abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 21:11 | Zajímavý článek

    V lednu byl otevřen editor kódů Zed od autorů editoru Atom a Tree-sitter. Tenkrát běžel pouze na macOS. Byl napevno svázán s Metalem. Situace se ale postupně mění. V aktuálním příspěvku Kdy Zed na Linuxu? na blogu Zedu vývojáři popisují aktuální stav. Blíží se alfa verze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:33 | Pozvánky

    O víkendu 11. a 12. května lze navštívit Maker Faire Prague, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:55 | Nová verze

    Byl vydán Fedora Asahi Remix 40, tj. linuxová distribuce pro Apple Silicon vycházející z Fedora Linuxu 40.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 20:22 | IT novinky

    Představena byla služba Raspberry Pi Connect usnadňující vzdálený grafický přístup k vašim Raspberry Pi z webového prohlížeče. Odkudkoli. Zdarma. Zatím v beta verzi. Detaily v dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 12:55 | Nová verze

    Byla vydána verze R14.1.2 desktopového prostředí Trinity Desktop Environment (TDE, fork KDE 3.5). Přehled novinek v poznámkách k vydání, podrobnosti v seznamu změn.

    JZD | Komentářů: 0
    7.5. 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    7.5. 18:33 | IT novinky

    Apple představil (keynote) iPad Pro s čipem Apple M4, předělaný iPad Air ve dvou velikostech a nový Apple Pencil Pro.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    7.5. 17:11 | Nová verze

    Richard Biener oznámil vydání verze 14.1 (14.1.0) kolekce kompilátorů pro různé programovací jazyky GCC (GNU Compiler Collection). Jedná se o první stabilní verzi řady 14. Přehled změn, nových vlastností a oprav a aktualizovaná dokumentace na stránkách projektu. Některé zdrojové kódy, které bylo možné přeložit s předchozími verzemi GCC, bude nutné upravit.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    7.5. 13:44 | Komunita

    Free Software Foundation zveřejnila ocenění Free Software Awards za rok 2023. Vybráni byli Bruno Haible za dlouhodobé příspěvky a správu knihovny Gnulib, nováček Nick Logozzo za front-end Parabolic pro yt-dlp a tým Mission logiciels libres francouzského státu za nasazování svobodného softwaru do praxe.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    7.5. 13:11 | IT novinky

    Před 10 lety Microsoft dokončil akvizici divize mobilních telefonů společnosti Nokia a pod značkou Microsoft Mobile ji zanedlouho pohřbil.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (63%)
     (8%)
     (13%)
     (16%)
    Celkem 145 hlasů
     Komentářů: 10, poslední včera 17:35
    Rozcestník

    Dotaz: Postfix + amavis - jak zabránit bounced mailům na podvržené zdroje

    19.12.2017 14:02 v.
    Postfix + amavis - jak zabránit bounced mailům na podvržené zdroje
    Přečteno: 345×
    Ahoj. Mám mailserver v klasické konfiguraci postfix + amavisd-new. Poslední dobou se ale více stává, že postfix odesílá bounced mail na podvržené mailové adresy. Důvodem je nastavení D_REJECT v amavisu u banned mailů, takže pokud má mail přílohu s exe souborem apod., pak se mail nepřijme a odesílatel je informován. Jenže díky tomu se poslední dobou dostáváme na blackisty. Jak to optimálně vyřešit? Napadá mě:
    1. Tiše maily zahazovat a odesílatele neinformovat. Nevýhoda: regulérní odesílatelé se nedozvědí, že jejich mail nedošel kvůli nějaké nevhodné příponě.
    2. Donutit postfix, aby držel spojení z smtp klientem do té doby, než amavis zkontroluje banned obsah a v reálném času maily zahazovat. Je to možné? Jak by to šlo realizovat (nenašel jsem relevantní dokumentaci)?
    Jaké řešení používáte vy a co byste mi doporučili?

    Odpovědi

    19.12.2017 14:28 v.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix + amavis - jak zabránit bounced mailům na podvržené zdroje
    Btw. zkoušel jsem google mail a ten evidentně používá 2. zmíněný způsob - odmítá ihned jakmile dostane SMTP DATA.
    19.12.2017 23:49 v.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix + amavis - jak zabránit bounced mailům na podvržené zdroje
    Tak kromě http://www.postfix.org/SMTPD_PROXY_README.html, které je nekompatibilní s check_sender_access a dokonce s milterem to asi nejde. Takže buď budu mít before queue kontrolu a nebude mi fungovat DKIM originating apod. pravidla a nebo nebudu. Nevíte někdo jak to pořešit? Chci, aby se před zařazením do fronty kontrolovaly přílohy (vč. souborů v archivech), ale zároveň chci DKIM signing apod. Dvojí průchod amavisem nepůjde, protože jak jednou použiji smtp proxy, tak nejde použít jný content filter.
    20.12.2017 12:31 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix + amavis - jak zabránit bounced mailům na podvržené zdroje
    Jeste bys to moh udelat tak, ze ty bouncy budes posilat jen tem, ktery maj spf/dkim ... jinak amavis umi (a celkem bezne se to dela) vic variant pro ruzny pripady = bude ti poslouchat trebas na 3 ruznych portech a ty se nekde pred tim rozhodnes, jakej je ten spravnej, trebas prave podle spf/dkim. Pouziva se to treba prave pokud podepisujes dkim pres amavis = chces podepisovat jen ty maily, ktery sou autorizovany. Nebo pokud svym lidem chces povolit nejaky prilohy, ktery ale nechces prijimat zvenku atd.

    Tzn ve tvym pripade bys moh udelat to, ze ti co nemaj = tichy zahozeni.
    20.12.2017 14:42 v.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix + amavis - jak zabránit bounced mailům na podvržené zdroje
    jinak amavis umi (a celkem bezne se to dela) vic variant pro ruzny pripady = bude ti poslouchat trebas na 3 ruznych portech a ty se nekde pred tim rozhodnes, jakej je ten spravnej, trebas prave podle spf/dkim
    Ano, takhle to teď mám. Ale to funguje pouze s post-queue filtrem. Nelze realizovat s pre-queue filtrem. Aktuálně jsem to vyřešil tak, že jsem zpřísnil zasílání bounced mailů podle skóre spamu s tím, že DKIM správně podepsané maily mají vyšší toleranci. Uvidím, jestli alespoň to nějak více zabere.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.