abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 36
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 824 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Týden na ITBiz: V IT ubývá nabízených pozic, firmy začínají více vyžadovat docházku na pracoviště

    2. 10. 2023 | Redakce | Různé | 5653×

    V IT ubývá nabízených pozic, firmy začínají více vyžadovat docházku na pracoviště. Účinnost datacenter s chlazením od Schneider Electric. Ness za 30 let působení na českém trhu dodal přes 2 500 projektů. Využití AI v obchodním modelu. Salesforce standardizuje globální infrastrukturu hybridního cloudu na Red Hat Enterprise Linuxu.

    V IT ubývá nabízených pozic, firmy začínají více vyžadovat docházku na pracoviště

    V oboru IT a telekomunikací došlo letos k mírnému úbytku nabízených pozic, a to zejména kvůli přehodnocování náplně jednotlivých rolí, centralizaci kompetencí a slučování pracovních pozic. Firmy také začaly vyžadovat častější docházku zaměstnanců na pracoviště a zvýšily i preferenci náboru do stavu oproti B2B smlouvám s OSVČ. Hlad po lidech nicméně dále přetrvává. Mzdy v Praze na 67 % IT pozic dosahují v horním rozpětí šesticiferných hodnot; v Brně je situace podobná, na mzdu 100 tisíc a více dosáhne 57 % IT pozic. Meziročně mzdy rostly o 8-10 %. Vyplývá to z komplexního průzkumu mezd personální agentury Grafton Recruitment.

    Účinnost datacenter s chlazením od Schneider Electric

    Společnost Schneider Electric podnikající v oblasti řízení energie a automatizace, navázala spolupráci se společností STACK Infrastructure, která je vývojářem a provozovatelem datových center na celém světě. Společně prezentovali energetickou účinnost a chlazení datacenter.

    Ness za 30 let působení na českém trhu dodal přes 2 500 projektů

    V letošním roce uplynulo 30 let působení předního systémového integrátora a dodavatele IT řešení Ness na českém trhu, nejprve v podobě APP Group a od roku 2003 jako Ness Czech. Během své existence přispěla společnost v ČR k elektronizaci veřejné správy a služeb občanům či digitalizaci firemních procesů v mnoha významných společnostech.

    Využití AI v obchodním modelu (Stratox)

    Kdy a jak, použít AI, při rozhodování ve firmě, a jakou? Na tyto otázky odpovídá Patrik Horný ze společnosti Stratox, která má i vlastní platformu CodeNOW pro snazší začleňování AI do podnikových aplikací.

    Salesforce standardizuje globální infrastrukturu hybridního cloudu na Red Hat Enterprise Linuxu

    Red Hat oznámil, že společnost Salesforce standardizuje svou globální infrastrukturu hybridního cloudu na platformě Red Hat Enterprise Linux. Red Hat Enterprise Linux pomáhá společnosti s rozsáhlou transformací podnikání pro uspokojení poptávky zákazníků a poskytuje flexibilnější a konzistentnější základ pro nasazení hybridního cloudu s vylepšeným zabezpečením. Platforma umožňuje společnosti Salesforce uvolnit cenné vývojářské zdroje a zároveň konsolidovat IT systémy, což přispívá k lepším obchodním výsledkům pro zákazníky.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.