abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 22:33 | Nová verze

Byla vydána nová major verze 5.0.0 svobodného multiplatformního nástroje BleachBit (GitHub, Wikipedie) určeného především k efektivnímu čištění disku od nepotřebných souborů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    2.5. 22:22 | Komunita

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za duben (YouTube).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 19:11 | IT novinky

Provozovatel čínské sociální sítě TikTok dostal v Evropské unii pokutu 530 milionů eur (13,2 miliardy Kč) za nedostatky při ochraně osobních údajů. Ve svém oznámení to dnes uvedla irská Komise pro ochranu údajů (DPC), která jedná jménem EU. Zároveň TikToku nařídila, že pokud správu dat neuvede do šesti měsíců do souladu s požadavky, musí přestat posílat data o unijních uživatelích do Číny. TikTok uvedl, že se proti rozhodnutí odvolá.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 11:22 | Zajímavý projekt

Společnost JetBrains uvolnila Mellum, tj. svůj velký jazykový model (LLM) pro vývojáře, jako open source. Mellum podporuje programovací jazyky Java, Kotlin, Python, Go, PHP, C, C++, C#, JavaScript, TypeScript, CSS, HTML, Rust a Ruby.

2.5. 09:11 | Bezpečnostní upozornění

Vývojáři Kali Linuxu upozorňují na nový klíč pro podepisování balíčků. K původnímu klíči ztratili přístup.

1.5. 20:00 | Komunita

V březnu loňského roku přestal být Redis svobodný. Společnost Redis Labs jej přelicencovala z licence BSD na nesvobodné licence Redis Source Available License (RSALv2) a Server Side Public License (SSPLv1). Hned o pár dní později vznikly svobodné forky Redisu s názvy Valkey a Redict. Dnes bylo oznámeno, že Redis je opět svobodný. S nejnovější verzí 8 je k dispozici také pod licencí AGPLv3.

1.5. 19:22 | IT novinky

Oficiální ceny Raspberry Pi Compute Modulů 4 klesly o 5 dolarů (4 GB varianty), respektive o 10 dolarů (8 GB varianty).

30.4. 22:33 | Nová verze

Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.

30.4. 17:44 | Zajímavý článek

Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.

karkar | Komentářů: 0
    30.4. 12:11 | Humor

Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (58%)
     (1%)
     (9%)
     (21%)
     (4%)
     (2%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 510 hlasů
     Komentářů: 19, poslední 30.4. 11:32
    Rozcestník

Dotaz: C-Tech KB-9848, usb, pojede v linuxu (2.6.x)?

28.7.2007 17:38 j3nda | skóre: 14 | ostrava/brno
    C-Tech KB-9848, usb, pojede v linuxu (2.6.x)?
    Přečteno: 747×
    Zdravim,

mam zajem koupit klavesnici: C-Tech KB-9848

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10512007R0A3000AC8

a rad bych se zeptal, zda nema problem s usb pod linuxem. Drive jsem pouzival vyhradne ps/2 | din klavesnice. s usb mam zkusenost pouze s fotakem Olympus C-1.

Neco jsem prohledaval a procital, ale zaver je ze zadne kloudne vysvetleni, zda to pojede nemam.

Mam za to, ze usb klavesnice musi byt podporovany jadrem (jejich multimedialni klavesy). Jinak pokud se jedna o klasicky HID - tak by to jet melo.

Zkuste poradit, prip. pisnete sve zkusenosti s usb klavesnicemi.

