abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 5
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 31
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 801 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBiz.cz – Integrační platforma pro IoT jako rozcestník

    7. 3. 2017 | Redakce | Různé | 1514×

    Česko má v digitální ekonomice co zlepšovat. Miniprojektor Acer K137i pro mobilní práci i zábavu. Konfigurační nástroje pro rychlejší tvorbu nabídek. Bezpečnostní přehled: Jak obejít ochranu ASLR.

    Integrační platforma pro IoT jako rozcestník

    Datasys je softwarehouse a systémový integrátor, který je partnerem velkých světových výrobců. Věnuje se řadě oblastí, v poslední době také internetu věcí, pro který vyvinul integrační platformu. Co integrační platforma Datasys řeší, umí a nabízí, jsme se ptali Martina Nováka, který v této společnosti pracuje jako Head of Marketing and Business Development.

    Česko má v digitální ekonomice co zlepšovat

    Index digitální ekonomiky a společnosti (DESI) za rok 2017 ukazuje, že EU dosáhla pokroku, ale mezi nejdůležitějšími digitálními hráči a zeměmi, které vykazují nižší výkonnost, je stále příliš velká mezera. Česká republika je na 18. místě.

    Miniprojektor Acer K137i pro mobilní práci i zábavu

    Miniprojektory umějí nabídnout hodně muziky v malém balení, jak ukazuje půlkilový LED projektor Acer K137i. Kdo si s sebou chce vozit na cestách velký obraz, ať už na práci či zábavu, nezbývá mu než se zaměřit na kategorii miniprojektorů. Displeje či televizory vůbec nepřipadají v úvahu, pokud chcete vykouzlit obraz přesahující 17 palců a běžné projektory také zrovna moc mobilní nejsou kvůli hmotnosti kolem 3 kg.

    Konfigurační nástroje pro rychlejší tvorbu nabídek

    Zákazníci jsou stále náročnější a vyžadují produkty, které splňují tři základní požadavky: kvalitu, flexibilitu a rychlost dodávky. Výrobcům dnes nestačí se soustředit na udržení kvality za konkurenceschopnou cenu, ale musejí svým zákazníkům či prodejcům navíc garantovat přesnou konfiguraci a rychlý termín dodávky. Jak je získat na svou stranu a zajistit, aby poptávali vaše a nikoliv konkurenční produkty?

    Bezpečnostní přehled: Jak obejít ochranu ASLR

    V jakých českých městech je nejvíc malwaru? Škodlivý kód volaný pomocí SQL triggeru. Vývoj ransomwaru. Přehled zranitelností a oprav: Windows, Flash Player, Aerospike, jádro Linuxu, Java, Python…

    Výběr ze zpráviček

    Německý řetězec Aldi zahájí internetový prodej v Číně.

    Projednání telekomunikační novely se zkrátí, možná bude do voleb.

    Snapchat má po vstupu na burzu hodnotu 34 miliard.

    Umělou inteligenci pro poker vyvíjeli i čeští vědci.

    Hodnota bitcoinu poprvé překonala cenu zlata.

    Minecraft děti agresi příliš nevystavuje.

    Před 170 lety se narodil vynálezce telefonu Alexander Graham Bell.

    Praha a střední Čechy mají 11 programů v DVB-T2.

    SpaceX příští rok dopraví dva lidi k Měsíci.

    Ford chce v roce 2021 komerčně nasadit plně autonomní vůz.

    Kybernetické útoky proti Rakousku prováděl Turek žijící v USA.

    V USA zemřel hráč PC her během 24hodinového herního maratonu.

    Nedokážete se odpojit? Aneb průvodce digitální úzkostí.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.