abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 19:00 | Zajímavý projekt

    Na crowdsourcingové platformě Crowd Supply byla spuštěna kampaň na podporu open source biometrického monitoru ve tvaru hodinek HealthyPi Move. Cena je 249 dolarů a plánovaný termín dodání listopad letošního roku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:22 | Upozornění Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 17:44 | Nová verze

    Firma Murena představila /e/OS verze 2.0. Jde o  alternativní sestavení Androidu bez aplikací Google. Mezi novinkami je podrobnější nastavení ochrany soukromí před sledováním aplikacemi. Murena prodává několik smartphonů s předinstalovaným /e/OS (Fairphone, repasovaný Google Pixel 5).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    včera 14:33 | Zajímavý software

    Do 30. května lze v rámci akce Warhammer Skulls 2024 získat na Steamu zdarma hru Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:33 | Nová verze

    HelenOS (Wikipedie), tj. svobodný operační systém českého původu založený na architektuře mikrojádra, byl vydán ve verzi 0.14.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Vypíchnou lze nabídku Start. Videopředstavení na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    23.5. 23:22 | Zajímavý software

    BreadboardOS je firmware pro Raspberry Pi Pico (RP2040) umožňující s tímto MCU komunikovat pomocí řádkového rozhraní (CLI). Využívá FreeRTOS a Microshell.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.5. 16:55 | Nová verze

    Vývojáři KDE oznámili vydání balíku aplikací KDE Gear 24.05. Přehled novinek i s náhledy a videi v oficiálním oznámení. Do balíku se dostalo 5 nových aplikací: Audex, Accessibility Inspector, Francis, Kalm a Skladnik.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    23.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 18.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 23:44 | Pozvánky

    V neděli 26. května lze navštívit Maker Faire Rychnov nad Kněžnou, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 16:33 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.20.0, tj. první z nové řady 3.20, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Z novinek lze vypíchnou počáteční podporu 64bitové architektury RISC-V.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (82%)
     (4%)
     (7%)
     (7%)
    Celkem 525 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Dotaz: Mrznuti MDK Linuxu na Sony notebooku

    8.11.2003 20:49 Petr
    Mrznuti MDK Linuxu na Sony notebooku
    Přečteno: 60×
    Mam docela neprijemnej problem - instaloval jsem Mandrake 9.1 na notebook Sony Vaio F-630 - sice funguje vpohode, ale za posledni tri dny mi tak dvakrat za den zniceho nic zamrzne - nefunguje ani mys, ani klavesnice nic, takze musim nasadit tvrdej restart, coz urcite neni dobre. Presne kvuli tomuhle jsem preinstaloval Suse (protoze to mrzlo jeste vic). Netusim, v cem muze byt problem - nikde se neobjevi ani zadna chybova hlaska apod. Kamaradi normalne Linux na notebookach maji a nic jim nekravi. Je pravda, ze moje konfigurace je uz trochu zastarala (AMD k6-550MHz, 256MB RAM) ale stejne. Jeste mam na tom samym disku partition s Windows XP. Nenapada vas nekoho neco?

    Odpovědi

    8.11.2003 21:11 Maud Lebowski
    Rozbalit Rozbalit vše Mrznuti MDK Linuxu na Sony notebooku
    jo jo, znam to, taky starsi notebook, me pomohlo pouzivat apm misto acpi a pri kompilaci jadra zaskrtavat:
    CONFIG_APM=m
    # CONFIG_APM_IGNORE_USER_SUSPEND is not set
    # CONFIG_APM_DO_ENABLE is not set
    CONFIG_APM_CPU_IDLE=y
    # CONFIG_APM_DISPLAY_BLANK is not set
    CONFIG_APM_RTC_IS_GMT=y
    CONFIG_APM_ALLOW_INTS=y
    # CONFIG_APM_REAL_MODE_POWER_OFF is not set
    
    
    3.1.2004 12:43 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Mrznuti MDK Linuxu na Sony notebooku
    Ta, pisu sem znova, protoze me pomalu prepada beznadej. Sice jsem se nepustil do kompilace jadra, ale apm jsem uplne vypnul. Tri tydny mi MDK behal bez problemu, ale vcera zase zmrznul. Zniceho nic, pri bezny praci. Zkousel jsem ho poustet bez framebufferu a mrzne taky. Uz me teda vubec nenapada, cim by to mohlo byt. Takze kdybyste nekdo mel nejakej napad, byl bych vam vdecnej. Dal bych se jeste chtel zeptat - kdyz se na konzoli zaloguju jako root, provedu nejaky operace (treba jen spustim kwrite) a pak zase odloguju, system nahlasu i "Mutex destroy failure:device or resource busy." Nemam tuchy proc, a co to vlastne znamena? Petr
    blami avatar 4.1.2004 02:47 blami | skóre: 29 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Mrznuti MDK Linuxu na Sony notebooku
    Vaia maj chvilema dost specifickej hw. Snazim se o linuxu na noteboocich zjistovat co nejvic a az bude cas chtel bych to sumarizovat. Nasel sem ti ve "svy databazi" odkazu jakous takous how2 page na vaia F series (ty starsi ... PCG250 atd.) zmrkni to je tam spousta vychytavek co se tyce apm hibernace, zakazovani spatnejch pci zarizeni (to by mohlo bejt jadro urazu) ... http://www.cl.cam.ac.uk/~and1000/vaioF-series.html este bych si dovolil to tam mozna nebude, zkousels pozorovat jestli se to nestane ve chvili kdy baterie klesne na nakou hodnotu ? Vaia totiz pouzivaji nejakou supr odlisnou metodu ktera vysila preruseni vzdy na urcity hodnote baterce (ne sensor, vysel nakej acpibios kterej to uz jako sensor vidi ale o tom moc nevim, mel sem jedno vaio a popravde sem ho moc rad nemel, a tosem jeste nelinuxil), mozna bude problem v tom. Mrkni do manualu ...
    8.1.2004 14:48 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Mrznuti MDK Linuxu na Sony notebooku
    Cau-diky moc za odpoved, na tu stranku kouknu a dam vedet. Hodnotou nabyti(vybiti) baterie to nebude-jedu porad pres kabel... Zatim a jeste jednou dik.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.