abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 779 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Podnikové služby a vývoj softwaru

    3. 9. 2018 | Redakce | Různé | 1382×

    IT odborníci podle Českého statistického úřadu. Co chystá Apple? Amazon překonal Alphabet. Novinky od Aceru.

    Podnikové služby přenášejí zkušenosti s automatizací procesů do softwaru

    Zkušenosti z úspěšných projektů robotizace vybraných finančních a HR procesů v pražském centru podnikových služeb SAP Services přispívají k rozvoji platformy SAP Leonardo. Cenné jsou prý zejména analýzy a návrhy nejlepších praktik, postupů a inovací z oblasti HR, stejně jako zkušenosti s využitím prvků umělé inteligence a strojového učení.

    ICT odborníci v České republice podle dat ČSÚ

    Informační a komunikační technologie (ICT) jsou v dnešní době nedílnou součástí každodenního života. Není se tedy co divit, že roste i potřeba odborníků, kteří by se o ně starali a dále je rozvíjeli. Až by se mohlo zdát, že „ajťákem“ je dnes každý druhý. Často je probíraná také výše jejich platů. Že ICT odborníků není zase až tolik a že nadprůměrné platy mají jen někteří z nich, ukazují následující statistiky.

    Synology DiskStation Manager 6.2

    Koncem května uvolnila Synology finální verzi svého operačního systému DSM 6.2 pro datová úložiště, který byl v beta verzi k dispozici již od října minulého roku, kdy jsme se mu rovněž věnovali. Během uplynulých měsíci prošel řadou úprav, a tak se pojďme podívat tři měsíce po jeho uvedení, jak finálně vypadají implementovaní novinky.

    Které technologie pomohou smazat rozdíly mezi lidmi a stroji?

    Rodící se a postupně dospívající technologie, jako je AI, umožní podnikům, aby byly všudypřítomné, vždy dostupné a připojené k obchodním ekosystémům. Hype křivka rodících se technologií letos opět odráží více než 2 000 technologií na všech ostatních hype křivkách publikovaných společností Gartner. Sama pak zahrnuje vybraných 35 technologií, které odhalují pět nových technologických trendů, jež pomohou smazat hranice mezi lidmi a stroji.

    Zprávičky

    Samořiditelné mohou být i traktory. V české živočišné výrobě se první robotizované stáje objevily před deseti lety.

    Češi letos utratili v e-shopech o 11 % víc než loni. Více než 43 % prodejů technického (nepotravinářského) zboží se v ČR uskuteční v internetových obchodech.

    Apple chystá tři nové telefony s novým designem i barvami. V nové nabídce bude špičkový iPhone s úhlopříčkou displeje 6,5 palce. Jde o dosud největší telefon firmy.

    Roste počet útoků zaměřených na IoT. Nejrozšířenějším malwarem v ČR i ve světě zůstává CoinHive, těžící kryptoměnu Monero.

    Od včerejška lze v e-shopech platit pomocí Google Pay. Výhodou tohoto řešení má být úspora času, není nutné pokaždé znovu vyplňovat dlouhé formuláře s platebními údaji.

    Marže sázkových firem jsou na internetu proti pobočkám poloviční. Sázkaři online volí nižší počet příležitostí s menší, ale pravděpodobnější výhrou.

    Toyota a Uber chtějí autonomní řízení vyvíjet společně. Sériově vyráběná autonomní vozidla mají vlastnit a provozovat nezávislí fleetoví operátoři

    S cenami operátorů je nespokojených 44 % lidí, zjistil výzkum. Nejpozitivněji hodnotili ceny mobilních operátorů mladší uživatelé ve věku 15 až 34 let.

    Gartner: Huawei je před Applem. Celosvětové prodeje chytrých telefonů během 2. čtvrtletí 2018 rostly o 2 %.

    Acer inovuje napříč portfoliem notebooků a all-in-one počítačů Aspire. Novinky: Aspire Z 24, Aspire 7, 5 a 3, vše s novými procesory a podporou asistentky Alexa.

    Virus získává údaje pacientů, ČR zatím nezasáhl. Současné útoky jsou úspěšné především ve Windows XP, které jsou ve zdravotnickém sektoru dosud rozšířené.

    GPS navigace v chytrých brýlích může ovlivnit fungování mozku. Vědecká studie praví: Už po třech měsících se zhoršuje prostorová paměť.

    Bezpečnost má být decentralizovaná. Nový průzkum společnosti Accenture ukázal, že méně než třetina šéfů informační bezpečnosti (CISO) spolupracuje na plánu bezpečnostní politiky firem a rozpočtu.

    Cena akcií Amazonu poprvé překonala hranici 2000 USD. Amazon je nyní za Applem druhou nejhodnotnější veřejně obchodovanou firmou z USA. Letos v březnu se mu podařilo překonat Alphabet.

    Přibývá malwaru předinstalovaného v mobilních zařízeních. V 1. pololetí 2018 se zdvojnásobil dopad kryptominerů a hackeři stále častěji útočí i na cloudové infrastruktury.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    5.9.2018 10:52 e
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz: Podnikové služby a vývoj softwaru
    Technicka: nezasekl se vam tu tak nejak ponekud sloupecek "Piseme jinde" ? Linky na zpravy nekde z kvetna.
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.