abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 04:33 | Zajímavý software

Redox OS (Wikipedie), tj. mikrokernelový unixový operační systém naprogramovaný v programovacím jazyce Rust, nově podporuje X11 a GTK 3.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 02:55 | IT novinky

Dnes po celém světě startuje prodej herní konzole Nintendo Switch 2.

včera 14:33 | Zajímavý článek

Stovky Indů předstíraly, že jsou neuronová síť. Vzestup a pád Builder.ai.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 13:33 | Komunita

Při operaci Pavučina, tj. rozsáhlé diverzní akci ukrajinských bezpečnostních sil, provedené 1. června 2025, při které byly bezpilotními kvadrokoptérami napadeny ruské strategické letecké základny hluboko na území Ruské federace, byl použít [𝕏] svobodný software ArduPilot (Wikipedie). Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí GNU GPLv3.

Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    včera 10:44 | Zajímavý článek

V polovině května uplynul jeden rok od spuštění aukcí CZ domén, které provozuje sdružení CZ.NIC. Hlavním cílem bylo zpřístupnit uvolňované domény z registru (po expiraci nebo smazání) většímu okruhu zájemců. Před spuštěním aukcí se totiž k takovým doménám dostávalo jen několik málo subjektů, které uvolňované domény „odchytávaly“ s velkou úspěšností díky automatizovaným systémům k tomu připraveným. Běžný zájemce neměl reálnou šanci

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    3.6. 19:33 | Nová verze

UBports, nadace a komunita kolem Ubuntu pro telefony a tablety Ubuntu Touch, vydala Ubuntu Touch OTA-9 Focal, tj. deváté stabilní vydání založené na Ubuntu 20.04 Focal Fossa.

3.6. 17:22 | Nová verze

Firma Murena představila (PeerTube, YouTube) novou verzi 3.0 mobilního operačního systému /e/OS (Wikipedie) založeného na Androidu a LineageOS bez aplikací a služeb od Googlu.

3.6. 12:33 | Nová verze

Byla vydána nová verze 5.12 svobodného multiplatformního softwaru pro konverzi a zpracování digitálních fotografií primárně ve formátů RAW RawTherapee (Wikipedie). Vedle zdrojových kódů je k dispozici také balíček ve formátu AppImage. Stačí jej stáhnout, nastavit právo ke spuštění a spustit.

2.6. 19:33 | Komunita

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za květen (YouTube).

2.6. 12:11 | Bezpečnostní upozornění

Byly publikovány informace (txt) o zranitelnostech CVE-2025-5054 v Apport a CVE-2025-4598 v systemd-coredump. Lokální uživatel se může dostat k výpisu paměti programu (core dump) s SUID a přečíst si tak například /etc/shadow.

Jaký je váš oblíbený skriptovací jazyk?
     (55%)
     (33%)
     (7%)
     (2%)
     (0%)
     (0%)
     (3%)
    Celkem 203 hlasů
     Komentářů: 14, poslední 2.6. 08:30
    Rozcestník

Dotaz: Postfix a MySQL

4.9.2004 16:59 100ahoj
    Postfix a MySQL
    Přečteno: 327×
    Prosim zasletemi nejake konfiguraky pro postfix s MySQL na 100ahoj@seznam.cz. Studoval jsem pilne ruzne howto a jsem z toho akorat tak blbej. Diky MOC.

Odpovědi

4.9.2004 21:36 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix a MySQL
    1. primo na email ti nic zasilat nebudu 2. co zapojit do akce google? 3. udelam si reklamu :-) a uvedu odkaz na sve howto
    Mailserver - Postfix+IMAP+Maildrop+MySQL
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    6.9.2004 14:45 100ahoj
    Dekuji za odpoved. Tvoje howto jsem cetl jako jedno z prvnich - je docela pekne. Ale stejne se mi to nepovedlo rozchodit. Mozna je to tim ze je spatne rozhrani mezi klavesnici a zidli, mozna tim ze pouzivam Mandrake 10.0 a konfigurace se muze lisit od konfigurace v Debianu. Nejdrive se mnou postfix nechtel vubec bavit, tetka se bavi, ale je tam porad nejaky problem s logovanim. Proto jsem prosil o konfiguraky. Co se tice vyhledavacu kazdej trochu pocitacove vzdelanej clovek to zna...
    6.9.2004 15:53 vader | skóre: 23 | Praha
    a co presne ti to (ne)dela?
    Buď byl šílený Philip K. Dick, nebo jsou šílení všichni ostatní.
    6.9.2004 19:43 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    napis co ti nefunguje

na mandrake to chodi 100% taky, pomahal jsem to rozebehnout celkem nedavno nejakemu clovickovi
    7.9.2004 23:14 100ahoj
    Momentalne to na me prska ze nemuze najit saslauthd. Kde se k nemu nastavuje cesta? Dik
    7.9.2004 23:24 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    ty se chces overovat na SMTP pri odesilani posty jmenem a heslem? co treba tuhle fazi preskocit a nejdriv si to rozebehnout bez saslu?

na debianu je saslauthd v balicku sasl2-bin, na MDK nevim, ale urcite ho nekde najdes...
    8.9.2004 13:47 100ahoj
    Mel jsem spise namysli jestli jde do nejakeho konfiguraku postfixu zadat cesta k saslauthd. Bez overovani jmena a hesla to aspon nejak chodi. Ve stahnutym Mandrake 10.0 jsem sasl nenasel, musel jsem ho stahnout a zkompilovat.
    8.9.2004 13:50 jm
    A bezi vubec ten saslauthd jako sluzba?
    8.9.2004 13:52 100ahoj
    Jo. Alespon to tak vypada...
    8.9.2004 14:02 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha

Ve stahnutym Mandrake 10.0 jsem sasl nenasel ...

rpm -qlp\
    ftp://ftp.linux.cz/pub/linux/mandrake/10.0/i586\ /Mandrake/RPMS/cyrus-sasl-2.1.15-10mdk.i586.rpm\
    | grep saslauthd
    /etc/rc.d/init.d/saslauthd
    /etc/sysconfig/saslauthd
    /usr/sbin/saslauthd
    /usr/sbin/testsaslauthd
    /usr/share/man/cat8/saslauthd.8.bz2
    /usr/share/man/man8/saslauthd.8.bz2

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.