abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 19:44 | Zajímavý článek

Před 32 lety, 6. června 1993, byl spuštěn první český WWW server (ještě pod TLD .cs), pro potřeby fyziků zabývajících se problematikou vysokých energií.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 16:11 | Zajímavý software

Střílečku Borderlands 2 lze v rámci výprodeje série Borderlands na Steamu získat zdarma napořád, když aktivaci provedete do 8. června 19:00.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 15:11 | Nová verze

Byla vydána nová verze 2.22 svobodného video editoru Flowblade (GitHub, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Videoukázky funkcí Flowblade na Vimeu. Instalovat lze také z Flathubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    5.6. 15:00 | Komunita

Canonical Launchpad vypíná systém správy verzí Bazaar. Vývojáři mohou své repozitáře do 1. září přemigrovat na Git.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    5.6. 13:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 2.53.21 svobodného multiplatformního balíku internetových aplikací SeaMonkey (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    5.6. 12:33 | Komunita Ladislav Hagara | Komentářů: 19
    5.6. 11:22 | Komunita

Na Indiegogo byla spuštěna kampaň na podporu linuxového telefonu Liberux NEXX s osmijádrovým procesorem Rockchip RK3588S, 32 GB LPDDR4x RAM a 6.34″ 2400×1080 OLED displejem. Cena telefonu je 1 310 eur.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    5.6. 11:11 | Komunita

Miro Hrončok vyhrál volby do Fedora Council. Mezi sedmi kandidáty, kteří se ucházeli o dvě křesla, nakonec získal nejvíce hlasů - 1089. Česká komunita má tak po delší době opět zástupce v nejvyšším orgánu Fedory.

5.6. 04:33 | Zajímavý software

Redox OS (Wikipedie), tj. mikrokernelový unixový operační systém naprogramovaný v programovacím jazyce Rust, nově podporuje X11 a GTK 3.

5.6. 02:55 | IT novinky

Dnes po celém světě startuje prodej herní konzole Nintendo Switch 2.

Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    Jaký je váš oblíbený skriptovací jazyk?
     (55%)
     (33%)
     (7%)
     (2%)
     (0%)
     (0%)
     (3%)
    Celkem 221 hlasů
     Komentářů: 14, poslední 2.6. 08:30
    Rozcestník

Dotaz: nx6325 a nefungujici sledovani stavu baterie

pitat450 avatar 11.2.2007 19:17 pitat450 | skóre: 10
    nx6325 a nefungujici sledovani stavu baterie
    Přečteno: 334×
    ahoj,

Na mem notebooku nx6325, merak nereaguje na odpojeni a pripojeni kabelu, tudiz nesleduje skutecny stav baterie. Skutecny stav se zobrazi az po rebootu. Nefunguje ani
     cat /proc/acpi/battery/C1BF/state
    , nebot ukaze stav ktery se nacetl po bootu. Nasel sem zde na foru reseni s odpojenim modulu
    psmouse
    pred rebootem, avsak modprobe mi pise ze modul neexistuje.

Mam fedoru core 5, gnome (>gnome-power-manager)

Predem dekuji za odpoved. :)

pitat450

Odpovědi

11.2.2007 19:41 pierre | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nx6325 a nefungujici sledovani stavu baterie
    tu je riesenie
    11.2.2007 21:56 Martin Tůma | skóre: 39 | blog: RTFM | Praha

Je možný, že ve FC5 je psmouse "napevno" v jádru. Pokud ano, nezbude ti momentálně nic jinýho, než si zkompilovat vlastní jádro. Můžeš se taky pokusit pomoci vývojářům jádra problém řešit v "jaderný" bugzille.

Každý má právo na můj názor!
    11.2.2007 23:24 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Musím se přidat. Stejný problém mám na stejném počítači na SuSE 10.2 na distribučním jádru 2.6.18.2-34 default. Ovšem na Mandrivě 2007 tento problém nebyl. Vše jelo v pořádku. Viz odkaz na předchozí diskuzi, řešení jsem tam nenašel. Další rada jak zazněla s rmmod psmouse tak výsledek je akorát : ERROR: Module psmouse does not exist in /proc/modules

Zatím to řešit nepotřebuji nebot jsem stále na sítí ale za 14 dní se budu pohyboat mimo sít a sledování bude třeba.

Nevíte někdo jestli se dá stáhnout distribuční jádro pro SuSE ale vyšší? Například z cookeru nebo z něčeho podobného? Nebo se nabízí jenom default. Zkusil bych jestli by jiné jádro nepomohlo.

