abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 05:00 | Nová verze

Byla vydána beta verze Linux Mintu 22.3 s kódovým jménem Zena. Podrobnosti v přehledu novinek a poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že nástroj Systémová hlášení (System Reports) získal mnoho nových funkcí a byl přejmenován na Informace o systému (System Information). Linux Mint 22.3 bude podporován do roku 2029.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 01:55 | Nová verze

GNU Project Debugger aneb GDB byl vydán ve verzi 17.1. Podrobný přehled novinek v souboru NEWS.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    19.12. 17:22 | IT novinky

Josef Průša oznámil zveřejnění kompletních CAD souborů rámů tiskáren Prusa CORE One a CORE One L. Nejsou vydány pod obecnou veřejnou licenci GNU ani Creative Commons ale pod novou licencí OCL neboli Open Community License. Ta nepovoluje prodávat kompletní tiskárny či remixy založené na těchto zdrojích.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    19.12. 17:00 | Komunita

Nový CEO Mozilla Corporation Anthony Enzor-DeMeo tento týden prohlásil, že by se Firefox měl vyvinout v moderní AI prohlížeč. Po bouřlivých diskusích na redditu ujistil, že v nastavení Firefoxu bude existovat volba pro zakázání všech AI funkcí.

19.12. 10:11 | IT novinky

V pořadí šestou knihou autora Martina Malého, která vychází v Edici CZ.NIC, správce české národní domény, je titul Kity, bity, neurony. Kniha s podtitulem Moderní technologie pro hobby elektroniku přináší ucelený pohled na svět současných technologií a jejich praktické využití v domácích elektronických projektech. Tento knižní průvodce je ideální pro každého, kdo se chce podívat na současné trendy v oblasti hobby elektroniky, od

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    19.12. 03:11 | Komunita

Linux Foundation zveřejnila Výroční zprávu za rok 2025 (pdf). Příjmy Linux Foundation byly 311 miliónů dolarů. Výdaje 285 miliónů dolarů. Na podporu linuxového jádra (Linux Kernel Project) šlo 8,4 miliónu dolarů. Linux Foundation podporuje téměř 1 500 open source projektů.

19.12. 02:11 | Zajímavý článek

Jean-Baptiste Mardelle se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 25.12.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení také na Flathubu.

19.12. 02:00 | Nová verze

OpenZFS (Wikipedie), tj. implementace souborového systému ZFS pro Linux a FreeBSD, byl vydán ve verzi 2.4.0.

19.12. 01:00 | IT novinky

Kriminalisté z NCTEKK společně s českými i zahraničními kolegy objasnili mimořádně rozsáhlou trestnou činnost z oblasti kybernetické kriminality. V rámci operací OCTOPUS a CONNECT ukončili činnost čtyř call center na Ukrajině. V prvním případě se jednalo o podvodné investice, v případě druhém o podvodné telefonáty, při kterých se zločinci vydávali za policisty a pod legendou napadeného bankovního účtu okrádali své oběti o vysoké finanční částky.

Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    18.12. 14:44 | IT novinky

Na lepší pokrytí mobilním signálem a dostupnější mobilní internet se mohou těšit cestující v Pendolinech, railjetech a InterPanterech Českých drah. Konsorcium firem ČD - Telematika a.s. a Kontron Transportation s.r.o. dokončilo instalaci 5G opakovačů mobilního signálu do jednotek Pendolino a InterPanter. Tento krok navazuje na zavedení této technologie v jednotkách Railjet z letošního jara.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Kdo vám letos nadělí dárek?
     (27%)
     (2%)
     (12%)
     (2%)
     (2%)
     (2%)
     (12%)
     (24%)
     (15%)
    Celkem 41 hlasů
     Komentářů: 14, poslední včera 19:13
    Rozcestník

Vložit další komentář
    23.5.2002 16:05 J. Neterda IBM ČR daňový projekt ADIS
    Rozbalit Rozbalit vše Zviditelnění hledání na stránce
    Já bych začal tím, jak na stránce nabízí prezentuje uživateli hledání Root (viditelně a skoro všude) a jak ABC (velmi nenápadně skoro vůbec ne) Je-li k dispozici tak mocný nástroj, pak bych asi nechal uživatele hledat téměř vše a spíše bych podporoval hierarchické prohledávání přes menu než ikony u HW a SW. Místo toho bych zavedl daleko důsledněji katagorizaci (viz např. Programování, Praxe... v Rootu) a podle toho bych primárně hledal, ty ikony bych asi zlikvidoval jako třídu (žádnou přidanou hodnotu nepřinášejí, jen ubírají vzácné místo). Kategorizace by měla být daleko hierarchičtější (protože záběr ABC je širší než u Roota). Určitě by brzy měl vzniknout Archiv a opět s efektivním hledáním v něm. To je na Rootu naprosto špičková věc.

Já chápu, že jste mladý server, fandím Vám, vím co to je dělat elektronické podání daňového přiznání s elektronickým podpisem v největším IT projektu v ČR, takže vím, že vše nejde udělat hned.

24.5.2002 10:30 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Zviditelnění hledání na stránce
    ahoj, vyhledavani je novinka, takze se teprve hleda, kam se da umistit. Pridal jsem ji ted napriklad do zadavani dotazu v diskusnim foru.

zrusit ikonky? :-)) co kdybych zrusil uplne veskery design, zadnou velkou hodnotu prece neprinasi .. :-) To je otazka nazoru a muj je odlisny.

Lepsi kategorizace, to urcite. Jak v sekci hardware, tak software. Ale pak uz by hrozilo, ze bych zacal konkurovat linuxlinks a to nechci. I kdyz podobne pozadavky se zacinaji mnozit ...

archiv, ale ceho? a proc? pokud clanky, tak ty jsou ukladany do rubrik a kopirovany i do stromu, kam by mohly patrit. totez se deje s diskusemi.

mlady server? existujeme uz pres tri roky, jen se zmenilo jmeno a zaber serveru. viz tento clanek.

diky za podnety

Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    26.12.2003 14:57 Josef Zacek
    Rozbalit Rozbalit vše Jenom drobnost - vyhledávání nefunguje!
    Zdravím, dnes jsem se marně pokoušel vyhledat nějaké informace. Zkoušel jsem např.: "samba", "OpenOfice.org" ... "linux", a další. Bohužel pokaždé byl výsledek hledání "0"!. Používám RH9, Mozillu 1.5. Považuji vcelku za užitečné vyhledávat přímo na Vašem serveru. Moje zakoupené CD vašich článků je už poněkud starší, google komplikované a tak hledám přímo u zdroje. Díky za opravu ve vyhledávání.
    4.10.2004 19:01 Šárka Tretinová
    Rozbalit Rozbalit vše Zakázat Zvukovou Kartu
    Ahoj,mám problém s integrovanou zvukovou kartou.Koupila jsem si novou zvukovku,ale dělá to neplechu.Potřebuju tu integrovanou zvukovku zakázat v BIOSU.Jak na to.Můj PC má Phoenix Award Bios.Poradíte mi někdo. Děkuju Šárka

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.