abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 17:22 | Nová verze

Raspberry Pi Connect, tj. oficiální služba Raspberry Pi pro vzdálený přístup k jednodeskovým počítačům Raspberry Pi z webového prohlížeče, byla vydána v nové verzi 2.5. Nejedná se už o beta verzi.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 15:22 | Komunita

Google zveřejnil seznam 1272 projektů (vývojářů) od 185 organizací přijatých do letošního, již jednadvacátého, Google Summer of Code. Plánovaným vylepšením v grafických a multimediálních aplikacích se věnuje článek na Libre Arts.

včera 19:22 | Nová verze

Byla vydána (𝕏) dubnová aktualizace aneb nová verze 1.100 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a videi v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.100 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

včera 18:00 | Nová verze

Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána v nové verzi 2025.5.

včera 01:22 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:55 | Zajímavý projekt

PyXL je koncept procesora, ktorý dokáže priamo spúštat Python kód bez nutnosti prekladu ci Micropythonu. Podľa testov autora je pri 100 MHz približne 30x rýchlejší pri riadeni GPIO nez Micropython na Pyboard taktovanej na 168 MHz.

vlk | Komentářů: 0
    7.5. 19:44 | Nová verze

Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 12.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

7.5. 17:33 | Nová verze

Raspberry Pi OS, oficiální operační systém pro Raspberry Pi, byl vydán v nové verzi 2025-05-06. Přehled novinek v příspěvku na blogu Raspberry Pi a poznámkách k vydání. Pravděpodobně se jedná o poslední verzi postavenou na Debianu 12 Bookworm. Následující verze by již měla být postavena na Debianu 13 Trixie.

7.5. 05:33 | Komunita

Richard Stallman dnes v Liberci přednáší o svobodném softwaru a svobodě v digitální společnosti. Od 16:30 v aule budovy G na Technické univerzitě v Liberci. V anglickém jazyce s automaticky generovanými českými titulky. Vstup je zdarma i pro širokou veřejnost.

Ladislav Hagara | Komentářů: 17
    7.5. 03:55 | Komunita

sudo-rs, tj. sudo a su přepsáné do programovacího jazyka Rust, nahradí v Ubuntu 25.10 klasické sudo. V plánu je také přechod od klasických coreutils k uutils coreutils napsaných v Rustu.

Jaký filesystém primárně používáte?
     (57%)
     (1%)
     (8%)
     (22%)
     (4%)
     (2%)
     (2%)
     (1%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 565 hlasů
     Komentářů: 26, poslední včera 09:58
    Rozcestník

Dotaz: notebook a Ubuntu?

7.6.2005 12:49 Mrázek
    notebook a Ubuntu?
    Přečteno: 366×
    Zdravím, chtel jsem se zeptat, zda nekdo nemate zkusenosti s distrem UBUNTU na notebook???

Dikiy

Odpovědi

wake avatar 7.6.2005 12:55 wake | skóre: 30 | blog: wake | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: notebook a UBUNTU???
    a třeba i máme, ale neřeknem, když ty jsi tak skoupý na informace...
    Tento příspěvek má hlavičku i patičku!
    7.6.2005 15:17 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: notebook a Ubuntu?
    Odpověď na tvoji otázku zní buď "máme" nebo "nemáme".

Co potřebuješ vědět? Řešíš nějaký problém? Máš rád Ubuntu a chystáš se koupit notebook? Nebo máš notebook a chystáš se instalovat Ubuntu? Nebo už máš Ubuntu na notebooku, ale někde je chyba? A hlavně... co je to za notebook?
    7.6.2005 16:52 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Mám nějaké zkušenosti, a to dokonce na dvou noteboocích. ;-)
    7.6.2005 18:35 Mrázek
    OK, spatne polozena otazky, uznavam:-(

Takze mam NB UMAX visionbook 4000CX a drzim v ruce palcku s ISO ubuntu..... jake mate zkusenosti???? Hodi se to na nej?

