abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 02:22 | Nová verze

Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 26.2.1. Přehled novinek v Changelogu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 02:11 | Komunita

Volí se dvě místa v Radě openSUSE. Seznamte se se čtyřmi kandidáty. Členové projektu openSUSE mohou hlasovat od 1. do 8. března. Výsledky budou oznámeny 9. března.

lkocman | Komentářů: 0
    včera 19:22 | IT novinky

Společnost OpenAI uzavřela dohodu s americkým ministerstvem obrany o poskytování technologií umělé inteligence (AI) pro utajované sítě americké armády. Firma to oznámila několik hodin poté, co prezident Donald Trump nařídil vládě, aby přestala využívat služby společnosti Anthropic.

Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 13:33 | IT novinky

Technologická společnost Anthropic v noci na dnešek oznámila, že se obrátí na soud kvůli rozhodnutí ministerstva obrany označit ji za bezpečnostní riziko dodavatelského řetězce poté, co nevyhověla jeho požadavkům týkajícím se používání umělé inteligence (AI). Prezident Donald Trump krátce před tím uvedl, že nařídil federálním úřadům postupně ukončit využívání jejích AI technologií. Spor mezi firmou vyvíjející chatbot Claude a

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    28.2. 15:44 | Upozornění

Zemřel Rob Grant, spolutvůrce kultovního sci-fi seriálu Červený trpaslík.

Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    27.2. 17:33 | IT novinky

Apple oznámil, že iPhone a iPad jako první a jediná zařízení pro koncové uživatele splňují požadavky členských států NATO na zabezpečení informací. Díky tomu je možné je používat pro práci s utajovanými informacemi až do stupně „NATO Restricted“, a to bez nutnosti instalovat speciální software nebo měnit nastavení. Žádné jiné běžně dostupné mobilní zařízení tak vysokou úroveň státní certifikace dosud nezískalo.

Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    27.2. 13:00 | IT novinky

Americký provozovatel streamovací platformy Netflix odmítl zvýšit nabídku na převzetí filmových studií a streamovací divize konglomerátu Warner Bros. Discovery (WBD). Netflix to ve čtvrtek oznámil v tiskové zprávě. Jeho krok po několikaměsíčním boji o převzetí otevírá dveře k akvizici WBD mediální skupině Paramount Skydance, a to zhruba za 111 miliard dolarů (2,28 bilionu Kč).

Ladislav Hagara | Komentářů: 18
    27.2. 12:44 | IT novinky

Americká společnosti Apple přesune část výroby svého malého stolního počítače Mac mini z Asie do Spojených států. Výroba v závodě v Houstonu by měla začít ještě v letošním roce, uvedla firma na svém webu. Apple také plánuje rozšířit svůj závod v Houstonu o nové školicí centrum pro pokročilou výrobu. V Houstonu by měly vzniknout tisíce nových pracovních míst.

Ladislav Hagara | Komentářů: 20
    27.2. 12:11 | Zajímavý článek

Vědci Biotechnologické společnosti Cortical Labs vytvořili biopočítač nazvaný CL1, který využívá živé lidské mozkové buňky vypěstované z kmenových buněk na čipu. Po úspěchu se hrou PONG se ho nyní snaží naučit hrát DOOM. Neurony přijímají signály podle toho, co se ve hře děje, a jejich reakce jsou převáděny na akce jako pohyb nebo střelba. V tuto chvíli systém hraje velmi špatně, ale dokáže reagovat, trochu se učit a v reálném čase se hrou

… více »
    karkar | Komentářů: 10
    27.2. 01:55 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Které desktopové prostředí na Linuxu používáte?
     (17%)
     (6%)
     (0%)
     (11%)
     (27%)
     (2%)
     (5%)
     (2%)
     (13%)
     (26%)
    Celkem 982 hlasů
     Komentářů: 25, poslední 3.2. 19:50
    Rozcestník

Dotaz: CUPS vs GIMP - netiskne

Gilhad avatar 17.7.2007 18:06 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    CUPS vs GIMP - netiskne
    Přečteno: 1606×
    Mam HP psc 1215, pripojeny prez USB k Gentoo pocitaci.

Nainstaloval jsem cups, gimp, gimp-print, hplip, s USE='cups foomaticdb gtk gimprint ppds scanner'. Prosel jsem instalaci v CUPS, vytisknul zkusebni stranku, vytiskl soubor pomoci lp -d HPpsc1215 jmeno_souboru. Pocud dobre.

Ale z GIMPu neumim tisknout. Ve File/Print vyberu HPpsc1215, model HP 1200, prikazova radka lp -s -dHPpsc1215 -o raw. Dam tisknout, tvari se ze ano, CUPSW chvilicku ukazuje, ze ma job, pak ze job uspesne skoncil, ale z tiskarny nic neleze.

Dal jsem si logovani CUPS na debug, ale az na 'cupsdAuthorize: No authentication data provided.' nevidim nic podezrele se tvariciho ..

Odpovědi

17.7.2007 22:31 etit
    Rozbalit Rozbalit vše Re: CUPS vs GIMP - netiskne
    Zdravím,

mně funguje následující postup:

1 - na záložce "Nastavení tiskárny" v rolovací nabídce "Název tiskárny" nechávám obecný název "Printer"

2 - dál volím tlačítko "Nastavit tiskárnu"

3 - následně vyberu v rolovací nabídce "Printer Queue:" zvolím tiskovou frontu podle toho jakou mám tiskárnu v systému

A to je všechno potom už to v pohodě jede.

Good luck!

etit
    Gilhad avatar 18.7.2007 01:00 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: CUPS vs GIMP - netiskne
    Ja mam GIMP anglicky, takze asi i trochu jine nazvy ...

Nicnene pote, co jsem jeste jednou prelozil vsechno okolo, tak jsem zacal experimentovat s prikazovou radkou...

lp jmeno_souboru ho _nejak_ vytiskne.

V GIMPu je potreba ve File/Print... nastavit (vybrat) 'Printer name' podle toho, jak se jmenuje v CUPS (Zadny defaultni Printer tam neni, je tam jen defaultni File a jmeno toho printeru - u me HPpsc1215) Pak v Setup Printer ... nastavit 'Printer model' na 'PostScript Level 2'; 'Command' na 'lp -s -dHPpsc1215 ' (nebo dle jmena tiskarny) a v 'PPD File' vybrat '/etc/cups/ppd/HPpsc1215.ppd'

Zvlaste ten Command je zakerny, protoze v popisce ma, ze se rozhodne nesmi mazat '-oraw', coz je presne to, co jsem udelat MUSEL, aby to fungovalo.

(Takove veci, jako ze by asi mel bezet /etc/init.d/hplip a /etc/init.d/cups asi netreba zminovat, ale podle nejakeho navodu jsem taky emergnul net-snmp a spustil, ze to pry je z nejakeho obskurniho duvodu potreba, s tim jeste zaexperimentuju, protoze se mi to silne nezda ... i kdyz hp-check to uvadi jako REQUIRED. Ale to uvadi i pro LSB (Linux System Base) a dokaze prezit i bez toho ... uvidime ...)

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.