abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:44 | Nová verze

    Společnost Epic Games vydala verzi 5.4 svého proprietárního multiplatformního herního enginu Unreal Engine (Wikipedie). Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    26.4. 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    26.4. 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    26.4. 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 41
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (75%)
     (8%)
     (2%)
     (15%)
    Celkem 835 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Linuxové herní novinky - červenec 2016

    19. 8. 2016 | Jiří Komárek | Hry a zábava | 11075×

    V červenci byla vydána nová verze herního vývojového prostředí Superpowers, vyšly hry Urban Terror 4.3, Life Is Strange - Episode 1, Starbound, Undertale, 7 Mages, trojice Overlord, Overlord: Raising Hell a Overlord II, Salt and Sanctuary a mnohé další. První prázdninové linuxové herní novinky jsou tady.

    Superpowers 1.0 a 1.1

    Po několika měsících vývoje spatřila světlo světa první „ostrá“ verze herního vývojového prostředí pro HTML5 Superpowers. Zmínka o něm byla již v lednu, kdy bylo vydáno pod svobodnou licencí (BSD/MIT-like); nyní vyšly verze 1.0 a 1.1. První zmíněná verze přinesla nové uživatelské rozhraní, integrovaný IRC chat, vylepšenou správu serveru a zlepšení bezpečnosti. Verze 1.1 pak přinesla opravu chyb a pár překladů.

    Superpowers je možné zdarma stáhnout z domovské stránky, zároveň je vhodné vývojáře podpořit na Patreonu, kde se vybírají peníze na další vývoj. V jednom z posledních blogových zápisků je zmíněn nedávno přidaný RPG soubojový systém.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Urban Terror 4.3

    Novou verzi s číslem 4.3 vydala známá freeware FPS Urban Terror. Hlavní novinkou je mód „Instant Giblets“, v němž všichni hráči dostanou odstřelovací pušku, která nepřítele zabije na jediný náboj. Dalšími změnami byly především opravy chyb, neboť toto vydání je poslední větší v major verzi 4. Vývoj je v současnosti zaměřen na pátou verzi, u které dojde k přechodu z ioQuake na Unreal Engine.

    Urban Terror je zdarma ke stažení z domovských stránek hry.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Life Is Strange - Episode 1

    Na Linux se po roce a půl od vydání dostala i adventura Life Is Strange - Episode 1, tedy její první díl. V ní se vžijete do kůže ostřílené fotografky Max Caulfield, která ke svému překvapení zjistí, že je schopná manipulovat s minulostí a změnit tak přítomnost či budoucnost. Díky této schopnosti se vydá zachránit svou dávnou přítelkyni Chloe Price, se kterou objeví hrozbu, která se nevyhnutelně řítí na celé město.

    Na Metacritic nasbírala hra sice pouze 83/100, ovšem na Steamu ji hodnotilo 58 000 hráčů v 96 % pozitivně.

    První díl Life Is Strange najdete zdarma na Steamu.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Starbound

    Dlouho očekávaným titulem byla 2D sandboxovka Starbound, která si svůj upgrade z režimu Early Access odbyla v červenci. Po odletu z vlastní planety se vaše loď rozbije uprostřed pustého vesmíru a vám nezbude, než se vydat na nejbližší planetu, nasbírat tam suroviny, pozabíjet pár nepřátel, kteří si střeží své bohatství, a po opravě korábu se vydat opět na další průzkumnou cestu. Nebude-li vás pouhé sbírání cenných artefaktů naplňovat, můžete zkusit zapustit kořeny a vybudovat si vysněný svět a nebo vše kolem sebe ovládnout. Multiplayer u hry není nadstavbou, ale základním stavebním kamenem; tvůrci též mysleli na kreativní hráče a nabízejí širokou škálu možností pro tvorbu modifikací.

    U kritiků hra získala 84 bodů ze sta, na Steamu ji z 55 000 hráčů hodnotí kladně 89 % z nich.

    Starbound je k mání na Steamu za 14€.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Undertale

    Undertale asi nejlépe vystihuje popisek od vývojářů na Steamu: „RPG hra, ve které je zabíjení zbytečné.“ Příběh se odehrává v podzemí, kam dírou v magickém ochranném poli spadne malé dítě. To se brzy naučí v tomto světě plném monster žít a vydá se na cestu ven na povrch. Ne všechna monstra jsou však přátelská, a tak se častokráte dostane do situací, které hráče přepnou do tahového „bojového“ režimu, ve kterém se však namísto bojování dá vyhrát pomocí vyjednávacích mechanismů.

