abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 36
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 823 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Na NTB nefunguju niektore klavesy

    18.7.2023 06:57 jojo2
    Na NTB nefunguju niektore klavesy
    Přečteno: 607×
    Dostal sa mi do ruk starsi NTB Acer Aspire E15 Start, ale takmer nepouzivany, velmi zachovaly. Je tam zatial Win 8 od vyroby. NTB sa normalne zapne a zda sa, ze vsetko funguje OK. Problem je v tom, ze niektore klavesy nereaguju na stlacenie. Napr. pismeno Q,S (je ich viac) niektore funkcne klavesy a pod. Taktiez sa neda zapnut numlock. Skusil som nabootovat linux mint 21 a klavesy stale nefunguju. Da sa uz zapnut numlock, ale zase nefunguje touchpad (zatial som neskusal, ale co som googlil, tak v biose po prepnuti touchpad z advanced na basic by to mohlo fungovat).

    Co mam info od majitela NTB, tak on sa takmer vobec nepouzival, je velmi zachovali. Odmieta, ze by boli nejak mechanicky poskodene klavesy. Kedze som skusal j linux, tak na SW problem to tiez nevyzera. Zatial ma nic nenapada ako to vyriesit (ak nepocitam pripojenie ext. klavesnice a mysi).

    Řešení dotazu:


    Odpovědi

    k3dAR avatar 18.7.2023 07:31 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na NTB nefunguju niektore klavesy
    Predpokladam polita... Neznam jeni konstrukci, ale rozebrani klavesnice a jeji vycisteni, pokud by to vubec slo, by bylo nejspis nasobne vice prace nez koupit jinou klavesnici ;⁠-⁠)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    Max avatar 18.7.2023 08:06 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na NTB nefunguju niektore klavesy
    Souhlas, na 99% vylitá klávesnice s tím, že případná oprava je celkem nejistá. Jediné řešení je sehnat jinou.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    18.7.2023 11:34 jojo2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na NTB nefunguju niektore klavesy
    Nevyzera to ani poliate, lebo fakt to este pachne za novotou. Ale ak nefunguje mozno 10 klaves + touchpad, tak to je dost problem (skusim pozret nejaky wireless set, klav + mys).
    18.7.2023 11:47 X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na NTB nefunguju niektore klavesy
    Tak to snad rozeber ne? Tu klavesnici odpoj, vycisti spoje a zapoj..
    Max avatar 18.7.2023 12:13 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na NTB nefunguju niektore klavesy
    To ale nevypadá nikdy politě, obzvláště, pokud to někdo vyleje vodou. Pokud to někdo vyleje vínem, nebo nějakým sladkým nápojem, tak se to může projevit na stisku kláves, nebo na lepících mapách ze spodu klávesnice (když jí vyndáš).
    Zatím jsem se setkal vždy s tím, že pokud přestalo fungovat několik náhodných kláves, tak vždy vylito. A to jsem zažil lidi, kteří to ani nepřiznali, až pod tíhou důkazů.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Řešení 1× (xxxs)
    23.7.2023 20:33 jojo2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na NTB nefunguju niektore klavesy
    Problem vyrieseny. Rozobral som NTB a klavesnica je pripojena na dosku cez taky (ako by som to povedal) kabel z ohybneho tenkeho plastu na ktorom su tenke pruzky vodicov. Vytiahol som to z konektora (dost blbo sa to tam robi) a znova zasunul do konektora. Tie klavesy, ktore nefungovali, tak fungovat zacali a prestali fungovat ine. Asi na stvrty krat sa mi to podarilo zasunut tak, ze funguju vsetky klavesy, okrem shift, ale na to uz kaslem.

    Touchpad funguje tie, ale v biose je potrebne zmenit touchpad z advanced na basic.
    24.7.2023 02:48 X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na NTB nefunguju niektore klavesy
    Ten soket ma vetsinou bilou plastovou pojistku, kterou je potreba zvednout a tim povolit konektor..
    18.7.2023 15:27 Radek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na NTB nefunguju niektore klavesy
    u jedné generace HP zbook jsem se setkal s tím, že klávesy po čase nepoužívání přestali reagovat. Stačilo na ně parkrát trošku víc zatlačit a pak už jeli.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.