abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 5
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 33
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 806 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Virtuální realita pro podniky

    26. 8. 2018 | Redakce | Různé | 1172×

    Linuxové jádro optimalizované pro Azure. Dron roznáší kávu. Výsledky: Avast, Xiaomi, Alibaba.

    Lenovo má tři nové modely řady ThinkPad T

    Odolný, výkonný notebook, na který je za každých okolností spoleh. Každý profesionál o takovém stroji sní. Stálicí na nebi profesionálních pracovních zařízení jsou už dlouhá léta notebooky ThinkPad řady T. A letošní novinky v této řadě určitě stojí za pozornost.

    Virtuální realita v podnikovém IT

    Podnikové aplikace ve stále větší míře využívají virtuální a rozšířenou realitu. Otázkou zůstává, jak technologii integrovat do ekosystému IT a stávajících pracovních procesů. Nedávná analýza asociace ABSL se soustředila především na změny, které technologie VR vyvolá v rámci podnikových služeb.

    Zprávičky

    Trh virtuální a rozšířené reality se za pět let zvětší 16krát. Dnes více než 40 % trhu stále připadá na herní aplikace.

    Egypt se stal další zemí se silnou kontrolou internetu. Vězení nebo pokuta hrozí už jen za návštěvu „závadných webů“. Úřady mohou dohlížet na jakékoli účty na sociálních sítích.

    Ruští mobilní operátoři začali rušit vnitrostátní roaming. Za poskytování služeb mimo domovský region uživatele získali 4 největší operátoři loni 30 miliard rublů.

    Zaměstnanci Googlu kritizují chystanou verzi čínského vyhledávače. Firma se v červnu rozhodla nepokračovat v projektu Maven, který vyvíjel umělou inteligenci pro bezpilotní letouny.

    Kabelová Nej.cz koupila firmy Telconet a Kyklop. V současnosti je Nej.cz po UPC a O2 třetím největším poskytovatelem kabelové televize a internetu v Česku.

    Nový ransomware vydělal útočníkům za 2 týdny více než 640 000 dolarů. některé prvky nového ransomwaru Ryuk jsou podobné ransomwaru HERMES, který je spojován se severokorejskou skupinou Lazarus.

    Avast v pololetí zvýšil hrubý provozní zisk o 11 %. Avast v květnu vstoupil na burzu v Londýně. Nabídková cena ohodnotila celý podnik na zhruba 2,4 miliardy liber.

    Xiaomi se vrací k zisku. Xiaomi zveřejnila první výsledky hospodaření od červencové primární nabídky akcií, ze které získala 4,72 miliardy dolarů.

    SUSE a Microsoft vyvinuly linuxové jádro optimalizované pro Microsoft Azure. Nové jádro má umožnit rychlejší přístup k novým funkčnostem Azure, např. ke zrychlení síťových prvků s SR-IOV.

    Acronis True Image 2019. Software pro osobní zálohování nabízí ochranu proti ransomwaru na bázi AI a blockchainovou autentizaci.

    Zisk firmy Alibaba klesl o 41 %, příjmy ale o 61 % vzrostly. Zakladatel firmy Alibaba Jack Ma patří mezi nejbohatší lidi v Číně.

    Součástí e-receptu v SMS bude nově i odkaz na kód na internetu. Systém SMS byl původně zamýšlený jen jako doplněk e-receptů, jeho nečekaná obliba zkomplikovala práci lékárníkům.

    Během Dnů dopravy zdarma utratili zákazníci téměř čtvrt miliardy. Vzhledem k tomu, že on-line nákupům léto příliš nepřeje, byla akce podle zapojených e-shopů úspěšná.

    Trest za vynesení informací z NSA. Za únik informací o hackerském útoku dostala žena v USA 63 měsíců.

    IBM si nechala patentovat dron, jenž rozpozná únavu a doručí kávu. Zařízení vypadá jako malý vrtulník, k jehož spodní části je připevněno lanko s držákem na kávu.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    27.8.2018 11:21 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz: Virtuální realita pro podniky
    Kolik procent trhu s VR tvoří porno? Není to těch zbylých 60%?
    27.8.2018 17:33 mica
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz: Virtuální realita pro podniky
    Jistě ne a necpi to na každý server, na který narazíš (místo toho se běž raději věnovat sexu, ať na něho neustále nemusíš myslet).

    P.S. V obrázkové klikací hře jsem dosáhl plný počet bodů, heč!
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.