zdravim...
    28.6.2005 14:01 georgo23 | skóre: 26 | blog: instalace_vmwaru | Karviná
    Pajko ,, ty mas ale dotazyyy ... hmmm jasne ze se hodi preci vsude pisou ze UBUNTU je debian distro na desktop a Laptop .
    jen se učím jak se to naučit .... ...
    28.6.2005 14:03 georgo23 | skóre: 26 | blog: instalace_vmwaru | Karviná
    Pajko ,, ty mas ale dotazyyy ... hmmm jasne ze se hodi preci vsude pisou ze UBUNTU je debian distro na desktop a Laptop , jen jsi lenivej si pohrat s kernelem ze jo ???
    jen se učím jak se to naučit .... ...
    28.6.2005 14:05 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Jo hodí … stejně tak dobře jako jakákoliv jiná distribuce :-)
    7.6.2005 18:39 Mrázek
    Instlátor totalne stejny jako u Debiana Sarge:-) Ale najde si i WI-FI kartu!!! Velky respekt UBUNTU:-)

Nauka to k moci klíč!
    28.6.2005 13:20 RicCo
    Ja mam nainstalovany Ubuntu 5.04 na notebooku Umax VisionBook 630LX a mam taky drobny problem zo zvukom, podarilo sa nekorektne vypnut notebook a od vtedy mi nejde zvuk, nevie mi niekto poradit? Viem ze ked ho preinstalujem tak to pojde, uz som to raz skusil, ale chcel by som vediet co je vo veci. Som zatial iba zaciatocnik...
    wake avatar 28.6.2005 13:24 wake | skóre: 30 | blog: wake | Praha
    mrknete se do skriptu /etc/init.d/alsa na jmeno souboru, do ktereho se uklada stav alsy pri down/up poce. tento soubor pak sem poslete, popr. vymazte.
    Tento příspěvek má hlavičku i patičku!
    6.8.2005 15:56 Disgorge | skóre: 3
    Ahoj mam ubuntu na notebooku HP nx9105

kupuval sem ten book hlavne pro linux jinak vsechno nvidia a posledni levnej notebook s grafikou nvidia vsechno slape...

Viva ubuntu
    23.10.2005 10:05 Martin Janda
    Zdravím, mám Ubuntu 5.10 na notebooku a nefunguje mi přechod do hibernace. Jsem začátečník co se týče linuxu, takže bych potřeboval pomoct, kde si to můžu nastavit a jak. Rozumějte: chtěl bych, aby po zavření víka notebooku se systém uspal tak jak mi to dělá ve win xp. Následně to znovu spustit tlačítkem power. Díky za jakýkoliv podnět.
    5.12.2005 14:11 Sebastian
    Rozbalit Rozbalit vše Ubuntu a nx6125 (AMD64)
    Zkousel jste to nekdo na vyse uvedenem? Je tam BT, WiFi a klasicka sit realizovana pomoci chipu Broadcomu - tam by mozna mohl byt problem a pak to ma taky rozliseni 1400x1050 coz nevim jak moc je/neni standardni. Uvazuji o prechodu z Win ale tohle potrebuju vedet urcite :-) Diky za postrehy!
    30.1.2006 15:04 Salopa
    pls potrebuji pomoc...prave se snazim instalnout Kubuntu 5.10 na notebook ACER TravelMate 4101LMi....mam CD na ktere jsem vypalil iso Kubuntu 5.10 a kdyz ho vlozim do mechaniky a nabootuji z nej a pote zmacknu enter ze chci default installation tak to zamrzne u napisu Uncompressing Linux... Ok, booting the kernel. Nevite nekdo pls cim to muze byt...s linuxem delam poprve v zivote dik.
    30.1.2006 15:28 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Před bootem napiš toto a instalace by se měla rozjet:
    noapic nolapic pci=noacpi
    PS: příště radši polož nový dotaz, budeš mít větší šanci, že to nezapadne. ;-)
    30.1.2006 15:29 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    oprava:
    linux noapic nolapic pci=noacpi
    30.1.2006 15:49 Salopa
    hej kamo diky moc uz jsem se s tim stval strasne dlouho a uz jsem to i vzdaval a ty jsi me zachranil diky moc

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.