abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 22:33 | Nová verze

Byla vydána nová major verze 5.0.0 svobodného multiplatformního nástroje BleachBit (GitHub, Wikipedie) určeného především k efektivnímu čištění disku od nepotřebných souborů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    2.5. 22:22 | Komunita

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za duben (YouTube).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 19:11 | IT novinky

Provozovatel čínské sociální sítě TikTok dostal v Evropské unii pokutu 530 milionů eur (13,2 miliardy Kč) za nedostatky při ochraně osobních údajů. Ve svém oznámení to dnes uvedla irská Komise pro ochranu údajů (DPC), která jedná jménem EU. Zároveň TikToku nařídila, že pokud správu dat neuvede do šesti měsíců do souladu s požadavky, musí přestat posílat data o unijních uživatelích do Číny. TikTok uvedl, že se proti rozhodnutí odvolá.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 11:22 | Zajímavý projekt

Společnost JetBrains uvolnila Mellum, tj. svůj velký jazykový model (LLM) pro vývojáře, jako open source. Mellum podporuje programovací jazyky Java, Kotlin, Python, Go, PHP, C, C++, C#, JavaScript, TypeScript, CSS, HTML, Rust a Ruby.

2.5. 09:11 | Bezpečnostní upozornění

Vývojáři Kali Linuxu upozorňují na nový klíč pro podepisování balíčků. K původnímu klíči ztratili přístup.

1.5. 20:00 | Komunita

V březnu loňského roku přestal být Redis svobodný. Společnost Redis Labs jej přelicencovala z licence BSD na nesvobodné licence Redis Source Available License (RSALv2) a Server Side Public License (SSPLv1). Hned o pár dní později vznikly svobodné forky Redisu s názvy Valkey a Redict. Dnes bylo oznámeno, že Redis je opět svobodný. S nejnovější verzí 8 je k dispozici také pod licencí AGPLv3.

1.5. 19:22 | IT novinky

Oficiální ceny Raspberry Pi Compute Modulů 4 klesly o 5 dolarů (4 GB varianty), respektive o 10 dolarů (8 GB varianty).

30.4. 22:33 | Nová verze

Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.

30.4. 17:44 | Zajímavý článek

Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.

karkar | Komentářů: 0
    30.4. 12:11 | Humor

Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (58%)
     (1%)
     (9%)
     (21%)
     (4%)
     (2%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 510 hlasů
     Komentářů: 19, poslední 30.4. 11:32
    Rozcestník

Dotaz: CUPS vs GIMP - netiskne

Gilhad avatar 17.7.2007 18:06 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    CUPS vs GIMP - netiskne
    Přečteno: 1567×
    Mam HP psc 1215, pripojeny prez USB k Gentoo pocitaci.

Nainstaloval jsem cups, gimp, gimp-print, hplip, s USE='cups foomaticdb gtk gimprint ppds scanner'. Prosel jsem instalaci v CUPS, vytisknul zkusebni stranku, vytiskl soubor pomoci lp -d HPpsc1215 jmeno_souboru. Pocud dobre.

Ale z GIMPu neumim tisknout. Ve File/Print vyberu HPpsc1215, model HP 1200, prikazova radka lp -s -dHPpsc1215 -o raw. Dam tisknout, tvari se ze ano, CUPSW chvilicku ukazuje, ze ma job, pak ze job uspesne skoncil, ale z tiskarny nic neleze.

Dal jsem si logovani CUPS na debug, ale az na 'cupsdAuthorize: No authentication data provided.' nevidim nic podezrele se tvariciho ..

Odpovědi

17.7.2007 22:31 etit
    Rozbalit Rozbalit vše Re: CUPS vs GIMP - netiskne
    Zdravím,

mně funguje následující postup:

1 - na záložce "Nastavení tiskárny" v rolovací nabídce "Název tiskárny" nechávám obecný název "Printer"

2 - dál volím tlačítko "Nastavit tiskárnu"

3 - následně vyberu v rolovací nabídce "Printer Queue:" zvolím tiskovou frontu podle toho jakou mám tiskárnu v systému

A to je všechno potom už to v pohodě jede.

Good luck!

etit
    Gilhad avatar 18.7.2007 01:00 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: CUPS vs GIMP - netiskne
    Ja mam GIMP anglicky, takze asi i trochu jine nazvy ...

Nicnene pote, co jsem jeste jednou prelozil vsechno okolo, tak jsem zacal experimentovat s prikazovou radkou...

lp jmeno_souboru ho _nejak_ vytiskne.

V GIMPu je potreba ve File/Print... nastavit (vybrat) 'Printer name' podle toho, jak se jmenuje v CUPS (Zadny defaultni Printer tam neni, je tam jen defaultni File a jmeno toho printeru - u me HPpsc1215) Pak v Setup Printer ... nastavit 'Printer model' na 'PostScript Level 2'; 'Command' na 'lp -s -dHPpsc1215 ' (nebo dle jmena tiskarny) a v 'PPD File' vybrat '/etc/cups/ppd/HPpsc1215.ppd'

Zvlaste ten Command je zakerny, protoze v popisce ma, ze se rozhodne nesmi mazat '-oraw', coz je presne to, co jsem udelat MUSEL, aby to fungovalo.

(Takove veci, jako ze by asi mel bezet /etc/init.d/hplip a /etc/init.d/cups asi netreba zminovat, ale podle nejakeho navodu jsem taky emergnul net-snmp a spustil, ze to pry je z nejakeho obskurniho duvodu potreba, s tim jeste zaexperimentuju, protoze se mi to silne nezda ... i kdyz hp-check to uvadi jako REQUIRED. Ale to uvadi i pro LSB (Linux System Base) a dokaze prezit i bez toho ... uvidime ...)

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.