abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14.1 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:55 | Zajímavý software

    Společnost Kaspersky vydala svůj bezplatný Virus Removal Tool (KVRT) také pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 12:33 | Nová verze

    Grafický editor dokumentů LyX, založený na TeXu, byl vydán ve verzi 2.4.0 shrnující změny za šest let vývoje. Novinky zahrnují podporu Unicode jako výchozí, export do ePub či DocBook 5 a velké množství vylepšení uživatelského rozhraní a prvků editoru samotného (např. rovnic, tabulek, citací).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    včera 12:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 7.0 LTS open source monitorovacího systému Zabbix (Wikipedie). Přehled novinek v oznámení na webu, v poznámkách k vydání a v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:11 | Nová verze

    Organizace Apache Software Foundation (ASF) vydala verzi 22 integrovaného vývojového prostředí a vývojové platformy napsané v Javě NetBeans (Wikipedie). Přehled novinek na GitHubu. Instalovat lze také ze Snapcraftu a Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.6. 17:00 | IT novinky

    Společnost AMD na veletrhu Computex 2024 představila (YouTube) mimo jiné nové série procesorů pro desktopy AMD Ryzen 9000 a notebooky AMD Ryzen AI 300.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.6. 16:22 | Nová verze

    OpenCV (Open Source Computer Vision, Wikipedie), tj. open source multiplatformní knihovna pro zpracování obrazu a počítačové vidění, byla vydána ve verzi 4.10.0 . Přehled novinek v ChangeLogu. Vypíchnout lze Wayland backend pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Výchozí nastavení a bezpečnost – 6 tipů, co by firmy měly zkontrolovat

    31. 1. 2021 | Redakce | Různé | 1940×

    Většina zákaznické podpory se má přesunout z mobilních aplikací na messagingové platformy. Úskalí digitalizace a výhody open source. WAN Edge Platform: Cisco nabízí bezpečné zavádění cloudu. Dell P3221D – kancelářský komfort pro váš zrak. Výchozí nastavení a bezpečnost: 6 tipů, co by firmy měly zkontrolovat.

    SAP představil platformu pro transformaci podnikání

    SAP představil platformu pro přeměnu v inteligentní podnik. Řešení RISE with SAP umožňuje zákazníkům přepracovat stávající procesy a dosahovat díky tomu lepších obchodních výsledků, a to bez ohledu na to, v jaké fázi digitální transformace se aktuálně nacházejí. Díky rozsáhlému partnerskému ekosystému umožňuje společnost SAP svým zákazníkům těžit z této transformace rychle, pružně a bez nutnosti velkých počátečních investic.

    Většina zákaznické podpory se má přesunout z mobilních aplikací na messagingové platformy

    Gartner zveřejnil nejdůležitější předpovědi pro oblast zákaznických služeb a podpory pro rok 2021 a další léta. Vyplývá z nich například, že do roku 2025 vymění nativní mobilní aplikace za messaging 80 % organizací zákaznické podpory a služeb, aby tak zlepšily zákaznický zážitek.

    Úskalí digitalizace a výhody open source (Red Hat)

    Covid je všude kolem nás a naším bezprostředním cílem je chránit životy a živobytí, a to je správně. Jakmile však pandemie ustoupí a vrátíme se do normálního života, začneme se zabývat dalšími dopady, které virus měl. Jedním z nich je zrychlená digitalizace podnikání.

    WAN Edge Platform: Cisco nabízí bezpečné zavádění cloudu

    Společnost Cisco představila svoji novou platformu WAN Edge Platform, která zákazníkům má pomoci přejít přechod do cloudu a zajistit bezpečnou a automatizovanou konektivitu pro přístup k aplikacím běžícím v cloudu, v datových centrech i na okraji sítě. Základním nabídky síťových zařízení řízených záměrem jsou směrovače řady Cisco Catalyst 8000 Edge.

    Dell P3221D – kancelářský komfort pro váš zrak

    Pro řadu lidí, zvláště pokud se vám již horší zrak, není 4K rozlišení při čtení a práci s textem úplně příjemné. A tak stejně dochází k úpravám nastavení, jako ke zvětšení fontů nebo ikon. Navíc málokterá kancelářská činnost vyžaduje skutečně 4K rozlišení, a koupě velkého displeje je motivována hlavně velikostí plochy, a nikoliv oním 4K. Dell P3221D s úhlopříčkou 31,5“ a rozlišením QHD (2560 x 1440) je tak velice pragmatickým řešením, které splňuje veškeré požadavky na kancelářský monitor. Proti 4K Dellu U3219Q s UltraSharp panelem je osazen levnějším IPS panelem v matném provedení. Panel má tedy proti špičkovému displeji menší jas a méně ostřejší vykreslení, což byste poznali třeba na práci s drátovým modelem v CAD programech. Je to dáno tím, že dvojnásobně dražší UltraSharp má rozteč pixelů 0,182×0,182 a tedy 140 pixelů na palec (PPI), zatímco P3221D umí rozteč 0,2727 x 0,2727 mm a 98,24 PPI.

    Výchozí nastavení a bezpečnost: 6 tipů, co by firmy měly zkontrolovat

    To, že výchozí konfigurace, především defaultní jména a hesla, bývají příčinou mnoha bezpečnostních incidentů, je věc dobře známá. Kromě výchozích hesel je ale mnohde pro zajištění bezpečnosti často potřeba měnit i další nastavení. Fungování řady zařízení metodou plug-and-play přímo svádí k tomu je prostě zapojit do sítě a bez dalšího začít používat. Problém může být třeba i v nastavení některých cloudových služeb. Curtis Franklin na webu DarkReading v této souvislosti vypočítává, na co by si měly podniky dávat v této souvislosti největší pozor.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.