abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 01:33 | IT novinky

Celkové tržby společnosti Canonical za rok 2024 byly 292 milionů dolarů (pdf). Za rok 2023 to bylo 251 milionů dolarů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:22 | Nová verze

Byla vydána verze 1.88.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:11 | Nová verze

Distribuce Tails specializující se ochranu online soukromí uživatele byla vydána ve verzi 6.17. Mimo jiné aktualizuje Tor Browser (14.5.4) a opravuje několik chyb.

Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    včera 21:11 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:11 | IT novinky

Město Lyon posiluje svou digitální suverenitu a postupně nahrazuje software od společnosti Microsoft bezplatnými alternativami, zejména OnlyOffice pro kancelářské aplikace a Linux a PostgreSQL pro systémy a databáze.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 11:44 | Zajímavý projekt

Evropská občanská iniciativa Stop Destroying Videogames se snaží o to, aby vydavatelé, kteří spotřebitelům v Evropské unii prodávají videohry nebo na ně udělují licence, měli povinnost tyto hry ponechat ve funkčním (hratelném) stavu i po ukončení podpory ze své strany. Podpořit podpisem tuto iniciativu můžete v Systému pro online sběr podpisů.

trekker.dk | Komentářů: 4
    včera 11:22 | Komunita

Mozilla oficiálně ukončila svůj již několik let mrtvý projekt DeepSpeech pro převod řeči na text.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 05:22 | Komunita

Krátce po oficiálním oznámení forku X.Org Xserveru s názvem XLibre Xserver byl ve Fedoře předložen návrh, aby byl X.Org Xserver nahrazen tímto XLibre Xserverem. Po krátké ale intenzivní diskusi byl návrh stažen.

Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    včera 01:33 | Komunita

62 projektů získalo finanční podporu od NLnet Foundation (Wikipedie).

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 00:33 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    Jaký je váš oblíbený skriptovací jazyk?
     (58%)
     (29%)
     (7%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 314 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 8.6. 21:05
    Rozcestník

Vložit další komentář
    23.5.2002 16:05 J. Neterda IBM ČR daňový projekt ADIS
    Rozbalit Rozbalit vše Zviditelnění hledání na stránce
    Já bych začal tím, jak na stránce nabízí prezentuje uživateli hledání Root (viditelně a skoro všude) a jak ABC (velmi nenápadně skoro vůbec ne) Je-li k dispozici tak mocný nástroj, pak bych asi nechal uživatele hledat téměř vše a spíše bych podporoval hierarchické prohledávání přes menu než ikony u HW a SW. Místo toho bych zavedl daleko důsledněji katagorizaci (viz např. Programování, Praxe... v Rootu) a podle toho bych primárně hledal, ty ikony bych asi zlikvidoval jako třídu (žádnou přidanou hodnotu nepřinášejí, jen ubírají vzácné místo). Kategorizace by měla být daleko hierarchičtější (protože záběr ABC je širší než u Roota). Určitě by brzy měl vzniknout Archiv a opět s efektivním hledáním v něm. To je na Rootu naprosto špičková věc.

Já chápu, že jste mladý server, fandím Vám, vím co to je dělat elektronické podání daňového přiznání s elektronickým podpisem v největším IT projektu v ČR, takže vím, že vše nejde udělat hned.

24.5.2002 10:30 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Zviditelnění hledání na stránce
    ahoj, vyhledavani je novinka, takze se teprve hleda, kam se da umistit. Pridal jsem ji ted napriklad do zadavani dotazu v diskusnim foru.

zrusit ikonky? :-)) co kdybych zrusil uplne veskery design, zadnou velkou hodnotu prece neprinasi .. :-) To je otazka nazoru a muj je odlisny.

Lepsi kategorizace, to urcite. Jak v sekci hardware, tak software. Ale pak uz by hrozilo, ze bych zacal konkurovat linuxlinks a to nechci. I kdyz podobne pozadavky se zacinaji mnozit ...

archiv, ale ceho? a proc? pokud clanky, tak ty jsou ukladany do rubrik a kopirovany i do stromu, kam by mohly patrit. totez se deje s diskusemi.

mlady server? existujeme uz pres tri roky, jen se zmenilo jmeno a zaber serveru. viz tento clanek.

diky za podnety

Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    26.12.2003 14:57 Josef Zacek
    Rozbalit Rozbalit vše Jenom drobnost - vyhledávání nefunguje!
    Zdravím, dnes jsem se marně pokoušel vyhledat nějaké informace. Zkoušel jsem např.: "samba", "OpenOfice.org" ... "linux", a další. Bohužel pokaždé byl výsledek hledání "0"!. Používám RH9, Mozillu 1.5. Považuji vcelku za užitečné vyhledávat přímo na Vašem serveru. Moje zakoupené CD vašich článků je už poněkud starší, google komplikované a tak hledám přímo u zdroje. Díky za opravu ve vyhledávání.
    4.10.2004 19:01 Šárka Tretinová
    Rozbalit Rozbalit vše Zakázat Zvukovou Kartu
    Ahoj,mám problém s integrovanou zvukovou kartou.Koupila jsem si novou zvukovku,ale dělá to neplechu.Potřebuju tu integrovanou zvukovku zakázat v BIOSU.Jak na to.Můj PC má Phoenix Award Bios.Poradíte mi někdo. Děkuju Šárka

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.