abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 04:22 | Komunita

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za březen (YouTube).

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 16:44 | Nová verze

ESP-IDF (Espressif IoT Development Framework), tj. oficiální vývojový framework pro vývoj aplikací na mikrokontrolérech řady ESP32, byl vydán v nové verzi 6.0. Detaily na portálu pro vývojáře.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:33 | Nová verze

DeepMind (Alphabet) představila novou verzi svého multimodálního modelu, Gemma 4. Modely jsou volně k dispozici (Ollama, Hugging Face a další) ve velikostech 5-31 miliard parametrů, s kontextovým oknem 128k až 256k a v dense i MoE variantách. Modely zvládají text, obrázky a u menších verzí i audio. Modely jsou optimalizované pro běh na desktopových GPU i mobilních zařízeních, váhy všech těchto modelů jsou uvolněny pod licencí Apache 2.0. Návod na spuštění je už i na Unsloth.

NUKE GAZA! 🎆 | Komentářů: 7
    včera 03:55 | Nová verze

Cursor (Wikipedie) od společnosti Anysphere byl vydán ve verzi 3. Jedná se o multiplatformní proprietární editor kódů s podporou AI (vibe coding).

2.4. 19:55 | Zajímavý projekt

Průkopnická firma FingerWorks kolem roku 2000 vyvinula vícedotykové trackpady s gesty a klávesnice jako TouchStream LP. V roce 2005 ji koupil Apple, výrobu těchto produktů ukončil a dotykové technologie využil při vývoji iPhone. Multiplatformní projekt Apple Magic TouchstreamLP nyní implementuje funkcionalitu TouchStream LP na současném Apple Magic Trackpad, resp. jejich dvojici. Diskuze k vydání probíhá na Redditu.

|🇵🇸 | Komentářů: 0
    2.4. 18:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 10.3 sady aplikací pro SSH komunikaci OpenSSH. Přináší řadu bezpečnostních oprav, vylepšení funkcí a oprav chyb.

2.4. 15:11 | Zajímavý software

Cloudflare představil open source redakční systém EmDash. Jedná se o moderní náhradu WordPressu, která řeší bezpečnost pluginů. Administrátorské rozhraní lze vyzkoušet na EmDash Playground.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    2.4. 14:00 | Komunita

Bratislava OpenCamp 2026 zverejnil program a spustil registráciu. Štvrtý ročník komunitnej konferencie o otvorených technológiách prinesie 19 prednášok na rôzne technologické témy. Konferencia sa uskutoční v sobotu 25. apríla 2026 v priestoroch FIIT STU v Bratislave.

2.4. 13:44 | Humor

Na iVysílání lze zhlédnout všechny díly kultovního sci-fi seriálu Červený trpaslík.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    2.4. 04:44 | IT novinky

Společnost Valve aktualizovala přehled o hardwarovém a softwarovém vybavení uživatelů služby Steam. Podíl uživatelů Linuxu dosáhl v březnu 5,33 % (Windows -4,28 %, OSX +1,19 %, Linux +3,10 %). Nejčastěji používané linuxové distribuce jsou Arch Linux, Linux Mint a Ubuntu. Při výběru jenom Linuxu vede SteamOS Holo s 24,48 %. Procesor AMD používá 67,48 % hráčů na Linuxu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    Které desktopové prostředí na Linuxu používáte?
     (15%)
     (7%)
     (1%)
     (12%)
     (30%)
     (3%)
     (5%)
     (1%)
     (14%)
     (23%)
    Celkem 1220 hlasů
     Komentářů: 30, poslední včera 20:20
    Rozcestník

Dotaz: Statistický keylogger

27.8.2006 21:48 fakenickname | skóre: 42 | blog: fakeblog
    Statistický keylogger
    Přečteno: 521×
    Zdravíčko,
      zajímalo by mě, zda lze, a pokud ano, tak čím, sledovat veškerý vstup z klávesnice. Nepotřebuji zaznamenávat text, jen by mě zajímalo, kolik tak denně zmáčknu kláves, kolikrát kterou apod. Neznáte něco takového? Dalo by se to sestrojit ze základních unixových nástrojů? Díky..

Odpovědi

29.8.2006 22:35 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Statistický keylogger
    Tuhle jsem to zrovna hledal a nasel jsem velice jednoduchy (cca 50 radek) program uberkey. lkl mi nechtel spravne zobrazovat zmacknute klavesy (spatna prace s US keymapou).
    29.8.2006 23:13 Jan Martinek | skóre: 43 | blog: johny | Brno
    Ale fuj! Oba programy čtou data přímo z portu 0x60. To je jak v dobách hlubokého DOSu. Copak neexistuje nějaké rozumné jaderné API? Nebo aspoň Xkové API? Vůbec nejvíc by se mi líbilo, kdyby to šlo přímo pomocí gtk, ale to mám asi smůlu.
    29.8.2006 23:27 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Hmm, proc ne? Hlavne ze to funguje... Dalsi moznosti by mohl byt sebek z projektu Honeynet, ale nezkousel jsem.
    29.8.2006 23:50 Jan Martinek | skóre: 43 | blog: johny | Brno
    Třeba proto, že je to další program, který musí běžet jako root, že vůbec nemá potuchy o aktuálním rozložení klávesnice, že nebude fungovat s USB klávesnicemi. Největší prasárna je, že šahá na porty, které jsou již v jádře obslouženy - viz /proc/ioports. Kdyby se takhle dělalo všechno, tak jde linux do kytek.

Jenže sám bych to líp nedokázal, takže si tady můžu leda tak křičet do zdi.
    30.8.2006 14:08 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Jenže sám bych to líp nedokázal, takže si tady můžu leda tak křičet do zdi.

Tak tak...
    29.8.2006 23:14 fakenickname | skóre: 42 | blog: fakeblog
    uberkey je sice docela fajn, ale neni to uplne ono.. asi si to budu muset nejak splacat sam.. ale jinak thx
    30.8.2006 14:43 tuxmartin | skóre: 39 | blog: tuxmartin | Jicin

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.