abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    dnes 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    29.5. 21:11 | IT novinky

    Společnost Framework Computer představila novou vylepšenou verzi svého modulárního notebooku Framework Laptop 13 s Intel Core Ultra Series 1, displej s lepším rozlišením a novou webovou kameru. Přímo do Česka jej zatím koupit nelze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (90%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 1038 hlasů
     Komentářů: 17, poslední dnes 15:31
    Rozcestník

    Týden na ITBiz.cz – Ohrožení javových aplikačních serverů, první router na platformě Qualcomm MU EFX a odolný tablet Fujitsu v testu

    20. 11. 2015 | Redakce | Různé | 1867×

    Apple v Evropě najme 1000 nových zaměstnanců, firma Square poskytující mobilní platební platby je na burze, akcie překvapivě silně stouply, Anonymous ohlásili kyberútoky proti Islámskému státu, Sharp vyzval zaměstnance k nákupům firemních výrobků, TomTom bude poskytovat mapy řidičům Uberu, roste zájem vládních agentur o uživatele Facebooku...

    Jak vybrat nové CRM? Odlišnosti mezi systémy ubývají

    Pro výběr systému CRM existují stovky metrik. Jeden „sofistikovanější“ přístup, jenž zohledňuje i mínění současných a bývalých zákazníků si dovolíme nabídnout.

    Bezdrátový rychlík v testu: Linksys EA8500 Max-Stream AC2600 MU-MIMO

    Opravdu rychlých routerů není na trhu až tolik a Linksys EA8500 jako první, který se představil světu na platformě Qualcomm MU EFX je ideální volbou pro malé firmy nebo pracovní skupiny, kterým zařízení umožní například rychlé sdílení dat z fileserverů.

    Veeam v Česku raketově roste, v Praze otevře R&D centrum

    Cloud, právě ten je hlavním motorem růstu české pobočky společnosti Veeam Software, která se specializuje na řešení pro zajištění vysoké dostupnosti.

    Proč provozovat SAP HANA na IBM Power?

    V létě 2015 proběhla portace in-memory databáze SAP HANA na platformu IBM Power, zákazníci již tedy nemusejí spoléhat výhradně na klasickou Intel x86.


    Glosa: Zákony jako klacky pod nohy

    Nově přijímaná evropská legislativa může zkomplikovat život agregátorům. Samotné hypertextové odkazy problematické nejsou – zdá se.


    Tablet do nepohody – Fujitsu Stylistic V535

    Fujitsu V535. Odolný tablet, kterému nevadí trocha vody, prachu, pády nebo otloukání. Je odpovědí na požadavky zákazníků, kteří chtějí nástroj, o nějž se nebudou muset bát, že na dešti dostane rýmičku...


    Bezpečnostní přehled: Ohrožení javových aplikačních serverů

    Zabezpečení chytrých domácností. Google také skončí s Windows XP. Jak se vypořádat s ransomwarem Linux.Encoder. DDoS útok trvající dva týdny. Má smysl zkusit vyděračům DDoS útokem zaplatit výpalné? Záplaty: Microsoft, Adobe, SAP, Joomla...

    V zabezpečení firemních dat není prostor pro kompromisy

    Výpadek v dostupnosti aplikací může způsobit nedozírné následky, organizace se proto začínají stále častěji zajímat o to, kde budou jejich data umístěna a jakým způsobem budou chráněna.


    Výběr ze zpráviček

    Platební firma Square je na burze, akcie překvapivě silně stouply.

    Na newyorskou burzu včera vstoupila společnost Square, která nabízí zpracování plateb přes mobilní zařízení. Akcie během debutu překvapivě vzrostly až o 64 procent.

    Apple v Evropě najme 1000 nových zaměstnanců

    Irská pobočka americké společnosti Apple podle vyjádření Tima Cooka do poloviny roku 2017 zaměstná okolo tisícovky nových pracovníků.

    Hnutí Anonymous ohlásilo kyberútoky proti Islámskému státu, napadlo už přes 5500 účtů islamistů na Twitteru

    Hackerští aktivisté Anonymous podniknou masivní kybernetické útoky proti radikálnímu hnutí Islámský stát, které se přihlásilo k odpovědnosti za páteční atentáty v Paříži.

    Sharp vyzval zaměstnance k nákupům firemních výrobků

    Ztrátový japonský výrobce elektroniky Sharp se na své zaměstnance obrací s novým plánem, který má podpořit jeho hospodářské výsledky...

    Zájem vládních agentur o uživatele Facebooku roste

    Facebook oznámil, že množství požadavků vládních agentur z celého světa na zpřístupnění dat o uživatelích jeho sociální sítě v první polovině roku 2015 dramaticky vzrostlo.

    Británie kvůli IS buduje elitní kybernetické útočné síly

    Britská rozvědka buduje elitní kybernetické útočné jednotky, jejichž terčem budou členové Islámského státu, hackeři a další nepřátelské síly.

    TomTom bude poskytovat mapy řidičům Uberu

    Nizozemský TomTom uzavřela kontrakt s americkým Uberem a bude poskytovat řidičům Uberu digitální mapy a informace o aktuální dopravě.

    Německý úřad vyšetřuje kvůli prodeji audioknih Apple a Amazon

    Německý antimonopolní úřad zahájil vyšetřování obchodních vztahů mezi americkým výrobcem elektroniky Apple a internetovým prodejcem Amazon.

    Apple jedná s bankami o nové platební službě

    Americká společnost Apple podle nových informací deníku Wall Street Journal jedná s tamními bankami o možnosti vytvoření nové služby, která by umožnila lidem posílat si peněžní prostředky přímo mezi sebou za pomoci mobilních zařízení.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.