abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 7
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 35
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 818 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Týden na ITBiz: Osvědčené postupy při protokolování cloudu

    29. 10. 2023 | Redakce | Různé | 4798×

    Zákazník nechce čekat, až si na něj operátor udělá čas. Nová data Salesforce ukazují „superuživatele“ umělé inteligence. Proč potřebujeme demokratizaci inovací? Veeam představil nové bezpečnostní funkce a pokročilou detekci malwaru. Osvědčené postupy při protokolování cloudu. Analýza: Technické podmínky k rychlému zavedení AI má v ČR téměř polovina firem.

    Zákazník nechce čekat, až si na něj operátor udělá čas (Soitron)

    Udržet si v dnešní době zákazníka může být náročné. S jejich spokojeností, a tím pádem i věrností, může ale pomoci umělá inteligence. AI má potenciál zlepšit zákaznickou zkušenost a tím i konkurenceschopnost firem. České firmy se podle společnosti Soitron nicméně právě zde často potýkají s nedostatečným odborným přístupem k využití AI, což může vést k frustraci zákazníků, negativním zpětným vazbám nebo i až ke ztrátě zákazníků. Ukazuje se totiž, že využívání AI často trpí nekvalitní implementací a péčí.

    Nová data Salesforce ukazují „superuživatele“ umělé inteligence

    Společnost Salesforce zveřejnila svou novou studii Generative AI Snapshot Research. Z průzkumu vyplývá, že 49 % lidí již použilo generativní AI, přičemž více než třetina těchto uživatelů využívá technologii AI denně a plánuje ji používat ještě více. Z údajů však také vyplývá, že polovina lidí tuto technologii nikdy nepoužila a 64 % z nich by ji používalo více, kdyby byla bezpečná/zabezpečená.

    Proč potřebujeme demokratizaci inovací? (Red Hat)

    Poskytnout pohled pod pokličku vlastních technologií? Spolupracovat s konkurencí? Pro mnoho firem je to i dnes stále nepředstavitelné – chrání své domnělé klenoty jako Fort Knox. Tento způsob myšlení, tedy uzavírání se, namísto společného řízení nového vývoje, už ale nefunguje.

    Veeam představil nové bezpečnostní funkce a pokročilou detekci malwaru

    Veeam Software oznámil aktualizaci platformy Veeam Data Platform 23H2, která zahrnuje i novou verzi řešení Veeam Backup & Replication v12.1. Oznámení proběhlo v rámci globální akce VeeamON Resiliency Summit. Aktualizace Veeam Data Platform 23H2, která je postavena na principech zabezpečení dat, obnovy dat a svobody dat, obsahuje pokročilejší zabezpečení dat, detekci malwaru, automatickou obnovu i funkce hybridního cloudu, které umožňují udržet podniky v chodu i tváří v tvář rostoucímu množství ransomwarových a ostatních kybernetických útoků.

    Osvědčené postupy při protokolování cloudu

    Jak protokolovat cloudové služby? Jaká data sbírat, aby z nich podnik mohl vytěžit maximum a přitom se jimi nezahltil, respektive neměl s jejich zpracováním a uchováváním zbytečné vysoké náklady? Existují v této oblasti nějaké doporučené/osvědčené postupy (best practices)? Několik tipů přináší Christopher Tozzi na ITPro Today.

    Analýza: Technické podmínky k rychlému zavedení AI má v ČR téměř polovina firem

    Technické podmínky k rychlému zavedení umělé inteligence (AI) má v Česku téměř polovina firem, její rozvoj však brzdí manažeři i legislativa. Potenciální rozsah práce, kterou může AI převzít, se například v administrativě pohybuje v rozmezí 25 až 30 procent pracovní náplně. Vyplývá to z dat, které má k dispozici poradenská společnost RSM.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.