abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 743 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník


    Vložit další komentář
    7.1.2003 12:27 Primitif
    Rozbalit Rozbalit vše xdosemu a xfs
    Po instalaci xdosemu do redhatu 6.2 (a 7.1) se mi pokazde zhroutil xfontserver... Co s tim? :)
    8.1.2003 00:49 dobra rada nad zlato;-)
    Rozbalit Rozbalit vše xdosemu a xfs
    Ze by smazat RH a nainstalovat si Debian?
    8.1.2003 14:07 Jan Marek | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše xdosemu a xfs
    Nevim, co vedlo xfs k padu, ale xdosemu hleda standardne font vga (lze upravit v konfiguraku dosemu.conf direktivou $_X_font) Honza Marek
    8.1.2003 21:43 abiturient@worldonline.cz
    Rozbalit Rozbalit vše dosemu a vice disku
    Zdravím, je nějak možné přinutit dosemu, aby "uměl" i disky D:, E:, ..... Nějak jsem to nikde nenašel. Pokud jsem nekoho uvedl do varu hloupou otazkou, omlouvam se....
    9.1.2003 08:09 Pavel Stržínek | skóre: 11 | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše dosemu a vice disku
    v dosemu.conf nebo v dosemurc volbou $_hdimage - seznam oddělený mezerami. Např: $_hdimage = "c.img /dev/hda1 /dev/hdd2:ro" Pajosh
    9.1.2003 11:42 Jan Marek | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše dosemu a vice disku
    Je to mozne resit taky primo za behu dosemu, ale pouze, pokud chcete pripojit konkretni adresar v Linuxu (treba taky disketovou mechaniku, kterou mate nekde namountovanou apod.): je na to prikaz lredir. zkuste: lredir help Zdravi
    Honza Marek
    12.1.2003 16:55 Olda
    Rozbalit Rozbalit vše dosemu a vice disku
    Vytvoř si pouze odkazy k souborům
    18.1.2003 15:51 Tomáš Tatoušek
    Rozbalit Rozbalit vše PKUNZIP ABRA GOLD for DOS
    Děkuji za nakopnutí. Drobná poznámka: PKUNZIP.EXE se musí nakopírovat do adresáře /abragold/____.tmp. Tento vlastně vznikne při první násilně přerušené instalaci v důsledku chybějícího 'PKUNZIP'. Při další instalaci se sice objeví hláška znovu, ale po odentrování se instalace rozběhne. V configu musí být nutně DOS=UMB,HIGH, jinak se to nerozjede.
    9.2.2003 08:14 Tomáš Tatoušek
    Rozbalit Rozbalit vše Tisk v ABRA for DOS
    Poprosil bych o radu. Ve freedos mi tisk například programem edit.exe funguje. Abru ale zaboha nemohu přinutit cokoli tisknout. Chyba bude asi někde v nastaveni abry /tiskové definice/definice tiskáren atd. Nevim jakou tiskarnu ze seznamu vybrat, popřípadě si jí nadefinovat. Díky.
    20.6.2003 10:46 Petr Vodicka
    Rozbalit Rozbalit vše Jak nainstalovat MS-DOS?
    Mozna hloupa otazka, ale jak vlastne nainstalovat pod Linuxem MS-DOS z instalacnich disket aby pak chodil pod DoeEmu? FreeDos se instaluje jednoduse - proste se to prekopiruje do adresare s DosEmu, ale to u MS-DOS nejde.
    Josef Kufner avatar 1.8.2003 00:02 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Jak nainstalovat MS-DOS?
    xdosemu -A Melo by to normalne nabootovat z diskety a mozna i normalne instalovat
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    24.6.2003 08:55 Pepino
    Rozbalit Rozbalit vše Mapovani klaves v textove konzoli
    Kdyz jsem v textove konzoli spustil dosemu, zjistil jsem ze aplikace v nem spustene nereaguji na klavesove zkratky typu CTRL+F1. V xdosemu vse funguje, takze predpokladam, ze to neni nastaveni dosemulatoru, ale primo mapovanim klaves v linuxu.

    Vypis sekvence F1, enter, CTRL+F1

    • v xtermu:
    • cat
      ^[OP
      ^[O5P
      
    • v textove konzoli 'linux'
    • cat
      ^[[[A
      ^[[[A
      

    Nevite jak namapovat (jak vytvorit mapovaci soubor) pro setfont ?
    Diky za nakopnuti :)