    Hra získala od kritiků na Metacritic souhrnné hodnocení 92/100, na Steamu ji během měsíce od vydání hodnotilo více než 50 000 hráčů v 96 % kladně. Hra byla navíc pro svůj novátorský přístup navržena na několik herních cen.

    Undertale je v prodeji na Steamu za cenu 10€.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    7 Mages

    Z dílny českého vývojářského studia Napoleon Games vyšla RPG 7 Mages. Vydáte se v ní na magický ostrov Roven, kam vás za žold povolají bezradní vesničané, kterým neznámé síly kradou úrodu. Vyrazíte tedy do zasněžených hor, městského podzemí a další zapomenutá místa, kde na vás čeká více než třicet druhů nepřátel. Při bojích s nimi můžete využít taktiku rozdělení se na menší týmy nebo se naopak spojit k vydatnějším kouzlům, kterých je ve hře pět tuctů. V každém levelu na vás též čeká zapeklitý úkol, který musíte pro projití do dalšího kola vyluštit.

    Na Steamu zatím od více než třicítky hráčů získala hodnocení 75 %, na Metacritic zatím hodnocena nebyla, ale iOS verze dostala 90 bodů ze 100.

    7 Mages je k dispozici na Steamu za 14€.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Overlord, Overlord: Raising Hell a Overlord II

    Tak trochu výletem do historie je linuxová premiéra trojice na sebe navazujících RPG Overlord, Overlord: Raising Hell a Overlord II. Původně vyšly v letech 2007, 2008 a poslední v následujícím roce, 2009. Scénář ke hrám napsala Rhianna Pratchett, dcera známého fantasy spisovatele a autora děl o Zeměploše Terryho Pratcheta. Po něm nejspíše zdědila specifický smysl pro humor, který najdete i ve hře. V prvním díle se vydáte jakožto hrdina a vůdce skupiny malých tvorů známých jako Minioni bojovat proti nepřátelskému impériu. Ve jménu vítězství vedete armádu skřetů i v dalších pokračováních a říše se vám poddávají jedna po druhé.

    První díl získal od kritiků 81 bodů ze sta a 92 % pozitivních ohlasů na Steamu, pokračování Raising Hell bylo hodnoceno pouze na Steamu a získalo shodně 92 % pozitivních ohlasů a druhý díl dostal od kritiků 79/100 a hráči mu dali kladný hlas v 87 % případů.

    Overlord stojí na Steamu 5€, pokračování Raising Hell se dá pořídit tamtéž za 9€ a Overlord II stojí také 9€. Komplet balíček pak vyjde na 20€.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Salt and Sanctuary

    2D RPG Salt and Sanctuary vás zavede na opuštěný ostrov, který se v roli ztroskotaného námořníka vydáte prohledat. V hlubokých údolích na vás čekají hordy nestvůr, které drží při životě lidmi dávno zapomenuté zlo. Až potud se jedná o příběh z obvyklé RPG, čím však Salt and Sanctuary vyniká, jsou souboje. A to jak jejich propracovanost, tak i brutálnost.

    Na Metacritic hra nasbírala 84/100, na Steamu ji hráči hodnotili pozitivně v 92 % případů.

    Salt and Sanctuary je na Steamu za 18€.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Letem linuxovým herním světem

