abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 22:33 | Nová verze

Byla vydána nová major verze 5.0.0 svobodného multiplatformního nástroje BleachBit (GitHub, Wikipedie) určeného především k efektivnímu čištění disku od nepotřebných souborů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    2.5. 22:22 | Komunita

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za duben (YouTube).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 19:11 | IT novinky

Provozovatel čínské sociální sítě TikTok dostal v Evropské unii pokutu 530 milionů eur (13,2 miliardy Kč) za nedostatky při ochraně osobních údajů. Ve svém oznámení to dnes uvedla irská Komise pro ochranu údajů (DPC), která jedná jménem EU. Zároveň TikToku nařídila, že pokud správu dat neuvede do šesti měsíců do souladu s požadavky, musí přestat posílat data o unijních uživatelích do Číny. TikTok uvedl, že se proti rozhodnutí odvolá.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 11:22 | Zajímavý projekt

Společnost JetBrains uvolnila Mellum, tj. svůj velký jazykový model (LLM) pro vývojáře, jako open source. Mellum podporuje programovací jazyky Java, Kotlin, Python, Go, PHP, C, C++, C#, JavaScript, TypeScript, CSS, HTML, Rust a Ruby.

2.5. 09:11 | Bezpečnostní upozornění

Vývojáři Kali Linuxu upozorňují na nový klíč pro podepisování balíčků. K původnímu klíči ztratili přístup.

1.5. 20:00 | Komunita

V březnu loňského roku přestal být Redis svobodný. Společnost Redis Labs jej přelicencovala z licence BSD na nesvobodné licence Redis Source Available License (RSALv2) a Server Side Public License (SSPLv1). Hned o pár dní později vznikly svobodné forky Redisu s názvy Valkey a Redict. Dnes bylo oznámeno, že Redis je opět svobodný. S nejnovější verzí 8 je k dispozici také pod licencí AGPLv3.

1.5. 19:22 | IT novinky

Oficiální ceny Raspberry Pi Compute Modulů 4 klesly o 5 dolarů (4 GB varianty), respektive o 10 dolarů (8 GB varianty).

30.4. 22:33 | Nová verze

Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.

30.4. 17:44 | Zajímavý článek

Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.

karkar | Komentářů: 0
    30.4. 12:11 | Humor

Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (58%)
     (1%)
     (9%)
     (21%)
     (4%)
     (2%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 510 hlasů
     Komentářů: 19, poslední 30.4. 11:32
    Rozcestník

Dotaz: Nečitelné písmo v digiKamu

otula avatar 6.1.2007 11:57 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Nečitelné písmo v digiKamu
    Přečteno: 179×

Mám nečitelně drobné písmo v popisech a informačních bublinách v digiKamu. V nastavení jsem nic ohledně velikosti fontů nenašel, pomocí témat se dají měnit jen barvy...

Pokud je to potřeba upravit ve zdrojových kódech, klidně to upravím a překompiluji, jen nevím kde.

Zde je ukázka, jak to vypadá http://otakar.ic.cz/digikam.png

Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.

Odpovědi

6.1.2007 12:40 xjsvoboda | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nečitelné písmo v digiKamu
    zapni si vyhlazovani hran pismen.
    6.1.2007 12:43 xjsvoboda | skóre: 2
    samozrejme myslim v systemu.

PS: jestli nemas naistaluj si plugins a kipi plugins. Zmasobis moznosti digikamu :)
    otula avatar 6.1.2007 13:51 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov

Vyhlazování nechci 8-) a pluginy mám včetně kipi

Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    6.1.2007 15:01 finn | skóre: 43 | blog: finnlandia | 49° 44´/13° 22´
    Změna DPI X serveru by měla pomoct, ale zvětší se písmo i všude jinde (man xorg.conf, DisplaySize).
    Užívej dne – možná je tvůj poslední.
    otula avatar 6.1.2007 15:39 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    To je mi jasné, ale k tomuto se uchýlit nechci. Digikam má patrně natvrdo nastavenu velikost toho fontu o 2 menší, než je systémové písmo v KDE. Prohledával jsem i zdroják digikamu, ale nejsem programátor, a se svým selským rozumem se mi nepodařilo najít místo, kde je to nastaveno. Takže jsem se nakonec zeptal zde.
    6.1.2007 15:53 Andrej Herceg | skóre: 43
    Program digiKam nepoužívam, ale skús pozrieť v súbore albumfiletip.cpp funkciu void AlbumFileTip::updateText(). Podľa toho sú tie prvky robené pomocou html, takže hľadaj aj inde font size=.
    6.1.2007 15:54 Andrej Herceg | skóre: 43
    Možno pomôže nastaviť v Kontrolnom centre KDE väčšiu minimálnu veľkosť písma (Prezeranie webu/Písma).
    otula avatar 6.1.2007 16:24 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Tam mám 9, tím to nebude, ale zkusím se pohrát s tím cpp souborem.
    6.1.2007 16:27 Andrej Herceg | skóre: 43
    Skús tam dať viac (predsa len s font size=-1 sa to dosť zmenší).
    6.1.2007 16:31 Andrej Herceg | skóre: 43
    Ovplyvňuje to aj stredná veľkosť fontu. Skús urobiť jednoduché html a daj tam <font size=-1>Testovací text</font> a skontroluj veľkosti písmen v konquerori.
    otula avatar 6.1.2007 19:05 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    To s digikamem vůbec nesouvisí. I když jsem dal minimální velikost 18 a průměrnou 20, byla tam pořád malinkatá písmenka.
    6.1.2007 19:26 Andrej Herceg | skóre: 43
    Máš pravdu (qt nezaujíma veľkosť fontu pre kde). Takže pomôže odstrániť to size=-1 alebo nastaviť inú veľkosť fontu pre d->label. Skús najskôr editovať binárny súbor. Nájdi to size=-1 a zmeň to na size=1 . Uvidíš, či je problém v tomto nastavení veľkosti fontu.
    otula avatar 6.1.2007 19:55 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    V binárce jsem to nenašel, ale už se jdu vrhnout na zdrojáky
    6.1.2007 22:22 Andrej Herceg | skóre: 43
    Pozri libdigikam.so a showfoto a -1 zmeň na +1.
    otula avatar 6.1.2007 22:43 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Tak jsem to spáchal :-) Ve žlutých bublinách to zabralo (písmo je tam teď až moc velké ;-) ), ale v popiskách jsou stále mravenci
    6.1.2007 23:00 Andrej Herceg | skóre: 43
    Teraz už vieš, že stačí zmeniť (odstrániť) v zdrojákoch to size=-1. To druhé pozri v súbore albumiconview.cpp funkcia void AlbumIconView::updateItemRectsPixmap() riadky d->fnXtra.setPointSize(fnSz-2); (sú dva) (zmeň to fn-2 na fn-1 alebo fn). Alebo nastav v KDE väčšie písmo. :)
    otula avatar 6.1.2007 23:59 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    To fn-2 si ještě vyhledám. Už jsem si pomocí skriptu našel všechny ty font size=-1 a poměnil. K výsledku jsem se stále ještě nedopídil, ale každopádně ti MOC DĚKUJI :-) Dobrou noc a ještě jednou díky.
    otula avatar 6.1.2007 20:52 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Tak jsem to konečně spáchal a vůbec to nepomohlo (ani jsem nepřišel na to, co za písmo jsem vlastně změnil. Jak budu mít čas, zkusím prohledat další soubory a poměnit to všude a pak uvidím ;-)

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.