abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 15:22 | Komunita

Google zveřejnil seznam 1272 projektů (vývojářů) od 185 organizací přijatých do letošního, již jednadvacátého, Google Summer of Code. Plánovaným vylepšením v grafických a multimediálních aplikacích se věnuje článek na Libre Arts.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:22 | Nová verze

Byla vydána (𝕏) dubnová aktualizace aneb nová verze 1.100 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a videi v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.100 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

včera 18:00 | Nová verze

Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána v nové verzi 2025.5.

včera 01:22 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:55 | Zajímavý projekt

PyXL je koncept procesora, ktorý dokáže priamo spúštat Python kód bez nutnosti prekladu ci Micropythonu. Podľa testov autora je pri 100 MHz približne 30x rýchlejší pri riadeni GPIO nez Micropython na Pyboard taktovanej na 168 MHz.

vlk | Komentářů: 0
    7.5. 19:44 | Nová verze

Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 12.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

7.5. 17:33 | Nová verze

Raspberry Pi OS, oficiální operační systém pro Raspberry Pi, byl vydán v nové verzi 2025-05-06. Přehled novinek v příspěvku na blogu Raspberry Pi a poznámkách k vydání. Pravděpodobně se jedná o poslední verzi postavenou na Debianu 12 Bookworm. Následující verze by již měla být postavena na Debianu 13 Trixie.

7.5. 05:33 | Komunita

Richard Stallman dnes v Liberci přednáší o svobodném softwaru a svobodě v digitální společnosti. Od 16:30 v aule budovy G na Technické univerzitě v Liberci. V anglickém jazyce s automaticky generovanými českými titulky. Vstup je zdarma i pro širokou veřejnost.

Ladislav Hagara | Komentářů: 17
    7.5. 03:55 | Komunita

sudo-rs, tj. sudo a su přepsáné do programovacího jazyka Rust, nahradí v Ubuntu 25.10 klasické sudo. V plánu je také přechod od klasických coreutils k uutils coreutils napsaných v Rustu.

6.5. 22:11 | Nasazení Linuxu

Fedora se stala oficiální distribucí WSL (Windows Subsystem for Linux).

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (57%)
     (1%)
     (8%)
     (22%)
     (4%)
     (2%)
     (2%)
     (1%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 564 hlasů
     Komentářů: 26, poslední včera 09:58
    Rozcestník

Dotaz: SUSE 9.3 & diakritika v XMMS

3.5.2005 10:12 hyperion
    SUSE 9.3 & diakritika v XMMS
    Přečteno: 197×
    po instalaci se zobrazují špatně české znaky v XMMS (instalační volba base+KDE), nevíte v čem je problém? podobně je na tom i např. gnucash.. proměnné prostředí jsou nastaveny správně. a ne, amarok nechci:)

Odpovědi

3.5.2005 10:21 zabza | skóre: 52 | blog: Nad_sklenkou_cerveneho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUSE 9.3 & diakritika v XMMS
    font bez českých znaků v gtk1 (.gtkrc)? ta čeština je ve správném kódování?
    3.5.2005 10:52 hyperion
    díky za radu, to bude možná ono ale teď nemůžu ověřit. distro používá UTF-8 a v xmms to vypadá jako zmršený UTF-8:)
    Viliam Púčik avatar 3.5.2005 14:35 Viliam Púčik | skóre: 22 | blog: minimal
    Pozdravujem,

v XMMS v okne Settings si pozri nastavenie fontu, pravdepodobne tam mas helveticu v iso8859-1, tak zmen iso8859-1 na iso8859-2, alebo pouzi iny font podporujuci iso8859-1 alebo utf8.
    3.5.2005 15:08 anon123 | skóre: 35 | blog: ganomi
    To s timto nesouvisi, ale pouzivej amarok. To je proste bomba. Stahuj nazvy, obrazky alba, tridi alba, rovnou pali, atd.

Je to zatim nej, co jsem mel. Proste perfect. :-) Fakt jsem unesen.
    3.5.2005 15:21 finn | skóre: 43 | blog: finnlandia | 49° 44´/13° 22´
    Super. Ještě by mohl umět namazat chleba a uvařit kafe :-/
    Užívej dne – možná je tvůj poslední.
    3.5.2005 15:57 jikr
    Stahuje nazvy, obrazky alba, tridi alba, rovnou pali, atd. ... a taky pada jak svestky na podzim. Me prehraje z celeho alba par pisnicek a buch. Pritom XMMS tohle nedela.

Fakt jsem unesen. ... ja taky. Posloucham a najednou se divim, ze nic nehraje.
    4.5.2005 12:44 anon123 | skóre: 35 | blog: ganomi
    Me nepada :-)
    4.5.2005 11:43 Neci | skóre: 24 | blog: den_linuxaka
    ano a stream si na nom nepustis aspon mne nefunguje (mozno je to tym ze som za proxy, ale v systeme ho mam nastavene...) alebo to bude tym ze je to ogg? :-) ale preco menit nieco co uzivatel dobre pozna a dobre ovlada? proste amarok nie!
    4.5.2005 12:48 anon123 | skóre: 35 | blog: ganomi
    Me streamuje v pohode.

Prec nezmenit? Take kdyz mam starsi motorku, ale funkci, tak chci novou hezci s vice ptakovina :-)

Proste se mi strasne libi, jak amarok udrzuje alba. Libi se mi to.

Nikomu nic nevnucuji, jen jsem chtel upozornit, ze tam neco jineho je. Me s XMMS nelibi. Ale vim ze je dobrej. Proste je ta klasika.
    20.9.2005 14:12 lump
    amaroK je supeeeeeeeeer :-) a v linuxe ked nieco nefunguje, je to zvycajne problem od klavesnice smerom von
    20.9.2005 14:22 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    A je opravdu naprosto nezbytné kvůli takovému informačně "hodnotnému" výkřiku exhumovat čtyři a půl měsíce starý thread?
    3.5.2005 15:42 koloom | skóre: 14
    Vsude musis mit nastavenej unicode font (iso10646-1). Pro menu a vsechny ostatni gtk1 mam v /etc/gtk/gtk.utf-8 tohle:
    style "default" {
            fontset = "-microsoft-tahoma-medium-r-normal-*-12-*-*-*-*-*-iso10646-1"
    }
    class "GtkWidget" style "default"

Pro XMMS mam navic v nastaveni fontu

-microsoft-verdana-medium-r-normal-*-12-*-*-*-p-*-iso10646-1

Nakonec jsem si misto XMMS stejne nahral beep media player coz je skoro to samy ale v gtk2.
    4.5.2005 11:28 hyperion
    díky všem za rady, XMMS jsem vyměnil za BMP (je víc sexy:), zbytek vyřešil překopírováním /etc/gnome/gtk/gtkrc.cs do ~/.gtkrc (ktery v $HOME po instalaci nebyl). problém vyřešen.
    23.3.2007 22:36 ARCHaista
    jj na BPM mi jdou všechny skiny i pluginy pro XMMS co jsem zkoušel.

imho nevím proč má někdo tendence na otázku řešení problému odpovídat stylem poradím mu nějakou sračku - psát na problém s XMMS doporučení amaroK je jako psát na fóra Gentoo ať si daj raději Mandrivu *smích* - krásný offtopic.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.