    • Svobodná aplikace na kupování her z itch store povýšila na novou verzi. Hry se nově spouští v sandboxu, bylo zabudováno API, vylepšen byl správce stahování, ve kterém je možné nastavit priority či pozastavit stahování a mnohé další.
    • Engine pro 3D rogue-like RPG adventuru Barony byl vydán pod GPL. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu.
    • Jedna z prvních MMO, Habitat, byla vydána pod MIT licencí na GitHubu.
    • Svobodná RTS Warzone 2100 verze 3.2.1 pouze opravuje chyby.
    • Svobodný 3D RTS herní engine Spring vydal verzi 103.0.
    • Svobodná stealth akční hra The Dark Mod verze 2.04 upravuje chování nepřátel, manipulaci s předměty a světelné efekty.
    • O minor verzi poskočil i svobodný ekonomický simulátor OpenTTD s verzí 1.6.1, který především opravuje chyby.
    • REGoth je nový svobodný herní engine ke hře Gothic.
    • A další svobodný herní engine, OpenTomb, přináší podporu pro Tomb Ridera verze 1-5.
    • Herní engine Unity vydal verzi 5.4, která vylepšuje hlavně výkon.
    • 2D vesmírná akční strategie Defect přináší novátorský koncept, ve kterém po vystavění vesmírné lodi a splnění mise musíte porazit vaši loď z poslední mise.
    • Simulátor s RPG prvky Stardew Valley, o jejímž linuxovém portu jsem mylně psal už v květnu, konečně vyšel pro Linux.
    • Empire TV Tycoon je další z řady „tycoonovek“, v tomto případě se snažíte stát mediálním magnátem.
    • V pixelartové RPG Death Road to Canada sesbíráváte tým podivínů, zachraňujete psy a snažíte se přežít nájezdy zombies.
    • Hidden in Plain Sight je akční hra, která však podporuje pouze lokální multiplayer.
    • V puzzle Human: Fall Flat si pohrajete s fyzikou v plastickém světě.
    • Milovníky strachu potěší hororový survival Quadrant z nedaleké minulosti.
    • Move or Die, skvělý párty titul, ve kterém se pravidla hry mění každých 20 vteřin. Krom lokálního multiplayeru je podporována i hra on-line, takže si můžete zahrát s přáteli, kteří zrovna nejsou po ruce.
    • Infinium Strike je další ze sci-fi tower-defence her.
    • Fanouškovský port RPG Exit Fate vyšel s podporou Linuxu a Macu.
    • Remasterovaná verze klasické point-and-click adventury Day of the Tentacle Remastered z dílny LucasArts vydané původně roku 1993 přináší nejen novou grafiku, ale i zvuk.
    • Komunita kolem ve své době kontroverzní FPS Daikatana vydala patch 1.3, který přináší podporu Linuxu.
    • Trial by Viking je příjemně provedená 2D skákačka.
    • Po grafické stránce povedená rogue-like adventura Lost Sea vás zavede na ostrov pokladů.
    • A další hra s povedenou grafikou, tentokráte real-time strategie s humorným příběhem, s názvem Crush Your Enemies.
    • Milovníky puzzle potěší Patterna.
    • Point-and-click adventura Kentucky Route Zero se po dvou letech dočkala čtvrtého dílu.
    • Zřejmě nejlepším herním počinem za červenec, který je na Steamu ke stažení zcela zdarma a jehož hraní nezabere ani moc času, je Moirai.
    • Team Fortress 2 dostal nový patch, kde přibyly zvuky, nový mód, vylepšena byla grafika, ale hlavně přibyla možnost na vybraných serverech střádat hodnocení.

