Firma T-Mobile blokovala „dezinformační web“ AC24 bez toho, aniž by k tomu měla závazný pokyn orgánů veřejné moci. Píše to ve svém rozsudku Městský soud v Praze, který po čtyřech letech uzavřel kauzu blokace zmíněného webu. Operátor musí uhradit škodu ve výši 35 tisíc korun. Advokát společnosti T-Mobile se snažil i u odvolacího senátu argumentovat tím, že firma jednala v dobré víře, když na stránky omezila přístup poté, co ji k tomu vyzvalo
… více »Padla obžaloba v bitcoinové kauze. Státní zástupkyně chce pro Blažka 6,5 roku vězení, pro Titze 8 let.
Z aktuálních globálních statistik společnosti Statcounter: na desktopu má Linux celosvětově podíl 7,53 % (USA 11,92 %, Česko 4,31 %, Slovensko 4,36 %) a Firefox celosvětově podíl 6,51 % (USA 10,86 %, Česko 11,07 %, Slovensko 13,61 %).
Na GitHubu byl publikován seznam 55 kritických bezpečnostních chyb v SQLite s přiřazenými CVE čísly. JFrog Security informuje, že se jedná jenom o AI slop, části kódu na které CVE odkazují, v daných verzích vůbec neexistují. Upozorňuje také, že čísla CVE jsou přiřazována bez ověřování.
Příspěvek na blogu Google Security popisuje, jak tým Chrome Security využívá umělou inteligenci k zásadnímu zrychlení a zlepšení procesu odhalování, třídění a opravování bezpečnostních chyb v prohlížeči Chrome. Díky AI byla nalezena kritická chyba, která byla v kódu přes 13 let. Ve verzích Chrome 149 a 150 bylo opraveno více chyb než v předchozích 23 verzích dohromady.
Firmy v EU musí počínaje dnešním dnem označovat obsah vytvořený umělou inteligencí. Znamená to povinnost informovat uživatele, že člověk komunikuje s chatbotem či jiným systémem AI. Rovněž obrázky, audia či videa, které jsou vytvořené nebo zmanipulované pomocí umělé inteligence a které mohou působit jako autentické, musejí být jasně označeny jako uměle vytvořené.
Byla vydána nová major verze 11.0 open source unixového operačního systému NetBSD (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.
Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) se zapojil do mezinárodní iniciativy vedené americkou agenturou CISA (Cybersecurity and Infrastructure Security Agency) a dalšími partnery, jejímž cílem je stanovit minimální náležitosti pro tzv. Software Bill of Materials (SBOM). Nový dokument přináší praktická doporučení, jak by měl vypadat přehled komponent softwaru a jak s ním v praxi pracovat. SBOM lze
… více »V aktuálním přehledu vývoje renderovacího jádra webového prohlížeče Servo (Wikipedie) bylo oznámeno vydání nové verze 0.4.0. Výrazně se zlepšilo vykreslování stránek jako lichess.org, Zulip nebo Speedtest.
Vládní CERT upozorňuje (𝕏) na kritické zranitelnosti v produktech VMware: CVE-2026-59309, CVE-2026-59310 a CVE-2026-47876. Zranitelnosti v VMware vCenter umožňují vzdálenému útočníkovi se síťovým přístupem obejít autentizaci a získat neoprávněný přístup k vCenter, případně zneužít directory traversal ke spuštění libovolného kódu na vCenter.
Ví někdo o nějakym minimalistickym SMTP serveru/démonu? Potřebuju poštu jenom odesílat, na což mi přijde qmail | sendmail | postfix zbytečně složitej.
Přesně na to to potřebuju taky, složitost konfigurace mě až tak neděsí, ale nejradši bych něco jednoduchýho a jednoúčelovýho jako jsou třeba pop3 démoni
No, ale jednou se do pořádnýho MTA stejně budu muset pustit...
Nepotřebuju klienta, potřebuju SMTP server...
Koukal jsem na to, ale nbsmtp (stejně jako výše zmiňovanej nullmailer) jsou pouze "přeposílače", já potřebuju něco, co poštu skutečně doručuje.
Jinak narážka na klienta byla podle mě oprávněná, protože část odpovědi s nastavenim muttu tam byla podle mě úplně zbytečně... Čistě můj mázor, každopádně díky za odpověď
ssmtp i nbsmtp pouze forwardujou emaily na jinej smtp server a to já nepotřebuju. Už je to ale celkem jedno, neb jsem se dal do instalace postfixu (viz můj další dotaz ve fóru) 
Problém je v tom, že SMTP server mojeho poskytovatele připojení (chello) je v SORBSu, takže neodešlu email třeba do školy(ČVUT FEL), proto ho nemůžu použít pro odesílání a potřebuju vlastní smtp server
Já jsem jim to posílal už dávno, viz zprávička. Když pominu, že adresu správce jsem musel odhadovat (postmaster@chello.cz je správně
), protože na celém webu chella neni jedinej emailovej kontakt, tak jsem odpověď dostal celkem rychle - Na odstranění problému se pracuje...
Nicméně, vlastní SMTP server by to měl vyřešit, adresy co dostávám od chella jsou z úplně jinýho rozsahu, než je jejich SMTP server, kterej je opravdu blokovanej v SORBSu jako celá síť
Moje IP(213.220.204.46) blokovaná neni, chello asi používá jiný adresní rozsahy v Praze a v Brně
V "Database of servers sending to spamtrap addresses" je ale 62.24.64.34 - smtp.chello.cz
To mě už řekli před měsícem...
Ale asi by to fakt chtelo zverejnit nekde jinde, nez ve zpravickach, pokud se jim neudela dostatecna negativni publicita, tak na to budou akorat hazet bobka jako doted. Pripadne jim prestat platit, dokud to nezprovozni. :-P
Představuješ si to jak Hurvínek válku! Uvědom si, že v zásadě to nejsou oni, kdo to blokuje, takže z jejich strany je všechno v pořádku...alespoň právnicky
Tiskni
Sdílej: