abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 11:00 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8.0 textového editoru GNU nano (Wikipedie). Podrobný přehled novinek a oprav v oznámení v diskusním listu info-nano nebo v souboru ChangeLog na Savannah. Volbou --modernbindings (-/) lze povolit "moderní" klávesové zkratky: ^C kopírování, ^V vložení, ^Z vrácení zpět, … Tato volba je aktivována také pokud binárka s nano nebo link na ni začíná písmenem "e".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 23:22 | IT novinky

    Před 60 lety, 1. května 1964, byl představen programovací jazyk BASIC (Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 22:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 12.0 minimalistické linuxové distribuce (JeOS, Just enough Operating System) pro Kodi (dříve XBMC) a multimediálního centra LibreELEC (Libre Embedded Linux Entertainment Center). Jedná se o fork linuxové distribuce OpenELEC (Open Embedded Linux Entertainment Center). LibreELEC 12.0 přichází s Kodi 21.0 "Omega".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:55 | Nová verze

    Microsoft vydal novou velkou aktualizaci 2404.23 v září 2019 pod licencí SIL Open Font License (OFL) zveřejněné rodiny písma Cascadia Code pro zobrazování textu v emulátorech terminálu a vývojových prostředích.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:33 | Nová verze

    OpenTofu, tj. svobodný a otevřený fork Terraformu vzniknuvší jako reakce na přelicencování Terraformu z MPL na BSL (Business Source License) společností HashiCorp, bylo vydáno ve verzi 1.7.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci. Vypíchnout lze State encryption.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.4. 23:55 | Humor

    Spouštět webový prohlížeč jenom kvůli nákupu kávy? Nestačí ssh? Stačí: ssh terminal.shop (𝕏).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    30.4. 18:11 | Nová verze

    Yocto Project byl vydán ve verzi 5.0. Její kódové jméno je Scarthgap. Yocto Project usnadňuje vývoj vestavěných (embedded) linuxových systémů na míru konkrétním zařízením. Cílem projektu je nabídnou vývojářům vše potřebné. Jedná se o projekt Linux Foundation.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.4. 17:56 | Nová verze

    Operační systém 9front, fork operačního systému Plan 9, byl vydán v nové verzi "do not install" (pdf). Více o 9front v FQA.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.4. 13:11 | Nová verze

    Svobodná webová platforma pro sdílení a přehrávání videí PeerTube (Wikipedie) byla vydána v nové verzi 6.1. Přehled novinek i s náhledy v oficiálním oznámení a na GitHubu. Řešeny jsou také 2 bezpečnostní chyby.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (29%)
     (29%)
     (43%)
     (0%)
    Celkem 7 hlasů
     Komentářů: 1, poslední dnes 10:56
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Podnikové služby a vývoj softwaru

    3. 9. 2018 | Redakce | Různé | 1382×

    IT odborníci podle Českého statistického úřadu. Co chystá Apple? Amazon překonal Alphabet. Novinky od Aceru.

    Podnikové služby přenášejí zkušenosti s automatizací procesů do softwaru

    Zkušenosti z úspěšných projektů robotizace vybraných finančních a HR procesů v pražském centru podnikových služeb SAP Services přispívají k rozvoji platformy SAP Leonardo. Cenné jsou prý zejména analýzy a návrhy nejlepších praktik, postupů a inovací z oblasti HR, stejně jako zkušenosti s využitím prvků umělé inteligence a strojového učení.

    ICT odborníci v České republice podle dat ČSÚ

    Informační a komunikační technologie (ICT) jsou v dnešní době nedílnou součástí každodenního života. Není se tedy co divit, že roste i potřeba odborníků, kteří by se o ně starali a dále je rozvíjeli. Až by se mohlo zdát, že „ajťákem“ je dnes každý druhý. Často je probíraná také výše jejich platů. Že ICT odborníků není zase až tolik a že nadprůměrné platy mají jen někteří z nich, ukazují následující statistiky.

