushaak je starý kokta
    Hmm, jestli to takhle půjde dál, tak to budu muset zabalit. Jen moje programátorské schopnosti nerostou tak rychle jak jsem čekal, snad mě to na univerzitě naučí, když mi to nejde samotnému...
    22.8.2014 08:40 kkkt
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bystroushaak je starý kokta
    opět jen nezdařená exhibice
    22.8.2014 10:51 Afganec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    Na internete nájdeme už teraz všetko. Máme na ňom prístup k informáciám a k médiám. Z internetu má k nám prístup ktokoľvek, kto si zakúsil hacking. Internet nás zabáva, informuje, zamestnáva našu myseľ, dovolí nám kradnúť čokoľvek vo virtuálnom formáte. Berie si za to protislužbu. Aj on si kradne informácie o nás. Zbiera si o nás dáta, na sociálnych sieťach si dáva dokopy zoznamy našich rodinných príslušníkov a spája si nás s našimi vyhľadávaniami cez gúgeľ. Postupne si nás preberá od papierových médií, televízie a rozhlasu. Je lepší ako oni. Internet nás pozná stále viac a viac a má nás v hrsti natoľko, že nás manipuluje. Vie o nás viac, ako si sami o sebe uvedomujeme. Od tejto situácie je veľmi blízko ku globálnej moci. Internet rastie a nikto si neuvedomuje, že už teraz je najväčšou svetovou veľmocou, ktorú nepredčí ani USA, Európska únia, Spojené kráľovstvo (rozlohou), ba ani Čína a Maďarsko (počtom obyvateľov), ale aj Vatikán. Volá sa to „superštát“. Je to iný svet, ktorý, i keď ešte oficiálne neexistuje, v skutočnosti sa rozvíja, rastie a naberá moc... je v protiklade s upadajúcim kontinentálnym a nacionalistickým usporiadaním starého sveta. Starý plesnivý systém politických strán nahradzujú sociálne a záujmové skupiny. Politické vykopávky v parlamentoch sú v budúcnosti odsúdené na zánik. Chvalabohu!
    4.9.2014 10:35 gsnak | skóre: 22 | blog: gsnak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    Znieš ako dodoedov brat.
    Čo Rys, to vrah!
    xkucf03 avatar 22.8.2014 11:52 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    Proč lžeš?
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    22.8.2014 12:28 Jerry
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    Proc majitele web serveru toleruji blogy teto urovne ? Autora bych slusne nazval neprizpusobivym, lidove dementem.
    Dvojité Wéčko avatar 23.8.2014 12:19 Dvojité Wéčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    Tak nepřizpůsobivý, nebo dement? To se totiž vcelku vylučuje...
    Abigail je nestydatá kurva.
    23.8.2014 13:01 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    Ty kurvo, přestaň používat můj NICK!
    Dvojité Wéčko avatar 23.8.2014 13:40 Dvojité Wéčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    OH NICK PLEASE NOT SO QUICK!
    Abigail je nestydatá kurva.
    =^..^= AmigaPower® avatar 23.8.2014 20:38 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    Náš gestapáček shledal tento komentář nezávadným.
    Bedňa avatar 23.8.2014 22:06 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hackujeme Kindle 3 - program na memorování
    >>> :-)
    KERNEL ULTRAS video channel >>>

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.