    Závěr

    Červenec byl na hry štědrý a i informace od tvůrců jsou pozitivní: pro Linux se chystají nové herní pecky, stejně jako nové verze legend, například Wormsů či remake původního System Shocku.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    19.8.2016 11:58
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - červenec 2016
    Škoda, že pro Linux zatím stále nevyšla žádná pořádná závodní hra (čekám na Dirt Rally) nebo kvalitní MMORPG (Champions of Regnum ani Ryzom nepočítám). :-(
    19.8.2016 13:02 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - červenec 2016
    Za závodní můžeš mrknout na DiRT Showdown, GRID Autosport nebo F1 2015, z MMORPG se zkus mrknout na Albion On-line (1.8.2016 byla vydána poslední beta verze před ostrým startem)
    Blaazen avatar 19.8.2016 12:48 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše 7 Mages
    Hra 7 Mages mi podle screenshotů připomíná starého Ishara 2. To byla ve své době parádní gameska.
    22.8.2016 11:18 Solitary
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 7 Mages
    Jde o navazovatele Bran Skeldalu, ale nenech se zmást, nemá to s nimi prakticky skoro nic společného a navíc jde o poměrně průměrnou hru, UI je odfláknuté (jde o port mobilní hry) a samotná hra postrádá hloubku a trpí laxním designem.
    22.8.2016 21:58 x
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 7 Mages
    UI jsem četl, že jsou skoro na vše klávesové zkratky, a tím postrádáním hloubky myslíš špatně zvládnuté dialogy, nebo špatný návrh levelů (laxní design)? Protože ty dialogy se ještě snaží předělat (alespoň pro překlady :-/). Design levelů v jednom z rozhovorů tvůrce zmiňoval, že se snažil, aby v levelu byly také hádanky pro daný level zvláštní, a hráči píšou o tom, že to rozhodně není nic lehkého...
    4.11.2021 10:06 spam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - červenec 2016
    Thanks for this great post, I find it very interesting and very well thought out and put together. I look forward to reading your work in the future baton rouge implant dentist
    6.11.2021 07:39 spam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - červenec 2016
    Awesome! Learned alot thanks so much keep posting more. homeremodelingtylertx.com
    17.11.2021 06:49 spam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - červenec 2016
    I really loved it here but are there any recent updates? Thanks bookkeepingbostonma.com
    17.11.2021 11:57 spam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - červenec 2016
    I really loved it here but are there any recent updates? Thanks cheap fence
    10.1.2023 13:25 Anthony Scotte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - červenec 2016
    Thanks for this great post, I find it very interesting and very well thought out and put together. I look forward to reading your work in the future... Newport roofing
    19.7.2023 18:20 spam
    Rozbalit Rozbalit vše Tiler Adelaide
    Actually, it's pretty good to see! Tiler Adelaide
    19.7.2023 18:21 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    Thanks for sharing! Tiler Adelaide
    19.7.2023 18:21 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    Thanks for letting us know! Tiler Wollongong
    19.7.2023 18:22 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    Excellent post! Concreters in Wollongong
    19.7.2023 18:22 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    Thanks for sharing this to public! Adelaide Landscaping
    19.7.2023 18:23 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    I visited Your blog and got a massive number of informative articles. I read many articles carefully and got the information that I had been looking for for a long time. Hope you will write such a helpful article in future. Thanks for writing.Tilers in Hobart
    19.7.2023 18:23 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    Very useful and informative post! Tiling Townsville
    14.12.2023 13:54 WilliamSEO
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ashyjones79
    On that site page, you'll see your depiction, for what reason not read through this. 슬롯할리우드
    19.7.2023 18:23 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    Very informative post! tiler melbourne
    19.7.2023 18:24 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    To be honest, I generally don’t read. But, this article caught my attention.digital marketing adelaide
    19.7.2023 18:24 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    I am really impressed with your writing style. Keep it up! Landscapers Canberra
    19.7.2023 18:25 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    Many thanks for sharing this! Adelaide Coolroom Hire
    19.7.2023 18:25 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    Thanks for sharing! Sliding Doors Adelaide
    19.7.2023 18:25 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    It's so kind of you! Solar Panels Adelaide
    19.7.2023 18:25 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    Many many thanks to you! Cleaning Services Adelaide
    19.7.2023 18:26 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    You presented your ideas and thoughts really well on the paper. adelaide electrician
    19.7.2023 18:26 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    What a great piece of article! seo adelaide
    19.7.2023 18:30 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    Please keep up the good work! drum lessons adelaide
    19.7.2023 18:33 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    I thik this is very helpfull post Canberra landscapers
    19.7.2023 18:33 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    Great Post! I learned a lot from this, Thank you! Canberra landscapers
    19.7.2023 18:33 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    Really nice article and helpful me Canberra landscapers
    19.7.2023 18:33 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    Nice article, waiting for your another Canberra landscapers
    19.7.2023 18:34 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    Such a great post! Glenelg North
    19.7.2023 18:34 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    Thats what I was looking for! air conditioning repair adelaide
    5.12.2023 08:43 william SEO
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ashyjones79
    I feel extremely cheerful to have seen your site page and anticipate such a large number of all the more engaging circumstances perusing here. Much appreciated yet again for every one of the points of interest. muka lu kayak kontol
    14.12.2023 15:03 WilliamSEO
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ashyjones79
    Incredible Blog! I might want to thank for the endeavors you have made in composing this post. I am trusting a similar best work from you later on also. I needed to thank you for this sites! Much obliged for sharing. Incredible sites! 카지노사이트
    19.7.2023 18:34 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    Good to know about this! Tilers Wollongong Albion Park
    19.7.2023 18:34 spam
    Rozbalit Rozbalit vše ashyjones79
    This is really very nice blog and so informative Bathroom Tilers Sydney
    29.1. 05:16 UFAAUTO789
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - červenec 2016
    สล็อต ufa789 เว็บพนันครบวงจร แทงบอล บาคาร่า สล็อต ครบจบที่เดียว
    30.1. 07:44 ยูฟ่าเบท168
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - červenec 2016
    A very awesome blog post. We are really grateful for your blog post. combat, law enforcement You will find a lot of approaches after visiting your post. I was exactly searching for. Thanks for such post and please keep it up. Great work. ยูฟ่าเบท168
    29.2. 10:42 Jholan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - červenec 2016
    Thank you for the informative blog and the opportunity it offers for sharing perspectives. www.appliancekitchener.com
    6.3. 12:32 Lanie09
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - červenec 2016
    I'm glad to have found this website; your contributions are appreciated. more info here
    15.3. 17:58 BETFLIXSUPERVIP
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - červenec 2016
    ทางเข้า betflixAfter reading your article I was amazed. I know that you explain it very well. And I hope that other readers will also experience how I feel after reading your article. Feel free to visit my website;

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.