    Synology DiskStation Manager 6.2

    Koncem května uvolnila Synology finální verzi svého operačního systému DSM 6.2 pro datová úložiště, který byl v beta verzi k dispozici již od října minulého roku, kdy jsme se mu rovněž věnovali. Během uplynulých měsíci prošel řadou úprav, a tak se pojďme podívat tři měsíce po jeho uvedení, jak finálně vypadají implementovaní novinky.

    Které technologie pomohou smazat rozdíly mezi lidmi a stroji?

    Rodící se a postupně dospívající technologie, jako je AI, umožní podnikům, aby byly všudypřítomné, vždy dostupné a připojené k obchodním ekosystémům. Hype křivka rodících se technologií letos opět odráží více než 2 000 technologií na všech ostatních hype křivkách publikovaných společností Gartner. Sama pak zahrnuje vybraných 35 technologií, které odhalují pět nových technologických trendů, jež pomohou smazat hranice mezi lidmi a stroji.

    Zprávičky

    Samořiditelné mohou být i traktory. V české živočišné výrobě se první robotizované stáje objevily před deseti lety.

    Češi letos utratili v e-shopech o 11 % víc než loni. Více než 43 % prodejů technického (nepotravinářského) zboží se v ČR uskuteční v internetových obchodech.

    Apple chystá tři nové telefony s novým designem i barvami. V nové nabídce bude špičkový iPhone s úhlopříčkou displeje 6,5 palce. Jde o dosud největší telefon firmy.

    Roste počet útoků zaměřených na IoT. Nejrozšířenějším malwarem v ČR i ve světě zůstává CoinHive, těžící kryptoměnu Monero.

    Od včerejška lze v e-shopech platit pomocí Google Pay. Výhodou tohoto řešení má být úspora času, není nutné pokaždé znovu vyplňovat dlouhé formuláře s platebními údaji.

    Marže sázkových firem jsou na internetu proti pobočkám poloviční. Sázkaři online volí nižší počet příležitostí s menší, ale pravděpodobnější výhrou.

    Toyota a Uber chtějí autonomní řízení vyvíjet společně. Sériově vyráběná autonomní vozidla mají vlastnit a provozovat nezávislí fleetoví operátoři

    S cenami operátorů je nespokojených 44 % lidí, zjistil výzkum. Nejpozitivněji hodnotili ceny mobilních operátorů mladší uživatelé ve věku 15 až 34 let.

    Gartner: Huawei je před Applem. Celosvětové prodeje chytrých telefonů během 2. čtvrtletí 2018 rostly o 2 %.

    Acer inovuje napříč portfoliem notebooků a all-in-one počítačů Aspire. Novinky: Aspire Z 24, Aspire 7, 5 a 3, vše s novými procesory a podporou asistentky Alexa.

    Virus získává údaje pacientů, ČR zatím nezasáhl. Současné útoky jsou úspěšné především ve Windows XP, které jsou ve zdravotnickém sektoru dosud rozšířené.

    GPS navigace v chytrých brýlích může ovlivnit fungování mozku. Vědecká studie praví: Už po třech měsících se zhoršuje prostorová paměť.

    Bezpečnost má být decentralizovaná. Nový průzkum společnosti Accenture ukázal, že méně než třetina šéfů informační bezpečnosti (CISO) spolupracuje na plánu bezpečnostní politiky firem a rozpočtu.

    Cena akcií Amazonu poprvé překonala hranici 2000 USD. Amazon je nyní za Applem druhou nejhodnotnější veřejně obchodovanou firmou z USA. Letos v březnu se mu podařilo překonat Alphabet.

    Přibývá malwaru předinstalovaného v mobilních zařízeních. V 1. pololetí 2018 se zdvojnásobil dopad kryptominerů a hackeři stále častěji útočí i na cloudové infrastruktury.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    5.9.2018 10:52 e
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz: Podnikové služby a vývoj softwaru
    Technicka: nezasekl se vam tu tak nejak ponekud sloupecek "Piseme jinde" ? Linky na zpravy nekde z kvetna.
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.