    21.9.2004 09:54 Kníže
    Rozbalit Rozbalit vše Asi nejhloupější dotaz
    Potřeboval bych provozovat starý FOXPRO soft pod LINUX - specialitou je, že bere data z COM portu - připojená váha. JAK NA TO ?????? Děkuji.
    15.2.2005 15:18 Pajan80 | Hrubínova 836, Neratovice
    Rozbalit Rozbalit vše jak spustit DosEmu
    Zdravim Vás všechny uživatele Linuxu a hlavně Ty, kteří se zabívají emulací dosu pod programem DosEmu. Používám Mandrake Linux a chtěl bych rozchodit starší dosové hry, ale zatim se mi to nezdařilo, nainstaloval jsem dosemu, ale nevim jak ho spustit a ani nevim, kam se nainstaloval, v Linuxu dělám jen krátkou dobu, tak se omlouvám za svou neznalost. Budu moc rád, když mi někdo z Vás pomůže. Předem dík za pomoc. Odpovědi mi prosim posílejte na e-mailovou adresu nebo zanechte vzkaz.

    vm86plus service not available in your kernel

    Mám tento problém s dosemu-1.2.2-44 v OpenSUSE_10.2_64. Tuším, že vm86plus je asi modul, ale v jádře není. Ani jsem ho nikde nenašel. Na netu jsem našel jen hodně staré diskuze o tom, že v jádře 2.1xx už tento modul je. Jak to ale vypadá, tak v jádře 2.6.xx už zase není.

    Víte někdo, jak rozjet dosemu? Dík.

    8.5.2007 08:38 Olin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vm86plus
    8.5.2007 23:05 Tomáš Večerka
    Rozbalit Rozbalit vše Vestavěné DPMI, XMS a EMS v dosemu - dá se vypnout?
    Nainstaloval jsem si dosemu, vypadá že chodí, ale nejde spustit účetní soft CEZAR (respektive naběhne, ale potom hodí hlášku "Program nelze spustit" při zavádění konkrétního modulu (v principu CEZAR.EXE volá UCTO.EXE a to vyhodí tu hlášku)). Dělá to pod FreeDOS i MS-DOS_5. Myslím, že by to mohl být problém vestavěné DPMI, XMS a EMS v dosemu. Samozřejmě to mapřežvýkne ani HIMEM.SYS a EMM386.EXE z MS-DOSu. Zkuste poradit. Dekuji.
    14.8.2007 12:57 Milan Strakoš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vestavěné DPMI, XMS a EMS v dosemu - dá se vypnout?
    Mel jsem stejny problem (stejne chovani), kdyz jsem Cezar spoustel v DOSemu (ale z Linux serveru se Sambou) a problem byl v pravech zapisu namountovaneho adresare s Cezarem.
    16.10.2007 21:47 Viktor Moravec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vestavěné DPMI, XMS a EMS v dosemu - dá se vypnout?
    Měl bych prosbu na pana Svatoše, zda bys se mohl trochu podělit o zkušenost z rozchozením programu Cezar pod DOSEMU. Osobně se pokouším o podobné nasazení programu a narážím na poměrně zásadní problém s uzamykáním souborů. Projevuje se to tak, že při vstupu do konkrétního modulu aplikace např. SKLAD končí jeho další běh hláškou "čekám na uvolnění dat" a dál nelze pokračovat. Podotýkám že zatím nepracuji s programem v síti a data jsou uložena na lokálním FS. Co mne nejvíce překvapuje je, že demoverze programu CEZAR běžela normálně a uvedený jev nastal až při pokusu nasadit reálnou aplikaci s daty firmy. Přijde mi to jako kdyby aplikace využívala nějaké nedokumentované funkce DOSu, které v emulátoru odlišném od prostředí M$ nejsou realizované. Navíc jsem při pátraní po informacích na netu narazil na http://www.e-firma.cz/view.php?cisloclanku=2005042602 kde se autor vyjadřuje takto: "Velmi komplikované a rizikové jsou i pokusy rozchodit programy Cézar pod DOSemu."

    Prosím všechny, kdo mají zkušenosti s nasazením systému CEZAR pod DOSEMU, aby se podělili o své praktické zkušenosti...
    3.10.2008 18:23 mex
    Rozbalit Rozbalit vše CUPS
    Tento skvely navod jsem uspesne pouzil, ale pri nastaveni tiskarny jsem narazil na to, ze muj OS Ubuntu 8.04 pouziva CUPS. Moc se v nastaveni CUPS nevyznam. Muze nekdo prepsat postup pro LPRng na postup pro CUPS.
    26.6.2023 13:10 Adilkhatri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dosemu - II
    검증된 파워볼사이트 를 찾으신다면 eos파워볼사이트 가 있는 파워볼사이트추천 에서 파워볼 을 즐기시길 바랍니다. 5년 이상 운영된 메이저업체 이며 지금까지 많은분들께 사랑받은 안전한파워볼사이트 입니다. 안전한파워볼사이트
    29.6.2023 09:53 Adilkhatri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dosemu - II
    I comprehend this section. I understand You put an a large number of battle to establish this story. I appreciate your procedure. 먹튀검증

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.