Dikes, j3nda.

btw: klavesnic budu kupovat 3ks (tak bych se nerad spalil - a uvedena klavesnice mi padla do oka).
    ___---==~[ uxunilcba | baclniuxu ]~==---__sevrer_pnly_liunx-lkie_hcaricku__/libGDX-rulez-the-W0R7D!___

Odpovědi

26.9.2007 13:42 Humusák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: C-Tech KB-9848, usb, pojede v linuxu (2.6.x)?
    Zrovna za rohem ji mají a JDU JI KOUPIT. Je totiž - s portem PS/2 !!! Anebo si to mám ještě rozmyslet? Podívám se ještě po webu a pak vám řeknu...
    26.9.2007 14:28 j3nda | skóre: 14 | ostrava/brno
    ja jsem to pred dobou sledoval a vypadlo to tak, ze C-Tech s usb jsou poruchove. ps/2 nikdo nemel a ani sub-dodavatele ji nemeli.

urcite me zajima: jak funguje, zda se na ni dobre pise. jak je poruchova apod. takze pisni - jakmile budes mit nove info :-)

misto sviticich klavesnic jsem koupil Chicony KU-2971 (black) usb
    ___---==~[ uxunilcba | baclniuxu ]~==---__sevrer_pnly_liunx-lkie_hcaricku__/libGDX-rulez-the-W0R7D!___
    1.10.2007 15:02 Humusák
    Tak klávesnice jede bezporuchově, ale myslím že dlouho nevydrží vypínač osvětlení, je příliš subtilní a tak tipuji životnost na 2 roky. Jinak s portem PS/2 je levnější (631,-), ale u nás měli už poslední... Tak nevím. USB zařízení mě obecně štvou, neboť ještě žádné co mám není průchozí jak se kdysi slibovalo a rozbočovače jsou zbytečně drahé...
    16.10.2007 15:58 Humusák
    Nazdárek zase, tak po 14 dnech bezproblémového provozu NAJEDNOU ZHASLA a už se nerozsvítila. Šel jsem ji vrátit a teď sháním jinou! Dokonáno jest!
    16.10.2007 16:09 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Mě taky zhasla, asi po třech dnech provozu. Tak jsem ji vyreklamoval a dostal novou, která zhasla ještě týž den. Naštval jsem se, rozšrouboval ji a zjistil jsem, že šroubek, který držel vypínač, byl povolený. Po jeho dotažení funguje naprosto bez problémů už víc než rok.
    16.10.2007 17:59 j3nda | skóre: 14 | ostrava/brno
    pokud je to jen o tom sroubku - tak si ji mozna koupim ;-)

...spis budu sledovat jeste chvili tento bug a jakmile budu inovovat domaci pc, tak zkusim nejakou zase vybrat (a zhodnotit v diskuzich). /fakt ze me vyrobce od koupe odrazoval asi hovoril za vse/
    17.10.2007 13:38 Humusák
    No já bych si ji rozšroubovat netroufl (v záruce), ale i kdyby - myslím že časy "oprav si sám" již minuly. Za 631,- si představuji alespoň ty 2 roky provozu bez podmínek. Je to pravda, čínská výroba a oni jsou v tom začátečníci - ale skener mám taky z Číny a jede dobře? Zatím sháním dál, kdybyste měli nějaký tip v téhle cenové kategorii a bylo to v Brně, dejte mi vědět. Ale ne u Eternity na Hybešově, tam už ztratili mou důvěru. Jaromir.Humus@seznam.cz
    17.10.2007 14:56 j3nda | skóre: 14 | ostrava/brno
    no u nas v ostrave je www.alfacomp.cz (a ma i zastoupeni v brne). mimo otravene obliceje prodavacu a obcasnou indispozici orientace v IT - je to dobry obchod (ceny vs. sortiment). prave tam jsem ten c-keyb shanel. treba te svou nabidkou potesi.
    1.11.2007 13:48 Humusák
    Dík za tip, ta firma zde je, uvidíme!
    19.3.2008 16:54 Humusák
    No mám další podsvícenou klávesnici - a zase mi nefunguje! Více v sekci o zprovoznění hardwaru...
    frEon avatar 19.3.2008 17:25 frEon | skóre: 40 | Praha
    na tuhle klavesnici bylo v czc tolik reklamaci, ze ji radsi prestali prodavat. soudim podle toho, ze ji meli v nabidce, ted nemaji a hlavne podle diskuze co pod vyrobkem byla
    Talking about music is like dancing to architecture.
    19.3.2008 17:33 R
    Vsetky USB klavesnice a mysi su HID, takze musia fungovat.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.