abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 36
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 824 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Týden na ITBiz: Femtosekundový laser může zefektivnit úpravy grafenu pro tranzistory

    6. 11. 2023 | Redakce | Různé | 5941×

    První konference low-code a no-code. Femtosekundový laser může zefektivnit úpravy grafenu pro tranzistory. V oboru podnikových a IT služeb letos přibylo 10 tisíc zaměstnanců. Lenovo představuje vizi AI pro všechny i koncept ohebného telefonu. O co jde AWS v České republice a na Slovensku? Proč by malé a střední podniky měly investovat do správy sítě v cloudu. Konvergovaná bezpečnost podle TTC Marconi.

    První konference low-code a no-code (Plexima)

    V pražském byznysovém centru Spojka v Karlíně se konala první konference zaměřená na aplikace podporující uživatelské nastavování pomocí low-code a no-code. Organizovala ji společnost Plexima nabízející produkt Creatio, která také logicky byla jednou z vystavujících a přednášejících.

    Femtosekundový laser může zefektivnit úpravy grafenu pro tranzistory

    Masová výroba tranzistorů, elektrod nebo senzorů na bázi grafenu ještě naráží na několik překážek. Postrádáme dostatečně účinné techniky zpracování, které umožní strukturovat grafenové vrstvy v mikrometrovém a nanometrovém měřítku.

    V oboru podnikových a IT služeb letos přibylo 10 tisíc zaměstnanců

    Obor podnikových a IT služeb i letos vzrostl o 10 tisíc zaměstnanců. Vzhledem k plánům expanze 59 % center oborová asociace ABSL očekává, že v roce 2025 dosáhne obor kulatých 200 tisíc zaměstnanců. Nejrychleji rostoucími oblastmi podnikových a IT služeb byly letos služby kybernetické a informační bezpečnosti, IT podpora a datová analytika. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu ABSL, který asociace prezentovala na své 10. výroční konferenci začátkem listopadu v Brně.

    Lenovo představuje vizi AI pro všechny i koncept ohebného telefonu

    Společnost Lenovo představila na své každoroční globální konferenci Tech World konané v texaském Austinu vizi „AI pro všechny“. Letošní devátý ročník konference se zaměřil na to, jak Lenovo zapojuje sílu umělé inteligence k podpoře inteligentní transformace ve všech aspektech našeho života a v každém odvětví – od kapesních zařízení až po cloud – pomocí chytrých zařízení připravených pro umělou inteligenci, infrastruktury, řešení a služeb.

    O co jde AWS v České republice a na Slovensku?

    V Praze se konala v karlínském Foru konference AWS Cloud Day Prague. Při této příležitosti jsme měli možnost položit pár otázek Tiboru Kolejakovi, AWS Head of Enterprise pro Českou republiku a Slovensko.

    Proč by malé a střední podniky měly investovat do správy sítě v cloudu (HPE)

    Malé a střední podniky (SMB) jsou páteří ekonomik. Významnou měrou přispívají k tvorbě pracovních příležitostí a podporují hospodářský rozvoj. Nicméně převládající výzvy, jako je nedostatek kvalifikovaných pracovníků, inflace, kybernetické hrozby, dynamika hybridní práce a rychlé technologické změny, kladou stále větší tlak na to, aby byly schopné nadále prosperovat.

    Konvergovaná bezpečnost podle TTC Marconi

    Zatímco dříve jsme se pohybovali jen ve fyzickém světě a mezi hrozby patřily fyzická ohrožení, třeba na nás mohl spadnout balkon, dnes žijeme i ve virtuálním světě a přidaly za další hrozby jako například ztráta dat, identity apod. K ochraně je proto třeba přistupovat komplexně a jedním z těchto přístupů je konvergovaná bezpečnost, jak vysvětloval na semináři Martin Bajer z TTC Marconi.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.