abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 14:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 4.8.0 interaktivního shellu fish (friendly interactive shell, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 12:00 | Nová verze

Byl aktualizován seznam 500 nejvýkonnějších superpočítačů na světě TOP500. Nejvýkonnějším superpočítačem se nově stal čínský LineShine v Národním superpočítačovém centru v Šen-čenu (NSCS) s výkonem 2,198 exaFLOPS. Z prvního místa sesadil americký superpočítač El Capitan s výkonem 1,809 exaFLOPS. Nejvýkonnější český počítač C24 klesl na 215 místo. Karolina, GPU partition klesla na 249. místo a Karolina, CPU partition na 475. místo.

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 21:00 | IT novinky

Zemřel průkopník videoherní hudby Bobby Prince (Wikipedie). Složil hudbu pro hry Wolfenstein 3D, Doom, Doom II, Duke Nukem II a Duke Nukem 3D.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 15:55 | IT novinky

Počítačová hra Operace Flashpoint (Arma: Cold War Assault) od společnosti Bohemia Interactive slaví 25 let. Při této příležitosti bylo publikováno bezplatné hratelné Arma: Cold War Assault Remastered Demo a na GitHubu byly zveřejněny zdrojové kódy.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:22 | IT novinky

Na trh v České republice přichází HP EliteBoard G1a. Jde o plnohodnotný AI počítač integrovaný přímo do těla klávesnice, tedy zařízení, které na první pohled vypadá jako minimalistická klávesnice, ale ve skutečnosti nahrazuje klasickou počítačovou jednotku.

Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    včera 10:55 | Nová verze

V lednu bylo oznámeno, že desktopové prostředí Xfce bude mít vlastní kompozitor pro Wayland s názvem xfwl4. O víkendu byla vydána první preview verze.

22.6. 23:44 | Nová verze

Minulý týden byl oficiálně vydán Android 17. Detaily na blogu a stránkách věnovaných vývojářům.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    22.6. 20:00 | IT novinky

Dnes jde do prodeje zařízení Steam Machine. Steam Machine 512 GB za 1 039 EUR a Steam Machine 2 TB za 1 359 EUR. Do čtvrtka 25. června do 19:00 se lze zapsat na seznamy. Ty budou jednorázově náhodně slosovány, čímž bude určeno pořadí rezervací a čekacích listin.

Ladislav Hagara | Komentářů: 19
    22.6. 14:44 | Nová verze

Vývojáři OpenMW (Wikipedie) oznámili vydání verze 0.51.0 této svobodné implementace enginu pro hru The Elder Scrolls III: Morrowind. Přehled novinek v oznámení o vydání a také na YouTube a PeerTube.

22.6. 13:33 | Nová verze

Byla vydána nová verze 2026.3.0 "Carousels & Killer Whales" svobodného softwaru ScummVM (Wikipedie) umožňujícího bezproblémový běh mnoha klasických adventur na zařízeních, pro které nebyly nikdy určeny. Přehled novinek v poznámkách k vydání a na GitHubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    Které desktopové prostředí na Linuxu používáte?
     (11%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
     (31%)
     (3%)
     (6%)
     (2%)
     (16%)
     (26%)
    Celkem 1976 hlasů
     Komentářů: 30, poslední 3.4. 20:20
    Rozcestník

Dotaz: AutoCAD a SolidWorks

20.7.2005 06:57 Phoenix
    AutoCAD a SolidWorks
    Přečteno: 637×
    Zdravím všechny, předem bych rád podotknul, že jsem v linuxu teprve začátečník a ještě v něm dosti tápu. Měl bych dotaz ohledně toho jakým způsobem rozběhnout pod Mandriva 10.2 programy jako AutoCAD (jenu z těchto verzí 2000,2002,2005) a program SolidWorks2005 (3D modelování ve strojírenství). Všem moc děkuji.

PS: Až tyhle dva programy rozběhnu nic již nebrání udělat Windowsům páá páá :o)

Odpovědi

20.7.2005 08:03 Pinky | skóre: 30
    Rozbalit Rozbalit vše Re: AutoCAD a SolidWorks
    program SolidWorks (alespoň 2003) je portovaná pod Linux, jinak www.winehq.org je tvůj přítel stejně jako google, prostě nainstaluj wine nebo lépe crossoveroffice a hraj si. A hlavně než se zeptáš tak použij trochu více vlastní iniciativy. A pokud jsi ji použil tak sem příště napiš co jsi zkoušel. Jinak pod Mandriva asi nějaké to wine bude, tak zkus použít nejdříve distribuční.
    20.7.2005 13:42 Phoenix
    Vyzkouším, děkuji za radu.
    22.7.2005 10:00 #2453 | skóre: 21
    No nechci nic rikat, ale kdyz jsem nedavno chtel vyzkouset AutoCAD na kterem nas ve skole uci, tak jsem narazil na problem: wine instalaci sice spusti, ale instalator oznami, ze nemam NTcka a proto bude instalace ukoncena... wine totiz emuluje podle mych informaci jen win9x - pry zatim, nevim co a jak bezi na linuxu ale ja osobne si radsi budu emulovat linux (nebo vi nekdo o nejakym sw ktery se muze strojarovi hodit a ktery pobezi nativne na BSD ?) a delat ve varicadu nez emulovat windows a delat v autocadu :-) Jinak to s tim VMWare jsem chtel zkusit taky - to az kdyz jsem byl tak zvedavy ze jsem si dokonce sehnal i instalak k windowsum ale pak jsem si rikal ze to je nanic a ze zustanu verny nasemu ceskemu produktu ktery se sice imho sloziteji ovlada, ale veci co umi neni zrovna malo...

T.
    23.7.2005 12:11 Cubic
    Já jsem do wine Acad2002 naistaloval ale pak to bohužel nešlo spustit, sháněl se po knihovnách které tam evidentně byly...bohužel...jsem na tom stejně jako tazatel...autocad...a mozna soft na telefon a nazdar wokna
    23.7.2005 12:36 doron | skóre: 21 | blog: Sensors a Ksysguard | Brno
    Pokud jde o ty knihovny, u AutoCAD 2000 pomůže, když vytvoříš jejich linky do C: windows\system.
    You can't fuck everyone, but you can try to.
    22.7.2005 02:00 Agent s vlaznou H2O
    Já jsem zkoušel jak wine, tak crossover office, ale nebyl jsem s tím spokojen. Podle mě nejlepší, co můžeš udělat je stáhnout si nový VMware workstation. Na ten nainstaluješ kompletní windows. Do windows si ninstaluješ všechno, co chceš. Jediný problém spatřuji v tom, že to výrazně zpomalí počítač.. Výhoda lehko na to seženeš seriové číslo :o)
    22.7.2005 10:33 bubo. | skóre: 20 | blog: Buboo | Bratislava
    Nepomoze toto?

http://frankscorner.org/index.php?p=acad14
    ICQ 217-602-332

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.