Co se týká kompilace vlastního tak nebudu vypisovat všechny důvody ale prostě nemám čas si číst x stránek jak na to, dále co vše tam přidat atd. Včetně toho že si na to prostě nevěřím.
    Don´t worry, be happy.
    12.2.2007 01:36 Martin Tůma | skóre: 39 | blog: RTFM | Praha

Podívejte se do souboru /proc/config.gz (předpokládá, že je distribuční jádro zkompilováno s podporou pro zjištění konfigurace jádra z běžícího jádra což by každá slušná distribuce měla mít) a vyhledejte tam řetězec CONFIG_MOUSE_PS2. Pokuď je u něj =y, což na 99,9% bude, jinak by vám touchpad vůbec nefungoval, tak máte ovladač pro touchpad pevně v jádru a nijak ho z něj neodstraníte.

Přechodem na nové jádro si můžete, ale spíš nemusíte pomoci - je totiž dost pravděpodobné, že i v novém jádře bude podpora PS/2 "napevno". V tom případě Vám do doby, než vývojáři jádra problém vyřeší, opravdu moc jiných možností jak problém obejít než kompilace vlastního jádra nezbývá...

Každý má právo na můj názor!
    12.2.2007 01:43 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Ano, je to tak jak říkáš, u CONFIG_MOUSE_PS2 mám y. Moc mě to neutěšilo. Spíše mě překvapuje že u té mandrivy toto nebylo, a to ani s jádrem určeným přímo pro notebooky. Proto bych rád zkusil novější jádro jestli se tento problém bude projevovat i tam. Ale i tak díky za informaci
    Don´t worry, be happy.
    12.2.2007 10:01 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Nevím jak to je v mandrivě, ale pokud si můžeš stáhnout zdrojáky distribučního jádra (což asi jo) tak je stáhni, nahraj ten config a uprav jen CONFIG_MOUSE_PS2 na modul (asi m). Ulož, dej make,potom make install, make modules_install a je hotovo. Případně si můžeš přidělat práci s checkinstallem a udělat si balíčky.
    Můj blog Pokud máte taky blog, můžeme vyměnit odkazy :)
    12.2.2007 10:01 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Nevím jak to je v mandrivě, ale pokud si můžeš stáhnout zdrojáky distribučního jádra (což asi jo) tak je stáhni, nahraj ten config a uprav jen CONFIG_MOUSE_PS2 na modul (asi m). Ulož, dej make,potom make install, make modules_install a je hotovo. Případně si můžeš přidělat práci s checkinstallem a udělat si balíčky.
    Můj blog Pokud máte taky blog, můžeme vyměnit odkazy :)
    12.2.2007 11:11 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Teď mám openSuSE, no, teď to asi nechám. Stejně si k tomu budu muset něco přečíst tak asi až bude chvíle času. I když tento postup se zdá jednoduchý. Než něco začnu dělat tak tomu musím rozumnět což kolem jádra se říci nedá
    Don´t worry, be happy.
    pitat450 avatar 13.2.2007 23:11 pitat450 | skóre: 10
    ok diky, takze odpoved zni: zkompiluj si vlastni jadro, tak to mam potom dalsi otazku... existuje naka repository kde stahnout configy pro kompilaci jadra rekneme pro nejaky specialni notebook? Rikal sem si ze u notebooku by to mohlo existovat nebot maj vsechny stejne hardwarove slozeni a tudiz co funguje na jednom notebooku pujde i na jinem???????

Diky pitat450
    pitat450 avatar 27.2.2007 21:02 pitat450 | skóre: 10
    nejvetsi prdel je, ze asi pred dvema dny sem pustil notas, a ukazatel baterie me brubezne referoval jak nabiji baterku, stestim bez sebe sem odpojil sit a...sup, fedorka to poznala :) bohuzel nyni je vse ve starych kolejich...:(takze sem si to moc neuzil
    28.2.2007 17:19 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Hlásím, u openSuSE po aktualizace kpowersave v KDE sledování stavu baterie funguje :-), Jsem šťastnej jak blecha
    Don´t worry, be happy.
    pitat450 avatar 20.3.2007 21:53 pitat450 | skóre: 10
    No mně taky funguje v případech, kdy je baterie vybitá k nule...to znamená že mi laptop tzv. žuchne...potom vše funguje tak jak má. Bohužel když je baterie dobitá a restartnu, stav baterie nereaguje na odpojení kabelu ani neukazuje přibývání či ubývání procent. Nesouvisí to nějak s kritickým stavem baterie a následným zaptnutím modulu?

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.